Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DayZ Er ya da Geç Konsollara Çıkacak


     Henüz Steam'de erken erişimde olmasına rağmen 2 milyondan fazla satmayı başaran DayZ'in konsol sürümleri de yolda görünüyor. Oyunun yaratıcısı olan Dean Hall konsol sürümü ile ilgili şu sözleri sarf etti:
 
    "Oyun yoğun talep olacağını bekliyordum; ama yüksek satışlarla çıkan oyunun bu satışları uzun süre devam ettirmesi büyük sürprizdi. Aklımdaki en iyimser senaryonun bile ötesinde satışlar oldu."
 
    "Bence konsollarda yüksek satışlar için potansiyel var. İyi bir konsol uyarlamasıyla DayZ'in neler yapabileceğini görmeyi çok istiyorum. Yeni konsolların piyasaya sürülmesi heyecan verici ve er ya da geç oyunu konsollarda piyasaya sürecek zamanı bulacağımızı umuyorum"
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak mcvuk FPS Zombie Aksiyon Multiplayer
The Last of Us'ın PS4 Sürümündeki Karakterler PS3 Sürümünün Sinematiklerindeki Gibi FreetoPlay Online Yenilendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.5.2014 19:02:48

0
-The Stig- Saçmalayıp durma fanboy adam nerde esitsizlik varmis pcde ? Konsolda hacker yok sanmi gta v de binlerce hacker vardi :)))

obantr

9.5.2014 00:51:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: drfree1
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

@drfree1

Cahillik etme Amerikan Ordusu ARMA'yı kullanmaz. ARMA Similasyon değil oyundur.
ABD Ordusu VBS2 ve VBS3 (Virtual Battle Simulation) adlı programı kullanır.

Evet ARMA silah ateş etme ve nişan alma konusunda hiç gerçekçi değil çok yavaş ayrıca saydığım her şey doğru 2m yükseklikten düşüp ayağın kırılıyorsa o oyun gerçekçi değildir.
Ayrıca gerçek hayatta ARMA'dan çok farklıdır.


arkadaşım vbs2 nin kullandığı oyun motoru ney bi araştır arma nın motoru sıkmıyorum kafamdan
Vay canına benim haberim yoktu ARMA ile VBS2 aynı motoru kullandığımdan gülmekten kırıldım. :D Sana şöyle bir örnek vereyim. HL2 ile Titanfall da aynı motoru kullanıyor ama birbirinden tamamen farklı anladın sanırım aynı şey ARMA ile VBS arasındaki ilişkide de geçerlidir. Elma ile Armutları birbirinden ayırmak buna denir. VBS Lisansı ile birlikte 1000 Dolardan fazladır. Bu yüzden ARMA oynuyoruz zaten. VBS'deki özelliklerin %80'ni ARMA'da yoktur. Bundan emin olabilirsin. Sana cahillik yaptığını söylememin nedeni sen ABD Ordusu ARMA ACE moduyla eğitim yapıyor dediğin içindir ve bunu inkar etme yalanı sevmem VBS Savaş Similasyonu ile ARMA aynı motoru kullanabilirler ama durum çok farklı, ARMA'dan önce Operation Flash Point oynayan birisi olarak ARMA 2'yi severim ama çok fazla saçmalık var. 2m'den yere düşüp ölmek, Silahla vurduğun adamın yere düşmemesi, Bacaktan koldan vurulunca tek mermide kolun bacağın kopmaması bunların hepsi bana sorarsan saçmalık ayrıca oyunda adam silahı çok yavaş ve hantal kullanıyor. Gerçek hayatta öyle silah kullanan birisi özel kuvvetlere giremez bundan emin olabilirsin. Ben gerçek hayatta silah kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Elimdeki M9 Baretta ile 10 farklı hedefi 3sn'de isabetli atış yapabiliyorum. Bunun aynısı similasyonda yapmayı dene ARMA'da adam nişan alana kadar zaten ohooo ARMA gerçek hayata göre çok yavaş şöyle bir örnek daha vereyim Zırhlı araçlar gerçek hayatta sadece vuruldukları noktadan hasar alır. ARMA'da aracın lastiğine roket atıp aracı patlatabilirsin gerçek hayatta bir aracın lastiğine gelen roket araç zırhlıysa sadece aracın lastiklerinden birisini söker kalan 3 lastikle araç rahat rahat kaçabilir. ARMA'yı 1000 saat üzerinde oynamış birisiyim saçmalıklarının hepsini tek tek yazabilirim. ARMA 3, ARMA 2'den çok daha iyi ARMA 3'te oyun motorunu değiştirdiler yeni motora geçtiler böylece performans sorunu çözüldü. DayZ'de pek sanmıyorum ARMA2 motoruyla bir yere kadar gidebilirsin.

syndicatedynamics

8.5.2014 22:05:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr @drfree1

Cahillik etme Amerikan Ordusu ARMA'yı kullanmaz. ARMA Similasyon değil oyundur.
ABD Ordusu VBS2 ve VBS3 (Virtual Battle Simulation) adlı programı kullanır.

Evet ARMA silah ateş etme ve nişan alma konusunda hiç gerçekçi değil çok yavaş ayrıca saydığım her şey doğru 2m yükseklikten düşüp ayağın kırılıyorsa o oyun gerçekçi değildir.
Ayrıca gerçek hayatta ARMA'dan çok farklıdır.
arkadaşım vbs2 nin kullandığı oyun motoru ney bi araştır arma nın motoru sıkmıyorum kafamdan

obantr

8.5.2014 20:14:17

+1
@Laplace's Devil Oyunda bir sürü bug var performans sorunları var çoğu oyun motorundan kaynaklanıyor. Düzeltmeleri çok uzun zaman alacak ondan böyle bir açıklama geldi. Bana sorarsanız oyun motoru hatalarını düzeltmenin tek yolu oyun motorunu tekrar yazmak buda imkansız olduğuna göre oyun her zaman ARMA'daki kemikleşmiş buglara ve kötü animasyonlara sahip olacak. Eksiler gelsin.

Laplace's Devil

8.5.2014 19:54:08

+2
Neymiş efendim "Bu nesil konsollar bu oyunu çalıştıramaz." mış. Misafir arkadaş profesyonel yazılımcı sanırım. Mesut abi konsollar güçlü değil deyince bunun gibiler iyice gaza geliyor. DayZ pek performans isteyen bir oyun değil. Steam'den sistem gereksinimlerine bakabilirsin. Lütfen bir dahaki sefere yorum yapmadan önce araştırma yap.

obantr

8.5.2014 19:51:53

-1
@drfree1 Cahillik etme Amerikan Ordusu ARMA'yı kullanmaz. ARMA Similasyon değil oyundur. ABD Ordusu VBS2 ve VBS3 (Virtual Battle Simulation) adlı programı kullanır. Evet ARMA silah ateş etme ve nişan alma konusunda hiç gerçekçi değil çok yavaş ayrıca saydığım her şey doğru 2m yükseklikten düşüp ayağın kırılıyorsa o oyun gerçekçi değildir. Ayrıca gerçek hayatta ARMA'dan çok farklıdır.

BlackLead

8.5.2014 18:24:27

-1
acaba ps3 ve xbox360'lara da gelir mi yoksa sadece yeni nesile mi?

BSC Misafiri

8.5.2014 18:22:09

-1
abi hem early access olduğunu biliyorsunuz hemde eleştiriyorsunuz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

BSC Misafiri

8.5.2014 18:21:57

-2
ps5 ve xbox two da belki görürüz :) bu nesil konsolların gücü bu oyuna çalıştırmaya yetmez. ayrıca klavye şart bu oyun için... maus,klavye ikilisi ile 63 tuş konbinasyonu ile oynuyorum oyunu.

BSC Misafiri

8.5.2014 18:21:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR Xbox one a alarmıyım hayır
alamazsın çünki çıkmayacak, o aletin gücü bu oyunu çalıştıracak kapasitede değil.

BSC Misafiri

8.5.2014 18:21:41

-1
DAYZ ---- > WARZ --- >RUST --- > H1Z1 ... H1Z1 önce RUST a sonra WARZ e rakip olmayı başarsın hele DAYZ için daha çoookkk var... ustalarla çırakları karıştırmayın. bir oyunun ismi 4 harften oluşuyor diye DAYZ e rakip olamaz.

BSC Misafiri

8.5.2014 18:21:12

0
H1Z1 geliştiricisi SOE daha profesyonel bir ekip sabırsızlanıyorum türe girmek için Dayz alıp oynayasım var bir yandan ama az daha sabredip h1z1 almayı planlıyorum.

OnrGrTR

8.5.2014 18:02:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son
alıntı:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR

Xbox one a alarmıyım hayır

Yeni exc duyurulmuş, bence haber yapılmalı hacit.

http://tr.stream.bolumsonucanavari.com/LSEU_Preroll_10Secs_Small1.mp4
Oyunu oynamadan nefret ettim resmen her iki 3 tıklamada bir şu lanet oyunu görünce pc yi söküp gpu yu cpu yu parça pinçik edesim geliyor :D

syndicatedynamics

8.5.2014 17:54:52

-1
quote:

Orijinalden alıntı: obantr DAYZ'ye eklenmesini istediğim şeyler
1- Silah kullanım mekanikleri çok kötü 2 saat nişan alamıyor hiç gerçekçi değil
adımın eli sürekli titriyor v.s silahla ateş etme mekaniklerini düzeltsinler.
2- Animasyonlar berbat
3- Duvar içinden geçen zombi kardeşlerimiz var onlara bir ayar versinler.
4- Zombilerle dolu bir şehir yapmak yerine zombileri haritanın etrafına yaysınlar her yerde zombi görebilelim ayrıca belli bir alandaki zombileri öldürerek orayı zombilerden temizleme olsun örnek vereyim ben küçük bir kasabaya girdim 20 kişilik ekibimle birlikte 300 zombiyi öldürünce kasabanın kontrolü elimize geçsin kasabanın etrafında zombi spawn olmasın ayrıca ele geçirdiğimiz yerlerin etrafına zombilere dayanıklı ama silahlarla yıkılabilir binalar yapmak, şifreyle açılabilir kapılar koyma v.b inşaat eklensin.
5- Item Craftlama eşya oluşturma Rust gibi olsa süper olur.
6- Zombilerin ve insanların eli kolu bacağı v.s kopsun parçalanma efektleri olsun zaten oyun yetişkinler için ve zombi oyunu parçalanmasız olmaz. BKNZ: LEFT 4 DEAD
7- Oyunda 2m yükseklikten düşünce bacağınız kırılıyor ve çok saçma !
8- Ben şöyle bir saçmalık buldum oyunda adamı kolundan tabancayla vurunca elindeki silahı yere düşürmüyor.
Bulduğumu bir diğer saçmalıksa bir insanı silahla vurduğunuzda yere düşmesi ve 3-4 saniye sonra kalkması gerekir ama öyle bir şey olmuyor.
Ayrıca bulduğum bir diğer saçmalıkta bacağından ve kolundan vurulan oyuncunun bacağının ve kolunun kopması ve o anda ölmesi gerekir ama oda yok lütfen bu dediklerimi ekleyin :D lolllz



DAYZ konsollara gelmesi güzel bir şey ama performans sorunları olacağına eminim
ARMA 2'nin oyun motoru özürlü ne kadar uğraşsalar düzelmez.
ARMA 2'nin oyun motoru performans özürlü olduğu için başka oyun motoruna geçmeleri en iyisi oyunu yeniden CRYENGINE 3 ile yapsınlar zaten 3 milyon dolar para kırdılar. Versinler bana 1 milyon dolar ben yaparım Cryengine 3 ile zombi oyunu hiçte zor olmaz hem performans hem grafikler her şeyi ile daha iyi olur.
ARMA 2 motoru zombi oyunları için çok kötü animasyonlar efektler vuruş hissi hiç yok !
ARMA 2'de zaten adam beyin özürlü gibi silah kullanıyor nişan bile doğru düzgün alamıyor.
3m koşup nefes nefese kalan asker nasıl oluyor anlamadım.
arma 2 ye saçmalık diyorsun ama amerika ace 2 moduyla asker eğitiyor.

- The Stig -

8.5.2014 16:42:26

-1
H1z1 sagolsun.. yoksa 2 sene daha boyle bir haber duymazdik.. gelsin zaten.. hatta keske pc ile ayni anda gelse.. durup hackerlarla sinir olacagima, fps kasarmi adam benden daha iyi pcde oynayipta esitsizlik olurmy derdim olmadan 20mbitlik internetimle mis gibi oynarim.. h1z1de gelsin dayzde gelsin.. isteyen pcde oynar isteyen konsolda.. ama konsola gelirse rahat 20 milyon satar..

Wayward Son

8.5.2014 15:55:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR Xbox one a alarmıyım hayır
Yeni exc duyurulmuş, bence haber yapılmalı hacit. http://tr.stream.bolumsonucanavari.com/LSEU_Preroll_10Secs_Small1.mp4

OnrGrTR

8.5.2014 15:21:35

-4
Xbox one a alarmıyım hayır

obantr

8.5.2014 15:06:33

-2
DAYZ'ye eklenmesini istediğim şeyler 1- Silah kullanım mekanikleri çok kötü 2 saat nişan alamıyor hiç gerçekçi değil adımın eli sürekli titriyor v.s silahla ateş etme mekaniklerini düzeltsinler. 2- Animasyonlar berbat 3- Duvar içinden geçen zombi kardeşlerimiz var onlara bir ayar versinler. 4- Zombilerle dolu bir şehir yapmak yerine zombileri haritanın etrafına yaysınlar her yerde zombi görebilelim ayrıca belli bir alandaki zombileri öldürerek orayı zombilerden temizleme olsun örnek vereyim ben küçük bir kasabaya girdim 20 kişilik ekibimle birlikte 300 zombiyi öldürünce kasabanın kontrolü elimize geçsin kasabanın etrafında zombi spawn olmasın ayrıca ele geçirdiğimiz yerlerin etrafına zombilere dayanıklı ama silahlarla yıkılabilir binalar yapmak, şifreyle açılabilir kapılar koyma v.b inşaat eklensin. 5- Item Craftlama eşya oluşturma Rust gibi olsa süper olur. 6- Zombilerin ve insanların eli kolu bacağı v.s kopsun parçalanma efektleri olsun zaten oyun yetişkinler için ve zombi oyunu parçalanmasız olmaz. BKNZ: LEFT 4 DEAD 7- Oyunda 2m yükseklikten düşünce bacağınız kırılıyor ve çok saçma ! 8- Ben şöyle bir saçmalık buldum oyunda adamı kolundan tabancayla vurunca elindeki silahı yere düşürmüyor. Bulduğumu bir diğer saçmalıksa bir insanı silahla vurduğunuzda yere düşmesi ve 3-4 saniye sonra kalkması gerekir ama öyle bir şey olmuyor. Ayrıca bulduğum bir diğer saçmalıkta bacağından ve kolundan vurulan oyuncunun bacağının ve kolunun kopması ve o anda ölmesi gerekir ama oda yok lütfen bu dediklerimi ekleyin :D lolllz DAYZ konsollara gelmesi güzel bir şey ama performans sorunları olacağına eminim ARMA 2'nin oyun motoru özürlü ne kadar uğraşsalar düzelmez. ARMA 2'nin oyun motoru performans özürlü olduğu için başka oyun motoruna geçmeleri en iyisi oyunu yeniden CRYENGINE 3 ile yapsınlar zaten 3 milyon dolar para kırdılar. Versinler bana 1 milyon dolar ben yaparım Cryengine 3 ile zombi oyunu hiçte zor olmaz hem performans hem grafikler her şeyi ile daha iyi olur. ARMA 2 motoru zombi oyunları için çok kötü animasyonlar efektler vuruş hissi hiç yok ! ARMA 2'de zaten adam beyin özürlü gibi silah kullanıyor nişan bile doğru düzgün alamıyor. 3m koşup nefes nefese kalan asker nasıl oluyor anlamadım.

BSC Misafiri

8.5.2014 15:01:27

0
Güzel haber

MertKarakus

8.5.2014 14:51:03

-2
Adamlar resmen dolandirici gibi arkadas. Kac senedir early access'te. Oyun cikti mi cikacak mi kanser olduk. Zaten oyunu oynayanlar bizden kanser. Bu ne is boyle. Anliyorum oyun gelistirmek zor. Ancak o cirkin menuler, eskimis grafikler, yazi fontlari, kullanici dusmani animasyonlar. Yani ben burada istedigim kadar konusayim oynayan tabi ki oynar. Ancak ben bekleme taraftariyim. Cunku erkenden alip da param gumburtuye gitsin istemem. Sahsi gorusum bu yondedir. Kimseye empoze etmek gibi bir amacim da yoktur. Ancak sikintili bir oyun bence.

S.T.A.L.K.E.R.

8.5.2014 14:23:43

-3
quote:

Orijinalden alıntı: bozcan H1Z1 gibi bir rakipleri ortaya çıkması DayZ gelişim sürecine doping etkisi yaptı :)
yok öyle bir doping etkisi. h1z1 in tek etkisi dean üzerinde oldu. daha çok konuşmaya başladı.

bozcan

8.5.2014 14:05:54

-3
H1Z1 gibi bir rakipleri ortaya çıkması DayZ gelişim sürecine doping etkisi yaptı :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DayZ
+ TAKİBE
AL
209 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız