Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Cage: "Oyunlar Henüz Kaliteli Filmlerin Yanına Bile Yaklaşamadı"


     Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi oyunlardan tanıdığımız Quantic Dream'den David Cage oyunlara film havası katmasıyla biliniyor. Oyunları film festivallerinde de gösterilen David Cage'e göre henüz oyunlar kaliteli filmlerin yanına bile yaklaşamadı.
 
    "Bence oyun dünyasında anlatı, duygu ve öykü olarak kaliteli filmlerin yanına yaklaşacak bir şeyimiz yok. Oyunlar basit temalara odaklanmışlardır ve gençleri hedef alırlar. Oyunlar tabi ki anlamlı olabilirler ve daha geniş kitleleri harekete geçirebilirler; fakat bu yeni bilgi teorileri gerektirir. Aksiyon konusunda ayrıcalık vermek ve yetenekli insanlara daha fazla güç vermek lazım. Bütün bunların değişeceği konusunda şüpheliyim. Tamamen dürüst olmak gerekirse, bu şekilde düşünen çok az insan var. Yavaş yavaş, küçük adımlarla bazı değişiklikler yapılabilir. Muhtemelen bu süreç tamamlandığında da ben ölmüş olurum."
 
     David Cage'in şu sıralar Playstation 4'e özel bir oyun üzerinde çalıştığını belirtelim. Bakalım ünlü senaryo yazarı ve yönetmen bu defa nasıl bir proje ile karşımıza çıkacak.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Play-Mag Quantic Dream PS3 PlayStation 3 Beyond
Japonya için Çıkacak Left 4 Dead: Survivors'daki Karakterler Açığa Çıktı PC için Xbox One Kontrolcüsünün Sürücüleri Yakında Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheBladeRunner

25.5.2014 22:33:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
Senin gibi zihinsizler yazdigimi anlayamaz maalesef :)):):)

mehmedaltair

25.5.2014 18:29:16

0
Yapma ya ac serisinin hikayesi tarihle ilgili olduğum için bana hiçbir filmin vermediği zevki verdi

einhander

25.5.2014 16:19:36

0
half life bence çoğu filmden çok çok daha kaliteli hikayeye sahip

BSC Misafiri

25.5.2014 12:49:42

0
Ken Levine in Bioshock serisinde ki hikayesi Bioshock dunyasi tamamen inanilmaz bir olay.Hic bir film yada oyun Bioshock un hikayesi kadar orijinal olamamistir en azindan ben gormedim.

Sir Maximus is BACK

25.5.2014 11:02:20

0
doğru söylemiş.

BSC Misafiri

25.5.2014 09:16:25

0
Ona bakarsan kaliteli oyun serilerine yapılan filmlerin kaliteleride o oyunların kalitesinin yanına değil yaklaşmak yakınından geçemiyor tam tersine o filmler oyununun ismine leke düşürüyor. Oyunlar çok daha uzun sürüyor sıfırdan evrenler yaratılıyor ve bence filmlere göre çok daha fazla emek harcanıyor oyunlar için. Şimdi efsane olmuş düşünce hala içimizde hoş anılar canlandıran Örneğin Hitman, Max Payne gibi oyunları düşünün birde yapılan filmlerini düşünün. Oyunların verdiği duygunun, atmosferin, hikayenin ve zevkin çeyreği filmlerinde verilemedi. Bana göre bu adamın açıklamalarının hiçbir anlamı yok. İnsanların üzerinde iz bırakma açısından oyunlar çok daha başarılı olabiliyor tabi anlayana. Ayrıca herkes oyun oynamıyor ama hemen hemen herkes filmleri izliyor çünkü oyun oynamak için ya iyi bir PC ya da bir oyun konsoluna sahip olman gerekiyor herkes sahip olamıyor ya da oyunlar uzun sürdüğü için herkes vakit ayıramıyor ama herkes 2 saatlik bir filme vakit ayırıp izleyebilir. Yoksa kalite açısından bakacaksak arkadaşlarında saydığı oyunlar gibi tam tersine filmlerin kalite olarak asla yanına yaklamamış kalitede oyunlar var en basitinden bir MGS serisini düşünün bu oyunun yanına hangi filmi koyacaksınızda daha iyi diyecez Rambo mu? Bence yanından geçemez. Diğer taraftan oyunlar kendine has olmaya devam etmeli 2 saatlik filmler gibi olmamalılar biz oyunları böyle seviyoruz zaten, bu yüzden bu adamın görüşüne tamamıyla katılmıyorum.

xleonhart

24.5.2014 09:01:49

0
Metal gear solid - last of us - uncharted 2 - god of war 3 - max payne 1 - daha sayim mi?

Roach3558

24.5.2014 07:07:46

0
Aslında güzel örnekler var fakat az, cogaltilirsadaha iyi olur

BSC Misafiri

24.5.2014 01:08:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
alıntı:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Oyuncular grafikten ve önüne gelenden başkasını vurmaktan başka birşeyler bilse zaten böyle olmaz.Her konunun altında grafik kapıştırması konsol vs konsol veya konsol vs pc tartışması, çözünürlük aa vb.


Oyunculuk tam anlami ile bitmis.PS4 u satip Xbox One aliyorum adam bana "bak su aptala,daha fazla paraya daha gucsuz konsol almis" diyor.Xbox One i almamin sebebinin bir Forza,bir Halo,bir Quantum Break ve hayrani oldugum Gears of War oldugunu maalesef bilmiyor.Onlarin tek derdi "bak PS4 1080p Xbox One 900p" ve o yuzden bu konsolu alanlar aptal o adamlara gore

Yani burada ki insanlarin David Cage gibi duayeni anlayacaklarini hic sanmiyorum.Fahrenheit gibi bi oyun bi daha zor gelir bu kitle yuzunden.
geçmişini blmesek bu gününe inanacaz :))) http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Primal_Carnage_Genesisten_Yeni_Video-36890.htm#yorumlar bu oyundaki grafikleri verebilen ps4 bi anda bf4 u veremez oldu.Sebebei ise oyunu 7990 uzerinde oynatmalari imis:D:D:D.Dun Mesut bey in dedigi sey tam bir epic fail idi.Adam BF4 ile KZSF arasinda nesil farki var dedi ya agzim acik kaldi.Yada gercekden varda benmi goremiyorum gozlerimde agir bir bozukluk var sanirim. KZSF da ki su ve partikul efektleri,real time isik ve yansimalar,shadowing,sonic boom lar,vegetation ve tessallation doruk yapmis ustune ustuk inannilmaz detayli bir sehir ve inanilmaz bir draw distance var oyunda.Eger arada bir nesil farki varsa bf4 un kzsf u yakalamasi gerekir.Surada gosterilen grafikler dahi BF4 u cope attirmaya yeter. yazı neden güzel bilirmisin? çünki söz gibi uçup gitmez... dün yazdığın bugün önüne çıkıverir. bu sitede birkaç hafta öncesine xbox one sahibi olmadığın zamanlara geri dönersek neler neler yazdığını görebiliriz değilmi? :))) xbox one sahibi olduğundan beri bakıyorumda yorumların pek bir değişti? artık senin için grafikler, kaplamalar önemsiz hale geldi? acaba sahip olduğun makinenin bu konularda çok güçsüz olmasımı seni böyle şeyler yazmaya zorluyor? :)) bak bak bir daha alıntılıyorum ''KZSF da ki su ve partikul efektleri,real time isik ve yansimalar,shadowing,sonic boom lar,vegetation ve tessallation doruk yapmis ustune ustuk inannilmaz detayli bir sehir ve inanilmaz bir draw distance var oyunda'' beh beh bhe neler varmış be heyyyttt :)))) dün dündür bugün bugün ha panpa??? :)))

AsRuleS

24.5.2014 00:06:18

0
Eğer bir oyunun film tadında olmasını isteseydim, oyun oynamak yerine sinemaya giderdim. Oyunların gerçekten artık özgür bırakılması lazım, hem de acilen... Oyunlarda gerçekliği yakalamak uğruna oyunların ruhundan uzaklaşmaya başlıyolar, farkında değiller.

BSC Misafiri

23.5.2014 23:44:06

0
Hitman dedin duygulandırdın şimdi :( Adam hiç gülmedi ya la beş seridir!!!!!!

firkateyn

23.5.2014 22:23:50

0
İyide bu oyundan oyuna ve filmden filme değişen birşey. Bazen oluyor filmi izlediğime giden saatime pişman oluyorum. Bazende Christopher Nolanın filmleri gibi filmler oluyor. Batman son 3leme başlangış prestij vb. filmleride izleyince hayran kalıyorum. Oyunlarda bu şekilde. Bazıları sadece belli bir şeyi amaçsızca yaparken bazende sırf hikayesi için oynuyoruz. Batman arkham serisi ac serisi the last of us bioshock infinite vb. olan birçok kaliteli senaryoya sahip olan ortalama bir filmi ikiye katlar. Ama film denince aklına başyapıtlar geliyorsa onlara yetişip yetişemediği tartışılır. İlk başta dediğim gibi bu yapımdan yapıma değişir. Kaliteli bir oyun birçok filmi geçerken senaryo konusunda muhteşem bir filmde bütün oyunları geçebilir.

TheBladeRunner

23.5.2014 21:45:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Oyuncular grafikten ve önüne gelenden başkasını vurmaktan başka birşeyler bilse zaten böyle olmaz.Her konunun altında grafik kapıştırması konsol vs konsol veya konsol vs pc tartışması, çözünürlük aa vb.
Oyunculuk tam anlami ile bitmis.PS4 u satip Xbox One aliyorum adam bana "bak su aptala,daha fazla paraya daha gucsuz konsol almis" diyor.Xbox One i almamin sebebinin bir Forza,bir Halo,bir Quantum Break ve hayrani oldugum Gears of War oldugunu maalesef bilmiyor.Onlarin tek derdi "bak PS4 1080p Xbox One 900p" ve o yuzden bu konsolu alanlar aptal o adamlara gore Yani burada ki insanlarin David Cage gibi duayeni anlayacaklarini hic sanmiyorum.Fahrenheit gibi bi oyun bi daha zor gelir bu kitle yuzunden.

StrangerLovely

23.5.2014 21:43:42

0
Arkadaş anlamıyor musunuz? Adam hikayeyi anlatmak çok yavan kalıyor diyor siz daha ne diyorsunuz. Dikkatli bakarsanız en iyi hikayenin olduğu oyun bile neredeyse filmler kadar olamıyor.

iamburak

23.5.2014 21:28:53

0
Half Life, Max Payne, Alan Wake, Hitman, Fallout, Mafia gibi oyunlar bu eleştirinin dışında olmalı bence. Bazı oyunlar cidden tek bir amaç üzerine kurulmuş. Öldür, tamamla, geç. Oyun bitince ne olduğunu bile hatırlamıyorsun. Ancak bu saydığım oyunların mutlaka akılda kalıcı bir yanları var. Geçmiş hikayeleri mevcut ve güzel film konusu olacak tarzda.

Master_Evil

23.5.2014 21:19:54

0
boş konuşmuş

Mactavish-

23.5.2014 21:11:00

0
Oyuncular grafikten ve önüne gelenden başkasını vurmaktan başka birşeyler bilse zaten böyle olmaz. Her konunun altında grafik kapıştırması konsol vs konsol veya konsol vs pc tartışması, çözünürlük aa vb.

Guest-B61CB1CD0

23.5.2014 21:00:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri biri şu herife metal gear ve last of us versin
biri şu misafire David Cage'in kim olduğunu tanıtsın.Sevgili Mİsafir sen hiç bu adamın oyunlarını oynadın mı??

Guest-B61CB1CD0

23.5.2014 20:59:05

-2
quote:

Orijinalden alıntı: lostrock sen ulaşamadın kardeş yoksa the walking dead last of us uncharted gibi oyunlar çoktan geldi o noktaya
hadi ya yalnız. bu adamın oyunlarını oynamadın galiba. Heavy Rain ve Beyond film gibi etkileyicili olmada rakipsiz ama adam yine de yaklaşamadık diyo. Film kalitesinde yapım yapılacaksa onu bu adam yapar buna emin ol..

LimeLight

23.5.2014 20:41:04

0
Bence last of us hikaye konusunda çoğu yüksek bütceli filmlerden katbe kat daha iyiydi ve bence çok daha iyilerinin çıkması o kadar uzun süre almaz.

Dürüstİnsan

23.5.2014 19:52:56

0
İyi güzelde ben oyun oynuyorum. Film izlemek istesem izlerim. Şahsen oyunların çok fazlaca filmvari olmasını istemem. Sinematik olması güzel. Ama her oyunda bu olmaz. Benim şuana kadar oynadığım en iyi sinematik oyun Mass Effect serisi. Birçok bilimkurgu film veya dizilerden daha kaliteliydi.

BSC Misafiri

23.5.2014 18:46:29

0
adam sonuna kadar haklı en kaliteli senaryoya sahip oyun bile bazı yapaylıklar yüzünden o duyguyu veremiyor

BSC Misafiri

23.5.2014 18:46:24

+1
biri şu herife metal gear ve last of us versin

BSC Misafiri

23.5.2014 18:46:16

0
bence soru şu : oyunlar filmlere benzemek zorundamı? oyunların filmlere benzemek istediğinde olan şeyi hepimiz biliyoruz değilmi? script !!! 60 dolar ver ve oyun sana sağdece tek bir tuşa bas sonra arkana yaslan ve olacakları izle desin... bundan memnun olan varmı? eğer sevdiğiniz bir oyunu oynanması gerektiği gibi oynarsanız ve birazda kendinizden birşeyler katarsanız ( role playing ) işte o oyunun verdiği keyfi hiçbir film size veremez... bir oyunun içine girmek, dünyasını hissetmek sizi o oyunun başrol oyuncusu yapar ki bunu hiçbir film sağlayamaz çünki filmdeki karakter bizim kontrolümüzde değildir. bugüne kadar silenthill, Re1-2-3 Tombraider serisi Witcher 1-2 gibi oyunlarda ve bugünlerdede Dayz Standalone oyununda ben bu keyfi yaşayabiliyorum. örnek olarak Dayz Standalonede kendimi oyunun dünyasına kaptırıp karakterimle özdeşleşmeye çalışıp eğer o karakter ben olsaydım şuanda ne yapardım sorusunu kendime sorup oyunda yapabileceklerimide göz önüne alarak bir plan ortaya koyup öyle ilerliyorum. özellikle dayz gibi birçok gerçek oyuncu ve ortamla etkileşimli olduğumuz oyunlar bence filmlerden çok daha efektifler... şimdi bence asıl tartışılması gereken gerçek soruyu soruyorum... filmler kaliteli oyunların yanına yaklaşabiliyormu??? ;-)

omelette

23.5.2014 18:43:37

0
şu adamın oyunlarına pok atan cod'ci kitle bir bitmedi gitti. yok tuşa bastırıyormuş da bilmem ne.

crazywinner3

23.5.2014 18:34:51

+1
Film kalitesine yetişebilen oyunlar var bence bioshock:infinite'den etkilenmiştim gerçekten saatlerce hikayesini anlamaya çalıştım bize böyle oyunlar lazım

mementopolis

23.5.2014 18:29:47

0
Bizim şimdi bu adamın bu sözlerinden ne çıkartmamız gerekiyor .Film ayrı bir kulvar , oyun ayrı bir kulvar . Filmin de iyisi var kötusude . Oyununda iyisi var kötüsüde. Bence bu konuda herkesin algısı farklı . Ps2 de filmlerin veremeyeceği harika oyunlar oynadım . MGS olsun Shadow of the Clossus olsun. Prince of percia sand of time olsun Gta3 olsun .

waltran

23.5.2014 18:20:41

0
film yapıp üstüne şu tuşa basın bu tuşa basın diye eklersen olmaz tabi. gerçek oyun yap sonra konuş

umut söyler

23.5.2014 17:56:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: umut söyler bazı konularda haklı bazılarında haksız.birçok filme taş çıkaracak senaryoya sahip bir çok oyun çıktı fakat hikaye anlatımı filmlerden kötüydü.o yüzden filmlere yaklaşılamadı.fakat last of us la birlikte film kalitesi vermeye başladı oyunlar.mesela last of us ın benzeri senaryoya sahip bin tane film bulursun fakat hiçbiri last of us kadar etkilemez insanı çünkü last of us öyle bir hikaye sunumu yaptı ki çoğu filmden daha iyiydi.bu nesil de tam bir film nesli oldu.oyunlar daha önce hiç bu kadar hikaye anlatımı olarak gelişmedi.ps3 ün çıkış oyunlarına bakın ve şimdi last of us a bakın.mimiklerde bu hikaye sunumunu zorlaştırıyordu.motion capture ile onuda halletiler.hem soruyorum size metal gear solid 4 ün o final sahnesindeki duyguyu kaç film yaşatabildi.black ops 2deki raul menendez kaç filmde var.evet halen filmler daha iyi fakat filmlerdeki kaliteyi yakalamamız bence çok daha kısa sürede olacak.
şundan bahsetmeyi unuttum.heavy rain sunum olarak film kalitesine ulaşmıştı hatta daha iyiydi çünkü kaç filmde senaryoyu etki edebiliyoruz.sadece heavy rain değil witcher da da öyle.bir filmde senaryoya etki edemezsin fakat oyunda edebilirsin.bu olayda filmden alınmayan etkiyi almamızı sağlıyor.

Tuomir

23.5.2014 17:50:31

0
Dostum film gibi oyun demek tuşa bas adam su içsin tuşa bas tvyi açsın demek değil. Bir oyuna 160tl para verip de sonra tuşa bastırıp buzdolabını açtırmak saçma ve gereksiz. Oyun zaten adı üstünde kimse sizden filme benzer oyun yapın demedi. Eğlenceli olsun insanlar hoş vakit geçirsinler diye var oyunlar. Drama anlatacaksan hiç kasma film şirketlerine yatay geçiş yap.

umut söyler

23.5.2014 17:48:20

+1
bazı konularda haklı bazılarında haksız.birçok filme taş çıkaracak senaryoya sahip bir çok oyun çıktı fakat hikaye anlatımı filmlerden kötüydü.o yüzden filmlere yaklaşılamadı.fakat last of us la birlikte film kalitesi vermeye başladı oyunlar.mesela last of us ın benzeri senaryoya sahip bin tane film bulursun fakat hiçbiri last of us kadar etkilemez insanı çünkü last of us öyle bir hikaye sunumu yaptı ki çoğu filmden daha iyiydi.bu nesil de tam bir film nesli oldu.oyunlar daha önce hiç bu kadar hikaye anlatımı olarak gelişmedi.ps3 ün çıkış oyunlarına bakın ve şimdi last of us a bakın.mimiklerde bu hikaye sunumunu zorlaştırıyordu.motion capture ile onuda halletiler.hem soruyorum size metal gear solid 4 ün o final sahnesindeki duyguyu kaç film yaşatabildi.black ops 2deki raul menendez kaç filmde var.evet halen filmler daha iyi fakat filmlerdeki kaliteyi yakalamamız bence çok daha kısa sürede olacak.

dominnic

23.5.2014 17:38:53

+4
hadi ordan David Cage bikere last of us olsun god of war serisi olsun hayatımda hiç bir filmin vermediği duyguları verdi bana ve eminimki bir çok kişiyide...

lostrock

23.5.2014 17:33:04

-1
sen ulaşamadın kardeş yoksa the walking dead last of us uncharted gibi oyunlar çoktan geldi o noktaya

BSC Misafiri

23.5.2014 17:30:19

0
e abi kalkıp 15 saatlik oyun yapmaya çalışıyorsun bunu en fazla 1-3 yılda yapmaya çalışıyorsun elin filmcisi geliyor 2 saatlik yapıyor 1-3 yılda yapıyor mikimmil gözüküyor yinede oyun sektörü filmlerden daha karlı bunu herkes biliyor birde oyunu 2 saat yap tekrar oynanabilirliğe oyna mesela güzel konu anlatan bir filmi tekrar tekrar tüm detaylarına kadar nasıl izliyorsan oyunda o şekilde oynansın grafikler iyi olsun

StrangerLovely

23.5.2014 17:27:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: crossmatch Adam haklı. Ama tıkandı grafik motorları. 3-5 yıl böyle devam eder.
Adamın yanına yaklaşamamaktan kastı hikaye anlatımı. Hikaye çok yüzeysel ve anlattıkları olaylar basit diyor.

crossmatch

23.5.2014 17:24:01

-1
Adam haklı. Ama tıkandı grafik motorları. 3-5 yıl böyle devam eder.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Beyond: Two Souls
+ TAKİBE
AL
51 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız