Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dark Souls 3'ün PC Sürümünde Optimizasyon Sorunları Olabilir

 
   Dark Souls 3'ün piyasaya çıkmasına kısa bir süre kaldı. Oyun 12 Nisan'da PC, Xbox One ve Playstation 4 için karşımıza çıkacak. Oyunun konsol sürümleri 30 fps'de çalışacakken PC sürümü ise 60 fps desteği sunacak.
 
   Yine de PC kullanıcıları ilk aşamada performans sorunlarıyla karşılaşabilirler gibi görünüyor. Oyunun erken sürümünü gören bazı oyuncular ayarları en yüksek seviyeye aldıklarında GTX 980 gibi bir kartta frame düşmeleriyle karşılaştıklarını söylüyorlar.
 
   Açıkçası oyun konsol tabanlı geliştirildiğinden PC sürümünün konsol sürümünden (60 fps hariç) görsel olarak büyük bir farkının olmasını beklemiyoruz; ama en yüksek ayarlarda olsa bile GTX 980 gibi bir kartta frame düşmesi olması gerçekten üzücü.
 
    Tabi şunu belirtmekte yarar var. Dark Souls 3 henüz piyasaya çıkmadı, geliştiriciler bir ilk gün güncellemesi ile performans sorunlarını tamamen ortadan kaldırabilirler. Her ne kadar From Software ilk Dark Souls'u PC'ye uyarlarken tembel davransa da Dark Souls 2'nin PC sürümü performans konusunda fena iş çıkarmamıştı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dark Souls 3 Dark Souls III From Software Aksiyon RPG PC PS4 Xbox One
Firewatch Mâliyetini 1 Günde Çıkardı Sonic Boom: Fire & Ice'ın Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mösyö liquid

21.3.2016 09:35:31

0
PC de oynayacaklar ilk yamayı beklemeliler bence, sadece bu oyun için de diğer oyunlar içinde, mutlaka ilk güncellemeden sonra açılmayı oyun. İnsanı bu konuda sinir krizine sokabiliyor PC, en güzeli biraz bekleyip sinir olmadan oyun oynamak.

İdrak İstimlak

20.3.2016 22:09:54

0
Yazdığım şeyi çarpıtma, ben konsolda oynayanlara gülmüyorum, zaten kendim konsolda oynuyorum. Daha dün bir Nintendo Klasiği Ocarina of Time'ı N64 versiyonunda oynadım. Benim güldüğüm yüksek donanımlı PC'leri eleştirenlerin konsollarda hiç bir şeyi umursamadan oynamaları. Yahu kaç defa anlattım, anlamıyorsun herhalde. Neyse daha fazla uğraşamayacağım, sen haklısın kardeş...

Venomstr

20.3.2016 21:46:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Sen de nasıl bir algı oluşmuşsa konsol denildiğinde, direk PS4 olarak algılıyor ve savunmaya geçiyorsun. Madem biliyorsun mesela BF4 Xbox One'da 720p, Dragon Age 900p ve düşük yapay zeka, Dead Rising 720p, 15 fps'lere kadar düşen performans, PS4'te Thw Witcher 3 medium ayarlarda 30 fps'yi stabil veremeyen bir oyun değil mi? Bunlar bir çırpıda aklıma gelen oyunlar... Konsolda bu şartlarda oyun oynarken nasıl oluyorda 980'le 60 fps fix oynayamıyorum demek işte bu noktada bana komik geliyor. Bugün bir çok multiplatform oyunda 750ti ile bile konsoldan görsel olarak daha iyi performans alırken, konsol oyuncusunun bu şartlar altında PC grafiklerini eleştirmesi komik olmuyor mu? Hayır her oyunu ultrada oynasa, eleştirse anlayacağım ama bu şartlar altında oynarken atıyorum FXAA yerine SMAA açan bir oyuncunun PS 60'ta kilitli kalmıyor demesi komik geliyor bana. Tabii sen olayı direk PS4 oyunlarına saldırı olarak algıladığın için böyle düşünmeni gayet iyi anlıyorum. Olay PS4, Xbox One olayı değil, konsollar mevcut donanımları ile multiplatform oyunlarda PC'den kesinlikle daha kötü grafik performans sergiliyor. Durum böyleyken PC'nin eleştirilmesini komik buluyorum, olay bundan ibaret. Açıkçası tartışmayı daha fazla uzatıp, irite edici mesajlarına maruz kalmakta istemiyorum. İstediğin gibi düşünmekte serbestsin...
Tamam işte, ben senin yazdıklarından yola çıkarak yazıyorum bunları. Grafik sevdalısısın, yine bu çıkıyor. Aciz falan yazmışsın bana. İlginç ilginç tavırlar. Senin "konsolda oynayanlara gülüyorum" demen irite edici olmuyor mu? Kibir olmuyor mu? Zamanında "ÇÖP Grafikli PS4" yazmıştın, hatırlatırım.

İdrak İstimlak

20.3.2016 21:38:29

0
Sen de nasıl bir algı oluşmuşsa konsol denildiğinde, direk PS4 olarak algılıyor ve savunmaya geçiyorsun. Madem biliyorsun mesela BF4 Xbox One'da 720p, Dragon Age 900p ve düşük yapay zeka, Dead Rising 720p, 15 fps'lere kadar düşen performans, PS4'te Thw Witcher 3 medium ayarlarda 30 fps'yi stabil veremeyen bir oyun değil mi? Bunlar bir çırpıda aklıma gelen oyunlar... Konsolda bu şartlarda oyun oynarken nasıl oluyorda 980'le 60 fps fix oynayamıyorum demek işte bu noktada bana komik geliyor. Bugün bir çok multiplatform oyunda 750ti ile bile konsoldan görsel olarak daha iyi performans alırken, konsol oyuncusunun bu şartlar altında PC grafiklerini eleştirmesi komik olmuyor mu? Hayır her oyunu ultrada oynasa, eleştirse anlayacağım ama bu şartlar altında oynarken atıyorum FXAA yerine SMAA açan bir oyuncunun PS 60'ta kilitli kalmıyor demesi komik geliyor bana. Tabii sen olayı direk PS4 oyunlarına saldırı olarak algıladığın için böyle düşünmeni gayet iyi anlıyorum. Olay PS4, Xbox One olayı değil, konsollar mevcut donanımları ile multiplatform oyunlarda PC'den kesinlikle daha kötü grafik performans sergiliyor. Durum böyleyken PC'nin eleştirilmesini komik buluyorum, olay bundan ibaret. Açıkçası tartışmayı daha fazla uzatıp, irite edici mesajlarına maruz kalmakta istemiyorum. İstediğin gibi düşünmekte serbestsin...

FantasyFiRe

20.3.2016 20:59:14

0
yine meydan savaşı çıkmış bi sakin olun. Yolu açın da oyun çıksın hele...

gerçekoyuncu11

20.3.2016 20:18:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: stalker(1979)
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 beyler benim de konsolum var fakat konsolcular hemen gelip bu tip haberler de pc yi suçlamayın en son ayar derken ne denmek istemiş en son ayar da 4x aa da olabilir veya 8xaa yada saçma sapan bir ayarı high dan ultra ya çektiğin de 10-15fps yiyebilir hemen lütfen gelip bu tip haberler de konsolu savunmayın savunmayın ki bir sonraki nesile adam gibi bir konsol çıkarsınlar titanx gta 5 gibi gelmiş geçmiş en iyi optimizasyonlu oyunlardan birinde bile titanx de ultra ayarda 24 fps yi görebiliyor bilgisayar da durum başka konsolda ki gibi shadows medium yapıp da 60 fps görememek değil yani bu durum
Böyle körü körüne konsolu savunmayanları görmek sevindirici. PC'ye optimize sorunlu oyun çıkınca. Bazı konsolcular buraya gelip haaa haa haaaa biz çatır çatır oynuyoruz siz 980'le oynayamıyorsuz demek bizim konsollar daha güçlü diye saçmalayabiliyorlar. Ondan sonra güçsüz konsollar piyasaya sürülüyor. Tüketici körü körüne savunursa üretici neden daha iyisini sunsun ki? Ondan sonra PS 4,5 söylentileri çıkar işte. Bu yaz playstation 4 almayı düşünüyordum. (PS4'e özel oyunlar için) Ancak bu PS 4,5 söylentisi yüzünden beklemeye karar verdim. PC'ye bok atınca elindeki konsol değerlenecek zannedenler var. Böyle birbirimize suç atacağımıza oyun geliştiricilere neden sitem etmiyoruz. -En pahalı oyunlar neden bizde? Türk oyuncusu çok mu zengin? - Dünyanın en pahalı oyunları bizde ancak yine de Türkçe altyazı vermiyorlar. (Kimse korsan yüzünden demesin. Artık yüksek bütçeli oyunlarda korsan devri kapandı. Üstelik Rusya korsan konusunda Türkiye'yi 10 defa cebinden çıkarır. Ruslar hem oyunları bizden ucuza alıyorlar hem de Rusça seslendirme bile var bazı oyunlarda) Türk insanı olarak birbirimizle dalaşmayı ne çok seviyoruz :) Hey Allah'ım yaaa. Sony'nin Microsoft'un ortakları bile bu kadar savunmuyordur şirketlerini.
Hocam körü körüne konsolu veya körü körüne pc yi savunmak oyunculuğun sonunu getirecektir örneğin bu haberi baz alalım adam bu haberi okuyor işte bu oyun zaten ps4 de oynanır pc de oyun mu oynanır gibi saçma sapan şeyler söyleyip sadece kendini ve kendi gibi düşüneni kandırıyor nedeni ise hayatın da pc de oyun oynamaması pc konsol gibi değil ki yeri geliyor 10 tane grafik ayarı oluyor bunlardan birini aç 10 fps yiyor örneğin ubisoft oyunları shadow ayarın da pscc veya pscc + ayarı var ve bu iki ayar arasın da 15 fps oynuyor yada volumetric fog ayarın da ultra ile high arasın da 15 fps fark oluşuyor sen bu 2 ayarı ultra açarsan oyun gtx 980 gibi üst düzey kartlar da bile 60 fps göremiyor buda bu tip medya sitelerine haber oluyor bunu bilmeyen konsolcu geliyor adam işte bilmem kaç bin tl harcıyor bir konsol kadar oynayamıyor diyor halbusuki bu 2 ayarı kapat oyun 90 fps yi görecek ondan sonra burada yalan yanlış sallamaya başlıyor gel gelelim bu habere daha oyun piyasaya çıkmamış belki ilgün patch alacak belki çıktığın da grafik kartları driver güncellemesiyle düzelecek belki de batman gibi teknik yönden berbat bir oyun olacak ancak 6 ay sonra oynanabilir olacak daha bunları bilmeden gelip bura da hemen pc yi kötülemek bence tamamaen cahillikten öteye gidecek bir şey değil.

Venomstr

20.3.2016 19:03:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Okuduğunu anlamaktan aciz birisi olarak, beni kibir ve grafik sevdalısı olarak yorumlaman ironi olmuş. Muhtemelen senin yaşın kadar oyun oynamışlığım var, ne yazdığını da bilecek zihniyette biri olarak senin değerlendirmene kalmadım. İnsanları böyle irite edici tavırların o kadar itici ki, üstelik bunu ne yazıldığını anlamadan yapman senin adına daha bir kötü. Neyse tartışacak bir şey yok, sana iyi forumlar...
Yine manipüle etmeye çalışıyorsun ve baştan aşağı kibir dolu mesaj yazmışsın. "Konsolda 30 fps medium/low oynayanlara gülüyorum" diyen sen değil misin? Neden cümleni çevirmeye çalışıyorsun?

İdrak İstimlak

20.3.2016 18:53:10

0
Okuduğunu anlamaktan aciz birisi olarak, beni kibir ve grafik sevdalısı olarak yorumlaman ironi olmuş. Muhtemelen senin yaşın kadar oyun oynamışlığım var, ne yazdığını da bilecek zihniyette biri olarak senin değerlendirmene kalmadım. İnsanları böyle irite edici tavırların o kadar itici ki, üstelik bunu ne yazıldığını anlamadan yapman senin adına daha bir kötü. Neyse tartışacak bir şey yok, sana iyi forumlar...

Guest-2D6B32B7D

20.3.2016 18:50:36

0
grafik ayarları menüsü
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

veterangamer

20.3.2016 18:37:00

+1
Souls serisi herzaman playstation da oynanır rahat rahat oynarız simdi

stalker(1979)

20.3.2016 18:32:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: stalker(1979)
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 beyler benim de konsolum var fakat konsolcular hemen gelip bu tip haberler de pc yi suçlamayın en son ayar derken ne denmek istemiş en son ayar da 4x aa da olabilir veya 8xaa yada saçma sapan bir ayarı high dan ultra ya çektiğin de 10-15fps yiyebilir hemen lütfen gelip bu tip haberler de konsolu savunmayın savunmayın ki bir sonraki nesile adam gibi bir konsol çıkarsınlar titanx gta 5 gibi gelmiş geçmiş en iyi optimizasyonlu oyunlardan birinde bile titanx de ultra ayarda 24 fps yi görebiliyor bilgisayar da durum başka konsolda ki gibi shadows medium yapıp da 60 fps görememek değil yani bu durum
Böyle körü körüne konsolu savunmayanları görmek sevindirici. PC'ye optimize sorunlu oyun çıkınca. Bazı konsolcular buraya gelip haaa haa haaaa biz çatır çatır oynuyoruz siz 980'le oynayamıyorsuz demek bizim konsollar daha güçlü diye saçmalayabiliyorlar. Ondan sonra güçsüz konsollar piyasaya sürülüyor. Tüketici körü körüne savunursa üretici neden daha iyisini sunsun ki? Ondan sonra PS 4,5 söylentileri çıkar işte. Bu yaz playstation 4 almayı düşünüyordum. (PS4'e özel oyunlar için) Ancak bu PS 4,5 söylentisi yüzünden beklemeye karar verdim. PC'ye bok atınca elindeki konsol değerlenecek zannedenler var. Böyle birbirimize suç atacağımıza oyun geliştiricilere neden sitem etmiyoruz. -En pahalı oyunlar neden bizde? Türk oyuncusu çok mu zengin? - Dünyanın en pahalı oyunları bizde ancak yine de Türkçe altyazı vermiyorlar. (Kimse korsan yüzünden demesin. Artık yüksek bütçeli oyunlarda korsan devri kapandı. Üstelik Rusya korsan konusunda Türkiye'yi 10 defa cebinden çıkarır. Ruslar hem oyunları bizden ucuza alıyorlar hem de Rusça seslendirme bile var bazı oyunlarda) Türk insanı olarak birbirimizle dalaşmayı ne çok seviyoruz :) Hey Allah'ım yaaa. Sony'nin Microsoft'un ortakları bile bu kadar savunmuyordur şirketlerini.
Konuyu sen bile farkında olmadan tek taraflı değerlendirmişsin kardeşim; konsollara çıkan özel oyun başlıklarına gelip ''nasıl insanlar var 1080p ve 30 FPS ile zevk alabiliyorlar'' yada ''babanın aldığı konsol ile yetiniyorsun'' yahut ''fakirsin o yüzden konsola paran yetiyor'' diye aklınca karşısındaki aşağılayan zavallı insanlar olursa tepki dalga döner dolaşır tsunami olur. Yani ne kadar etki o kadar tepki oluşuyor. Ülkemizde öyle bir önyargı oluşmuş ki bilgisayar sahibi olunca konsol sahibi olamazsın yada tam tersi bir zihniyet var. Bende PS4, Wii U ve bilgisayar sahibiyim ama bu konsol sahiplerinin büyük kısmı başka konsolların ne adına ne oyunlarına tahammülleri yok. Öyle fanatikler için birşey ya göklere çıkarılacak kadar harika yada yerin dibine sokulacak kadar kötü. Oyunsever oyunların eğlencesine odaklanmalı, yıllar önce benim içinde oyun dünyam Playstation ile sınırlıydı, geçen yıllarda hiç umursamadığım Nintendo oyunlarını denedikçe ne kadar büyük hata yaptığımı anladım. Şu Uncharted'ı da oynayayımda Playstation'ın bana göre özel oyun yönünden en kötü konsolunu elden çıkaracağım. Last of Us 2'yi de 2-3 sene sonra çıkarsa artık bir arkadaştan emanet alıp bitiririm. Şımarana kendi adıma böyle bir ders vereceğim.
''1080p ve 30 FPS ile zevk alabiliyorlar'' yada ''babanın aldığı konsol ile yetiniyorsun'' yahut ''fakirsin o yüzden konsola paran yetiyor'' Bunları söyleyen PC kullanıcısı varsa en hafif ifadeyle maldır. Playstation'a çıkan özel oyunları oynamak istiyorsan mecbursun playstation'a. Wii U'ya çıkan oyunları da oynamak isterdim. Keşke tek güçlü konsol olsa da PC, Playstation, Xbox veya Wii U kullanıcıları bütün oyunları oynayabilse. Böyle olsaydı oyun firmaları değişik platformlara oyun çıkartmaya uğraşmazdı. Oyunlar daha çabuk çıkardı. Platformlar arası performans farkı olmazdı. Daha çok para vermek zorunda kalmazdık. Daha aklıma gelmeyen bir sürü avantajı

BSC Misafiri

20.3.2016 18:17:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: stalker(1979)
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 beyler benim de konsolum var fakat konsolcular hemen gelip bu tip haberler de pc yi suçlamayın en son ayar derken ne denmek istemiş en son ayar da 4x aa da olabilir veya 8xaa yada saçma sapan bir ayarı high dan ultra ya çektiğin de 10-15fps yiyebilir hemen lütfen gelip bu tip haberler de konsolu savunmayın savunmayın ki bir sonraki nesile adam gibi bir konsol çıkarsınlar titanx gta 5 gibi gelmiş geçmiş en iyi optimizasyonlu oyunlardan birinde bile titanx de ultra ayarda 24 fps yi görebiliyor bilgisayar da durum başka konsolda ki gibi shadows medium yapıp da 60 fps görememek değil yani bu durum
Böyle körü körüne konsolu savunmayanları görmek sevindirici. PC'ye optimize sorunlu oyun çıkınca. Bazı konsolcular buraya gelip haaa haa haaaa biz çatır çatır oynuyoruz siz 980'le oynayamıyorsuz demek bizim konsollar daha güçlü diye saçmalayabiliyorlar. Ondan sonra güçsüz konsollar piyasaya sürülüyor. Tüketici körü körüne savunursa üretici neden daha iyisini sunsun ki? Ondan sonra PS 4,5 söylentileri çıkar işte. Bu yaz playstation 4 almayı düşünüyordum. (PS4'e özel oyunlar için) Ancak bu PS 4,5 söylentisi yüzünden beklemeye karar verdim. PC'ye bok atınca elindeki konsol değerlenecek zannedenler var. Böyle birbirimize suç atacağımıza oyun geliştiricilere neden sitem etmiyoruz. -En pahalı oyunlar neden bizde? Türk oyuncusu çok mu zengin? - Dünyanın en pahalı oyunları bizde ancak yine de Türkçe altyazı vermiyorlar. (Kimse korsan yüzünden demesin. Artık yüksek bütçeli oyunlarda korsan devri kapandı. Üstelik Rusya korsan konusunda Türkiye'yi 10 defa cebinden çıkarır. Ruslar hem oyunları bizden ucuza alıyorlar hem de Rusça seslendirme bile var bazı oyunlarda) Türk insanı olarak birbirimizle dalaşmayı ne çok seviyoruz :) Hey Allah'ım yaaa. Sony'nin Microsoft'un ortakları bile bu kadar savunmuyordur şirketlerini.
Konuyu sen bile farkında olmadan tek taraflı değerlendirmişsin kardeşim; konsollara çıkan özel oyun başlıklarına gelip ''nasıl insanlar var 1080p ve 30 FPS ile zevk alabiliyorlar'' yada ''babanın aldığı konsol ile yetiniyorsun'' yahut ''fakirsin o yüzden konsola paran yetiyor'' diye aklınca karşısındaki aşağılayan zavallı insanlar olursa tepki dalga döner dolaşır tsunami olur. Yani ne kadar etki o kadar tepki oluşuyor. Ülkemizde öyle bir önyargı oluşmuş ki bilgisayar sahibi olunca konsol sahibi olamazsın yada tam tersi bir zihniyet var. Bende PS4, Wii U ve bilgisayar sahibiyim ama bu konsol sahiplerinin büyük kısmı başka konsolların ne adına ne oyunlarına tahammülleri yok. Öyle fanatikler için birşey ya göklere çıkarılacak kadar harika yada yerin dibine sokulacak kadar kötü. Oyunsever oyunların eğlencesine odaklanmalı, yıllar önce benim içinde oyun dünyam Playstation ile sınırlıydı, geçen yıllarda hiç umursamadığım Nintendo oyunlarını denedikçe ne kadar büyük hata yaptığımı anladım. Şu Uncharted'ı da oynayayımda Playstation'ın bana göre özel oyun yönünden en kötü konsolunu elden çıkaracağım. Last of Us 2'yi de 2-3 sene sonra çıkarsa artık bir arkadaştan emanet alıp bitiririm. Şımarana kendi adıma böyle bir ders vereceğim.

Master_Evil

20.3.2016 17:22:35

0
çıkınca artık milletin yorumuna göre davranırız

2K

20.3.2016 16:54:57

0
From Software PC konusunda çok iyi bir geçmişi olan firma değil o yüzden ilk gün patch'i ile bu sorun düzelmeyebilir. Dark Souls yapısından dolayı bir anlık fps düşüşü bile sonumuz olabilir ve klavye, mouse kırma ile sonlanabilir. Fiyatından dolayı zaten indirimden alacağım o zaman düzelmiş olur diye umut ediyorum.

stalker(1979)

20.3.2016 15:00:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 beyler benim de konsolum var fakat konsolcular hemen gelip bu tip haberler de pc yi suçlamayın en son ayar derken ne denmek istemiş en son ayar da 4x aa da olabilir veya 8xaa yada saçma sapan bir ayarı high dan ultra ya çektiğin de 10-15fps yiyebilir hemen lütfen gelip bu tip haberler de konsolu savunmayın savunmayın ki bir sonraki nesile adam gibi bir konsol çıkarsınlar titanx gta 5 gibi gelmiş geçmiş en iyi optimizasyonlu oyunlardan birinde bile titanx de ultra ayarda 24 fps yi görebiliyor bilgisayar da durum başka konsolda ki gibi shadows medium yapıp da 60 fps görememek değil yani bu durum
Böyle körü körüne konsolu savunmayanları görmek sevindirici. PC'ye optimize sorunlu oyun çıkınca. Bazı konsolcular buraya gelip haaa haa haaaa biz çatır çatır oynuyoruz siz 980'le oynayamıyorsuz demek bizim konsollar daha güçlü diye saçmalayabiliyorlar. Ondan sonra güçsüz konsollar piyasaya sürülüyor. Tüketici körü körüne savunursa üretici neden daha iyisini sunsun ki? Ondan sonra PS 4,5 söylentileri çıkar işte. Bu yaz playstation 4 almayı düşünüyordum. (PS4'e özel oyunlar için) Ancak bu PS 4,5 söylentisi yüzünden beklemeye karar verdim. PC'ye bok atınca elindeki konsol değerlenecek zannedenler var. Böyle birbirimize suç atacağımıza oyun geliştiricilere neden sitem etmiyoruz. -En pahalı oyunlar neden bizde? Türk oyuncusu çok mu zengin? - Dünyanın en pahalı oyunları bizde ancak yine de Türkçe altyazı vermiyorlar. (Kimse korsan yüzünden demesin. Artık yüksek bütçeli oyunlarda korsan devri kapandı. Üstelik Rusya korsan konusunda Türkiye'yi 10 defa cebinden çıkarır. Ruslar hem oyunları bizden ucuza alıyorlar hem de Rusça seslendirme bile var bazı oyunlarda) Türk insanı olarak birbirimizle dalaşmayı ne çok seviyoruz :) Hey Allah'ım yaaa. Sony'nin Microsoft'un ortakları bile bu kadar savunmuyordur şirketlerini.

Painteam

20.3.2016 13:39:23

0
çıkışına daha 23 gün var herhalde bu problemi aşarlar diye düşünüyorum.çünkü bu oyuna PC de baya ilgi var,Dark Souls 1 o kadar kötü port edilmesine rağmen baya iyi satmıştı.yapımcılar buradaki alıcı kitleyi görmezden gelemez.akıl karı olmaz onlar için.

rambocuk

20.3.2016 13:08:01

0
pc de çoğu oyun optimize sorunlu zaten bi süre güncelleme beklemek nerdeyse her oyuna şart Tabi devasa bir sisteminiz barsa sıkıntı olmuyo

Dovahkiin

20.3.2016 11:04:16

0
Bu olayı başka kaynaklardan araştırdım ve ancak bu kadar çarpıtılabilirdi. Neresinden tutsak elde kalacak bir haber olmuş. Burada "FPS düşüşü, optimizasyon sıkıntısı" denilen şey; Adam full ayar oynuyor, aynı anda yayın yapıyor, sadece bir yerde inventory'de dolaşırken saniyelik 45 FPS'ye düşüyor. Olay bundan ibaretmiş.

gerçekoyuncu11

20.3.2016 10:52:42

0
beyler benim de konsolum var fakat konsolcular hemen gelip bu tip haberler de pc yi suçlamayın en son ayar derken ne denmek istemiş en son ayar da 4x aa da olabilir veya 8xaa yada saçma sapan bir ayarı high dan ultra ya çektiğin de 10-15fps yiyebilir hemen lütfen gelip bu tip haberler de konsolu savunmayın savunmayın ki bir sonraki nesile adam gibi bir konsol çıkarsınlar titanx gta 5 gibi gelmiş geçmiş en iyi optimizasyonlu oyunlardan birinde bile titanx de ultra ayarda 24 fps yi görebiliyor bilgisayar da durum başka konsolda ki gibi shadows medium yapıp da 60 fps görememek değil yani bu durum

akabeyss

20.3.2016 10:15:42

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Daha oyun çıkmadan performans sorunu var diye konuşmayalım. PC'de durumlar farklı SSAAX4 denilen şey ve 60FPS şuanda 980TI ile bile yakalanamayan bir durum pek çok yeni oyunda. SSAA köşe yumuşatmanın dibidir, FXAA ile SSAAX4 arasında 25-35 FPS kadar fark yaratabiliyor oynadığınız çözünürlüğe göre ve oynarken devasa bir monitörünüz yoksa bu farklı pek anlamazsınız kenar yumuşatma konusunda ama screenshot aldıgında belli olur. Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken PC'ye gelipte laf atmaya çalışmasın.
"Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken" Ahahah kim kiminle savaşıyor yahu.Sen ne saçmalıyorsun.Konsolcu adamın tek savaştığı şey oyundaki düşmanlar,yaratıklar,canavarlardır.Bu saydıklarınla pc tayfası savaşıyor sen git onlara vaaz ver.
Pc kullanıcısıyım ama yorumunu sevdim :)

Venomstr

20.3.2016 08:56:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Ilk paragrafta ne demek istemiştim onu anlasaydin boyle yazmazdin.
Yazmışsın işte neyi anlaşılacak? Konsolda oynayanlara gülüyorum diyorsun. Ne bu kibir, grafik sevdası?

BSC Misafiri

20.3.2016 08:33:42

0
Ben bu oyunu 560 ti ile birkaç ayarı kapatıp,yüksek seviyede oynayacağımı düşünüyordum.Hem de teknik olarak ilk oyundan pek bir farkı yok.

BSC Misafiri

20.3.2016 08:33:35

+2
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Daha oyun çıkmadan performans sorunu var diye konuşmayalım. PC'de durumlar farklı SSAAX4 denilen şey ve 60FPS şuanda 980TI ile bile yakalanamayan bir durum pek çok yeni oyunda. SSAA köşe yumuşatmanın dibidir, FXAA ile SSAAX4 arasında 25-35 FPS kadar fark yaratabiliyor oynadığınız çözünürlüğe göre ve oynarken devasa bir monitörünüz yoksa bu farklı pek anlamazsınız kenar yumuşatma konusunda ama screenshot aldıgında belli olur. Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken PC'ye gelipte laf atmaya çalışmasın.
"Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken" Ahahah kim kiminle savaşıyor yahu.Sen ne saçmalıyorsun.Konsolcu adamın tek savaştığı şey oyundaki düşmanlar,yaratıklar,canavarlardır.Bu saydıklarınla pc tayfası savaşıyor sen git onlara vaaz ver.

BSC Misafiri

20.3.2016 08:33:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: immortalizmm
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hem pahalı hem özürlü, uzak durun... 1-2 yıla indirimden alınır 30-40'a.
Bu oyunu 1-2 yıl sonra aldın mı hiç bir şey anlamazsın. O kadar zaman geçtikten sonra PVP kısmının hiç bir anlamı kalmıyor. Bu oyunda ne kadar invade o kadar heyecan var.
Sen pvp oynarsın ben single akarım qanqa. Niye bir şey anlamıyam onu anlamadım..

BSC Misafiri

20.3.2016 08:33:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: mhakannn Oyunların mükemmel grafiklerle çıkıp yüksek ekran kartı istemelerini anlarım. (Örnek: Crysis) Fakat Dark Souls hiçbir zaman grafikleriyle ön plana çıkmamış bu konuda pek iddiası olmayan bir seri. Buna rağmen sen 980'de FPS düşmesi yaşatıyosan oyunculara bu yapımcının beceriksizliğidir. Optimizasyon sorunlu oyunlar piyasaya sürülmemeli.
Haklısın, ayrıca haberi giren editör ''konsol tabanlı geliştirildiğinden'' bahsetmiş, iyi de oyunun çıkacağı konsollar x86 mimarisini kullanıyor zaten. Konsollar çıkmadan önce yapımcılar demiyorlarmıydı ''artık x86 mimarisine geçildiği için konsollardan bilgisayara yada bilgisayardan konsollara uyarlama çok kolay olacak'' diye. Herhalde Alkan kardeş dalgınlıkla yazmış yoksa o da çok iyi biliyor bu konuyu.

BSC Misafiri

20.3.2016 08:32:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: venomstr
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator 980 alan da pc piyasasini satin aldim saniyor. O degil konsolda 30 fps medium/low oynayanlara guluyorum asil. Nasil kasilirmis diye ahkam kesiyorlar. Konsolun olayi baska, PC nin olayi baska. En kral karti da kastirirsin, mesele o degil. Mesele kabul edilebilir duzeyde onceliklerine gore oyun oynaman. Gorsellik abarsin dersin, 30 fps oynarsin, ister uc bes detay kisar 60 fps oynarsin. Ama her halukarda konsollardan cok daha iyi gorsellerde oynarsin. Multiplatformlarda bu is boyle, exc. oyunlarda zaten konsollar baska bir dunya, yeri geliyor her cefasina katlaniyoruz. Bu isler boyle...
Konsolda oynayanlara gülüyorum derken? Senin mesajlarını iki farklı insan mı yazıyor? Çok saygısızca bir mesaj yazmışsın.
Adamın yazdığı mesajı karanlıktamı okudun?

BSC Misafiri

20.3.2016 08:32:30

0
Bence oyunda performans sıkıntısı olmayacak, grafikle ünlenmiş bir oyun değil sonuçta. Popüler bir konu performans sorunları günümüzde, reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek oyun konuşulsun diye yapılmış bir pr çalışması diye düşünüyorum. Japon firması sonuçta adamların düşünme tarzı bir garip, ince görüyorlar. :)

İdrak İstimlak

20.3.2016 08:18:03

0
Ilk paragrafta ne demek istemiştim onu anlasaydin boyle yazmazdin.

# Ace #

20.3.2016 04:50:49

0
Gtx 980 bile zorlanırmış yok yahu daha neler. Sanırım direk konsoldan port vari pc'ye sunacaklar ise batman gibi asrın failini veririler.

Venomstr

20.3.2016 01:31:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator 980 alan da pc piyasasini satin aldim saniyor. O degil konsolda 30 fps medium/low oynayanlara guluyorum asil. Nasil kasilirmis diye ahkam kesiyorlar. Konsolun olayi baska, PC nin olayi baska. En kral karti da kastirirsin, mesele o degil. Mesele kabul edilebilir duzeyde onceliklerine gore oyun oynaman. Gorsellik abarsin dersin, 30 fps oynarsin, ister uc bes detay kisar 60 fps oynarsin. Ama her halukarda konsollardan cok daha iyi gorsellerde oynarsin. Multiplatformlarda bu is boyle, exc. oyunlarda zaten konsollar baska bir dunya, yeri geliyor her cefasina katlaniyoruz. Bu isler boyle...
Konsolda oynayanlara gülüyorum derken? Senin mesajlarını iki farklı insan mı yazıyor? Çok saygısızca bir mesaj yazmışsın.

michael01

20.3.2016 01:12:35

0
PC master Race der giderim.Şaka la şaka yapımcılar becerememiş :)

KRAMURAT

20.3.2016 00:47:23

0
arkadaşım sana 60 fps ver diyen oldumu

İdrak İstimlak

20.3.2016 00:42:30

+1
980 alan da pc piyasasini satin aldim saniyor. O degil konsolda 30 fps medium/low oynayanlara guluyorum asil. Nasil kasilirmis diye ahkam kesiyorlar. Konsolun olayi baska, PC nin olayi baska. En kral karti da kastirirsin, mesele o degil. Mesele kabul edilebilir duzeyde onceliklerine gore oyun oynaman. Gorsellik abarsin dersin, 30 fps oynarsin, ister uc bes detay kisar 60 fps oynarsin. Ama her halukarda konsollardan cok daha iyi gorsellerde oynarsin. Multiplatformlarda bu is boyle, exc. oyunlarda zaten konsollar baska bir dunya, yeri geliyor her cefasina katlaniyoruz. Bu isler boyle...

omris2013

20.3.2016 00:41:26

0
Ps2 grafikli oyun gtx 980 de kasıyor ha ya bi gitsinler kendileri oyun yapmayı bıraksınlar biz yapalım bu ne bicim sacmalıktır artık iyicene suyunu cıkarttılar bunlar .

mehmedaltair

20.3.2016 00:36:18

+6
Yav şu firmaların allah belasını versin eskiden 2-3 yılda bir optimizasyon özürlü oyun çıkardı şimdi 2-3 yılda bir optimizasyon sorunu olmayan bir oyun görüp sevinecek duruma geldik

bodyman700

19.3.2016 23:46:19

0
amd kartta denemişlermi? belki nvidia dan daha güzel fps verecek :)

DubSteq

19.3.2016 23:23:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Daha oyun çıkmadan performans sorunu var diye konuşmayalım. PC'de durumlar farklı SSAAX4 denilen şey ve 60FPS şuanda 980TI ile bile yakalanamayan bir durum pek çok yeni oyunda. SSAA köşe yumuşatmanın dibidir, FXAA ile SSAAX4 arasında 25-35 FPS kadar fark yaratabiliyor oynadığınız çözünürlüğe göre ve oynarken devasa bir monitörünüz yoksa bu farklı pek anlamazsınız kenar yumuşatma konusunda ama screenshot aldıgında belli olur. Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken PC'ye gelipte laf atmaya çalışmasın.
Eğer ssaa dediğiniz Supersampling Anti Aliasing ise 980ti ın fps düşüşü yaşaması normal. Sonuçta görüntüyü 4k işleyip 1080p ye sıkıştıran bir teknoloji. Lakin bu fps düşüşü ssaa açık olmadan yaşanıyorsa vay halimize.

weNM

19.3.2016 23:06:24

0
Daha oyun çıkmadan performans sorunu var diye konuşmayalım. PC'de durumlar farklı SSAAX4 denilen şey ve 60FPS şuanda 980TI ile bile yakalanamayan bir durum pek çok yeni oyunda. SSAA köşe yumuşatmanın dibidir, FXAA ile SSAAX4 arasında 25-35 FPS kadar fark yaratabiliyor oynadığınız çözünürlüğe göre ve oynarken devasa bir monitörünüz yoksa bu farklı pek anlamazsınız kenar yumuşatma konusunda ama screenshot aldıgında belli olur. Bu yüzden konsolda takılan insanlar 7 yıl öncesinde kalan köşe yumuşatma ve 30FPS ile savaşırken PC'ye gelipte laf atmaya çalışmasın.

luganoguz

19.3.2016 22:42:44

+4
PC'ye optimizasyon yapmayan firmalar avucunu yalasın ne fazla satar ne de takdir görür. Hatta optimize yapmayan firmalar batması dileğiyle...

Hoid

19.3.2016 22:18:55

+1
İnvadeden nefret eden birisi olarak söylüyorum oyunu offline modda bitirim ben . Tam bosa gideceğim 2-3 kişi gelecek bana saldıracak , ya da düşürdüğüm soulu almaya giderken birileri gelecek uğraşamam bunlarla . Oyunu tam olarak %100 de bitirdiğim zaman PVP yaparım 1-2 sene boşalır laflarına da inanmıyorum bugün DS1 de dahi PVP yapmaya çalışın anında adam geliyor .

harikaerif

19.3.2016 22:12:05

+5
quote:

Orjinalden alıntı: immortalizmm
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hem pahalı hem özürlü, uzak durun... 1-2 yıla indirimden alınır 30-40'a.
Bu oyunu 1-2 yıl sonra aldın mı hiç bir şey anlamazsın. O kadar zaman geçtikten sonra PVP kısmının hiç bir anlamı kalmıyor. Bu oyunda ne kadar invade o kadar heyecan var.
Vallahi hocam Dark Souls 1'in PvP'si şuan bile bu kadar aktifken Dark Souls 3 rahat 1-2 sene idare eder.

Chris Traeger

19.3.2016 21:53:05

+1
Rocksteady'e noldugunu hepimiz gördük. Eger optimizasyon sorunu varsa vay from software başına gelenler

Guest-2D6B32B7D

19.3.2016 21:50:25

0
2. oyun kötü değildi, bozmazlar umarım miyazaki pişman etme bizi

Venomstr

19.3.2016 21:42:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Bu oyunu 1-2 yıl sonra aldın mı hiç bir şey anlamazsın. O kadar zaman geçtikten sonra PVP kısmının hiç bir anlamı kalmıyor. Bu oyunda ne kadar invade o kadar heyecan var.
Evet bazı oyunları 1-2 yıl sonradan oynayınca anlamsız oluyor. Mesela geçen gün ilk kez Watch Dogs nasıl bir bakayım dedim. Çok acayip geldi. Bazı oyunları çıktığı gibi oynamak lazım. Ama işte zaman sıkıntısı sorun yaratabiliyor.

mementopolis

19.3.2016 21:16:35

0
Her türlü oynanir.

immortalizmm

19.3.2016 21:12:11

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Hem pahalı hem özürlü, uzak durun... 1-2 yıla indirimden alınır 30-40'a.
Bu oyunu 1-2 yıl sonra aldın mı hiç bir şey anlamazsın. O kadar zaman geçtikten sonra PVP kısmının hiç bir anlamı kalmıyor. Bu oyunda ne kadar invade o kadar heyecan var.

Vernon Schillinger

19.3.2016 20:59:52

+1
4 tane gtx 980 takarız artık,30 fpsde takılırız.

Guest-AEF248198

19.3.2016 20:58:19

0
Gtx 980'de bile frame düşmeleri oluyorsa, konsol sürümünden de görsel olarak bir fark yoksa Pc için bu haliyle hiç çıkartmasınlar bence. Bağımsız yapımcılar çıkar bundan daha iyi oyunlar yaparlar. Bak Rockstar'a Pc sürümünü geciktirdi geciktirdi ama sonunda her sistemde yağ gibi akan bir oyun yaptı. Üstelik haritanın ucu bucağı yok.

akabeyss

19.3.2016 20:58:04

0
Zaten bu devirde pre-order yapılmaz. Çıkmasını bekleyin bence.

mhakannn

19.3.2016 20:56:51

+5
Oyunların mükemmel grafiklerle çıkıp yüksek ekran kartı istemelerini anlarım. (Örnek: Crysis) Fakat Dark Souls hiçbir zaman grafikleriyle ön plana çıkmamış bu konuda pek iddiası olmayan bir seri. Buna rağmen sen 980'de FPS düşmesi yaşatıyosan oyunculara bu yapımcının beceriksizliğidir. Optimizasyon sorunlu oyunlar piyasaya sürülmemeli.

BSC Misafiri

19.3.2016 20:55:09

+5
Hem pahalı hem özürlü, uzak durun... 1-2 yıla indirimden alınır 30-40'a.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dark Souls 3
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız