Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crash Bandicoot Mutlaka Sony'e Geri Dönmeli


      Playstation 1 kullanıp da Crash Bandicoot serisini unutabilen var mı? Her ne kadar Playstation 4’ün çıkışı yaklaşsa da hala “bir Crash oyunu çıksa da oynasak” diyen oyuncuların sayısı hiç de az değil. Playstation 1’de Naughty Dog tarafından geliştirilen Crash Bandicoot serisi platform oyunları arasında çok özel bir yere sahipti. Sanırım bunun başlıca nedenleri harika bir ana karaktere sahip olması, üst düzey oynanabilirlik ve bölüm tasarımlarıydı. Zaten geliştirici Naughty Dog’un ne kadar yetenekli olduğunu daha sonra Jak and Daxter serisi, Uncharted serisi ve The Last of Us gibi önemli yapımlarda anladık. Crash Bandicoot’un yaratıcılarından Mark Cerny’nin Playstation 4’ün donanımını şekillendiren kişi olduğunu söylersek sanırım bu kişilerin Sony için ne kadar özel olduğunu daha iyi anlatabiliriz.
 
      Sony her ne kadar Playstation 4’te Knack adlı platform oyunuyla karşımıza çıkacak olsa da şunu çok iyi biliyoruz ki bu oyun asla Crash Bandicoot’un yerini tutamaz. Mark Cerny bile Killzone: Shadow Fall gibi hardcore oyunlardan sonra Knack’in tercih edilebileceğini söylüyor. Halbuki Crash Bandicoot serisi piyasadaki her oyuna rahatça kafa tutabilecek ve insanların birinci tercihi bile olacak düzeydeydi. Naughty Dog tarafından hazırlanacak bir Crash Bandicoot oyunu sanırım yıllardır Sony konsollarını takip edenlerde büyük heyecan yaratacaktır. Bunun yanında Sony yeni bir Crash Bandicoot oyunuyla oldukça yüksek satış miktarına ulaşabilir. Playstation 1’deki bütün crash Bandicoot oyunlarının 5 milyondan fazla sattığını hatırlatalım. Bugün kaç tane Sony oyunu 5 milyondan fazla satıyor ki? Sony acilen tekrar Crash Bandicoot’un lisans haklarını satın almalı dersek abartmış olur muyuz?
 
     Bugün Nintendo’nun Mario konusundaki stratejisine hayran kalmamak elde değil. Mario nasıl Nintendo’nun maskotu ve en çok satan oyunu olduysa Crash Bandicoot serisi de benzer bir rolü üstlenebilirdi. Playstation markası hiç kuşkusuz Crash Bandicoot ile çok değerli hale gelirdi. Şunu açık açık söyleyebilirim Uncharted veya The Last of Us gibi oyunlara büyük bir sevgim olsa da Crash Bandicoot kadar popüler olma potansiyellerinin olduğunu söyleyemeyiz; çünkü bu oyunlar sadece belli bir kitleye hitap ediyorlar. Buna karşın Crash Bandicoot serisi 7’den 70’e herkesin oynayabileceği bir isimdir. Bugün Mario oyunları nasıl Nintendo konsollarını sattırıyorsa, Crash Bandicoot da Sony konsollarının satışlarını arttırabilirdi.

 
     Son olarak Wii U için piyasaya çıkacak olan Super Mario 3D World veya Wii’deki Super Mario Galaxy gibi serilere bakınca Crash Bandicoot’un da benzer bir popülerliğe ve kaliteye ulaşamaması gerçekten çok üzücü; çünkü burada olaya Playstation hayranı veya başka bir platformun hayranı olarak bakmamak gerekiyor. Tıpkı Mario serisi gibi Crash Bandicoot da platform oyunları türünde oyun dünyasının yapı taşlarından olabilirdi. Sonuçta kazanan oyuncular olacaktı. Bu büyük bir potansiyel malesef kullanılamadı.
 
Crash Team Racing
 
      Crash Bandicoot ile Crash Team Racing’i birbirinden ayırmak gerekiyor. Bunun sebebi Crash Team Racing’in bir kart yarışı oyunu olması değil; aslında bunun sebebi Crash Team Racing’in unutulmayacak bir marka olması. Mario Kart nasıl Nintendo konsollarının vazgeçilmez oyunuysa Crash Team Racing’i oynamayan bir Playstation hayranı düşünmek mümkün değil. Playstation 1’i kullanıp da gerçekten Crash Team Racing’i oynamamak mümkün mü? Aslında oyunun satış miktarına bakarsak (yine 5 milyondan fazla) oyunu oynamayan oyuncular da var, ama çok şey kaçırdıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. PS1’e normalde 2 joy pad bağlanabilmesi sebebiyle oyunculara 4 kişilik oyun imkanı sunan multitab (yeni oyuncular bilmez) aldıran Crash Team Racing arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz en harika yapımlardan biriydi.
 
 
 
     Sanırım Playstation 1’de Winning Eleven ile birlikte başında en çok zaman harcanan oyunlardan biri de Crash Team Racing idi. Kısaca CTR olarak bilinen bu oyun şimdiki DLC gibi içeriklere sahip olmadan yıllarca bizi başında tutmayı başardı. Bunun sebebi mükemmel oyun dinamikleri, hızlı yarışlar ve sanırım arkadaşlarla daha büyük eğlence sunmasıydı. Gran Turismo, Test Drive, Need for Speed, Colin McRae Rally gibi mükemmel yarış serilerinin arasında Crash Team Racing farklı bir deneyim sunarak “efsane” olmayı başarmıştı. Yine Naughty Dog tarafından geliştirilecek bir Crash Team Racing oyunu çok yüksek satış miktarına ulaşabilir. Bizce Sony Little Big Planet Karting gibi satışları berbat olan oyunlar yerine Crash Team Racing’i geliştirmek çok daha akıllıca olurdu.

     Örneğin Mario Kart oyunlarına bakalım. Mario Kart DS’in 22 milyon adet, Mario Kart Wii’nin ise 33 milyon adet sattığını duymak sizi şaşırttı mı? Bugün Mario Kart, Grand Theft Auto gibi bir seriye satışlar konusunda kafa tutacak, hatta onu geçecek bir seri haline gelmiştir. Yani her 3 Wii kullanıcısından biri Mario Kart almış. Sony de Crash Team Racing ile benzer bir başarıyı yakalayabilirdi. Tabi bu oyunların Naughty Dog gibi üst düzey geliştiricilerin elinden çıkması şart. Little Big Planet Karting gibi oyunlarla benzer başarıyı yakalayamazsınız.
 
Crash Bandicoot Geri Dönüyor mu?

       Bugünlerde Crash Bandicoot’un yeniden oyun dünyasına döneceği söylentileri internet aleminde konuşuluyor. Sony gerçekten de böyle bir hamle yapabilir mi? Playstation 1 döneminde oyun dünyasına sunduğu bu şaheser yeniden eski günlerine dönebilir mi? Hiç kuşkusuz dönse bile bu kolay bir iş olmayacaktır. Öncelikle eğer Crash Bandicoot, serinin yaratıcısı Naughty Dog tarafından hazırlanmazsa hayal kırıklığına hazır olun. Naughty Dog dünyanın en başarılı geliştiricilerinden biri konumunda ve böyle büyük bir sorumluluğu ancak onlar üstlenebilir.
 

       Nintendo’ya bağlı Retro Studios nasıl Donkey Kong ve Metroid serisini mükemmel bir şekilde geri döndürdüyse, sadece Naughty Dog, Crash Bandicoot’u oyun dünyasına eskisi gibi güçlü bir şekilde döndürebilecektir. Örneğin Crash Team Racing’i online içerikleri ile birlikte Playstation 4’e yakışır bir şekilde çıkardıklarını hayal edin. Crash Bandicoot serisini Playstation 4’te mükemmel grafikler ve eğlenceli oynanış yapısıyla oynama şansı yakaladığınızı düşünün. Düşüncesi bile yüreğinizi ısıtıyor ve sizi heyecanlandırıyor öyle değil mi? Eğer Playstation 1 döneminde Crash serisini oynadıysanız heyecanlanmamanız mümkün değil. Umarız Sony böylesine kritik bir adım atar. Dediğimiz gibi bu Playstation hayranların için değil, oyunculuk için önemli bir adım olacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Crash Crash Bandicoot Sony Naughty Dog
Namco Bandai Bir Zombi Oyunu mu Geliştiriyor? Activision'dan Crash Bandicoot Hakkında Açıklama
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.3.2014 00:16:52

0
arkadaşlar ben pcden bugun ındırdım ama ıkı kısılık yapamıyorum kolu takıyorum onuda bırıncı kol olarak goryor klavye gıbı goruyor yanı nasıl ıkı kısılık oynaya bılırım

BSC Misafiri

13.3.2014 17:02:39

0
Bu Oyun bu oyun varya bu oyun...... Küçüklüğümün en büyük kahramanlarından biri..O karakterleri,oynanışı hepsi aklımda öyle bir yer edindi ki yıllar geçmesine rağmen hala ismini,resmini görsem dahi heyecanlandığım bir yapım..Özellikle 99 depreminden sonra çadırda Duke Nukem ile bunu oynayarak geçirdiğim o günler..O kadar felaketin ardından birdaha hissetmeyeceğim o güzel anlar...Keşke gelsede tekrar oynayabilsek..

Guest-67B257AE9

3.2.2014 14:19:16

0
keşke geri gelse sırf oynamak icin xbox aldım

Melburg

2.1.2014 16:59:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: betadragon Bu oyun sadece sony nin değilki Bir sürü xbox versiyonu var

http://www.ebay.co.uk/ctg/Crash-Bandicoot-Wrath-Cortex-Microsoft-Xbox-/93946971
Hocam ps1 den sonra crash serisi satıldı o yüzden bu oyunlae ps2 dede crash var ama oyun naugty dog'ujn değil

betadragon

25.12.2013 15:03:55

0
Bu oyun sadece sony nin değilki Bir sürü xbox versiyonu var http://www.ebay.co.uk/ctg/Crash-Bandicoot-Wrath-Cortex-Microsoft-Xbox-/93946971

KortX

23.12.2013 12:20:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: dingo egret!

Oyunu pc'de kendi platformundan daha iyi grafikle nasıl oynayacak? Haberimiz yokta modcular crash'a da mı el attı? olsa olsa çözünürlük yükselebilir o da upscale yani
PS1 yoksa ps1 mi alsın adam benim sölemek istediğim ps1 yoksa takar kolu pc de oynarsın gene aynı zevki alırsın bilip bilmeden konuşmayın. Ama benim ps1 kutuda durduğu için açıp kurması zor geliyor. Ben de pc de oynuyorum.

dingo egret!

20.12.2013 11:58:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX

PC ye kol takıp oynayabilirsin. Benim pc de hala mevcut hem de bende ps1 durduğu halde. Kurması falan zor geliyor yani :) Ama pc de iyi bi ayarlama yapabilirsen ps dekinden daha iyi grafiklerle kasmadan oynayabilirsin. Crash Team Racing, Crash Bash (gerekirse 4 kişi oynayın zevkli olur), Crash Bandicoot 1-2-3 bunları mutlaka oyna.
Oyunu pc'de kendi platformundan daha iyi grafikle nasıl oynayacak? Haberimiz yokta modcular crash'a da mı el attı? olsa olsa çözünürlük yükselebilir o da upscale yani

dingo egret!

20.12.2013 11:49:46

0
activision finansal anlamda ciddi sarsıntıya uğradığı dönemde saldırmalıydı sony crash lisansı için. acti reddedemezdi ve çokta cazip bir fiyata crash'ı yuvaya döndürürlerdi. Bugün artık zor o iş acti cazip bi fiyatla vermez o oyunu artık.

artenis

20.12.2013 11:11:47

0
Ben CTR yi kutusunda ve CD üstüne baskılı olarak almıştım, o zamanlar bilinmiyordu tabi orjinal değilde güzel bir kopya olduğu, sırf o değil bütün arşivimim kutulu ve CD üstü baskılı idi. Neyse, Bandicot gelirse şenleniriz :)

JonnyCaqe

16.12.2013 19:02:16

0
çok güzel bir yazı.Küçüklüğümüz tam ps1 dönemine geliyordu, hangi arkadaşımla konuşsam crash'e bir hasret var.Ve hakkaten crash serisini hd remake bile yapsalar çoğu oyundan çok satar.Ps4'e kesinlikle ve kesinlikle gelmeli.

Scorpionx55

12.12.2013 13:35:04

0
Hadi çıtır oynayalım derdik:) CTR desen aval aval bakarlardı

Dictattor

5.12.2013 19:28:04

-1
altına imzamı atarım. ellerine sağlık...

sayusufas

29.11.2013 17:45:02

+2
Crash bandicoot u yeni oyuncular bilmez ama bende yeri çok ayrıdır yani aklıma geldikçe eski anılarım geliyor arkadaşlarla toplaşıp hadi çakal yarışı yapalım derdik hey gidi günler heyy... Valla Naughty Dog yapacaksa yapsın bu oyunu en son çıkan oyunu hiç beğenmemiştim şuan bile arada açıp PS1 deki CB3 ü oynarım benim tek ve sıkılmadan defalarca oynadığım hatta bir oturuşta bile bitirmişliğim olduğu bir oyun o yüzden yapacaklarsa güzel yapsınlar,güzel ve ilk oyunlarına yakın bir oyun olmayacaksa hiç yapmasınlarda bir efsane olarak kalsın bu çakal...

spideus

25.11.2013 19:37:11

+1
Hala çalışan PS1'imde arada nostalji yapıp oynadığım oyundur bu. Yıllar geçse de oynarken her zaman zevk alıyorum. Sağlam bir yeni Crash oyunu yapsalar, hatta sadece ilk üç oyunun HD remake'ini bile yapsalar benim için ps4 alma sebebidir.

KortX

25.11.2013 01:03:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez
alıntı:

Orijinalden alıntı: KortX

alıntı:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez

Bende ps1 vardı olmasınada zamanında, yalnız bu oyunu bilmiyordum, çok şey kaçırdım mı ?


Bence çok şey kaçırmışsın pc ye emulatorle indirip oyna.


Ps1 artık elimde yok :(
PC ye kol takıp oynayabilirsin. Benim pc de hala mevcut hem de bende ps1 durduğu halde. Kurması falan zor geliyor yani :) Ama pc de iyi bi ayarlama yapabilirsen ps dekinden daha iyi grafiklerle kasmadan oynayabilirsin. Crash Team Racing, Crash Bash (gerekirse 4 kişi oynayın zevkli olur), Crash Bandicoot 1-2-3 bunları mutlaka oyna.

hasretbitmez

24.11.2013 13:51:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez

Bende ps1 vardı olmasınada zamanında, yalnız bu oyunu bilmiyordum, çok şey kaçırdım mı ?


Bence çok şey kaçırmışsın pc ye emulatorle indirip oyna.
Ps1 artık elimde yok :(

Fabioddq

24.11.2013 11:51:18

0
Psp de bütün serisi bitirmiştim manyak bir oyun

BSC Misafiri

24.11.2013 02:37:08

+1
bir bu oyunu bir de Dino Crisis 2'yi çok severdim

Trapdoor

24.11.2013 01:24:36

+1
Crash Bandicot güzel bir oyundu ama bunun yanısıra sadece PS'de gördüğüm ve serilerinin devamı getirilmeyerek harcanan bir oyun daha var bence ki bu "Parasite Eve". 3rd Birthday diye bi oyun çıkardılar PSP'ye ama ilk ikisi gibi havası olmadığından pek tutmadı

KortX

23.11.2013 23:53:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez Bende ps1 vardı olmasınada zamanında, yalnız bu oyunu bilmiyordum, çok şey kaçırdım mı ?
Bence çok şey kaçırmışsın pc ye emulatorle indirip oyna.

LeVO

23.11.2013 22:01:53

0
Mükemmel bir yazı, eline sağlık Alkan. :)

hasretbitmez

23.11.2013 19:37:32

+1
Bende ps1 vardı olmasınada zamanında, yalnız bu oyunu bilmiyordum, çok şey kaçırdım mı ?

Gabe Logan

23.11.2013 19:28:19

0
Yazı müthiş olmuş. Bunu okurken resmen o yıllara gittim. Flashback girdi devreye :) Sony mutlaka bu oyunun lisansını geri almalı. Activision artık bu tür oyunları yapabilecek bir firma değil. O günler çok geride kaldı.

RealArek

23.11.2013 18:44:16

0
Crash Team Racing ne güzel oyundu zamanında epeyi oynardık ps 3 niye gelmedi ki gelse hemen alırdım keşke seri geri dönse yeni bi şekilde ama eskiyle bağlarını koparmadan.

SHLD

23.11.2013 17:37:21

0
Hayatımda bir max payne 'i birde crash'i beklediğim kadar hiç bir oyunu beklemedim fakat eğer çıkacaksa naughty dog'un elinde çıkmalı. Aynı max payne'in remedy'nin elinde çıkması gerektiği gibi. Bu arada nitro kart ta baya eğlenceliydi ps2'de.Yapımcısı farklı olup tek beğendiğim crash oyunu oydu hatırladığım kadarıyla.Gameboydada n-trashed güzeldi yanlış hatırlamıyorsam. Bozulunca çok üzülmüştüm hatta. Activision oyunlarını söylemeye gerek yok zaten. Hepsi tam bir faciaydı.

BSC Misafiri

23.11.2013 17:24:25

-5
Yıl 2014 Halen ......

ValiantLion

23.11.2013 14:07:12

+5
geri Dönsün Fakat Naughty dog ellerinde Activisionla dönecekse hiç dönmesin biz hep eski halini hatırlıyalım

Bowser Zeki

23.11.2013 13:56:20

0
Hala bir ümitle beklemedeyim. :( Hayatımdaki en iyi 10 oyun arasında ilk 3 de crash vardır.

Master_Evil

23.11.2013 13:34:10

+1
ctr hdye bile razıyım

Guest-BB2CECC18

23.11.2013 12:59:22

0
Gecenlerde pc ye indirip emulatorle oynadim.Ustunden 10 sene gecsede hala mukemmel.

morannon

23.11.2013 12:33:14

0
PS1 ile birlikte gelen Demo Disc ile vurulmuştum bu oyuna. Sonrasında babamın başının etini yememin bir sonucu olarak bir akşam elinde Crash Bandicoot ile gelivermişti babam. Hayatımın en mutlu anlarından biriydi. Her ne kadar oyunun CD'sini bugüne kadar getirebilmiş olsam da zaman için emektar PS1'im iş görmez hâle gelince oynayamaz duruma gelmiştim. Neyse ki PS3 ile birlikte PSN'in PS1 Classics güzelliği sayesinde yeniden satın aldım ve artık PS3 üzerinde de oynayabiliyorum. Haydi be Sony, yap bir güzellik de geri getir şu efsaneyi PS4 ile birlikte...

artenis

23.11.2013 12:27:59

+1
Crash 1-2-3 + CTR serinin en iyi olanlarıdır, yine gelsin PS4 aldırtır eski topraklara ;)

furkangoth

23.11.2013 12:01:26

0
@Opricnik Karşılaştırdığın oyunlar arasında 2,5 yıllık bir süre var ki bu süre de mario kart'ın eksikliklerini tanıyıp ona göre yapacakları oyunu şekillendirmek için gayet yeterli bir süre ki zaten çoğu eleştirmen de CTR'in Mario Kart'ın iyi bir klonu olduğunu ve de onun eksik olduğu yerleri tamamladığını söylemiş. Mario Kart'ın sonraki oyunlarında drift olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Sony Crash serisini kaybederek bence de çok büyük bir hata yaptı evet bu hatasını LTBP ile kapatmaya çalıştı ancak Mario'nun hem 3d hem 2d oyunları çıkarken LTBP'nin onunla yarışması imkansız (her ne kadar yaratıcılığa imkan verse de) ki zaten bu saatten sonra Mario serisi ile kimse yarışamaz ya o da ayrı bir konu. Sony sanırım crash'in mario kadar başarılı olmasını bekliyordu ki her ne kadar Mario 64 çoğu eleştirmene göre dönemin en iyi platform oyunu olsa da N64 ve PS1'in arasındaki satış farkının Mario'nun fazla satmasına izin vermemesi gerekiyordu. Uncharted ve The Last of Us gibi hem satış hem de eleştirmenler yönünden Crash'ten aşağı kalır yanı olmayan oyunlar varken Naughty Dog'un Crash'e geri döneceğini hiç sanmıyorum. Sony de zaten elimizde her ne kadar o kadar başarılı olmasa da Rachet & Clank serisi var ne gerek var diye düşünebilir. Bu arada Wii U'ya çıkan oyunun adı Super Mario 3D World, Land değil.

EagleTibet

23.11.2013 11:42:39

0
Ps1 de bi bu oyunu bide "GEX" i oynardım hiç bıkmadan. Ne günlerdi yaa. Saatlerce oyunu oynardım Ps1de, alet aşırı ısınırdı kafayı yicek gibi olurdu filan ama tabi Ps1 umrumda deil yeterki CDye bişey olmasın. Hemen CDyi çıkartır kolonyalı mendille siler geri kutusuna koyardım (çocukluk işte :D). Vay bee ne günlerdi hee. Şimdiki grafik delileri yünden artık böyle oyunlar yok malesef bi Mario var oda Wii de. Sayelerinde yapımcılar artık oyunların içeriğinden çok grafiklerine önem verir oldular. Tabi bütün yapımcılar deil ama geneli böyle bu bi gerçek...

Aimstein

23.11.2013 11:37:26

+5
Crash Bandicoot , oyun hayatımın oyunu diyip geçmeliyim belkide , Ne cod ne BF beni bu kadar heycanlanırmaz , eğlendirmezdi , çok ayrı bir havası vardı , hani yüreğinizi hafif çarptıran o büyük heycan var ya onu Crash ı görünce yaşıyorum , gözlerim doldu diyebilirim , Küçük denilicek yaşlarda tüplü televizyonun başına geçip , saatlerce oynardım bitirir , zindan bölümü çıktığında havalara zıplar daha bitmedi diye heycanlanırdım , tabi onun final olduğunu bilmezdim , Yenisi çıkardı , alırım oynarım kısacası mutlu olurdum , en son korsan olarak Serinin toplanmış bir CD'sini almıştım , o beni oyunun başından kaldırmıyordu çok feci birşeydi ya hayat hızlı akıyor , Çocukluğumuz en eğleniğimiz anlardı , ve o anları geri getirirse sony düşünmeden PS4 alırım ki zaten alıcağım , Süper bir fikir mükemmel bir grafiklerle gelirse PS4 + crash bundle paket , yemin ediyorum 3 ay oyun olmadan eğlence kesintisiz devam eder.

defected

23.11.2013 11:34:23

+5
bu arada pek bilidnmese de CRASH BASH inanılmaz zevkli bir oyundur

defected

23.11.2013 11:32:49

-1
official web sitesi kapanmış n'olur geri dönsün ya çok mutluyum lan http://village.crashbandicoot.com/

Mr.Clicker

23.11.2013 11:31:26

0
Activision bu işin içinde olduktan sonra crash bandicootu cod ghostun dlcsinde bile goruruz

Mactavish-

23.11.2013 11:24:03

+4
Sunu okurken gozlerim yaşardı ya. Mutkala geri donmeli özellikle CTR 2 cikmali. Hala arkadaslarla gelince bize acip oynuyoruz harita tasarımları karekterler silahlar 10 numaraydi. Burdada hala yeni nesil ergen oyunculari AA piksel yaristirsin. Grafikler istedigi kadar gelissin hicbir zaman eski oyunlarin tadini alamicaz. Hal

Opricnik

23.11.2013 11:21:16

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Xbox ve pc ye de gelsin. araba yarışlı seriyi bir daha yapmasınlar.
Tamam . Mükemmel bir yazı olmus hocam.Tamda hislerimizi dökmüşsün amerika japonya gibi kıtalarda Mario ne idiyse Avrupada crash bandicoot oydu.Özellikle TR'de nintendo ürünleri ortada hiç nintendo ürünü kullanmadık adam akıllı kullandıklarımız çakma aletlerdi genelde zaten PS1 ile tamamen yok oldular. Crash bandicoot her halükarda en iyi platform oyunudur benim gözümde.Mario gibi zorlama sistemleri yok eğlenceli gözükmek gibi reklamlarla gaza getirme olayı yok. Çünkü oyun eğlenceli ve zor bir oyundur.İlk 3 crash oyunu nu getirseniz burda oyuncuyum diye geçinen COD tayfası ilk boss'a dahi gelemez.O zorluktadır. CTR 'ye ayrı paragraf açıyım dedim çünkü çıkmış en iyi kart yarış oyunudur.Mario Kart bir yana en büyük rakibini ben diddy kong racing olarak görüyorum.Çünkü CTR'de ki hızlı oynanış mekaniği Mario Kart'ın yanından bile geçmez uçar gider.Mario kart teknik olarak berbat sıkıcı bir oyundur. Ne hızlı dönüşler var ne drift. Heleki CTR'nin senaryo modu ve mizahına girmiyorum.Bölüm tasarımları müzikleri içeriği(açılabilir karakter vs) mükemmel bir oyundur Mario Kart 64'ü açın ve CTR alın aşağıda videosu.MK64 ne kadar berbat bir oyun oldugu ortada.NINTENDO olmasa arkasında mario kart serisi bitmişti Her Türlü Crash>Mario CTR>Mario Kart

smalsrol

23.11.2013 11:18:53

0
Playstation 1 de ilk oynadıgım oyundu, vay be ne günlerdi.

BSC Misafiri

23.11.2013 11:02:55

-1
Xbox ve pc ye de gelsin. araba yarışlı seriyi bir daha yapmasınlar.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız