Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Çok Eski Bir Witcher Oyunu Keşfedildi

 
     Eurogamer'dan Robert Purchese'nin keşfettiği çok eski bir Witcher oyunu bulundu. Bulletstorm'u geliştiren People Can Fly'dan tanınan Adrian Chmielarz ve onun okuldan arkadaşı tarafından geliştirilen oyun, Chmielarz'ın kurucularından olduğu Metropolis isimli bir stüdyo tarafından 1996 yılında geliştirilmiş. Oyunun adı da bildiğiniz The Witcher. Tabi bunlar CD Projekt Red kurulmadan tam 6 yıl önce olmuş. Chmielarz, Polonya'nın Tolkien'i olarak nitelendirilen Andrej Sapkowski tarafından yazılan Wiedzmin hikayelerinden oldukça etkilenmiş ve Witcher'ı tasarlamaya karar vermiş. 
 
     Bir aksiyon-adventure oyunu olarak tasarlanan oyunda ahlaki seçimler, yetişkinlere yönelik bir hikaye anlatımı ve karmaşık karakterler bulunması planlanmış. Chmielarz şunları söylüyor: "2014'te bunun kulağa oldukça klişe geldiğinin farkındayım ancak 1996-97 yıllarında durum böyle değildi. Bu tarz karanlık hikaye anlatımları ve zor seçimler yapabileceğiniz oyunlar pek yaygın değildi. Amacımız çok özel bir şey yapmaktı."
 
     Bu Witcher oyununda rol yapma ögeleri bulunmasına karşın, CD Projekt Red'in aksine oyun tam anlamıyla bir RPG olarak tasarlanmamış. Oyun çizgisel bir hikayeyi işleyip oyunculara zaman zaman seçim hakkı tanıyacakmış.
 
     Oyunun görselliğinin zamanına göre oldukça etkileyici olduğunu belirten Chmielarz, ellerinde çalışan bir prototipin de olduğunu ancak artık elinde kalanın sadece birkaç ekran görüntüsü ve bazı dokümanlar olduğunu söylüyor. Oyun dosyalarının olduğu CD'lerden birkaç yıl önce kurtarma işlemi yapmaya çalışmışsa da başarılı olamamış.
 
     Metropolis aynı anda üç farklı oyun üzerinde çalışmayı deneyince bütçenin yetersiz gelmesi sonucu The Witcher projesi iptal edilmiş.  
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Witcher The Witcher 2 The Witcher 3: Wild Hunt CD Project Red CD Project Redengine 3 PC Xbox Xbox 720 PlayStation 4 RPG ksiyon-RPG
Dragon Age: Inquisition'dan 19 Dakikalık Oynanış Videosu Sızdırıldı Lords of the Fallen'ın Kapak Görseli Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

24.6.2014 01:16:48

0
96 yılına gore baya ıyı duruyor

ultralisan

17.6.2014 21:15:20

+1
İlginç fenada gözükmüyor belki çok sağlam bir oyun olacaktı.

BSC Misafiri

17.6.2014 21:09:03

0
İyiki yapmamışlar yapsalardı belkide CD project bu efsaneye hiç başlamıyacaktı.

omris2013

17.6.2014 19:49:25

0
aman duyulmasın dava açarlar :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız