Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Chris Roberts: "PC Her Zaman En Büyük Platform Olarak Kalacak"


    Şu sıralar düzenlenmekte olan PAX East etkinliğinde oyun açısından da farklı paneller yapıldı. Nvidia, Sony Online Entertainment, Oculus VR ve Roberts Space Industries'tan bazı isimler de geçtiğimiz gün, PC oyunculuğunun geleceğiyle ilgili bir panel düzenledi. Panelde Star Citizen'ın yapımcısı Chris Roberts, bazı önemli açıklamalar yaptı
 
    AMD'nin Mantle girişiminin PC oyunculuğu için büyük fayda sağlayacağını belirten Roberts, öncelikli olarak Microsoft'a iğneleyici sözler söyledi. Roberts, "Aslında Microsoft da DirectX 12 ile AMD'nin yaptığını yapmaya çalışıyor. Star Citizen'da Mantle'a destek vereceğiz çünkü önemli şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yarın bir gün Microsoft yine çıkıp, "PC'ye gereken önemi vereceğiz" diye açıklama yapacak, sonrasında yine hiçbir şey olmayacak." açıklamalarını yaptı.
 
    Platform olarak PC'ye yönelik sözler de söyleyen Roberts, "Benim düşünceme göre PC, her zaman en büyük platform olarak kalacak. Asla yitip gitmeyecek. Bazı kişiler neden "Ama biz PC'yi platform olarak görmüyoruz" diyor bilemiyorum. Ama bildiğim tek şey var, PC oyun tarihinde her zaman ortalıkta olmuştur ve olmaya devam edecektir." sözlerini söyledi.
 
    Roberts, "İleride de farklı başlıklarla PC'de oyunlar görmeye devam edeceğiz. Mesela World of Warcraft. Sadece bu oyun, Blizzard'a konsollara çıkan önemli oyun serilerinden daha fazla para kazandırdı. Call of Duty ve Grand Theft Auto serileri de dahil." eklemelerini yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC star citizen sony online entertainment nvidia oculus rift pax east world of warcraft
Blackwell Serisi 24 Nisan'da Sona Eriyor Star Citizen Linux'a da Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ilbey1532

13.4.2014 03:44:29

+1
Bencede adam hakli bir zamanlar hem xbox360 hemde pc sahibiydim yalniz butun oyunlari pc oynamaya baslayinca xbox elden cikardim cunku pc de ki grafikleri alamiyordum xbox da ben grafige onem verrim tabi herkes farkli bazilari icin low shadow ve 720p de yetinebiyor

musAKka

13.4.2014 02:08:02

+3
Mesela ben iyi ya da kötü herkeste aynı şekilde çalıştığını bildiğim, eşit şartlarda oynanan bir online oyun oynamak istiyorum. "Benim sistemimde nasıl çalışır" diye dertlenmek istemiyorum. Oyunu taktığım gibi oynamak isterken, cihazı aldığım gibi en az 5 sene kafam rahat olsun istiyorum. The Last of Us, Uncharted, Red Dead Redemption, Forza, Halo, God of War vs. oynamak istiyorum. Bunları PC'de yapamıyorsam nasıl "oyun PC'de oynanır" denebilir ki? Ya da ben 30 FPS'de, hatta birçok oyunda daha da altına düşen frame değerlerinde rahatsız oluyorum. 720p'de köşelerin tırtık tırtık olması gözüme batıyor. 64 kişi ile aynı anda Battlefield oynamak istiyorum. Infantry iken mouse + klavye ile oynarken Jet'e geçtiğinde Flight Joystick ile oynamak istiyorum. Bir oyun her platformda varken en ucuz platformu tercih etmek istiyorum. StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, ARMA 3, Amnesia, Total War, Civilization ve sayısız bağımsız oyunları oynamak istiyorum. Bunları da konsolda yapamıyorsam nasıl "oyun konsolda oynanır" denebilir? Herkesin isteğinin farklı olduğu bir ortamda "oyun şunda oynanır, bunda oynanır" gibi kesin yargılı söylemler en yumuşak tabirle biraz garip kaçıyor. O yüzden biri "PC mi önerirsin, konsol mu önerirsin" diye sorduğunda ilk önce kişinin ne istediğini, hangi oyunlardan hoşlandığını, nelere önem verdiğini anlamak gerekir. Ben şahsen bu yukarıda saydıklarım doğrultusunda iki platformu da severek kullanıyorum ama "sadece bir tanesini seçmek zorundasın" deseler PC'yi seçerdim çünkü bana sağladığı avantajlar çok daha ağır basıyor. Başkası için de PC'nin bir çekiciliği yoktur, onun elbette konsol kullanması daha mantıklı olur. Bu yüzden olay kişinin kendinde bitiyor. Bir tercihte bulunacak olanlar ne istediğini iyice tartıp edip, onun doğrultusunda karar versin. Kendi kararını vermiş olanlar da bi zahmet kendi fikirlerini mutlak doğruymuşçasına başkalarına empoze etmeye çalışmasın. Alt tarafı oyun oynadığımız sistemlerden bahsediyoruz şurada.

SkYHawKTR

12.4.2014 23:14:24

+2

pcrex

12.4.2014 23:02:41

+2
devir değişiyor, konsol yapmak eskisi kadar kolay değil. donanım parçaları pc üreticilerinin tekelinde. pc lehine gelişen bir pazar söz konusu. eğlence, oyun, tercihler tamamen kişiseldir. bunları üstünlük olarak gösteremezsiniz. pc tamamen özgür bir yapıda ve olmazsa olmaz bir cihazdır. konsol dediğin benim bildiğim 20 senedir aynı şeyi yapan cihaz. 1994 de 8 bit de street fighter ve mario oynardık hala aynı şey. usb den bir film atiyim izliyim desen yapamazsın, mp3 müzik dinliyim desen desteklemiyor, internetten video indiriyim arşiv yapiyim desen yapamazsın, HD takiyim depolama olarak kullaniyim desen yapamazsın, program kuriyim yada tarayıcıyı değiştiriyim olmaz ve siz bu cihazı pc den üstün görüyorsunuz. neymiş konsol daha eğlenceliymiş, hee. eğlence tamamen kişinin kendi tercihidir. hayatım konsollarla geçti, yapabildiğin sadece 20 sene önce yaptığı gibi oyun, he birde bluray den filim seyredebilirsin.

playstation_4

12.4.2014 22:31:32

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: playstation_4

Gene ps4 eleştirmeye başlamışlar :) görende hepsinin evinde son sistem pc var sanacak atıp tutuyorlar. Ne dir bu ps4 ten alıp vemediginiz . 400 dolarlık konsol suan çogu pc dagıtı bilecek kapa sitede oldugunu söyleyen firmalar oldu. Sanki 2015 yılının bir oyun pc oldugu söyleyenler oldu. Siz hala yok öyle yok böyle neden bf4 4 900p falam filam suan geçiş dönemindeyiz ve oyunlar eski nesile yapılıp yeni nesile port ediliyor. Grafik görmek istiyorsanız killsone sf , drive club ,the order , infamous a bakın. Koskaca sony ne sony ne yaptıgını bilmiyorda bizim bebeler uzman . Ps4 cıkmadan titan ekran kartı ps4 ten 3 kat güçlüydü sonra titan ti geldi . Yetmedi titan z mi ne geldi fiyatı 3000 dolar. Demek ki titan z ps4 ten bi 10 güçlü. Herhalde 12 gb ram vardı. Daha dün siz demiyormuydunuz hen iyi oyun bile pc de 2 bilmedin 3 gb yiyor diye. Eee ne olacak bu 12 gb birde sistemi var bunun. En sonunda basıcam parayı toplucam bir tane pc . 3 tane titan z en iyisinden ana kart vs vs . 3 sene sonra daha iyi leri gelecek ve bilerek donanımnsattırmak için oyunlar bilerek bu denli pc en iyi şekikde calışmayacak. Yetmez miş gibi elin bebesi gelecek 400tl lik pcde oyunu korsan alacak oynayacak. Yada hile acaçak adamı deli edecek.


nicke bak yoruma bak. orada sonyden adam çıkıp pcyi övüyo bizim playstation_4 nickli avatarında atatürk olan fanboy burada sonyi savunuyo. yazık be :)
Pc nin en büyük platform oldugu inkar eden mi oldu. Ben neden senin gibi bebelerin ps4 ten alıp veremedigi ne onu merak ediyorum.sevebi acık ama boşver. 1. ATATÜRK gibi bir adam ne yer yüzüne gelmiştie nede gelecektir. Oyun oynamaya ara ver tarihini öğren 2.BSC adkı siteler de oyunlarla ilgidi tartışma yapılır laflarına dikkat et

JasonBrody94

12.4.2014 22:21:02

-1
ya abi valla saçmalıyolar ulan 8 senelik konsol 2013 te çıkan pc ye kafa tutuyordu be.. bikere zaten pc herzaman yenilenebilen bi platform yani demene gerek yok pc herzaman en iyisidir diye konsolları da her sene yenileselerdi ? buda bir saçmalık tabi bu yüzden konsolların yaptığı inanılmaz birşey onu demek istiyorum Nerdeyse her yapımcı pc leri övüyo para nerden geliyo konsollardan neyse yeter bukadr

BSC Misafiri

12.4.2014 22:14:41

+2
quote:

Orijinalden alıntı: playstation_4 Gene ps4 eleştirmeye başlamışlar :) görende hepsinin evinde son sistem pc var sanacak atıp tutuyorlar. Ne dir bu ps4 ten alıp vemediginiz . 400 dolarlık konsol suan çogu pc dagıtı bilecek kapa sitede oldugunu söyleyen firmalar oldu. Sanki 2015 yılının bir oyun pc oldugu söyleyenler oldu. Siz hala yok öyle yok böyle neden bf4 4 900p falam filam suan geçiş dönemindeyiz ve oyunlar eski nesile yapılıp yeni nesile port ediliyor. Grafik görmek istiyorsanız killsone sf , drive club ,the order , infamous a bakın. Koskaca sony ne sony ne yaptıgını bilmiyorda bizim bebeler uzman . Ps4 cıkmadan titan ekran kartı ps4 ten 3 kat güçlüydü sonra titan ti geldi . Yetmedi titan z mi ne geldi fiyatı 3000 dolar. Demek ki titan z ps4 ten bi 10 güçlü. Herhalde 12 gb ram vardı. Daha dün siz demiyormuydunuz hen iyi oyun bile pc de 2 bilmedin 3 gb yiyor diye. Eee ne olacak bu 12 gb birde sistemi var bunun. En sonunda basıcam parayı toplucam bir tane pc . 3 tane titan z en iyisinden ana kart vs vs . 3 sene sonra daha iyi leri gelecek ve bilerek donanımnsattırmak için oyunlar bilerek bu denli pc en iyi şekikde calışmayacak. Yetmez miş gibi elin bebesi gelecek 400tl lik pcde oyunu korsan alacak oynayacak. Yada hile acaçak adamı deli edecek.
nicke bak yoruma bak. orada sonyden adam çıkıp pcyi övüyo bizim playstation_4 nickli avatarında atatürk olan fanboy burada sonyi savunuyo. yazık be :)

playstation_4

12.4.2014 22:10:02

-3
Gene ps4 eleştirmeye başlamışlar :) görende hepsinin evinde son sistem pc var sanacak atıp tutuyorlar. Ne dir bu ps4 ten alıp vemediginiz . 400 dolarlık konsol suan çogu pc dagıtı bilecek kapa sitede oldugunu söyleyen firmalar oldu. Sanki 2015 yılının bir oyun pc oldugu söyleyenler oldu. Siz hala yok öyle yok böyle neden bf4 4 900p falam filam suan geçiş dönemindeyiz ve oyunlar eski nesile yapılıp yeni nesile port ediliyor. Grafik görmek istiyorsanız killsone sf , drive club ,the order , infamous a bakın. Koskaca sony ne sony ne yaptıgını bilmiyorda bizim bebeler uzman . Ps4 cıkmadan titan ekran kartı ps4 ten 3 kat güçlüydü sonra titan ti geldi . Yetmedi titan z mi ne geldi fiyatı 3000 dolar. Demek ki titan z ps4 ten bi 10 güçlü. Herhalde 12 gb ram vardı. Daha dün siz demiyormuydunuz hen iyi oyun bile pc de 2 bilmedin 3 gb yiyor diye. Eee ne olacak bu 12 gb birde sistemi var bunun. En sonunda basıcam parayı toplucam bir tane pc . 3 tane titan z en iyisinden ana kart vs vs . 3 sene sonra daha iyi leri gelecek ve bilerek donanımnsattırmak için oyunlar bilerek bu denli pc en iyi şekikde calışmayacak. Yetmez miş gibi elin bebesi gelecek 400tl lik pcde oyunu korsan alacak oynayacak. Yada hile acaçak adamı deli edecek.

OnrGrTR

12.4.2014 21:51:37

-2
Pc grafiksel anlamda böyle devam ederse en büyük platform olarak kalacak tamam ancak oyun konusunda yine xbox hep bir numara olacak.

CPTLeBron

12.4.2014 21:43:18

-2
@Mactavish Kardeşim artık alıntı yapmıyorum milletin faresinin tekerleği kırılacak aşağı çekmekten. Özelden Steam ver sen oradan devam edelim aynı kafadanız nasıl olsa.

Mactavish-

12.4.2014 21:19:40

-2
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Dostum adam kendini haklı nasıl çıkaracak başka? Konsol fiyatı hesaplıyor orada kendince, yok PS kamerası, yok bir tane FPS oyunu, beş tane TPS oyunu, arkadaş sanki herkes aynı şeyleri alıyor. PC'ye geline kasayı hesaplıyor, gerisi yok. Ona kalırsa PC içinde bir başlarsak kopar gideriz yok oyuncu klavyesi, oyuncu faresi, oyuncu monitörü, altı tane FPS oyunu falan derken fiyat uçar gider. Hem bence bunları hesaplamanında bir manası yok çünkü herkesin bütçesi de farklı neye göre pahalı ya da ucuz diyoruz? Örneğin ben üniversite öğrencisi olduğum için öyle her platforma aynı anda sahip olamam, PS3 vardı mesela X360 ile takasladım şimdi onu kullanıyorum. Yeni nesil oturduğunda da PS4'e geçeceğim nasipse. Ayrıca şu da var kardeşim, konsolda multiplayer arenada herkes eşit FPS'de, eşit çizim mesafesinde, eşit grafiklerde oynuyor. Herkes aynı gamepadle oynuyor. Hileci yok, yapmaya kalkan olursa bile uçuruyorlar direk zaten. Hakeden kazanıyor kısaca. Ağırlıklı olarak multiplayer oyunlar oynarım ve konsol bu yönden de beni fazlasıyla çekiyor.
Yazdıklarının sonuna kadar katılıyorum. Fakat bunları insanlara anlatmak zor oluyor işte herkes bağımsız yaklaşamıyor olaya. Hele son paragrafa imzamı atarım. PC de donanımı ekipmanı iyi olan kaç adım önde oluyor yani fakat konsol da herkes eşit şartlarda bileğinin gücüyle oynuyor fps sini.

BSC Misafiri

12.4.2014 21:19:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Hesap listesi yapan arkadaşlar ilk önce:

PC gelince oyun fiyatları neden yazılmıyor ?

Konsolda oyunu elinden çıkarma şansın var PC de yok bunuda katalım.

PSN Plus sana dünya kadar oyun dağıtıyor bu arada onuda hesaplamışsın.

2. DS4 almasan da olur sen PC de arkadaşınla oyun oynamak için de 2 tane gamepad almak zorundasın 120TL den Xbox Gamepad 240TL gamepad parası ekle.

HD collectionlar FF serisi bir takım rpg ler Xbox ve PS EXC leri GTA V ve RDR den mağrum halen PC platformunda Cod popüler olsa ne olacak oyun mu o ?
konsol hesaplanırken de o zaman bilmemkaç bin tl lik televizyonları da sayın.

BSC Misafiri

12.4.2014 21:17:38

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi Adam gibi bir ekran karti 1000 TL PS4 1500 TL. PC toplamak buyuk paralar harcamak demek. Simdi oyunlar pahali diyen arkadaslar cikacak korsan oyun hirsizliktir. Hirsizliginizi savunmayin (bu lafim korsan oyunu savunana)
pcdeki indirimlerden haberin yok galiba

CPTLeBron

12.4.2014 21:05:01

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Ben de eskiden PS3 vardı ben eskiden beri konsol oyuncusuyum. Şuan da PC var bende ama konsol daki zevki almıyorum ve bana hitap eden oyunların hepsi konsol da. Tamam PC de birsürü şaheser var ama onları konsol da oynamanın tadı başka. Objektif yorumlamak lazım bazı şeyleri PS4 gelince herşey hesaplanıyor ama PC ye gelince sadece kasa parası.
Dostum adam kendini haklı nasıl çıkaracak başka? Konsol fiyatı hesaplıyor orada kendince, yok PS kamerası, yok bir tane FPS oyunu, beş tane TPS oyunu, arkadaş sanki herkes aynı şeyleri alıyor. PC'ye geline kasayı hesaplıyor, gerisi yok. Ona kalırsa PC içinde bir başlarsak kopar gideriz yok oyuncu klavyesi, oyuncu faresi, oyuncu monitörü, altı tane FPS oyunu falan derken fiyat uçar gider. Hem bence bunları hesaplamanında bir manası yok çünkü herkesin bütçesi de farklı neye göre pahalı ya da ucuz diyoruz? Örneğin ben üniversite öğrencisi olduğum için öyle her platforma aynı anda sahip olamam, PS3 vardı mesela X360 ile takasladım şimdi onu kullanıyorum. Yeni nesil oturduğunda da PS4'e geçeceğim nasipse. Ayrıca şu da var kardeşim, konsolda multiplayer arenada herkes eşit FPS'de, eşit çizim mesafesinde, eşit grafiklerde oynuyor. Herkes aynı gamepadle oynuyor. Hileci yok, yapmaya kalkan olursa bile uçuruyorlar direk zaten. Hakeden kazanıyor kısaca. Ağırlıklı olarak multiplayer oyunlar oynarım ve konsol bu yönden de beni fazlasıyla çekiyor.

stun

12.4.2014 21:02:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Hesap listesi yapan arkadaşlar ilk önce:<br> <br> PC gelince oyun fiyatları neden yazılmıyor ?<br> <br> Konsolda oyunu elinden çıkarma şansın var PC de yok bunuda katalım.<br> <br> PSN Plus sana dünya kadar oyun dağıtıyor bu arada onuda hesaplamışsın.<br> <br> 2. DS4 almasan da olur sen PC de arkadaşınla oyun oynamak için de 2 tane gamepad almak zorundasın 120TL den Xbox Gamepad 240TL gamepad parası ekle.<br> <br> HD collectionlar FF serisi bir takım rpg ler Xbox ve PS EXC leri GTA V ve RDR den mağrum halen PC platformunda Cod popüler olsa ne olacak oyun mu o ?
ben bu kadar saçma birşey okumadım .. ps3 üzerinde 70 ten fazla oyun oynadım hepsinide takaslayarak elimden çıkarttım.. spotçulara gidip değiştirebiliyorum.. ve şuan elimde sadece dark souls 2 var.. psn : SummitTR http://psnprofiles.com/SummitTR

AutumnRain

12.4.2014 20:59:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi Adam gibi bir ekran karti 1000 TL PS4 1500 TL. PC toplamak buyuk paralar harcamak demek. Simdi oyunlar pahali diyen arkadaslar cikacak korsan oyun hirsizliktir. Hirsizliginizi savunmayin (bu lafim korsan oyunu savunana)
Zevk işi.Bazıları oyunu daha düşük kalitede oynamak ister.Bazıları en yüksek kalitede.PS4'ün ekran kartı yanlış hatırlamıyorsam şu aralar 400 TL civarı o kartı alıp da PS4'ün yaptığı işi yapabilirsin.Zaten high-end PC alıp korsan oynayan olduğunu düşünmüyorum.PS4'te korsan çıkınca görüşürüz.PS3'ü gördük kafelerde orjinal oyun yok.

Mactavish-

12.4.2014 20:56:48

-1
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Dostum işte bende bundan bahsediyorum, o kadar para verdiğim bir platformda ben bir Red Dead, The Last of Us, Uncharted oynayamıyorsam o platforma para yatırmanın ne anlamı kalıyor? Tamam PC çok daha ileride teknoloji olarak konsollardan, ancak PC'ye çıkan CoD'u, Assasin's Creed'i, Watch Dogs'u full ayar oynayacağım diye niye PC toplayayım? Bende PC'de takılıyordum 1-2 sene önceye kadar ancak baktım bu şaheserlerin bu platforma geleceği yok, dedim en iyisi konsola geçeyim hazır PC'de eskimişken. Zaten GTA V'in de konsollara erken çıkışı ile kesinlikle konsola geçmeliyim artık dedim. Bunlar benim şahsi görüşlerim, ancak başkası der ki ben PC exclusive oyunlarını çok seviyorum, CoD'u 120 FPS oynamak bana müthiş keyif veriyor, ona da saygı duyarım. Herkesin sevdiği şeyler farklıdır sonuçta.
Ben de eskiden PS3 vardı ben eskiden beri konsol oyuncusuyum. Şuan da PC var bende ama konsol daki zevki almıyorum ve bana hitap eden oyunların hepsi konsol da. Tamam PC de birsürü şaheser var ama onları konsol da oynamanın tadı başka. Objektif yorumlamak lazım bazı şeyleri PS4 gelince herşey hesaplanıyor ama PC ye gelince sadece kasa parası.

Havya Makinesi

12.4.2014 20:50:43

-2
Adam gibi bir ekran karti 1000 TL PS4 1500 TL. PC toplamak buyuk paralar harcamak demek. Simdi oyunlar pahali diyen arkadaslar cikacak korsan oyun hirsizliktir. Hirsizliginizi savunmayin (bu lafim korsan oyunu savunana)

CPTLeBron

12.4.2014 20:44:43

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Hesap listesi yapan arkadaşlar ilk önce: PC gelince oyun fiyatları neden yazılmıyor ? Konsolda oyunu elinden çıkarma şansın var PC de yok bunuda katalım. PSN Plus sana dünya kadar oyun dağıtıyor bu arada onuda hesaplamışsın. 2. DS4 almasan da olur sen PC de arkadaşınla oyun oynamak için de 2 tane gamepad almak zorundasın 120TL den Xbox Gamepad 240TL gamepad parası ekle. HD collectionlar FF serisi bir takım rpg ler Xbox ve PS EXC leri GTA V ve RDR den mağrum halen PC platformunda Cod popüler olsa ne olacak oyun mu o ?
Dostum işte bende bundan bahsediyorum, o kadar para verdiğim bir platformda ben bir Red Dead, The Last of Us, Uncharted oynayamıyorsam o platforma para yatırmanın ne anlamı kalıyor? Tamam PC çok daha ileride teknoloji olarak konsollardan, ancak PC'ye çıkan CoD'u, Assasin's Creed'i, Watch Dogs'u full ayar oynayacağım diye niye PC toplayayım? Bende PC'de takılıyordum 1-2 sene önceye kadar ancak baktım bu şaheserlerin bu platforma geleceği yok, dedim en iyisi konsola geçeyim hazır PC'de eskimişken. Zaten GTA V'in de konsollara erken çıkışı ile kesinlikle konsola geçmeliyim artık dedim. Bunlar benim şahsi görüşlerim, ancak başkası der ki ben PC exclusive oyunlarını çok seviyorum, CoD'u 120 FPS oynamak bana müthiş keyif veriyor, ona da saygı duyarım. Herkesin sevdiği şeyler farklıdır sonuçta.

Mactavish-

12.4.2014 19:52:16

-2
Hesap listesi yapan arkadaşlar ilk önce: PC gelince oyun fiyatları neden yazılmıyor ? Konsolda oyunu elinden çıkarma şansın var PC de yok bunuda katalım. PSN Plus sana dünya kadar oyun dağıtıyor bu arada onuda hesaplamışsın. 2. DS4 almasan da olur sen PC de arkadaşınla oyun oynamak için de 2 tane gamepad almak zorundasın 120TL den Xbox Gamepad 240TL gamepad parası ekle. HD collectionlar FF serisi bir takım rpg ler Xbox ve PS EXC leri GTA V ve RDR den mağrum halen PC platformunda Cod popüler olsa ne olacak oyun mu o ?

Mayako

12.4.2014 19:32:10

-1
Keşke çok param olsa da BSC ye versem iki tıkta birde "Diablo 3" reklamı çıkmasa!!!!!

veterangamer

12.4.2014 18:48:59

-4
Chris e yaw he he diyorum

BSC Misafiri

12.4.2014 18:45:20

-1
PC teknoljinin geliştiği yerdir arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin. Benim PS3 ve PS4'üm var. İlk NES sisteminden beri konsol oyuncusuyum ama şunu bilirim. PC teknoloji olarak herzaman öndeydi bugünde önde hatta hiç olmadığı kadar. Ama iş oyun kısmına gelince bu teknolojinin ne kadarı PC'de kullanılıyor düşünmek gerek. Ben PC'lerin ekran kartı ya da işlemci gücünü tartışmam. Ama oyun ve eylence bakımından bugün en pahalı PC'nin bile Wii U ve PS3 konsolundan ya da Xbox 360 konsolundan geride olduğunu bilirim. PC'de olan oyunlar zaten konsollarda var ama çözünürlük düşük ama detaylar kısık bir şekilde var. Ama konsolda olan oyunlar yani konsola özel oyunlar hiçbir zaman PC'de olmuyor. Bu bağlamda insanın dönüp kendisine şunu sorması gerekiyor. Ben paramı oyun oynamak için mi harcamalıyım, yoksa teknoloji satın almak için mi? Ben oyuncumuyum yoksa teknoloji bağımlısı mı? Tüm bunların sonunda eğer oyuncu tarafınız ağır basarsa siz ne kadar inkar ederseniz edin konsol kullanıcısı bir yapınız olduğu ortaya çıkar. Marka bağımlılığı falan değil.

gamerasi

12.4.2014 18:24:08

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

ne kadar sığ bi düşünce bu ya? sadece 1 tane oyunla adam konsol hesaplaması yapmış. 6-7 sene boyunca o battlefield 4'le oynarsın artık. bir de , battlefield 4'e ps3te para vermedin beleş mi geldi sana? ps3'te plus'a para vermedin mi? fanboyluk yapmak için şekilden şekile girmişsin
Bana şu an olan maliyetinden bahsettim. Tabii ki de uzun vaade de yeni oyunlar alacağım. 2. el piyasası ve indirimler bana fazlası ile yeterli gelecektir. Bu benim tercihim. Konsolun rahatlığın benim için birinci nedendir. Bu arada iş yerinde canım sıkılıyor iyi oldu bu konu ara sıra bir şeyler yazarım. Can sıkıntısı ne yapacaksın. Yalnız çok sıkılırsam açarım Vita'mı plustan ücretsiz gelen Rayman'i oynarım. :)

melihcskn

12.4.2014 18:14:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TheReplay
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

alıntı:

Orijinalden alıntı: thugs_life

pc'cilere beklenen açıklama gelmiş hadi iyisiniz gençler. ekran kartları için bir çek karalayın bakalım.


ps4 = sony garantilisi en az 1500 tl
ps plus = 1 yıllık 100 tl
oyun = futbol / basketbol olarak 2 spor + 1 dövüş + 1 FPS + 1 Action + 1 Platform = 150*6 = 900 tl
ikinci dualshock 4 = 209 tl
arada çıtır çerezlik psn oyunu = 3*30 = 90 TL

oyun sayısı olabildiğince az tutuldu fiyatı da düşük hali. toplamda 2800 tl.
konsol oyunculuğu çok ucuz yeaaa



Güzel yazmışsın da bir de benim bakış açımdan bakarsan örnek; ben bilgisayar toplamak istiyorum donanım haberin sitesinden sistem tavsiyelerinden performans odaklı bilgisayar sistemi var onu almak istiyorum toplam fiyatı yaklaşık 2.700 TL civarında daha bunun klavyesi monitörü var oyunları saymadım bile...
PC oyunlarının fiyatı çok daha ucuz ayrıca pc de 2.500 tl ye topladığın bilgisayar ps4'ten çok daha güçlü olacaktır.Eski nesilde pc çok pahalı geliyor diyebilirdik ama hem oyunun fiyatları hemde konsolun fiyatları çok yükselince pc toplamak çok daha ucuza geliyor yani bunu 2-3 oyunla değerlendirmek yersiz eğer ps4 alıyorsan sonuçta oyun konsolu sürekli oyun alacaksın(yani para verdiğiniz oyunu illaki çok oynarsınız ama zamanla sıkacak almak zorunda kalacaksınız) ve Türkiye fiyatları 200 üstü ama pc de binlerce indirim oluyor (psn de yapıyor demeyin pc dekilerin sayısı ile kıyaslanamaz bile).Bencede oyun için konsol alınmalı sebebi malum pc ye çıkan oyun sayısı daha az(bağımsız çok çıkıyor doğru ama rockstar games gibi firmalar ile bağımsızlarıda bir tutamam) ama benim tartıştığım konu o değil.Şu nesilde konsolla aynı güçte pc çok daha ucuza gelir ama konsolun avantajlarından yararlanamadığı için tartışmak yersiz.

Recharged

12.4.2014 18:12:45

-4
Bir konsol kullanıcısıyım ama öncesinde herkes gibi bende PC oyunculuğundan gelmeyim. PC'de orjinal oyun aldım evet ama sayısı beşi geçmemiştir muhtemelen. Aldığım online oyunlarda genelde hile kullananlar olurdu, sıkılır bırakırdım. Daha sonra konsol geçişi yaptım ve çok sayıda orjinal oyun oynamaya başladım. Online modlarda hile yapanları görmedim hiç. Belkide bana denk gelmedi. Bunu da geçtim bir oyun firmasının önceliği genelde konsol oluyor çünkü kopya oynama oranı PC'ye göre ciddi derecede daha az ve parayı da genelde konsoldan kazanıyorlar eğer sadece PC'ye özel oyun yapmıyorlarsa. Şimdi baktığımız zaman elbette PC oyunculuğu ölmez ancak bir tarafta 1200-1500 TL arası konsol alıp 5-6 sene kullanmak var, bir tarafta ise 2000-3000 TL'ye PC alıp acaba bu oyunu açar mı ? Daha ne kadar kullanırım ? sorusunu devamlı sormak var.

arkham92

12.4.2014 18:10:32

-2
quote:

Orijinalden alıntı: judgmenter pc nedir bilirmisiniz? pc, 150 liralık 2.el pc de counter 1.6 ve quake mpsi atarken 1500-2000 liralık pc dede battlefield 4 crysis 3 te mp atabilme özgürlüğüdür. Sayısı belli olan 6-7 özel konsol oyunuda oynayabilirsin yada sınırsız sayıda geliştiricinin sınırsız sayıda bedava onunu hem mp hemde single olarak oynayabilirsin. Yani bir Last of Us oynayacaz diye (ki cidden çok itici bir oyun yani oyun kavramına uymuyor neden çünkü film gibi vvvvvv ve super meat boy dan aldığım eğlencenin yarısını alamıyorum çünkü amaç eğlence değil bkz: Heavy Rain) onca oyundan vazgeçmek bence akıl karı değil... he nide son olarak pc de nes emulatörü diye birşey var, bu nedemek bütün arkadaşlarını topla hep birlikte mario contra oyna demek hani konsolcular grafiğe önem vermiyorya

EDİT: GOAT SİMULATOR... enough said.
The Last of us, Ryse, Forza, Beyond, God of war, Infamous, The Ordeer 1886 vs vs gibi oyunlar, yapımlar varken, kimin umurunda Crysis 3 multi...

BSC Misafiri

12.4.2014 18:05:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: gamerasi
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

alıntı:

Orijinalden alıntı: thugs_life

pc'cilere beklenen açıklama gelmiş hadi iyisiniz gençler. ekran kartları için bir çek karalayın bakalım.


ps4 = sony garantilisi en az 1500 tl
ps plus = 1 yıllık 100 tl
oyun = futbol / basketbol olarak 2 spor + 1 dövüş + 1 FPS + 1 Action + 1 Platform = 150*6 = 900 tl
ikinci dualshock 4 = 209 tl
arada çıtır çerezlik psn oyunu = 3*30 = 90 TL

oyun sayısı olabildiğince az tutuldu fiyatı da düşük hali. toplamda 2800 tl.
konsol oyunculuğu çok ucuz yeaaa

Bana Ps4 ve oyun maliyeti.
Amazon fiyatı 900 tl
Ps3 den devam eden Plus hizmeti: 0 tl
Ps3 den PS4 e Bf4 yükseltme: 30 tl.
Plusdan gelen oyunlar: 0 tl
Toplam: 930 tl.

İkinci joypadim yok ama almak istersem: 175 tl.
http://www.n11.com/ps4-joypad-ps-4-kol-ps-4-joystick-ps-4-dualshock-4-playstation-4-P19756646

Konsol fiyatı: 1350 tl. Sony Garantili
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-PlayStation-4-500-GB-Konsol,103452,465877,1078117.html?langId=-14


Bakış açısına ve araştırmaya göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
ne kadar sığ bi düşünce bu ya? sadece 1 tane oyunla adam konsol hesaplaması yapmış. 6-7 sene boyunca o battlefield 4'le oynarsın artık. bir de , battlefield 4'e ps3te para vermedin beleş mi geldi sana? ps3'te plus'a para vermedin mi? fanboyluk yapmak için şekilden şekile girmişsin

TheReplay

12.4.2014 17:56:45

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: thugs_life

pc'cilere beklenen açıklama gelmiş hadi iyisiniz gençler. ekran kartları için bir çek karalayın bakalım.


ps4 = sony garantilisi en az 1500 tl
ps plus = 1 yıllık 100 tl
oyun = futbol / basketbol olarak 2 spor + 1 dövüş + 1 FPS + 1 Action + 1 Platform = 150*6 = 900 tl
ikinci dualshock 4 = 209 tl
arada çıtır çerezlik psn oyunu = 3*30 = 90 TL

oyun sayısı olabildiğince az tutuldu fiyatı da düşük hali. toplamda 2800 tl.
konsol oyunculuğu çok ucuz yeaaa
Güzel yazmışsın da bir de benim bakış açımdan bakarsan örnek; ben bilgisayar toplamak istiyorum donanım haberin sitesinden sistem tavsiyelerinden performans odaklı bilgisayar sistemi var onu almak istiyorum toplam fiyatı yaklaşık 2.700 TL civarında daha bunun klavyesi monitörü var oyunları saymadım bile...

gamerasi

12.4.2014 17:52:38

-4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

ps4 = sony garantilisi en az 1500 tl ps plus = 1 yıllık 100 tl oyun = futbol / basketbol olarak 2 spor + 1 dövüş + 1 FPS + 1 Action + 1 Platform = 150*6 = 900 tl ikinci dualshock 4 = 209 tl arada çıtır çerezlik psn oyunu = 3*30 = 90 TL oyun sayısı olabildiğince az tutuldu fiyatı da düşük hali. toplamda 2800 tl. konsol oyunculuğu çok ucuz yeaaa
Bana Ps4 ve oyun maliyeti. Amazon fiyatı 900 tl Ps3 den devam eden Plus hizmeti: 0 tl Ps3 den PS4 e Bf4 yükseltme: 30 tl. Plusdan gelen oyunlar: 0 tl Toplam: 930 tl. İkinci joypadim yok ama almak istersem: 175 tl. http://www.n11.com/ps4-joypad-ps-4-kol-ps-4-joystick-ps-4-dualshock-4-playstation-4-P19756646 Konsol fiyatı: 1350 tl. Sony Garantili http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-PlayStation-4-500-GB-Konsol,103452,465877,1078117.html?langId=-14 Bakış açısına ve araştırmaya göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

ankara

12.4.2014 17:49:01

0
Katılıyorum (:

Guest-A1398737F

12.4.2014 17:45:58

+3
pc nedir bilirmisiniz? pc, 150 liralık 2.el pc de counter 1.6 ve quake mpsi atarken 1500-2000 liralık pc dede battlefield 4 crysis 3 te mp atabilme özgürlüğüdür. Sayısı belli olan 6-7 özel konsol oyunuda oynayabilirsin yada sınırsız sayıda geliştiricinin sınırsız sayıda bedava onunu hem mp hemde single olarak oynayabilirsin. Yani bir Last of Us oynayacaz diye (ki cidden çok itici bir oyun yani oyun kavramına uymuyor neden çünkü film gibi vvvvvv ve super meat boy dan aldığım eğlencenin yarısını alamıyorum çünkü amaç eğlence değil bkz: Heavy Rain) onca oyundan vazgeçmek bence akıl karı değil... he nide son olarak pc de nes emulatörü diye birşey var, bu nedemek bütün arkadaşlarını topla hep birlikte mario contra oyna demek hani konsolcular grafiğe önem vermiyorya EDİT: GOAT SİMULATOR... enough said.

pcrex

12.4.2014 17:39:41

0
doğru söylüyor, özellikle microsoft hakkında olanlar. oyun dünyası için konsollar yapımcılara daha cazip geliyor ama şöyle bir ironi de var ki, dünyanın en çok para kazandıran oyunu (wow) pc platformunda.

BSC Misafiri

12.4.2014 17:19:41

+5
quote:

Orijinalden alıntı: thugs_life pc'cilere beklenen açıklama gelmiş hadi iyisiniz gençler. ekran kartları için bir çek karalayın bakalım.
ps4 = sony garantilisi en az 1500 tl ps plus = 1 yıllık 100 tl oyun = futbol / basketbol olarak 2 spor + 1 dövüş + 1 FPS + 1 Action + 1 Platform = 150*6 = 900 tl ikinci dualshock 4 = 209 tl arada çıtır çerezlik psn oyunu = 3*30 = 90 TL oyun sayısı olabildiğince az tutuldu fiyatı da düşük hali. toplamda 2800 tl. konsol oyunculuğu çok ucuz yeaaa

CPTLeBron

12.4.2014 17:17:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

PC'deki exclusivelerden haberin yoksa biz nabalım
Vallahi hocam, herkesin zevki farklıdır ben bir şey diyemem buna. Herkes aynı oyunları sevecek diye bir şey yok. İnsanlar buna göre platformlarını seçiyor zaten, sevdiği oyunlar hangi platformdaysa ona yöneliyor. Mesela ben PC toplamayıp, onun yerine PS3 alıp 200 adet game of the year ödülü almış The Last of Us'ı oynamayı tercih ediyorum. Dediğim gibi herkesin zevki farklıdır.

thugs_life

12.4.2014 17:15:15

-3
pc'cilere beklenen açıklama gelmiş hadi iyisiniz gençler. ekran kartları için bir çek karalayın bakalım.

Meurglys

12.4.2014 17:13:06

+2
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron PC teknik anlamda her zaman en büyük platform olarak kalacak, bu doğru. Ancak diğer yönlerden bakarsak, The Last of Us, Uncharted, God of War, Red Dead, Forza, Gran Turismo vs. konsola özel oyunlar PC platformuna çıkmadıkça, FIFA gibi bir oyun PC'ye yeni motorla gelmedikçe, GTA serisi PC'ye geç çıkmaya devam ettikçe, yapımcılar PC'ye port oyun çıkardıkça, PC her zaman en büyük platformdur demek saçma oluyor biraz. Fakat PC'ler her zaman konsoldan daha iyi görseller sunmaya devam edecek. Bu konuda ki üstünlüğüne diyecek söz yok zaten.
PC'deki exclusivelerden haberin yoksa biz nabalım

CPTLeBron

12.4.2014 17:08:14

-1
PC teknik anlamda her zaman en büyük platform olarak kalacak, bu doğru. Ancak diğer yönlerden bakarsak, The Last of Us, Uncharted, God of War, Red Dead, Forza, Gran Turismo vs. konsola özel oyunlar PC platformuna çıkmadıkça, FIFA gibi bir oyun PC'ye yeni motorla gelmedikçe, GTA serisi PC'ye geç çıkmaya devam ettikçe, yapımcılar PC'ye port oyun çıkardıkça, PC her zaman en büyük platformdur demek saçma oluyor biraz. Fakat PC'ler her zaman konsoldan daha iyi görseller sunmaya devam edecek. Bu konuda ki üstünlüğüne diyecek söz yok zaten.

BSC Misafiri

12.4.2014 17:04:41

+2
sonyden adam bile çıkıp orada pcyi övüyor, bizim konsolcular hala daha sataşma peşinde. alem adamsınız ya. :) https://www.youtube.com/watch?v=FYp38vTFpW8

arkham92

12.4.2014 17:00:34

-3
"PC Her Zaman En Büyük Platform Olarak Kalacak" Ama kral oyunlar hep konsollara çıkmaya devam edecek... :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız