Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Chivalry: Medieval Warfare'ın PS4 ve Xbox One Sürümleri Farklı FPS Değerlerinde Çalışıyor


      Yakın dövüş odaklı başarılı yapım Chivalry: Medieval Warfare, 1 Aralık itibariyle PlayStation 4 ve Xbox One konsollarına adım attı. Oyunun çıkmasıyla birlikte oyunun PS4 ve Xbox One sürümüne ait teknik detaylar da paylaşıldı.
 
      Geliştirici ekip Torn Banner Studios'un paylaştığına göre oyun her iki yeni nesil konsolda da 1080p çözünürlükte çalışıyor ancak iş saniye/kare oranına geldiğinde durum değişiyor. Oyun, Xbox One'da 30 FPS'de çalışırken PlayStation 4'te 60 FPS'de çalışıyor. Bu iki sürüm arasındaki farkın neden kaynaklandığı hakkında bir açıklama yapılmış değil. 

       2012 yılında ilk olarak PC'ye gelen oyunun daha sonra PS3 ve Xbox 360'a da port edildiğini belirtelim.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot.com Chivalry Medieval Warfare Age of Chivalry Torn Banner Studios Multiplayer First Person Slasher Bağımsız Indy Independent Game Savaş Orta Çağ
Rocket League'in Oyuncu Sayısı 8 Milyonu Aştı Monument Valley, Belli Bir Süreliğine iOS Cihazlara Ücretsiz!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

DatAss

3.12.2015 02:22:33

+1
Katılıyorum. Chivalry'deki PS4 ve Xbone arasındaki FPS farkı çok absürt olsa da xbone'daki arkadaşlar da 30FPS'de bir şey kaçırmayacak yani.

Darkenergy90

3.12.2015 00:34:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: DatAss Görmek için almama gerek yok, alt dairede oturan arkadaşım kendisine ilk çıktığı günden bu yana sahip ve neredeyse çoğu exc. oyunu satın aldığında birlikte denedik, özellikle izledim meraktan. Killzone olsun, infamous olsun, the order 1886 olsun çoğu exc. oyunu gözlerimle gördüm. Tek ''next gen bu yahu'' dediğim tek oyun the order oldu. Diğerleri daha çok ''current-gen'' oyunlardı zaten o zamana göre. :) Infamous'da karakterlerin yüzlerindeki poligon sayısı inanılmaz, bir de ona bayılmıştım. Killzone da çok iyi. Ama dediğim gibi the order resmen şok etkisi yaratmıştı diyebilirim, güzel ışıklandırma kullanımı her zaman sonuç verir. Next gen kelimesinin nasıl kullanıldığı önemli bence. Konsolların kendisi çıkarken ''next-gen'' olarak çıktı ve ''next gen'' konsol dediler. Bu doğrudur zira yeni jenerasyon konsol, öncekilere göre ''next-gen''. Ama hali hazırdaki teknolojiye göre kıyaslama yaparsak ne çıkan oyunları next-gen, ne de cihazın kendisi. Ultra realistik grafikler de vermesi gerekmiyor zaten konsolların, konsolda hiçbir zaman amaç grafik kalitesi ve 60fps olmamıştır. Her ne kadar shooter oyunlar 60FPS'de daha ideal olsa da, genel olarak 30FPS'de kalabiliyorsa o konsolun sorunu yoktur. 1080p veya 900p fark etmez zira zamanında RDR'yi PS3'te 720p bile olmayan bir çözünürlükte oynayıp deli gibi zevk almıştık, yine olsa yine oynarım. Bloodborne gibi bir oyunu 480p ile bile oynamaya razı olurum mesela. Mühim olan içeriğin gözü ne kadar boyadığından ziyade kalitesi bence konsollarda. Xbone tercih etmiyorsam bu yüzden etmiyorum, bakmayın takıldığımıza pek de umurumda değil 30FPS'de falan çalışması. Exc. oyunları hiç hitap etmiyor şimdiye kadar çıkan ne yazık ki.
zaten konsolu alan adam fps'ye takılmaz. shooter oyunlarında önemlidir frame benim için, ondada zaten 60 karade çalışıyor.

DatAss

2.12.2015 23:34:34

0
Yazılan şeyleri yarım okuyup, ziyadesiyle sallamışsınız sağa sola beyefendi kusura bakmayın. Aşağıda bir arkadaş GTX660 konusunu açtığı için oradan yürüdü gitti konu, yoksa GTX660'ı kimsenin salladığı yok pek, kimsenin PC'nin ekranın kartından ibaret olduğuna dair iddiası da yok. Maddi durumu rahat olan insan 3000TL'ye de PC toplar 5000TL'ye de, insanların kişisel zevkleri biz dahil kimseyi de bağlamaz diye düşünüyorum. Kimsenin 1000-1500TL'ye konsollardan daha iyi PC toplar gibisinden iddiası da yok. Konsolun mantığı zaten ucuz ve ulaşılabilir olması, yazlılım ve donanım gibi teknik unsurlardan hiç anlamayanından tutun da anlayanına kadar kullanabileceği ''tak-çalıştır'' mantığında bir cihaz olması. Tüm gün çalışıp kendine 1-2 saat zaman ayırabilen insan zaten PC ile uğraşacağına konsol kullansın taraftarıyım. Zaten tutup da üst düzey oyun sistemleriyle konsolu yarıştıran ancak kendini komik duruma düşürüyor burada Sizin ''660ti ile iki senedir hiç oyun oynayamadım baştan aşağı :('' iddianıza(!) her ne kadar itibar etmeyip ciddiye alınmasını tavsiye etmesem de(akıl, fikir...) bakın ne yazmışım bir önceki yazımda:
quote:

Ha ben yine de GTX660'lı bir sistem toplamaktansa konsolu tercih ederim orası ayrı
Sabit 30'u da 40-50 arası dalgalanan sisteme tercih etmeniz de tamamen sizin ''kişisel'' tercihiniz, hatta ''Ben 24FPS sinematik deneyim tercih ediyorum'' derseniz bile sizin tercihiniz. İnsanlar 40'a sabitleyip de oynamayı tercih edebilir kendi kişisel tercihleri doğrultusunda 30FPS sabit oynamak yerine. Basit bir eleştiri yalnızca, hatta demişim ki bak okuduysan ''Bloodborne için bile her kuruşuna değer PS4'' diye. O yüzden genel kitlenin aksine işkembeden yorum yapmıyor kimse burada, onlarca benchmark ve kişisel tecrübe üzerinden yola çıkılarak yorumlar yapılıyor. O yüzden ''amanın benim kartım üzerinden örnek veriyonuz ne cürretle, doğru olsa bari'' gibisinden çıkışmadan önce karşınızdaki insanın belki bir ihtimal, neredeyse elinden geçmediği, denemediği sistem konfigürasyonu kalmadığı ihtimalini de değerlendirip mantıklı olmanız sizin yararınıza. [:'(]

freshmind

2.12.2015 22:29:25

+1
O değil birde benim kartı refarans olarak kullanmışlar aşağıdaki yorumlarda. Farklı bir karttan falan bahsetmiş olsalar, fikrin yok zikrinde olmasın (sonuçta %100 değil, ne olur ne olmaz) deyip geçecektim. 660-ti'ım var fx 8350 ve 16gb belleğim var. Son 2 yıldır adam akıllı oyun oynayamadım. Bildiğin bir oyunu şöyle baştan sona yağ gibi oynayamadım. Ve harcadığım para için pişmanım. Ki 2200 civarı gitmişti sadece kasa olarak o zaman. Bilgisayarların sadece ekran kartından oluştuğunu varsayıp "yahu bak 600 liralık ekran kartı" diyeni mi dersin, elimdeki ekran kartını aşağıda konsola karşı kullanan mı dersin... Sabit 30'u dalgalı 40-50'ye her gün tercih edeceğim (edilmesi gerekende bu, konunun uzmanları bunu söylüyor) gerçeğini mi sayarsın, son 1 yıldır bildiğin oyunlarda v-sync açamayışı mı sayarsın. Hileleri, hurdaları mı sayarsın. Ben olgun, bu işe yatıracak parası olan ve oyunları seven bir tüketici olarak 2 yıldır PC platformundan randıman elde edemedim ve mutsuzum, kimseye yalan borcum yok, bildiğin yaşadığım problemler ve sorunlardan dolayı oyun bitiremez, oyun oynayamaz oldum. Şahsen 2.000-2.500 gibi rakamlar beni mutlu etmeyecekse üstüne bir kuruş daha koymanın manası yok. Her yıl öyle parça falanda değiştiremem. 1000 liraya konsol, kardeşlikle 50-60 liraya oyun almak varken... Ve öylede yapıyorum. Adam akıllı oyun oynayabiliyor, milletin hangi mouse klavyeyi makroyu kullandığını, hangi hileye başvurduğunu kafamıza takmadan multiplayer olarak oynayabiliyoruz. Biz böyle mutluyuz kardeşim. Ben ki bu maddi durum ile bunları yaşıyor ve savunuyorsam eminim hepiniz 4k 200fps'de oyun oynuyorsunuzdur. Steam kullanıcılarının ortalama pc konfigürasyon haberi yapılmıştı, Pc oyuncu topluluğunun tüketim alışkanlarına yönelik haberler ve istatistiklerde ortada. Adamlar bildiğin oyunu alıp görsellerine bakıp kapatmak için sistem topluyor (bkz. Mesut Çevik'in 2'si 1'de ki itirafı) 13" lik laptoplar ile oyun oynayıp sağa sola saydırmanın alemi yok. Kalkıp bir alete 4000-5000 lira verip, sistem güncelleyip daha güçlü demenin dahada! alemi yok. Öyle olması farzdır zaten. Ada üstünde para/güç ilişkisi. Şu anda hiç kimse tam bir kasası, işletim sistemi + kontrolcüsü ile 1000 liraya konsollardan daha iyi bir bilgisayar oluşturamaz. Daha geçen komşumuza bilgisayar topladım, piyasa ne halde.

DatAss

2.12.2015 21:48:44

0
Görmek için almama gerek yok, alt dairede oturan arkadaşım kendisine ilk çıktığı günden bu yana sahip ve neredeyse çoğu exc. oyunu satın aldığında birlikte denedik, özellikle izledim meraktan. Killzone olsun, infamous olsun, the order 1886 olsun çoğu exc. oyunu gözlerimle gördüm. Tek ''next gen bu yahu'' dediğim tek oyun the order oldu. Diğerleri daha çok ''current-gen'' oyunlardı zaten o zamana göre. :) Infamous'da karakterlerin yüzlerindeki poligon sayısı inanılmaz, bir de ona bayılmıştım. Killzone da çok iyi. Ama dediğim gibi the order resmen şok etkisi yaratmıştı diyebilirim, güzel ışıklandırma kullanımı her zaman sonuç verir. Next gen kelimesinin nasıl kullanıldığı önemli bence. Konsolların kendisi çıkarken ''next-gen'' olarak çıktı ve ''next gen'' konsol dediler. Bu doğrudur zira yeni jenerasyon konsol, öncekilere göre ''next-gen''. Ama hali hazırdaki teknolojiye göre kıyaslama yaparsak ne çıkan oyunları next-gen, ne de cihazın kendisi. Ultra realistik grafikler de vermesi gerekmiyor zaten konsolların, konsolda hiçbir zaman amaç grafik kalitesi ve 60fps olmamıştır. Her ne kadar shooter oyunlar 60FPS'de daha ideal olsa da, genel olarak 30FPS'de kalabiliyorsa o konsolun sorunu yoktur. 1080p veya 900p fark etmez zira zamanında RDR'yi PS3'te 720p bile olmayan bir çözünürlükte oynayıp deli gibi zevk almıştık, yine olsa yine oynarım. Bloodborne gibi bir oyunu 480p ile bile oynamaya razı olurum mesela. Mühim olan içeriğin gözü ne kadar boyadığından ziyade kalitesi bence konsollarda. Xbone tercih etmiyorsam bu yüzden etmiyorum, bakmayın takıldığımıza pek de umurumda değil 30FPS'de falan çalışması. Exc. oyunları hiç hitap etmiyor şimdiye kadar çıkan ne yazık ki.

Darkenergy90

2.12.2015 19:01:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: DatAss Tekrar bir düzeltme yapmam gerekiyor anlaşılan. Nvidia'nın sitesinde verilen bilgiyi paylaşıyorum: ''NVIDIA will support the DX12 API on all DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families. At launch, DirectX 12 is supported by all Maxwell and Kepler GPUs. Fermi will receive DX12 support later this year (expected around the first wave of DX12 content).'' Yani söylediğinizin aksine GTX600 Kepler mimari kartları bırakın, GTX400 ve GTX500 serisinin de içerisinde olduğu Fermi mimarili kartlar bile DX12 desteği alacak, ayrıca DX12 denilen API PS4'te kullanılmayacak bildiğinizi varsayarak söylüyorum. Konsolların hali hazırda kendilerine özel Low-Level API'leri bulunduğu için XBone'da bile DX12 büyük bir değişim yaratmayacak. Bunu kendi ağzımdan uydurmuyorum, firmanın CEO'su Phil Spencer'ın söylediği şey tam olarak budur. :) Hatta tam olarak: ''Phil Spencer: DirectX 12 Won’t Change Xbox One’s Hardware and Graphics Capabilities'' Ha bu arada Nvidia avukatlığı yapmıyorum bilginize, R9 390 kullanıcısıyım :) Ha ben yine de GTX660'lı bir sistem toplamaktansa konsolu tercih ederim orası ayrı, değinmeye çalıştığım şey zaten GTX660 gibi ''eski'' bir kartın bile ''şimdilik'' konsollara karşı avantajlı olması. İleride ne olur bilinmez, ben de yaza konsol almayı planlıyorum bloodborne için ama ''next-gen'' diye sundukları konsolların pek de ''next gen'' olmadığı aşikar. İçerlerinde 7870'den ziyade, 7950 eşdeğeri bir GPU olmalıydı diye düşünüyorum.
hocam next- gen olayı konsola has çıkan oyunlardır. sizde ps4 alınca görüceksiniz zaten:) iyi akşamlar...

DatAss

2.12.2015 18:15:52

0
Tekrar bir düzeltme yapmam gerekiyor anlaşılan. Nvidia'nın sitesinde verilen bilgiyi paylaşıyorum: ''NVIDIA will support the DX12 API on all DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families. At launch, DirectX 12 is supported by all Maxwell and Kepler GPUs. Fermi will receive DX12 support later this year (expected around the first wave of DX12 content).'' Yani söylediğinizin aksine GTX600 Kepler mimari kartları bırakın, GTX400 ve GTX500 serisinin de içerisinde olduğu Fermi mimarili kartlar bile DX12 desteği alacak, ayrıca DX12 denilen API PS4'te kullanılmayacak bildiğinizi varsayarak söylüyorum. Konsolların hali hazırda kendilerine özel Low-Level API'leri bulunduğu için XBone'da bile DX12 büyük bir değişim yaratmayacak. Bunu kendi ağzımdan uydurmuyorum, firmanın CEO'su Phil Spencer'ın söylediği şey tam olarak budur. :) Hatta tam olarak: ''Phil Spencer: DirectX 12 Won’t Change Xbox One’s Hardware and Graphics Capabilities'' Ha bu arada Nvidia avukatlığı yapmıyorum bilginize, R9 390 kullanıcısıyım :) Ha ben yine de GTX660'lı bir sistem toplamaktansa konsolu tercih ederim orası ayrı, değinmeye çalıştığım şey zaten GTX660 gibi ''eski'' bir kartın bile ''şimdilik'' konsollara karşı avantajlı olması. İleride ne olur bilinmez, ben de yaza konsol almayı planlıyorum bloodborne için ama ''next-gen'' diye sundukları konsolların pek de ''next gen'' olmadığı aşikar. İçerlerinde 7870'den ziyade, 7950 eşdeğeri bir GPU olmalıydı diye düşünüyorum.

veterangamer

2.12.2015 17:52:02

0
Bu cok normal arada güc farkı var yapimcilarda one icin extradan optimize etmeye üseniyorlar simdilik. İleride belki update ler ile one versiyonu 60 a cikabilir..

Darkenergy90

2.12.2015 17:49:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: DatAss Güzel bir soru, bunu sorduğuna sevindim çünkü değinmek istediğim bir başka konu da bu. İnsanların ellerinin altında internet var ve açıp iki dakika araştırma yapacaklarına gelip burada kesin bilgiymiş gibi yorumlar yapabiliyorlar mesela. Şimdi senin mesajını görüp, yaptığın ''tahmini'' gerçekten de öyleymiş gibi savunmaya geçecek yüzlerce insan var bu forumda. O halde fiyat meselesini hemen açıklığa kavuşturalım. Bu kartın çıktığı ay, shiftdelete.com'un yaptığı incelemeden bir kare. Fiyat ve tarihe dikkat edin: İsteyen arkadaşlar başka sitelerden bakar, 500-600 seviyelerindeydi bu kart zaten hep. Daha güçlü versiyonu olan 660TI modeli bile hala ilk çıktığı fiyattan satılıyor. Hatta dolar 2012'deki gibi düzgün durumda olsaydı şu an 300-400'e satılıyor olurdu. Doların 1.7TL olduğu yıllarda 550TL'den çıkan bir kart yani, öyle konsol fiyatı gibi bi durum yok, 3te1 i bile değil konsol fiyatının. Bırakın PS4'ü, PS3 fiyatı bile değil.
hocam gtx 660 fiyatı ucuz olabilir. ama ps4 teki gpu'da 7870 bildiğim kadari ile gtx 660 ile yakın kartlar belki 7870 daha iyidir. şimdi dx.12 zırvası çıkıyor. gtx 660 alan adam oyun oynayamicak. konsolu olan adam her şekilde oynamaya dewam edicektir. konsolu savunmuyorum burada efendim. benim evimde her ikiside var. her ikisininde artı ve eksileri var.

DatAss

2.12.2015 17:27:39

0
Güzel bir soru, bunu sorduğuna sevindim çünkü değinmek istediğim bir başka konu da bu. İnsanların ellerinin altında internet var ve açıp iki dakika araştırma yapacaklarına gelip burada kesin bilgiymiş gibi yorumlar yapabiliyorlar mesela. Şimdi senin mesajını görüp, yaptığın ''tahmini'' gerçekten de öyleymiş gibi savunmaya geçecek yüzlerce insan var bu forumda. O halde fiyat meselesini hemen açıklığa kavuşturalım. Bu kartın çıktığı ay, shiftdelete.com'un yaptığı incelemeden bir kare. Fiyat ve tarihe dikkat edin: İsteyen arkadaşlar başka sitelerden bakar, 500-600 seviyelerindeydi bu kart zaten hep. Daha güçlü versiyonu olan 660TI modeli bile hala ilk çıktığı fiyattan satılıyor. Hatta dolar 2012'deki gibi düzgün durumda olsaydı şu an 300-400'e satılıyor olurdu. Doların 1.7TL olduğu yıllarda 550TL'den çıkan bir kart yani, öyle konsol fiyatı gibi bi durum yok, 3te1 i bile değil konsol fiyatının. Bırakın PS4'ü, PS3 fiyatı bile değil.

Darkenergy90

2.12.2015 17:10:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: DatAss ''Uğraşma bu çocuklarla bunlar anlamaz'' deyip PC'de her gün ekran kartı çıkıyor demen de ironi olmuş, bu durumda sen de çocuk oluyorsun zira konuştuğun konu hakkında zerre fikrin yok. Genel kültür olsun diye söylüyorum sizin gibi atmasyon işleri genel koordinatörlerine. GTX900(şu anki son nesil nvidia serisi) serisi 2014 senesinde sürülmüştür piyasaya. Dikkat ederseniz 2016'ya girmek üzereyiz ve bir sonraki Pascal mimari ekran kartlarının en erken 2016 sonunda, en geç de 2017'de çıkacağı konuşuluyor. Say bakalım kaç sene geçmiş arada? Ve en vurucu kısıma geleyim mi? 2012 senesinde çıkmış, şu anki piyasa değeri 500 lira falan olan GTX660 bile çıkan yeni oyunların ''çoğunu'' 1080p/yüksekayarlarda 30'un 1 FPS altına düşmemek kaydıyla averaj 40-45 FPS oynatabiliyor. Yani kusura bakma kardeş burası forum, burada çıkıp yanlış bilgi verdiysen; bilen insanlardan da bu şekilde düzeltme cevapları alacaksındır öyle ya da böyle. İki konsol arasında da tabii ki PS4 diyorum(Kişisel tercih). Bırakın çözünürlüğünü FPS'ini falan, exc. oyunları için bile PS4 tercih sebebidir. Bloodborne için bile o cihaz alınır diyorum. Bu yaza da bir souls serisi hayranı olarak, sırf o oyun için alacağım kısmetse bir tane. Bakın objektif olunabiliyormuş istenildiğinde değil mi? [:'(] Bonus: https://twitter.com/kazhiraiceo/status/580517118849990656
hocam haklı olduğun yerler var. tmm'da gtx 660 demissin, bu kart ilk çıkış fiyatını yazarmısın buraya. tahminimce konsol fiyatındaydı.

BSC Misafiri

2.12.2015 15:19:23

0
7'inci çekirdek açıldı bunlar oldu hahaha şaka şaka bu ne yahu ?

BSC Misafiri

2.12.2015 15:18:41

0
Forza 6,GoW,Borderlands,Halo 5 vb...1080p/60fps ise bu eski nesil grafikli oyunun 1080p/60fps olmamasi icin ancak ve ancak yapilmak istenmemesidir. Gidin RTR oynayin. 1080p ve bu neslin en iyu grafikli oyunu sonra gel Chivalry 30fps:) Activision - Sony el ele bu nesil.

BSC Misafiri

2.12.2015 15:18:23

0
Gt55 kim bilmiyorum ama mantikli konusuyor.

Master_Evil

2.12.2015 14:08:18

0
zaman geçtikçe bu fark açılacak sanırım

DatAss

2.12.2015 14:00:54

+2
''Uğraşma bu çocuklarla bunlar anlamaz'' deyip PC'de her gün ekran kartı çıkıyor demen de ironi olmuş, bu durumda sen de çocuk oluyorsun zira konuştuğun konu hakkında zerre fikrin yok. Genel kültür olsun diye söylüyorum sizin gibi atmasyon işleri genel koordinatörlerine. GTX900(şu anki son nesil nvidia serisi) serisi 2014 senesinde sürülmüştür piyasaya. Dikkat ederseniz 2016'ya girmek üzereyiz ve bir sonraki Pascal mimari ekran kartlarının en erken 2016 sonunda, en geç de 2017'de çıkacağı konuşuluyor. Say bakalım kaç sene geçmiş arada? Ve en vurucu kısıma geleyim mi? 2012 senesinde çıkmış, şu anki piyasa değeri 500 lira falan olan GTX660 bile çıkan yeni oyunların ''çoğunu'' 1080p/yüksekayarlarda 30'un 1 FPS altına düşmemek kaydıyla averaj 40-45 FPS oynatabiliyor. Yani kusura bakma kardeş burası forum, burada çıkıp yanlış bilgi verdiysen; bilen insanlardan da bu şekilde düzeltme cevapları alacaksındır öyle ya da böyle. İki konsol arasında da tabii ki PS4 diyorum(Kişisel tercih). Bırakın çözünürlüğünü FPS'ini falan, exc. oyunları için bile PS4 tercih sebebidir. Bloodborne için bile o cihaz alınır diyorum. Bu yaza da bir souls serisi hayranı olarak, sırf o oyun için alacağım kısmetse bir tane. Bakın objektif olunabiliyormuş istenildiğinde değil mi? [:'(] Bonus: https://twitter.com/kazhiraiceo/status/580517118849990656

Darkenergy90

2.12.2015 12:32:23

+2
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Halan daha aynı muhabbet. Ps3 çıktığı sene crysis oynatamıyordu.Hangisi eskimiş merak ediyorum.Ps4'te böyle bir durum yok.Hatta yine en iyi grafikler ps4 exc'lerinde.Şu an pc'nin ps4'ten tek üstün tarafı, sistemin güçlü ise fps avantajı, 4k çözünürlük ve bir kaç tane kıytırık, ekran kartı anlaşmalı efektler.Şurda iki tane konsol dünyasından bihaber pc fanboyunu tatmin edecekler diye, 2 senede ps2'nin 2 senesinden daha fazla satmış konsolu bırakıp, yenisini çıkarmazlar.Herkes sizin gibi fps avı, çözünürlük savaşı vermiyor.Oyuna bakıyor.Grafik zaten 350-400 dolarlık bir konsol için fazlasıyla iyi.Bu kadar iyi satan bir konsol için 1-2 sene sonra yenisi çıkar demek tamamiyle pc fanboylarının boş temennileridir ve asla bu temennileri gerçekleşmeyecektir.
gt_55 uğraşma bu çocuklarla, ps4 eskimide sadece pc'de hergün yeni ekran kartı çıktığı için ps4 eskimiş gibi gözükmekte ama alakası yoktur. ama bunlar anlamazlar:) çocuklar işte, pc'de zaten amaç bunlara donanım sattırmak. yok saç kıl tüy gibi eklentiler yapıp bunlara ekran kartı sattırmak.

senjido

2.12.2015 12:31:15

+1
kavga edin hadi

MantarTheGreat

2.12.2015 12:21:42

+2
Haha millet yine birbirini yemeye başlamış.

GT_55

2.12.2015 11:49:46

+4
Sen çok biliyorsun ya, söylediğin savunduğun şeylerin bir tane bile kaynağı yok.Hepsi sallamasyon kendince uydurduğun düşünceler.Yok neymiş, sony ps4 çıkmadan önce, ps3'ten farkı olmayacak diye açıklama yapmış mış mış, falan filan.Buna kim inanır, tabi ki kadir inanır.

moonquad

2.12.2015 11:45:13

+1
Sen daha kullandığın konsolun oyunlar hangi detaylarda oynadığını bilmiyorsun kalkmış bana öğretiyorsun.Seninle tartışmıcam ilk önce araştır bakalım oyunları nasıl ayarlıyorlar.Ben oyun oynanmıyor demiyorum sen kalkmış ps4 oynanmıyan oyun var söyle diyorsun.Benim ağzımdan oyun oynanmaz diye bir şey çıkmıyor.Sen kalkmış bana ne diyorsun neyse sen acayip konsolu savunuyorsun.Benim karşılaştırma yaptığımı söylüyorsun.Sen bildiğin gibi inan kardeşim.

GT_55

2.12.2015 11:42:49

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Jim Gordon Nerde rüyanda mi
Neyi rüyamda görüyormuşum. Ps4'ün hemen hemen her çıkan multiplatform oyunda xo'dan daha iyi grafikler vermesini mi, yoksa satış olarak 2 kat satmasını mı, veyahut ortak çıkan oyunların, 2 kattan daha fazla satmasını mı? Hangileri rüyaymış bunların.Söyle de bilelim.

GT_55

2.12.2015 11:37:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: moonquad Konsol oyunlarının çoğunda panel 1080p doku çözürlüğü daha düşük tutulmaktadır.Yeni oyunlar geldikçe 60 fps hedeflenen konsol biranda 30fps düşmüştür ve yeni oyunlar geldikçe 30 fps tutturmak için yine 1080p panel doku çözünürlüğü 720p kadar düşecektir ve şuan hızlı düşmektedir çünkü ay yüksek doku çözünürlüğünde 30 fps de sabit tutlamıyor.Demek istediğim bu yani eski konsolara göre daha hızlı eskimeye başladı konsolar.Yazılımla düzelltmeye çalışılıyor.
Yani bu demek oluyor ki, karşılaştırma yapmışsın.Ben diyorumki eski nesil konsollarda, ps3 ilk çıktığı yıl, pc'deki crysisi oynatamıyordu.Sanırım yaşın musait değildi o zamanlar ki, bunları bilmiyorsun.Ve kalkmış diyorsun ki, daha çabuk eskidi.Bana söylermisin, pc'de olupta, ps4'ün oynayamadığı bir oYun var mı? YOK... O zaman bu eskidi muhabbetini yapmayacaksın. Ayrıca 720p texture çözünürlüğü ile ilgili söylemlerin tamamiyle palavra.Ve bu söylemlerin bir kaynağı bile yok.Kusura bakma iyi sallıyorsun. Gayette 1080p textureler kullanılıyor.Öyle olmasa pc'deki high ayarlara denk olmazlardı.Bizde pc'de var yani.Aynı oyunlarda karşılaştırma yapabiliyorum.Neyin ne olduğunu bizzat görerek tecrübe ediyorum.Ve yine söylüyorum, grafik olarak yine en iyi görünen oyunlar ps4 exclusive'lerinde.Sen şimdi bu 720p texture muhabbetini yapıyorsun ya, eğer driveclub, infamouse, order 1886 ve killzonedaki texture kalitesi ve grafikleri görseydin, bu talihsiz yorumları yapmazdın. Neyse bu muhabbet uzar.Sonuçta sen yine hiçbir kaynağı olmayan mesajlar kasmaya devam edeceksin.Sana oyun hayatında bol eğlenceler diliyorum, genç kardeşim.

Sir Maximus is BACK

2.12.2015 11:30:04

0
Nerde rüyanda mi

moonquad

2.12.2015 11:24:39

+2
Konsol oyunlarının çoğunda panel 1080p doku çözürlüğü daha düşük tutulmaktadır.Yeni oyunlar geldikçe 60 fps hedeflenen konsol biranda 30fps düşmüştür ve yeni oyunlar geldikçe 30 fps tutturmak için yine 1080p panel doku çözünürlüğü 720p kadar düşecektir ve şuan hızlı düşmektedir çünkü ay yüksek doku çözünürlüğünde 30 fps de sabit tutlamıyor.Demek istediğim bu yani eski konsolara göre daha hızlı eskimeye başladı konsolar.Yazılımla düzelltmeye çalışılıyor.

GT_55

2.12.2015 11:20:40

0
[quote]Orijinalden alıntı: moonquad Ben pc savunmadan sen pc öne atmışsın okudum kardeşim benim ağzımdan pc karşılaştırması ile ilgili hiç bir şey geçmedi sen çıkıpta neden pc muhabbeti yaptın ben doğal cevap verdim. [/quote] Madem öyle konsollar eskiyor derken neye göre eksiyor, onu söylersen sevinirim. [quote]Koskoca sony ps4 çıkmadan önce ''ps3den çok farklı olmuyacaktır sadece güncelledik hedefimiz ps5 olacak bu nesil next gen değildir dedi'' kendi sen kalkmış bana laf atıyorsun [/quote] Ayrıca bu açıklamayı sony'nin yaptığına dair bir kaynak gösterir misin? Böyle bir açıklama %100 yokta, yine de sorayım dedim.

Patren

2.12.2015 11:02:48

0
bence artık xbox one tüm işlemcileri hepsini kullanımına açılmalı, üstüne yazılımla deli gibi oc yapsınlar

moonquad

2.12.2015 10:42:42

0
Ben pc savunmadan sen pc öne atmışsın okudum kardeşim benim ağzımdan pc karşılaştırması ile ilgili hiç bir şey geçmedi sen çıkıpta neden pc muhabbeti yaptın ben doğal cevap verdim.

GT_55

2.12.2015 10:39:50

0
Sen benim yazdıklarımı hiç okumamışsın.

moonquad

2.12.2015 10:12:18

+1
Koskoca sony ps4 çıkmadan önce ''ps3den çok farklı olmuyacaktır sadece güncelledik hedefimiz ps5 olacak bu nesil next gen değildir dedi'' kendi sen kalkmış bana laf atıyorsun gözlerinde mi bozuk senin bu nesilin neresi next gen söylermisin.Firmalar yeni konsol yapmaya başladılar bile ps4 yetersiz kalmaya başlıyacağını resmen görüyoruz oyunların bir çoğu gerçek 1080p değildir.Doku çözünürlükleri düşürülüp panel çözürnürlüğünü 1080p yapmaktadırlar.Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun.Ben burda pc daha iyi filan demedim ne diye üste çıkmaya çalışıyorsun kardeşim,ben konsolu kötülemedim ama eskilere göre daha çabuk eskiyorlar.

GT_55

2.12.2015 10:05:38

+6
quote:

Orijinalden alıntı: moonquad Bence ikiside eskilere göre daha hızlı eskiyorlar.Çünkü ps3 ve xbox 360 öyle güçlülerdiki zor eskidiler ama yeni gelenler next gen olmadıkları için eskierin 2 tık üstü oldukları için daha hızlı eskimeye başladılar.Yeni konsol haberler önümzdeki yayınlanırsa hiç şaşırmam.
Halan daha aynı muhabbet. Ps3 çıktığı sene crysis oynatamıyordu.Hangisi eskimiş merak ediyorum.Ps4'te böyle bir durum yok.Hatta yine en iyi grafikler ps4 exc'lerinde.Şu an pc'nin ps4'ten tek üstün tarafı, sistemin güçlü ise fps avantajı, 4k çözünürlük ve bir kaç tane kıytırık, ekran kartı anlaşmalı efektler.Şurda iki tane konsol dünyasından bihaber pc fanboyunu tatmin edecekler diye, 2 senede ps2'nin 2 senesinden daha fazla satmış konsolu bırakıp, yenisini çıkarmazlar.Herkes sizin gibi fps avı, çözünürlük savaşı vermiyor.Oyuna bakıyor.Grafik zaten 350-400 dolarlık bir konsol için fazlasıyla iyi.Bu kadar iyi satan bir konsol için 1-2 sene sonra yenisi çıkar demek tamamiyle pc fanboylarının boş temennileridir ve asla bu temennileri gerçekleşmeyecektir.

GT_55

2.12.2015 09:50:43

+3
quote:

Orijinalden alıntı: gaussfire Ohaaa o ne la. Demek ki her iki konsolda da 1080p calisan oyunlarda istense ps4 fark atabilirmis
Olması gereken bu ama çoğu firma bu riski göze alamıyor.Halbuki, aynı oyunların ps4 versiyonu 2 kat daha fazla da satıyor.

MertKarakus

2.12.2015 08:47:53

0
Ne kadar saçma bir haber. Kim dedi ki iki konsolun güçleri aynı "waooowww" aynı hızda çalışacaklar vb. diye. Sabitse sıkıntı yok. Konsolcu adam bunu da düşünmez zaten takar oynar.

David Attenborough

2.12.2015 08:02:17

+1
3 senelik oyunu bile doğru düzgün çalıştıramıyor konsollar. Yeni nesil, konsollar için daha başlamadan bitmiş anlaşılan

moonquad

2.12.2015 07:45:07

0
Bence ikiside eskilere göre daha hızlı eskiyorlar.Çünkü ps3 ve xbox 360 öyle güçlülerdiki zor eskidiler ama yeni gelenler next gen olmadıkları için eskierin 2 tık üstü oldukları için daha hızlı eskimeye başladılar.Yeni konsol haberler önümzdeki yayınlanırsa hiç şaşırmam.

gaussfire

2.12.2015 04:13:01

0
Ohaaa o ne la. Demek ki her iki konsolda da 1080p calisan oyunlarda istense ps4 fark atabilirmis

dingo egret!

2.12.2015 03:27:47

0
Eee fanboylar basmamış daha buraları?

DatAss

2.12.2015 03:24:04

+8

deadlight54

2.12.2015 02:44:20

0
Birazdan savaş çıkar burada.

Hoid

2.12.2015 02:22:33

+1

Turist55

2.12.2015 01:45:20

0
Düşük bütçeli bir oyun iş olsun diye emek vermeden çıkış yaparlarsa böyle olur.

Cityzens

2.12.2015 01:32:56

0
Offf farka bakar mısın. Yuh

Wayward Son

2.12.2015 01:30:17

+6
Gece gece yapmayın olm böyle şeyler :(
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Ouroboros_Tasarım

2.12.2015 01:24:18

0
cok zevkli alın oynayın
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Chivalry: Medieval Warfare ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız