Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Chessarama Satranç Türüne Yeni Bir Bakış Açısı Sunuyor

 
 
Minimol Games tarafından geliştirilen ve Minimol Games, Hawthorn Games tarafından yayınlanacak olan  satranç, bulmaca, masa oyunu Chessarama, 5 Aralık tarihinde geliyor.
 
Farklı farklı koleksiyon unsurlarının bulunduğu yapım içerisinde satranç temalı bir içerikle beraber yer alıyor. Aynı zamanda burada farklı hedefleri tamamlamaya çalışıyoruz. Liderlik tablolarının yer aldığı oyun içerisinde çevrimiçi olarak diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor ve bu listelerde en üst sıralarda yer almaya çalışıyoruz. Elbette bu listelerde üst sıralarda yer almak için oyunu belirli bir süre oynamamız gerekiyor ve bununla beraber de usta olmamız lazım. Dolayısıyla oyunda uzunca vakitler geçirmek gerekiyor ve bunun akabinde ise daha fazla deneyim puanı elde etmemiz şart.
 
Satranç taşları ile oynayabileceğimiz ve gerçekten de 3 boyutlu içerikle beraber karşılaşabileceğimiz oyunda bulmacalar ve strateji unsurları da aynı şekilde bu yapımın içerisinde yer alıyor ve bir koleksiyon sürümü olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Oyunda zorlukları çözebileceğimiz, yeni öğeleri açabileceğimiz ve elimize alabileceğimiz çeşitli unsurlar bulunuyor. Bunlarla beraber de oyun gerçekten de ilginç bir deneyimi bizlere aktarmaya hedefliyor.
 
Alışılagelmişin dışında bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde satranç taşlarını istediğimiz şekilde hamle yapabiliyor ve standart satranç kuralları ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Ancak burada elbette tasarımlar oldukça ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve 3 boyutlu animasyonlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda geliştirici Ekimin belirttiğine göre 8 farklı özel satranç oyunu bulunuyor. Bu oyunlar içerisinde farklı etkinlikler ve kurallar bulunuyor. Aynı şekilde temanın da değiştiğini burada görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda tek oyunculu bir yapıyla beraber büyük bir koleksiyona doğru adım atabilir ve bununla beraber de farklı bir yapıyla karşılaşabiliyoruz diyebiliriz.
 
 
 
Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 100'den fazla farklı seviye bulunuyor. Bu seviyeleri aşmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yüzden fazla benzersiz seviye içerisinde farklı mücadele sistemleri bulunuyor ve aynı şekilde yapabileceğimiz farklı hamleler yer alıyor. Aynı zamanda burada bulmaca içerikleri yer alıyor. Bunları da çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda kilidini açıp toplayabileceğimiz ayrıca 24'ten fazla satranç taşı bulunuyor. Bu satranç taşları ile beraber elbette hem masamızı özelleştirebiliyor hem de kişiselleştirebiliyoruz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda tek oyunculu bir yapının olduğundan bahsettik. Dolayısıyla burada tek oyunculuk bir yapı ile beraber aynı şekilde çevrimiçi etkinlikleri ve mücadeleleri katılabiliyor ve buradaki çevrimiçi tablolarda üst sıralara yerleşmeye çalışıyoruz.
 
Çevrimiçi kısmı elbette etkinlik ve haftalık veya günlük mücadeleler şeklinde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda günlük ve haftalık olarak çeşitli mücadeleler yer alıyor. Bu mücadelelerle beraber de elbette diğer oyuncuların önüne geçmeye çalışıyor ve burada usta olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Bu kısım liderlik tablolarına çevrimiçi olarak bağlanıyor ve diğer sıralamalarda diğer oyuncuların karşısına yani üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Bu da elbette rekabeti arttıran unsurlar arasında yer alıyor. Yani oyunu tamamen tek oyunculu bir şekilde oynamıyor, aynı şekilde tek oyunculu kısımda elde ettiğiniz deneyimi çevrimiçi etkinliklerde gösterebiliyorsunuz ve diğer oyunculardan üstün almaya çalışabiliyorsunuz. Bu da oyuna güzel bir ekleme olarak karşımıza çıkıyor ve sıkıldığınız zaman elbette bu etkinliklere katılabilir ve diğer oyuncularla beraber kapışabilirsiniz ve istediğiniz taktiği ve stratejiyi burada gösterebilirsiniz.
 
Modern bir oyun deneyimi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda klasik satranç hamlelerini yapmaya hazırlanıyor ve her bir taşımızın burada nasıl ilerlediğini öğrenebiliyoruz. Satranç hamleleriyle beraber yer aldığımız yapımında kendi taktiklerimizi ve stratejimizi benimseyebiliyor ve dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor diyebiliriz. Siz de biliyorsunuz ki satranç kuralları değişmeyen içerikler arasında yer alıyor ve burada yapacağımız hamleler her bir oyuncuya göre değişkenlik gösteriyor. Ancak kuralların değişmediğini görebiliyoruz. Fakat bu oyun içerisinde farklı bulmaca içerikleriyle satranç temaları harmanlandığından dolayı alışılagelmişin dışında bir yapı bir değer aktarılıyor ve bu yapım özelinde elbette ilgi çekici detaylar ile beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Öğrendiklerimizi pratiğe dökmek için oyun içerisinde farklı bir oyun modu bulunuyor. Dolayısıyla bu oyun modu ile beraber de klasik bir satranç deneyimi elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendimizi geliştirebiliyoruz. Aynı şekilde yukarıda da bahsettiğim gibi hem alışılagelmişin dışında bir satranç deneyimi hem de klasik satranç kurallarını geçerli olduğu bir deneyim bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla burada istediğiniz şekilde modlar arasında geçiş yapabiliyor ve hangi moda geçiş yapmak istiyorsanız da ona göre seçim yapabiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde farklı farklı orijinal oyunlar yani mini yapımlar bulunuyor. Bu mini yapımlar içerisinde (1) Çiftlik Hayatı; (2) Ejderha Avcıları; (3) Leydi Ronin; (4) Sokak Futbolu; (5) Son Direniş; (6) Piyon Çılgınlığı; (7) Üstün At; (8) Futbol Satranç gibi birçok deneyim bulunuyor. Bu deneyimlerin her birinin kendine ait özel kuralları yani bulmaca içeriği yer alıyor. Aynı zamanda kendi kural setleri ile beraber karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Örneğin Ejderha Avcıları modu içerisinde burada ejderhaların masamıza saldırdığını görebiliyoruz ve onları alt etmek için de buradaki taşları oynatmaya çalışıyoruz.
 
Nitekim bu mod içerisinde büyük bir ejderhayı öldürmek için elbette elimizdeki piyonları sağa sola doğru ilerletebilir ve yolun sonuna doğru geçiş yapmamız gerekiyor. Elbette burada yaptığımız hamleler oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ejderhanın her bir hamle ile beraber de bizleri ateş püskürttüğünü görebiliyoruz. Burada piyon olarak her hamle yaptığımızda ejderha tüm tahtaya saldırıyor ve o anda da tüm taşlarımız savunmasız kalabiliyor. Dolayısıyla buradaki taşlarımız ne yazık ki ortadan kaldırılıyor diyebiliriz. Ejderha modu gerçekten de zorlu bir içeriği bizlere aktarır ve bu şekilde de bir deneyimi bizlere sunmayı hedefler. Dolayısıyla diğer modlara da kısaca bir bakış atabiliriz.
 
 
 
Diğer taraftan Leydi Ronin adlı mod içerisinde bir ronin olarak yer alıyor, yani satranç veziri olarak bulunuyoruz. Burada karşımıza çıkan düşmanı ortadan kaldırmak için yanındaki düşmanları yok etmemiz gerekiyor. Tıpkı satranç oyunundaki standart kurallar gibi burada elimizde bulunan satranç taşlarını standart olarak hareket ettirebiliyor ve sağda solda bulunan taşları sahanın dışına, yani karelerin dışına ittirmemiz gerekiyor. Bu da gerçekten de ilgi çekici bir mod olarak karşımıza çıkıyor ve burada yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor diyebiliriz. Bu hamlelerle beraber de karşımıza gelen taşları ortadan kaldırabiliyor, parçalayabiliyor ve sağdan sola itebiliyoruz. Bu mod ise tamamen bununla alakalı diyebiliriz.
 
Öte yandan futbol satrancı içerisinde ise elbette klasik bir futbol sahası içerisinde bulunuyor ve satranç taşları ile beraber aslında burada bir futbol maçı yapıyoruz. Burada gol atmak için elbette rakibin savunmasını açmak durumunda kalıyoruz ve bunu yapmak için de ilerideki hamleleri düşünmemiz gerekiyor. Yani burada daha fazla düşünmemiz gerek ve daha sonrasında ise yaptığımız hamleleri tartmamız lazım. Dolayısıyla burada yaptığımız hamlelerle beraber rakibin sahasına gol atmaya çalışıyor ve standart satranç kuralları ile beraber bu saha içerisinde rakibin kalesine doğru gitmeye başlıyoruz. Yaptığımız hamlelerin her birinin önemli olduğu yapım içerisinde farklı modlarla beraber bu şekilde ilgi çekici içeriklerin bizlere aktarıldığına görebiliyor ve satranç temasıyla beraber farklı farklı modlar içerisinde yer alabiliyoruz. Burada oyunculara gerçekten de güzel ve ilgi çekici bir deneyimin sunulabileceğinin kanıtı diyebiliriz.
 
Genel olarak bakacak olursak satranç teması kapsamında elbette oyun içerisinde birçok mini oyun bulunuyor ve bu mini oyunları geçiş yaparak da oyundaki yerimizi alabiliyorsunuz. Dilediğiniz mod içerisine geçiş yaparak buradaki deneyiminizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda haftalık veya günlük olarak mücadelelere katılabiliyorsunuz. Nitekim oyun gerçekten de tek oyunculuğu ve çevrimiçiliği ilgi çekici bir şekilde bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda çevrimiçi etkinliklerle beraber de bu çeşitliliği destekliyor. Satranç temasından hoşlanıyorsanız ve bu temayla beraber farklı modlara geçiş yapmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Bunun dışında gerçekten de içerisinde vakit geçirebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir yapı bizlere sunmak isteniyor. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmayı hazırlanıyor ve bu oyunu tamamen yerel dilimizle beraber güzel bir şekilde oynayabilirsiniz. Bunun dışında her mod içerisinde elbette çeşitli açıklamalar bulunuyor ve o mod içerisinde bulunan kurallar bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla yerel dilimizde yani Türkçemizle beraber oyunu oynamak gerçekten de güzel ve keyifli bir oyun deneyimini bizlere sunuyor diyebiliriz.
 
 
 
Ek olarak oyun içerisinde izometrik bir kamera bakış açısının olduğunu görebilir ve aynı zamanda bu kamera bakış açısının da elbette serbest bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliriz. Dolayısıyla burada farklı kamera açıları ile beraber karşılaşabilir, ancak genel olarak izometrik bir açıyla beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu tarz yapımlarda farklı modlar içerisinde farklı temalar karşımıza çıkıyor ve bu da oyuna bizleri çeken unsurlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Oyun içerisinde her mod kapsamında farklı temalar karşımıza geliyor ve buradaki yerimizi bu şekilde alabiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyunun grafikleri ve sanat stili gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda yer alan animasyonlar akıcı ve ilgi çekici detaylarıyla beraber bizlere sunuluyor. Bunun dışında yine renkli sanat stili ile beraber ve ilgi çekici renklendirmeler ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda satranç taşlarının ve tahtalarının hoş bir şekilde burada bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda seviye atlama sistemi bulunuyor ve aynı zamanda yapabileceğimiz görevler bizlere aktarılıyor. Bu sayede hem yeni ödüllerin sahibi olabiliyor hem de farklı deneyim puanları ile beraber yeni içeriklerin ve öğelerin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda oyunları kazanmamız oldukça önem arz ediyor.
 
Diğer taraftan oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında Steam sayfasında istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu bildirimi de elbette oyunun çıktığından haberdar olmanız için sizlere yollanıyor. Dolayısıyla istek listenize eklediğiniz oyunları takip etmenin en güzel yolu mail adresinize de ara sıra kontrol etmek diyebiliriz. Yine yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Satranç temalı yapım gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve biz de bu oyunu elbette denemeyi bekliyoruz. İlk paragrafta bahsettiğimiz gibi oyun 5 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmayı bekliyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Chessarama
Soulash 2 Piksel Grafiğiyle Rol Yapma Deneyimini Getiriyor Korku Oyunu Evil Nun: The Broken Mask Tam Sürüme Kavuşuyor

Dhalsim

30.11.2023 00:20:38

0
Çok iyi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız