Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cevat Yerli: Bir Oyunda Grafiğin Önemi %60'tır

Grafikler gerçekten de %60 öneme mi sahip?

    Crytek'in patronu olan Cevat Yerli son dönemlerde oyun dünyasında grafikler, F2P ve konsollarla ilgili sözleri nedeniyle çok büyük tartışmalar yaratıyor. Şimdi Cevat Yerli yine tartışma yaratacak açıklamalarla karşımıza çıkıyor.
 
    "İnsanlar grafiğin önemli olmadığını söylüyorlar, ama Crysis'i oynasınlar ve bana grafiğin önemli olmadığını söylesinler. Oynanabilirliğin sürükleyici öğesi her zaman grafiklerdir. Grafikler; ışıklandırmalar veya gölgelendirmelerden hangisinin etkin kullanıldığı hiç fark etmez, sizi farklı bir duygusal duruma sokar ve sizi oyunun içine sürüklerler. Sürükleyicilik etkin bir biçimde oyunu satın almanızı sağlamamız için en önemli şeydir."
 
    "Daha iyi grafikler, daha iyi fizikler, daha iyi ses dizaynı, daha iyi teknik yönler ve üretilen ürünün sanatsal bir yönelime sahip olması her şeyi muhteşem ve şık yapar, bu da oyunun %60'ıdır."
 
     Crysis 3'ün bu kadar eleştirilmesinin ve tepki toplamasının nedeni yoksa %40'lık bölüm mü? Hiç kuşkusuz oyunun grafikleri konusunda çoğu oyuncu şikayetçi değil. Peki öyleyse oyun neden istenilen düzeyde satmıyor?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
crysis crysis 3 crytek cryengine cevat yerli electronic arts fps
Soul Sacrifice'ın Demosu Haftaya Çıkıyor Minecraft Xbox 360 Edition Kutuya Geç Girecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.4.2014 23:18:15

0
Cevat yerli Çok haklı kim ne derse desin sonuç olarak 3 kişi Programı Çekirdeğinden yazdılar ve şimdi 750 kişiyle yazıyorlar Cevat yerli Grafik sisteminin tek ismi

*Meteora*

27.1.2014 16:46:41

0
İşte, adam biraz haklı.Ama böyle haberlere gelip ''Her şey Grafik değil, Minecraft'a bakın'' diyen insanlar yüzünden COD batmıyor.Benim Minecraft'a bir lafım yok, ama Cod'un grafikleri Türüne göre berbat.

BSC Misafiri

27.1.2014 16:15:05

0
ken abi sana beddua ediyo cevat abi kaç kurtar kendini

FantasyFiRe

8.7.2013 22:36:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BattleShot

Kardeşim anlamadın galiba yaşım yetmiyor derken yaşım 22 üstad sorunun ne o zamana göre iyiydi anlamadın heralde sen beni neyse. kardeşim anladık tamam bazı bilgileri çizgi filimlerden öğrenmişsin.
hehe

BattleShot

8.7.2013 13:54:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: DeLight.. Cevat yerli haklı bence, burada crysisi kötüleyenlerin %90'ı ya oyunu oynayamıyorlar ya da FPS tarzını benimsemeyenlerdir , ben mesela oynarken oyundaki detaylar, fizik motoru, ışıklandırmalar resmen büyülüyor insanı ve bence oyundaki detaylar oyunu üstün kılan önemli bir etkendir, tabi bazı teknolojiden habersiz, oyun oynadıklarını sanan, PC'si CS yi zor açan insanlar benim görüşüme katılmıyor olabilir onlara diyeceğim tek şey acilen bir internet cafeye gidip yeni çıkan oyunlara bakmaları , Bu konuda da geriye kalan %10'luk Crysisi kötüleyen kitle ise ya senaryoyu anlayamıyorlar ya da oyunu sadece bir 'önüne geleni vur, öldür , kazan' oyunu olarak görmeleridir. Crysisde senaryo bencede biraz sade ve daha iyi olabilirdi buna ben de katılıyorum bu da başka bir konu. Şu grafik düşmanları artık kırın şu kafalarınızdaki dogmaları ve yeni çıkan oyunlara bir bakın diyorum size., ve bu açıklamaya da bu denli acımasızca eleştirenleri çok cahilce buluyorum. Mesela bu konuya crysis yapımından daha geniş bir perspektifle bakarsak örneğin ''Battlefield 3'', ''Bioshock: infinite '' gibi oyunlar O büyüleyici atmosferi, o heyecanı ve zevki uyandırabilmesinin büyük bir nedeni senaryo ve oynanabilirlik yanında ileri teknoloji grafikler kullanmalarıdır. bf3 ü cs grafiklerinde oynadığınızı düşünün veya GTA IV' yi GTA 3 grafiklerinde oynadığınızı düşürseniz %60'ın yerinde bir orantı olduğunu göreceksiniz Bu arada minecraft denilen oyuna baktımda o oyun nasıl oynanılır arkadaş, 3 piksel insanlar, yok patlayan canavarlar, herşey kare şeklinde, 5 dakikada gözlerim bozuldu resmen Edit: İmla
Anlamıyorsunuz üstad gerkeçten anlamıyorsunuz. senaryonun önemi %60 lık bir yer oynanıl % 30 luk kaplıyor geriye kalan ses grafik vb. şeyler benim için %10 luk bir pay alıyor.

BattleShot

8.7.2013 13:51:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

sen ne dedeğinin farkında mısın ? Heralde yaşın yetmiyor ki half-life grafiklerine kötü diyorsun Half-Life 1 çıktığında yıl 1998 di bundan 15-16 yıl önce piyasada daha doğru düzgün 3d oyun yokken adamlar half-life gibi grafikleri zamanına göre crysis 3 ayarında oyun çıkardılar. 7 sene sonra Half-Life 2 çıktı onunda grafikleri yine zamanına göre üst seviyeydi. O senaryo sağlam grafiklerle desteklenmezse hiçbir işe yaramaz
Kardeşim anlamadın galiba yaşım yetmiyor derken yaşım 22 üstad sorunun ne o zamana göre iyiydi anlamadın heralde sen beni neyse. kardeşim anladık tamam bazı bilgileri çizgi filimlerden öğrenmişsin.

patatessiz patso

10.5.2013 21:45:07

0
Cevat yerli haklı bence, burada crysisi kötüleyenlerin %90'ı ya oyunu oynayamıyorlar ya da FPS tarzını benimsemeyenlerdir , ben mesela oynarken oyundaki detaylar, fizik motoru, ışıklandırmalar resmen büyülüyor insanı ve bence oyundaki detaylar oyunu üstün kılan önemli bir etkendir, tabi bazı teknolojiden habersiz, oyun oynadıklarını sanan, PC'si CS yi zor açan insanlar benim görüşüme katılmıyor olabilir onlara diyeceğim tek şey acilen bir internet cafeye gidip yeni çıkan oyunlara bakmaları , Bu konuda da geriye kalan %10'luk Crysisi kötüleyen kitle ise ya senaryoyu anlayamıyorlar ya da oyunu sadece bir 'önüne geleni vur, öldür , kazan' oyunu olarak görmeleridir. Crysisde senaryo bencede biraz sade ve daha iyi olabilirdi buna ben de katılıyorum bu da başka bir konu. Şu grafik düşmanları artık kırın şu kafalarınızdaki dogmaları ve yeni çıkan oyunlara bir bakın diyorum size., ve bu açıklamaya da bu denli acımasızca eleştirenleri çok cahilce buluyorum. Mesela bu konuya crysis yapımından daha geniş bir perspektifle bakarsak örneğin ''Battlefield 3'', ''Bioshock: infinite '' gibi oyunlar O büyüleyici atmosferi, o heyecanı ve zevki uyandırabilmesinin büyük bir nedeni senaryo ve oynanabilirlik yanında ileri teknoloji grafikler kullanmalarıdır. bf3 ü cs grafiklerinde oynadığınızı düşünün veya GTA IV' yi GTA 3 grafiklerinde oynadığınızı düşürseniz %60'ın yerinde bir orantı olduğunu göreceksiniz [:'(] Bu arada minecraft denilen oyuna baktımda o oyun nasıl oynanılır arkadaş, 3 piksel insanlar, yok patlayan canavarlar, herşey kare şeklinde, 5 dakikada gözlerim bozuldu resmen Edit: İmla

BSC Misafiri

1.5.2013 23:17:42

0
Cevat sen de bi minecraft a bak ve bize bunları tekrar söyle.

bsc_gamer

23.4.2013 17:40:31

0
Oyuncunun zevkini sorgulamak gibi bir amacım yok ama herşey den öte bu serinin eleştirilmesinide haklı bulmuyorum. Ayrıntılar herşeydir. Oyun programlama bilgisine biraz vakıf olmak bana göre algınızı çok fazla değiştirecektir. Bunlar eleştiri değil bilgisizce sarfedilmiş sözler. Yapay zekaya vesairelere laf uzatılmış.. başka bir oyunda bu kadar çevre etkileşimli, organizasyonel davranan bir fps motoruna sahipmidir bilmem(Unreal Engine mi? belki.). Bir bioshock hayranı olarak bioshock'a sempati duymam crysis serisini eleştirme hakkını bana vermez, zira irrational games'te Unreal Engine'in meyvelerini yiyorlar zaten onlarda sütten çıkmış ak kaşık değil. Herkesin ne oynayacağını bilmesi gerekir neyi eleştireceğini değil. Herkesin oyunlardan farklı beklentileri olabilir. Crysis'i hangi beklentiyle oynadınız ( veya oynamadınız bile ) ama bu bilim-kurgu ve aksiyon içerikli bir oyun. Saf savaş veya bilim-kurgu oynamak isteyen oyuncular Call of Duty,Battlefield veya Dishonored gibi alternatifler var bilmem anlatabildim mi?

BSC Misafiri

22.4.2013 13:01:11

0
cevat yerlinin tek amacı intele amd ye para kazandırmak.oyun gerçekten kısa ve sığ senaryosu rambodan araklama ok ve yayı kısacık ve derinliği o senaryosu ile rezaletti.black ops 2 den daha çok zevk aldığım kesin...

xloader

21.4.2013 17:40:49

0
cevat yerli bence sadece grafikleri iyi bir oyun yapmaktan öteye gidemediği için kendi oyununu övüyor. Sonuçta GamerHand arkadaşın ilk sayfada dediği gibi elinde başka oyunda yok crytek firmasının reklamını yapabileceği. Benim düşüncem gerçek bir oyuncu zaten böyle bir haberi görünce güler geçer. Gerçek oyuncudan kastım ne oynadığını bilen oyuncudur. Lore arayan oyuncudur. Lore yoksa en azından senaryoyu takip eden, dünyayı yok edecekse neden yok edeceğini bilen, kurtaracaksa kimden kurtaracağını bilen oyuncudur. Bu oyuncu "aman şu grafikler nasılmış, ışıklar ortama nası bir ambiyans katmış, gölgeler ne kadar gerçekçi" diye takip etmez. Bu oyuncu ZATEN yukarda yazdığım şeyleri geliştirip senaryoyu bişeyler uydurup satan cevat yerliyi takip etmez. Yanlış anlaşılmasın normalde crysis severim, hateboy falanda değilim. Ama Bioshock Infinite oyununu ANLAYARAK oynayıp bitirin, sonrada bu haberi görün. ne düşünürdünüz? Canavar gibi bir bilgisayara sahip olan arkadaşlara soruyorum: bilgisayarınızda sadece grafiği için oynamadığınız kaç tane oyun var?

ssdsadas

16.4.2013 00:43:52

0
arkadaşım her şey grafik değildir hem orda grafik varmıydı ben onu anlayamadım etraf yeşil meşil fps artışı yüksek buna grafik diyorsunuz böyle saçma grafik olmaz,resmen millete yeni ekran kartı aldırmak için fpsyi zorlamışda zorlamış ekran kartı firmalarına çalışmışsınız belli.bir oyunda en önemli özellik oynanabilirlikdir bu %70 önemlidir bir oyuncu o oyundan zevk alamazsa o oyunu oynarken sen ne kadar grafiği güzelleştir sesi güzelleştir boşunadır

BSC Misafiri

15.4.2013 17:24:54

0
crysisin senaryosunu geliştirmeleri lazım, sürükleyici değil odun gibi geliyo.... bi de atmosferi geliştirmeleri lazım, oyunun kendine has bi havası olmalı ben pek onu da hissedemedim.... ama yine de grafiklerin de etkisiyle oynuyorum her çıkanı :) :)

BSC Misafiri

15.4.2013 13:07:43

0
Cevat Yerli oyun yapmayı bırak . Far Cry gibi bir şahaseri nasıl yaptınız hala aklım almıyor.

BSC Misafiri

15.4.2013 12:40:25

0
adam grafikler zaten atmosferi oluşturuyor diyor. grafikler diğer kalan eksi unsurları kapatıyora getirmiş

2K

15.4.2013 10:41:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving Crysis serisinde senaryo yok diyenler, Hayatında bilim kurgu filmi izlememiş insanlardır herhalde, çünkü öyle bir emin konuşuyorlarki Tamam eleştirinizi yapın da, cahillliğe vurmayın bu kadar. Senaryo yokmuş, Bak sen ? Vallaha mı ?. Senaryoyu anlat desek, cevap en fazla şu "Eee, uzaylılar geliyor, ee işte dünyaya saldırıyorlar, bizde kurtarıyoruz" aferim evladım, otur sıfır. :D
Ortada bir senaryo var ama oldukça zayıf ve basit bir senaryo o yüzden millet yok diyor işleyiş kurgu sıfır ve evet aşağı yukarı senin yazdığın kadar bir senaryosu var. Bilim kurgu izlememiş diyorsun da kusura bakma sen Crysis de iyi senaryo var diyorsan sen adam gibi bilim kurgu izlememişsin.

SOLID SNAKE

15.4.2013 04:23:31

0
Crysis serisinde senaryo yok diyenler, Hayatında bilim kurgu filmi izlememiş insanlardır herhalde, çünkü öyle bir emin konuşuyorlarki Tamam eleştirinizi yapın da, cahillliğe vurmayın bu kadar. Senaryo yokmuş, Bak sen ? Vallaha mı ?. Senaryoyu anlat desek, cevap en fazla şu "Eee, uzaylılar geliyor, ee işte dünyaya saldırıyorlar, bizde kurtarıyoruz" aferim evladım, otur sıfır. :D

BSC Misafiri

15.4.2013 00:48:17

0
Yıllardan beri oyun dünyasında her şeyi grafik olarak yorumlayan ve çabalayan birisidir Cevat. O yüzden oyunlarının yapım aşamasında emek, zaman ve yatırımın belkide yüzde 90'ını grafiğe harcar. Bunun karşılığında da ektiğini biçeceği zaman hak ettiği az puanı ve satış rakamlarına ulaşır. Bir oyunda atmosfer kısmen grafikle sağlandığı gibi konu, karakterler ve müzikle de sağlanır, bir oyunun eğlence yönü grafikten de önce gelmelidir. Mesela Call of Duty serisinde öncelik grafik değildir, bazıları bu yüzden eleştirse de PS3 ve Xbox 360'ta son oyunları toplamda 23 milyon kadar satmış ve online olarak keyifle oynanmıştır, oynanmaya da devam edecektir. Crysis serisinde öncelik her zaman grafik olduğundan ve önceki DirectX sürümlerine destek verilmediğinden amaçlarının ne olduğunu anlamak çok zor değil. Oyun dünyasında pek çok oyun türü var ama konuşurken Cevat'a göre oyun dünyası sadece FPS'den ibaret. Sıg bakış açısıyla sadece ama sadece grafiklerin üzerine konuşan Cevat'tan, daha iyi olabilmek için başka konulara da özen göstermesini beklememek gerekir. Yaptıkları yapacaklarının teminatı ne de olsa.

2K

15.4.2013 00:13:11

0
Mesajlara bakınca genel olarak gördüğüm yazılar hakkında ; -Minecraft çocuk oyunu ya da basit bir lego oyunu değildir.Minecraft çok sattı çünkü yaratıcılığızı sonuna kadar kullanabileceğiniz nadir oyunlardan biri.Minecraft oynayanların değil Minecraft'ı çocuk oyunu olarak görenlerin ya da grafik yok ne oynıcam ya diyenlerin yaş ortalaması düşüktür ya da Cevat Yerli kafasındadır. -Crysis serisinde ne bir hikaye ne bir senaryo ne kurgu ve ne de yapay zeka var sadece grafik var bu yüzden Crysis serisin iyi bir oyun serisi olarak görenler beni hep güldürmüştür. -Doğrudur Cevat Yerli bir Türk olarak oyun sektöründe bizi temsil ediyor yaptığı oyunları ben beğenmesem de iyi satış rakamları yakalıyor bundan da gurur duyuyorum fakat Türk diye her yaptığı şeye sorgusuz sualsiz 'iyi , süper ' diyecek değiliz biraz açık görüşlü olun.

BiqBrav3

14.4.2013 23:11:54

-1
''E abicim sen crysis serisinde %60'lık kısmı yapmışsın da %40'ı nerde ?'' diye sormazlar mı adama cevat.

BerkCelebi

14.4.2013 21:01:06

+1
Ve ekleyeyim, Minecraft'ı Crysis'e rakip görenler; sadece €19 civarı etiketi olan bir oyunu ki bu Minecraft gibi her yaşa hitap eden bir oyun ise herkes satın alabilir. Yaş ortalaması düşük bir oyun olduğundan mı olsa gerek baya sattı helal olsun ne diyeyim. Fakat Crysis'e gelirsek, o oyunu Crysis yapan FPS ve Sandbox tarzı oyun olmasıdır. Yani her kesime değil de belirli zevklere hitap eder. Yaş sınırlaması bile var. Ve üstelik biraz da pahalı. (Minecraft'a göre). Belki şimdi anlamışsınızdır neden Minecraft'ın daha çok sattığını. Küçükken hiç legosu olmamış için yapılmış basit bir oyun sadece. Grafik 0, ve zaten başka bir şey de yok oyunda. Self-Service.

BSC Misafiri

14.4.2013 20:55:44

+1
Yav sizin bu çocukça yorummlarınız beni öldürüyo.Adam daha ne dediğini sorsak söylemezsiniz daha önce bi düşünüp anlamaya çalışın.Adam grafikler atmosferi etkiler oynanabilirliği etkiler demiş nitekimde öyle bazı arkadaşlar minecrafta örnek vermişler allah onları affetsin :D Crysis 3 oynayan arkadaşlar bilirler o tern sahnesini nasıl heyecanlandığımızı

BSC Misafiri

14.4.2013 20:55:37

+1
He bide gamerhand kardeşim biraz kitap okuda bilgin artsın.Oyunculuk grafikle ilgili nedir ne ya.Adam onuı mu demiş.Helal olsun bundan bunu çıkartan arkadaşa.

BSC Misafiri

14.4.2013 20:54:11

0
sen o grafikler ile saheser yaratmiadikca bir degeri yok.

BerkCelebi

14.4.2013 20:53:25

+1
Birileri karalama kampanyası açmış, boş beyinlilere de bir yol bir ışık tutmuş.. :) Boş konuşmaya devam edin. O adam ki Türkleri temsilen duruyor piyasada, destek olacağınıza oturduğunuz sandalyenizden eleştirin. Devam edin..

FantasyFiRe

14.4.2013 20:53:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: BattleShot cevat neyse tamam anladık boş konuşuyosun abicim half lifeyi örnek al call of dutyi geçtin her yıl her yıl 2-3 oyun olmazki half life grafiği iyimiydi hayır senaryosu mükemmel üstü olduğu için 2 ve 3. oyunu oynamak için can atıyorlar biraz onu örnekal abicim.. sonra git oyun yap...
sen ne dedeğinin farkında mısın ? Heralde yaşın yetmiyor ki half-life grafiklerine kötü diyorsun Half-Life 1 çıktığında yıl 1998 di bundan 15-16 yıl önce piyasada daha doğru düzgün 3d oyun yokken adamlar half-life gibi grafikleri zamanına göre crysis 3 ayarında oyun çıkardılar. 7 sene sonra Half-Life 2 çıktı onunda grafikleri yine zamanına göre üst seviyeydi. O senaryo sağlam grafiklerle desteklenmezse hiçbir işe yaramaz

FantasyFiRe

14.4.2013 20:42:01

+1
bizim ülke neden sürekli b*ka batıyor diye merak etmeye gerek yok çünkü herkesde sürü piskolojisi mevcut. Birileri oyuna kötü dedi diye o oyun hemen yerin dibine sokuluyor malesef. Crysis'in eleştirilicek yanları yokmu tabiki var eleştirilmelide ama birçok beyinsiz ergende crysis gibi bir oyunuda Aliens Colonial Marines muamelesi yapıyor. Crysis'in eleştirilebilecek en büyük yanı senaryosu kimisi beğenir kimisi beğenmez orası ayrı konu ama yorumlarda sürekli Cevat Yerli'nin söyledikleri çarpıtılmış adam sadece grafiğin oyundaki etkisi üzerine yorum yapmış ve sürekli minecraft örneği verilmiş yani bu iki oyunun karşılaştırılması bile gerzekliğin dibi. Zamnında ataride, commodore 64 de oynadığımız oyunlarda çok zevkliydi grafik yoktu ama zevkliydi minecraft hesabı madem bundan 20 yıl önceki oyunlarla bu kadar eğlenebiliyorduk niye donanım firmaları, oyun yapımcıları oyunları daha gerçekci grafiklerle yapmaya başladılar niye sadece oynanabilirlik veya eğlence odaklı oyunlar yapmadılar. Madem grafik bu kadar önemsiz bütün pc donanım, konsol şirketleri daha gerçekci grafik ve fizik motorları için çıkardıkları her ürünün performansını boşuna arttırıyorlar. O zaman senaryosu oskarlık olan, ağzına kadar eğlence dolu bir oyunu dx7 grafiklerle yapsınlar herkes mutlu olsun...

BattleShot

14.4.2013 19:34:31

0
cevat neyse tamam anladık boş konuşuyosun abicim half lifeyi örnek al call of dutyi geçtin her yıl her yıl 2-3 oyun olmazki half life grafiği iyimiydi hayır senaryosu mükemmel üstü olduğu için 2 ve 3. oyunu oynamak için can atıyorlar biraz onu örnekal abicim.. sonra git oyun yap...

Therealevox

14.4.2013 14:01:11

-2
Ya biri şu adamın emziğini versin ağzına

_EsmeR

14.4.2013 12:48:55

-2
Madem bunu biliyorda niye konsollara laf atıyordu daha önceleri, o zaman sen %40 lık kısmıda iyi yapta her yerde laf söylemeye hakkın olsun Yerli abimiz.

BSC Misafiri

14.4.2013 12:23:39

-1
bence %90 dır grafiğin önemi, %5 multiplayer, %5 senaryo = battlefield 3 adlı şaheser.

BSC Misafiri

14.4.2013 10:42:25

+1
adam grafik diyor minecraftı görmedi heralde

BSC Misafiri

14.4.2013 10:41:44

+1
tabi ki grafik her şey olamaz, ama yüksek başarı kazanmış yapımların hangisinin grafikleri kötü, bir tane geliyor mu aklınıza. Grafiklerin oyunların başarısında etkisi büyüktür, hiç kimse sevdiği oyunların daha üst grafiklere sahip olmasına hayır demez. Tabi tek başına grafikte bir şey ifade etmez sadece göz boyar hhhee birde teknolojinin ne kadar yükseldiğini gösterir.

Guest-BADE5B8A0

14.4.2013 09:55:53

0
minecraft ın pkselli grafikleri olmasına rağmen 4 crysis oyunundan daha fazla satmıştır en son 20 milyondu 2013 ün başlarında şimdi Allah bilir kaç milyon olmuştur... ilk 2 oyun güzeldi sanbox tı taktiksel özgürlük tanıyordu ama crysis 2 ile beraber konsol lar sağolsun sırtımıza zincir vuruldu, oyuncudan önce para düşünülmeye başlandı. böyle devam ederse çıktığında 10 gün grafiklerinden bahsettiren, sonra unutulan bir yapım okur anca crysis serisi

Yusac

14.4.2013 02:50:43

+1
Crysis serisi beni hep eğlendirdi her bölümde heveslenerek oynadığım bir oyun oldu. Neden bu kadar konusuna laf ettinizki. Tek eksiği son oyunun kısa olmasıydı. Ben çok beğeniyorum bu seriyi grafikleri için değil sadece hikayesinin hoşuma gitmesi ve eğlendirmesi yüzünden.

BSC Misafiri

14.4.2013 02:33:12

-1
Cevat yerli bioshocka bakıp kendi oynuna ağlasın crysis3 grafik çöpülüğünden ileri gitmiyor

BSC Misafiri

14.4.2013 02:33:06

0
bence her oyunda beklenti farklıdır. demek istediğim şu ki rpg ve macera oyununda grafik daha on plandadir. stratejide cok farketmez.fps orta seviye yeterli.. vb gibi.mmorpg de mesela grafik, oyunu "denemek" icin onemli. ve cocukken oynadiginiz oyunlarla suankileri karşılastirmayi dogru bulmuyorum. benim cocukken zevkle oynadigim ama suan acayip sıkılacagim oyunlar da var. o yuzden "nostalji" mi, kalite mi veya cocukluktan gelen birseymi bunu ayirt edebilmek lazım. bu cocukken izlediğiniz cizgifilmlerin coguna suan tahammul edememeniz gibi birsey. o zaman cogu seyden daha cok eglenebiliyorsunuz.. ama bu zamanda oyun sektorunu daha cok parasal acidan dusunuyorlar o da var.. ve adam rakiplerine gore kotu grafikte bir oyun yapsa onlara gore bir açıdan - ye dusuyor.cok kotu grafikli bir oyun gorseler burdaki cogu kişi yıl olmuş 2013... der. sadece oynayanlardan olumlu eleştiriler duydugu zaman denemeye karar verir. genelde boyle.. ve haklılar da. çünkü oyun sektoru ilerledikce, beklenti artıyor. neden kokpit kamera yok ben bunu oynamam diyor. bunda bu niye yok diyor. cok guzel bi pokemon oyunu yapcak olsalar bosver abim ugrasma onemli olan eglence zaten boyle iyi mi diceksiniz?? daha iyisini yapabileceklerken??! neden remake oyunlar bekliyorsunuz mesela? oyunların baska ozelliklerine gelince en iyisini ararken grafik istememek neden.(oynanabilirlik cok kotu çöp. kokpit yok çöp. modifiye yok çöp.. vb gibi) grafikler iyiyse oyundan daha cok etkilenirsiniz. pixel pixel bir patlama gormek var dogru duzgun gormek var.. ama oyunda eglenmenizi saglayan baska unsurlar vardir. sadece grafikle olmaz. !!!Ama onlar olursa, grafik kotu olsa da olur!!!(buna vurgu yaptım cunku grafik herseydir dedigimi falan sananlar olur diye.sadece grafige gerek yok tarzı konuşanlara tepkim) grafik oyun icin +dır. bu kimi ne gore %60 dır kimine gore %40..aslında cok da farketmez..

BSC Misafiri

14.4.2013 02:32:00

0
Bana göre bir oyunun en önemli yeri hikayesidir.Tabi bütün herşey önemli ama hikaye kötüyse isterse grafik en iyisi olsun o oyundan zevk alamazsın,sadece ilerlersin ve bitirirsin.Sonra karakter çok önemli özellikle fps oyunlarında,dinamikleri,müzikleri,grafikleri sayıcak okadar çok ayrıntı varki bugüne kadar bunların en iyisini yapan bir oyun bana göre yok hepsinde bir eksik var.Beni bugüne kadar en çok etkileyen oyunlar hikayesiyle cryostasis gene hikaye ve mekanıyla metro2033 karakter olarakta assasin creed şuan için tek geçerim...

kaplan3461

14.4.2013 02:04:51

-1
cevo gene buyuk konuştu alkiş

Niklaus1864

14.4.2013 02:01:50

0
Grafik olduğu kadar senaryo önemlidir.Bide yapay zeka.

Değirmen Boğaz

14.4.2013 01:51:45

0
hala 5liraya 5kilo patates mantığıyla düşünen insanlar olduğu için yeni dönemde 5gb ın altındaki oyunlara zihinsel engelli gözüyle bakılıyor neyazıkki...

Elder Wand

14.4.2013 01:41:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: ugoss Yahu minecraft örneği vermiş biri, yapmayın etmeyin beyler. Herkes yerli ye cephe almış ama doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş. Grafik en önemli unsurdur, çamur gibi detaysız bir grafikle senaryosu iyi bir oyunu oynasanız ne olur oynamasanız ne olur. Meşhur Cod serisinin black ops versiyonu yerden yere vurulmadı mı grafikleri yüzünden? Oyun incelemlerinde incelemeye grafikten başlanır, detaylar çok ise o oyun gözüne girer editörlerin. Oyun firmaları her yeni çıkardığı oyununun grafiğini geliştirir, insanlar bilgisayar upgrade yaparlar, neden? Yerli nin de dediği gibi oyunu grafik sattırır.
Oynanabilirlik,senaryo olmadıktan sonra grafik olsa ne olacak ki?Zevk alaabilecekmiyiz oyundan? Oyunların grafiğinin gelişmesi ile bu durumun alakası yok ki.Grafik gelişti çünkü teknoloji gelişti.Ama grafik gelişti diye oyunu oyun yapan unsurları göz ardı etmenin anlamı yok.

K.Dot

14.4.2013 01:05:07

0
Ne desem bilemedim.

Değirmen Boğaz

14.4.2013 00:15:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri al işte adamın mantığı bu sonunda kendi ağzıylada söyledide crysis gibi boş bi oyunun fanlarıda sussunlar artık ! adamın söylediğinin özeti gözünüzü boyuyorum ne versem yiyosunuz..sayın yerli hikaye ? atmosfer ? konu anlatımı işleyişi ? oynanabilirlik ? sen bunlardan anlamadığın için grafiklere yoğunlaş .. bioshock infinite oyna sayın yerli ne demek istediğimi anlarsın sadece bu kadar , god of war ascension oyna çıktığında the last of us oyna .oynada oyun gör..oyunlarda duygusallık yaşamak için grafiğe gerek yok half life 2 yi şimdi oynuyum yine etkilenirim adım gibi eminim,gears of war 3 de DOM intihar ederken ağlamıştım.yada heavy rain de insan nasıl ağlamaz(bana göre gelmiş geçmiş en iyi kurguydu).söylemeye çalıştığım şey elinde malzeme var bunu boyayıp boyayıp çıkarma biraz emek harca konuya yoğunlaş oynanışta değişiklikler yap ufak rütuşlarla geçiştirme.uncharted mesela efsane bi oyundur merak heyecan gizem aksiyon insanın yaşmadığı duygu kalmıyor bi oyunda bunu sadece grafikle mi yaptı? hayır sesler atmosfer grafikler hepsi harikaydı .. red dead redemption muhteşemdi sonunda ellerinizi birleştirip kalp atışlarınız hızlanıyor duygulanıyorsunuz .. crysis de böyle şeyler yaşmaıyoruz daha doğrusu YAŞAMIYORUM sayın yerli.tamam oyun rezalet demiyorum iyi bi oyun ama ısrarla bişeyleri kabullenmiyorsunuz sonra türkürdüğünüzü yalıyorsunuz (crysis 1 sadece pc çıktı ve pc devam edecek dediler , crysis 2 multiplatform çıktı) ama ne fayda..konsollara laf edeceğinize oturun dersinize iyi çaılışın oyunseverlerde sizi ödüllendirsin
olay budur üstüne konuşmaya gerek yok

Khiron

14.4.2013 00:07:10

+2
mario, zelda, street fighter ile büyümüş nesillere grafikten/efekten başka bi' şey içermeyen şeyleri oyun diyen satmak pek mümkün değil zaten. çok grafik/efekt meraklısı olsak abd'nin dünyayı kurtardığı hollywood filmlerini izleriz.

TelltaleGames

14.4.2013 00:01:41

0
Ben katılmıyorum. Adı üstünde yahu.. oyun. İnsanı eğlendirmesi gerekiyor, gözünde büyütmesi değil. Grafiği müthiş olunca kötü mü oluyor? Elbette hayır, gerçekçilik bizi oyuna daha çok sürüklüyor. Ama aynı seriden 1 senede 2-3 oyun çıkarmaları beni delirtiyor. Bu kadar da insanı sömürme olmaz. Yapımcılar yalnızca "aynı seriyi nasıl devam ettirebiliriz" ya da "bu seri eskimeye başladı, yeni bir oyun çıkarmak gerek" düşüncesindeler bence. Bunu yapmak yerine tek ve ömür boyunca senaryosuyla ve atmosferiyle unutulmayacak bir oyun sunmalılar ortaya. Bunun bana göre en önemli örneklerinden biri de Quantic Dream şirketidir. Şirketin topu topu 4-5 oyunu var. Ve hepsi uzun aralıklarla sunuluyor ve ciddi anlamda başarılı işler sunuyorlar. Heavy Rain ve Fahrenheit'ı bitirdiğimde oyun sonlarında CİDDİ bir şekilde etkilenmiştim ve gün boyunca da etkisinde kalmaya devam ettim. Bunlar olmadıkça yok efendim %60'ı grafikmiş, %60,5'i grafikmiş önemli değil. Oyun dediğin bu olmalı, eğlendirmeli.

smurats

13.4.2013 23:52:04

0
23 yaşındayım. 6 yaşımdan beri oyun oynuyorum.Hiç bir oyunda crysis serisinde sıkıldığım kadar sıkılmadım.Koşa koşa seriyi bitirdim sırf sonunu görmek için.Sorun bende mi bilmiyorum.Tüm exc oyunları suyunu çıkarana kadar oynamışımdır halbuki...

[__Zahid__]

13.4.2013 23:24:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Yunus.Emre Bu oyunu eleştirenlere diyorum he türkçe oyuna destek vermezsiniz hemde neden oyunlar türkçe çıkmıyo diye yakınırsız gerizekalılar.
Bi basliga baktim bide senin bu mesajina...

gamerasi

13.4.2013 23:22:52

+1
Bullshit. Continue to play games without a soul.

hysteria_

13.4.2013 22:52:22

0
o yüzden mi darksiders'ın lisansını almamış? saçmalık!

Yunus.Emre

13.4.2013 22:33:53

0
Bu oyunu eleştirenlere diyorum he türkçe oyuna destek vermezsiniz hemde neden oyunlar türkçe çıkmıyo diye yakınırsız gerizekalılar.

Yunus.Emre

13.4.2013 22:31:50

0
ADAM HAKLI BEYLER

distortionist

13.4.2013 21:47:20

0
her zaman söylediğim gibi.... cevat bi s*kt*r git...

BSC Misafiri

13.4.2013 21:37:13

0
Kardeşim herkesin kendisine göre yorumu var.Haliyle bir oyunu oynadığınızda size grafikleri daha çok hitap eder başkasına ses/efekt,bir başkasına da senaryosu.Bence önemli olan bu etmenlerin arasında uçurum olmaması yani ses,grafik,senaryo kalite bakımından birbirine uymalı,dengeli olmalı.

2K

13.4.2013 21:10:17

+1
Grafiklerin her şey olmadığını kanıtlamak için binlerce örnek varken sadece üç örnek yeter ; Eski Resident Evil ve Silent Hill oyunları hala oyuncuyu korkutmayı başarırken o grafikleri iyi olan serinin yeni oyunlar aynı etkinin kaçını yapabiliyor ? Şu an için bile FPS diyice aklınıza Half Life mı geliyor Crysis mi ? Eski Most Wanted mı Most Wanted 2012 mi ?

BSC Misafiri

13.4.2013 21:01:39

+1
neden hala 10 yıl önceki takoz oyunları oynarken şimdiki oyunlardan daha çok zevk alıyorum o zaman?

BSC Misafiri

13.4.2013 20:39:01

0
Crytek gerçekten çok kötü bir firma. içi boş oyunlar yapıyor. PC oyuncuları benchmark delisi olduğu için firmayı şişirdi, o da kendini birşey sandı herşeyi de grafik sanıyor. Böyle açıklamalar yapıyor. Sistemleri kastırdıktan sonra grafiği dedemde yapar önemli değil. Tasarımda yapamıyor sürekli orman uzaylı basıp duruyor, oynanışta heyecan yok. Diğer yapımcılar iyi hikaye yapıp efsane oyunlar yapıyor. Yüksek sistem dayatsalar yine çok daha şeyler yaparlardı emin olun!

BSC Misafiri

13.4.2013 20:38:15

0
Adam ne yapsın beyler "Biz senaryo yazamıyoruz o yetenek yok bizde" mi desin? Mecbur böyle politik bir cevap verecek :D

BSC Misafiri

13.4.2013 20:38:00

0
bence haklı, çünkü cod güzel senaryo sunmasına rağmen (cod fanboyları hariç) beğenilmiyor neden, çünkü grafikleri hep aynı. crysis 3, far cry 3 gibi yüksek grafik kalitesine sahip oyunlar, grafik kalitesi olmasa beğenilir miydi sizce

BSC Misafiri

13.4.2013 20:37:38

0
Yav hele Cevat abi gel bir benim pcde crysis oyna bak bakalım önemlimi grafik..Düşükte oyniyimde kasmasın yeter ki oyunu bitiriyim demezsen bir daha oyun oynamıyorum..Sanki süper pclerimiz varda full hd 1080p fullhigh'ta oyun oynuyoz hepimiz.

BSC Misafiri

13.4.2013 20:36:35

+1
40 yillik tinerciyim boyle kafa gormedim :) minecraft,terraria ve cogu bagimsiz oyunu oynamamis yada duymamis herhalde grafikleri crysise yaklasamaz bile ama eglence acisindan oynanis acisindan crysisi 3e 5e katlarlar son donemde cok sacmalamaya basladi crytek

BSC Misafiri

13.4.2013 20:36:06

0
benim için %60 hikaye %30 oynanış %10 multi grafiğin benim için bir önemi yok.

Tall Man

13.4.2013 19:45:31

0
Crysis 3 berbat oynanışıyla ne olduğu belirsiz klişe hikayesiyle ve olmassa olmaz özürlü optimizasyonuyla tam bir fiyaskoydu . Bu daha neyin kafası

Fantasticoo

13.4.2013 19:04:34

-1
Yahu minecraft örneği vermiş biri, yapmayın etmeyin beyler. Herkes yerli ye cephe almış ama doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş. Grafik en önemli unsurdur, çamur gibi detaysız bir grafikle senaryosu iyi bir oyunu oynasanız ne olur oynamasanız ne olur. Meşhur Cod serisinin black ops versiyonu yerden yere vurulmadı mı grafikleri yüzünden? Oyun incelemlerinde incelemeye grafikten başlanır, detaylar çok ise o oyun gözüne girer editörlerin. Oyun firmaları her yeni çıkardığı oyununun grafiğini geliştirir, insanlar bilgisayar upgrade yaparlar, neden? Yerli nin de dediği gibi oyunu grafik sattırır.

Elder Wand

13.4.2013 18:35:23

+1
Bu konuda çoğu kişiyle ayni fikri paylaşmak güzel. Cevat Yerli yaptıgı oyunların zihniyetinde fikir söylemiş.Grafigi bu kadar ön plana koymasına şaşırmadım.Yeni nesil oyun severlerden grafik delisi olan çok malesef. Bir oyunda oynanabilirlik ve senaryo(single mod için) olmadıktan sonra ne zevk alırsın ki.Grafik,pastanın üzerindeki meyve gibidir.Tat verir ama önemli olan daha başka daha önemli şeyler var.

Kefalci

13.4.2013 18:06:12

0
Mesela bugüne kadar oynadığım en iyi oyun (ve en zevk aldığım) mohaa.Grafik nasıl? Çamur (tabi 2002 yılının oyunu ama hala zevk alıyorum)

Kefalci

13.4.2013 18:03:34

0
Balon patladı beyler.

In Nox

13.4.2013 17:29:42

0
bkz: Ultima Online

B.YEKE

13.4.2013 17:18:15

0
iyi demişte boşa demiş eskidendi o artık tüm oyuncular 2 sinide arıyor bu saatten sonra grafik kalitesi düşük oyuna bakan az insanlar artık hem kaliteli grafik hemde kaliteli senaryo istiyor bunu da yapan 2-3- firma parayı kazanıyor eskiden rekabet yoktu insanlara ne versem beğeniyordu bitti o olay

Saiki

13.4.2013 17:15:16

0
yahu crytek ve nvidia nın sembollerine bakmak yeterli neye kime hizmet ettikleri, her sene gereksinim bahanesiyle ekran kartı satılması için bahane.. logolarındaki gözleri oymak lazım bu adamların..

RadioheadTR

13.4.2013 17:08:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01 Şahsen benim için: Hikaye: %40 Oynanış: %30 İçerik:%25 Grafik: %5
Kesinlikle

Devian

13.4.2013 16:57:42

-1
hadi bakalım crysis türk mü alman oyunumu

teddybear01

13.4.2013 16:46:55

-1
Şahsen benim için: Hikaye: %40 Oynanış: %30 İçerik:%25 Grafik: %5

| OMG! |

13.4.2013 16:41:09

0
Eğer bi oyun bana zevk vermiyorsa hayatta oynamam,grafikleri ne olursa olsun. Crysis 1deki zevk diğerlerinde yoktu.

Boz Birlik

13.4.2013 16:23:50

0
oyunda oynanabilirlik ve hikaye olmadiktan sonra grafik sahane olsa kac yazar.. cod:mw ilk oynadigimda oyun dedigin boyle olur demistim (sene 2008)

tizar

13.4.2013 16:15:22

+3
Oyunun grafiği olmaz, grafiğin oyunu olur. Cevat Yerli since 2013

No Way Out

13.4.2013 16:01:58

0
Yaptığı oyunlarda grafik dışında hiçbirşey olmayan birinin böyle bir açıklama yapması normal.

Sen Aydınlatırsın Geceyi

13.4.2013 15:28:43

+1
gitsin 5 bölüm the walking dead oynasın otursun ağlasın ondan sonra konuşsun.

Murat.92

13.4.2013 15:24:53

-1
Bir de şu var. Bugün olabilecek en mükemmel grafikli oyunu yapsan 2-3 sene sonra oyunlardaki grafik çıtası zaten senin oyununun üstünde olacak. Kimse de seni hatırlamayacak.

Drakeshark

13.4.2013 15:23:00

+1
Crysis in ilk oyunu için söylemiş olsaydı %100 hak verirdim ama 3. oyundan sonra bunu söylemesi hiç doğru değil. Grafikler çağın ötesinde ama oyunun senaryosu çok boş. Hiç bir anlamı yok. 5 Saatte biten senaryoyu ne grafik ne başka bir şey düzeltemez. En iyi oyun en iyi grafikli oyun değil , oynaması en çok zevk veren oyundur.

JiggySaw

13.4.2013 15:18:30

0
Oynanabilirlik: %49, hikaye: %50, gerisi: %1

shockwave error

13.4.2013 14:44:57

0
Bence single player oyunda grafik önemli, Multiplayer da önemsiz. Single oyuna bağlanmak için görselliği güzel olması gerekli. Multi için rekabet ortamında çok önemli olmuyor bknz: ultima online, mine cract, binlerce çin-japon mmorpg

Leingrad

13.4.2013 14:40:43

+3
o yüzden adam olmuyo oyun. cod çakması multi, sığ single playerdan öte gitmiyo. bu kafayla giderlerse cryisis pc oyuncularının sistemlerini test etmekten başka bi işe yaramayan oyun olarak kalır

xenferious

13.4.2013 14:09:48

0
hani oyunun satması bir ölçüt değildi ozaman en iyi oyun COD mu . Yerli haklı bence.

Sir Maximus is BACK

13.4.2013 13:34:42

0
bsc nin facebook sayfasındaki top comment süper yalnız.tam hatırlamıyorum bakın bi

BlackLead

13.4.2013 13:25:19

0
Tamam Vurmayın Artık Adama.Sonuçta Türkiye Oyun Piyasına Büyük Bir Katkısı Var.Bunlara da Bakalım.

VR_27

13.4.2013 13:20:53

0
Millet iyi dolmuş :)

-Casablanca

13.4.2013 13:14:29

0
Bana sorarsanız bir oyunun kalitesi sunduğu hikaye ile orantılıdır. Grafikler oyunun tuzu biberi, asıl malzeme hikaye.

saveyourself

13.4.2013 13:03:33

0
O yüzden Knight oynayan milyonlarca insan vardı.. Türk gençliğinin en faydasız olduğunu dönemdir o oyunun en popüler olduğunu dönemler benim kaç tane arkadaşım sınıfta kaldı.. Tabi 2013 yılı için bu geçerli değil ama %60 biraz çok..

burcay

13.4.2013 12:57:46

-1
Hala tetris, mario, volfield vb... oynayanlarda insan değil uzaylı zaten. Grafik sadece ilk girdiğinde önemli birde bölüm atlamalarında anlık "aaa ne güzel" diyorsun sonrası curcuna, adrenalin, zeka... Grafik bence sadece oyunu satmak amaçlı kasılan bir gereç çok umurumda değil açıkcası akıcı ve oynanabilir olması çok daha önemli. Grafik bakıcak olsak film izleriz fotoğraf bakarız anasını satayım.

Hükümran

13.4.2013 12:54:06

+1
o yüzden oyun 100 üzerinden 60 aldı.Grafik derdine düşüp diğer öğeleri unuttular

AyNaR

13.4.2013 12:50:42

0
İnfinite çıktı adam hala konuşuyor

BSC Misafiri

13.4.2013 12:49:02

+1
Adam dogru soyluyor.Grafikler ve seslendirmeler nekadar iyi okadar guzel oyun demektir.Bizim gibi orta dogu ulkeleri COD gibi directx9 la yapilan oyunlari oynarlar gercekten goruntu kalitesi yuksek bir oyunu oynamazlar.Ben burda COD a kotu demiyorum her oyunun verdigi tat farklidir. Sizin gibi insanlarin Crysis gibi oyunlari yerin dibine sokmanizi elestiriyorum.Biraz objektif olup oyun oynamayi ogrenin.

OTTOMAN_67

13.4.2013 12:33:31

0
Cevat kaybedenlerden olacağın kesin Sanki grafıklere bakıp piknik yapacaz,yeşil alanlarda gezip temiz hava alacaz Yemişim grafiğini Acaba bu forumlarda yazılanları okusa ne düşünürdü

Steve Jobs

13.4.2013 12:18:24

0
Grafikleri yaptin %40'i nerede?

RubyC+

13.4.2013 12:17:21

0
Bence oyunlarda Oynanabilirlik ve Eğlence %99 , Grafik %1 önemindedir . Bunun en iyi örnekleride Half-Life , Minecraft ve Pokemon'dur .

umutcan_tekcan

13.4.2013 12:16:17

+3
Cevat Yerli Bizim Spor Programlarına Gitsin On Numara İş Yapar Adam Avrupa Çocuğu Ama Ahmet Çakar Erman Toroğlu vs. İsimlerden Aşağı Kalır Yanı Yok. Bazı Yorumları Çok Saçma. Boşver Bunları Biraz Geniş Ol. Tamam Sence Öyle Olabilir. Zaten Crysis te En Güvendiğin Şey Grafikler.

BSC Misafiri

13.4.2013 12:08:12

0
Zaten grafiği önemsemesi 4 oyundur uzaylılarla savaşan insanlar senaryosundan belli oluyor :P

BSC Misafiri

13.4.2013 12:08:06

0
1bit´lik itimatım kalmadı Cavat yerli´ye

[__Zahid__]

13.4.2013 11:59:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92 Minecraft'ın satış rakamlarına baksaymış keşke
zaten minecraftın grafikleri çok güzel

BSC Misafiri

13.4.2013 11:48:13

0
Millet bence ne istediğini bilmiyo. Crysis 2 çıktığında herkes grafikler düştü çevre daraldı diye oyunu yerden yere vurdular adamlar da açıkladılar gelecek oyun yüksek grafiklere ve geniş çevreye sahip olacak diye ve adamlar dediklerini de yaptılar şimdi niye bu kadar kötülüyosunuz ki siz istediniz adamlar yaptı bence herşey grafik değil diyenler siz neden hala cod aynı grafiklerle çıkıyo diye oyuna laf sayıyosunuz madem grafik önemli değil gidin cod oynayın siz.

DeidaraSenpai

13.4.2013 11:30:01

+2
''Minecraft oynasınlar ve bana grafiğin önemli olmadığını söylesinler''

Recharged

13.4.2013 11:15:59

+2
Cevat Yerli'de bizim Beşiktaş kulübünde ki Ahmet Nur Çebi gibi.Mikrofon bulmasın hemen açıklama yapma gereği hissediyor,bir sus be adam !

Guest-0CC8F9B78

13.4.2013 11:11:50

+1
ya öyle mi? Eğer grafikler bir oyunun %60 ı olsaydı Minecraft sadece PC de bile 10 milyon adet satmazdı Cevat Yerli!!!!

yaselvuz

13.4.2013 11:08:28

0
Crysis i oynayamıyorum bilgisayarım çalıştırsada oynayamıyorum sanki ortalıkta öyle geziyormuşum gibi geliyor. Mass effect ve dragon age i 5-6 kere bitirmişimdir ve hala sıkılmadan oynarım. Crysis de olmayan ve me ve dragon age de olan şeyde hikayedir. Yani bence önemli olan hikayedir. Benim için %40 hikaye, %40 oynanabilirlik, %20 grafiktir.

BSC Misafiri

13.4.2013 10:45:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: k1rulez %60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)
670m de crysis 3 ultra da 15-20 fps de çalışıyor arkadaşımın pc de . bende 650ti-boost var high da 30-40 fps de oynuyor bazen save falan yaparken 15-20 fps ye düşüyor. sen 660 m de ultra damı bekliyorsun komik olma

BSC Misafiri

13.4.2013 10:44:43

0
hangi testi uygulamışta sonuç %60 çıkmış yani neden %55 değil %65 değil ?

IVPles

13.4.2013 09:53:51

+2
benim anlayamadığım bunca oyun yapımcısı röporaj yaparken siz sadece Cevat Yerli'nin dediklerini yazıyorsunuz. 2D oyunları ve Minecraft gibi yapımları günümüzde mantıksız bulduğunu söyleyen ünlü yapımcılar var. Çok merak ettim neden sadece Cevat Yerli'ye yapıyorsunuz bunu.

BSC Misafiri

13.4.2013 09:22:48

0
ziya mod on diyorum sadece

tizar

13.4.2013 05:18:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: k1rulez %60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)
ultra da mı oynayacaktın? sen 660m i ne sanıyorsun ki? masaüstünde bir gtx 560 etmez.

k1rulez

13.4.2013 05:04:16

0
%60 öneme sahip olduğu için GTX660M ekran kartımla medium detayla oynayabiliyorum. Herkesin cebinde GTX Titan'a 2500tl verecek parası yok Sn.Cevat Yerli.(Titanda bile bazı sahnelerde 30 fpsye düşüyor.)

SOLID SNAKE

13.4.2013 04:44:17

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Ontes Böyle bir türk oyun yapımcımız olduğu için cidden utanıyorum. Keşke türk olmasaydın be Cevat. Rezil bir insansın. Yaptığın açıklamaların her biri ayrı rezil. Singlepalyer oyunlara laf attın. Şimdide oyunun %60 en önemli şeyi grafik mi ? Afferin aferin bi cCrysisin var o da artık ne satıyor ne adam akıllı oynanıyor. Sen %60 grafiktir derken Minecraft senin yaptığın grafik çöpünden 20 kat daha fazla sevilip oynanıyor. Benim en sevdiğim oyun 1999 yılında çıkan "The Longest Journey" dir. Şimdi oynarsan pixelleri sayarsın ama muazzam hikaye seçimleri ve bulmaca kurguları benim en sevdiğim oyun yapmaya yetti. Neden hala kafelerde Counter- Strike oynanıyor ? Neden Crysis yok ? Oyuncuların cahilliğimi sanıyorsun? Bilgisayarlar mı yetmiyor ? Hayır, bu senin cahilliğin. Eğer %60 grafik yerine biraz yapay zekaya, hikaye kurgusuna ve özgün, özentisiz bir multiplayera değer verseydin ortaya daha çok şey çıkarabilirdin. Hele bir yeni nesiller çıksın sen bu oyun piyasasında hiç bi halt yapamiyacaksın. Bu yaptığın açıklamalarla herkesin nefretini topladın. Umarım sen ve Crytek batarsınız. Keşke ismin soyadın başka olsaydıda benim yorumum bu kadar - lenmezdi. :)
Yeni nesil dediğin olayı Crytek açıp kapatıyor. Gene o satmıyor ve batacak dediğiniz firma hoşunuza gitsin veya gitmesin. Dünyanın 4 bir yanından stüdyo açıyor. Microsoft, EA gibi firmalarla sürekli anlaşmalar ile çalışıyor Paranın dibine vuruyor her şekil sen rahat ol EA'de öyle yerden yere vuruyorlar, demediklerini bırakmıyor ama nedense gene bu oyuncular EA'yi zengin ediyor? Yapmayın Allah'ınızı severseniz kendinizi kandırıyorsunuz. EA'ye en kötü firma ödülü veriyolar ama en zengin firma halen o, En çok oyunları satılan firma halen o Bu hep böyledir en çok nefret edilen firmalar her zaman en çok zengin olanlardır. Microsoft, EA sizler ne kadar nefret ediyoruz desenizde onlar bir okadar çok zenginleşiyor

Babblebabble

13.4.2013 03:44:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: encuni Kaç yıldır yarım yamalak oyun cıkarmadandan belli zaten %40 unuttu
İlk önce okudum sonra bastım artıyı Benim gibi manyak var mıdır hala bilmemde daha yakın zamanda şurda doom serisini 1'den başlayarak bitirdim, wolfenstein'ı ve eklenti pakedini bitirdim.Sırada blood var hatta, duke nukem 3d var.Bunlar zevkli işte.Önemli olan grafikte değil eğlenceli olması.Ki eğlencenin dibi eski oyunlarda fazlasıyla mevcut. Edit : Grafiğe %30 veriyorum var mı azaltan? Bak sistemim kötü falanda değil akıyoruz ama, oyunun içeriği ve eğlenceli oluşu en önemli şeydir benim için.Az iki boyutluda oynamadık hani saatlerce.Hala üzerine düşülüp uğraşılan platformlar var ki çok zevkliler.En azından Crysis 3'den iyiler yani eğlence bakımından.

Ontes

13.4.2013 03:19:07

-1
Böyle bir türk oyun yapımcımız olduğu için cidden utanıyorum. Keşke türk olmasaydın be Cevat. Rezil bir insansın. Yaptığın açıklamaların her biri ayrı rezil. Singlepalyer oyunlara laf attın. Şimdide oyunun %60 en önemli şeyi grafik mi ? Afferin aferin bi cCrysisin var o da artık ne satıyor ne adam akıllı oynanıyor. Sen %60 grafiktir derken Minecraft senin yaptığın grafik çöpünden 20 kat daha fazla sevilip oynanıyor. Benim en sevdiğim oyun 1999 yılında çıkan "The Longest Journey" dir. Şimdi oynarsan pixelleri sayarsın ama muazzam hikaye seçimleri ve bulmaca kurguları benim en sevdiğim oyun yapmaya yetti. Neden hala kafelerde Counter- Strike oynanıyor ? Neden Crysis yok ? Oyuncuların cahilliğimi sanıyorsun? Bilgisayarlar mı yetmiyor ? Hayır, bu senin cahilliğin. Eğer %60 grafik yerine biraz yapay zekaya, hikaye kurgusuna ve özgün, özentisiz bir multiplayera değer verseydin ortaya daha çok şey çıkarabilirdin. Hele bir yeni nesiller çıksın sen bu oyun piyasasında hiç bi halt yapamiyacaksın. Bu yaptığın açıklamalarla herkesin nefretini topladın. Umarım sen ve Crytek batarsınız. Keşke ismin soyadın başka olsaydıda benim yorumum bu kadar - lenmezdi. :)

TayfunGuN

13.4.2013 03:16:11

-1
grafiğe herhangi bi yüzde vermek anlamsız. low ayarlarda oynayan arkadaşlar hep yorum atmış heralde. bf 3 ve crysis 3 ışıklandırmaları cok iyi. oynanabilirliği en iyi şekilde ayarladıkdan sonra grafikleri son düzey pc lere göre olması lazım bence. bi farcry sadece manzarası için girip gezdiğimi bilirim

BSC Misafiri

13.4.2013 02:49:25

0
Ya defolsun gitsin ya grafikmiş ben neden hala Syphonfilter 1 2 3 oynuyorum ( bilen bilir ne kadar efsane olduğunu ) taa neredeyse 15 yıl önce çıkmış oyun bu sene çıkan oyunlardan daha çok zevk veriyor bana yada sorun bende bilmiyorum grafikmiş crysisin hiç bir oyununu sevmedim zaten ya sinir etti gece gece

BSC Misafiri

13.4.2013 02:49:20

0
CryEngine gibi bir motora sahip diye böyle demesi normal.Senaryosu diyecek hali yok berbat olduğu konuyu söylemez sonuçta ne biliyim bi yapay zeka felan

BSC Misafiri

13.4.2013 02:49:01

+1
hotline miami de mi oynamayağh :D

BSC Misafiri

13.4.2013 02:49:00

0
ya bu biraz oyuncuya bağlı yani aptal saptal yorumlar yapıp adamı kötülemeyin crysis 3 optimize özürlü bi pc oyunuda olsa iyi bi yapım

sayusufas

13.4.2013 02:34:07

+3
burada yeni nesil ile eski nesil farklılıkları görülüyor şu anda oyun oynamak hiç zevkli gelmiyor bana tabiki kişiden kişiye değişir bu durum ben crash bandicoot , crash team racing,resident evil 3,driver 1,driver 2 vs... oynamış biri olarak şu anda kendini oynatacak oyun sayısı çok az eski tadı alamıyorum oyunlardan şöyle 4,5 kişi toplaşıp 4 kişi çakal yarışı yapmak isterim hey gidi günler bak özledim şimdi...

RealArek

13.4.2013 02:30:55

0
Bence her oyunun kendine yakışan bi grafiği var mesela team fortress 2 çizgi filim gibi ama çok güzel battlefield 3 gerçekci göz alıyo minecraft grafikleri kötü diyenler çok ama neden satış rekoru kırıyo o grafikleri ona yakışıyo oynanış özelikle çok farklı ve zevkli oyun nerdeyse full grafikden ibaret yapmış :D oynanış senaryo daha aklıma gelmiyen bi sürü şey var cevat yerli hayatında hiç oyun oynadı mı acaba :DD

Mütercim Bey

13.4.2013 02:24:32

0
Bioshock Infinite'in grafiği fazla detaylı değil ama ışıklandırmayı çok iyi kullanmaları ortamın sizi çekmesini sağlıyor. Bu yönden Cevat haklı ama %60 olamaz, olmamalı. Grafik en fazla %40 olur.

gamerasi

13.4.2013 02:06:08

0
Yaptığı oyunların grafik dışında bir şey vermemesini şimdi daha iyi anlıyorum. Hideo Kojima'ya sorsalar ne derdi acaba?

Trapdoor

13.4.2013 02:01:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving GTA size GTA 3'ten beri aynı grafikleri sunsa ne derdiniz ?. COD halen aynı grafikleri sunuyor diye yerden yere vuruyorsunuz ?.. Kimi kandırıyorsunuz ki ? :)
En somut örnek olarak elimizde zaten FIFA ve PES örnekleri var. FIFA 3 sene boyunca aynı grafikleri makyajlayıp oynanabilirlikte ufak değişikliler yaparak yeni oyun piyasaya sürdüğü için çoğu oyuncusunu PES'e kaptırmıştı. Ama şöyle de bir faktör var oyunlar, türüne göre içeriklerle donatılıyor. Crysis'de anlattığı fantastik savaş atmosferi için yüksek kalitede görsel oyunlara ihtiyaç duyacaktır elbette.

Ouroboros_Tasarım

13.4.2013 02:01:30

0
bence cevat abi devamlı attığı gibi bunuda kafadan 60

SOLID SNAKE

13.4.2013 01:54:32

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Trapdoor Minecraft'la Crysis'i karşılaştırmaık bence çok saçma. Aynı ayarda oyun değiler bi kere. Minecraft'ın çekiciliği oyunun tamamen özgür olması bitmemesi ve inşaa edilebilir olmasından kaynaklıdır. Crysis destekçisi değilim. 3 hariç diğer oyunları büyük bir zevkle oynadım. Görseller benim için de çok önemlidir. Görselin önemli olması demek GERÇEKÇİ OLMASI DEMEK DEĞİLDİR. Daha çok etkili kullanılmasıdır. Öncelikle aklımıza bu gelmeli bence. Hatırlayın bir araba reklamı vardı. özel ışıkları ve filtrelemeyi kaldırın" dedikten sonra arabayı satıyorlardı. Gerçekten de bu doğrudur. Eldeki ürünü en güzel şekliyle göstermek bir ustalık ister. Ama bununla beraber diğer yanları olmasa da olur demiyorum elbette. Crysis3'ü oynamadığım için birşey diyemiyeceğim. Fakat bence bir oyun şöyle olmalıdır. %50 Grafik + Ses %50 Hikaye + Oynanabilirlik Fakat yorumları okuduğumda çok acımasızca eleştirildiğini gördüm. Bu kadar kötü olmamalı bence. Oyunu beğenmeyenler birazdaha detaylıca bahsedebilir mi sevmeme sebeplerinden?
Yorum yapanların öncelikle oyunlarında türlerinin olduğunu öğrenmeleri lazım. Crysis'in Action - Sci-fi olduğunu, Minecraft'ın OpenWorld-RPG olduğu gibi. Aynı şekilde Battlefield 3'ün Action-Military olduğu gibi. Battlefield 3,Crysis 3 ve benzeri Aksiyon FPS'lerinin, Half life ve BioShock gibi Hikaye sunma gibi bir iddiaları yok. Ama kişiler, sanki BF3 ve Crysis 3 yapımcıları, oyunculara "Size süper bir senaryo verecez" demişler sanıyor ve öyle yorum ediyorlar. BioShock'un MultiPlayer modu yok, Çünki yapımcı senaryo ya odaklanmış ve oyunculara "Biz size güzel bir senaryo sunacağız" demiş. O'na güvenerek multiplayer modu yapmamış.

InViSiBLePLaYeR

13.4.2013 01:53:28

0
Grafikler tabiki ilerleyecektir ama oyuncu kitlesinin büyük bir kısmını casual kitle oluşturmakta ve oyunlarını mobil platformlardan oynamaktalar ya da wii gibi farklılık sunan konsollardan bir oyunda en önemli şey eğer bir hikaye üzerine kurulu ise senaryo bir yarış ya da spor oyunu ise oynanabilirlik ve fizik motorudur tabiki de çevre ile etkileşimi de es geçemek lazım grafikler crysis 3 gibi olan ama çevre ile etkileşimi az olan bir oyun kimse istemez Casual kitle dediğimiz kitle yeni nesil çocuklar yani 2000-2007 arası doğam çoçuklardır bu çocuklar atariden ve ps 1 den habersiz direk en az ps2 ile büyüdüler ve hep çok hızlı değişen bir teknoloji gördüler yeni nesil için herşey grafik olabilir ama 80-90 yılları arasında doğanların büyük çoğunluğu buna katılmaz

alito

13.4.2013 01:50:44

+1
Oyunun hikaye örgüsü çok zayıf. Bu yüzden büyük bir başarı yakalayamıyor. Crysis'deki grafiklerle, Bioshock serisindeki muazzam hikaye kurgusu ve oynanabilirlik bir araya gelebilse ortaya belkide yok satan bir oyun çıkardı.

Trapdoor

13.4.2013 01:48:16

0
Minecraft'la Crysis'i karşılaştırmaık bence çok saçma. Aynı ayarda oyun değiler bi kere. Minecraft'ın çekiciliği oyunun tamamen özgür olması bitmemesi ve inşaa edilebilir olmasından kaynaklıdır. Crysis destekçisi değilim. 3 hariç diğer oyunları büyük bir zevkle oynadım. Görseller benim için de çok önemlidir. Görselin önemli olması demek GERÇEKÇİ OLMASI DEMEK DEĞİLDİR. Daha çok etkili kullanılmasıdır. Öncelikle aklımıza bu gelmeli bence. Hatırlayın bir araba reklamı vardı. özel ışıkları ve filtrelemeyi kaldırın" dedikten sonra arabayı satıyorlardı. Gerçekten de bu doğrudur. Eldeki ürünü en güzel şekliyle göstermek bir ustalık ister. Ama bununla beraber diğer yanları olmasa da olur demiyorum elbette. Crysis3'ü oynamadığım için birşey diyemiyeceğim. Fakat bence bir oyun şöyle olmalıdır. %50 Grafik + Ses %50 Hikaye + Oynanabilirlik Fakat yorumları okuduğumda çok acımasızca eleştirildiğini gördüm. Bu kadar kötü olmamalı bence. Oyunu beğenmeyenler birazdaha detaylıca bahsedebilir mi sevmeme sebeplerinden?

SOLID SNAKE

13.4.2013 01:39:53

0
Burada grafik aleyhine yorum yapanların %60'ı da, Bir oyun serisinin yenisi çıktığında grafikler değişmese oyunu yerden yere vuracak kişilerdir. Oyunların size yenilik katabilmek için yapmaları gereken şey teknoloji gelişimidir, grafik gelişimidir. Eğer teknoloji gelişmese,Grafikler gelişmese; Yapımcı, Aklındaki, hayalindeki oyunu atmosferi size sunamaz.. GTA size GTA 3'ten beri aynı grafikleri sunsa ne derdiniz ?. COD halen aynı grafikleri sunuyor diye yerden yere vuruyorsunuz ?.. Kimi kandırıyorsunuz ki ? :) Batman Arkham City'de o grafikler, atmosfer, ışıklandırmalar olmasa sevecek miydiniz ?. Hayır. Batman Arkham City'nin, Uncharted 3'ün, Last of Us'ın veya benzeri oyunların iyi olabilmeleri için güzel olabilmeleri için Teknolojiye ihtiyaçları var, Grafiklere ihtiyaçları var. GTA'nın iyi olabilmesi için yapımcının Hayalindeki Atmosferi,Şehri sunabilmesi içinde Teknolojiye, Grafiğe ihtiyacı var..

skullomania

13.4.2013 01:36:34

0
grafikler tamam ama biraz da kalanına kafa yorsunlar. crytek bugüne kadar grafikten başka ne sundu? senaryo, oynanabilirlik,devamlılık,sürükleyicilik hangisi. ' E ' hiçbiri......

S!rJohN

13.4.2013 01:34:18

+1
Grafikten başka birşeyi beceremeyip piyasada adının geçmesi için ileri geri konuşan sivri zekalıları dikkate almanın yanlış olacağını düşündüğüm için "yav he he" deyip geçiyorum.

scaletta

13.4.2013 01:07:33

0
Bu adam grafik hastalığına yakalanmış diyorlar.Yaşama şansı %60 ...

kdrcan

13.4.2013 01:06:04

0
İnsanlar ne ara grafik delisi oldu anlamak mümkün değil.Bazısı der şu kadar fps bazısı der aa eksik k.bakmayın ama eskiden böyle saçma sapan işlerle uğraşan olmadığı için belkide oyunların duygu yoğunluğu,verdiği eğlence hat safadaydı.Ki bu tür terimlerde ''bana göre her ne kadar teknik detayda olsa''içeriğin eksiğini grafikle kapatmaya çalışmaya başladıklarından başlamışdır.Grafik önemli olabilir ancak bir %60 değildir.Neyseki piyasa bunlar gibi düşünen yapımcılarla dönmüyor hala kaliteli işler yapan pek çok firma ve yapıt mevcut.Gerçekten uğraşan firmaları kollamak lazım,bu gibi düşünen firmalarıda doğru yolu bulmalarını sağlamak...okuduğunuz için teşekkürler

Glukhovsky

13.4.2013 01:01:40

0
Biraz saçma konuşmuş. Grafik, oynayabilirlik, detay, ses, senaryo vs. bunları bütündür ama bana göre grafiğin bu kadar büyük bir etkisi yok. Duygusallık, sürükleyicilik demiş. Ben GTA Vice City'de Lance Vance'ye işkence yaptıklarında arabadan kanlar damlarken gözlerimin dolduğunu, sanki babamı hastaneye yetiştirir gibi hastaneye yetiştirmeye çalıştığımı hatırlarım :) (Sonra ihanet etti orası ayrı). Aynı şekilde Medieval II'den aldığım zevki sonra çıkan hiç bir Total War oyunundan alamadım. AOE II'nin o 2 boyutlu grafikleri bile benim gözümde çoğu oyundan değerlidir.

capoeira_GS

13.4.2013 00:59:13

0
oha abartma cevat yerli oyun dediğin bir bütündür hikaye,oynanış,ses,grafik vs..

Guest-F97E00D06

13.4.2013 00:54:23

0
cevat abi grafik motorunun reklamını yapıyor çok üstüne gitmeyin :D

stun

13.4.2013 00:53:46

0
crytek öyle sanıyor.. biz crysis oyunlarınıda oynatık boşuna teknoloji demosu tabiri yapılmıyor - zevk veren oyun adına pek birşey bulunmuyor

ensar492

13.4.2013 00:51:53

0
crytek, oyunlara asırı renk katıyor rahatsız edıcı derecede. Ben battlefıeld 3 oynadım grafigi ıyı dıye multısıne muptela oldum sankı? Hayır.oyunun multısı acaıp zevklıydı. Zamanında beta cs yı oynarken kım grafıkten bahsedıyordu? Half lıfe 2 nın grafıgı kotu dıyenı gordunuz mu ınsanlar o muhtesem senaryonun ıcınde grafıgı unutuverıyor. Half lıfe 2 nın,mınecrafın,cs nın, tırnagı olamaz crysıs. Her yıl aynı sacma oyun konu berbat zaten hep berbattı.

Noctis_Strife

13.4.2013 00:50:13

-3
Cevat Yerli'nin neredeyse Türk olmasından utanıcam, çok gereksiz konuşuyor, bi susmuyor... Bioshock Infinite'de hem grafik var hem de senaryo, oynanış var, biraz ders alın be!

aykut291

13.4.2013 00:43:59

+1
Biosock İnfinite puanları topladı övgüler aldı çıkıpta adamlar konuşmadı birkere bile ama nedense hep cevat konuşuyo bukadar kendini beyenmişlik olmaz. CRYSİS 3 KOCAMAN BİR BALON ve BALON ÇOKTAN PATLADI NAPSANIZDA ŞİŞİREMESSİNİZ ARTIK

Rikuride

13.4.2013 00:42:52

0
Tabiki grafiklerde önemlidir fakat bir oyundaki en önemli şeyler oynanabilirlik ve verdiği zevktir. Eğer oyunun oynanışı ve verdiği haz iyiyse grafikler oyunun tuzu biberi olur. Tatsız tuzsuz bi oyunda mükemmel grafikler olması o oyunu güzel yapmaz.

brawod

13.4.2013 00:40:31

0
grafik %60'sa oyunu biraz daha geç çıkarıp kalan %40'ı tamamlayın

WiiSmash

13.4.2013 00:38:41

+9
crysis = grafik olduğuna göre o zaman Crysis %60 oyun demektir ( %40 yook :( )

BSC Misafiri

13.4.2013 00:34:00

0
"Oynanabilirliğin sürükleyici öğesi her zaman grafiklerdir." yok artık. Sahsen ben, crysis 1 ve 2 satın almış biri olarak. Crysis 3 de beni çeken hiç bir şey yok. Serinin oyunları arasındaki konu bağlantısı çok zayıf. Yıllar önce crysis'i bitirdiğimde uff ne olacak lan gazları ile merak içerisinde kalmıştım. İkinci oyunda dünya istilası nasıl önlüyecez derken New York koridorların da adam öldürmecesi içersinde bulduk kendimizi. Yaw anlamadığım şey uzaylılar dünyanın içerisine etmiş biz oyunda hala neden insan öldürüyoruz. Bu kadar da cod özentisi olunmaz. Crysis 3 almadım ama BRO TEAM de yarısından fazlasını izledim. Tahminlerimde beni yanıltmadı. Bence oyanabilirliğin sürükleyici öğesi oynayıs(gameplay) ve konusudur(amacıdır), grafikler tuzu biberidir.

BSC Misafiri

13.4.2013 00:33:55

-1
çünkü paramız yok fakiriz alamıyoruz

CILGIN_TURK_96

13.4.2013 00:32:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: encuni Kaç yıldır yarım yamalak oyun cıkarmadandan belli zaten %40 unuttu

trkrap

13.4.2013 00:32:45

0
Oynayabilseydim bi yorum yapardır. Ulan şu ana kadar hiçbir oyunda gram kasma yaşamadım en son ayarda bile ama crysis3 açılmıyor bile, neymiş directx11'miş. Sen benim yy

Alpins951

13.4.2013 00:31:52

0
Grafik elbette önemlidir, yeteri düzeyde olmazsa oyundan sıkılabilirsiniz. Ama benim için hikaye ve oyunun yenilikçi yapısı daha da önemlidir.

GwynBlade

13.4.2013 00:31:30

+3
Bu adamın oyuncu olmadığı belliydi zaten..

Alpins951

13.4.2013 00:30:27

+1
Crysis 3 hiç şüphesiz en iyi grafikli oyunlardan bir tanesi. Ancak sadece grafik, %60 demek değildir. Az önce BioShock Infinite oynuyordum. Oyun Crysis 3 kadar olmasada iyi grafiklere sahipti. Ama BioShock'un %60'ı grafik değil ki. Hatta tam tersi bu oyunun %60 ı senaryo,%10 'u grafik, %20'si ses , %10 da oynanabilirlikti.(Bana göre) Ama senaryosu o kadar sürükleyicidir ki, bana Crysis 3ten daha iyi geldi. Demekki neymiş herşey grafik değilmiş Cevat Bey.

wisla

13.4.2013 00:30:15

0
Tam tersini düşünüyorum. Ne kadar yüksek teknoloji kullanırsan oyun o kadar ağır olur bu da oynanışı etkiler ve oyuncuyu rahatsız eder. Grafik önemli tabi ama fazlası zarar.

encuni

13.4.2013 00:29:02

+6
Kaç yıldır yarım yamalak oyun cıkarmadandan belli zaten %40 unuttu

FantasyFiRe

13.4.2013 00:23:15

-3
quote:

Orijinalden alıntı: asperyules Oyunun içeriği iyi olmadıktan sonra grafiğin ne anlamı var. "Girişte veriyorlar tabancayı,sıka sıka ilerliyosun" tarzındaki bir oyunda grafiği ilahi boyuta taşısan ne olur taşımasan ne olur ? Ben burdan söylüyorum, eğer oyuncuları anlamaya çalışmadan "grafik de grafik" diye devam ederse Cevat bey, 2 yıla kalmadan o firma batar.
Crysis 3'ü süper asker veya insan ötesi modunda oyna bakalım sıka sıka gidebiliyor musun. Ayrıca Cevat Yerli çok doğru söylemiş grafik oyunun yarısından fazlası ama tabi bu grafiklerin büyüsüne kapılmak için çok sağlam bir pc lazım kaldı ki crysis serisinin senaryosu cod veya halo senaryolarından çok daha iyi bir kalitede. Cevat Yerli pc ye önem verir yada konsolları yetersiz bulur orası başka ama dünyada kalite anlmaında sayılı oyun firmaları arasına girmiş bir firmanın kurucuları 3 Türk, bu adamlar ellerinden geldiğince ülkemizde oyunculuğu belli bir seviyeye taşımak dünyadaki en büyük ofislerini buraya açıyor ve çıkardıkları tüm oyunları Türkçe çıkarıyorken desteklemen ve gurur duyman gereken yerde batması için dua eder halde olman senin için acınası bir durum. Sen ve senin gibi konsol fanboyları 100 sene uğraşsanız bu firmayı batıramazsınız. Cevat Yerliye sırf çıkardığı her oyunun çağın ötesinde grafiklerle çıkardığı ve bu görsel şöleni elinizdeki o kutularda alamadığınız için fitil oluyorsunuz daha da olmaya devam edeceksiniz

BSC Misafiri

13.4.2013 00:22:11

-1
al işte adamın mantığı bu sonunda kendi ağzıylada söyledide crysis gibi boş bi oyunun fanlarıda sussunlar artık ! adamın söylediğinin özeti gözünüzü boyuyorum ne versem yiyosunuz..sayın yerli hikaye ? atmosfer ? konu anlatımı işleyişi ? oynanabilirlik ? sen bunlardan anlamadığın için grafiklere yoğunlaş .. bioshock infinite oyna sayın yerli ne demek istediğimi anlarsın sadece bu kadar , god of war ascension oyna çıktığında the last of us oyna .oynada oyun gör..oyunlarda duygusallık yaşamak için grafiğe gerek yok half life 2 yi şimdi oynuyum yine etkilenirim adım gibi eminim,gears of war 3 de DOM intihar ederken ağlamıştım.yada heavy rain de insan nasıl ağlamaz(bana göre gelmiş geçmiş en iyi kurguydu).söylemeye çalıştığım şey elinde malzeme var bunu boyayıp boyayıp çıkarma biraz emek harca konuya yoğunlaş oynanışta değişiklikler yap ufak rütuşlarla geçiştirme.uncharted mesela efsane bi oyundur merak heyecan gizem aksiyon insanın yaşmadığı duygu kalmıyor bi oyunda bunu sadece grafikle mi yaptı? hayır sesler atmosfer grafikler hepsi harikaydı .. red dead redemption muhteşemdi sonunda ellerinizi birleştirip kalp atışlarınız hızlanıyor duygulanıyorsunuz .. crysis de böyle şeyler yaşmaıyoruz daha doğrusu YAŞAMIYORUM sayın yerli.tamam oyun rezalet demiyorum iyi bi oyun ama ısrarla bişeyleri kabullenmiyorsunuz sonra türkürdüğünüzü yalıyorsunuz (crysis 1 sadece pc çıktı ve pc devam edecek dediler , crysis 2 multiplatform çıktı) ama ne fayda..konsollara laf edeceğinize oturun dersinize iyi çaılışın oyunseverlerde sizi ödüllendirsin

BSC Misafiri

13.4.2013 00:22:02

0
minecraftı ele alın grafik yok ama mükemmel zevkli ve çok iyi bir oyun

Murat.92

13.4.2013 00:21:39

+17
Minecraft'ın satış rakamlarına baksaymış keşke

itachi237

13.4.2013 00:20:10

-1
o zaman sen oyundan hiçbirşey anlamıyorsun cevat.

GamerHand

13.4.2013 00:19:13

+2
Cevat Yerli'nin Türk kökenli olduğunu biliyoruz ama bu kadar cahilce açıklamalar yapmasına anlam veremiyorum. Halbuki inanılmaz derecede zeki ve çok iyi eğitim almış birisi kendisi. Nintendo'ya dönüp baktığımızda oyunlarda grafikten çok eylence ve sanatsallık ön plandadır. Yine örnek vermek gerekirse Journey geçtiğimiz yıl tüm ödülleri topladı ve bunu süper ötesi grafikleri olmadan yaptı. Cevat yerli grafiklerin sanatsallığa etki ettiğine değinmiş. Journey oyununda grafikler çok basit ama sanatsallık en üst seviyede. Bunu nasıl açıklar çok merak ediyorum. Yıllardır Final Fantasy oynarım ve grafikleri PS3 zamanında çok üst düzey seviyeye ulaştı. Onun öncesinde SNES,PS1 ve PS2 zamanı üst düzey grafikleri olmayan bir oyundu. Ve kalitesi, kurgusu,senaryosu,müzikleri ve dahası sanatsallığı ön plandaydı. Bir oyunda oynanabilirlik ve senaryo olmadıktan sonra ya da sana muhteşem bir multiplayer deneyimi sunmadıktan sonra grafikleri süper olsada o oyun sıkıyor tat vermiyor. CRYSIS satışları zaten beklenenlerin altında ve CRYTEK sadece CRYSIS oyununa sahip. Ellerinde başka bir oyun ya da ip yok yaratıcılık adına. Eğer böyle devam ederse EA'yi biliyoruz anında fişi çeker. Gerçekten bir Türk olan Cevat Yerli piyasayı ve piyasadaki oluşumları 10 yıl önceden gören bir insanın grafikler herşeydir demesi benim hiç hoşlanmadığım ve CRYSIS 3'ü sırf aynı oyunu cilalayarak önümüzde sürdükleri için beğenmemek ve satın almamak isteğimi dahada arttırıyor. Crytek yakında sadece oyun motoru yapacak ve onu satacak. Nasıl Unreal aslında bir oyundu şimdi ise oyun motoru oldu. Crytek içinde aynısı olacak ki bu Crytek içinde bizler içinde en iyisi olur. Çünkü Alman'da olsa aslen Türk olan bir insanın bu kadar talihsiz açıklamaları beni utandırıyor. Oyunculuk sadece grafik ve teknolojiden ibaret değildir...

balboa07

13.4.2013 00:08:37

0
grafik her zaman geri plandadır ben bunu bir pc oyuncusu olarak söylüyorum grafikler çok iyi olmak zorunda değil ancak tatminkar olmak zorunda hani göze batmayacak şekilde olacak birde eğer oyunun kriterlerini yüzdelere ayırırsak kesinlikle %30 un üstünde değil grafiğin önemi biraz yaratıcılık (minecraft) senaryo (call of duty) müzikler (journey) oynanış (portal) bunların hepsini harmanlayabilmek önemli olan (HALF-LİFE 2)

Karakurt58

13.4.2013 00:04:31

0
O zaman The Witcher 3: Wild Hunt ve The Witcher 2: Assassins of Kings :D

ErayG-TR

13.4.2013 00:04:21

0
Aslında bir yandan haklı ama abarttığı kadar da etkili değil grafikler. Ahım şahım grafiği olmadığı halde tutan çok oyun var. Zaten CryTek'te olan cesaret kimsede de yok piyasada. Çünkü grafikleri ilerlettikçe oynayabilecek oyuncu sayısı da azalmakta. Hatta şahsi görüşüm ben Crysis serisini CryEngine'ın reklamını yapmak için ortaya çıktığını ve bu nedenle motorun bütün özelliklerinin sonuna kadar kullanıldığını düşünüyorum. Yoksa çok tutulan bir seri olmamasına rağmen neden ısrarla devam ettirsinler ki?

Chosen_One

13.4.2013 00:02:21

+1
saçmalık

asperyules

12.4.2013 23:57:31

+11
Oyunun içeriği iyi olmadıktan sonra grafiğin ne anlamı var. "Girişte veriyorlar tabancayı,sıka sıka ilerliyosun" tarzındaki bir oyunda grafiği ilahi boyuta taşısan ne olur taşımasan ne olur ? Ben burdan söylüyorum, eğer oyuncuları anlamaya çalışmadan "grafik de grafik" diye devam ederse Cevat bey, 2 yıla kalmadan o firma batar.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 3
+ TAKİBE
AL
259 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız