Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CD Projekt'in Yeni Oyunu Duyuruldu!

 
     Witcher serisi ile gönlümüzü feteden CD projekt birkaç gün önce yeni oyun duyurusu için Yaz konferansını beklememiz gerektiğini belirtmişti. Şu an devam etmekte olan konferansta beklenen açıklama geldi ve CD Projekt'in yeni oyunu duyuruldu. konferanstan aldığımız notlar ise şu şekilde ;
 
- Oyunun sunumunda Mike Pondsmith'in konuşmalarına da yer verildi. Kendisi Cyberpunk Pen&Paper RPG türünün yaratıcısı olarak kabul ediliyor. Mike yaptığı konuşmada hikayedeki vurgu anları, teknolojik gelişmeler ve bu teknolojinin insanlar üzerindeki etkisi gibi unsurlara yer verdi. Tabi tüm bu unsurlar dışında büyük robotlar gibi türün vazgeçilmezleri de Mike'ın konuşmalarında es geçilmemiş.
 
- Mike konuşmasına devam ederken CD Projekt ekibini de övdü. Çünkü ekibin Cyberpunk havasının sahip olduğu tüm unsurları başarılı bir şekilde gerçekleştireceğinden emin.
 
- Mike'ın konuşmasının ardından ise GoG sisteminin sunuşuna geçildi. Bu sunumda Colonization'ın 5.99 ve Tomb Raider 1,2 ve 3'ü içeren paketin ise sistem üzerinden 9.99, dolara satışa çıktığı gibi bilgilere yer verildi. Bunun dışında gene GoG üzerinden satışa çıkacak olan Retro City Rampage, Resonance ve Tiny Big oyunları hakkında da bilgilere yer verildi.
 
- Açıkçası sunumun bu kısımları oldukça ilginçti. Çünkü CD Projekt konferansından ziyade sunum bir anda GoG konferansına ve reklamına dönüşüverdi. Öyle ki sonlara doğru GoG için yazılan ufak bir şarkı performansına bile şahit olduk.
 
- Tüm bu bilgiler dışında tabi ki merakla beklenen yeni oyuna da yer verildi.. Oyunun adı tıpkı geçeceği atmosferde olduğu gibi Cyberpunk olarak açıklandı.
 
- Oyun daha önce açıklandığı gibi Cyberpunk atmosfere sahip bir RPG oyunu. Oyunda büyük silahlar, teknolojik cihazlar ve robotlar gibi cyberpunk atmosferin sahip olduğu birçok öğeye yer verilmiş.
 
- Oyunun hikayesi ise tıpkı Witcher serisinde olduğu gibi çizgisel bir yapıya sahip değil. Yani yaptığınız seçimler olayın gidişatını etkiliyor ve bizi bambaşka bir yöne sürükleyecek.
 
 - Oyunun asıl etkilendiği nokta ise Cyberpunk 2020, yani Mike Pondsmith tarafından yapılan oyun baz alınıyor.
 
- Oyunun sahip olduğu hikaye ve atmosferin kaynağı sinema sektöründe de bir kült olarak kabul edilen Blade Runner'dan geliyor. Yani yapım ekibi tıpkı 2020'de olduğu gibi doğal olarak oyunu yaparken Blade Runner'dan oldukça etkilenmiş.
 
- Sunumda yeni oyuna ait malesef çok az bilgiye yer verildi. Oyunun hangi platformlar için geliştirildiği bile henüz belli değil. Biz video beklerken sadece tek bir görsel ile karşılaştık. Oyunun bu ilk ekran görüntüsüne aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Cyberpunk CDProjekt PC RPG
Sony ve MS'dan Yeni Nesilde Optik Sürücü Desteği CD Projekt, GOG.com ile Büyümeye Devam Ediyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

sfgsfgsfg

31.5.2012 19:22:10

+1
Oyun çıkmış gözüküyor bunu düzeltirmisiniz.

sniper23

31.5.2012 16:39:38

0
Oh harika beklediğim haber !

ageof98

31.5.2012 14:48:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cold Death rpg türüne bir şeyler oluyor :)
Gerçekten bir anda yılın oyunları rpg olmaya başladı.İnsanlar iyice şaşırdı.Allah'tan kaliteli çıkıyorlar

S.T.A.L.K.E.R.

31.5.2012 03:54:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri rpg türüne felan birşey olmuyor yanlız, bu gün bir baldur's gate varsa virde Arcanum var, bir neverwinter nights varsa bir planescape torment var, lütfen.. Ayrıca Mass Effect bir Sci-Fi yani bilim kurgudur, farklı türler, uzay çağı, gelişmiş teknoloji. Cyberpunk'ta ise, hani gerçi türün büyük bir fanatiği felanda diğilim, ama adında anlaşılcağı gibi punk unsurları içerir, genelde büyü teknoloji karışık olur, uzay çağından ziyade biraz daha dünyada gelişmiş "kalitesiz teknoloji" gibi düşünebilirsiniz.. birazda yıkık dökük felan olur, Mad Max lan gibi işte.. Ve bana kalırsa gayette müthiş bir haber, yani bu gün 50 tane fantazi rpg oyunu var ve çıkmaya devam ediyor, fakar bi cyberpunk rpg, yada direk fantazi olmayan rpg, bi mass effect çıktı o kadar sanırım, başka varmı? Bide 2010'da FO:NW vardı işte. Ayrıca ps3'e çıkmazsa çıkışta karambole alıyoruz beyler onu bunu anlamam..
demekteki kastım o değildi, tekrar canlanıyor anlamında dedim. kickstarter projeleriyle olsun ve son olarak the witcher ın yetişkinlere yönelik olacağını söylemesi buna işaret.

BSC Misafiri

30.5.2012 23:34:52

0
rpg türüne felan birşey olmuyor yanlız, bu gün bir baldur's gate varsa virde Arcanum var, bir neverwinter nights varsa bir planescape torment var, lütfen.. Ayrıca Mass Effect bir Sci-Fi yani bilim kurgudur, farklı türler, uzay çağı, gelişmiş teknoloji. Cyberpunk'ta ise, hani gerçi türün büyük bir fanatiği felanda diğilim, ama adında anlaşılcağı gibi punk unsurları içerir, genelde büyü teknoloji karışık olur, uzay çağından ziyade biraz daha dünyada gelişmiş "kalitesiz teknoloji" gibi düşünebilirsiniz.. birazda yıkık dökük felan olur, Mad Max lan gibi işte.. Ve bana kalırsa gayette müthiş bir haber, yani bu gün 50 tane fantazi rpg oyunu var ve çıkmaya devam ediyor, fakar bi cyberpunk rpg, yada direk fantazi olmayan rpg, bi mass effect çıktı o kadar sanırım, başka varmı? Bide 2010'da FO:NW vardı işte. Ayrıca ps3'e çıkmazsa çıkışta karambole alıyoruz beyler onu bunu anlamam..

capoeira_GS

30.5.2012 21:55:01

0
Mass Efect gibi yani

vergosa

30.5.2012 21:20:37

0
ya siz yapmayın gelecektekı shootor oyununu witcher serısınden sonra ha kotu yaparlar demıyorum ama rpg dedıgın shootor ve gelecekte olmuyo ya orta cağlarda gecen kılıcların oldugu rpg olsun thw witcher 3 u yapsaydınız ya bu benım onyargım ama ısın ıcınde cdprojekt varsa ıste o gelecektekı shootor rpg si mukemmel olabılır

2Trock2

30.5.2012 21:17:35

-3
parayı bulan firma direk uzaylı,robotlu oyunlar yapmaya başlıyo bu nedir arkadaş ! :S

S.T.A.L.K.E.R.

30.5.2012 20:56:36

+1
rpg türüne bir şeyler oluyor :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız