Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CD Projekt: "The Witcher 3'ün Grafiklerini Düşürmek Zorunda Kaldık"


     The Witcher 3: Wild Hunt'ın tam sürümündeki grafiklerin E3 2013'te gösterilen grafiklerle aynı olmadığı aşikâr. Geliştiriciler de sonunda downgrade (grafiksel kalitenin düşüşü) olayını kabul ettiler.
 
     CD Projekt'in kurucularından Marcin Iwinski'nin açıklamaları firmanın hedeflenen-ilk gösterilen grafiksel kaliteye ulaşamadığını gösteriyor:
 
    "Geliştirme sürecine baktığımızda, ticari gösterim için bir video hazırlamıştık, her şey çalışıyor ve harika görünüyordu. O an oyunu bitirme aşamasından çok uzaktık. Ardından oyunu platform gözetmeksizin ilk aşamada inşa ettiklerimizi açık bir dünyaya koyduk ve sonra 'hass.tir, istediğimiz gibi olmuyor dedik. Her şeye rağmen bir kere oyunu göstermiştik, o nedenle ilk gösterdiğimiz görselliği verebilmek için çabalamak zorundaydık. Ardından dev bir dünyayı ilk gösterdiğimiz videodaki gibi yapmaya çalıştık. Sonuç ise oyun geliştirme aşamasının doğal sürecindeki gibi oldu"
 
    Anlaşılan geliştirici CD Projekt, The Witcher 3: Wild Hunt'ı istediği grafiklerde yapamamış ve doğal olarak grafikleri düşürmek zorunda kalmış. Bunda platformlar arasındaki fark kadar, dev bir dünyanın her yerini çok üst düzeyde yapmanın zorluğu da var gibi görünüyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
Xbox One Üzerinde Kullanılabilen Windows 10 Betası Yaz Sonrası Geliyor Fove'nin Göz Takip Sistemi İle Farklı Bir Sanal Gerçeklik Deneyimi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

22.5.2015 21:53:46

0
Oyun sektörü dışında, ürünün son halinin gösterilen versiyondan farklı olması gibi bir durum pek rastlanılan bir durum değil fakat eğer oyun Unity ya da Watch Dogs gibi kötü bir oyun olsaydı daha olumsuz yorumlar yapabilirdim fakat oyun o kadar iyi ki grafikleri en son umurumda olan şey.

qqqqrpppp

22.5.2015 17:15:54

+1
bu haberin konsollarla bi ilgisi yok konsolları katıp durmuşsunuz. pc ye gelirsek.ubi$oft ve tayfası raklam (daha çok para) için kartların boyunu aşan videolarla tanıtımlar yapıyorlar.hayırlı firmalar ise sektörün büyümesi ve gelişmesiyle tanıtım olayı sıralarında öngöremedikleri daha karmaşık problemlerle karşılaşıyorlar gelişirme esnasında.bu hayırlı firmalar sonraki oyunda daha tecrübeli olurlar umarım da hayal kırıklığına uğramayız.çok saçma bi nesil oldu.yeni nesil değil ara nesil oldu bu.sektör büyüdükçe çıkarlar yüzünden daha berbat şeylerle karşılaşacağız.

Chirrut Imwe

22.5.2015 16:12:10

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257 İyide PS4'e de tam optimize edememişler ki dün oynarken ilk defa oyun çöktü,artı yağmur yağdığı zaman oyun kasım kasım kasılıyor,Novigrad'a (büyük şehir) girdiğimizde geceyse etrafta ışıklar falan açıksa oyun 15 FPS ye falan düşüyor yağmur yağsın iyice çekilmez oluyor.
Xbox One da oyunun hic bir yerinde böyle bir sorun yok.Oyun 30'un altina hic düsmüyor:).Iste benim demek istedigim de buydu.Bu oyunu PS4 1080p de acabilecek kapasitede olmamasi.

Zarbo257

22.5.2015 15:45:35

0
İyide PS4'e de tam optimize edememişler ki dün oynarken ilk defa oyun çöktü,artı yağmur yağdığı zaman oyun kasım kasım kasılıyor,Novigrad'a (büyük şehir) girdiğimizde geceyse etrafta ışıklar falan açıksa oyun 15 FPS ye falan düşüyor yağmur yağsın iyice çekilmez oluyor.

Chirrut Imwe

22.5.2015 15:14:14

-3
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Microsoft 720p de inat ediyor da oyunlarin XO surumleri daha mi zengin geliyor? Tutturmussunuz bir 1080p inadi, Sony nin boyle bir talebi yok, cihaz zaten bu cozunurlukte rahatca calistiriyor oyunlari, bilakis MS inat ediyor bize de 1080p oyun yapin, isterseniz detaylar dibe vursun, hatta muhendis falan yollayalim, yeterki 1080p olsun diye... Gecen nesil 720p vs 640p muhabbettini az yapmadiniz, mustehak size ve sizin gibilere...
Al sana 1080p ama 30fps alti,birde onu gectim efektler neredeyse tamamen silinmis .Sen var ne anlamak o saat'den sonra 1080p den bisey? Oyunlar takila takila gidiyor ama teselliye bakin "hic degilse 1080p de takiliyor" Neyse burasi XO vs PS4 muhabbeti degil.Baslik ve konu icerigi cok farkli.Iyi günler efendim.

su_şişesi

22.5.2015 15:02:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Madem oyunlar istediğin gibi grafikle çıksın istiyorsun o zaman oyunlar pcye çıktımı 100er 200 er satın alacaksın satışları A-R-T-T-I-R-A-C-A-K-S-I-N tamam mı.Oyunlara para vermeyip destek çıkmıyorsa kim takar yediğimin high end pc tayfasını.
Her oyunum orijinal bro benim günahım neydi? Not: Bunuda söyleyim dedim hayatımda 200 liralık oyun almadım gta'ya 249 lira veren tayfadan değilim

su_şişesi

22.5.2015 14:56:59

0
Bu konsol olayı sizce gerçekmi yoksa bahanemi? olayı mit mi hdp'mi yaptı? şakası bir yana mesela crysis3'ün PC grafikleri bikaç katı güzelliğinde konsollara göre ona downgrade gelmemişdi E3'e grafik moduyla girip sonra konsollar güçsüz bahanesiyle downgrade attılar.

bughunt

22.5.2015 14:20:53

0
grafikler fena halde düşmüş,24 saatdir oyunun içerisindeyim.CDPR resmen PC oyuncularına yılın en büyük kazığını atdı.oyun sunum,görev ve oynanış olarak mükemmel ama o grafikler! firmanın yalan söylediğini şurdan anlayın: biz oyunu açık dünyaya bağlamadan grafikleri önceden belirleyerek bir demo (2013 meşhur demosu) oluşturduk,bu demo çaılışıyordu ama açık dünyaya yükleyince ise çalışmadığını farketdik ve optimize etdik asla downgrade değil. gelelim oyuna. 780Tİ ekran kartımla 4K tv de oynuyorum,bana sunulan görsellik konsol sürümüyle tamamiyle aynı,çok küçük fark uzak görüş alanı ve sharpening denilen 10 yıl öncesinin film grain i gibi uyduruktan adi bir filtre bırakın güzelleştirmeyi çoğu sahnede daha berbat bir görüntü veriyor.titan x i olanlara acıyorum,konsollardan 5 kat güçlü donanımıyla bu rezilliği çekiyorlar.CDPR sormazlar mı ya sen iyi güzel koca dünya yaptında o binaların içi nedir öyle.vizimaya geldim binayı görseniz bildiğin 6 sene önceki görsellik.aydınlatma,derinlik,kaplama,ışık sızması gibi efektler,gölgelendirme yok bomboş odun gibi bir görsellik keşke fotosunu çekseydimde göreydiniz.mağaraları giriyorum,kaplama kalitesi falan berbat bir de üstüne meşaleyi yakıyorum o turumcu ışık var ya bildiğiniz PS3 oyunıu.bu mekanlar önceden hazırlanmış prelocationlar istediğin kadar grafik basabilirsin.DA:I ve skyrimdeki mağaralara bakın hele dragon age de meşaleyi yakınca tam bir görsel şölen üst kalite kaplama,ışık yansımları ,parçacıklar falan muazzam.CDPR açıkca çıkıp ben PC ye yetiştiremedim,konsolu aynen aldım port etdim,optimize edemedim konsolda 7850 kart ile daha iyi çalışırken NVIDIA da 7 serisi ile 780ti hariç oyanayamazsınız 970 ,980 varsa alın diye. hiç beklemezdim ama bu firmadan downgrade olayını geçtim dış mekanlar hariç oyun grafik olarak tam bir fiyasko.Oyun kendisi bir harika ama yalan söylemek sana hiç yakışmadı.

İdrak İstimlak

22.5.2015 14:19:35

+3
Microsoft 720p de inat ediyor da oyunlarin XO surumleri daha mi zengin geliyor? Tutturmussunuz bir 1080p inadi, Sony nin boyle bir talebi yok, cihaz zaten bu cozunurlukte rahatca calistiriyor oyunlari, bilakis MS inat ediyor bize de 1080p oyun yapin, isterseniz detaylar dibe vursun, hatta muhendis falan yollayalim, yeterki 1080p olsun diye... Gecen nesil 720p vs 640p muhabbettini az yapmadiniz, mustehak size ve sizin gibilere...

okanikus

22.5.2015 14:17:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Görüsünüze saygi duyarim fakat dedigim gibi 1.02 yamasi ile oyun stabil calissin diye PS4 versiyonundan bir cok efekt ya kaldirilmis yada olabildigince en az seviyeye indirilmis.XO da da ara sahnelerde bazi kistilamalara gidilmis ama oyun icindeki efektlere pek dokunulmamis PS4 versiyonunda oldugu gibi iste bu yüzden XO hem daha iyi gözüküyor ve hem de cok daha iyi performans sergiliyor.1080p diye tutturusan olacagi bu zira bitek bu oyun degil Sony'nin 1080p inadindan oyunlarin bir cogu XO versiyonlarina göre dah düsük detay seviyesi ile geliyor!
Açıkçası oyunu iki konsolda da çıplak gözle görmedim izlediğimiz 720p render edilmiş video ne kadar gerçekçidir tartışılır zaten..Sonuç itibariyle hiçbiri babamızın firması değil..o yüzden ben fiyat performansa bakarım..birde enteresan bir şekilde pc ile konsolları kıyaslayıp mutlu olanlar var.. Ama kıyasladığı pc ye 1 tane xbox1 bitane ps4 bitane de dizüstü alınıyor .. Herneyse herkese iyi oyunlar dilerim.. İnşallah bütün oyunlar bütün cihazlarda optimize şekilde çalışır da biz tüketiciler memnun oluruz..

Chirrut Imwe

22.5.2015 14:05:36

-3
quote:

Orijinalden alıntı: okananlar

Muhakkak fark olacak 5000 TL lik pc ile 1250 TL lik ps4 arasında kıyaslamak bile saçma bence.. Ancak ps4 te antialasing yok grafikler çok kötü demiyorsun.. Demek istediğim 900p de çalıştığı söylenen xbox1 oyunları ile 1080p de çalışan ps4 oyunları arasındaki farkı farkedemezken Witcher da bariz farklılıklar var.. İgn de izleyebilirsiniz karşılaştırmaları..amacım şu iyi bu kötü diye ahkam kesmek değil gördüğümü söylüyorum.. Bu arada 1080p de frame düşmesi olacağına 900p de akıcı çalışsın oyunlar.. Hatta oyun içine seçenek koysunlar Pro car gibi.. Ben şahsen akıcılıktan yanayım.. Firmalar tutturdu güçsüz konsollara 1080p diye Allah sonumuzu hayır etsin..
Görüsünüze saygi duyarim fakat dedigim gibi 1.02 yamasi ile oyun stabil calissin diye PS4 versiyonundan bir cok efekt ya kaldirilmis yada olabildigince en az seviyeye indirilmis.XO da da ara sahnelerde bazi kistilamalara gidilmis ama oyun icindeki efektlere pek dokunulmamis PS4 versiyonunda oldugu gibi iste bu yüzden XO hem daha iyi gözüküyor ve hem de cok daha iyi performans sergiliyor.1080p diye tutturusan olacagi bu zira bitek bu oyun degil Sony'nin 1080p inadindan oyunlarin bir cogu XO versiyonlarina göre dah düsük detay seviyesi ile geliyor!

FantasyFiRe

22.5.2015 13:57:31

-1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu
alıntı:

Orijinalden alıntı: okananlar

Normalde oyunlarda grafik olaylarına çok takılmam..alır oynarım keyfime bakarım.. witcher ın pc ve ps4 versiyonları da çok güzel görünüyor..fakat bu sefer xbox1 versiyonu bariz bir şekilde geride..neden bu kadar farklı anlamış değilim ama ilk defa bu kadar fark var bence..cd project optimizasyon da sınıfta kalmış bu arada..kardeşlerin crysis oyunları gibi..


Saka yaptigini söyle ne olur.Adamlar PS4 versiyonunda AF,AO,FOG ne varsa kaldirmislar 1.2 yamasi ile oyun hala 30fps'yi nadiren görüyor.1080p'nin bedeli agir olmus

ps fanları xo ya baya bi sallıyodu grafik konusunda da görünen köy kılavuz istemiyor xo hem grafik hem de performans olarak akıyor.

okanikus

22.5.2015 13:30:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Saka yaptigini söyle ne olur.Adamlar PS4 versiyonunda AF,AO,FOG ne varsa kaldirmislar 1.2 yamasi ile oyun hala 30fps'yi nadiren görüyor.1080p'nin bedeli agir olmus
Muhakkak fark olacak 5000 TL lik pc ile 1250 TL lik ps4 arasında kıyaslamak bile saçma bence.. Ancak ps4 te antialasing yok grafikler çok kötü demiyorsun.. Demek istediğim 900p de çalıştığı söylenen xbox1 oyunları ile 1080p de çalışan ps4 oyunları arasındaki farkı farkedemezken Witcher da bariz farklılıklar var.. İgn de izleyebilirsiniz karşılaştırmaları..amacım şu iyi bu kötü diye ahkam kesmek değil gördüğümü söylüyorum.. Bu arada 1080p de frame düşmesi olacağına 900p de akıcı çalışsın oyunlar.. Hatta oyun içine seçenek koysunlar Pro car gibi.. Ben şahsen akıcılıktan yanayım.. Firmalar tutturdu güçsüz konsollara 1080p diye Allah sonumuzu hayır etsin..

BSC Misafiri

22.5.2015 11:48:30

0
Fark gozetmeksizin mi lan oyunu gtx 980 uzerine yapip optimizeyi ona gore ayarlayip "ya iste yapcak bisi yok " demek nedir

Chirrut Imwe

22.5.2015 10:29:47

-3
Bu konuyu uzatmanin bir anlami yok.Adam 4x TitanX ile bile o grafikler olmaz dedi bende "babalar gibi olur,hatta 10 katida olur,bak adamlar CGI görselleri gercek zamanli olarak 8K/60fps calistirdilar"dedim.Kimse de 4x TitanX olabilecegini iddia etmedim ama böyle bir sistemde istenilirse "bunun" yabilabilecegini söyledim. Bu konsollarin donanimlarini ilk vgleaks sizdirdi,olamaz yalandir dedim.Eger böyleyse bunlar yeni nesil falan degil siradan giris seviyesi bir PC dedim etrafimdaki bir haltdan cakmayan insanlar üstüme cullandi.Nihayetinde donanimlar resmi olarak aciklandiginda vgleaks'in sizdirdigi bilgilerle bire bir cikti eyvah simdi bittik dedim.Neyse heralde adamlarin belki benim bilmedigim biseyleri biliyorlardir da o yüzden böyle donanimlar secmislerdir dedim.Gecen zaman ardindan anladimki adamlarin benim bildigimin üstünede bisilerin koymadigi ve nitekim daha ilk oyunlarda bile büyük performans sikintilari cekmesi üstüne bal kaymak oldu. Bunu sizin icin söylemiyorum ama artik su nesil konsollari,insanlarin PC ile kiyaslamasi kadar büyük bir sacmalik olamaz.Bunlar icinde bildigin tablet islemcisi tasiyan yeni nesil adiyla cikmis birer giris seviye PC.Evet bunlar x86'ya gecisden sonra artik konsol degil PC hele X1 W10 güncellemsinden sonra tamamen PC Kernelleri kullacak kötümü hayir cünkü o tarafda DX12'nin bütün nimetlerini yiyecek ama Sony PS4 ile ne yapacak o merak konusu

chuckb

22.5.2015 10:28:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsolların donanım yetersizliği bu cihazların ilk teknik özellikleri gelmeye başladığında bir önceki nesiller arası grafik farkını veremiyeceğini zaten belli etmişti. Hatta Sayın Mesut çevik bunu bizzat kendisi de söylemişti. Evet maalesef Yeni nesil adı altında ps4 ve xbox one nın durumu bu. Fakat pc tarafında sıfır problem var diye söyleyebilirmiyiz. Yada o taraf da herşey güllük gülistanlıkmı? Ekran kartlarının fiyatları ortada ve bu ödenen fahiş fiyatlar karşısında gösterdikleri performans da ortada. Bu oyunu full detay ve bütün ayarlar açık şekilde oynatabilecek bir iki ekran kartı var ve oyun yapımcısı bu oyun da downgrade yapıldı diyor. Peki yapılmasa idi hangi ekran kartı oynatacakdı veya oyunu bu sene alıp bir yıl sonra çıkacak ekran kartlarımı beklenecekti:)) Daha öncede yazmıştım. Ekran kartlarımı yavaş gelişiyor yoksa oyun grafik teknolojisimi daha hızlı gelişiyor. Yada oyun severlerin cebinden daha fazla para almak için ince bir zeka ve stratejimi uygulanıyor. Bana göre bu nesil hem konsollar hemde pc tarafında hayal kırıklığı durun bakalım önümüzdeki dönemlerde neler göreceğiz. Naçizane yorum... Saygılar...
Dostum tabiki ekran kartı sektörü yavaş gelişecek :) Şu an piyasada olan ekran kartlarının grafik işlemcisi olarak, vram olarak 2 katı performansa sahip halleri üreticilerin elinde mevcut durumda ama piyasaya sürülmüyor. Neden? Çünkü üreticiler mevcut ekran kartlarından belirledikleri kar seviyelerine ulaşamadılar. Eğer üretici firmalardan 1i bu bahsettiğimiz ekran kartlarını piyasaya sürerse diğerleri de anında çıkarmaya başlayacaktır. Bu iş işlemci sektöründe de var. Şu an intel olsun amd olsun hepsinin elinin altında 128 bit işlemciler var ama piyasaya baktığımızda 64 bitten daha fazlasını bulmamız imkansız. Nedenlerine bakarsak daha 64 biti tam anlamıyla kullanamıyoruz ve işlemci üreticileri bu 64bitlik ürünlerinden yeteri kadar para kazanamadılar. :) Aslında bütün bu bahsettiklerim donanım sektörünün tamamında var malesef. Anakartta da aynı durum, işlemcide de aynı, her şey de aynı. Oyuncuların iliğini, kemiğini kuruttu bu firmalar.

freshmind

22.5.2015 02:16:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Bak güzel biraderim bol keseden atip da "4x TitanX ile o grafigi vermez" e itinaden adamlarin,DX12 Demosunda 4x TitanX ile Agni's Philosophy'i "gercek zamanli"(yani aktif bir donanim üstünde calisan) olarak 8K/60fps calistirilabildigini söylüyorum hala pre-render diyorsun .Yapimcilarin ticari kaygilari umurumda degil ben sana bilmeden bol keseden attigin bir mesaja cevap yazdim kapito Resimde güzel cimissin,hep böyle fotojenikmisin
Yanlız CD:PR'ın 2013 trailerının özellikle arka planlarının hazır ve üzerinde oynanmış renderlar ile yapıldığı kaç ay önce reddite ortaya çıktı, konu NeoGaf'a taşınınca mühendisin sızan söylemleri ile onaylandı. O zaman ki donanımla bile -oynanabilir- olarak elde edilebilmiş görüntüler değildi onlar. Tartışmanıza muktedir değilim ama araya bilgi notu olsun diye ekleyeyim dedim. Cehalet ortadan kalksın da fikirler doğru yolu bulabilsin. Bu arada ne kadar küçük bir pazarı savunduğunun farkındasındır umarım. 8-9 katlık bir satış farkı var platformlar arasında ve bu da yetmezmiş gibi bu gün en güçlü kaynakları olan Steam, Origin, Uplay ve GoG verilerine göre, zaten konsola göre az satan pc sürümlerinin %5-%8'i gerçekten high-end olarak tasvir edilen makinalarda çalıştırılıyor. Donanımların fiyatları karşısında sundukları ortada. Maalesef bir oyuncuyu bu parametreler ile tatmin etmekten uzaklar ki bu pazar bu gün oyunculuğu hakimiyeti altına alamadı. Bu fiyatlarla da alamaz. Konsollar güçlü demiyorum, ancak geçen yıl başında 299 doları görmüş bir cihazdan bahsediyoruz... El insaf. Bu arada yukarıda ki bir yoruma da katıldığımı belirterek yineleyeyim ki; bu gün bu "sözüm ona" downgrade yemiş hali ile en baba grafik kartlarını öttürüyor oyun. Nvidia'nın ıvır zıvırlarına bulaşıldığında ise tam korku filmine dönüyor (bizzat deneyimledim) ... O pre render arka planları bir kenara atıp bu gün herkesin beklediği o görseller ile gelseydi bu oyun hangi grafik kartı ile oynamayı düşünüyordunuz. Bence öncelikle buna bir açıklama getirmelisiniz... 780 ti'ın Ultra'da gameworks enstantaneleri açıkken 24fps gördüğü bir oyundan bahsediyoruz. Birazcık mantık. Elinizde olmayan kaynakları sanki sizinmiş, ulaşabiliyormuşsunuz gibi savunmayın. Kaldı ki oyunculuğun ulaştığı rakamları ve kaçının bahsi geçen şemanın içine girebileceğini işin içine katmıyorum bile. %60'ı mobil gpular ile dolu bir pazardan söz ediyoruz. Tabi muhatap olduğum kişi ne kadar olgun bilemeyeceğim ancak ben yinede bu açıklamaları sundum, ağır gelirse haberdar edersiniz.

BSC Misafiri

22.5.2015 01:31:39

+1
Hiç kusura bakmayın Aliens gibi yaptılar önce mükemmel süslediler sonra aa pardon olmadı bu resmen kandırmaktır biz bu oyuna o resimlerde ve videolardaki görüntüyü görerek para veriyoruz.

BSC Misafiri

22.5.2015 01:30:21

-1
Konsolların donanım yetersizliği bu cihazların ilk teknik özellikleri gelmeye başladığında bir önceki nesiller arası grafik farkını veremiyeceğini zaten belli etmişti. Hatta Sayın Mesut çevik bunu bizzat kendisi de söylemişti. Evet maalesef Yeni nesil adı altında ps4 ve xbox one nın durumu bu. Fakat pc tarafında sıfır problem var diye söyleyebilirmiyiz. Yada o taraf da herşey güllük gülistanlıkmı? Ekran kartlarının fiyatları ortada ve bu ödenen fahiş fiyatlar karşısında gösterdikleri performans da ortada. Bu oyunu full detay ve bütün ayarlar açık şekilde oynatabilecek bir iki ekran kartı var ve oyun yapımcısı bu oyun da downgrade yapıldı diyor. Peki yapılmasa idi hangi ekran kartı oynatacakdı veya oyunu bu sene alıp bir yıl sonra çıkacak ekran kartlarımı beklenecekti:)) Daha öncede yazmıştım. Ekran kartlarımı yavaş gelişiyor yoksa oyun grafik teknolojisimi daha hızlı gelişiyor. Yada oyun severlerin cebinden daha fazla para almak için ince bir zeka ve stratejimi uygulanıyor. Bana göre bu nesil hem konsollar hemde pc tarafında hayal kırıklığı durun bakalım önümüzdeki dönemlerde neler göreceğiz. Naçizane yorum... Saygılar...

mementopolis

21.5.2015 23:37:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Bak güzel biraderim bol keseden atip da "4x TitanX ile o grafigi vermez" e itinaden adamlarin,DX12 Demosunda 4x TitanX ile Agni's Philosophy'i "gercek zamanli"(yani aktif bir donanim üstünde calisan) olarak 8K/60fps calistirilabildigini söylüyorum hala pre-render diyorsun .Yapimcilarin ticari kaygilari umurumda degil ben sana bilmeden bol keseden attigin bir mesaja cevap yazdim kapito Resimde güzel cimissin,hep böyle fotojenikmisin
4 titan'in olsa bile üper 8K 60 Fps'e layik bir oyunun olmayacak diyorum anlamiyormusun.

Chirrut Imwe

21.5.2015 23:34:04

-2
Bak güzel biraderim bol keseden atip da "4x TitanX ile o grafigi vermez" e itinaden adamlarin,DX12 Demosunda 4x TitanX ile Agni's Philosophy'i "gercek zamanli"(yani aktif bir donanim üstünde calisan) olarak 8K/60fps calistirilabildigini söylüyorum hala pre-render diyorsun .Yapimcilarin ticari kaygilari umurumda degil ben sana bilmeden bol keseden attigin bir mesaja cevap yazdim kapito Resimde güzel cimissin,hep böyle fotojenikmisin

mementopolis

21.5.2015 23:23:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu 4x TitanX ile adamalar Agni's Philosophy'yi 8K da saf 8K kaplama cözünürlügü ile 60fps de kitlediler .Ufak atinda civcivler yesin.Yahu bunlar artik birer konsol degil.x86 mimarisine gecis ile bildigin giris seviyesi cihazlar bunlar,üstünde sadece özellestirilme yapilmis hepsi bu.Ne bir Cell (oda IBM Power PC tabanli)var artik ne de saf Power PC ile donatilmis bir Xbox.Bunlarin icinde giris-orta seviye ayarinda GPU ve de üstünde tablet islemcileri var. Xbox'i severim Sony fanatiklerine karsi savunurum fakat,gözü kapali cahil,donanimdan bi halt cakmayan biri olmadigimdan,kalkip su an ki PC komponentleri ve yapabilecekleri ile karsilastirmam.Ayiptir günahtir https://www.youtube.com/watch?v=nVym8jYzwSs
@eskhioyuncu Renderlanmis sahne ile Gercek Oyunu ayirt edemiyorsun galiba ? veya script sahneleri. Ayrica öyle bir sistem icin kimsenin gücü yetmez öyle.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Eurogamer: Oyunun konsol versiyonları PC sürümünü kısıtladı mı? CDPR: "Eğer oyunun konsol versiyonları olmasaydı Witcher 3 şu anki hâliyle bizlerle olmazdı. Böyle bir oyun yapmaya gücümüz yetmezdi. Çünkü konsollar bize daha fazla satış miktarı hedefleyebilmemizi, oyun için daha fazla bütçeye sahip olabilmemizi ve bu büyük, devasa dünyayı geliştirebilmemizi sağlıyor. Eğer sadece PC için geliştirseydik, evet… muhtemelen grafik anlamında daha iyisini yapabilirdik, çünkü sadece ona odaklanmış olacaktık. Sadece PS4’e ya da Xbox One’a yapıyor olsak da öyle olurdu. Ama o takdirde böyle bir oyun yapmaya gücümüz yetmezdi." -Alinti : M.ihsan Tatari .

muzaffer_k

21.5.2015 23:12:00

+1
ubi soft bile bu açıklamayı duyunca kıvırmanın butür yollarıda varmış diye şaşırmıştır

Chirrut Imwe

21.5.2015 23:02:50

-2
quote:

Orijinalden alıntı: okananlar Normalde oyunlarda grafik olaylarına çok takılmam..alır oynarım keyfime bakarım.. witcher ın pc ve ps4 versiyonları da çok güzel görünüyor..fakat bu sefer xbox1 versiyonu bariz bir şekilde geride..neden bu kadar farklı anlamış değilim ama ilk defa bu kadar fark var bence..cd project optimizasyon da sınıfta kalmış bu arada..kardeşlerin crysis oyunları gibi..
Saka yaptigini söyle ne olur.Adamlar PS4 versiyonunda AF,AO,FOG ne varsa kaldirmislar 1.2 yamasi ile oyun hala 30fps'yi nadiren görüyor.1080p'nin bedeli agir olmus

The_Rahip

21.5.2015 22:50:45

0
Grafikler dusurulmus haliyle bile mukemmel.

okanikus

21.5.2015 22:50:43

0
Normalde oyunlarda grafik olaylarına çok takılmam..alır oynarım keyfime bakarım.. witcher ın pc ve ps4 versiyonları da çok güzel görünüyor..fakat bu sefer xbox1 versiyonu bariz bir şekilde geride..neden bu kadar farklı anlamış değilim ama ilk defa bu kadar fark var bence..cd project optimizasyon da sınıfta kalmış bu arada..kardeşlerin crysis oyunları gibi..

Chirrut Imwe

21.5.2015 22:43:37

-1
4x TitanX ile adamalar Agni's Philosophy'yi 8K da saf 8K kaplama cözünürlügü ile 60fps de kitlediler .Ufak atinda civcivler yesin.Yahu bunlar artik birer konsol degil.x86 mimarisine gecis ile bildigin giris seviyesi cihazlar bunlar,üstünde sadece özellestirilme yapilmis hepsi bu.Ne bir Cell (oda IBM Power PC tabanli)var artik ne de saf Power PC ile donatilmis bir Xbox.Bunlarin icinde giris-orta seviye ayarinda GPU ve de üstünde tablet islemcileri var. Xbox'i severim Sony fanatiklerine karsi savunurum fakat,gözü kapali cahil,donanimdan bi halt cakmayan biri olmadigimdan,kalkip su an ki PC komponentleri ve yapabilecekleri ile karsilastirmam.Ayiptir günahtir https://www.youtube.com/watch?v=nVym8jYzwSs

AvriL

21.5.2015 22:33:32

0
Güzel fake atmış cd projekt

wardstone

21.5.2015 21:42:36

+1
Kesin artık pre-order yapmayı!

stun

21.5.2015 21:41:56

0
ps4 te oynuyorum bu downgrade yemiş haliysede hiç sorun değil grafıkler hala çok çok güzel.. ps3 te de oyun oynuyordum.. neyinize yetmiyor grafıkler onu anlamıyorum.. hikayesi, oynanışı , açık dünya keşfide muazzam

F13

21.5.2015 20:45:21

0
Konsol demek ucuza oyun oynamak demek. Ucuza kaçtık diye oyunlarda grafik yapamıyolar. konsolun kapasitesi belli çünkü

hayansame

21.5.2015 20:11:16

+1
Video oyunu kanunlari, bu kanunlara uyulmadigi taktirde yasal duzenleme yapabilecek mahkemelerin olmasi lazim artik. Sozum witcher ekibine degil, daha cok ea ubisoft ve son 3,4 yildir kendisine yakismayan davranislar yapan sega ve turevlerine. Bu kan emiciler gittikce bizim iyi niyetimizi(orijinal oyun alma istegimizi) suistimal ediyor, bir cok dayatmalar, sart kosmalari kendilerine hak biliyor ve bunlara ragmen hala eskisi gibi tam bitmis bir oyunlarla karsi karsiya degiliz. Betalar, alphalar, ilk gun yamalari ve bir suru sacma sapan ozensiz oyunlar. Ve ona ragmen tonla para istemeye basladilar. Buna gercekten yeter demeyecekmiyiz? Ne zaman tepkimizi koyacagiz, ne zaman bir çöp kovasi gibi her cikan oyunu ve ya sevdigimiz turdeki oyunu deli gibi somurmekten vazgececegiz. Secici olmaliyiz, hatalariyla kabullene kkabullene bu duruma, bu kan emicileri biz getirdik. Bu seslendigim kitle oyun pazarinin yuzde biri bile deil belki ama kendimce selzeniste bulundum :/

killuminati25

21.5.2015 20:01:49

0
Şu nesilde downgrade yemeden gelen oyun var mı?Varsa dişimi kıracam.Madem daha ilk seneden böyle sürünecek konsollar niye çıkarıp da rezil ettiniz kendinizi.

pcrex

21.5.2015 19:39:02

0
sallayınız ve geçiniz. CDprojektin söylediği hiç bir şey artık bir değer taşımıyor. bir dönem cevat yerli ve crytek ne ise bunlar da o yani bundan sonra yawww he he...

Rindaman

21.5.2015 19:03:26

+3
ben hep 50 liralık oynadığım için sorun yok.

MadSlinger

21.5.2015 18:53:30

+1
Birde çıkınca görün diyordu yapımcı artist artist. Millet aldı, sonra açıkladın. CD Projekt çok harika bir firma değil mi?

_Sparda_

21.5.2015 18:35:35

0
Ya bu pc konsol kapişmalarına girmeyin fonboyluk yapmayın oyunun fanboyluğunuda yapmayın çok komik ve aciz görünüyorsunuz adamlar şuan çıkardıkları grafikleri alın biz bu grafiklerle çıkarcaz deseler kimse sesini zaten çıkarmazdı ki grafikleride güzel konsol ve pc farklı oyun zevklerine hitap ediyor herkez kendi sevdiği şeyi yapsın trollerin gazına çok çok iyi geliyorsunuz maşallah adam ortaya atıyor boş bir laf hemen delinin taş attığı kuyuya hücum ediyorsunuz neyi neye kanıtlama derdindesiniz belli değil benim oynadığım oyun ne efeklerde olursa olsun benim sevdiğim benimsediğim zevk aldığım ahmetin kullandığı mehmetin kullandığı pc konsolu alakadar etmezki herşeyin peşine düşüp yok pc power yok konsol power geçin bu ayakların 2sininde artıları farklı bunlarıda biliyorsunuz didişmek niye niye hep bir gaza gelme durumu var anlam veremiyorum burda 40 yaşında adamda var takılan 15 yaşında adamda var gidiyor birbirlerini yiyorlar kendi oynadığınız oyunu severek isteyerek yada sorunlar olsa dahi oynuyorsanız bitmiştir.Nedir arkadaş bu ooo pc grafikleri böyle şöyle konsolcular çıkar oo bizim kide bu millet iyice didişmek için birbirine saldırmak için yer arar olmuş acınası hale gelmişiz haberimiz yok

BlackBeasT

21.5.2015 18:31:33

+2
Düzenbazlık yapanı savunmak saf olduğunu belgesi, Animasyon filmini PC ultra grafik kalitesi olarak lanse edip Yeni konsollarda "uzaktan high gibi" görünüyor söylemleri ile beklentiyi yükseltip Para kazanacağı konsol platformunda ki oyuncuları enayi yerine koymak değilde ne bunların yaptığı? Oyun çıktıktan sonra ezik açıklamalar ile gönül almaya çalışıyorlar. UBI'nin Watch Dog mevzusu'nun farklı versiyonu... R* 2.5 yıl GTA 5 ile oyun konsollarından parayı cukka yaptı. PS4'de 25-30fps arası gidip gelen oyun PC'de 4 yıllık E.Kartı GTX660 bütün ayarlar High, MSAA kapalı 60fps... Daha çok öperler mucx mucx

EmuMaster

21.5.2015 18:22:32

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: EmuMaster<br><br>İyide sen bu oyunu böyle geliştirirken elinde xo ve ps4 devkitide vardı. 3 platforma aynı anda streaming yapıp geliştirmiyormuydun da hass yapamadık diyosun? <br><br>Yeme bizi cd projekt. Oyun şahane lafımız yok ama downgrade yemiş oyunu birde optimize özürlü çıkarttın fps bir 60 oluyor bir 45. Ultra ile high arası grass quality ve foliage dışında pek fark yok. <br><br>Neyse olan oldu kıvırmaya devam edin. Bari 2013 deki gibi olacak high texture pack sözü verin pc kullanıcılarına. Ps4 grafiğiyle oynatıpta adamın milyarlık kartı 60 fps yi yakalayamıyor ise kusura bakmada beceriksizce çıkarmışın demektir pc'ye. <br><br>Evet arkadaşlar malesef x86 mimarili konsolların limiti işte budur. Yani sonradan öyle gizli güçleri açılıp son zamanlarına doğru über grafikli oyunlar olmayacak. Ne yazıktır ki bu cihazlar yüzünden high end pc kullanıcıları da etkileniyor.</blockquote><br><br>Madem oyunlar istediğin gibi grafikle çıksın istiyorsun o zaman oyunlar pcye çıktımı 100er 200 er satın alacaksın satışları A-R-T-T-I-R-A-C-A-K-S-I-N tamam mı.Oyunlara para vermeyip destek çıkmıyorsa kim takar yediğimin high end pc tayfasını.
tamam.

EmuMaster

21.5.2015 18:19:51

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son
alıntı:

Orijinalden alıntı: keskin_art

eeee hak ettiniz pc meraklıları o kadar dedik oyun yok ps4 de mediyum muşta felan da alsana ultura hepsinde aynı işte yine ekran kartını itelediler demiii :D:DD


3 sene önce yenilediğim 7870'li PC ile PS4'ten daha iyi performans (görüntü + FPS bazında) alıyorsam bence burada sorgulanması gerekenler, oyunun konsoldaki halini ölesiye savunanlardır. Bir de oyunu oynayabilmek için 1200-1700 TL arası konsol masrafı yaptınız. Kime ne itelenmiş şimdi?

Yeni nesil (!) konsol, 3-4 yaşındaki karttan daha kötü performans veriyor. Süper.
Adamlara konsoldaki kartın tırışka olduğunu anlatamıyorsunki.Halen secret power of console diye tutturmuş gidiyorlar.

Wayward Son

21.5.2015 18:06:55

-1
quote:

Orijinalden alıntı: keskin_art eeee hak ettiniz pc meraklıları o kadar dedik oyun yok ps4 de mediyum muşta felan da alsana ultura hepsinde aynı işte yine ekran kartını itelediler demiii :D:DD
3 sene önce yenilediğim 7870'li PC ile PS4'ten daha iyi performans (görüntü + FPS bazında) alıyorsam bence burada sorgulanması gerekenler, oyunun konsoldaki halini ölesiye savunanlardır. Bir de oyunu oynayabilmek için 1200-1700 TL arası konsol masrafı yaptınız. Kime ne itelenmiş şimdi? Yeni nesil (!) konsol, 3-4 yaşındaki karttan daha kötü performans veriyor. Süper.

Wayward Son

21.5.2015 18:04:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: ardaq fanboylar kusura bakmasında grafikler düştü deyip saldırıyor şikayet ediyor hatta proveke ettiğim iddiasıyla uzaklaştırma alıyorduk. şimdi noldu?? hala yedirememişsiniz ki haberde ama açık dünya yeaa olur öle yeaaa diyorsunuz. e o zaman watch_dogsta açık dünyaydı haliyle düşürmek zorunda kaldılar demeliydiniz. ona niye saldırıyorsunuz da witcher'ı hala eleştiremiyorsunuz?
Angelz reyiz hoş geldin.

Rapsody_izmir

21.5.2015 18:00:24

0
Yiyim ayagi yapmis cd project. Downgrade in affi olmaz. Dg olmayacak diye vik vik edip duruyorlardi birde. Sonrada hassss diye aciklama yapip sevimli gozukmeye calismislar.

ardaq

21.5.2015 17:59:43

0
fanboylar kusura bakmasında grafikler düştü deyip saldırıyor şikayet ediyor hatta proveke ettiğim iddiasıyla uzaklaştırma alıyorduk. şimdi noldu?? hala yedirememişsiniz ki haberde ama açık dünya yeaa olur öle yeaaa diyorsunuz. e o zaman watch_dogsta açık dünyaydı haliyle düşürmek zorunda kaldılar demeliydiniz. ona niye saldırıyorsunuz da witcher'ı hala eleştiremiyorsunuz?

keskin_art

21.5.2015 17:53:43

0
eeee hak ettiniz pc meraklıları o kadar dedik oyun yok ps4 de mediyum muşta felan da alsana ultura hepsinde aynı işte yine ekran kartını itelediler demiii :D:DD

Fingolfin.

21.5.2015 17:38:29

0
Oyun grafikleri hala muazzam lakin neden böyle bir girişimde bulunmuşlar, zaten bu grafiklerle gösterseler, oyunun diğer detaylarıyla beraber yine büyük beklenti yaratıcaktı, hatta daha düşük grafiklerde bile olsa ben heyecanla beklerdim, açıkçası hiç grafikleri umursamasam da, bu tarz göz boyamaları çok itici buluyorum ama oyun gerçekten başarılı olmuş, o yüzden çok bir şeyde diyemiyorum.

BSC Misafiri

21.5.2015 17:37:28

0
Ben bu kadar sahtekar bir firma ve satılmış medya görmedim. Resmen CGI gösterip milleti kandırdılar ve CGI kalitesi olacak dediler! incelemelerde de Downgrade'den hiç bahsetmediler. Evolve gibi oyunlar bile PC'de vram'ı doldurmuştu ve witcher 3'te büyük haritada CGI kalitesi olamayacağı en başından belliydi!

BSC Misafiri

21.5.2015 17:37:20

0
Enhanced Edition dx12 ve e3 2013 kalitesiyle yayınlanır seneye tabi paralı olarak

BSC Misafiri

21.5.2015 17:37:15

+7
Oyun çıkmadan önce: Grafikler inanılmaz CGI kalitesi, downgrade yok, Ultra'yı görünce şok geçireceksiniz dediler internete erken düşen olumsuz yorumları kabul etmediler ve kıyaslamalara müdahale edip sildirdiler. Pre Order'ları toplayıp oyun çıktıktan sonra downgrade vardı! diyorlar :D

BSC Misafiri

21.5.2015 17:37:09

-1
Şu üç kuruşluk konsolların ekran kartı kaldırmıyor diye, olan 1000 lerce dolar verdiğimiz pc leri tam kapasite kullanamamak olarak karşımıza çıkıyor maalesef !!!!!!!!!!!!!

BSC Misafiri

21.5.2015 17:22:28

-2
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster İyide sen bu oyunu böyle geliştirirken elinde xo ve ps4 devkitide vardı. 3 platforma aynı anda streaming yapıp geliştirmiyormuydun da hass yapamadık diyosun?

Yeme bizi cd projekt. Oyun şahane lafımız yok ama downgrade yemiş oyunu birde optimize özürlü çıkarttın fps bir 60 oluyor bir 45. Ultra ile high arası grass quality ve foliage dışında pek fark yok.

Neyse olan oldu kıvırmaya devam edin. Bari 2013 deki gibi olacak high texture pack sözü verin pc kullanıcılarına. Ps4 grafiğiyle oynatıpta adamın milyarlık kartı 60 fps yi yakalayamıyor ise kusura bakmada beceriksizce çıkarmışın demektir pc'ye.

Evet arkadaşlar malesef x86 mimarili konsolların limiti işte budur. Yani sonradan öyle gizli güçleri açılıp son zamanlarına doğru über grafikli oyunlar olmayacak. Ne yazıktır ki bu cihazlar yüzünden high end pc kullanıcıları da etkileniyor.
Madem oyunlar istediğin gibi grafikle çıksın istiyorsun o zaman oyunlar pcye çıktımı 100er 200 er satın alacaksın satışları A-R-T-T-I-R-A-C-A-K-S-I-N tamam mı.Oyunlara para vermeyip destek çıkmıyorsa kim takar yediğimin high end pc tayfasını.

StrangerLovely

21.5.2015 17:18:57

+2
Ahahaha işte bahsedilen dürüst firma. Adamlar o kadar onurlu ki kendileri söylüyorlar.

EyesNight

21.5.2015 17:00:42

+1
Şuan tüm yorumları okuyup kriz geçirebilirdim ama oyun harika yani denilecek tek şey var downgrade bahane oyun şahane :D

Redunay

21.5.2015 16:52:15

0
Hiç değilse kıvırmıyor o da bir şeydir.

gokhans19

21.5.2015 16:51:07

0
Bu da yeni moda oldu. Önce pcde 3tane titan ekran kartıyla oyunu oynayıp göster böyle süper böyle hiper diye ondan sonrada fakirlerin pcleri kaldırmaz konsolcularda en fazla 720p mediumda 30fpsde anca oynar diye kıs oyunu. Ubisofttan sonra bunlarda aynı yola başvurdular sanırım. Anneleri göster ama elletme demiş. Anlaşılan o ki bu saatten sonra erken erişimle oyun almamak gerekiyor.

mementopolis

21.5.2015 16:47:06

-3
Kafayı yemiş bunlar . 4 Titan X taksanız yine o görseiği alamasınız. Hatta herkesle binlerce Dolarlık pc var niz bilmiyoruz .(Belki biraz fazla attım ) . Oyun her türlü harika geçin bunları .

TheMuyu

21.5.2015 16:41:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah sizin gibi her çıkarılan paralı içerikleri savunan hastalıklı tipler yüzünden oyun çıkmadan dlc leri season pass leri duyurulup satılıyor. Expension pack oyun çıkmadan duyurulmaz, oyun belirli bir ivme yakalar ayrıca hazırlanıp satışa sürülür bahsettiğin içerik. E3 te de ferrari gösterip toyota vermişler ama problem yok Oyun popüler inceleme puanları yüksek sende popülistsin karşı çıkılır mı hiç çok ayıp
alma o zaman mecburmusun expansion almaya al sadece ana oyunu oyna birak bu kadar basit

Nevfel

21.5.2015 16:19:39

+1
Oyun güzel tamam. Ama 2013 de pc ile o günkü teknoloji ile gösterdiğin o grafikleri eğer bugün bu kartlarla gösteremiyorsan kusura bakma ama bu çok büyük bir beceriksizliktir. Sonra nvidia ile anlaşıp gtx970-980 alana oyun bedava deyip açıkladığın sistem gereksinimlerinde de bu kartları tavsiye edip sonra da grafik olarak içinde hd7870 barındıran ps4 ile aynı grafiği veriyorsan bunun adı düpedüz sahtekarlıktır. Sonra da yok olmadı yok bilmem ne. O zaman zamanında millet sorduğunda niye itiraf etmediniz. Oyun satışları zarar görür ve Nvidia denen adi firma elindeki gtx970-980 leri kol gibi fiyata satamazdı tabii.

EmuMaster

21.5.2015 16:08:52

+1
İyide sen bu oyunu böyle geliştirirken elinde xo ve ps4 devkitide vardı. 3 platforma aynı anda streaming yapıp geliştirmiyormuydun da hass yapamadık diyosun? Yeme bizi cd projekt. Oyun şahane lafımız yok ama downgrade yemiş oyunu birde optimize özürlü çıkarttın fps bir 60 oluyor bir 45. Ultra ile high arası grass quality ve foliage dışında pek fark yok. Neyse olan oldu kıvırmaya devam edin. Bari 2013 deki gibi olacak high texture pack sözü verin pc kullanıcılarına. Ps4 grafiğiyle oynatıpta adamın milyarlık kartı 60 fps yi yakalayamıyor ise kusura bakmada beceriksizce çıkarmışın demektir pc'ye. Evet arkadaşlar malesef x86 mimarili konsolların limiti işte budur. Yani sonradan öyle gizli güçleri açılıp son zamanlarına doğru über grafikli oyunlar olmayacak. Ne yazıktır ki bu cihazlar yüzünden high end pc kullanıcıları da etkileniyor.

freshmind

21.5.2015 15:57:00

+2
Biz söylediğimizde nasılda üstümüze çullanmışlardı, eksilemişlerdi, bir şey bilmiyorsun demişlerdi... Daha 2014'te söylemiştim bunları. Oyunun çıkışına 1 hafta kala her yerden haber sızdırıldı onları paylaştım, onlara da laf edenler oldu. Oyun çıktı sattığını sattı, "bekleyin bekleyin bekleyin" lafları yutuldu ... Zamanında grafiklerin sorun olmadığını ancak firmanın PR politikasının yanlış olduğunu eleştirmiştik, nitekim açıklamaları da bunu gösteriyor. Sorun grafik değildi sorun aldatmak, yalan söylemekti. Bu arada hala konsollara laf atanlar var, firma kendi açılama beyanlarında belirtmişler "ekmeği oradan yiyoruz ona göre uyarladık" diye. Senin ekran kartında satsın, senin platformunda da gözü kapalı 10 milyonluk satışlar devrilsin sana da oyun yapılsın ... Not: Oyunda 22 saati devirdim ve devirmeye devam ediyorum, muazzam bir oyun olmuş. Ancak downgrade yediği gerçeğini (hemde en sağlamından) değiştirmiyor.

Rontinay

21.5.2015 15:56:43

0
konsollar olduğu sürece kalite düşüklüğü elbette olucaktır.

busterr

21.5.2015 15:23:55

+2
Haberi çok yarım yamalak vermişsiniz grafiklerin neden değiştiği o, insanların aldatılmış hissettikleri için kızdıklarına verdikleri cevap falan yok, millet asıl bunu merak ediyor. Buyurun asıl orjinal metin; "If the consoles are not involved there is no Witcher 3 as it is," Iwinski said. "We can lay it out that simply. We just cannot afford it, because consoles allow us to go higher in terms of the possible or achievable sales; have a higher budget for the game, and invest it all into developing this huge, gigantic world. "Developing only for the PC: yes, probably we could get more [in terms of graphics] as there would be nothing else - they would be so focused, like if we would develop only on Xbox One or PlayStation 4. But then we cannot afford such a game." Iwinski also stressed the team didn't set out to mislead anyone, and the nature of game development meant at the time they had no idea of the technical limitations they'd encounter. "Maybe we shouldn't have shown that [trailer], I don't know, but we didn't know that it wasn't going to work, so it's not a lie or a bad will - that's why we didn't comment actively. We don't agree there is a downgrade but it's our opinion, and gamers' feeling can be different. If they made their purchasing decision based on the 2013 materials, I'm deeply sorry for that, and we are discussing how we can make it up to them because that's not fair." A patch has apparently been sent to certification that hopes to bump up the graphics on the PC version at least, while CD Projekt Red continues to look at options for other platforms.

Keras

21.5.2015 15:22:53

0
Yabancı basın yıllardır diyor pre-order yapmayı bırakın diye. Adamlar Adobe After Effects ile video yapıp koyuyor 1.5 milyon satıyor. Böyle olduğu sürece hiçbir zaman size gösterilen oyunu oynayamayacaksınız.

FantasyFiRe

21.5.2015 15:21:37

0
bu halide gayet başarılı. haklılar oluşturdukları dünya devasa

1094ali1094

21.5.2015 15:17:57

0
En azından adamlar uğraşmış, istemeden olmuş .

J.A.Cooper

21.5.2015 15:14:22

-1
Oyun gameplaylerle aynı. Adamlar oyun çıkmadan aylar öncesinden gosterdiler bok atmayın

MertKarakus

21.5.2015 15:13:28

0
Biraz g*tlerine fazla güvenmişler. Mert bir hareketle açıklamışlar. Ama delikanlılık bunu önceden söylemekteydi bence.

MonacoDoom

21.5.2015 15:10:47

+1
Downgrade konsollar için yapılmıştır istediğiniz kadar inkar edin, olan pc'ye oldu. 2013 videosunu çamaşır makinesiylemi çektiler tabikide pc'den alınma görüntüydü o, ee ozaman daha ne pc'ler oynatmaz diye geçiniyorsunuz, adam gibi optimizasyon yapmayıp kart sattırmaya çalışıyorlar az rockstar'dan optimizasyon nedir öğrensinler önce.

Saiki

21.5.2015 15:05:52

0
sizin gibi her çıkarılan paralı içerikleri savunan hastalıklı tipler yüzünden oyun çıkmadan dlc leri season pass leri duyurulup satılıyor. Expension pack oyun çıkmadan duyurulmaz, oyun belirli bir ivme yakalar ayrıca hazırlanıp satışa sürülür bahsettiğin içerik. E3 te de ferrari gösterip toyota vermişler ama problem yok Oyun popüler inceleme puanları yüksek sende popülistsin karşı çıkılır mı hiç çok ayıp

mehmet4428

21.5.2015 15:05:12

+1
En azından gökyüzünden kısmamışlarda atmosfer sağlam görünüyor. :D İsteseler o grafiklerde yaparlardı ama konsollar sağolsun PC ile arada fark olmasın diye firma mecbur konsolların seviyesinde oyun yaptı. O grafikler için grafik ayarları kısmına very high eklerlerdi isteyen açardı ama tabi yapmazlar çünkü konsollar var. Herkesin tabi titan X'i yok ama o grafikleri açacak ayarlar yapsa yüksek sistemi olanlar oynardı en azından.

KortX

21.5.2015 14:58:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Helsinki Vampire Bazen herşeyi döner satan tezgaha yaklaştığımızdaki "Abi ben bir çeyrek rica edeyim" dediğimizdeki kadar kolay olduğunu zannediyoruz. Halbuki bunun sabahın çok çok erken saatlerinde etini alması, terbiye etmesi, hazırlanması ve tüketiciye sunulması kadar uzun bir aşama vardır. Konunun özünden sapmadan şunu demek istiyorum ki; elimizdeki malzeme güzel bir malzeme. Herşeyde olduğu ve olacağı gibi evdeki hesap çarşıya her zaman uymuyor. Geriye kalan "uydurabilme" kısmı. Ben CD Project Red firmasına bir türk oyuncu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
Grafikler düşük olsa bile güzel. Kimse bu grafiğe kızmıyor tabii ki. İnsanların kızdığı, oyun çıkmadan satışların yükselmesi için yapılan grafik abartma politikasını uygulamaları. Niye çıkmadan önce söylemiyorlar grafikleri düşürmek zorunda kaldık diye? Esas dürüst satış böyle olur. Edit: İmlâ.

encuni

21.5.2015 14:57:52

+1
Konsolum yok hatta üst düzey bi pcm var fakat konsollar olmazsa her sene ekran kartını dayarlar adama .

bozcan

21.5.2015 14:48:55

+2
İşin içine konsollar girmeseydi, birçok geliştirici aç kalırdı.

Dovahkiin

21.5.2015 14:48:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Megathrone26 Ya benim anlamadığım şu.Grafikleri o kadar yüksek gösterip sonradan düşüreceğinize , düşük gösterip yükseltmek daha mantıklı değilmi? Bir kere de şu DOWNGRADE yerine UPGRADE görsek ya
Gerçek anlamda dürüst bir firma olsa bile oyun güzel değilken gösterip niye olumsuz bir algı oluştursun ki? Ön sipariş almayıp oyunu çıkışıyla birlikte tamamen oyuncuların değerlendirmesine sunması daha iyi olur. Dürüstlüğü umursamayan tamamen ticari hareket eden firmalar zaten ön sipariş için her türlü yalanı söylüyor, orda sınır yok.

huseyincarnege

21.5.2015 14:47:15

0
yaw biz bunun için sistem topladık olana bak bide kutulu versiyonunu bulamıyom :S o güzelim görüntüler yokmu şimdi patates bir The Witcher 3 sistemi iyi olan biri ve oyunu oynuyan biri anlatsın yaw

Chirrut Imwe

21.5.2015 14:42:36

-1
Isin icine konsollar girince sonucun "downgrade" olmasi hic sasirtici degil.Ha baska bir mesele ise 2013 de gösterilen görselleride PC de yakalabilselerdi bugün PC oyuncularinin belkide %90'i o görsllerde oynayamayacakti....Yeni nesil diye cikan konsollara 750ti gibi giris seviyesi bir kart dahi GTA V de ayni ayarlarda 60fps de kitliyor. GPU'lar yine idare eder fakat o tablet CPU'lar isleri b...etmeye yetip de artiyor.Adamlarin Power PC mimarisinden cikip da x86'ya nede gecis yaptiklarini hala anlayabilmis degilim.Hayir bu donanimlarla konsol mimarisinden cikmak ne cesaret? Oyun yapimcilarini suclamiyorum,adamlarin eldeki imkanlarla, ellerinden gelen bu.Yapilicak bisey yok. Bu nesilin ömrü pek uzun olmaz...En gec 2018 de sonraki konsollarin zamanina göre cok iyi bir donanimla gelicegini düsünüyorum.2 seneye 4K PC de standart olunca yani orta seviye bile 4K/60fps'yi gördügünde günümüzün "grafik hastasi oyuncu nesli" konsollara cokdan burun kivirmaya baslamis olacaklar bile..

blackzeros

21.5.2015 14:37:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol Alkan abinin eklemediği bir açıklama daha var, yapımcı aynı zamanda oyunun Pc versiyonun konsol versiyonları yüzünden teknik açıdan kısıldığını da kabul etti. Bunun yanında konsol versiyonları olmasaydı bu oyun da olmazdı diye bir savunma da yaptı.
adamin dedigi su sadece pcye odaklansak daha iyi grafiklisini yapardik muhtemelen demis, tabi sadece xbox ya da playstationa odaklanirlarsada aynisin gecerli dolgunu soylemis ama o zamanda mali bakimindan boyle bir oyunun olamayacagini soylemis. pc versiyonu konsol yuzunden kisitlandi diye yorumlamak sacma bunu.

MassiveDeviL

21.5.2015 14:33:26

0
http://forum.donanimhaber.com/m_105911237//tm.htm#105979385 yazmıştım arkadaşlar ::: D her zaman söyledim bu formda; aşağıya kopyalayım ... Dün; 12:35:35 Paylaş Değiştir Cevap Alıntı PM quote: Orijinalden alıntı: Quirah [html]


PC oyuncuları için ekran kartı sürücüleri konusu bir dönemler sıkıntı haline gelmişti. Ancak son yıllarda bu konuda ekran kartı üreticileri de hızlı davranmaya başladı. GTA V'in çıkışından önce oyuna özel sürücülerini yayınlayan Nvidia, aynı şeyi The Witcher 3 için de uyguluyor.
Gün itibariyle Nvidia'nın The Witcher 3 için geliştirdiği yeni sürücüleri yayınlanmış durumda. Bu sürücülerle beraber yapılan optimizasyon çalışmalarıyla oyun deneyiminiz daha iyi hale gelirken, SLI ve GeForce Experience desteği de eklenmiş oluyor. Yeni ekran kartı sürücülerini yine GeForce Experience aracılığıyla indirebilirsiniz.

[/html] Evet arkadaşlar, bugün bir kez daha anladım ki; Nvidia ve Nvidia ile anlaşmalı oyun firmaları bizi yine keklemeye kandırmaya çalışmıştır. Witcher 3'ü; sadece uzaklık mesafesi "medium"da ve nvidia'nın saç kıl teknolojisi "off"da geriye kalan aklınıza neler geliyorsa AA, terrain quality vs. yani herşey "ULTRA"da hiçbir şekilde takılma olmadan akıcı bir şekilde oynuyorum kimse korkmasın, çıkacak oyunlarda gösterimdeki gibi kalitede oyun çıkmıcana göre sisteminizi korumanızı tavsiye ederim ve benim gibi her sene çıkan ekran kartını değil; iki nesil sonraki ekran kartına yatırım yapmanız gerçekten mantıklı olanıdır. Ben GTX770windforce 4gb kullanıyorum. saygılarımla..

blackzeros

21.5.2015 14:26:14

0
yok soyle oyuncu dostu yok boyle oyuncu dostu ,yemeyin arkadaslar yuzlerce milyon dolar kazaniyor bu adamlar sen kimsinde seninle dost olacaklar... soyledigi nedende sacma acik acik biz diger firmalar gibi reklam yaptik demiyorlarda yok acik dunyaya koyduk olmadi filan diyor , adamlar yazilim muhendisi siz bunu ne kadarlik sistem gerektirecek bilmeden mi planliyorlar saniyorsunuz. baskasi olsa yerden yere vurulurdu.ha oyun kotu degil gayet guzel gozukuyor ama gosterilenle alakasi olmadigi bir gercek. bu arada oyunda yavs yurume yok mu adam niye kosuyor paso, daha once ki witcherlari oynarken de deli etmisti beni oyunlari silmistim.bir ara bug mu oldu ne oldu bilmiyorum adam normal yurumeye basladi oyun adam oldu bunun bir tusu varsa yazin bilgisayarda.

necrospiritus

21.5.2015 14:21:19

0
Eyvallah düşürmek zorunda kaldınız peki sorarım CDprojekt ve diğer firmalar mal mısınız da oyun daha oturmamışken sistemlerde nasıl çalışıcağı nasıl performans vereceği belli değilken öyle güzel kaliteli videolarla çıkıyorsunuz karşımıza

Guest-0D5961688

21.5.2015 14:20:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: puppet53

Oyunun bu şekilde bile gtx 980 ile full detay çalışıyor gösterdikleri detay da olsa ne ile açacaktın merak ediyorum. Ha herkezde SLI Titan var bu forum unutmuşum...
Konsollardaki o donanımla bile böyle açıyorsa merak etme o grafiklere bin liralık kartlar yeter ama tabi ki optimize etmedikleri için sana böyle geliyor. PC'de optimize oyun görmeye görmeye kartların gücünün bu kadar olduğunu sanıyorsunuz

Megathrone26

21.5.2015 14:19:45

+1
Ya benim anlamadığım şu.Grafikleri o kadar yüksek gösterip sonradan düşüreceğinize , düşük gösterip yükseltmek daha mantıklı değilmi? Bir kere de şu DOWNGRADE yerine UPGRADE görsek ya

HolyDemiJohn

21.5.2015 14:19:06

-1
Bu downgrade mevzusunuz en büyük sorumlusu siz grafikleri herşeyin önünde tutanlarsınız. Boşuna firmaya yalan söyledi, yok bizi kandırdı diye çıkışmayın. Siz hakediyorsunuz. Witcher'ın grafikleri videolardaki kadar iyi olsa, kaplamalar on numara, ışıklandırma mükemmel olsa ama mesela açık dünya şimdiki gibi olmasa, her eve girerken her yeni bölgeye girerken yükleme ekranı çıksa ve bunun haberi yapılsa şu konuya gelen olumsuz yorumların yarısı gelir miydi merak ediyorum. Şimdi önemli olan grafikler değil firmanın bize yalan söylemesi diyecek olanlara peşinen söyleyeyim; birbirimizi kandırmayalım hepimiz biliyoruz önemli olan grafikler.

Basollo.Bianchi

21.5.2015 14:12:34

+1
Sonra vay efendim konsollara niye laf atıyorsunuz Al işte konsollar hep ayak bağı. bu konsollar olmasa pc çoktan daha iyi grafikleri gösterebilecek ama konsolların yüzünden hep grafik düşürüyor firmalar. daha iyisini görebilecekken hep geriye gidiyoruz.

TheMuyu

21.5.2015 14:11:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah Firma yalan üstüne yalanla reklamını yapıp parayı kaldırıyor, hatırlarsanız tüm dlc lerde ücretsiz olacak oyunculara ücretli içerik satılmaz diyip daha sonra 2 tane dlc nin paralı olacağını açıkladılar.

Yasal düzenleme getirilmesi lazım.
dlc ayrı şeydir expansion pack ayrı birşeydir. senin hesabına göre d3 reaper of souls da ücretsiz olmalıydı. önce aradaki farkı öğren sonra eleştir

Frostmourne Hungers

21.5.2015 14:11:12

+10
Oyunu kesinlikle ertelemiyoruz ! .... 2 defa toplamda 6 ay ertelendi Dlc ler ücretsiz olacak ! ... 24.99 season pass Downgrade olmayacak ultra da oynayıca hayran kalacaksınız ! .... Gösterilen sürüm ticari demoydu üzgünüz Herhangi bir exc. olmayacak ! ... Xbox one CE sürüme özel içerikler Bunları Ubisoft EA yapsa tü kaka, cd project yapınca mağdur öyle mi?

Dürüstİnsan

21.5.2015 14:09:35

+1
Burdanda anlayacağımız gibi yeni nesil konsolların aslında yetersiz olduğu ortaya çıkıyor. Ama PC'de böyle bir kısıtlama yok. Niye böyle yaptınız desek konsollarla arasında fazla fark olmamasını için diyecekler. Olan yine binlerce lira para verip o canavar PC'sinde oyun oynayanlara oldu. Sonra bakın işte konsollarla pc arasında fark yok ehehe... Ulan yeni nesil konsol diye dediğiniz xone daha doğru düzgün 1080p oyun oynatamıyo yahu!!!

No Way Out

21.5.2015 14:07:02

-1
Zaten 2013'da ki gösterilen grafikler 2015 yılına geldiğimizde kendi kendini downgrade yapmış olacak ve teknoloji daha gelişmiş olacaktı. Herhangi bir downgrade yapmaya ne gerek bir yoktu zaten zaman oyunu kendi kendine downgrade etmiş olacaktı. Şu an 2011 yılı grafikleriyle oynuyoruz, bu arada downgrade yok filan diyerek kendini kandıranlarda remsi ağızdan öğrenmiş oldu.

strathmorea

21.5.2015 14:01:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Trapdoor Oyunun çıkmasına yakın downgrade iddiaları türemişti, firma bu bitmek-tükenmek bilmeyen iddialara karşı en sonunda suskunluğunu bozup "oyunun çıkmasına az kaldı, çıkınca neyin ne olduğu görülecek" gibi bir açıklama yapmıştı. BKNZ Açıklama: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3un_Downgrade_Haberlerine_Aciklama_Geldi-78451.htm Böyle bir açıklamadan sonra bu tamamen "geri-vites" yapmaktır. Delikanlılıkla alakası yoktur bence.
Adamlar resmen yalan söylemişler, kendilerini yalanlıyorlar. Bu oyunun yapımcısından bunu pek beklemezdim. Ayrıca eski haberde düşme yaşanan karşılaştırma görselleri de var ve çok bariz şekilde grafik düşmeleri gözle görünüyor. Keşke ubisoft gibi göz boyamaya çalışmadan direk şu anki oyun içi görüntüleri kullansalardı hiç bu şekilde güven sarsılmasına yol açmazlardı.

smalsrol

21.5.2015 14:00:36

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah Firma yalan üstüne yalanla reklamını yapıp parayı kaldırıyor, hatırlarsanız tüm dlc lerde ücretsiz olacak oyunculara ücretli içerik satılmaz diyip daha sonra 2 tane dlc nin paralı olacağını açıkladılar.

Yasal düzenleme getirilmesi lazım.
Sen tam dinlememişsin yapımcıları anlaşılan, adamlar biz iki tane skin veya iki eşyayının DLC diye satılmasına karşıyız ama oyuna 30-40 saat ekstra hikaye ekleyecek kadar büyük bir "genişleme paketi" olursa anca o zaman kullanıcılardan para alırız, çünkü o kadar büyük bir içeriği hazırlamak gerçekten çok zahmetli olur, bu yüzden çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını ödememiz gerek gibi bir açıklama yapmışlardı. Netten araştırabilirsin.

EmreD34

21.5.2015 14:00:20

0
En oyuncu dostu gözüken firma bizi sırtımızdan bıçaklıyorsa sektör çok kötüye gidiyor demektir..

strathmorea

21.5.2015 13:57:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: xleonhart Bu nasil bir bahane oha. Ulan ben kendi isimde (ev tekstil perde urunlerin satiyorum) musteriye katalogdan urunun gosterip iste bunu yapalim size deyip parasinda onden alsam sonra musteri eve goturup baksa ve urunun kendisine gosterdigim urun ile ayni urun olmadigini gorup tekrar bana geri getirse. Kardesim sen bana ne gosterdin ne satiyorsun ayip degilmi sen ne bicim bir firmasin dese. Bende ona hasssktrr ben guzel yapmaya calistim ama istegim gibi olmadi keske o urunu sana hic gostermeseydim tuhh. Neyse sen eve git benim sana verdigimi kullan desem...? Kesin o urunu benim biryerime sokar bide ustune dolandirici diye dava acar ve kazanirda.
+1 Çok güzel bir mantık. Aynen dediğin gibi. İnsanı kandırmaktır bu. Bilmeden yapılan bir şey yok aslında. Hepsi firmanın pazar, reklam politikası ve noktası virgülüne kadar önceden planlanmış hareketler. Yerseniz diyorlar açıkcası.

smalsrol

21.5.2015 13:56:23

+1
Alkan abinin eklemediği bir açıklama daha var, yapımcı aynı zamanda oyunun Pc versiyonun konsol versiyonları yüzünden teknik açıdan kısıldığını da kabul etti. Bunun yanında konsol versiyonları olmasaydı bu oyun da olmazdı diye bir savunma da yaptı.

deep8989

21.5.2015 13:54:25

0
Beyler bilginize adamlar parayı konsollardan kazanıyo açıkladılarda zaten konsollar olmasaydı bız bu yükün altından kalkamazdık dediler bence oyun harıka açık dunya oynanışına shayp bı oyun için gerçekten güzel

BlackBeasT

21.5.2015 13:54:17

+1
Başından kendileride iyi biliyordu. E3de ki görsel kalitede yapamayacaklarını oyun çıkmış süslü kelimeler ile durumu toparlamaya çalışıyorlar.

Saiki

21.5.2015 13:49:12

+8
Firma yalan üstüne yalanla reklamını yapıp parayı kaldırıyor, hatırlarsanız tüm dlc lerde ücretsiz olacak oyunculara ücretli içerik satılmaz diyip daha sonra 2 tane dlc nin paralı olacağını açıkladılar. Yasal düzenleme getirilmesi lazım.

MytHnfr

21.5.2015 13:44:56

+2
Oyun yapımının arkaplanda olan bitenini bilmeyen arkadaşlar biraz fazla eleştirmiş gibi geldi bana. Adamın dediği şeyler doğru yani sizin o e3'te gördüğünüz şeylerin hepsi oynayış videoları da dahil o konferansa özel olarak tasarlanıyor. Yani oyun tamamlandığında o sahnenin teknik açıdan öyle olacağı garantisini hiç bir firma veremez. Haliyle bazı firmalar mükemmel grafiklerle uçmak istiyor ama donanımların yetersizliği onlara tokat gibi geliyor. Ben bu downgrade konularını sevmiyorum yani hiç bir yapımcı oyununu keyfinden öyle yapmıyor. Bazı yetersizlikler sonucunda oluşuyor. Tüketicilerde haklı sonuçta o videolara göre oyunları sipariş ediyorsunuz ama sektörün gerçeği bu tamamlanmamış oyunun videosu asla gerçeği yansıtmaz.

michael01

21.5.2015 13:43:39

0
Grafikleri şuan iyi olabilir ama ilk gösterilen ile arada fark bariz gözüküyor.BSC ilk izlenimde zaten söyledi "downgrade var ama şuan ki grafiklerde gayet tatmin edici" diye. Burada benim tepkim ilk gösterdiklerini sunamamaları.Zaten bir daha ertelenmez diyip oyunu 2. kez ertelemeleri,downgrade yok sadece söylenti deyip sonra evet grafikleri düşürdük demeleri her ne kadar oyunu dolu dolu yapsalar da beni firmadan soğutan şeyler.

BSC Misafiri

21.5.2015 13:42:06

+1
Şu anki grafik özelliklerinde bile Titan X yüksek çözünürlüklerde çuvallıyorsa, o zamanki grafik efektleri ile çıksaydı çoğu insan oynayamayacaktı bile. Halen optimizasyon tam anlamıyla sağlanmış değil zaten haftaya büyük bir yama gelecekmiş. Firmaların şu in game videolarını dikkatli yapması gerek. Ben özellikle Ubisoft gibi bazı firmaların bilerek oyunu çok iyi göstermeye çalıştığına inanıyorum. O grafik ayarlarında gösteriyorlarsa kusura bakmasınlar da kimseyi aptal yerine koymaya hakları yok. İnsanlar o grafiklere aldanıp satın alıyorlar.

skulz

21.5.2015 13:38:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Desene sen PS4 ve XO yüzünden grafiklerden kısmak zorunda kaldık , baskıya dayanamayıp downgrade yaptık desen başımızın üstünde yerin olur .
Oyunun bu şekilde bile gtx 980 ile full detay çalışıyor gösterdikleri detay da olsa ne ile açacaktın merak ediyorum. Ha herkezde SLI Titan var bu forum unutmuşum...

michael01

21.5.2015 13:33:33

+1
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3_Wild_Hunt_Tekrar_Ertelenmeyecek-59796.htm "CD Projekt'in kurucularından Marcin Iwinski, kendilerinin yeni yetme bir firma olmadığını ve bir kere oyunu erteledikten sonra tekrar bir erteleme yapmayacaklarını söylüyor. Yani oyun Şubat 2015'te kesin olarak piyasaya çıkıyor." Keza Konuyla ilgili firma yetkilisi Marcin Momot, "Bunlar sadece ortaya çıkan söylentiler ve daha önce dediğimiz gibi konuyla ilgili ciddi açıklamalarda bulunmayacağım. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3un_Downgrade_Haberlerine_Aciklama_Geldi-78451.htm Fazla söze gerek yok.Grafiklerin düşürülmüş olması şaşırtmadı.İşin başındaki adamın bir dediği direğini tutmuyor.

RISC64

21.5.2015 13:32:46

-3
Bence downgrade olayı kabul edilebilir birşey. Kimse oyunu önsipariş ile almak zorunda değil. Sonuçta buda ticari bir yöntem. Oyun çıktıktan sonra incelemelerine bakarsın ona göre alırsın almazsın. Tabi downgrade dediğin oyun çıktığında tanıtım görselleri ile arasında nesil farkı olmayacak. Adamlar daha ne yapsın o grafiklerle ps4 ve xbox one da çalışması bile mucize bence :D

Hoid

21.5.2015 13:32:31

0
Desene sen PS4 ve XO yüzünden grafiklerden kısmak zorunda kaldık , baskıya dayanamayıp downgrade yaptık desen başımızın üstünde yerin olur .

Trapdoor

21.5.2015 13:28:30

+10
Oyunun çıkmasına yakın downgrade iddiaları türemişti, firma bu bitmek-tükenmek bilmeyen iddialara karşı en sonunda suskunluğunu bozup "oyunun çıkmasına az kaldı, çıkınca neyin ne olduğu görülecek" gibi bir açıklama yapmıştı. BKNZ Açıklama: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3un_Downgrade_Haberlerine_Aciklama_Geldi-78451.htm Böyle bir açıklamadan sonra bu tamamen "geri-vites" yapmaktır. Delikanlılıkla alakası yoktur bence.

xleonhart

21.5.2015 13:27:35

+30
Bu nasil bir bahane oha. Ulan ben kendi isimde (ev tekstil perde urunlerin satiyorum) musteriye katalogdan urunun gosterip iste bunu yapalim size deyip parasinda onden alsam sonra musteri eve goturup baksa ve urunun kendisine gosterdigim urun ile ayni urun olmadigini gorup tekrar bana geri getirse. Kardesim sen bana ne gosterdin ne satiyorsun ayip degilmi sen ne bicim bir firmasin dese. Bende ona hasssktrr ben guzel yapmaya calistim ama istegim gibi olmadi keske o urunu sana hic gostermeseydim tuhh. Neyse sen eve git benim sana verdigimi kullan desem...? Kesin o urunu benim biryerime sokar bide ustune dolandirici diye dava acar ve kazanirda.

cenkk34

21.5.2015 13:27:00

0
videolardaki gibi gelemeyeceğini zaten biliyordum şuan ki grafikler fazlasıyla tatmin etti zaten beni..

Final Getsuga Tenshou

21.5.2015 13:22:49

0
Yav he he.

Helsinki Vampire

21.5.2015 13:22:14

-5
Bazen herşeyi döner satan tezgaha yaklaştığımızdaki "Abi ben bir çeyrek rica edeyim" dediğimizdeki kadar kolay olduğunu zannediyoruz. Halbuki bunun sabahın çok çok erken saatlerinde etini alması, terbiye etmesi, hazırlanması ve tüketiciye sunulması kadar uzun bir aşama vardır. Konunun özünden sapmadan şunu demek istiyorum ki; elimizdeki malzeme güzel bir malzeme. Herşeyde olduğu ve olacağı gibi evdeki hesap çarşıya her zaman uymuyor. Geriye kalan "uydurabilme" kısmı. Ben CD Project Red firmasına bir türk oyuncu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Wayward Son

21.5.2015 13:21:21

+9
Haberi okumak istemeyenler için özet: "Konsolların gücü yetmedi, her şeyi kırptık xd".

softruva

21.5.2015 13:20:38

+1
http://i.imgur.com/n087I53.jpg ohaaaaaa

Ouroboros_Tasarım

21.5.2015 13:20:23

-5
quote:

Orijinalden alıntı: Relinquished06 Oyun hala çok güzel gözüküyor fakat downgrade yedi gerçekten örneğin şu görsele bakın

http://i.imgur.com/n087I53.jpg
burda acıklama yapmakta delikanlılıktır işte adamsınız cd project daha oyun yeni çıkmış adamlar nasıl acıkladılar satis rakamı dusme ihtimalini bile goze alarak delikanlılık budur iste

Guest-0D5961688

21.5.2015 13:19:37

0
Downgrade falan umrumda değil 700 serisinde oyun oynanmıyor şunu halledin bu nedir ya!

Relinquished06

21.5.2015 13:17:16

+1
Oyun hala çok güzel gözüküyor fakat downgrade yedi gerçekten örneğin şu görsele bakın http://i.imgur.com/n087I53.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız