Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bulmaca Macera Oyunu Gift Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncı Bushiroad Games ve geliştiriciler Toydium ve Million Edge, yandan görünümlü bir yapıya sahip bulmaca aksiyon macera oyunu Gift'in çıkış tarihini açıkladı. Oyun, 9 Mayıs tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve PC platformu için geliyor. Oyunun PC sürümü, Steam platformu üzerinden yayınlanmayı bekliyor.
 
Dikkat çekici manzaralara sahip platform oyunu 
 
 
 
Gift adlı yapım içerisinde ilgi çekici karakterler yer alıyor. Aynı zamanda oyunun Japonya'daki fiyatının 3.520 yen olduğu belirtiliyor. Oyun, diğer taraftan İngilizce, Japonca, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Korece, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Hollandaca, Portekizce, Brezilya dili ve Rusça dil seçeneklerine sahip olacak.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda dikkat çekici manzaralar, atmosferler, zorlu platformların sırları, bulmacalar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları çözmek için de etrafı araştırabiliyor ve keşfetmeye başlıyorsunuz. Oyunun arka planında ise karanlık bir yapı yer alıyor.
 
Yeni fragman
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Dikkat çekici atmosferi ve manzaralarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda, kendinizi lüks bir gemi içerisinde bulabiliyor ve burada güzel bir yolculukla harmanlanmış bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu lüks yolcu gemisinde sağa sola ilerleyebiliyor, burada bulunan çeşitli bulmacaları çözmeye çalışıyor, yağmurlu ve fırtınalı havalarda kendinize hakim olmaya çalışıyor ve karakterin kontrolleri oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığınız herhangi bir hamle, geri dönüşte farklı sonuçlar doğurabiliyor.
Batmakta olan gemiden kaçmaya çalışırken, burada çeşitli bulmacalarla karşılaşabiliyor, bunları çözmek için sağı solu araştırmaya koyuluyor ve aynı zamanda eğimlere karşı gelmeye çalışıyorsunuz. Yağmur ve fırtınalı bir havada, yatağınızda gerçekten de o karanlık atmosferi ve yıkıcı gücü hissedebiliyor ve burada hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.

Nostaljik bir hissiyatta yer aldığınız yapımda, gemi batmadan önce elbette elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve yaşlı bir adamın uyandığını görüyorsunuz. Burada geminin eğimi ile beraber sağa sola koşturmaya başlıyorsunuz. Oyunda koşturmayı başarırken ve kaçmaya çalışırken, oyuncular denize batmadan önce gemiden kaçmaya çalışıyor ve burada yapacağınız hamleler büyük oranda önem arz ediyor.

Hem aksiyon içeriği hem de bulmaca içeriği ile karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda, zamanlamaya da bağlı olarak çeşitli zorluklar bizlere sunuluyor. Geminin her yerine dağılmış olan farklı bulmaca içeriklerinde, bunları çözmek için farklı hareketler sergileyebiliyor, kaçış yolunu kendimize oluşturmak için farklı hamleler benimseyebiliyor ve farklı stratejiler oyuna dahil edebiliyoruz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapacağınız her hamle ile beraber değişkenlik gösterebilen bulmacalar bizlere sunuluyor. Yeri geldiği zaman bazen bulmacaları çözmeye çalışıyor, bazen de karakter eylemleriyle beraber ustaca hareket etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla burada yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve onlarla beraber de gemiden kaçmaya başlıyorsunuz.
 
 

Bunun dışında, oyunda yer aldığınız süre boyunca geminin eğimi ve su seviyesi sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Çünkü burada dalgaların vurduğu kısımlar ve geminin hareket kabiliyeti oldukça fazla ve sürekli olarak değişiyor. Hal böyle olunca, burada yapacağınız şeyler tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve yapacağınız şeyler rastgele olarak karşınıza da çıkabiliyor. Gemiden kaçmaya çalıştığımız aksiyon bulmaca oyunu içerisinde zaman konusunda oldukça önem arz ediyor. Çünkü belirli bir zaman içerisinde buradan kaçmak ve yapacağımız hamleleri gerçekleştirmemiz lazım. Su seviyesine bağlı olarak burada bulunan nesneler oldukça farklı hareket edebiliyor ve eğime göre de burada hızlı veya yavaş ilerleyebiliyor.
 
Örneğin, bir kutu yükseldiği esnada daha hızlı bir şekilde aşağıya doğru düşebiliyor. Buna göre de siz de kendi planlarınızı ve stratejinize oyuna dahil edebiliyorsunuz ve yapacaklarınızı aklınıza tasarlayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda hem hızlı davranmak hem de hızlı düşünmek oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla burada yapacağınız şeylerle beraber kurtulmaya çalışıyor ve buradan kurtulmak için de farklı değişkenler karşınıza çıkabiliyor. Bunlarla beraber de oyunda güzel bir şekilde yer almaya çalışıyorsunuz.
 
Ek olarak, oyunun arka planda yer alan atmosferi gerçekten de güzel bir şekilde harmanlanmış durumda. Gördüğünüz gibi fırtınalar, yağmurlar ve dalgalanan sular gerçekten de güzel bir şekilde tasvir edilmiş. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kontrol ettiğimiz karakter de aynı şekilde güzel grafiklerle ve animasyonlarla beraber karşımıza çıkıyor. Burada bu karakteri kontrol etmek oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda karakterin eğimle ve sallanmayla beraber aşağılara doğru kaybolduğunu ve sağa sola doğru yalpalanabildiğini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca karakteri kontrol etmek, karakterin yere düşmemesini sağlamak, eğim boyunca dik durmasını yardımcı olmak ve daha fazlasını gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten bunları gerçekleştirdikten sonra da buradan kaçmak için çeşitli hamleleri yerine getirmeye çalışıyoruz ve bulmacaları varsa da bulmacaları çözmeye devam ediyoruz.
 
 

Buradaki bulmacalar elbette kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi ile karşımıza çıkıyor. Zorluk seviyesi elbette genel olarak diğer oyunlarda da aynı şekilde bizlere sunuluyor. İlk etapta kolay olmasının sebebi oyuncuları oyunu alıştırmak ve oyunun içine doğrudan çekmek. Oyunun ortalarında ve ilerleyen seviyelerinde ise bu zorluk seviyesi gitgide artıyor ve burada yapacaklarınızı elbette daha usta bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zaten zorlu kısımlarında da en azından orta seviyede usta olmuş olmanız lazım. Bu ustalıkla beraber de güzel bir şekilde bu bulmacalar çözebilir ve kendinize aksiyon içerisinde bulabilirsiniz.

Oyunda yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber soldan sağa veya sağdan sola doğru ilerleyebiliyor, geminin farklı bölümlerini keşfedebiliyorsunuz. İlk etapta sakin başlayan bir hikaye daha sonrasında ise kendini fırtınalı bir ortama bırakıyor. Bu gemi içerisinde elbette farklı bölgeleri gezebiliyor, geminin farklı bölümlerine geçiş yapabilir ve buralarda farklı karakterlerle karşılaşabiliyorsunuz. Bu karakterlerle beraber etkileşime geçebileceğiniz bir yapıda da aynı şekilde bizlere sunuluyor. Burada yer aldığınız süre boyunca elbette diğer oyunlardan ilham alınan bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor ve oyun gerçekten de güzel atmosferleri ve manzaralara sahip olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca soldan sağa doğru sürekli olarak ilerlemeye çalışıyor ve farklı bölümlere doğru geçiş yaparak da burada farklı kısımları araştırabiliyor ve keşfedebiliyorsunuz. Oyunun aynı zamanda arka planında yer alan müzikleri ve efektleri gerçekten de ön plana çıkmayı başarıyor. Burada yer alan müzikler ve ses efektleri elbette oyuncuları oyuna çeken ve oyuna kısa sürede bağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Bu tarz oyunlarda ve atmosferik yapımlarda arka planda çalan müzikler oyuncuların dikkatini çeken ve oyuna bağlayan diğer etmenlerden birkaç tanesi diyebiliriz.
 
 

Oyunda ilerlerken arka planda akan ve canlı bir dünyanın yer aldığı bir yapı yer alıyor. Burada farklı karakterlerin karşısına çıktığını görebilir ve normal insanların dışında çok değişik türlerinin de burada olduğunu görebiliyoruz. Arka planda yer alan bu karakterler elbette hareket edebiliyor ve böylece bize kendimizi canlı bir atmosfer içerisinde bulabildiğimizi deneyimleyebiliyoruz. Oyunda yandan görünümlü bir yapı ile beraber soldan sağa doğru geçiş yaparken arka planda bulunan bu karakterlerin birbirleriyle konuşabildiğini, etkileşime geçebildiğini, el hareketleri yapabildiğini ve daha fazlasını gerçekleştirdiğini görebiliyoruz. Buradan da elbette oynayan kişinin arka planında canlı bir atmosferin olduğu ve canlı bir dünyanın yer aldığını deneyimleyebiliyoruz. Bu da oyunda bize oyuna dahil eden ve oyuna çeken unsurlar arasında bulunuyor ve gerçekten de güzel bir atmosferin burada sunulduğunu görebiliyoruz.

Yine ilk gördüğünüz zaman elbette siz de Little Nightmares adlı oyundan ilham aldığını görebilirsiniz. Zaten oyunun atmosferi, kamera bakış açısı, arka planda yer alan canlı müzikler, canlı atmosfer, karakter tasarımları ve daha fazlası bu yapımdan doğrudan ilham aldığını bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyuna geçiş yaptığınız ilk zamanlarda bu oyunla beraber farklılıklarını ve benzerliklerini bulabilir ve oyunun kendine özgü mekaniklerini de olduğunu söyleyebiliriz.
 
Elbette oyun sektöründe oyunların birbirlerinden ilham alması kötü bir durum değil. Nitekim, içerisinde bulunduğumuz süreçte elbette oyunlar birbirlerinden ilham alabilir, güzel mekaniklerini kendi oyununa adapte edebilir. Ancak bunlar elbette farklı içeriklerle, hikayelerle ve özelliklerle beraber oyunculara sunulabilir. Doğrudan mekaniklerin kopyalanması ve oyuna dahil edilmesi elbette tamamen oyuncuların sevmeyeceği ve onaylamayacak bir durum olarak karşımıza çıkar. Ancak bu tarz oyunlar elbette birbirlerinden normal olarak ilham alabilir. İlham kaynağı olarak bir oyun veya birden fazla oyun belirleyebilir ve burada oyunculara farklı ve benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyebilir. Dolayısıyla bu oyunun da yaptığı aynı şekilde bu farklı atmosferleri ile beraber mekanikleriyle ve bulmacaları ile beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve oyun bağımsız bir geliştirici tarafından biz oyun severleri karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunu zaten yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca elbette sakin başlayan bir hikaye bir anda kendisini karanlık bir atmosfere bırakıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca karakterimizin nasıl bir zorlukla mücadele ettiğini ve uğraştığını görebiliyoruz. Bir anda işlerin tersine gittiğini ve sakinliğin yerine kaosa bıraktığı yapım içerisinde arka planda yer alan karakterleri de kurtarmaya çalışıyor ve burada kendimizi bir hayatta kalma mücadelesi içerisinde bulabiliyoruz. Bu mücadeleyle beraber bir yandan aksiyon içerisinde kendimizi koruyup kollamaya çalışıyor, diğer yandan ise karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye uğraşıyoruz. Elbette burada bulunan bulmacalar farklılık gösteriyor ve sağda solda bulunan bu bulmacaları çözmek için de karakterimizle beraber hoplayabiliyoruz, zıplayabiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Bunun dışında karakterimiz ile beraber elbette farklı kontrollerle beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda yukarılara doğru tırmanabiliyor ve çıkıntılardan çıkabiliyoruz. Bu da karakterlerin belli başlı temel özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor ve zaten platform ve bulmaca zorlukların yer aldığı bir oyunda bunları yapmak oldukça normal.

Oyunda zorlu platform unsurlarının olduğundan söyleyebiliyoruz. Çünkü yıkılmakta olan bir gemi içerisinde yer alıyor ve etrafın parçalandığını ve su aldığını deneyimleyebiliyoruz. Burada su olan parçalar kırılabiliyor, tahtaların üzerinden zıplamak durumunda kalıyoruz ve kırılan parçalarla beraber elbette kendimize yol yapabiliyoruz. Arka planda sürekli olarak akan suları deneyimleyebiliyor, görebiliyor ve burada aynı zamanda farklı karakterleri kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Çünkü oyunda sadece biz değil, diğer karakterlerin ve unsurların da kurtarılmaya ihtiyacı bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca biraz daha fedakarlık yapmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında oyunda bir yerden bir yere atlamak durumunda kalabileceğimiz platform zorlukları yer alıyor. Bazı çıkıntılardan tırmanmak veya zıplamak için elbette buraya çeşitli nesneler getirmek durumunda kalıyoruz. Nesneleri itebiliyor, çekebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Böylece kendi yolumuzu açabiliyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda güzel bir platform, macera ve aksiyon içeriği yer alıyor. Bu içeriklerle beraber dilediğiniz gibi oyunda yer alabiliyor ve güzel bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunu Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor. Böylece oyunu unutsanız bile bundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da muhakkak göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Gift
Reigns: Three Kingdoms PC ve Switch'e Geliyor 2023 Yılının En İyi Oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız