Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Breachway Uzay Temasını Kart Sistemiyle Birleştiriyor

 
 
Strateji unsurları ve kart oluşturma mekanikleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu Yapı oyunu, bilim kurgu ve uzay teması ile yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunda donanımınızı geliştirebileceğiniz ve kendi uzay gemilerinizi oluşturabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bununla beraber hem kendi mürettebatınızı geliştirebiliyor, mürettebatınıza karakterler alabiliyor, bu karakterlerin her birinin kendine özgü yetenekleri bulunuyor ve bunlarla beraber de kart tabanlı savaşlara geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda deste oluşturan mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor. Bu destelerle beraber farklı kartları bünyemize dahil edebiliyor, bunlarla Düşmanların üstesinden gelmeye çalışarak uzay gemisi savaşlarını burada adım atabiliyoruz. Her bir destenin burada farklı özellikleri bulunuyor ve bu deste ile beraber de istediğim şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor, bunun dışında her bir kart ile beraber felsefeye aktif yetenekleri kullanmaya hazırlanabiliyoruz. Galaksiyi keşfedebileceğimiz farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz kendimizin daha güçlü bir hale getirebileceğimiz bu yapımda hayatta kalmanın tek yolunun elbette kartlardan geçtiğini ve bununla beraber de sıra tabanlı taktik savaşlarına katılım sağlayabileceğimiz aktarabiliyoruz.

Gemi Geliştirmeleri: Oyunda uzay gemisine bünyemize dahil edebilir, farklı uzay gemileri bulunuyor ve bu uzay gemilerini dilediğimiz şekilde özelleştirilebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Burada uzay gemimizin farklı parçalarına dokunabiliyor renginden 90'a kadar farklı noktalarına değiştirebiliyor ve diğer oyunculardan ve uzay gemilerinden farklı olabiliyoruz. Bu kapsamda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü o yönde belli başlı özelleştirmeler sebebiyle farklı noktalara değinebiliyor ve uzay geminizin renginden farklı yapılarına kadar elbette değişeceğini gösteren bir yapıyla buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Kaptanlık: Kaptan tamamen bize olabilir ve Kaptan unvanı ile beraber mürettebatımızı yani ekibimizi toplayabiliyor gemimizi toparlayabiliyor galaksileri içerisinde gezinirken diğer düşmanlarla beraber sıra tabanlı savaşlara geçiş yapabiliyor ve uzay gemimiz burada aslında bir uzvumuz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda ilerlediğimiz sürece bu uzay gemisi ile beraber sürekli olarak başka yerlere seyahat etmek durumunda kalıyor ve bunlarla beraber de oyunda tamamen bir ilerleme kat edebiliyoruz.
 
 
 
Deste Oluşturma: Farklı kartları bünyemize dahil edebiliyoruz. Aynı zamanda bu kartların kullanımı tamamen bize ait oluyor ve kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyoruz farklı farklı kartları bünyemize dahil edebileceğimiz yapımda her bir kartın farklı özellikleri ile beraber hem aktif hem de pasif yetenekleri ortaya çıkarabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde savunmamızı arttırabilecek pasif yetenekte ne olduğundan ve daha sonrasında ise sıranın karşı tarafa geçtiğini görebiliyoruz. Diğer taraftan kendi savunmamızı artırdıktan sonra elbette el bize geldiği zaman tekrardan saldırıya geçebiliyor ve böylece daha az hasar alarak oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Bu tarz her bir kartın farklı yeteneği bulunuyor ve Düşmanlar ortadan kaldırmak için burada kendi hamlemizi gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla burada yapabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz çeşitli hamleler bulunuyor. Bu hamlelerle beraber Dilediğiniz desteği oluşturabiliyor ve oyuna dahil edebiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı destelerle beraber yerinize alabiliyor ve bunları kullanmak ve oyunda ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı stratejileri oyuna dahil etmek ve her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde etmesi oldukça normal olarak karşımıza geliyor.
 
Diğer taraftan, kendi ekibimizi yönetebileceğimiz bu yapımda, elbette ekibimizdeki karakterler de büyük önem taşıyor. Bu karakterlerin uzay gemimize ve ekibimize sağladığı katkılar oldukça ön plana çıkıyor. Bu karakterlerin seçimi de tamamen bize ait oluyor ve bu seçimleri yaparak oyunda birçok dost edinebiliyoruz.

Diğer taraftan, farklı gruplarla ittifak kurabileceğimiz ve kaynak üretimimizi en iyi hale getirebileceğimiz bu yapımda, etrafı keşfetmek ve aynı zamanda kaynakları toplamak oldukça önemli. Düşmanları ortadan kaldırarak ve uzay gemilerini yerle bir ederek bu kaynakları elde edebiliyor ve birçok grupla ilişkilerimizi burada yönetebiliyoruz.
 
 

Çeşitli görevleri tamamlayarak ve farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz bu yapımda, üzerimize gelen ve büyümekte olan büyük bir tehdidi ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Buraları hükmetmeye çalışan ve aynı zamanda kötülüğü hissedebildiğimiz bir düşmanı burada ortadan kaldırmak bizim temel hedefimiz oluyor. Oyunun arka planında bu amaç yer alıyor ve aynı zamanda hikayenin de bu olduğunu söyleyebiliriz.
Hikaye konusunda oyun belki de üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Çünkü oyunun ön plana çıkması gereken tür sıra tabanlı sistem diyebiliriz. Bu sistemle beraber oyundaki yerimizi alabilir ve bu sistemin güzel bir şekilde işlediği bir oyunla karşı karşıya kalabiliyoruz.
Gemi geliştirmeleri ve ekip yönetimi ile ön plana çıkan bu yapımda, her seferinde farklı donanımları ve desteleri elimize alabiliyor ve bununla beraber de farklı şekillerde saldırılarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Tehditkar düşmanlara karşı yer alabileceğimiz bu yapımda, büyümekte olan bu tehditleri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyunda aynı zamanda ilgi çekici grafikleri ve animasyon stili olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak, bağımsız bir geliştirici tarafından sunulacağı için elbette bu tarz oyunlardaki grafik ve animasyon kalitesinin beklentilerini düşük veya orta düzeyde tutmakta fayda var. Bu şekilde oyundan zevk alabilir ve oyuna geçiş sağlayabiliriz. Çünkü yüksek beklentilerle beraber girdiğimiz oyunlarda genel olarak hayal kırıklığına uğrar ve beklentilerimizi karşılamadığı zaman da oyundan bir iki saat içerisinde soğuyabiliyoruz. Ancak, beklentileri düşük tutarak herhangi bir şey beklemediğimiz zaman oyundan gelen zevk de artabiliyor ve böylece eğlenceli savaşlara geçiş sağlayabiliyoruz. Bu durum elbette her oyun için geçerli diyebiliriz.
Galaksiyi keşfedebileceğimiz ve donanımımızı güçlendirebileceğimiz bu yapımda, çok sayıda gemi gövdesinin olduğunu da söyleyebiliriz. Gemi gövdeleri ve uzay gemisi özelleştirmeleri ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımda, çok çeşitli silahları da uzay gemimize takabiliyor, savunma mekanizmalarını geliştirebiliyor ve farklı parçalarla beraber kendi deneyimimizi yükseltebiliyoruz.
 
 
 
Kendimizi garaja sokabildiğimiz ve bu garajla beraber de uzay gemimizi yerleştirebildiğimiz bu yapımda, uzay gemimizin parçalarını dilediğimiz şekilde değiştirebiliyor, kendimize göre özelleştirebilir, farklı bir yapıya büründürebiliyor, parçalarına dokunabiliyor ve gövdesindeki değişikliklere göz atabiliyoruz. Aynı zamanda farklı silahlarla beraber donanımlarımızı da burada yükseltebiliyor ve en iyi hale getirmek de buradaki yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda bazı noktalarda çeşitli özgürlükler bizlere sunuluyor ve bu özgürlüklerle beraber ilgi çekici kartlar arasında sinerjiler de bulabiliyoruz. Bu sinerji sistemi hemen hemen her oyun içerisinde yer alıyor ve bu tür oyunlar içerisinde kartların bir araya gelmesi ve bu kartların arasında bir sinerji oluşturması oldukça önem arz ediyor. Bu sinerjileri oluşturmak ve daha fazla ekibe katkı sağlamak için elbette doğru sinerjiyi yakalamak gerekiyor.
 
Sinerji sistemi ile beraber kartlar arasında değişkenlik gösteren çeşitli güçler açığa çıkabiliyor. Bu sayede yaptığımız seçimlerle daha güçlü bir konuma gelebiliyoruz. Her seçim ile beraber farklı bir kartı bünyemize dahil edebiliyor ve her karşılaşma sonunda ise kullanabileceğimiz ek kartların ve geliştirmelerin kilidi açılıyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca hikaye boyunca sürekli olarak ilerleyebiliyor, bu süre zarfında kendi mürettebatımızı toplayabiliyor, karakterlerimizi geliştirebiliyor, kartlarımızı bir araya toplayabiliyor ve daha fazla seçeneği burada seçebiliyoruz.
 
Aynı zamanda seçenekler arasında seçim yaptığımız zaman kendi deneyimimizi burada özelleştirebiliyor ve böylece diğer oyunculardan farklı olarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda da sizlerin bildiği üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi de kendimize göre özelleştirebiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan farklı şekillerde yıldızlar arası keşiflere ulaşabiliyor, kendimizi farklı teknolojilerle beraber donatabiliyor, çeşitli seferleri doğru grubumuzla beraber ilerleyebiliyor, savunma sistemimizi geliştirebiliyor ve her karşılaşma sonrasında farklı teknolojilerin ve yeniliklerin kilidini açabiliyoruz. Bu kilit açma ile beraber de yeni donanımlara yelken açabiliyoruz.

Oyunda farklı şekillerde geliştirmeler ve teknoloji ağacı bulunuyor. Bu teknoloji ağacı ile beraber elbette farklı yeteneklerim ve becerilerin kilidini açabiliyor ve bunlarla doğrudan ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında farklı desteleri elimize almak ve farklı destelerin özelleştirmesini sağlamak için farklı kartlara yoğunlaşabiliyor, bu kartları istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve uzay sistemi ile beraber yer alabildiğimiz yeteneklerimizi burada derinleştirebiliyoruz.
 
Her şeyin temelinde desteğin ve kartın olduğu ve bu destelerle ve kartla beraber mürettebatımızı toplayabildiğimiz bu yapımda, birliğimize farklı avantajlar sağlayabiliyor ve bu birliğimize farklı avantajlarla beraber kendimizi daha özgür bir şekilde bulabiliyoruz. Oyunda geri aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi bir mürettebatımızın yeteneklerinden faydalanabiliyor, istediğimiz gibi farklı kartları bir araya getirebiliyor ve bu kartlar aslında bir seri gibi ortaya dökebiliyoruz. Kart setini oluşturabildiğimiz ve bu kart seti ile beraber farklı sinerjiler ortaya çıkarabildiğimiz bu yapımda, her karşılaşma aslında bize farklı bir iş sunuyor. Bu işleri yaparken de bazı durumlarda zorlanabiliyor ve bazı durumlarda ise kolaylıkla ortadan kaldırabileceğimiz düşmanlar karşımıza çıkabiliyor.
 
 

Galaksiler arası yolculuk edebileceğimiz bu yapım dahilinde çok sayıda uzay gemisi ile beraber karşılaşabiliyor ve yeni ekip üyelerini bu kapsamda arayabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı ekip üyeleri bulunuyor, bunlarla beraber kendi desteğimizi oluşturabiliyor ve her mürettebat üyesinin burada farklı kişiliklerini ve yeteneklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda kendi kişiliklerini ve bağlılıkları bulunan bu karakterlerle beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca her karşılaşma farklı bir zorluğu bünyesinde barındırıyor ve bununla beraber de kendimizi aslında detaylı bir simülasyon içerisinde bulabiliyoruz. Bu detaylarla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda, kendi mürettebatımızı toplarken farklı durumlara dikkat etmemiz gerekiyor ve farklı geliştirmelerle beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Bu geliştirmeler kendimize göre değerlendirilebiliyor ve hangi geliştirme üzerine yoğunlaşmak istiyorsanız ona göre girişini sağlayabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde strateji tabanlı bir yapı yer alıyor ve sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber desteğimizi kullanabiliyor ve bunlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Her sefer içerisinde farklı taktikler benimseyebiliyor ve doğru gruplarla beraber ilişkilerimizi üst seviyeye ulaştırmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyun 22 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Breachway
Helldivers 2 Neden Bu Kadar Sevildi? 3D RPG Ex Astris için Oynanış Videosu Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız