Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blow: "Youtube, The Witness için Beni Uyarmıştı"


     Daha önce Braid adlı oyunuyla tanıdığımız Jonathan Blow, şu sıralar The Witness adlı oyun üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu oyunu ilk olarak Sony konsollarına çıkaracak olan Blow ilginç bir durumla karşılaşmış.
 
    Bildiğiniz gibi oyuncuların yüklediği çeşitli videoların Youtube üzerinden yayını konusunda telif hakları ile ilgili sorunlar çıkmıştı. The Witness'ın videosunu youtube'ta yayınlayan Jonathan Blow'a aylar önce bir uyarı gelmiş. Youtube'un uyarısında "The Witness"ın haklarının Sony'e ait olduğu ve yayınlanan videonun telif haklarını ihlal ettiği belirtilmiş.
 
     İşin ilginç yanı The Witness'ın hakları Sony'e ait değil. Jonathan Blow daha önce bu oyunun haklarının kendisinde olduğunu açıklamıştı. Yani youtube'ta oyun videolarındaki telif hakları konusu geliştiricileri bile zor durumda bırakıyor. İnsanlar kendi geliştirdikleri oyunlarda bile zorluklarla karşılaşıyorlarsa, diğer oyuncuların durumunu düşünmek çok zor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Twitter Jonathan Blow PC iOS Wii U Xbox One PS4 Youtube
Battlefield 4'te Dinozor Easter Egg'i Ortaya Çıktı Final Fantasy X / X-2'den Yepyeni Görseller
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CrazyToonz

16.12.2013 15:16:05

+1
Tamamen oyun odaklı bir video portalı olsa çok iyi olur.

raxor36

16.12.2013 13:07:28

0
Gerçekten abarttılar ama.

BlackBeasT

16.12.2013 12:40:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: thekingmobile

sen ne konuşuyon lan değişik.
Sen anlamazsın az ötede kumda oynamaya devam et.. Neresini anlamadın'da değişik geldik sana anlama zorluğu yaşadığından sana değişik gelmemiz normal lakin şööle 1 gerçek var ki değişik olan sensin sadece kendine itiraf edemiyorsun..

thekingmobile

16.12.2013 12:18:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Youtube kendi 1 şeyler yapıyor. Sonrada başkalarının üzerine atıyor, mesala Nintendon kendisi bu konuda telif hakkı parası istiyor Nintendonun sonu zaten karanlık lakin her yapımcı-dağıtıcı neden istesin ki bedava oyunun reklamı yapılıyor. bazen oyunda takıldığımız yer oluyor walkthrough videolara bakıyoruz...Bu piyasa bööle biraz palazlanan artık ööle olmaz şööle olcek havalarında...
sen ne konuşuyon lan değişik.

ErayG-TR

16.12.2013 10:36:58

+1
Youtube son zamanlarda çok bozdu. "Artık daha ne kadar bozabilir?" diyorduk ki, adamlar Nirvana'ya ulaştı.

BlackBeasT

16.12.2013 09:09:06

+3
Youtube kendi 1 şeyler yapıyor. Sonrada başkalarının üzerine atıyor, mesala Nintendo Kendi oyunları ile ilgili videolardan telif hakkı parası istiyor Nintendonun sonu zaten karanlık lakin her yapımcı-dağıtıcı Kullanıcı tarafından yayınlanan oyun videosunun kaldırılmasını neden istesin ki bedava oyunun reklamı yapılıyor. bazen oyunda takıldığımız yer oluyor walkthrough videolara bakıyoruz...Bu piyasa bööle biraz palazlanan artık ööle olmaz şööle olcek havalarında... Edit: bazı takipçilerim yorumlarımda değişik anlam karmaşası yaşadığından yorum düzenlenmişdir.

redspawn

16.12.2013 08:26:34

0
Büyük bir karmaşa mebcut ama kimse bilmiyor nedendir. Bu oyunlar için değil müzik vb. Şeyler içinde yakin da patlak verir .sanirim YouTube üzerinde oyunlar oynaniyor.EE büyük olmak öyle kolay değil.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witness ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız