Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blizzard, MMO Konusunda Bungie'ye Yardıma Açık

 
     Blizzard patronu Rob Pardo, Halo yapımcısı Bungie'ye MMO konusunda her türlü desteği sağlayabileceğini açıkladı. Kendi başarılarının sadece kendi oyunlarına odaklanmalarından kaynaklandığını belirten Pardo, diğer firmaların da aynı şeyi yapabileceğini belirtti.
 
     Geçtiğimiz ay Activision'ın CEO'su Bobby Kotick, Bungie Software'in kendileri ile 10 yıllık anlaşmalarının ana nedenlerinden birini açıklamıştı. Bungie, yeni oyunlarında Blizzard'ın müşterilerine sağladığı büyük desteğin benzerine sahip olabilmek için Activision gibi büyük bir dağıtımcıyı seçmiş. Kotick "Blizzard, müşteri servisinde 2500 kişi çalıştırıyor. Onları nasıl eğitiyor, nasıl yönetiyor ve müşterilerini memnun etmek için nasıl araçlar kullanıyor? Başka hiç bir firma böyle bir şeye sahip değil." şeklinde konuşmuştu. Bungie de böyle bir desteğe sahip olabilmek için Activision'ın kaynaklarını kullanacak. Ayrıca böylesine büyük bir destek, Bungie'nin MMO oyunu geliştireceği söylentilerini daha da ateşliyor.
 
     Yine Blizzard yakasına dönecek olursak Pardo, kendilerinin de diğer herkes gibi oyuncu olduklarını ve Bungie'nin geliştireceği bir MMO oyununu zevkle oynayacaklarını söyledi. Kendilerinin de bu işe başlarken hiç bir şeye sahip olmadıklarını ve o zamanlar "Blizzard MMO yapamaz" şeklinde söylemlerin dolandığını belirtti. Bu nedenle Pardo'ya göre, Blizzard yaptıysa Bungie, Valve ya da Nintendo gibi büyük yapımcılar da başarılı MMO'lar yapabilir. Pardo, MMO konusunda her türlü desteği verebilmek için Bungie'ye kapılarının açık olduğunu söylüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Halo: Reach Xbox 360 Bungie Microsoft MMO MMORPG Bungie Software Blizzard Activision Bobby Kotick Rob Pardo
God of War Yapımcısı Yeni Oyun Geliştiriyor Fable 3'ün İnceleme Notları Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jack Rabbit Slims

26.10.2010 18:05:01

0
Resimde WoW katledilmiş resmen. :D

CodeMachine

26.10.2010 13:54:58

0
Helal olsun Pardo'ya adam çok mütevazi konuşmuş ancak wow kadar güzel bir mmo yapabilirlar ama onun kadar geniş kitleye ulaşmak hiçte kolay değil...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız