Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bir Şehir Efsanesi "Polybius", Katil Oyun Makinesi

Ben Polybius, Artık benimsin oyuncu...

 
     Polybius ABD/Portland'da bir jetonlu oyun makinesiydi ve yıllardır onun hakkında anlatılan hikayelerin, kamplarda ateş başında anlatılan korku hikayelerinden bir farkı yok.

     Bu makinede oyunu oynamış olanların söylediğine göre, oyun gece kabuslar görmenize yol açıyor, hafızanızı siliyor hatta bazı insanları intihara sürüklüyormuş. Ama bu sadece başlangıç. Diğer söylentilere göre, makine CIA tarafından Atari veya gizli bir firma olan Sinneslöschen(Alman veya ABD'li bir firma olabileceği düşünülüyormuş) tarafından tasarlanmış. Gizli ajanlar ki bunların "Man in Black" tarzı tipler olduğuna inanılıyor, bu makine sayesinde hem oyuncuların performans verilerini topluyor hem de zihinlerinin derinliklerine bazı gizli mesajlar yolluyorlarmış.
 
     Nasıl? Tam bir uydurma hikaye gibi öyle değil mi? Ama şehir efsanesi dediğiniz de böyle olur ve genelde bu hikaye gibi eğlencelidirler. Peki olayın gerçeği ne olabilir?
 
     Akla yatan en mantıklı teori, oyun bir Arcade klasiği olan Tempest adlı oyunun test edildiği bir kabin olabileceği üzerine, çünkü iki oyun birbirine çok benzer. Tabi bu deneme kabinindeki bir hata, oyunun bozuk halinin oynanmasına sebep olmuş olabilir. Konunun fanları oyunu anlatmak için videolar hazırlıyorlar. Ama uyarmam gerekiyor ki, bu videolar sağlıklı bir insana bile epilepsi krizi geçirtebilir. Oyunun gerçeği de böyleyse yaptığı etkiler, her ne kadar anlatılanlar kadar abartılı olmasa bile, sorun yaratabilecek gibi gözüküyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
polybius arcade şehir efsanesi jetonlu makine
Shovel Knight Önümüzdeki Hafta Xbox One Oyuncularıyla Buluşuyor Disney Infinity 3.0 mı Geliyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MantarTheGreat

10.6.2015 21:22:23

0
Videoya uzun süre baktıktan sonra yazıları okumaya çalışın. Yazılar dönüyor! :D

BSC Misafiri

23.4.2015 10:58:40

0
Amerika nın oyunları arkadaşlar kanmayalım.

Vinewood

21.4.2015 18:27:10

-1
Etki yok bende , salakça birşey .

BSC Misafiri

21.4.2015 17:46:54

0
Yalan omasın dedem anlatırdı bu oyunu zamanında gitmiş ve oyunu görmüş (Bu nedenle bilgisayar oynanamı pek istemez) rüyalarında halkalar gördüğünü söledi 10 gün psikolojisi bozukmuş ama ama hiç hafıza kaybı gibi şeyler söelmedi sadece bazen halkalar görüp onu rahatsız ettiğini ve sırf bunun için psikologa gittiğini söelmişti

DubSteq

21.4.2015 16:31:08

0
Solomon Yıldızı(mührü) gördüm sanki?

Sir Maximus is BACK

21.4.2015 14:59:23

0

agathadaemonn

21.4.2015 14:55:51

0
Biraz araştırdım da, ne kadar doğru bilmiyorum ama, böyle bir oyun hiç olmadı falan demişler yabancı forumlarda. Her şey bir yana fena baş ağrıtıcı bir oyun olmuş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız