Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bir Fikir: The Witcher 3'ün Ertelenmesine Neden Kızmamalıyız

 
Sabır güzel şeydir.

Kutsal kitaplardan, ünlü düşünürlere; anne babalarımızdan, hayatın “kendi eğitim sistemiyle verdiği derslere, hepsinin ortak noktasıdır sabretmek.

Haşa huzurdan, amacım The Witcher 3’ün ertelenmesinden sebep bir hayat dersi vermek değil ama düşünsenize! Fast food restoranlarının bile artık yavaş olarak anıldığı bir dönemdeyiz ve hayatın bizzat kendisini tüm içeriğiyle hızla tüketmeye fena meyillenmiş durumdayız. Daha hızlı gelmesini, daha fazla olmasını istediğimiz şeylere olan hevesimiz de aynı hızla tükeniveriyor.

Oyun endüstrisi de bu hızlı tüketimin kurbanı son yıllarda. Oyunu zaman öldürmek (ki ne kadar korkunç bir tabirdir zaman öldürmek!) amacıyla kullanan değil, bir kitap ya da film kadar; hatta onlardan daha mühim bir eğlence ihtiyacı olarak gören hardcore kitleye hitap etmekten öte yeni kitleler, yeni ticari kazançlar peşine düşen endüstri aradığını mobil platformda, sosyal medya sitelerinde bulduğu günden beri ancak büyük markaların tutunabildiği ya da bağış kampanyalarının hayat verdiği oyunların nefes alabildiği bir cenk meydanı buralar.

Hikayenin ön plana çıktığı, 10 saati aşmakta zorlanmayan ve her bölümünde başkalaşan triple-A yapımları eskisi kadar sık göremiyoruz. Buradaki sıklıktan kastım kendime ters düşerek “daha çok istemek” değil. Siz de farkındasınız ki sadece online odaklı, multiplayer içerikli oyunlar gelen talep doğrultusunda revaçta ve düşmesine imkan vermediğim ivmeyi düşününce eski anlayışla oyun geliştirme fikri öyle herkesin kabul edeceği bir iş dalı olarak görülmüyor. Çünkü “o anı” arkadaşlarla paylaşmak üstün geldi çıkılan bireysel yolculuklardan. Ve para kazanmak isteyen firmalar da uzun geliştirme süreçleri ve maliyetler yerine tek bir noktaya odaklanmayı makul buldu.
 

     Yeni IP’lerin adım atmaya cesaret edemediği, satış rakamlarının yapımcıları madara edebildiği bu cenk meydanında hikaye odaklı gördüğümüz oyunların çoğu güçlü bir marka olarak hafızalara kazındığı için varlar. Elder Scrolls, Half Life, Gran Theft Auto, The Legend of Zelda, Uncharted, God of War…v.b. (Her ne kadar “Fallout da ne? Bekleyeni var mı?” diyenler olsa da.)

Oyuncuların gönlünde taht kuran, güçlü bir marka olarak anılan ve kimi zaman hayal kırıklığına uğratsalar da bir şans daha tanıyabileceğimiz bu oyunlar bizden bu krediyi nasıl kazandı? Mesela bir örnek: Half Life, 1998 yılında PC’ye çıkışını gerçekleştirdi ve onun bu cenk meydanındaki yerini ölümsüzleştiren devam oyunu tam 6 yıl sonra çıkageldiğinde hikaye sunumundan animasyonlarına, grafiklerinden seslere, animasyonlarından yapay zekasına FPS türünde bilinen tüm çıtaları yükseltti. Bir diğer örnek 2002 yılında yapımına başlanan ve 2006’da piyasaya sürülen The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ardından aynı firmadan 2008 yılında Fallout 3 (orjinalinde 2004 yılında yapımına başlanmış) ve nihayetinde 2011 yılında The Elder Scrolls V: Skyrim oyuncularla buluşturuldu. Jak 3’ün hemen ardından kolları sıvayan Naughty Dog ekibi 3 yıl sonra Uncharted: Drake’s Fortune’u sundu tabağımıza yepyeni bir IP olarak ve devam oyunu 2 yıl sonra teşrif ederek PlayStation 3 sahiplerini mest etti. Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi olarak anılan The Legend of Zelda: Ocarina of Time, tam 6 yıllık geliştirme süreci sonrasında 3D dünyaya taşınarak bugün halen oyunlarda kullanılan mekaniklere ilham oldu.

Bütçelerine, yapım ekibinin kalitesine ve becerilerine göre değişse de bu geliştirme süreçleri, temelde amaç aynıydı. Yapımcılar bizden güven kazandılar çünkü güvenilir, standartları yeniden belirleyen, zengin içerikler sunan veya çıktığı platformun hakkını vermeyi kendine amaç edinmiş ürünlerle çıkageldiler. Ne biz bu kadar sabırsızdık tüketmek için, ne de onlar bu kadar ısrarlıydı seri üretime geçmek için. Oyunlar sadece oyunları hayatının bir parçası haline getirmiş olanları hedefliyordu; oyunları bir çekirdek olarak görenleri değil. Mobil cihazınızda kaç ücretsiz oyunu deneyip sildiğinizi bir düşünün hele…

     Peki uzun geliştirme süreçleri sonrasında büyük hayal kırıklığına uğratan oyunlar da yok mu? Var elbette ve uzun geliştirme süreçleri her daim kült doğuracak diye bir kaide yok. Ama tüm kültlerin de uzun bir yolculuğun ardından oyuncuyla kucaklaştığı aşikar.
 
 
Her sene çıkışına kızdığımız oyunlarsa aslında bizim eserimiz, yapımcıların değil. Activision, EA veya Ubisoft’un yaptığı tek şey talebe cevap vermek oldu. Onlar “büyük boy olsun mu?” diye sordu, biz de “evet” dedik. Rockstar ne kadar “Her yıl kolaylıkla çok ilerleme kaydetmeden yeni bir GTA oyununu piyasaya sürebilirdik ama buna karşılık hayranların seriye olan ilgisi tükenirdi.” dese de ne Call of Duty’e ne de Assassin’s Creed’e ilgi tükenmedi. Assassin’s Creed Unity’nin bulunduğu ahvale rağmen sıradaki Assassin’s Creed oyunu için ortam oluşturulmaya çalışılıyorsa, bu talep sandığımızdan daha kısa sürede biteceğe de benzemiyor. (Bknz: ben, Victoria döneminde geçtiğini görünce yelkenleri suya indirdim.)
 

      Artık durum öyle ticari bir hal aldı ki “Kara Cuma çılgınlığına, yılbaşı alışverişlerine yetişsin de gerisi mühim değil.” mantığı standartları belirleyen, yeni fikirler içeren; hadi bunları geçtim şöyle oturaklı bir oyunla kucaklaşma özlemimizi arttırdı. Sonuç? Tamamlanmamış, hatalarla boğuşan, dengesiz, ilk gün yamaları neredeyse 20 GB’ı bulduğu halde adam edilemeyen oyunlar ve biz tüketmek için sırada bekleyen sabırsız oyunculardan ibaret oyun dünyası. 1080p olmalı, 60 fps olmalı, hatasız olmalı, hikayesi güzel olmalı ve 100 saat olmalı, optimizasyonu oturmuş olmalı, senin sahip olduğun platforma da çıkmalı, benim sahip olduğum platforma da çıkmalı, 9 puandan aşağı almamalı. Hemen, çabucak, şimdi… Sabredemiyoruz!

Sabredemediğimiz için de bağımsız bir firma tarafından geliştirilen, 36 farklı sona sahip olan, bir önceki oyunundan 30 kat daha büyük bir harita ve 50 saatten uzun bir oynanış vadeden ve henüz duyurusunun üzerinden 1 sene geçmemiş bir oyunun 2. kez ve 3 ay gecikecek olması bizi kızdırıyor.

     Ama ben kızmıyorum azizim. The Witcher 3’ün ertelenmesine kızmamalıyız. İşin ucunda beklediğime değecek bir oyun olacağına dair güçlü bir inancım; her yıl çıkmayan, bir öncekinden daha çok şey vadeden ve beni bir oyuncu olarak gerçekten heyecanlandırmayı başarabilen bir yolculuk var karşımda.

Hem demezler mi: "yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına."

Bu haberin bağlantısı
URL
the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
H1Z1'in Erken Erişime Açılma Tarihi Belli Oldu Blizzard'dan Hearthstone Oyuncularına Hediye
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Uchigatana

12.10.2017 03:00:04

0
Öngörü budur noldu la para aldınız mı diyenler.

Guest-EC8D80CAC

9.12.2015 12:59:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri yürü git ya mantığa bakarmısın? o zaman 20 sene sonra çıksın ölümsüz olsun nasıl? sanki geç çıkınca daha iyi daha kaliteli çıkıyormuşmuş... diablo 3 ü hepimiz gördük es keza starcraft 2 de öyle. geç olması her zaman iyi olması anlamında değildir. şimdi 1-2 blizzard fanı atlar diablo 3 süperdi falan der... bende yav he he derim.
sen ilk önce adam gibi konuşmayı öğren. Yaş kaç acaba çok merak ettim karşında çocuk mu var yürü git ya nedir.. Ortalık bunun gibi veletlerle dolmaya başladı iyice.

BSC Misafiri

5.1.2015 11:01:58

0
yürü git ya mantığa bakarmısın? o zaman 20 sene sonra çıksın ölümsüz olsun nasıl? sanki geç çıkınca daha iyi daha kaliteli çıkıyormuşmuş... diablo 3 ü hepimiz gördük es keza starcraft 2 de öyle. geç olması her zaman iyi olması anlamında değildir. şimdi 1-2 blizzard fanı atlar diablo 3 süperdi falan der... bende yav he he derim.

Bl00dyHell

15.12.2014 08:05:56

0
Kaliteyi düşürmedikleri sürece ertelenmesinde sakınca yok

Fuusrodah

11.12.2014 16:22:50

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

asswalker

10.12.2014 19:16:56

-1
quote:

Orijinalden alıntı: n0.pRobLem

Sorma be! Eskisi kadar çok para vermiyorlar. Böyle bir makale, hani bana soracak olursanız temiz bir 10.000TL ister ama işte kıt kanaat geçiniyoruz.
helalsin reyiz arkandayız

bladeGny

10.12.2014 18:42:03

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin Ula ne tatava yaptınız çapkınlık peşinde koşan pörtlek gözlü karakterin oyunu için be. Sırf beleş DLC veriyor diye göklere çıkarıldı. Yoksa "oynanış"(oynanış, oyunu oyun yapan şey oluyor bu arada bilmeyenler için) beş para etmez.

Yumurta ve domates fırlatmak isteyenler iki metre ilerde sağdan alabilirler.
arkadaşın mesajını dikkate almamak için nickine bakmanız yeterli.

Blue Dragon Ready

10.12.2014 18:28:49

-2
Bu tarz makaleler oyunlarına Türkçe dil desteği eklemeyi reddedip, bir daha ertelemeyiz diye söz verip oyun erteleyen firmalara özel mi? Eğer genel bir şeyse her türlü ertelenen oyunlarda bu tarz makaleler bekliyorum artık. Kolay para sonuçta.

rohcuboy

10.12.2014 16:52:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: n0.pRobLem
alıntı:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Kaç para aldınız firmadan bunları yazmak için?



Sorma be! Eskisi kadar çok para vermiyorlar. Böyle bir makale, hani bana soracak olursanız temiz bir 10.000TL ister ama işte kıt kanaat geçiniyoruz.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın
Talha durur mu? Yapıştırmış cevabı :D

n0.pRobLem

10.12.2014 14:27:10

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready Kaç para aldınız firmadan bunları yazmak için?
Sorma be! Eskisi kadar çok para vermiyorlar. Böyle bir makale, hani bana soracak olursanız temiz bir 10.000TL ister ama işte kıt kanaat geçiniyoruz.

Blue Dragon Ready

10.12.2014 11:21:48

-4
Kaç para aldınız firmadan bunları yazmak için?

WiiSmash

9.12.2014 22:18:39

+1
çok doğru kesinlikle. sadece oyunlar için değil, hayat artık bu hale geldi. her şey hızlı üretiliyor hızlı tüketiliyor. sonra hop yenisi....

natrak

9.12.2014 20:32:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin Ula ne tatava yaptınız çapkınlık peşinde koşan pörtlek gözlü karakterin oyunu için be. Sırf beleş DLC veriyor diye göklere çıkarıldı. Yoksa "oynanış"(oynanış, oyunu oyun yapan şey oluyor bu arada bilmeyenler için) beş para etmez.

Yumurta ve domates fırlatmak isteyenler iki metre ilerde sağdan alabilirler.
oynanış olarak yeterli seviyede oyunun her şeyini oynayış belirlemez witcher serisinin hikayesi ve işleysi tam bir şaheser.

Painteam

9.12.2014 20:17:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: n0.pRobLem
alıntı:

Orijinalden alıntı: Painteam

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games
bu liinke bir göz atarsanız şuan Call of Duty her ne kadar hala çok satıyor olsa da Modern Warfere 3 ten beri seri hala kan kaybında Assassin's Creed listeye bile girememiş ve benim bildiğim kadarıyla onun da satışları düşüşte(bu arada sadece online odaklı oyunların talep gördüğünü söyleyip multiplayer ı oynanmayan ve single odaklı Asssasin's Creed i örnek olarak vermen ironik olmuş Talha abi )
ben şahsen The Witcher 3 ün ertelenmesine kızmadım(birde bu süre içinde Türkçe içerikle gelmesini umut ediyorum.)ama kızanlara da haksız diyemem çünkü adamlar söz vermişlerdi bir daha ertelenme olmayacak diye ama sözlerini tutamadılar


Mümkün olduğunca açıklayıcı olmaya çalıştım ama bu yorumu görünce bir kaç şey daha yazmak istedim.

Kan kaybediyor dediğin Call of Duty serisinde bu yıl çıkan Advanced Warfare'ın elde ettiği gelire 2014 yılında çıkmış kaç oyun erişti? Üstelik en serinin en bayağı oyunu bile gönderdiğin listede en çok satanlara girmeyi başarmış. Hem de CoD 4: Modern Warfare'dan daha fazla satarak. Böyle kan kaybına uğramak isteyen kaç oyun firması vardır acaba :)

Çok satanlar listesine bakarak yorumda bulunmak yanlış bir fikir ki senin gönderdiğin liste tür, bölge veya dönem ayrımı olmaksızın çorba olarak servis edilmiş bir liste. Serinin kendi gidişatına, o firmadan çıkmış diğer oyunlara bakmak lazım. Ubisoft'un en çok satan serisi hangisi dersin? 1986'dan bu yana faaliyette olan Ubisoft'un en çok satan serisi 73 milyonluk satış rakamıyla Assassin's Creed.

Farklı konu başlıklarından tek bir hedefe yönelmeyi amaçladım. Bir kez daha gözden geçirirsen sadece online odaklı oyunları dile getirmiyorum. "Her yıl çıkan oyunlar" diye söze başlayarak Assassin's Creed örneğini verme sebebim de bu kafa karışıklığını ortadan kaldırmaktı zaten.

- Talha
sen böyle söyleyince yorumumda biraz yanlış düşündüğümü fark ettim bu arada yorumun için teşekkürler abi :)

erenceyla

9.12.2014 20:17:45

0
The Witcher serini hiç beğenmezdim, ilgimi çekmezdi lakin The Witcher 2 xbox 360'da 6 tl ye görünceye kadar. Oyunu edinip denedim, ilk chapterı o gün bitirdim. Oyun muhteşem sarmıştı beni, oynanış olarak biraz ağırdı ama sevmiştim, oyunun son iki bölümü kaldı derslerden oynayamaz oldum. The Witcher 3'ü bilgisayarda ön sipariş için 70 liradan görünce hoşuma gitti, para biriktirip edinmeyi düşünüyordum ama şu sıralar yeni bir bilgisayar için para biriktirdiğim için alamadım henüz. Ertelenmesi benim açımdan iyi oldu gibi, çıkışa 1 hafta kala basarım pre-orderı mis. Hem 3 aylık bir erteleme oyunun en optimum şekilde çıkmasını sağlayacak ise bence az bile, misal yanlış hatırlamıyor isem The Division 2014 yılının son çeyreğinde çıkacak iken 2015'in ilk çeyreğine ertelenmişti. Demem o ki eğer The Witcher'ı hiç oynamayıp kötü eleştiren arkadaşlara tavsiyem, oyunu edinip bir deneyin hele de Türkçe dil desteği var iken, konsollara dil desteği olmadığından ben kendi ingilizcemin yettiğince oynadım. Ayrıca bu üç aylık ertelenmenin üstüne The Witcher 3'e Türkçe dil desteği eklenirse tadından yenmez.

Dovahkiin

9.12.2014 18:54:37

-1
Ula ne tatava yaptınız çapkınlık peşinde koşan pörtlek gözlü karakterin oyunu için be. Sırf beleş DLC veriyor diye göklere çıkarıldı. Yoksa "oynanış"(oynanış, oyunu oyun yapan şey oluyor bu arada bilmeyenler için) beş para etmez. Yumurta ve domates fırlatmak isteyenler iki metre ilerde sağdan alabilirler.

KortX

9.12.2014 16:37:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: farukk44 <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KortX<br> <br> Hocam eline sağlık okudum yazının tamamını ancak bizim (ya da en azından benim) kızmamın sebebi bu adamların önceden tam tarih vermesi. Adamlar 1 yıl önceden Şubat 2015'te geleceğini belirtmişti. Ayrıca diğer konuda da attım exc içerik olmayacak demişler baştan daha sonra xbox one için exc içerik duyurmuşlar. Kızdığım olay bu. Yoksa ben zaten acil çıksın kafası olan biri değilim. Bir çok yorumumda da görürsünüz hatta aksini savunurum.</blockquote><br> <br> hocam birşeyi açıklamak gerektiğini düşünüyorum. aslında cd project hiçbir platforma özel oyun içi içerik olmayacak diye söz vermişti diye hatırlıyorum. sonradan da adamların yaptığı açıklamada 'biz sözümüzde duruyoruz. hiçbir platformda o platforma özel oyun içi eklenti(co-op, ek görev vb.) olmayacak' demişlerdi.<br> Hatam olabilir. Bilenlerde aydınlatırlarsa sevinirim
Hocam şunu da belirteyim başta. Ben özel içerik çıkarsalar da zaten kızmıyorum. Önceki mesajımda da atmıştım bu linkleri tekrar atıyorum. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-CD_Projekt_Red_Exclusive_icerikler_Yapmayacak-59911.htm ve http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3un_Xbox_Onea_Ozel_iceriklerine_CD_Projektten_Aciklama-67271.htm Benim kızdığım nokta önce söyleyip sonra aksini uygulamaları.

KuvvetMira27

9.12.2014 15:45:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: KuvvetMira27 hard core denilen kesim bence o kadar da fazla değil fazla asıl kitle casual kitle boş zamanında oyun oynayan Ubisoft ,EA , Actıvısıon gibi firmalar asıl kitlesi casual oyuncu kitlesi her sene çıkarsalarda bir sorun çıkmıyor oyunlar da gayet basit ve eğlenceli bu yüzden sorgulamadan alıyorlar hılf lıfe , skyrim , witcher gibi oyunlar bunun için uzun aralıklarda çıkıyor ertelenmede büyük ihtimalle para ile ilgilidir veya optimizasyon kısaca bu sektörde kalmak istiyosan ubisoft ve EA taktini yapacaksın belkide bu yüzden sağlam oyun çıkaran firma kalmadı....
bu arada oyunu satın alın destekleyin diyenlere rpg türü oyunlarda dil bilmiyorsan parana yazık olur şahsen ingilizcesi olmayana önermem withcher 2 çok güzel oyun türkçe olduktan sonra aldım bunun da Türkçesi gelene kadar oyun dahada ucuz lar alırım steamden...

KuvvetMira27

9.12.2014 15:42:17

0
hard core denilen kesim bence o kadar da fazla değil fazla asıl kitle casual kitle boş zamanında oyun oynayan Ubisoft ,EA , Actıvısıon gibi firmalar asıl kitlesi casual oyuncu kitlesi her sene çıkarsalarda bir sorun çıkmıyor oyunlar da gayet basit ve eğlenceli bu yüzden sorgulamadan alıyorlar hılf lıfe , skyrim , witcher gibi oyunlar bunun için uzun aralıklarda çıkıyor ertelenmede büyük ihtimalle para ile ilgilidir veya optimizasyon kısaca bu sektörde kalmak istiyosan ubisoft ve EA taktini yapacaksın belkide bu yüzden sağlam oyun çıkaran firma kalmadı....

obantr

9.12.2014 14:41:22

-3
quote:

Orijinalden alıntı: obantr VALVE Half-Life 3'ü 2015 ve 2016 yıllarında çıkarmayacak en erken tarih 2017'dir.
VALVE'nin HL3'ü çıkarmaması ve üzerinde çalışma yapmamasının nedeni Duke Nukem Forever vakası ile karşılaşmak istememesidir. Oyuncuların HL3'ten beklentisi çok arttı. VALVE HL3'ü ne kadar iyi çıkarsa da hayal kırıklığı olacak.
Bungie'den umudum vardı. HALO'yu yapan adamlar nasıl olur 2007'den beri hazırladıkları Destiny'yi 10 üzeri 7'lik bir oyun olarak çıkardılar ve DLC'ye boğdular anlamış değilim.
Ondan dolayı ne yazık ki HL3'ten ümidim yok.
Mesajıma eksi basacağınıza adam akıllı yorum yapsaydınız iyiydi. HL3'ün 2017'den erken çıkamayacağını söylüyorum. O kadar. VALVE Steamle uğraşıyor ve Multiplayer turnuvası olan oyunlara yönelmiş durumda. VALVE tüm baskılara rağmen HL3'ü 2017'den erken çıkarmaz.

SkYHawKTR

9.12.2014 14:34:44

+1

n0.pRobLem

9.12.2014 14:22:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: Painteam http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games
bu liinke bir göz atarsanız şuan Call of Duty her ne kadar hala çok satıyor olsa da Modern Warfere 3 ten beri seri hala kan kaybında Assassin's Creed listeye bile girememiş ve benim bildiğim kadarıyla onun da satışları düşüşte(bu arada sadece online odaklı oyunların talep gördüğünü söyleyip multiplayer ı oynanmayan ve single odaklı Asssasin's Creed i örnek olarak vermen ironik olmuş Talha abi )
ben şahsen The Witcher 3 ün ertelenmesine kızmadım(birde bu süre içinde Türkçe içerikle gelmesini umut ediyorum.)ama kızanlara da haksız diyemem çünkü adamlar söz vermişlerdi bir daha ertelenme olmayacak diye ama sözlerini tutamadılar
Mümkün olduğunca açıklayıcı olmaya çalıştım ama bu yorumu görünce bir kaç şey daha yazmak istedim. Kan kaybediyor dediğin Call of Duty serisinde bu yıl çıkan Advanced Warfare'ın elde ettiği gelire 2014 yılında çıkmış kaç oyun erişti? Üstelik en serinin en bayağı oyunu bile gönderdiğin listede en çok satanlara girmeyi başarmış. Hem de CoD 4: Modern Warfare'dan daha fazla satarak. Böyle kan kaybına uğramak isteyen kaç oyun firması vardır acaba :) Çok satanlar listesine bakarak yorumda bulunmak yanlış bir fikir ki senin gönderdiğin liste tür, bölge veya dönem ayrımı olmaksızın çorba olarak servis edilmiş bir liste. Serinin kendi gidişatına, o firmadan çıkmış diğer oyunlara bakmak lazım. Ubisoft'un en çok satan serisi hangisi dersin? 1986'dan bu yana faaliyette olan Ubisoft'un en çok satan serisi 73 milyonluk satış rakamıyla Assassin's Creed. Farklı konu başlıklarından tek bir hedefe yönelmeyi amaçladım. Bir kez daha gözden geçirirsen sadece online odaklı oyunları dile getirmiyorum. "Her yıl çıkan oyunlar" diye söze başlayarak Assassin's Creed örneğini verme sebebim de bu kafa karışıklığını ortadan kaldırmaktı zaten. - Talha

obantr

9.12.2014 13:25:30

-1
VALVE Half-Life 3'ü 2015 ve 2016 yıllarında çıkarmayacak en erken tarih 2017'dir. VALVE'nin HL3'ü çıkarmaması ve üzerinde çalışma yapmamasının nedeni Duke Nukem Forever vakası ile karşılaşmak istememesidir. Oyuncuların HL3'ten beklentisi çok arttı. VALVE HL3'ü ne kadar iyi çıkarsa da hayal kırıklığı olacak. Bungie'den umudum vardı. HALO'yu yapan adamlar nasıl olur 2007'den beri hazırladıkları Destiny'yi 10 üzeri 7'lik bir oyun olarak çıkardılar ve DLC'ye boğdular anlamış değilim. Ondan dolayı ne yazık ki HL3'ten ümidim yok.

Painteam

9.12.2014 13:18:18

+1
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games bu liinke bir göz atarsanız şuan Call of Duty her ne kadar hala çok satıyor olsa da Modern Warfere 3 ten beri seri hala kan kaybında Assassin's Creed listeye bile girememiş ve benim bildiğim kadarıyla onun da satışları düşüşte(bu arada sadece online odaklı oyunların talep gördüğünü söyleyip multiplayer ı oynanmayan ve single odaklı Asssasin's Creed i örnek olarak vermen ironik olmuş Talha abi ) ben şahsen The Witcher 3 ün ertelenmesine kızmadım(birde bu süre içinde Türkçe içerikle gelmesini umut ediyorum.)ama kızanlara da haksız diyemem çünkü adamlar söz vermişlerdi bir daha ertelenme olmayacak diye ama sözlerini tutamadılar

stun

9.12.2014 12:31:12

0
oyun okadar güzel geliyor ki.. talha neden kızmayalım diye yazı yazmış :D bravo talha :D yürü talha :D ya arkadaşlar ertelenen oyuna niye kızarsınız hiç anlamam..unity gibi gelmesindense.. geç çıksın.. oyun belli ki goty olucak..

fallout3x

9.12.2014 12:26:38

-1
ps4 culer uzulmesin arada bloodborne var onu oynariz kafamiz rahat

Wayward Son

9.12.2014 12:21:17

+1
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL
Aynı şekilde kardeşim, bugün Türkiye'de 50-100 TL fiyatla Steam, Playstore, D&R gibi mecralarda satılan her oyuna sahiplenmemiz gerekir. İndirimsiz haliyle Alien: Isolation, Lords of the Fallen, Shadow of Mordor gibi oyunlar 75 TL'ye satılıyor. İndirim döneminde 30-40 liraya kadar düştü bu oyunlar. Olay sadece Witcher'a sahiplenmek olmamalı, diğer oyunları da alabildiğimiz ölçüde orijinal olarak oynamalıyız. Steam TL'ye geçtiğinden beri GOG, Gamersgate gibi yerlerde 5 dolara satılan oyunlara bile yanaşmaz oldum. TL ile alışveriş cidden çok değerli.

Hoid

9.12.2014 12:07:45

0
Half-Life ın yenisi gelecek buna şüphe yok hatta ben yakında duyurulabileceğini düşünüyorum . Zira VALVE source engine 2 de gayet yol katettiler ki 2015 yılında popüler free to play oyunları olan DOTA 2 yi source engine 2 ye geçirecekler . Bildiğiniz gibi VALVE bir ürün tam olmadan onu kullanmaz . Anlayacağınız motor kullanıma o tarihlerde hazır olacak ve güncel oyunlarını bu motora aktararak başlayacaklar . Left 4 Dead 3 de gelebilir ki zaten aylar öncesinden konsept çalışmalarından resimler sızmıştı . Half-Life 3 te sizin de dediğiniz gibi yenilikler getirerek çıkacaktır . Zamanında nasıl yeniliklerle gelip insanları büyüledilerse şimdide onu yapmak istiyorlar fakat teknoloji aldı başını gitti . Bu yüzdendir ki VALVE oculust rift üzerinde çok fazla duruyor amaçları yenilik sunmak fakat OR ye baktığımızda herkesin miğdesi bulanıyor . Kendimde denedim ve kesinlikle FPS oyunu oynanmaz miğdeniz kaldırmıyor . Belki bunu yeni sürümlerinde çözmüş olabilirler ama o cihazı da aldırtmak için ciddi yapımlar gerekiyor . Nasıl bugün Uncharterd 4 , God of War 4 için gider PS4 alırım diyen bir kitle varsa bu cihaz içinde böyle yapımların duyurulması şart . Öte yandan bakıyoruz cihazı facebook satın almış bulunmakta ... Half-Life yazısını görünce dayanamadım özlem duygusuna kapıldım kusura bakmayın arkadaşlar ... Witchera gelecek olursak ilk iki oyunu steamde indirim zamanları 10 liraya satılıyor ki bugün bedava diyeceğimiz bir fiyat oluyor kendileri ki çoğu kişinin gündelik hayatta tükettiği bir paket sigara parasına denk geliyor . Ya da daha pahalıdır içmediğim için bilmiyorum fakat en bildiğim kadarıyla bu fiyat aralığındaydı neyse . Türk oyuncuları olarak burada herkes TÜRKÇE dil desteği bekliyor oyunlardan fakat unuttukları bir şey var . Sen ürünü orjinal olarak satın almıyorsan o adamlara destek vermiyorsan yıllarca TÜRKÇE istiyoruz desende kimsenin umurunda olmaz bu . Kaldı ki bunu da oyun firmaları her defasında tekrarlıyor . Bizden bir ekip firmalarla konuşup bu isteklerimizi yetkili kişilere aktardıklarında adamlar şu sorunu soruyorlar satış miktarı nedir ? Bu sorunun karşısında aldıkları cevabı beğenmeyen yapımcılar yerelleştirme yapmanın değmeyeceğine karar veriyorlar . Şimdi çıkacak olan güncel oyunların ve çıkmış olan güncel oyunların fiyatına bir bakalım . Beş para etmez AC unity 180 lira , Far Cry 4 180 Lira , The Crew 180 Lira , Borderlans Pre-Squal 180 Lira , büyük ihtimalle GTA V 180 Liradan girecek liste böyle giderken . Witcher 3 ün fiyatına bakıyoruz ki 60 Lira ya satılıyor . Sizlerden ricam bu oyunu orjinal olarak almanız . Hatırlarsanız Witcher 2 ilk çıktığında da ingilizceydi fakat sonradan Enhanced Edition olarak güncellendi ve içinde Türkçe de vardı tabi bu çeviriyi oyun çeviri yaptı orası ayrı ama burada söylemek istediğim şu destek verelim ki adamlarda bize uyguladıkları bu özel fiyat politikalarından pişman olmasınlar ve bizlerinde orjinal oyun kullandığımızı görsünler istiyorum . Türkiye de SONY neden bu kadar çok seviliyor nedeni basit 1080p 60 fps vermesi ya da amaçlamalarını geçtim en büyük neden oyunlarda TÜRKÇE alt yazı yahut dublaj kullanıyorlar . Buda oyunlarda sahiplenme duygusunu ortaya çıkartıyor . Ama bunun içinde ne gerekiyor Türkiyede ki duyarlı oyuncuların oyunları orjinal alrak destek vermesiyle alakalı . Kimse oyunları Türkiye den almasa o oyunlarda da Türkçe desteğini göremezsiniz . işin özeti bilinçli bir insan olun ve bize gösterilen iyi niyeti suistimal etmeyelim arkadaşlar . Witcher 3 te orjinal alınmazsa bu fiyata bu demektir ki Türk oyunculuğu için yapılacak hiç bir şey yoktur .

Fuusrodah

9.12.2014 11:53:27

0
Ne olursa olsun. Uzun zamandır erteleniyor bu oyun. Yanılmıyorsam biz bu oyunu (ertelenmeseydi) 2013 sonu mu ne oynayacaktık. Sonra o 2014 ilk çeyrek oldu sonra 2014 yazı oldu sonra 2015 şubat 24 şimdi de 5 Mayıs 2015. Yarasın ne diyeyim. Pre order aldım bekliyorum. CD Projekt candır. Bir bildiği vardır demek istiyorum ama bu da biraz fazla oldu sanki?

michael01

9.12.2014 11:36:19

0
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3_Wild_Hunt_Tekrar_Ertelenmeyecek-59796.htm CD Projekt'in kurucularından Marcin Iwinski, kendilerinin yeni yetme bir firma olmadığını ve bir kere oyunu erteledikten sonra tekrar bir erteleme yapmayacaklarını söylüyor. büyük oyunların her zaman ertelenebileceği, ama buna karşın ne kadar ertelenirse ertelensin kusursuz bir oyun yapılamayacağı oldu. Abi açıkcası yazıyı okumadım.Adamlar bir daha ertelemeyeceğiz diyip erteliyorsa ayrıca ne kadar ertelenirse ertelensin kusursuz bir oyun yapılamayacak deniliyorsa beklentimi direk düşürürüm ben.Ön sipariş veren o kadar kişiyi kandırıp 14 hafta daha bekleticekler.Ayrıca watch dogs ile Gta V yi yapımcılar kendi karşılaştırdıktan sonra biz karşılaştırınca tepki gösterenlere onlar karşılaştırırsa biz de karşılaştırırız diyen sizdiniz.Kimse kusura bakmasın

Rodion Raskolnikov

9.12.2014 11:24:42

0
Ortada bu kadar uzun bir yazı yazmayı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.CD Projekt, serinin üçüncü oyunu için söylediği her şeyi zaman ilerledikçe yutmaya başladı.Ekstra içerik ve ertelemeler konusunda çuvalladılar.Çözünürlükle alakalı çok komik açıklamalar yaptılar.Eğer oyun bunca olaya rağmen sorunlu bir şekilde çıkış yaparsa,çok ciddi şekilde prestij ve güven kaybına uğrayacaklar. Bence özellikle optimizasyon konusunda ciddi sıkıntı yaşama ihtimalleri var.... Bakalım zaman neler gösterecek...

DdrizztT

9.12.2014 11:22:14

0
Allah aşkına hava koşullarının yama ile geldiği,konsolda eskiden rastlanmayan 20-25 de çalısan oyunların cıkmaya basladıgı , ilk gün 20 gb boyutunda yamayla çıkan , dlc fiyatlarının oyunu katladıgı donemle eskiden yamayla duzeltilebilen veya oynanabilir kılınan oyunları bir mi tutuyorsunuz? Bu eleştirim oyun içi hataların eskiden de oldugunu soyleyenlere.

Ouroboros_Tasarım

9.12.2014 11:19:46

0
Ya su yorumlara bak hala patliycaktir diyenler var bu oyun oylebir cikicakki herkezin dibi dusucek memento hossun ama bossun be kardes sana ne diyim daha Adamlar olmasi gereken bir oyunu yapmaya calisiyorlar birak ertelensin cikista hatalar olabilir onemliolan yapimcinin hatalari nezaman giderdigi ve uzunsurmedigini hatirliyorum witcher serisi herkeze hitabetmeyen bir oyun ancak oynmaya baslandiginda kimseninde birakamayacagi turden Witcher 1 de cok basarili bir yapim mukemmel hikayesivar ve oda dh kullanicilari tarafindan turkceye cevrildi oynamak isteyen witch 1 ana hikaye 45 saat suruyo

rambocuk

9.12.2014 11:03:04

0
Tüketim delisi olduk ps1 dönemini hatırlıyorum her oyunu dibine kadar oynuyorduk şimdi 8 saat sürüyor yaw oyun diye 8 saatte bitirdiğimiz aynı uzunluktaki oyunu ps1 zamanında 3 4 ayda bitiriyorduk ve tadı damağımızda kalan inanılmaz yapımlardı hepsi şimdi maaş bağlasalar oynayamayız sarmaz ps2 dönemide harikaydı ps2 den sonra yavaş yavaş bu hallere geldik

manesfirst

9.12.2014 10:50:09

0
ya benim kızdığım nokta ertelenmesi değil. ertelensin TW3 her türlü ama HER TÜRLÜ beklemeye değecek bir oyun. ben sadece adam akıllı " ya beyler bu iş uzun sürecek bizim çıkış tarihimiz taaaa şuradır" deselerdi sıkıntı olmazdı. ama "biz bir daha ertelemeyiz biz yeni yetme değliz" diyince insan bir beklenti içine giriyor. bekleriz 3 ay daha fazla Allah ömür verirse sıkıntı değil. HL3 ü kaç senedir bekleyen adamız bir duyurusu için bile :) bunu da bekleriz evelallah.

ResVR

9.12.2014 10:27:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT ResVR Hocam Gerek ilk oyun gerekse 2 oyunu oynadım bitirdim zaten ve bu 3 oyunu dört gözle bekliyorum. Oyun ilk ertelendiğinde aynı şeyleri söyledim. Olsun ertelensin sıkıntı değil canları sağolsun dedim. Hatta bu konuyla ilgili bir acıklama bile yaptılar biz yeni yetme bir firma değiliz 2.Kez ertelemeyiz diye.
Hocam zaten fark ettiniz mi bilmiyorum yeni nesil dediğimiz konsollara gelen ne kadar oyun varsa ya ertelendi ya da çıkanlar berbat optimizasyonlarla çıkıyor. Bence eğer bu 3 aylık ertelenme süresi optimizasyon çalışmaları için olacaktır. Ben bu olayları firmaların aslında yeni nesil diye tabir ettiğimiz konsolların mimarisinin tam olarak tanınmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu sene ac unity berbat optimizasyonla çıktı en fazla 1 hafta konuşuldu unutuldu daha önce aynı şekilde watch dogs zaten bu oyunlar her sene çıkıyor kimsenin umursamıyor bile. Witcher gibi kaliteli serilerse 3-4 yılda bir, eğer bu ertelenme daha iyi şeyler sunacaksa bence ekstra beklemekte hiç bir sıkıntı yok. Sizin bahsettiğiniz bir daha ertelemeyeceğiz, yeni yetme değiliz olayıysa tam bir fiyasko aslında büyük konuşmamak gerekiyormuş. :)

freshmind

9.12.2014 09:56:43

0
O değil burada bile kullanıcılar alevlenmişken, tee buralardan bir editör bu tarz bir ortamı yatıştıracak, bilinçlendirecek yazı yazmak durumunda kalırken... Şu anda CD Projekt'in neler yaşadığını, aldıkları tepkileri/mailleri/forumlarının durumunu düşünmek bile istemiyorum

farukk44

9.12.2014 09:54:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX Hocam eline sağlık okudum yazının tamamını ancak bizim (ya da en azından benim) kızmamın sebebi bu adamların önceden tam tarih vermesi. Adamlar 1 yıl önceden Şubat 2015'te geleceğini belirtmişti. Ayrıca diğer konuda da attım exc içerik olmayacak demişler baştan daha sonra xbox one için exc içerik duyurmuşlar. Kızdığım olay bu. Yoksa ben zaten acil çıksın kafası olan biri değilim. Bir çok yorumumda da görürsünüz hatta aksini savunurum.
hocam birşeyi açıklamak gerektiğini düşünüyorum. aslında cd project hiçbir platforma özel oyun içi içerik olmayacak diye söz vermişti diye hatırlıyorum. sonradan da adamların yaptığı açıklamada 'biz sözümüzde duruyoruz. hiçbir platformda o platforma özel oyun içi eklenti(co-op, ek görev vb.) olmayacak' demişlerdi. Hatam olabilir. Bilenlerde aydınlatırlarsa sevinirim

BSC Misafiri

9.12.2014 09:44:31

0
Haber başlığını gördüm facebookta dedim kesin Talha yazdı. Öyle de olmuş :) Tamam kızmıyoruz sen de üzme kendini bu kadar :P

Wayward Son

9.12.2014 09:42:15

0
Şu oyun, oyunun gidişatını etkileyen kritik hatalar olmadan, bol içerikle, bol NPC ile, dolu bir açık dünyayla, sağlam bir crafting ve loot sistemiyle bir de birçok arkadaşın beklediği Türkçe desteğiyle çıksın başka şey istemem. Her şey tam olsun, çatır çatır oynayalım. Yazı da 10 numara olmuş Talha.

AykutGuru

9.12.2014 09:36:30

0
ResVR Hocam Gerek ilk oyun gerekse 2 oyunu oynadım bitirdim zaten ve bu 3 oyunu dört gözle bekliyorum. Oyun ilk ertelendiğinde aynı şeyleri söyledim. Olsun ertelensin sıkıntı değil canları sağolsun dedim. Hatta bu konuyla ilgili bir acıklama bile yaptılar biz yeni yetme bir firma değiliz 2.Kez ertelemeyiz diye.

hakande84

9.12.2014 09:27:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90 witcher 2,yi gog sitesinin kampanyasi sayesinde bedava olarak temin ederek taniştim ve çok sevdim türkçe olmasi beni oyuna çok bağladi witcher 2 den sonra hikayenin böyle güzel oldugu bir oyun oldukdan sonra hem beklerim hemde parasi neyse veririm ilk başlarda oyunun kontrollerini çok garipsemiştim ard ney igni ney yav demiştim oyundan sogumuştum 1 saatlik ilerleyişden sonra oyuna şanş verdiğim için çok mutluydum oyunu bitirdiğimde ise buda 2 gün önce oluyor 3 gözlerimi dikmiştim ilk haberi gördüğümde olamaz dedim sonra dedim ne kadar gelişmiş ve oturakli olursa o kadar güzel olur dedim benim en iyi ilk 10 listeme girmiş durumda bence oyuna şanş vermelisiniz keşke wild hunt da türkçe olsa yurdum insani böyle güzel bir senaryosu olan yapimi kaçirmasa bu oyunun filmi yapilsa türkiyede ve dünyada rekor kirar ama bence insanlar kontrolun ve oyunun karmaşikliğindan dolayi soguyorlar türkçe gelmezse malesef oyunun türkiyedeki popülerliği hiç bir zaman yükselmeyecek buda bence bir kayiptir. düşünüyorumda çogu insanin hayatinda hayran kaldiği ilham aldiği bazi kitaplar filmler vardir o filmi o kitabi hiç okumadiginizi veya izlemedeğinizi düşünün ortaya daha farkli bir insan çikar.
Yorumların güzel ama bu sefer distribütör ile giriyorlar. Düşündüğün kadar kötü gözükmüyor durum. D&R'da %15 indirimle 59 liraya erişebildiğin bir oyundan söz ediyorum. Bana soracak olursan bu sefer Türkiye'den oldukça güzel bir geri dönüş alacak CD Projekt.

ResVR

9.12.2014 09:14:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT Burada ertelenen The Witcher 3 olmasaydı acaba Talha AYNACI böyle bir yazı hazırlarmıydı. Herkes The Witcher 3 olsun ertelensin yeterli sorunsuz olsun demekten başka bir şey söylemiyor ve buda insanların oynamadığı bir oyun için nasılda tek taraflı bağlandığını gösteriyor. İnsanların sabırsız olması ve özellikle benim tepkim diğer oyun firmalarına saygı göstermeden Biz oyunu bir defa erteleriz bidaha asla böyle birşey olmaz dedikten sonra tekrar ertelemesidir. Bir firma bu kadar iddialı konuşup ta sonra patlaması beni oyuna şüpheyle bakmama neden oldu. Tabikide oyun er yada geç çıkacak ama verdikleri sözleri ilk baştan tutamayan bir firma durumunda
The Witcher 2 oynayıp bu oyunu bekleyen kişiler için emin olun ertelenmesi sorun değil. Pre-order yapan veya bu oyunu takip eden kişiler için bu firmanın kredisi çok yüksektir yani bekleyenler için ertelenmesi hiç sorun değil. Karşımıza casual oyuncular bitirsin oynasın diye her sene çıkan birbirinin benzeri oyunlara benzemedikleri için biz ertelenme sebeplerini anlayışla karşılıyoruz.

hakande84

9.12.2014 09:12:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX Hocam eline sağlık okudum yazının tamamını ancak bizim (ya da en azından benim) kızmamın sebebi bu adamların önceden tam tarih vermesi. Adamlar 1 yıl önceden Şubat 2015'te geleceğini belirtmişti. Ayrıca diğer konuda da attım exc içerik olmayacak demişler baştan daha sonra xbox one için exc içerik duyurmuşlar. Kızdığım olay bu. Yoksa ben zaten acil çıksın kafası olan biri değilim. Bir çok yorumumda da görürsünüz hatta aksini savunurum.
Hocam belki senin için değil ama genel için doğru bir yazı. Çok sabırsız bir oyuncu kitlesi var. Senin kızdığın noktalarda haklı olduğunu söyleyebilirim ama bil ki bu piyasada oyuncuya en çok dokunan firma CD Projekt. Ubisoft güzel bir firma olsa da mesela düşün. Vaatler, vaatler, vaatler. Sonra ne oldu? Adam iyi niyetiyle özür dilese de bir enkaz çıktı piyasaya. Bir de The Witcher 3'ün grafikleri için ertelediler diye düşünüyorsan 3 ay zaten birşey değiştirmez. Ama bence iyi oldu. Daha iyi bir oyun gelecekse karşımıza 3 ay değecek bir süre. Sizinle bunun dışında aynı fikirdeyim.

AykutGuru

9.12.2014 08:44:18

0
Burada ertelenen The Witcher 3 olmasaydı acaba Talha AYNACI böyle bir yazı hazırlarmıydı. Herkes The Witcher 3 olsun ertelensin yeterli sorunsuz olsun demekten başka bir şey söylemiyor ve buda insanların oynamadığı bir oyun için nasılda tek taraflı bağlandığını gösteriyor. İnsanların sabırsız olması ve özellikle benim tepkim diğer oyun firmalarına saygı göstermeden Biz oyunu bir defa erteleriz bidaha asla böyle birşey olmaz dedikten sonra tekrar ertelemesidir. Bir firma bu kadar iddialı konuşup ta sonra patlaması beni oyuna şüpheyle bakmama neden oldu. Tabikide oyun er yada geç çıkacak ama verdikleri sözleri ilk baştan tutamayan bir firma durumunda

Cpt. Miller

9.12.2014 08:12:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rayden_ Bir yandan Ubisoft'a bakıyorum. Assassin's Creed: Unity diye bir oyun (oyun olamamış bir oyun) Türkiye fiyatı 180 lira. 6 Ay geciktirilen ve sonucunda gelen Watch Dogs. Yine bunun ardından aynı şekilde 180 liraya Far Cry 4. Bir yandan CD Pro'ya bakıyorum yıllardır uğraşılan bir oyun henüz çıkmamasına rağmen Türkiye fiyatı 60 lira. Bence bu adamlar 3-5 ay bizi bekletecek diye kızmayalım biraz toleransı hakediyorlar. Edit: Witcher 3 Wild Hunt'a gelecek 16(yanlış hatırlamıyorsam) bedava DLC'yide unutmamak lazım.
Ubisoft oyunlarını o fiyatlara almak zorunda değilsiniz. https://www.instant-gaming.com/en/?currency=USD

Dark-Samurai

9.12.2014 07:21:03

0
ertelenmesi iyi olmus. simdi, optimize ve bug sorunu olmadan cikacak.

Guest-8FB5351A6

9.12.2014 06:56:04

0
güzel yazıydı sabah sabah iyi geldi :) uykum açıldı

crossmatch

9.12.2014 06:43:36

-2
Okuyamadım kardeş. Durumumuz yoktu.

KortX

9.12.2014 05:14:42

0
Hocam eline sağlık okudum yazının tamamını ancak bizim (ya da en azından benim) kızmamın sebebi bu adamların önceden tam tarih vermesi. Adamlar 1 yıl önceden Şubat 2015'te geleceğini belirtmişti. Ayrıca diğer konuda da attım exc içerik olmayacak demişler baştan daha sonra xbox one için exc içerik duyurmuşlar. Kızdığım olay bu. Yoksa ben zaten acil çıksın kafası olan biri değilim. Bir çok yorumumda da görürsünüz hatta aksini savunurum.

aygun61

9.12.2014 03:59:01

+1
Doğru söze ne hacet! Bakınız oyunlardan çok daha kısa sürede elde edilebilecek filmler bile her yıl çıkmıyor. Ancak biz oyunlardan hemencecik çıkmasını bekliyoruz. Biz ne balonları balon olduğunu bildiğimiz halde sabredip bekledik. Witcher için mi sabredemeyeceğiz? Şunun şurasında ne kaldı ki 6 ay. (reset) Aslında şöyle bir bakınca çok daha varmış ya! hemen çıksa da oynasak

kobra90

9.12.2014 03:34:05

+1
witcher 2,yi gog sitesinin kampanyasi sayesinde bedava olarak temin ederek taniştim ve çok sevdim türkçe olmasi beni oyuna çok bağladi witcher 2 den sonra hikayenin böyle güzel oldugu bir oyun oldukdan sonra hem beklerim hemde parasi neyse veririm ilk başlarda oyunun kontrollerini çok garipsemiştim ard ney igni ney yav demiştim oyundan sogumuştum 1 saatlik ilerleyişden sonra oyuna şanş verdiğim için çok mutluydum oyunu bitirdiğimde ise buda 2 gün önce oluyor 3 gözlerimi dikmiştim ilk haberi gördüğümde olamaz dedim sonra dedim ne kadar gelişmiş ve oturakli olursa o kadar güzel olur dedim benim en iyi ilk 10 listeme girmiş durumda bence oyuna şanş vermelisiniz keşke wild hunt da türkçe olsa yurdum insani böyle güzel bir senaryosu olan yapimi kaçirmasa bu oyunun filmi yapilsa türkiyede ve dünyada rekor kirar ama bence insanlar kontrolun ve oyunun karmaşikliğindan dolayi soguyorlar türkçe gelmezse malesef oyunun türkiyedeki popülerliği hiç bir zaman yükselmeyecek buda bence bir kayiptir. düşünüyorumda çogu insanin hayatinda hayran kaldiği ilham aldiği bazi kitaplar filmler vardir o filmi o kitabi hiç okumadiginizi veya izlemedeğinizi düşünün ortaya daha farkli bir insan çikar.

Rayden_

9.12.2014 03:14:28

-1
Bir yandan Ubisoft'a bakıyorum. Assassin's Creed: Unity diye bir oyun (oyun olamamış bir oyun) Türkiye fiyatı 180 lira. 6 Ay geciktirilen ve sonucunda gelen Watch Dogs. Yine bunun ardından aynı şekilde 180 liraya Far Cry 4. Bir yandan CD Pro'ya bakıyorum yıllardır uğraşılan bir oyun henüz çıkmamasına rağmen Türkiye fiyatı 60 lira. Bence bu adamlar 3-5 ay bizi bekletecek diye kızmayalım biraz toleransı hakediyorlar. Edit: Witcher 3 Wild Hunt'a gelecek 16(yanlış hatırlamıyorsam) bedava DLC'yide unutmamak lazım.

mementopolis

9.12.2014 03:06:00

-1
Yazi icin Tessekürler ama tamamen katilmak mümkün degil.. Oyun Muhabbeti de gecikti mesela twitche falan söz verilmesine ragmen ? siyani yok tabi. Ubisoft'un ( yeni Ip) Watch Dog's ile Oyunculari agizlari sulandirip sonra 6 ay gibi geciktigini biliyoruz lakin sonuc hüzran oysaki 4 yildir gelistirilen bir oyun ? . Driver Club'in cikacagini dönem yakin 1 yil ertelendigini gördük. ve sunduklari bozuk degil de eksik bir oyundu. Witcher serisinin tüm oyunlari sorunlu cikmistir.. ekran karti ve yapimci güncellemeleri ile anca halolmustur. witcher 3. oyunuda öyle olacaktir kanimca. Call of Duty, Stüdyo basina 2 senede cod gelistirilen bir seri sleedgehammer dahil oldugu icin bu 3 seneye cikmistir. 3 senesini doldurmak üzere "Treach" önümüzdeki E3 2015'te belkide en oynanasi cod gelecek. fakat böyle her sene cikiyor algisi oluyor lakin her sene cikiyor HL3 oyun motoru (Source engine 2 ) tammamlandigini duymadim ki HL3 yapim asamasinda olsun ? ... Bence sizlerinde diyer haberlerde yayimlamis oldugunuz witcher haberlerine örnek/kaynak alir isek bence oyuncularin kizmaya hakki var... ertelenmeyecek dediler ertelediler, özel icerik yapmayacagiz dediler yaptilar.. nvidia ile yok su teknoloji yok bu teknoloji . GTA V ertelenmesinin arkasinda SONY Vardi ,,, ,Witcher 3'ünde tekrar Ertelenmesinde Bir Baska firmanin sebeb oldugunu Düsünüyorum.. ----------------------
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
En iyi Nintendo ve Herzaman adam gibi oyunllarini sergilemistir... Zelda Wiiu da oldugu gibi tv den oynadilar iki ünlü yapimci ve bu oyunu oynamak icin sabredemiyorum ama beklemeye degecek :) . edit: birde stüdyo olarak Noughty dog (unchardet 4 , LtoU 2 belkide) tabi .. (klavyem almanca)

suleymanaycan

9.12.2014 03:02:29

-1
talha abicim yine döktürmüşsün kesinlikle katılıyorum witcher gibi bi oyun için 3 ay az bile 4 senede birden fazla stüdyo tarafından geliştirilen oyunlarıda gördük...

MytHnfr

9.12.2014 03:00:13

0
Elinize sağlık çok güzel olmuş ama o devrin oyuncuları geçti çoktan ne yazık ki. Şimdi oyunu ve yapımcıyı bir hatasında silebiliyor kendine oyuncu diyebilenler. Oyundan çok oyunun teknik detayları konuşuluyor yorumlarda. Yapmaya çalıştığınız şey gerçekten çok hoş ama ben bu algının değişeceğini sanmıyorum.

omerfpektas

9.12.2014 02:59:29

-1
Çok güzel yazmışsın abi, klavyene sağlık fakat bu yazının hedef kitlesi sabredip okur mu tamamını bilemem :D

ResVR

9.12.2014 02:57:07

-1
Çok güzel bir noktaya değinilmiş. Ne kadar efsane dediğimiz oyun varsa hepsinin yapım süreci genel olarak baktığımızda uzun. Her sene çıkan oyunların ne kadar değeri var, oynuyoruz bitiriyoruz gerisi çöpe witcher 3 ü daha önceden ön sipariş etmiştim, ertelenmesine üzülmedim bile zaten böyle sağlam firmalar erteliyorsa mutlaka bir bildikleri vardır. Sırf aman satılsın para kazanalım edasıyla çıkan oyunlar bugün ne hallerde hepimiz biliyoruz.

Sozinn

9.12.2014 02:56:40

-3
kızan eden yok talha abi "keep calm and sabret for The Witcher 3"

Aaron Paul

9.12.2014 02:55:17

-1
Harika bir yazı olmuş... Eline sağlık. Müthiş detaylara değinilmiş ve samimi bir yazı olmuş... Sevgili Talha, senin daha fazla yazmanı diliyorum... Çünkü videolarınızda konudan, konuya geçtiğiniz için ve yeterli süreniz olmadığı için herkes istediği kadar konuşamıyor ve herşeyi dile getiremiyor... Umuyorum daha fazla görürüz...

encuni

9.12.2014 02:54:12

+1
Millet alıştı cod bf ac yılda bir aynı oyunları oynamaya o yüzden sabırsızlar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız