Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bioshock: Infinite'in Sonunu Tartışalım! (SPOILER)


     Öncelikle gelecek olan yorumlar için kocaman bir SPOILER uyarısını yapıştıralım. Eğer Bioshock: Infinite'i bitirmediyseniz gelecek olan yorumlar sizin için Spoiler niteliğinde olacaktır. Bu nedenle hemen başlıktan uzaklaşabilirsiniz :)    
 
     Irrational games imzası ile çıkışını yapan Bioshock: Infinite, şüphesiz son döneme damgasını vuran en başarılı yapımlardan birisi.. Tıpkı serinin önceki oyunlarında olduğu gibi onlarca, hatta yüzlerce gizem ve tartışmayı içerisinde barındırıyor. Eh bu kadar derin bir senaryoya sahip bir oyun kolay kolay gelmeyeceği için Bioshock: ınfinite için özel bir program yapmaya karar verdik. umarız önümüzdeki dönemlerde benzer oyunlar çıkar ve bizde bu konsepti bir seriye bağlayabiliriz.
 
     Neyse efendim, konuyu uzatmadan; Eğer sizde oyunu bitirdiyseniz ve aklınızda soru işaretleri, tartışılmasını ya da cevaplanmasını istediğiniz sorular var ise bize bu başlık altından yorumlarınız ile ulaşabilirsiniz.
 
     Bu hafta içerisinde Talha ile yapacağımız özel bir programda oyunun evreni, sonu ve sizden gelen soruları ve yorumları tartışacağız. Tabi ki kendi teorilerinizi de paylaşarak programa ufak çaplı yönler verebilirsiniz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
bioshock 3 Infinite playstation3 xbox360 2kgames pc Project Icarus fps
Sir,You Are Being Hunted - Ön Alfa Oynanış Videosu Rayman Legends Vita İçin Listelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

4.5.2015 11:29:59

-1
hiç beğenmemiştim bunu.bioshock 1 de aynı şekilde.çok ağır bir atmosfer ve sürekli kendini tekrar ediyor,boğucu bir havası var.bana göre değil.

matador_mirkhan

8.4.2015 21:35:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: darker2010

Handyman'leri kaç denemede geçtiniz hocam?
İlk handymani kolay geçtim bi 2 denemede ama sonra gelen handyman beni çıldırttı. Kaç kere denedim bilemiyorum. Sinirden kolu kıracaktım.. Ama bu dediklerim 1999 modundA ve mühimmat almadan. Yoksa diğer modlarda kolay olur...

darker2010

8.4.2015 17:16:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

Hocam sen oyunun zorluk seviyesini ne olarak ayarladın? Oyunu platinledim ve sanırım 1899 mu ne bi mod vardı o zorluk seviyesini mühimmat satış kutularınından tek bi kurşun bile almadan bitirdim ama bitirene kadar neler çektim. Demem o ki hiçte o kadar kolay değil oyun.
Handyman'leri kaç denemede geçtiniz hocam?

matador_mirkhan

8.4.2015 01:13:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: beratad oyunu oynayıpta birşey anlamayan varsa okuyun : [link]http://fragtist.com/dosya-konusu/bioshock-infinitein-sonu-ve-gizemleri/1[/link] bence infinite konu ve görsellik olarak güzel olmasına rağmen beni sarmadı.Bioshock 1-2 nin atmosferiyle kıyaslandığında çok sönük kalmış.Beni bir türlü içine çekmedi.Oyundaki çatışmalarda düşman sayısı çok azdı ve düşmanlar kolay ölüyordu.Çoğu zaman boş mekanlarda yürümek beni çok sıktı.FPS oyunlarda bana zevk veren şey çatışmalar ,silahlardır.Uzun ve zorlu çatışmalar oyunu güzelleştiriyor benim için.Bio 1-2 de devamlı bigdaddyler vardı , big sister ,boss lar vardı.Bunda bişey çok .
Hocam sen oyunun zorluk seviyesini ne olarak ayarladın? Oyunu platinledim ve sanırım 1899 mu ne bi mod vardı o zorluk seviyesini mühimmat satış kutularınından tek bi kurşun bile almadan bitirdim ama bitirene kadar neler çektim. Demem o ki hiçte o kadar kolay değil oyun.

beratad

15.3.2015 19:57:00

-2
oyunu oynayıpta birşey anlamayan varsa okuyun : [link]http://fragtist.com/dosya-konusu/bioshock-infinitein-sonu-ve-gizemleri/1[/link] bence infinite konu ve görsellik olarak güzel olmasına rağmen beni sarmadı.Bioshock 1-2 nin atmosferiyle kıyaslandığında çok sönük kalmış.Beni bir türlü içine çekmedi.Oyundaki çatışmalarda düşman sayısı çok azdı ve düşmanlar kolay ölüyordu.Çoğu zaman boş mekanlarda yürümek beni çok sıktı.FPS oyunlarda bana zevk veren şey çatışmalar ,silahlardır.Uzun ve zorlu çatışmalar oyunu güzelleştiriyor benim için.Bio 1-2 de devamlı bigdaddyler vardı , big sister ,boss lar vardı.Bunda bişey çok .

matador_mirkhan

12.9.2014 21:32:46

0
Beyler ingilizceniz varsa bu linkte baya bişey açıklanmış. Hatta biri hayrına çevirebilirse türkçe olarak bioshock infinite adına yapılmış en iyi dökümanlardan biri olur:) http://m.neogaf.com/showthread.php?t=533205

ellerindenoperim17

24.7.2014 20:39:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR Comstock Bookerın ta kendisi değil mi ? Kendi kızını kaybetmesi vs olayları bağdaştıramadım ya
Booker, vaftizi kabul etmeyen Elizabeth'in (Anna) babası. Hz. Comstock, vaftizi kabul eden ayrıca Elizabeth'i kaçırıp kuleye hapseden insanevladı.

HeLLsTeR

24.7.2014 20:21:38

0
Comstock Bookerın ta kendisi değil mi ? Kendi kızını kaybetmesi vs olayları bağdaştıramadım ya

Unique For All

23.7.2014 14:53:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin Burial At The Sea bölümünde yaşananlar tamamen ayrı bir evrende geçiyor..(Yanılıyorsam söyleyin) Tabi üzerinde tartışılması gerekebilir.
Aynen oyle cunku comstock kendini baska evrene yollamisti

guraktan

20.7.2014 18:27:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri en iyisi baştan anlatayım. comstock kısır olduğu için luteceler bookerle bir anlaşmaya giriyolar. kıza karşılık bookerin borçları silinecek. booker kumar oynayan içki içen bi tip. karısıda öyleymiş. annayı doğururken ölmüş. booker kızı vermeyi kabul ediyo ama pişman oluyo. kız columbiaya geçerken booker geri almaya çalışıyo ama kapı kapanınca annanın serçe parmağı new yorkta kalıyo. bu ona tear güçlerini veriyo. kız olan lutece columbianın havada durmasını sağlayan şeyi buluyo ve sürekli comstocka çalışıyo. kızın farklı olduğunu farkedince onu gözetime alıyolar. ve kızın kaçmaması için tear güçlerini kocaman bir makineyle kısıtlıyolar. bu nedenle elizabeth güçlerini tam olarak kontrol edemiyo. luteces pişman oluyo ve herşeyi resetlemek istiyo. comstock bunu farkediyo ve lutecesi idam ettirmek için emir veriyo. lutecesin yanında patlayan bir quantum bişeybişey makinası onların evrenler arasında yaşlanmadan kalmalarına neden oluyo. songbird onun koruyucusu. kaçmasını engelliyo. ona arkadaşlık ediyo. songbird aslında luteceler tarafından tearlarla başka biyerden çalınmış. luteceler aynı yöntemle diğer evrenlerden müzik de çalmışlar. comstock bu tearlar sayesinde geleceği görüyo. ama aslında sadece onun yaşadığı evrene paralel bir evreni görüyo. booker eline anna dewitt (a.d) yi yaktırıyo. comstock o tearlar sayesinde lutecelerin bookeri getireceklerini görüyo. ve bookerin elindeki ad yazısını görüyo. hemen deniz fenerine bir adam yollayıp bookeri gelince öldürmesini söylüyo ve eline dont disappoint us (bizi mağdur etme) diye bir not bırakıyolar. ama luteceler o adamıda öldürtüp duvara kanla "TEK ENGEL" yazdırıyolar. ve bookeri bir teardan geçirip deniz fenerine yolluyolar. booker deniz fenerinden öncesini hatırlamıyo çünkü comstockla memorileri kesişiyo. eline bi kitap sıkıştırıyolar onun hakkında. ve diyolarki "kızı getir ve borcunu sil". booker deniz fenerinde sesli kodu girip içeri gidiyo ve columbiaya ulaşıyo. ve kızı bulmak için yola devam ediyo. kızı falan buluyo ve zamanla anıları geri geliyo. ve aslında booker paralel bir evrende comstock ve karısıda aslında comstockun karısı. bu yüzden elizabeth onu bir teardan geçirip vaftiz edildiği zamana geri getiriyo ve onu orda boğuyo ki columbia yaratılmasın. eğer elizabeth bookerin çocukluğuna gidip onu öldürseydi elizabeth ve booker hiç var olmicaktı. ama sadece columbianın yaratıldığı zamana götürdü ve columbianın oluşunu engelledi ve anna elinden alınmadı.
Peki Booker boğulduğunda, Anna da yok olmuş olmuyor mu? Kronolojik olarak Booker vatfizden vazgeçtiği durumda evlenip çocuk sahibi oluyor. Dolayısıyla son sahnede Booker vatfizden hemen önce boğulduğunda, Anna'nın da yok olması gerekiyor. Gerçi credit sahnesinde Booker yine beşiğe doğru yürüyor ama. Baya karışık bi durum :S

FTorres

2.7.2014 06:09:10

-1
Cok karısık ya sonu

Heliosaga

2.7.2014 02:19:07

0
Burial At The Sea bölümünde yaşananlar tamamen ayrı bir evrende geçiyor..(Yanılıyorsam söyleyin) Tabi üzerinde tartışılması gerekebilir.

darker2010

23.4.2014 15:32:10

0
DLC'leri kesinlikle oynayın, tartışılacak yeni malzemeler çıktı.

orangeblu

23.4.2014 15:28:32

0
Burada gayet güzel anlatılmış http://www.fragtist.com/makale.aspx?m=508 Oyunu bitirdim ve gayet güzel bir oyun olmuş.

Unique For All

10.4.2014 22:44:29

0
constants and variables kuralına göre dediğin variables a girer. yani değişkendir ama sonuç değişmez.

RumeeL

10.4.2014 02:12:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

oyyunn çooohh güsseeel, gessenee sen dee :)))))))))))))))))))))))))))
Hahhahahahahahahaah Nuhu İzliordum En acikli Sahnede gozum carpti Gulup Aglamak Ortasinda gittim geldim gittim geldim Gulmeye karar verdim:)

Chronos1121

8.4.2014 17:02:36

0
olmazdı, o seçim etkisiz :) (faces/tails)

TncyKrmn

8.4.2014 16:32:10

0
Oyunu bitirdim oyun çok güzel DLC'lere indrim geldiğinde onlarıda alacağım yalnız bir tek yer kafama takıldı. Elizabeth'e kolye verildi ikizler tarafından oraa kafes ve güvercin vardı. Güvercini seçtim özgür kaldığı için. Kafesi seçseydim oyunda herhangi bi farklılık olacak mıydı?

FreezeTimes

6.1.2014 00:37:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Uçak düşmesi muhabbetini vs. tam anlamamışsın sen, uçağı düşmüyor işte olay o.
Anlatta olayı anlayim

Jack Rabbit Slims

3.1.2014 23:25:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTimes

https://www.youtube.com/watch?v=VScfvQGTAL8 Burda songbird boğulurken yani ölürken duyulan çığlıklar var oyunu oynarken orda beklersen çığlıkları rahat duyarsın.
Uçak düşmesi muhabbetini vs. tam anlamamışsın sen, uçağı düşmüyor işte olay o.

srsblck

3.1.2014 22:36:57

0
Oyunu yeni bitirdim.Muazzam ötesi.Anlamak isteyen empty creonun yazısını okusun https://eksisozluk.com/bioshock-infinite--2488422?p=13

OzzyB24

20.12.2013 03:31:36

-1
bioshock 1 ve 2 gerek hikayesiyle gerek atmosferiyle harikaydı buda müthiş olmuş gerçekten konusu falan harika ya dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 oyununun içinde kesinlikle yer almalı bu seri hele songbird olayını gördüm şimdi forumda şok oldum

stalker(1979)

19.10.2013 20:54:17

0
Oyunu bu gün türkçe altyazılı olarak bitirdim. Birinci şahıs kameralı olduğu için bu oyunu oynamamıştım. ( Üçüncü kişi kameralı oyunları oynuyorum sadece) Ama forumlarda bayağı övgü alınca bir de oyun türkçe çevirilince oyunu oynamadan yapamadım. Keşke daha önce oynasaymışım ama zararın neresinden dönersen kardır Adamlarda ne hayal gücü varmış arkadaş yavvvv Bence 2013'ün en iyi oyunu budur

Mobile Prof.

14.10.2013 02:22:07

0
Aydınlanma geldi beyler.

ukayl06

21.7.2013 01:28:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: ortamkaos

Lutece ikizleri(ki aslında ikiz değil aynı kişinin iki farklı evrendeki farklı cinsiyette doğmuş halleri) Booker'ın ofisine gidiyorlar ve ona kaybettiği(sattığı) kızını geri alma teklifi sunuyorlar. Bookerda hemen kabul ediyor tabii, ama lutece'lar bunu comtock'un bulunduğu evrene geçirdiklerinde hafızasında boşluk oluşuyor, kızını satmasıyla ilgili herşeyi ve oraya gidiş amacını unutuyor ve beynide bu boşluğu doldurmak için 20 yıl önce robert lutece'ın ona yaptığı "kızı getir, borcunu kapat" teklifi geliyor. o da bunu elizabeth'i kuleden çıkarıp new york'ta borcu olduğu bir adama götürmek görevi şeklinde hafızası yenileniyor. bunun en büyük nedeni, evrenleri manipule eden bir cihazın olmaması, Booker'ın burnunun kanama sebebi de budur. (Aslında öyle bir cihaz vardı lutece'lerın sahip olduğu fakat Jeremiah Fink o cihazı yok ederek Lutece ikizlerini öldürüyor zamanında, bu yüzden de lutece'ler zaman ve mekanda özgürce hareket etme yeteneğine kavuşuyorlar.) Booker'ın Columbia'dan haberi olmamasının sebebi kendi evreninde öyle bir şehrin var olmamasıdır. Oyunun sonunda elizabeth geçmişi gösterirken hafızasını kaybettiğini görüyoruz zaten.
süpersin hocam, anlamadığım yerleri anladım tşkler.

FreezeTimes

19.7.2013 22:53:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: UnderclassHero

Arkadaşım Bioshock infinite süper olmuş hatta bir o kadar kaliteli oyun olmuş hikaye garfik falan süper ama bioshock 1 ve 2 onun kadar değil spoiler vermek gibi olmasın ama klasik bir hikayesi var bir adam rapture'eye sıkışıyor uçağı kaza yapıyor raptureye gitmek zorunda kalıyor ordan kurtulmaya çalışırken bir anda kararını değiştirip litle sister's ve raptureyi kurtarıyor sonra kurtuluyor raptureden çok basit bir hikaye tek ilginç tarafı would you kindly sözüye hiptonize edilip köle gibi kullanıyordu sonra o'da buna karşı koydu.
quote:

Orijinalden alıntı: angaraeski Hakikaten birinci oyunda songbird'ün çığlıkları duyuluyor muydu? Öyle birşey varsa müthiş saygı duyarım.
https://www.youtube.com/watch?v=VScfvQGTAL8 Burda songbird boğulurken yani ölürken duyulan çığlıklar var oyunu oynarken orda beklersen çığlıkları rahat duyarsın.

Chronos1121

19.7.2013 17:14:10

0
vardı, youtube'da arattırabilirsiniz.

angaraeski

19.7.2013 16:27:09

0
Hakikaten birinci oyunda songbird'ün çığlıkları duyuluyor muydu? Öyle birşey varsa müthiş saygı duyarım.

B3D1R

19.7.2013 04:57:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTimes

Sağlam değil. 2 gün ònce bioshock+bioshock 2'yi toplam 26 tl'ye aldım.Bioshock 1'de sadece songbird'ün ölürken attığı çığlıkları duyuyoruz o kadar başka ilginç yani yok sadece klasik bir oyun hikayesi tek ilginç yani kòleye hiptonize etmişler ve bir cümle ayarlamİşlar o cümleyi her diyişinde birşeyler itaat ediyor COD ve CRYSİS gibi ona buna saldırıp òldürüyoruz raptureyi kurtariyoruz falan.Bioshock infinite gibi değil yani. Bioshock 2.'yi kurdum ama oynamadım 1.si bitsin 2.yi oynucam ama 2.cide big dadyi yönetiyoruz
Görüşüne saygılıyım ancak tüm zamanların en iyi oyunları arasında gösterilen bi oyun hakkında böyle düşünmen gerçekten düşündürücü.

FreezeTimes

19.7.2013 04:50:53

-1
quote:

Orijinalden alıntı: UnderclassHero

Hiç şüphen olmasın.
Sağlam değil. 2 gün ònce bioshock+bioshock 2'yi toplam 26 tl'ye aldım.Bioshock 1'de sadece songbird'ün ölürken attığı çığlıkları duyuyoruz o kadar başka ilginç yani yok sadece klasik bir oyun hikayesi tek ilginç yani kòleye hiptonize etmişler ve bir cümle ayarlamİşlar o cümleyi her diyişinde birşeyler itaat ediyor COD ve CRYSİS gibi ona buna saldırıp òldürüyoruz raptureyi kurtariyoruz falan.Bioshock infinite gibi değil yani. Bioshock 2.'yi kurdum ama oynamadım 1.si bitsin 2.yi oynucam ama 2.cide big dadyi yönetiyoruz

B3D1R

17.7.2013 13:13:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: ..UnReaL.. önceki bioshockların hikayesi de bu kadar sağlam mı, nasıl
Hiç şüphen olmasın.

..UnReaL..

17.7.2013 03:00:08

0
önceki bioshockların hikayesi de bu kadar sağlam mı, nasıl

SzeLy

15.7.2013 00:05:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Zamanda yolculuk söz konusu olduğunda illaki açıklar olacak. Kara Kule serisi, Geleceğe Dönüş filmleri hepsinde küçük büyük mantık hataları bulunuyor.
Bu biraz büyük olmuş sanırsam :)

Jack Rabbit Slims

15.7.2013 00:02:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: SzeLy

Ama o zaman da, ilk Booker'ın, ilk Booker olmadığı paralel evren daha oluşur. Sabitler ve değişkenlerle pek bir alakası var mı bilmem ama, bu oyunun sonu ilk başta şaşırtıyor tamam, ama sonra düşününce oyunun sonunun olmadığını anlıyorsunuz. Mesela Inception'un sonundaki nesnenin dönmeye devam etmesi ve sahnenin kararması. Dediğim gibi, her koşulda bir hata oluşuyor kurguda. Bunu düzeltmenin tek bir yolu var, o da Colombia şehrinin hiç olmaması. Ama o zamanda Colombia şehrinin olduğu bir paralel evren daha oluşur. Neyse tamam beynim devreleri yaktı asdadfasdf :D
Zamanda yolculuk söz konusu olduğunda illaki açıklar olacak. Kara Kule serisi, Geleceğe Dönüş filmleri hepsinde küçük büyük mantık hataları bulunuyor.

SzeLy

14.7.2013 23:54:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

İşte oyunun sonundaki diyalogları tam hatırlamıyorum ama her şeyin dallanıp budaklandığı ana evrene gittiler gibi düşünmüştüm orada, Elizabeth paralel gerçeklikleri oluşturan, ilk Booker'ın olduğu evrene götürdü ikisini gibi.
Ama o zaman da, ilk Booker'ın, ilk Booker olmadığı paralel evren daha oluşur. Sabitler ve değişkenlerle pek bir alakası var mı bilmem ama, bu oyunun sonu ilk başta şaşırtıyor tamam, ama sonra düşününce oyunun sonunun olmadığını anlıyorsunuz. Mesela Inception'un sonundaki nesnenin dönmeye devam etmesi ve sahnenin kararması. Dediğim gibi, her koşulda bir hata oluşuyor kurguda. Bunu düzeltmenin tek bir yolu var, o da Colombia şehrinin hiç olmaması. Ama o zamanda Colombia şehrinin olduğu bir paralel evren daha oluşur. Neyse tamam beynim devreleri yaktı asdadfasdf :D

Jack Rabbit Slims

14.7.2013 23:43:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: SzeLy

Usta mantık hatası orda zaten :) Alternatif gerçeklikteyse, vaftiz anından önce öldürülen ve öldürülmeyen Booker oluşuyor o zaman.
İşte oyunun sonundaki diyalogları tam hatırlamıyorum ama her şeyin dallanıp budaklandığı ana evrene gittiler gibi düşünmüştüm orada, Elizabeth paralel gerçeklikleri oluşturan, ilk Booker'ın olduğu evrene götürdü ikisini gibi.

SzeLy

14.7.2013 22:04:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Mantık hatası değil hocam, videoda ve burada bu sorunun cevabı verildi. Comstock orada Booker'ı öldürürse kendisi de ölmez, sadece sonsuz sayıdaki Booker'dan birini öldürmüş olur. Peki Comstock ne zaman doğru? Booker'ın vaftiz olmasıyla. Bu vaftiz anından önce öldürürsek Booker'ı vaftiz olma sonucu Comstock, olmama sonucu Booker gibi ikili bir ayrım oluşmaz. Fark burada.
Usta mantık hatası orda zaten :) Alternatif gerçeklikteyse, vaftiz anından önce öldürülen ve öldürülmeyen Booker oluşuyor o zaman.

Jack Rabbit Slims

14.7.2013 20:27:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: SzeLy Nedense inanılmaz bir mantık hatası buldum bu oyunda, kimine göre bir açıklaması olabilir ama bana göre mantık hatası azımsanamayacak kadar büyük. Comstock zeki bir adam, bunu biliyoruz. Geleceğini, geçmişine göre ayarlamış adam, bakın false sheppard gelirse kanmayın yalan söylüyor filan bir sürü önlem almış. Anlamadığım yer şu; Booker, pişman olup Anna'yı almaya gidince, Comstock'la karşılaşıyor. Comstock bu nedenle, aslında Booker'in kendisi olduğunu anlıyor, çünkü bir veliaht istediği için diğer evrendeki kişiliğinin çocuğunu alma çabasında. Ama nedense, oyun boyunca, Booker'i öldürürse kendisinin de öleceğini anlamıyor. Oyunun sonundaysa, bir sürü Booker olduğunu anlıyoruz. Elizabeth, Booker'i boğduğunda, diğer Booker'lardan doğmuş Elizabeth'ler, teker teker yok oluyor. O zaman bizim bildiğimiz normal Elizabeth'in de ölmesi lazım, çünkü bizim oynadığımız Booker'in diğer versiyonlardan ayrı bir yanı yok. Elizabeth'in dediği gibi, her zaman bir adam. her zaman bir deniz feneri var. Yani sadece bir Booker'in ölmesiyle bütün Elizabeth'ler nasıl ölüyor? Oyun içinde öldüğümüzde, yine ofiste açıyoruz gözümüzü, yani bir Booker ölüyor, diğer Booker geliyor. İnternette ve güvenilir kaynaklarda yazan bilgi böyle. Ama nedense biz öldüğümüzde, yanımızdaki Elizabeth ölmüyor oyun içinde. Belki biraz karışık yazmış olabilirim ama dikkatli okursanız gerçekten mantıklı bir "mantık hatası".
Mantık hatası değil hocam, videoda ve burada bu sorunun cevabı verildi. Comstock orada Booker'ı öldürürse kendisi de ölmez, sadece sonsuz sayıdaki Booker'dan birini öldürmüş olur. Peki Comstock ne zaman doğru? Booker'ın vaftiz olmasıyla. Bu vaftiz anından önce öldürürsek Booker'ı vaftiz olma sonucu Comstock, olmama sonucu Booker gibi ikili bir ayrım oluşmaz. Fark burada.

SzeLy

14.7.2013 18:23:48

0
Nedense inanılmaz bir mantık hatası buldum bu oyunda, kimine göre bir açıklaması olabilir ama bana göre mantık hatası azımsanamayacak kadar büyük. Comstock zeki bir adam, bunu biliyoruz. Geleceğini, geçmişine göre ayarlamış adam, bakın false sheppard gelirse kanmayın yalan söylüyor filan bir sürü önlem almış. Anlamadığım yer şu; Booker, pişman olup Anna'yı almaya gidince, Comstock'la karşılaşıyor. Comstock bu nedenle, aslında Booker'in kendisi olduğunu anlıyor, çünkü bir veliaht istediği için diğer evrendeki kişiliğinin çocuğunu alma çabasında. Ama nedense, oyun boyunca, Booker'i öldürürse kendisinin de öleceğini anlamıyor. Oyunun sonundaysa, bir sürü Booker olduğunu anlıyoruz. Elizabeth, Booker'i boğduğunda, diğer Booker'lardan doğmuş Elizabeth'ler, teker teker yok oluyor. O zaman bizim bildiğimiz normal Elizabeth'in de ölmesi lazım, çünkü bizim oynadığımız Booker'in diğer versiyonlardan ayrı bir yanı yok. Elizabeth'in dediği gibi, her zaman bir adam. her zaman bir deniz feneri var. Yani sadece bir Booker'in ölmesiyle bütün Elizabeth'ler nasıl ölüyor? Oyun içinde öldüğümüzde, yine ofiste açıyoruz gözümüzü, yani bir Booker ölüyor, diğer Booker geliyor. İnternette ve güvenilir kaynaklarda yazan bilgi böyle. Ama nedense biz öldüğümüzde, yanımızdaki Elizabeth ölmüyor oyun içinde. Belki biraz karışık yazmış olabilirim ama dikkatli okursanız gerçekten mantıklı bir "mantık hatası".

FreezeTimes

10.7.2013 16:10:42

0
beyler yeni bitirdim oyunu ve bu konu olmasaydı kafam hiç bir şeyi almıcaktı kafam bir milyon oldu türkçe oynadığım halde anlamadım hatta ULAAAAAAAN NİYE OYNADIM LAN BU OYUNU BEN ŞİMDİ DELİ GİBİ MERAK EDİYORUM KAFAYI YİYCEM Diyordum ama şimdi bu konu sayesinde herşeyi anladım artık soru bile soracabilirsin. Artık bioshockun önceki yani eski serileri oynucam önceki serileri oynucam

Chronos1121

8.7.2013 11:50:13

0
kitabı da okuyun, türkçe olarak "Sonsuzluğun Sonu" ve farklı bir isim altında daha mevcut. çok uzun değil 1 günde bitimiştim, elimden bırakamadım

Lion_Army

8.7.2013 11:46:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121 dizi, 5 sezon, zaten izlemeye başlayınca bayağı sürüklüyor :)
Tamam o zaman hazır ramazanda geldi 5 günde bitiririm ben bunu sahura kadar izlerim 2-3 bölüm peşpeşe 10 güne biter... İndirmek mesele bunu şimdi sağlam bi yerden bulsam bari,saolasın hocam tavsiyelerin için...

Chronos1121

8.7.2013 11:43:07

0
dizi, 5 sezon, zaten izlemeye başlayınca bayağı sürüklüyor :)

Lion_Army

8.7.2013 11:33:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121 etkisi yok. iki cümle ile de altalımaz. kavramak için düşünmek lazım, veya en basiti "Fringe" izlemek :))) veya bir de "The End of eternity"'yi okumak
Anladım bu fringe dizimi yoksa sinema mı bi yerde duymuştum sanki dizi diye hatırlıyorum...diziyse kaç sezon acaba en baştan izlemek lazım...

Chronos1121

8.7.2013 11:30:52

0
etkisi yok. iki cümle ile de altalımaz. kavramak için düşünmek lazım, veya en basiti "Fringe" izlemek :))) veya bir de "The End of eternity"'yi okumak

Lion_Army

8.7.2013 11:20:26

0
Heea bide şu var şimdi aklıma geldi bi adamdan bu şok aletini almak için gidiyoruz adamı en sonunda kıstırıyoruz ismini unuttum S ike başlıyodu galiba onu orda öldür yada bağışla seçeneği çıkıyo ben öldürmedim oyun sonuna etkisi varmı öldürünce ne oluyo...

Lion_Army

8.7.2013 11:16:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121 Fringe izlediniz mi? Peter Bishop meselesnin bir benzeri. Walter/Walternet - Booker/Comstock
İzlemedim şimdi burdaki olayı anlamak için onu izlersem olmaz olmaz derken üşenirim biri en kısa yoldan bi kaç cümle ile açıklayamazmı yada o kadar derin bi mevzuki böyle iki cümle ile anlatılmaz sen en iyisi firnge yi izlemi diyosun...

Chronos1121

8.7.2013 11:12:18

0
Fringe izlediniz mi? Peter Bishop meselesnin bir benzeri. Walter/Walternet - Booker/Comstock

Lion_Army

8.7.2013 11:09:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: sıradan insan hikayeyi anladım da şöyle bir sorum var Peki hani Elizabeth ile Comstock un mekanına gidiyoruz orda Booker orda adamın kafasını vura vura öldürüyor nasıl yani kendini mi öldürmüş oluyor ? şu sahne http://www.youtube.com/watch?v=cYszxsPSE5A
Aynen öyle valla brn konuyu anladım ama matrix e döndü bu olay kafa bi milyon anladığım sadece elizabeth booker ın kızı comstock da biziz kızı kapatmalarının sebebi güçlerini kullanmasın diye.... Madem booker ile comstock aynı kişi kızı vermekten son anda vazgeçtiğinde ikiside aynı zamanda o nasıl oluyo yani kızı alan yırtıktan geçip diğer paralel evrene geçerken kızı verme anında o verdiği kişi kim kendisimi oluyo gene.... Valla bende son durum FATAL ERRRROR.....!!!!!

sıradan insan

7.7.2013 19:51:57

0
hikayeyi anladım da şöyle bir sorum var Peki hani Elizabeth ile Comstock un mekanına gidiyoruz orda Booker orda adamın kafasını vura vura öldürüyor nasıl yani kendini mi öldürmüş oluyor ? şu sahne http://www.youtube.com/watch?v=cYszxsPSE5A

Gamer10

2.7.2013 03:07:10

-2
oyunun sonu net olarak anlaşıldımı artık? yoksa hala belirsizlikler var mı ? eğer varsa; o zaman tam olarak oyunu oturtamamışlar olabilir ya da islam inancıyla anlayamadığımız durumlar olmuş olabilir, sonucta vaftizle ilgili..hristiyanların ne anladığınıda incelemek lazım.onlar kendi inançlarıyla belki bu durumu zihinlerinde oturtmuş olabilir.. sonucta bu tür oyunlar kolay kolay çıkmıyor..derine indikçe daha da karmaşık bir hal alması da mümkün,,, illede anlayacağız diye mantık olmayabilir...

Riwalp

2.7.2013 00:50:23

0
oyunu altyazı ile okudum ( sağolsunlar ) yinede bu kadar kafa karışıklığıına ne gerek vardı zor anladım oyunu ama o tv deki oyun içlerini bi türlü göremedim.

Jack Rabbit Slims

1.7.2013 22:30:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: myze

paşam tamam da niye soyutlanmışlar? Allah'ın bir lütfu mu olmuş onlara? şöyle bir DLC gelse de şunlara doyurucu cevaplar verse. Booker'ın önceki gelişleri vs. Çok soru var, öok geniş bir alan, biraz kafaya takınca cevaplar bulmak yerine daha da sorular kalıyor elinde avucunda
Bunlar biliyorsan bu yırtıkları açabilmeyi sağlayan makineyi icat ettiler. Comstock da bunları bu makinenin yakınlarında öldürtünce ölmek yerine sonuç bu oldu. Neden böyle oldu bilimsel bir açıklaması yok tabi, şu BSC'deki videoda ve sağda solda anlatım bu şekilde.

Jack Rabbit Slims

1.7.2013 22:19:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: myze

Aslında cevabı biliyordum ama şöyle bir çelişki oluşuyor o zaman, Lucete ikizleri de paralel evrenlerde çok geziyor ama yaşlı değiller.
Onlar zamandan ve mekandan soyutlanmışlar, Comstock'ın durumu aynı değil. Farkındaysan onlar istediği anda istediği yerde de belirebiliyor.

Jack Rabbit Slims

1.7.2013 21:50:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: myze Comstock ve Booker aynı kişi olmasına rağmen, Comstock niçin daha yaşlı?
Konuda ve videoda da cevabı verilmiş, Comstock paralel evrenlerde çok gezdiği için çabuk yaşlanıyor ve kısırlaşıyor.

Chronos1121

24.6.2013 14:03:44

0
Lutece kardeşleri. Yaptıklarını düzeltmek adına bu işe girişiyorlar ancak suikast sonucunda zamanda takılı kaldıkları için artık Bookera ihtiyaçları var. Ve bir tane de değil en az 122 Booker geldi geçti bizimkisi gelene kadar ve hiçbiri başaramadı.

Chronos1121

24.6.2013 13:59:44

0
Hayır aynı cinsiyette olması gerekmez. "Sabitler ve değişkenler" meselesi

_osiris_

24.5.2013 23:54:05

0
Elizabeth Booker'ı vaftizden önce boğarak bütün paralel evrenleri sonlandırıyor ve Booker'ın Comstock'a dönüşmediği ve Columbia şehrinin olmadığı ve Anna'nın Elizabeth'e dönüşmediği tek bir olası evren bırakıyor geriye ve kendini de yok etmiş oluyor doğru mu anlamışım ? Booker kızı Anna ile normal şekilde yaşayacak ve oyunda yaşananlar hiç varolmamış olacak.

mustafa_969696

11.5.2013 08:18:24

0
Lutece lar biribirini goremiyorsa ozaman Booker ve Comstock nasil goruyor ?

Şekilsiniz ya

11.5.2013 04:22:44

0
ingilizce bilsem alırdım bu oyunu türkçe yamasını bekliyorum

Redunay

10.5.2013 03:35:24

0
Oyunun sonlarındaki Repture manzarasını görünce "Lost" tadı aldım. Aslında ilk iki Bioshock oyununda İnfinite ile alakalı ipuçları olsaydı yani Ken Levine üç oyunuda bir kurgu içinde harmanlasaydı oyun dünyasının J.J. Abrams'ı olacaktı.

BSC Misafiri

1.5.2013 09:00:58

0
Lutecelerden neden bir kadın biri erkek? Aynı kışinin farklı paralel evrende cinsiyetlerinin aynı olması gerekmez mi? (Booker - Comstock gibi) Ve bir soru daha Luteceler neden bizden önce doğdular bir sebebi var mı?

Drakoid

27.4.2013 17:57:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: BiLir.Kisi Hikayenin sonunda bir saçmalık fark ettim. Elizabeth, Booker'a Comstock'u öldürmek işe yaramaz başka paralel evrenlerde yaşamaya devam edecek diyor. Sonra gidiyorlar Booker'ı vaftiz olmadan öldürüyorlar ki ne çocuğunu satan Booker olsun ne de Comstock var olabilsin. Eee kardeşim madem bir çok paralel evren var, sen burada Booker'ı öldürsen başka yerde yaşayacak ve vaftiz olacak; yine aynı senaryo yaşanacak. O kısmı tam anlayamadım.
Booker'i vaftizligi kabul etmeden veya reddetmeden hemen once olduruyorlar. Dolayisiyla ondan sonraki kararlari ve sonuclarindan olusan evrenler tamamen yok olmus oluyor. Zachary Comstock dunyaya hic gelmemis gibi oluyor veya elizabeth hicbir zaman olmamis gibi oluyor. Booker o anda oluyor ve ondan sonraki ondan dolayi olusan evrenler de bir anda yok olmus oluyor.

Fuusrodah

27.4.2013 17:12:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: zxcewq

Valla ben de gelsin isterim.Harika bir hikaye sundu bize oyun :D
Ona ne şüphe.. 2K işi biliyor helal olsun

zxcewq

27.4.2013 15:04:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: Fuusrodah

Güzel olmuş.. Icık İngilizcem olduğundan arkadaşlar Infinite hakkında 1 milyon soru soruyorlardı artık bu linki verir kurtulurum. Bence devamı gelecek üçleme olarak bitmez bu oyun herşey hem ortada hem biraz açıklanmış.. Çok kaliteli bir seri umarım gelecek oyunarı abartmaz, bağlarlar.. Finalini çok sevdim ama helal olsun 2K
Valla ben de gelsin isterim.Harika bir hikaye sundu bize oyun :D

zxcewq

27.4.2013 15:02:11

0
Evet arkadaşlar ! Bioshock Infinite Türkçe Altyazılı seriyi bitirmiş bulunmaktayım.Göz atmanızı rica ediyorum Bioshock Infinite Türkçe Altyazılı Final : Yolun Sonu http://www.youtube.com/watch?v=D3y8QNLf-qU linkinden izleyebilirsiniz.İyi Seyirler.... Serinin başından finaline kadar beni destekleyen , izleyen ve eleştirilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.

Fuusrodah

26.4.2013 20:23:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: zxcewq Arkadaşlar bir süredi kendi çabalarımla Bioshock Infinite'i Türkçe Altyazılı olarak (Yalnızca hikaye ile ilişkili karakter konuşmaları ) seri halinde yayınlıyorum.Göz atmanızı rica ederim... http://www.youtube.com/watch?v=Acn5nlmTFyQ&list=PLL9VB7apO45GWO-ic4nV6hLgAlUtMS0si linkinden oynatma listesine ulaşabilirsiniz.İyi Seyirler...
Güzel olmuş.. Icık İngilizcem olduğundan arkadaşlar Infinite hakkında 1 milyon soru soruyorlardı artık bu linki verir kurtulurum. Bence devamı gelecek üçleme olarak bitmez bu oyun herşey hem ortada hem biraz açıklanmış.. Çok kaliteli bir seri umarım gelecek oyunarı abartmaz, bağlarlar.. Finalini çok sevdim ama helal olsun 2K [:'(]

huso44

26.4.2013 14:11:05

0
hafta içi dediniz neredeyse hafta sonu geldi hala beklemedeyiz.

BSC Misafiri

25.4.2013 00:37:09

0
oyunu normal seviyede hiç büyük yada silah geliştirme meselesine girmeden bitirdim makinalı tüfek ve rpg yeterli oldu bayada para biriktirdim ama senaryosunu anlamadım

zxcewq

24.4.2013 22:27:35

0
Arkadaşlar Bioshock Infinite Türkçe Altyazılı seride 8.Bölümü yayınladım.Bundan sonraki bölüm final olacaktır.Özellikle bu bölümleri kaçırmamanızı öneririm.Göz atmanızı rica ediyorum. Bioshock Infinite Türkçe Altyazılı Bölüm 8 : Alevler İçerisindeki New York ! http://www.youtube.com/watch?v=HdTMfQL7ArQ linkinden izleyebilirsiniz.İyi Seyirler ...

encuni

24.4.2013 20:08:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: BiLir.Kisi
Paralel evrende delik açılıyor işte.Bunu şöyle düşün domino taşları devirme olayı vardır bir kere başlarsa sonuna kadar birer birer devrilirler ama aradan bir tanesini çıkardınmı olay durur. Bir tane elizabeth öldürdümü doğal olarak diğerleride öldürüyor ve tekrarlanmalar bitiyor.

BSC Misafiri

24.4.2013 19:50:20

0
BEN OYUNDAKİ BOY OF SİLENCE OLAYINI ANLAMADIM: KİM BU. O ADAMLARI KİM. NEDEN BİZİKORKUTTU :(

BiLir.Kisi

24.4.2013 14:17:59

0
Hikayenin sonunda bir saçmalık fark ettim. Elizabeth, Booker'a Comstock'u öldürmek işe yaramaz başka paralel evrenlerde yaşamaya devam edecek diyor. Sonra gidiyorlar Booker'ı vaftiz olmadan öldürüyorlar ki ne çocuğunu satan Booker olsun ne de Comstock var olabilsin. Eee kardeşim madem bir çok paralel evren var, sen burada Booker'ı öldürsen başka yerde yaşayacak ve vaftiz olacak; yine aynı senaryo yaşanacak. O kısmı tam anlayamadım.

BSC Misafiri

24.4.2013 13:59:38

0
peki benim şöyle bir sorum olucak bookeer a bu görevi kim veriyor elizabeti colombia dan almasını kim istiyor kim onu o deniz fenerine gitmesini istiyor deniz fenerine giderken elinde kutu var anahtar ve elizabetin fotoğrafı var nerden bulmuş onları

falanca17

24.4.2013 13:17:23

0
İngilizcem yeterli değil. Üstelik ingilizcesi çok iyi olanlar bile bir çok şeyi çözememiş. Ne zamandır böyle bir şey olsa diyprdum. Forumları okusamda karakterler ve olaylar o kadar karışıyorlar ki, görüntülerle destekli bir inceleme çok işe yarar. Bekliyoruz.

Assassino!

24.4.2013 13:16:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri en iyisi baştan anlatayım. comstock kısır olduğu için luteceler bookerle bir anlaşmaya giriyolar. kıza karşılık bookerin borçları silinecek. booker kumar oynayan içki içen bi tip. karısıda öyleymiş. annayı doğururken ölmüş. booker kızı vermeyi kabul ediyo ama pişman oluyo. kız columbiaya geçerken booker geri almaya çalışıyo ama kapı kapanınca annanın serçe parmağı new yorkta kalıyo. bu ona tear güçlerini veriyo. kız olan lutece columbianın havada durmasını sağlayan şeyi buluyo ve sürekli comstocka çalışıyo. kızın farklı olduğunu farkedince onu gözetime alıyolar. ve kızın kaçmaması için tear güçlerini kocaman bir makineyle kısıtlıyolar. bu nedenle elizabeth güçlerini tam olarak kontrol edemiyo. luteces pişman oluyo ve herşeyi resetlemek istiyo. comstock bunu farkediyo ve lutecesi idam ettirmek için emir veriyo. lutecesin yanında patlayan bir quantum bişeybişey makinası onların evrenler arasında yaşlanmadan kalmalarına neden oluyo. songbird onun koruyucusu. kaçmasını engelliyo. ona arkadaşlık ediyo. songbird aslında luteceler tarafından tearlarla başka biyerden çalınmış. luteceler aynı yöntemle diğer evrenlerden müzik de çalmışlar. comstock bu tearlar sayesinde geleceği görüyo. ama aslında sadece onun yaşadığı evrene paralel bir evreni görüyo. booker eline anna dewitt (a.d) yi yaktırıyo. comstock o tearlar sayesinde lutecelerin bookeri getireceklerini görüyo. ve bookerin elindeki ad yazısını görüyo. hemen deniz fenerine bir adam yollayıp bookeri gelince öldürmesini söylüyo ve eline dont disappoint us (bizi mağdur etme) diye bir not bırakıyolar. ama luteceler o adamıda öldürtüp duvara kanla "TEK ENGEL" yazdırıyolar. ve bookeri bir teardan geçirip deniz fenerine yolluyolar. booker deniz fenerinden öncesini hatırlamıyo çünkü comstockla memorileri kesişiyo. eline bi kitap sıkıştırıyolar onun hakkında. ve diyolarki "kızı getir ve borcunu sil". booker deniz fenerinde sesli kodu girip içeri gidiyo ve columbiaya ulaşıyo. ve kızı bulmak için yola devam ediyo. kızı falan buluyo ve zamanla anıları geri geliyo. ve aslında booker paralel bir evrende comstock ve karısıda aslında comstockun karısı. bu yüzden elizabeth onu bir teardan geçirip vaftiz edildiği zamana geri getiriyo ve onu orda boğuyo ki columbia yaratılmasın. eğer elizabeth bookerin çocukluğuna gidip onu öldürseydi elizabeth ve booker hiç var olmicaktı. ama sadece columbianın yaratıldığı zamana götürdü ve columbianın oluşunu engelledi ve anna elinden alınmadı.
Anlatımın için sağol şimdi daha iyi anladım ama aklımda yine bir soru var; Biz Elizabeth'i kaçırırken Elizabeth hiçbir şeyden haberdar değilmiş gibi davranıyor ama oyunun sonlarında herşeyi bize detaylıca anlatan o. Ne oluyor da bir anda her şeyi biliyor yoksa bilerek mi bilmiyormuş gibi davrandı?

BSC Misafiri

23.4.2013 23:37:59

+1
en iyisi baştan anlatayım. comstock kısır olduğu için luteceler bookerle bir anlaşmaya giriyolar. kıza karşılık bookerin borçları silinecek. booker kumar oynayan içki içen bi tip. karısıda öyleymiş. annayı doğururken ölmüş. booker kızı vermeyi kabul ediyo ama pişman oluyo. kız columbiaya geçerken booker geri almaya çalışıyo ama kapı kapanınca annanın serçe parmağı new yorkta kalıyo. bu ona tear güçlerini veriyo. kız olan lutece columbianın havada durmasını sağlayan şeyi buluyo ve sürekli comstocka çalışıyo. kızın farklı olduğunu farkedince onu gözetime alıyolar. ve kızın kaçmaması için tear güçlerini kocaman bir makineyle kısıtlıyolar. bu nedenle elizabeth güçlerini tam olarak kontrol edemiyo. luteces pişman oluyo ve herşeyi resetlemek istiyo. comstock bunu farkediyo ve lutecesi idam ettirmek için emir veriyo. lutecesin yanında patlayan bir quantum bişeybişey makinası onların evrenler arasında yaşlanmadan kalmalarına neden oluyo. songbird onun koruyucusu. kaçmasını engelliyo. ona arkadaşlık ediyo. songbird aslında luteceler tarafından tearlarla başka biyerden çalınmış. luteceler aynı yöntemle diğer evrenlerden müzik de çalmışlar. comstock bu tearlar sayesinde geleceği görüyo. ama aslında sadece onun yaşadığı evrene paralel bir evreni görüyo. booker eline anna dewitt (a.d) yi yaktırıyo. comstock o tearlar sayesinde lutecelerin bookeri getireceklerini görüyo. ve bookerin elindeki ad yazısını görüyo. hemen deniz fenerine bir adam yollayıp bookeri gelince öldürmesini söylüyo ve eline dont disappoint us (bizi mağdur etme) diye bir not bırakıyolar. ama luteceler o adamıda öldürtüp duvara kanla "TEK ENGEL" yazdırıyolar. ve bookeri bir teardan geçirip deniz fenerine yolluyolar. booker deniz fenerinden öncesini hatırlamıyo çünkü comstockla memorileri kesişiyo. eline bi kitap sıkıştırıyolar onun hakkında. ve diyolarki "kızı getir ve borcunu sil". booker deniz fenerinde sesli kodu girip içeri gidiyo ve columbiaya ulaşıyo. ve kızı bulmak için yola devam ediyo. kızı falan buluyo ve zamanla anıları geri geliyo. ve aslında booker paralel bir evrende comstock ve karısıda aslında comstockun karısı. bu yüzden elizabeth onu bir teardan geçirip vaftiz edildiği zamana geri getiriyo ve onu orda boğuyo ki columbia yaratılmasın. eğer elizabeth bookerin çocukluğuna gidip onu öldürseydi elizabeth ve booker hiç var olmicaktı. ama sadece columbianın yaratıldığı zamana götürdü ve columbianın oluşunu engelledi ve anna elinden alınmadı.

BSC Misafiri

23.4.2013 17:28:46

0
bookerin alindeki ad nin açılımı anna dewitt. annayı kaybettikten sonra eline kendisi yapmış. comstock elizabethin tear yeteneğiyle bookerin geldiğini görmüş ve elinde ad olan adama false shepard dedittirmiş ve yakalanmasını emretmiş. rapture columbianın tam tersi. bioshock 1 de fink i öldürürken arkada eli makaslı kadın heykelleri var. bioshock infinitede elizabeth finki makasla öldürüyor. elizabethin güçleri serçe parmağının paralel evrende kalmasından kaynaklanıyor. comstock bookerin geliceğini görünce deniz fenerine bookeri öldürmesi için bir adam gönderir ve dont disappoint us diye bi not verir. lutece ikizleri o adamı öldürür ve üzerine "tek engel" yazarlar. deniz fenerindeki ölü adam ordan geliyo.

BSC Misafiri

23.4.2013 16:06:02

0
Gökhan abide olur inşallah programda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Stoch

23.4.2013 12:11:57

0
Anlayabildiğim kadarıyla; Rapture ile Columbia'nın herhangi bir alakası yok. İkisi farklı evrenlerde yaşanıyor. Paralel evren hesabı.

BSC Misafiri

23.4.2013 11:41:59

0
HEMEN SORUYORUM OYUNDA RAPTURE METROYA İNİYORUZ. BİOSHOCK 1 dede VARDI BURA HATIRLAYAMADIM. HATIRLATIRSANIZ

BSC Misafiri

23.4.2013 11:41:54

0
SORUM False Shepherd ne demek Ofisteki herkes oyunu bitirdimi Bitirmeyen kim Ofis nerde

Machiavelli.

23.4.2013 11:09:19

0
Ben çok etkilenmiştim sonunda. Fringe izler gibi oldum bazı sahnelerde.

BoUnTy_HuNtEr

23.4.2013 09:36:17

0
metro last light çıkınca onada yapın 5 tane sorum var 1-Yırtıklar nasıl işliyor? Ve Elizabeth'in güçlerinin kaynağı ne? 2-Lady Comstock kimdir? 3-Deniz feneri, suların altındaki şehir Rapture ve Andrew Ryan bağlantısı nedir? 4-Deniz feneri'ndeki ceset kime ait? 5-oyunun sonunu nasıl yorumlayabiliriz

senseman62

23.4.2013 09:35:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ Extra: BioShock'un başarısı nedir ? Multiplayer olmadan da adam gibi bir SP oyunun satabileceğine tokat gibi cevaptır Infinite. 'Gelecek multiplayer'da, F2P'de' diyen embesil yapımcılara 'Buda size kapak olsun' demenin bir yoludur Infinite. BioShock evreniyle uzaktan yakından alakası olmayan bir adam olarak, ilk 2 oyunu oynama isteği yarattı açıkcası ama iş güç, vakit yok orası ayrı. Nihayetinde, uzun zamandır böyle SP oynamamıştım, yapanları tekrar tebrik etmek lazım.


Senin gibi gamer adama bunu yakıştıramadım hacı olmadı şimdi. 3 senedir söyleye söyleye dilimde tüy bitti daha oynayacak infinitenin çıkması gerekiyomuş senin bio oynaman için sakalımız yokki sözümüz dinlensin

BSC Misafiri

23.4.2013 08:20:35

+1
1-booker ve comstock ikisi aynı kişidir aslında farklı boyutlardaki yansımalardır comstock aslında bookerdır ama farklı bir boyutta. 2-elizabet ise booker ın kızıdır tabiki yine farklı boyuttan alternatif boyuttakı booker borçlarını kapatmak için comstock a kızını verir fakat son anda fikirdeğiştirerek kızını geri iste ve boğuşma sırasında boyut kapanır elizabet comstock un eline geçer fakat boyut kapanır iken elizabet serçe parmağını kaybeder booker ve siz olan biteni bu noktada anlarsınız. 3-oyunda yönettiğimiz booker ın hiçbir zaman çocuğu olmamıştır 3 boyut arasında olan olaylar hikayeyi bu noktaya getirmiştir. 4-elizabetle boyutlar arası gezerken booker her şeyi anlar ve comstock u suçlar tabiki comstock un kendisi olduğundan haberi yoktur. 5-sonra booker elizabete comstock un doğduğu ana götürmesini ve onu yani comstock u boğacagını söyler elizabet emin misin diye sorar fakat booker kararından vazgeçmez. 6-kapıyı açtıktan sonra booker elizabetle başladıkları yere döndugunu fark eder booker şaşırır nasıl yani gibi bir cevap verir ve elizabet comstock un biz yani booker dewit olduğunu söyler ondan sonra birden fazla farklı boyuttan elizabet etrafına sarılır. kendileri booker ı boğacaklardır booker bunun farkında olsada karşılık vermez ve booker ı boğarlar ondan sonra butun elizabetler soluklaşarak kaybolurlar. booker ı boğmalarının sebebi bookerın bunu yani comstock u kendisini farkında olmasada öldürmek isyemesiydi. 7-eğer bitiş jeneriğini izlerseniz sonunda süpriz bir videoyla karşılaşacaksınız booker ve anna (elizabet) i gördügümüz bir kare yer alıyor. anlıyacagınız herşeyin mutlu mesut geçtiği bir boyut daha olduğunu anlıyoruz. sizi bilmem ama ben bu oyunun sonunu görünce kendimi biraz suçlu hissettim okudüğunuz için teşekkurler :)

sekerchelsea

23.4.2013 07:47:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ Lamb dediğimiz şey, kuzudur beyler, columbia'yı evren olarak ele alırsanız, pek çok incil referansı görürsünüz, columbia halkı amerikanın kurucularına tapar mesela, founders dedikleri washington lincoln bunlar columbia'da tanrı gibidir, comstock peygamberdir. false shepard, booker'dır, incil'de kötü adam deccal referansıdır bu, sahte peygamberdir. lamb dedikleri, Liz, yani masum kuzu olayı yine incilden referanstır. bio 1-2 neyse oradaki lamb'le, yani soyadıyla, buradaki kuzunun alakası yok bu 1. ikincisi, songbird, rapture evreninden gelme zaten, voxophone'ları dinleyin, oradan anlarsınız, songbird de oyundaki bazı şarkılar da (ki bu şarkılar 50-70 yıllara ait) bunların açılan tear'lar sayesinde geldiğini biliyoruz.
Lamb konusunda tamamen haklisin cok guzel aciklamissin ama insan sunu sormuyor degil kendi kendine. Ikinci oyundaki Elenor Lamb ( Big Siter ) ile Subject Delta ( Big Daddy ) arasinda baba-kiz iliskisi vardi. hatta farkli sonlarda farkli sekilde bitiriyordu oyun kendini. Acaba buradaki Baba ( BOOKER ) ve kizi ( ELIZABETH ) arasinda da bu sekilde bir bag var ise bir sonuc yakalayabilirmiyiz. tamamen ayni kisiler olucak diye bir garanti yok ama en azindan bu iki iliskiyi karsilastirarak bir ortaklik yada bir hikayede tamamlayici oge bulabilirmiyiz? Bunuda iyice tartismak lazim. Songbird evet, teknolojisi olsun sarkilari olsun Rapturedan alinma, zaten gozlerindeki renk degisiyor duygulara gore ki aynen Big Daddy de bu sekilde idi

zxcewq

23.4.2013 03:55:16

0
Arkadaşlar bir süredi kendi çabalarımla Bioshock Infinite'i Türkçe Altyazılı olarak (Yalnızca hikaye ile ilişkili karakter konuşmaları ) seri halinde yayınlıyorum.Göz atmanızı rica ederim... http://www.youtube.com/watch?v=Acn5nlmTFyQ&list=PLL9VB7apO45GWO-ic4nV6hLgAlUtMS0si linkinden oynatma listesine ulaşabilirsiniz.İyi Seyirler...

Doctor Who

23.4.2013 03:39:29

0
Muhabbet güzel olur takipteyim

canikoblivan

23.4.2013 01:25:50

0
Hikaye ve tarz farklı değil aslında, Elizabeth'in dediği gibi: "There's always a lighthouse, a man and a girl."

encuni

23.4.2013 01:22:56

0
Devamı gelirmi acaba kesin son mu oldu?

Alpins951

23.4.2013 01:00:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: ortamkaos

@Alpins951 1- Songbird Elizabeth'i Syphonda(kapalı olduğu kule) kapalı kalması, kaçmaması için onu koruyor. Songbird büyük bir muamma ama Elizabeth oyunda "Önceleri arkadaşımdı, daha sonra koruyucum haline geldi" diyor. Bu akıllara ilk elizabeth'in mektup arkadaşı "Constance Field"i getirse de, Songbirdden "he,him" diye bahsetmesi bu bu teoriyi vurguna uğratıyor. 2- O konuda kesin bir bağlantı veya bir gönderim yok. 3- Hayır, booker aynı kırılma noktasında 2 evrende 2 kişiye dönüşüyor ya booker olarak kalacak ya da comstock olacak. Gerçekten peygamber değil ama evrenlere açtığı tearlarda geleceği görebilmesi sayesinde insanlara bunları yutturuyor. Hafızasının kaybetmesi, tear(yarıktan) geçmesiyle alakalı. 4-Elizabeth, Booker'ın kızı Anna'nın Comstock tarafından kaçırılmış ve büyütülmüş hali. Aynı kişiler. 5-Elizabeth'e yaptıklarından dolayı onu affedemeyip büyük bir sinir patlaması yaşıyor.(Elizabeth'e 6 ay işkence ettiğini, ve farklı evrenlerde onu varisi yapıp New york'a saldırttığını unutmayalım) 6- Robert ve Rosalind Lutece ikizleri. Aslında ikiz değil farklı evrenlerde cinsiyetleri farklı olan aynı kişiler. Rosalind (Lutece Alanı) sayesinde uçan şehiri icat ediyor. Ve tearlar açabilme teknolojisini de o geliştiriyor. Comstock umursamazca tearları kullandığı süre boyunca varis olayını pek dikkate almıyor. ama yaşlanıp çökmeye başladığında bunun önemini farkediyor. Ama çocuk yapamadığından Robert lutece başka evrende ki bir Booker Dewitt'in kızını alma fikrini sunuyor. İşte bu böyle devam ederken, Lutece ikizleri Elizabeth tahta geçerse neler olabileceğinin farkına varıyorlar. Elizabeth'i ordan çıkarmak için plan yapıyorlar fakat Comstock bunlardan kıllanıyor ve Jeremiah Fink'e, evrenleri manipule etmeyi sağladığı cihazı imha ederek bunlara infaz saldırısı yapıyor. Ölürken birşeyler ters gidiyor ve ikizler zaman ve mekanda istedikleri gibi hareket etme yeteneğine kavuşuyorlar. 7- Songbird anladığım kadarıyla daha önceleri insandı ya da onun gibi birşey. Bildiğim üzere bu hale Jeremiah Fink tarafından getiriliyor. Ve kontrol etmesi de pek kolay bir yaratık değil. O yüzden Elizabeth onu öldürerek hem onu o haline son verme hem de karşılarına bi daha çıkma ihtimalini sonlandırmak için yapıyor. @free`LeyChe O kuleye kapatılmasının iki sebebi var. Birincisi, Lady Comstock, Elizabeth'in Comstock ile Rosalind arasında kırıştırmadan doğma bir bebek olduğunu düşünüyor. Ama daha sonra Rosalind ile yüzleşiyor Lady Comstock, Rosalind de ona Elizabeth'in nerden geldiğini söylüyor. Önce bunu kabul etmeyip paranoya oluyor kadın, Elizabeth'i daha fazla evinde istemiyor. İkinci neden, Elizabeth'in sahip olduğu güçler. Syphon(kule) Elizabeth'in güçlerini kısıtlamak için yapılıyor. Bunu da o maket sahnesinde anlıyorlar. Elizabeth sadece tear açma değil aynı zamanda zamanda istediği gibi hareket etme ve yeni evrenler yaratıp, var olan bütün evrenleri görebilme yeteneğine de sahip. Syphon yıkılınca bu güçleride açığa çıkıyor.
Beni aydınlattığın için teşekkür ederim arkadaşım

Sulu Çor Kağan

23.4.2013 00:31:01

0
Takip..

Project Scorpio

23.4.2013 00:20:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ BioShock evreniyle uzaktan yakından alakası olmayan bir adam olarak, ilk 2 oyunu oynama isteği yarattı açıkcası
Senin gibi gamer adama bunu yakıştıramadım hacı olmadı şimdi.

kaplan3461

22.4.2013 23:46:52

-1
tartişilçak bişey yok oyunda oyun hayal dünyanıza götürüyo ılk başta dedim bukadar puanlari nasıl almış dedim oyun ama oynadıkça oyun gösteriyor kendını on numara oyun o son yerde baya takılmiştım oyunda sonunda geçtikden sonra rahat nefes aldim.

stun

22.4.2013 23:00:22

-2
oyun sonu booker' ın aslında paralel bir evrende comstock la aynı kişi oldugunu öğrenince benim beynim bir allak bullak oldu... güzel bir hikaye sonu oldu ama fazla şüpheli bıraktılar

Geralt the Witcher

22.4.2013 22:57:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: sekerchelsea Ama bilmiyorki bunlari yaptiginda esas BOOKER'a ne olucak? Yani esas BOOKER ANNA'yi yani ELIZABETH'i yataginda gorebilecek mi? Paralel Dunyalar silindiginde ne oluyor bu hikayenin bitmedigini gosteriyor belki. BIrde suna dikkat etmek lazim. BOOKER DEWIT bas harfleri B.D. Yani BIG DADDY bas harfleri B.D. COLOMBIA'da ELIZABETH LAMB olarak adlandiriliyor ve FALSE SHEPHERD dan kaciriliyor gizleniyor dimi, peki BIOSHOCK 2 deki BIG SISTER kim? ELENOR LAMB... Bunlar kafa karistiriyor ve daha simdi aklima gelmeyen birsuru sey? konusalim paylasalim yaaaaa...
Aynen. Bende bunu yazmak için girdim konuya. Bioshock ve Bioshock Infinite bağlantısına değinin.

sekerchelsea

22.4.2013 22:48:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: digimon52 spoiler oldugu icin okumadim ancak program mda sorulari yanitlicaksaniz bir kac sorum olacak. oyunu ps3´e aldim ancak oynayamadim daha :( 1. Sayin Talha oyunu Hangi Platforumda oynadi. 2. Oyunun 2´ncisi cikacak mi "Bioshock: Infinite 2" sizce ? 2.5 yoksa DLC season pass olarak devami edecek ederse nekadar edecek ( kac paket ) ? 3.sizce oyunun bir dahaki yeni evreni baska nerde gecebilir uzay mi ? Magra mi ? yoksa kozmik bir dünyada mi ? 4. Bioshock 1,2 sanki bana korku veya gerilim oyunuymus gibi geliyordu,deliler,katiler piskopat cocuklar . simdi neden bu tarsindan vaz gecdiki ? 5.sizce GOTY´e gercekden aday mi ? 6. Crysis 3 ile Bioshock´un karsilasdirilasi farkliliklari ?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
oyunun ikincisi gelmez bence dlc en az 3 paket olur gibime geliyor bence tarzdan vazgecilmedi aynen korunuyor bunlar sadece hikaye ve mekan degisti ( hikaye degisti demek ne kadar dogru bilemem spoiler etkisi ) bence kesin goty ama dahauzun bir zaman dilimi var cikis yapicak diger oyunlar gormek lazim crysis 3 ilr bioshock arasindaki hatta diger oyunlar arasindaki en buyuk fark bence multiplayer olmadan hikaye anlatarak fps oynayip ayni zamanda farkli tarz oyunlarada hitap edebilmen en onemlisi ama hikaye....

digimon52

22.4.2013 22:43:17

-2
spoiler oldugu icin okumadim ancak program mda sorulari yanitlicaksaniz bir kac sorum olacak. oyunu ps3´e aldim ancak oynayamadim daha :( 1. Sayin Talha oyunu Hangi Platforumda oynadi. 2. Oyunun 2´ncisi cikacak mi "Bioshock: Infinite 2" sizce ? 2.5 yoksa DLC season pass olarak devami edecek ederse nekadar edecek ( kac paket ) ? 3.sizce oyunun bir dahaki yeni evreni baska nerde gecebilir uzay mi ? Magra mi ? yoksa kozmik bir dünyada mi ? 4. Bioshock 1,2 sanki bana korku veya gerilim oyunuymus gibi geliyordu,deliler,katiler piskopat cocuklar . simdi neden bu tarsindan vaz gecdiki ? 5.sizce GOTY´e gercekden aday mi ? 6. Crysis 3 ile Bioshock´un karsilasdirilasi farkliliklari ?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

MantarTheGreat

22.4.2013 22:23:39

-1
Merakla bekliyoruz.

sekerchelsea

22.4.2013 21:31:02

0
Isterim, Cok guzel olur. bu kadar yazdiktan sonra aklimda benimde sorularim var bunlari toparlayacagim ama beynim tekrar yasamis gibi oldu simdi ve yine allak bullak oldu. Bi Kahve felan kendime geliyim yaaa

canikoblivan

22.4.2013 21:25:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: sekerchelsea

RAPTURE icin sebep var bence Bioshock Wiki'de de geciyor Big Dady ( B.D.) ve Booker DeW. ( B.D. ) hatta Elizabeth daha once buraya gelmistim diyor Bookerla gittiginde. Bunlardan birsey cikicam bence
Hikaye DLC'leri gelecek, belki iki dünya arasında bir bağlantı kurup bizi zevkten dört köşeye yatırtabilir Irrational Games =)

sekerchelsea

22.4.2013 21:23:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: canikoblivan

Kızı olduğundan haberi yok çünkü o Booker'ın. Infinite olayı da buradan geliyor zaten; sonsuz olasılık, sonsuz versiyonu var dünyanın ve karakterlerin. Booker, "kızı getir, borcu kapa" cümlesini Columbia'dan kurtaracağı kıza bağlıyor kendi kafasında, oysa ki işin aslı başka bir Booker'ın kumar borcuna karşılık kendi kızını vermesi (ki borcu olan kişi de Comstock'ın ta kendisi) Aslında senaryo olarak çok fazla açık var, mantıklı bir açıklama getiremiyor hiçbir şeye; ama zaman / uzay kavramını konu alan her eser buna yenik düşüyor malesef. Rapture için ise bir sebep yok, tamamen hayranlarına güzel bir gönderme yapmış Irrational Games, bence çok hoş olmuş. Orası da sonsuz olasılıklardan sadece 1 tanesi.
RAPTURE icin sebep var bence Bioshock Wiki'de de geciyor Big Dady ( B.D.) ve Booker DeW. ( B.D. ) hatta Elizabeth daha once buraya gelmistim diyor Bookerla gittiginde. Bunlardan birsey cikicam bence

sekerchelsea

22.4.2013 21:19:45

+2
Ama bilmiyorki bunlari yaptiginda esas BOOKER'a ne olucak? Yani esas BOOKER ANNA'yi yani ELIZABETH'i yataginda gorebilecek mi? Paralel Dunyalar silindiginde ne oluyor bu hikayenin bitmedigini gosteriyor belki. BIrde suna dikkat etmek lazim. BOOKER DEWIT bas harfleri B.D. Yani BIG DADDY bas harfleri B.D. COLOMBIA'da ELIZABETH LAMB olarak adlandiriliyor ve FALSE SHEPHERD dan kaciriliyor gizleniyor dimi, peki BIOSHOCK 2 deki BIG SISTER kim? ELENOR LAMB... Bunlar kafa karistiriyor ve daha simdi aklima gelmeyen birsuru sey? konusalim paylasalim yaaaaa...

sekerchelsea

22.4.2013 21:18:41

+2
en sonunda BOOKER bunun bitmesi gerektigine inaniyor, ELIZABETH'i kurtaracagina inaniyor ve yapilmasi gerekenin yapacagini soyluyor ayni COMSTOCK'i ( yani kendisinin bir baska zaman dilimindeki versiyonunu ) oldurebildigi gibi herseyi yapabilecegini soyluyor ama oldurdugunun kendisi oldugundan haberi yok. En sonunda son kapiyi aciyor ve tum jetonlar BOOKER'in kafasinda dank ediyor. COMSTOCK kendisi idi. Hafizasi oturuyor ama buna engel olmuyor cunku kizina sahip olmak ve onun mutlu olmasini yasayabilmesini belki dusundugu icin ilk basta yazdigim BAPTIST olma esnasinda olmeyi kabul ediyor. Boylece hicbirzaman COMSTOCK olmayacak ve COLOMBIA olmayacak kendisi ANNA'yi yani ELIZABETH'i kurtaracak ve hersey guzel olucak.

sekerchelsea

22.4.2013 21:17:32

+2
. Iste burada YASLI ELIZABETH artik yine bize destek veriyor ve busefer yapabilecegimize inaniyor. Oyunu sonu hakkinda konusmak gerekirse ELIZABETH kulesinin yikilmasindan aciga cikan guc ile istedigi gibi zamanda yolculuk yapabiliyor. Hemde cok kisa surelerde herseyi gorup heryere gidebiliyor. SONG BIRD Metal bir makina oldugu icin suda ve yapilma yeri yani fikir olarak fikrin alindigi yerde yani bir nevi RAPTURE'da olmeye terk ediyor. Bizim icin yan BOOKER icin farkli ama ELIZABETH'in bildigi bir son. ELIZABETH oyunun sonunda bize tum kuleleri gosteriyor, hepsinin bir hikayesi oldugunu soyluyor. Hepsi birbirinden farkli yani SONSUZ ( INFINITE ) bu hikayelerin hepsinde kendisinin ve BOOKER'in oldugunu ama bu portallarin hicbirinin hicbirzaman kapanmayacagini cunku bunun basladigini ve bitmesinin imkansiz oldugunu soyluyor. Kimbilir belki ELIZABETH ve BOOKER baska bir hikayede mesela RAPTURE'da da bizlerleydi. Buna biraz sonra gelicem.

sekerchelsea

22.4.2013 21:16:22

+2
. tabiki biz bu zaman Portal yolculugunun sonucunda hafizamizin bir kismini hatirliyoruz ve bizim hatirladigimiz kisim ise "Kizi getir, borcun silinsin" oluyor. Bunun uzerine ELIZABETH'i kurtarmaya basliyoruz. Aslinda bizi LUTECE kardesler defalarca getiriyorlar ve biz defalarca basarisiz oluyoruz. tam 112 kere. ilk yazi tura atilirken soruyorlar ve biz hep ayni seyi soyluyoruz ve oradaki rakam bunu gosteriyor. 112 kere ayni seyi soyledik ve bizim yine basarisiz olacagimizi soyluyorlar. Bunun gibi oyun esnasinda devamli bize psikolojik ve baska testler yapiyorlar. Oyunun sonuna dogru cogu sey oturdu sanirim boyle anlatinca. Oyunun sonu yok aslinda. ELIZABETH hep deniyor ama hep BOOKER sonu goremeden basarisiz oluyor ve Birtanesinde hatta New York yakiloyor.

sekerchelsea

22.4.2013 21:14:58

+1
. Yani zaman bir sekilde akisini sagliyor ve sonsuz devamliligini devam ettiryor. Daha sonra dedigim uzere LUTECELER RAPTURE'i kesfettigi icin buradan BIG DADDY'lerin olusumunu biliyorlar ve aynisini FINK'e gostererek ELIZABETH'in korunmasi icin bir tane yapilmasina COMSTOCK ile karar veriyorlar. SONG BIRD bu sekilde olusuyor. Amaci ayni. BIG DADDY ler gibi kizi ELIZABETH'i korumak. Simdi yine LUTECE'lere donelim. Bunlar FINK tarafindan ve COMSTOCK'in istegi ile oldurulunce tabiki eski dostlular kalmiyor ve intikam almak istiyorlar, daha once BOOKER'in bu sehre gelecegini ve COMSTOCK'i oldureceklerini bildikleri icin bizi COLOMBIA'ya goturuyorlar.

sekerchelsea

22.4.2013 21:13:33

+3
Anna kacirilip Colombia zaman diliminde bir gun Comstock yine zaman gezilerinde iken BOOKER'in Colombia'ya gelecegini ve tum herseyi sonlandiracagini goruyor. Bunu bilerek zamanda degisiklikler yapmaya calisiyor. 1)Tum sehre FALSE SHEPHEARD gelicek ve herkesi oldurecek diyerek yalan uyduruyor. Bu kisinin elinde A.D. yazacagini soyluyor. 2) Fink'e Luteceleri oldurtuyor ve boylece zaman kirilmasini kullanarak BOOKER'in gelmemesini saglamaya calisiyor. Tabiki FINK LUTECE'leri oldururken LUTECELER zaman kirilmasindan yararlanarak kacmak istiyor ama tam bu esnada oldukleri icin zamanin icinde SIKISIYORLAR ve boylece bir anlamda zamani istedikleri gibi yonetebiliyorlar. Bu arada FINK hakkinda konusmusken onun hikayesini anlatayim. Bazi seylere aciklik getireyim. FINK sehrin guvenligi ve isvereni ama nasil sehri koruyacak? bu esnada ortaya LUTECE kardesler cikiyor ve gelecekten yada farkli zaman dilimlerinden teknoloji almalari lazim. Bu sekilde FINK'e yardim ediyorlar. Bu esnada LUTECE kardesler RAPTURE sehrini kesfediyorlar. BIG DADDY leri kesfediyorlar. sehrin gizli bu zaman kirilmalarinin yani portallarin acilmasini saglayan kafesin icersine ANNA'yi yani artik COLOMBIA'daki ismi ELIZABETH'i koyarak bu enerjinin aciga cikmamasini ve korunmasini sagliyorlar.Korumayi yapan aslinda ELIZABETH, ondaki guc ise bu kacirilma esnasinda parmaginin portala SIKISMASI sonucu kendisine gelen ilginc bir guc. Bunun olacagini tabiki ne COMSTOCK nede LUTECE kardesler biliyor ama COMSTOCK bir gezisinde ANNA yani ELIZABETH'in COLOMBIA icin onemli oldugunu gordugunde bu yuzden onu aliyor ama aldigi esnada tabiki gucleri yoktu.

ortamkaos

22.4.2013 21:13:08

+8
[quote]Orijinalden alıntı: Alpins951 1. Elizabeht ile Songbird arasında ki durum nedir? 2.Elizabeth'in Little Sisters ile alakası varmı? Çünkü birbirine çok benziyorlar. 3.Booker hafızası silinmiş bir peygamber mi, değilse sonda neden ben her ikisiyim diyor? 4.Elizabeth ile Anna arasındaki ilişki nedir? 5.Elizabethin babasını neden öldürüyoruz. 6.O her bölümde çıkan adam ve kadının olayı nedir? Sanırım gelecekten geliyorlar ya da geçmişten. 7.Elizabeth Songbird'di neden ölüme terkediyor(Su bölümünde boğuluyor Songbird)? Benim aklıma gelenler bunlar arkadaşlar sizde ekleme yapında güzel bir program olsun. [/quote] [quote]Orijinalden alıntı: free`LeyChe Ben Elizabeth'in o kuleye neden kapatıldığını anlamadım.Bide bi bölümde o kulenin heykeli vardı orayıda anlayamadım. TAKİP [/quote] @Alpins951 1- Songbird Elizabeth'i Syphonda(kapalı olduğu kule) kapalı kalması, kaçmaması için onu koruyor. Songbird büyük bir muamma ama Elizabeth oyunda "Önceleri arkadaşımdı, daha sonra koruyucum haline geldi" diyor. Bu akıllara ilk elizabeth'in mektup arkadaşı "Constance Field"i getirse de, Songbirdden "he,him" diye bahsetmesi bu bu teoriyi vurguna uğratıyor. 2- O konuda kesin bir bağlantı veya bir gönderim yok. 3- Hayır, booker aynı kırılma noktasında 2 evrende 2 kişiye dönüşüyor ya booker olarak kalacak ya da comstock olacak. Gerçekten peygamber değil ama evrenlere açtığı tearlarda geleceği görebilmesi sayesinde insanlara bunları yutturuyor. Hafızasının kaybetmesi, tear(yarıktan) geçmesiyle alakalı. 4-Elizabeth, Booker'ın kızı Anna'nın Comstock tarafından kaçırılmış ve büyütülmüş hali. Aynı kişiler. 5-Elizabeth'e yaptıklarından dolayı onu affedemeyip büyük bir sinir patlaması yaşıyor.(Elizabeth'e 6 ay işkence ettiğini, ve farklı evrenlerde onu varisi yapıp New york'a saldırttığını unutmayalım) 6- Robert ve Rosalind Lutece ikizleri. Aslında ikiz değil farklı evrenlerde cinsiyetleri farklı olan aynı kişiler. Rosalind (Lutece Alanı) sayesinde uçan şehiri icat ediyor. Ve tearlar açabilme teknolojisini de o geliştiriyor. Comstock umursamazca tearları kullandığı süre boyunca varis olayını pek dikkate almıyor. ama yaşlanıp çökmeye başladığında bunun önemini farkediyor. Ama çocuk yapamadığından Robert lutece başka evrende ki bir Booker Dewitt'in kızını alma fikrini sunuyor. İşte bu böyle devam ederken, Lutece ikizleri Elizabeth tahta geçerse neler olabileceğinin farkına varıyorlar. Elizabeth'i ordan çıkarmak için plan yapıyorlar fakat Comstock bunlardan kıllanıyor ve Jeremiah Fink'e, evrenleri manipule etmeyi sağladığı cihazı imha ederek bunlara infaz saldırısı yapıyor. Ölürken birşeyler ters gidiyor ve ikizler zaman ve mekanda istedikleri gibi hareket etme yeteneğine kavuşuyorlar. 7- Songbird anladığım kadarıyla daha önceleri insandı ya da onun gibi birşey. Bildiğim üzere bu hale Jeremiah Fink tarafından getiriliyor. Ve kontrol etmesi de pek kolay bir yaratık değil. O yüzden Elizabeth onu öldürerek hem onu o haline son verme hem de karşılarına bi daha çıkma ihtimalini sonlandırmak için yapıyor. @free`LeyChe O kuleye kapatılmasının iki sebebi var. Birincisi, Lady Comstock, Elizabeth'in Comstock ile Rosalind arasında kırıştırmadan doğma bir bebek olduğunu düşünüyor. Ama daha sonra Rosalind ile yüzleşiyor Lady Comstock, Rosalind de ona Elizabeth'in nerden geldiğini söylüyor. Önce bunu kabul etmeyip paranoya oluyor kadın, Elizabeth'i daha fazla evinde istemiyor. İkinci neden, Elizabeth'in sahip olduğu güçler. Syphon(kule) Elizabeth'in güçlerini kısıtlamak için yapılıyor. Bunu da o maket sahnesinde anlıyorlar. Elizabeth sadece tear açma değil aynı zamanda zamanda istediği gibi hareket etme ve yeni evrenler yaratıp, var olan bütün evrenleri görebilme yeteneğine de sahip. Syphon yıkılınca bu güçleride açığa çıkıyor.

sekerchelsea

22.4.2013 21:11:38

+12
Umarim aciklayici olabilirim. Uzun olucak kusura bakmayin. Oncelikle Bastan baslayalim. Booker Kizilderili soykirimindan sonra gunahlarindan arinmak icin Baptism araciligi ile rahatlayip yeni bir hayata baslayacagini dusunuyor. Bununla beraber oyunun sonunda karsilastigimiz sahne olan suyun icerisine sokularak gunahlarindan arinacagini dusunuyor. Iste kirilma ani burasi. Burada yonettigimiz BOOKER bu asamada bu baptisim olayindan vazgeciyor ve hayatina devam ediyor. Evleniyor ve dogum esnasinda karisini kaybediyor. Bir kizi oluyor adi ANNA. Daha sonra isleri yolunda gitmedigi,karisini unutamadigi ve eski bu soykirimdan kalan sahneler yuzunden alkol ve kumara basliyor. Bununla beraber hayati iyice cokus durumuna geliyor. Daha sonra birisi buna borclarindan kurtarmati vaad ediyor ama karsiliginda kizini istiyor. BOOKER istemesede kabul ediyor ve kizini veriyor. Ama daha sonra pisman oluyor ve tam kizini ( ANNA ) bu tanimadigi kisilere verirken bir portaldan gidildigine ( oyunun sonundaki sahnelerden ) tanik oluyor. Karsi gelmek istiyor ama basarili olamiyor, bu esnada da kizinin serce parmagi portala sikisarak kesiliyor ve BOOKER'in buradaki hikayesi bitiyor. Simdi tekrar kirilma noktasina geri donelim. Burada Booker Baptisme inanarak suya yatiriliyor ve gunahlarindan ariniyor. Bunun sonucunda dindar bir adam olarak ve savasta tanidiklari sayesinde devlet adamlari ile iliskilerini gun gectikte ilerletiyor. Bu Colombia projesinin de yaraticisi tamamen kendisi. Sadece Lutece ( Bayan ) teknolojik olarak kendisine yardim ediyor ve colombia olusuyor. Peki bu yillarda bu kadar teknoloji nereden geliyor? aslinda Lutece ( Bayan ) zamanlar arasinda dolasmaya yarayan bir teknoloji uzerinde calisiyor. Aslinda insan araciligi ile yapilamiyor bu yolculuklar, sadece goruntulenebiliyor. Booker da ( Artik Comstock diyicem ) kendisine finansal ve devlet yardimi ile bu projenin gerceklesmesini sagliyor ve Colombia olusuyor. Tabi Amerikan hukumetinden kurtulunca Comstock artik Bayan Lutece ye daha fazla yardim sagliyor ve bu teknolojiyi gelistiriyor. Bu sayede Comstock gelecege giderek olabilecek seyleri daha onceden goruyor yada farkli zaman kirilmalarinda neler oldugu kontrol ediyor. Tabi bu zaman yolculuklari Comstock'in cabuk yaslanmasina ve hastalanmasina neden oluyor. Bu esnada Comstock baska bir zaman diliminde olan cocugu Anna'yi yanina almak istiyor cunku baska zaman dilimlerinde yaptigi yolculuklarin bir seferinde Bookerin bizim zaman dilimimizde olan cocugun gelecek ile ilgili buyuk bir rol oynayacagini goruyor. Bu nedenden dolayi bizim zamanimizdaki BOOKER'in ANNA adindaki cocugunu aliyor.Bu calismalardan once ise Lutece kendisi farkli bir zaman dilimine gidiyot ve kendisinin bu baska zaman diliminde erkek olarak dogdunu ve yine kendisi gibi akilli ama farkli bir dilim dalinda yasadigini goruyor. ilk olarak zamanda adam tasimayida kendisine yapiyor ve Bay Lutece'yi kendi zaman dilimine getiriyor yardim etsin diye. Bu sekilde bazi sonuclarida test edebilme sansini yakaliyor. Zaman diliminde tasinan birisinin yasayacaklari psikojik olsun fiziksel olsun bunlari kendisinin erken versiyonu olan Lutece de deniyor ama tum sehir Lutece leri ikiz zannediyor.

BSC Misafiri

22.4.2013 21:05:34

0
İnşallah yarım saatten fazla olur yaaa

BSC Misafiri

22.4.2013 21:05:33

+2
Bioshock 1 de Songbird sesi duyuluyordu.Bundan da bahsedilirse güzel olur.

BSC Misafiri

22.4.2013 21:05:29

-1
Yayınlanan gameplaylerde olup oyunda olmayan sahneler var. Oyun efsane. GOTY. Program çok güzel olacak. Teşekkürler TALHA. Teşekkürler ERSİN. 23 Nisanda yayınlansın bizler mutlu olalım. :)

BSC Misafiri

22.4.2013 21:05:17

0
1-Oyunun başındaki deniz feneri ne oluyor ve deniz fenerindeki ölü adam neyi ima ediyor ? 2-Bir ara Vox Populinin efsanesi oluyoruz falan orayı kaçırdım. 3-Booker ile Elizabeth arasındaki Paris NY kavgası TEŞEKKÜRLER

BSC Misafiri

22.4.2013 21:05:11

+1
bende bitirdim de paradox olarak çok soru üretilebilir genel olarak sonu DH de forumda daha önce tartışılıp konuşulmuş gayet toparlanıp açıklanmış. ayrııca sırf talha methediyor diye oynadım inanın savaş dinamiği quake gibi kara bulamaç gibi kime vurursan öyle dan dun savaş ortamı ilerliyim konuyu göreyim diye oynadım yoksa, fps olarak tat vermedi. yanlış anlaşılmasın silah düşmana vur devam et çok karman çorman sıktı gerisi güzeldi.

Peter_Petrelli

22.4.2013 21:02:42

+5
Arkadaşlar uzun zamandır bu anı bekliyordum. Öncelikle oyunun adının infinite olması sınırsız dünya olanaklarına bir gönderme baştaki şu lafta wipe away the debt olayını lutece'ler seni taşırken denizfenerine Booker kendi kendine yaratıyor aslında. wipe away the debt olayı da ordan geliyor kendi yarattığı bir şey kızı satmamızın tek bir basit nedeni var o da eğer vaftiz edilirsek orada comstock oluyoruz eğer edilmezsek acınası bir herif oluyoruz kumar borçlarından kızını satan o kadar aciz bir karakter oluyor ki kızını satıyor borçları için ama sattığı kişi de aslında onun öbür hali onu manipüle edip borca sokan ve sonra kızını sattıran kendisicomstcok yani bunu yapmasının nedeni de sonradan zenginleşip luteceleri kullanarak quantum olayını çok kullanması ve kendisin kısır bırakması. Ve zamanda gidip gelerek kendisini yaşlandırması yani kızı olmadığı için paralel dünyadaki vaftiz olmadığı kendisinden kızını alıyor satın alıyor ya da abi zaten hep cycle yani olay her dünya'da aynı her türlü zıtlığımız var o yüzden kendisini öldürtüyor en son booker comstock'un yani baptizmi kabul eden booker'ın kabul etmeyen booker'ın gelişini anlaması ve bilmesi de şöyle bir olay abi, elindeki AD anna dewitt'i simgeliyor, o yüzden herif false shepard'ın elinde ad yazısıyla gelebileceğini düşündüğü için bütün columbia'yı uyarıyor. oyunun başında sürekli tura gelmesinin nedeni booker'ın hep deneyip hep başarısız olması. her zaman tura geliyor. ve her geldiğinde de 77. topu seçiyor oyunun başında. quantum teknolojisiyle yarıklar açan diğer booker yani comstock'ta geçmişe bakabildiği için her zaman ne yapacağını biliyor booker'ın. kısır olmasının nedeni de teknolojiyi çok fazla kullanıp çok fazla geçmişe gitmesi. erken yaşlanmasının nedeni de o (Gerçekten çok derin hikayesi var öyle böyle değil! ) dikkat ederseniz elizabeth'in para ister misin diyip attığı bütün paralarda tura geliyor hep.. o_O Son olarak songbird dizaynı:Tearlardan rapture'u gören fink big daddylerden esinlenerek song birdü yapıyor. bir nevi oranın andrew ryan'ı columbia'nın fink'i gibi bir şey (bioshock'u da oynayalı yullar oldu ona başlayacağım yarın filan adam gibi bir bitiricem onu da) rapture'da tam bir paralel dünya olabilir bizim açımızdan, andrew ryan ve sadece ana karakterin bethysphereleri kullanabiliyor olmaları. en son o aralarındaki bağ, klon veya çocuğu olması diyor burada. aslında rapture'un da infinite'in hikayesiyle bir nevi bağlantılı olduğunu gösteriyor http://www.youtube.com/watch?v=SP0lu9fqueo post credit sahnesi belki atlamışsınızdır bu da şeye gönderme. sonunda oyunun geriye kalan tek elizabeth yok olmuyor anna yani bir ihtimal bütün bu paralel dünyalar silindikten sonra anna'nın bırakılmadığı geriye bir dünya daha kalmış olabilir demek. ama beşikteki bebeği görmediğimiz için bunu asla bilemiyoruz.. Benim yorumlamam bu gadar hayde hayırlı işler

Guest-8BD6C1C54

22.4.2013 21:00:48

-1
oyunun sonunun ilk 2 bioshock ile nasıl baglantılı oldugu düşünüyorsunuz? program çok güzel olacaga benziyor merakla bekliyoruz , şimdiden teşekkürler :))

mvlt42

22.4.2013 20:44:54

+1
millet oyunun geleceğini yorumluyor bizde zerre ingilizce yok karambole oyun oynuyoruz.keşke şu oyun hiç olmadı türkçe alt yazı olsaydı süper olacaktı

mastergamer

22.4.2013 20:37:38

+2
Ya siz oyunun başından açıklaya açıklaya gidin deniz feneri, kule,kuş,başka boyutlara pencere açması annanın,comstok ,prophet,colombia siz cevaplayın isterse 2 saat olsun izleriz

evo_4

22.4.2013 20:33:48

0
Pc bölümünde çok daha aşmış yorumlar var. Geç kalındı bu konu için, o konuyla birleştirilmesini talep ediyorum. Bring the girl, wipe away the dept.

BSC Misafiri

22.4.2013 20:08:48

+2
Oyunda sorulacak o kadar çok soru var ki soracak soru bulamıyorsun. Siz en iyisi oyunu baştan sona anlatın.

free`LeyChe

22.4.2013 20:05:11

0
Ben Elizabeth'in o kuleye neden kapatıldığını anlamadım.Bide bi bölümde o kulenin heykeli vardı orayıda anlayamadım. TAKİP

senseman62

22.4.2013 20:01:50

0
bende talha'ya pm atmayı düşünüyordum,böyle bir düşüncesi vardı bi haber varmı diye soracaktım cevap geldi konuda :) oyunun sonunda elizabeth ile songbird'ün vedalaşma sahnesiydi neydi ya öle efsane valla...bir an kafayı kaldırıp welcome to rapture yazısını görünce şok oldum takip mesajı [:'(]

okazaki

22.4.2013 19:48:15

0
Benim tek sorum var: Yılın FPS oyunu adayı olan bu oyuna BSC ekibi Türkçe yama yapabilir mi?

omar2425

22.4.2013 19:24:25

+1
Bu haber beni çok sevindirdi, teşekkürler BSC.

Rylets

22.4.2013 19:12:52

+1
Youtube'da OyunEfendi diye aratırsanız oradada var :D

adam olun

22.4.2013 19:10:46

-23
ingilizce bilmediğim için sonu, hiyakesi falan benim için hiç bir şey ifade etmiyor dandik hikayeli crysis bile benim için bu oyunun hikayesinden iyidir türkçe olduğu için

ozgurr84

22.4.2013 19:05:36

+3

|Perseus|

22.4.2013 19:04:18

0
Oyundaki kuş ile Elizabeth'in nasıl bir alakası var kuş neden onu koruyor?

huso44

22.4.2013 19:04:04

+2
siz den tek istedigim anlatırken lütfen bol bol görsel kullanın.

Alpins951

22.4.2013 19:02:19

+1
1. Elizabeht ile Songbird arasında ki durum nedir? 2.Elizabeth'in Little Sisters ile alakası varmı? Çünkü birbirine çok benziyorlar. 3.Booker hafızası silinmiş bir peygamber mi, değilse sonda neden ben her ikisiyim diyor? 4.Elizabeth ile Anna arasındaki ilişki nedir? 5.Elizabethin babasını neden öldürüyoruz. 6.O her bölümde çıkan adam ve kadının olayı nedir? Sanırım gelecekten geliyorlar ya da geçmişten. 7.Elizabeth Songbird'di neden ölüme terkediyor(Su bölümünde boğuluyor Songbird)? Benim aklıma gelenler bunlar arkadaşlar sizde ekleme yapında güzel bir program olsun.

ortamkaos

22.4.2013 18:55:49

+4
quote:

Orijinalden alıntı: jokerbow 2 tane sorum var 1. soru neden Booker Elizabethi gördüğü zaman onun kızı olduğunu anlayamıyor? ve neden oyunun sonunda Rapture gezegenine iniyoruz?
Lutece ikizleri(ki aslında ikiz değil aynı kişinin iki farklı evrendeki farklı cinsiyette doğmuş halleri) Booker'ın ofisine gidiyorlar ve ona kaybettiği(sattığı) kızını geri alma teklifi sunuyorlar. Bookerda hemen kabul ediyor tabii, ama lutece'lar bunu comtock'un bulunduğu evrene geçirdiklerinde hafızasında boşluk oluşuyor, kızını satmasıyla ilgili herşeyi ve oraya gidiş amacını unutuyor ve beynide bu boşluğu doldurmak için 20 yıl önce robert lutece'ın ona yaptığı "kızı getir, borcunu kapat" teklifi geliyor. o da bunu elizabeth'i kuleden çıkarıp new york'ta borcu olduğu bir adama götürmek görevi şeklinde hafızası yenileniyor. bunun en büyük nedeni, evrenleri manipule eden bir cihazın olmaması, Booker'ın burnunun kanama sebebi de budur. (Aslında öyle bir cihaz vardı lutece'lerın sahip olduğu fakat Jeremiah Fink o cihazı yok ederek Lutece ikizlerini öldürüyor zamanında, bu yüzden de lutece'ler zaman ve mekanda özgürce hareket etme yeteneğine kavuşuyorlar.) Booker'ın Columbia'dan haberi olmamasının sebebi kendi evreninde öyle bir şehrin var olmamasıdır. Oyunun sonunda elizabeth geçmişi gösterirken hafızasını kaybettiğini görüyoruz zaten.

canikoblivan

22.4.2013 18:51:01

+2
quote:

Orijinalden alıntı: jokerbow 2 tane sorum var 1. soru neden Booker Elizabethi gördüğü zaman onun kızı olduğunu anlayamıyor? ve neden oyunun sonunda Rapture gezegenine iniyoruz?
Kızı olduğundan haberi yok çünkü o Booker'ın. Infinite olayı da buradan geliyor zaten; sonsuz olasılık, sonsuz versiyonu var dünyanın ve karakterlerin. Booker, "kızı getir, borcu kapa" cümlesini Columbia'dan kurtaracağı kıza bağlıyor kendi kafasında, oysa ki işin aslı başka bir Booker'ın kumar borcuna karşılık kendi kızını vermesi (ki borcu olan kişi de Comstock'ın ta kendisi) Aslında senaryo olarak çok fazla açık var, mantıklı bir açıklama getiremiyor hiçbir şeye; ama zaman / uzay kavramını konu alan her eser buna yenik düşüyor malesef. Rapture için ise bir sebep yok, tamamen hayranlarına güzel bir gönderme yapmış Irrational Games, bence çok hoş olmuş. Orası da sonsuz olasılıklardan sadece 1 tanesi.

Dark Saga

22.4.2013 18:50:25

0
Takip. Gerekli bi konu olmuş gerci daha oyunu oynamadım ama ingilizcem yeterli olmadığı için anlamayacağım aşikar.

BSC Misafiri

22.4.2013 18:50:15

+2
quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet oyun güzelmi ?
oyyunn çooohh güsseeel, gessenee sen dee :)))))))))))))))))))))))))))

Krauser ll

22.4.2013 18:48:57

-3
oyun güzelmi ?

Cihathalitt

22.4.2013 18:43:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: the_cooler_king

[spoiler=1363094699]Kısır. Boyut değiştirme radyasyon cart curt olayları sonunda kısır oluyor... muş. Böyle diyorlar.[/spoiler]
Sağolasın hocam.

the_cooler_king

22.4.2013 18:42:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt Oyun bölümünde bir arkadaşlar ortak derdimiz vardı bunu anlayamamıştık... Comstock aslında Booker'ın ta kendisi. Savaştan sonraki vaftiz anında vaftiz olmayı kabul eden Comstock, olmamayı tercih eden Booker olarak farklı boyutlar oluşuyor. Olmamayı kabul ettiği boyutta Booker'ın Anna adında bir bebeği oluyor. Fakat diğer tarafta, kendisi Comstock olarak Columbia'nın kuruluşunda rol oynuyor. Olay şu ki Comstock'ın bir varise ihtiyacı var fakat bir türlü çocuğu olmuyor. Sebebi ne ?
[spoiler=1363094699]Kısır. Boyut değiştirme radyasyon cart curt olayları sonunda kısır oluyor... muş. Böyle diyorlar.[/spoiler]

BSC Misafiri

22.4.2013 18:39:45

-13
neyini tartışak herşey açık

Cihathalitt

22.4.2013 18:38:40

0
Oyun bölümünde bir arkadaşlar ortak derdimiz vardı bunu anlayamamıştık... Comstock aslında Booker'ın ta kendisi. Savaştan sonraki vaftiz anında vaftiz olmayı kabul eden Comstock, olmamayı tercih eden Booker olarak farklı boyutlar oluşuyor. Olmamayı kabul ettiği boyutta Booker'ın Anna adında bir bebeği oluyor. Fakat diğer tarafta, kendisi Comstock olarak Columbia'nın kuruluşunda rol oynuyor. Olay şu ki Comstock'ın bir varise ihtiyacı var fakat bir türlü çocuğu olmuyor. Sebebi ne ?

jokerbow

22.4.2013 18:36:20

0
2 tane sorum var 1. soru neden Booker Elizabethi gördüğü zaman onun kızı olduğunu anlayamıyor? ve neden oyunun sonunda Rapture gezegenine iniyoruz?
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
BioShock: Infinite
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız