Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Beklenen Oyun Baldur's Gate 3 Yakında Tam Sürüm Olarak Geliyor: İşte Tüm Detaylar

 
 
Larian Studios tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı, rol yapma, aksiyon oyunu Baldur's Gate 3, 3 Ağustos tarihinde tam sürüm olarak gelmeye hazırlanıyor. İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım oyuncular tarafından beklenen oyunlar arasında yer alıyor. Oyun içerisinde geniş kapsamlı bir özgürlük ve çeşitlilik bizlere sunuluyor ve biz de bu kapsamda kendi ekibimizi toplayarak yeni ve kapsamlı bir maceraya atılabiliyoruz.
 
Druidler ile romantizm seçenekleri yer alıyor 
 

Beklenen oyunlar arasında yer alan Baldur’s Gate 3 için geçtiğimiz süreçte yeni özelliklerin yer alacağı duyuruldu. Oyun şu anda erken erişim sürümünde bulunuyor, yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor ve artık yakın zamanda da tam sürüm olarak çıkmayı bekliyor. Elbette tam sürümle beraber oyun daha iyi bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor ve bu kapsamda daha fazla özelliği de bizlere sunmayı bekliyor. Oyunun geçtiğimiz süreçte öne çıkan özelliklerinden biri ve popüler olan videolarından biri druidler ile bir romantizm yaşamımız olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz süreçte ayı şeklindeki druid ile romantizm yaşayan bir sahne aktarıldı ve bu sahnede oyuncuların tepkileri oldukça göze çarptı. Bu sahneden sonra çoğu oyuncu bu kadar geniş kapsamlı içeriğin olduğundan ve romantizm seçeneklerinin bizlere sunulduğundan dolayı oyunu daha ilgi çekici buldu ve bu kapsamda beklemeye koyuldu.

Ortaya çıkan bu bekleyişin ardından oyun bizlere geniş kapsamda bir rol yapma deneyimi ve sıra tabanlı aksiyon savaş sistemini sunmayı hedefliyor. Elbette siz de biliyorsunuz ki sıra tabanlı aksiyon sistemi içerisinde ekibimizi toplamak ve ekibimizde yer alan karakterlerle tek tek ilgilenmek oldukça önem arz ediyor. Her yaptığınız hamle sonrası bir sonraki hamle karşı tarafa geçiyor ve biz de bir sonraki hamlemizi düşünmeye koyuluyoruz. Planımızı ve stratejimizi istediğimiz gibi yapabileceğimiz bu yapım içerisinde kendi ekibimizi en güçlü konuma getirmeye çalışıyor ve sınıf farkından dolayı da en iyi karakterlerle kendi ekibimizi kurmaya başlıyoruz.
 
Farklı sınıflar bulunuyor 
 
 

Oyunda farklı farklı sınıflar yer alıyor ve her sınıfın kendine ait özellikleri, becerileri ve yapısı bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki bu sınıf seçimini tamamen siz üstleniyor ve siz yapıyorsunuz ve bu kapsamda hangi sınıfa doğru yönelmek istiyorsanız o sınıfla beraber ilerlemeye koyulabiliyorsunuz. Yeni nesil bir rol yapma deneyiminin bizlere aktarılacağı bu yapım içerisinde birçok farklı duyguyla beraber karşılaşıyor, hem fedakarlık hem hayatta kalma hem ihanet hem de daha fazla duyguyla beraber bu oyun içerisinde yer almaya bakıyoruz. Elbette çok fazla içeriğin yer aldığı bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve kendi ekibimizi güçlendirmekle sorumlu oluyoruz. İlerlediğimiz her bölgede farklı karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, onlarla diyaloglar haline girebiliyor ve çeşitli görevlerde elde edebiliyoruz. Bu görevleri tamamlayarak da çeşitli ganimetlerin ve ödüllerin sahibi olabiliyor, bunları da ekibimize dağıtabiliyoruz.

Detaylı bir karakter oluşturma ekranı bulunuyor
 

Geniş bir maceraya atılacağımız bu yapım içerisinde istediğimiz sınıfı seçebiliyor ve kendi karakterimizi oluşturabiliyoruz. Orijinal bir karakter yaratacağımız bu yapımda elbette kendi yaratıcılığınızı ortaya koymaya çalışıyor ve diğer oyunculardan farklı olan bir karakteri tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda karakter oluşturma ekrana bulunuyor ve bu karakter oluşturma ekranında gayet detaylı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Unutulmuş diyarlara adım atacağımız bu yapımda isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi çok oyunculu olarak ilerleyebiliyor ve yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda çevrimiçi oynamak belki de daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyor ancak bu durum oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor. Kendi oluşturduğunuz karakterle beraber atılacağınız bu macerada çok oyunculu mod içerisinde 4 kişiye kadar bir partiye dahil olabiliyor ve bu parti ile beraber daha güçlü bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Elbette Parti içerisinde arkadaşlarınızla beraber ve diğer oyuncularla beraber etkileşime girebiliyor, onlarla diyalog halin geçebiliyor ve belli bir strateji dahilinde rakipleri alt etmeye koyulabiliyorsunuz. Bu partinizle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, yağmalar yapabiliyor, savaşabiliyor ve çeşitli romantizm seçenekleriyle beraber de kendi yolunuzu bulabiliyorsunuz.

Baldur's Gate 3 içerisinde elbette yukarıda bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak oynayabiliyor ve bizlere aktarılan da bir hikayenin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Elbette arka planda yer alan bu hikaye ile beraber hangi sona ulaşacağımıza siz karar veriyor ve bu kapsamda çeşitli seçimlerle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Gideceğiniz yeri, hangi görevi tamamlayacağınız ve çeşitli önemli kısımlarda kendi kaderinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Hayatta kalma mücadelesinde kendi ekibinizi oluşturarak unutulmuş diyarlara doğru ilerleyebiliyor ve bu diyarın kaderi tamamen sizin elinizde bulunuyor.
Diğer taraftan kurduğumuz Parti ile beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve Parti içerisinde yer alan karakterlerin güven bağı bulunuyor. Güven bağı ile beraber oluşturduğunuz sinerji ekibi daha da güçlü hale getirebiliyor ve her yetenekten daha çok işinize yarayan kısımları ön plana çıkarabiliyorsunuz. Bu sayede rakipleri daha kolay bir şekilde alt edebiliyor ve böylece emin adımlarla ilerlemenize devam ediyorsunuz.
 
Yaptığımız seçimlere tepki gösteren bir dünya yer alıyor
 
 

Oyuncular tarafından beklenen bu yapım Divinity 4.0 oyun motoru ile beraber geliştiriliyor ve bu oyun motoru geliştirici ekibin belirttiğine göre geniş kapsamlı bir özgürlüğün bizlere aktarılmasını sağlıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli seçimler bulunuyor ve bu seçimlerle beraber ilerlememizi tamamen değiştirebiliyoruz. Hem kendi kaderimizi hem de bu diyarların kaderini elimize tuttuğumuz yapımda seçimlerimizle beraber reaksiyon ve tepki gösteren bir dünya bizlere sunuluyor. Yaptığımız seçimlerin sonucunu elbette somut olarak bu dünya içerisinde görebiliyor ve biz de ona göre çeşitli planlamalar ve stratejiler yapabiliyoruz. Bir yandan dünyayı keşfederken diğer yandan ise yaptığınız seçimlerin sonucuna bu diyarlarda görebiliyorsunuz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre karakterinizle aranızdaki bağ kuvvetlendirecek çeşitli detaylar bulunuyor. Yani burada gerçekten de güzel bir dokunuşun ortaya çıktığını söyleyebilirim. Genellikle oyuncular oyunda yer alan karakterle beraber arasında bir bağ kurmak, onunla beraber özdeşleşmek ve birleşmek ister. Elbette bu kapsamda da geliştirici ekiplerin payı büyük. Dolayısıyla bu yapımda da karakterinizle beraber özdeşleşebileceğiniz çeşitli mekanikler ve içerikler bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Biz de kapsamda elbette tam sürümü beklemeye koyuluyor ve bu deneyime biz de atılmayı bekliyoruz.
 
Türkçe dil desteği yer alıyor 
 
 

Oyunda yapabileceğimiz oldukça fazla kısım bulunuyor ve istersek karakterimizle beraber gizli gizli ilerleyebiliyor istersek doğrudan aksiyona dalabiliyor, farklı bölgelere ilerleyip buraları kazabiliyor veya tepelere ulaşmak istersek bu kısımları tırmanabiliyor, son olarak da karakterimizi beraber zıplayabiliyoruz. Farklı farklı eylemleri sergileyeceğimiz bu yapım 2 Ağustos tarihinde tam sürüm olarak karşımıza çıkmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden erken erişim sürümü bulunuyor ve bu erken erişim sürümü de 799 Türk lirasından satışta yer alıyor.. Son olarak da oyun Türkçe dilini destekliyor ve tamamen Türkçe bir şekilde oyunu oynayabiliyorsunuz.
 
Çıkış tarihi fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Baldur's Gate III Baldur's Gate 3 Larian Studios
Payday 3'ün "Gizlilik Mekaniklerini" Gösteren Yeni Fragman Yayınlandı Remnant II için Yeni Fragman Avcı Sınıfının Özelliklerini Öne Çıkarıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alex59

19.7.2023 21:00:05

0
Boş yorumlar bir tarafa oyunu almayı düşünen varsa acele etsin çünkü tam sürümle birlikte fiyat çok fazla yükselecektir.

BSC Misafiri

19.7.2023 11:41:41

0
Divinity original sin 2 den sonra çıtayı çok yükselttiler. Erken erişim sürümü bile uçsuz bucaksızdı. Oynanışı herkese hitap etmeye bilir ama bu oyun için turn base oynanır.

Curtius

19.7.2023 09:48:30

0
Tamam hassas misafir arkadaşlar oynamayın oyunu, harcama güzel paranı bu oyuna, şikayetinizi en güzel para harcamayarak yaparsınız yapımcılara karşı. Ayrıca "bestiality" ve "zoophile" arasında fark vardır. Oyundaki durum ise bunlardan hiçbiri. Zira bahsi geçen canlı, ayı formundaki bir druid, bir hayvan değil. Tabi "animal" ve "humanoid" arasındaki farkı da anlatmam gerekebilir şimdi böyle deyince, ama o kadar vaktim yok, bye.

arnavut_efe

19.7.2023 08:47:54

+1
Hareketlere bak... başkasının bu konuda hassas olması senin neden zoruna gidiyor birader ? Birde hemen dine bağlamışsın olayı kendini zavallı durumuna düşürüyorsun yazık

BSC Misafiri

18.7.2023 20:11:27

+2
Tabi soruma cevap verme lafı dolandırdıkça dolandır. Bir daha soruyorum: aynı görüntü pedofili olsaydı yine “oyunda var diye gerçek hayatta yapacağın anlamına gelmez” diye bir tepki verir miydin? Bu mantığa göre pedofili içeren görüntüleri oyunlara eklemek meşru mu oluyor? Böyle bir mantık olabilir mi ya? Beni eğitecekmiş. Sen ilk önce kendi çelişkilerini sorgula. Kendini beğenmiş boş insan.

BSC Misafiri

18.7.2023 20:11:08

+1
Ben burada batı insanının dünyaya dayattığı toplumsal normların çifte standartlığını vurguluyorum. Kendi sjw güruhuna dokundurmuş olmamdan ötürü lafı başka tarafa çekiyor ki neredeyse beni akp gençlik kolları başkanı ilan edecek. Ben sekülere yasak, dindara serbest diye bir şey söyledim mi? Veya buna yönelik imada bulundum mu? Problemin mi var psikolojik atak mı geçiriyorsun anlamadım ki.

Dhalsim

18.7.2023 18:55:03

0
Tamam sen zoofili gördün git kedinle köpeğ(e)nle seviş..Eşek ile cinsel ilişkiye gir ama gizliden gir. Dindar bir ülkede yaşıyoruz ya..Senin fikircağızınla sansür şarttır fakat yapan dindarsa! sorun yoktur.Gerçeklerden kopmuşsun. Sonuçta bir kerecik yapmakla bişey olmaz.. Sonuç: Cinsel eğitim şarttır. Ama önce seni eğitmekle başlayacağım.

BSC Misafiri

18.7.2023 17:55:25

+1
@Dhalsim Ne demek oyun ayrı gerçek ayrı? Nasıl bir kafa yapın var senin? Şimdi diyelim ki oyunda bir karakterin küçük yaştaki bireye dönüşebilme kabiliyeti var ve bu kişinin bu kabiliyetle başka bir karakterle cinsel ilişkiye girebilmesi sence normal mi? “Yav kardeşim gerçek çocuk değil o, yetişkin; çocuk kılığına girmiş bence normal” diyebilir misin? Aynı şeyi zoofili için niye yapmıyorsun? Ben pedofili veya zoofiliyi savunmuyorum ki bana ülkedeki bu örnekleri veriyorsun. Boş boş konuşmuşsun. Bir de tepeden konuşmaya çalışıyor aklınca.

Dhalsim

18.7.2023 17:19:53

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cinsiyet ve cinsel eğilim konusunda kafa şişiren tiplerin zoofili konusunda bu kadar rahat olması da ayrı bir gariplik. Bildiğin vampir adamla ayının görüntülerini yayınladılar ya la. Ayı insandan dönüşmüş olsa da görüntü zoofili değil mi yani?
Seninle nerden başlasak bilemiyorum..Derinlere inmek lazım fakat hazır olduğunu düşünmüyorum..Şimdi yapmak ayrı oyunda bulunması ayrı desek..Yok..Mesela cinsel ilişkileri dine oturtmaya çalışıp küçücük çocuklara sulanmak arasındaki ilişkiyi derinlemesine düşün desek..Eşekle ilişki yaşayanların fikr-i dünyası nasıl oluştu desek..

BSC Misafiri

18.7.2023 16:38:56

+1
Cinsiyet ve cinsel eğilim konusunda kafa şişiren tiplerin zoofili konusunda bu kadar rahat olması da ayrı bir gariplik. Bildiğin vampir adamla ayının görüntülerini yayınladılar ya la. Ayı insandan dönüşmüş olsa da görüntü zoofili değil mi yani?

BSC Misafiri

18.7.2023 13:19:34

0
Son 10 yılın en iyi oyunu.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Baldur's Gate III
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız