Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Battlefield 1'in Haritaları ve Modları Tanıtıldı

   Electronic Arts ve DICE dün paylaştığı sistem gereksinimlerinden sonra bu kez oyunda bulunacak modlar ve haritaları bizlere tanıttı.
 
   Paylaşılan bilgiler ışığında oyunun çıkışında 9 harita bulunacak ve Aralık ayında GIANT’S SHADOW adlı harita ücretsiz olarak sunulacak. Mod kısmında ise 6 tane farklı seçeneğimiz olacak. Tüm modların ve haritaların EA ve DICE tarafından paylaşılan tanıtım yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
  Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte çıkış yapacak.
 
HARİTALAR
 
 
BALO SALONU BASKINI (Ballroom Blitz)
 
 
1918'de Meuse Nehri'nde yapılan son taarruzlara katılın. Burada, siper hatlarında geçen çetin çatışmalar savaştan etkilenmemiş bakir bir güzelliğe sıçrıyor. Önceden geri hatlardaki subayların evi olan bu dev Fransız şatosu şimdi tankların ve alev makinelerinin konuştuğu bir savaşa sahne oluyor. Amerikan kuvvetleri bu haritanın sınırındaki son tren istasyonunu almak için hücum ederken, yaylım ateşinden etkilenen avizeler bir bir yerlere dökülüyor.
 
 
ARGONNE ORMANI (Argonne Forest)
 
 
Argonne ormanının derinliklerinde Battlefield 1'deki en şiddetli yakın muharebelerden biri yaşanıyor. Bu ormanın içindeki gizemli dünyada korugan labirentleri ve makineli tüfek yuvalarıyla çevrili tuzaklı savunma düzenekleri bulunuyor. Yakın menzilden ateş eden kamuflajlı topçular, gaz bombasıyla koruganları temizleyen Fırtına Birlikleri ve keskin uçlu kürekler ormanın derinliklerinde zafere ulaşan tarafı belirleyecek. Piyade odaklı bu haritanın şiddetli çatışmalarından sağ çıkanlar kahraman olacak.
 
 
FAO KALESİ (Fao Fortress)
 
 
İngiliz İmparatorluğu'nun Al-Fao yarımadasındaki petrolü ele geçirmek için büyük bir mücadele verdiği 1. Dünya Savaşı'nın ilk çıkartmalarından birine katılın. Yarımadanın girişini koruyan görkemli Osmanlı Kalesi Fao direnmeye kararlı. Burada bataklıklarda, kum tepelerinde, köprülerin üzerinde ve sığ koylarda savaşacaksınız. Çatışma son aşamada antik kaleye de sıçrıyor. Petrol arama görevi burada başlıyor. Dretnotun yakıta ihtiyacı var.
 
 
SUEZ
 
 
1. Dünya Savaşı'nın en önemli ikmal hattını ele geçirme mücadelesi. İmkansız gibi görünse de Osmanlılar Sina Çölü'nü geçmeyi başarıp kanalı tehdit etmeye başladı. Büyük kanalın kıyılarında yapılan savaşa katılıp kum tepelerini stratejik olarak kullanın. Topçular veya havanlarla sığ suda çatışıp Kantara eteklerinin ardındaki uçsuz bucaksız çöle doğru ilerleyin.
 
 
ST. QUENTIN SCAR
 
 
Kuzey Fransa'nın savaş meydanlarında devasa bir taarruz. Kayser'in planları doğrultusunda Alman ordusu, İngiliz hatlarını delmek için tüm gücüyle saldırıyor. St. Quentin Scar'ın siperlerine yüklenirken gerçekten cehennemi andıran taarruzlara hazırlıklı olun. Takviye edilmiş cephe hattını delen ilk asker olun ve o ana kadar savaştan etkilenmemiş bakir Travecy köyüne hücum edin.
 
 
SINA ÇÖLÜ (Sinai Desert)
 
 
El-Jifar’ın hemen doğusunda güneşin yakıp kavurduğu bir savaş meydanı olan Sina Çölü’nde topyekün savaşa girin. Bir el Mazar köyünün dar sokaklarındaki piyade çatışmalarından nefes kesen uçurumların üstündeki it dalaşlarına kadar farklı ortamlarda savaşacaksınız. Şiddetli çarpışmalar sırasında kum tepelerini taktik avantaj olarak kullanmayı da öğrenmeniz gerekecek. Artık her şeyden ümidi kesmişken takviye birlikler yardımınıza koşacak: çöl kumlarını yarıp gelen, ölümcül bir Behemot olan Zırhlı Tren.
 
 
AMIENS
 
 
Görkemli bir şehirde yıkıcı bir çatışma. Almanların bahar taarruzu sırasında Fransız kenti Amiens'in sokaklarında ve meydanlarında düşmanla çatış. Yıkık dökük arka sokaklar, adliye binası, köprüler ve demiryolları çevresinde yoğunlaşan, şehrin iç noktalarını ele geçirmek için İngilizler ve Almanlar arasında geçen kıyasıya bir mücadele.
 
 
MONTE GRAPPA
 
 
Venedik Alpleri'ndeki krallar zirvelerinde savaşın son muharebelerinden birine katıl. Yüksek irtifada dağ istihkamlarını ele geçirmek için verilen kıyasıya mücadele en güçlü askerleri bile zorluyor. Dağ eteklerinde ilerleyen düşmanları durdurmak için devasa istihkam toplarını kullan. Dağın tepesindeki bu çetin muharebede Avusturya-Macaristan İmparatorluğu avantaj sahibi, ancak İtalyan Ordusu da kendi topraklarını geri almadan pes etmeye niyetli değil.
 
 
İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge)
 
 
Adriyatik kıyılarındaki toprak mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Kayalık oluşuyla doğal bir istihkam sağlayan bu kıyı, kuşatma altındaki bir imparatorluğun savaş meydanı oluyor. Bir zamanlar Akdeniz kıyısında güzel bir kasaba olan bu yer, mekanize savaşın karanlık çehresine bürünmüş, dretnot savaş gemilerinin bombardımanı altındaki bir İtalya'yı temsil ediyor. 
 
 
GIANT’S SHADOW
 
 
1918’in soğuk sonbaharında Selle Muharebesi’ne katılmaya hazırlanın. Çatışmanın siperlerden açık alanlara taştığı bu muharebede, yere çakılmış devasa bir hava gemisinin gölgesinde savaşacaksınız. Hindenburg hattını yaran İngiliz kuvvetleri, önemli bir tren istasyonuna doğru ilerliyor. Açık alanlarda ve her şeyi değiştirme potansiyeline sahip zırhlı trenin bulunduğu Cateu-Wassigny demiryolu boyunca uzanan nehir kıyısında piyade ve tank çatışmaları tüm şiddetiyle devam ediyor. Giant’s Shadow, Aralık’ta yapılacak güncellemeyle Battlefield 1’e ücretsiz geliyor.
 
 
MODLAR
 
FETIH (Conquest)
 
Battlefield oyuncularının en sevdiği mod olan Fetih (Conquest), 64 oyuncunun hedefleri ele geçirmek için savaştığı büyük ölçekli bir oyun modudur. Piyade ya da mekanize devasa ordulara şimdi de dehşet verici Behemotlar eklendi. Fetih modu, Battlefield'ın imzası haline gelen Topyekün Savaşın tüm unsurlarını içinde barındırıyor.
 
 
ÜSTÜNLÜK (Domination)
 
Üstünlük modu, yakın muharebe ortamlarında hızlı gelişen, piyade odaklı muharebeler sunuyor. Fetih'in daha küçük ve daha az çeşitlilik içeren sürümü denilebilecek Üstünlük modunda mücadele, stratejik hedefler etrafında gerçekleşiyor. Tüfeğini hazırla ve baltanı bile; Üstünlük modunda pek çok işi kendi başına halletmen gerekecek.
 
OPERASYONLAR (Operations)
 
Operasyonlar ile birden fazla haritada 1. Dünya Savaşı'nın gerçek muharebelerine dayanan destansı bir yolculuğa çıkmanız mümkün. Takım oyununa ve cephe muharebesine dayanan, büyük ve destansı bir deneyim yaratmak istedik. Bu meta katmanını oyun moduna ekleyip birbirinden çok farklı ve ilgi çekici mekanlara yayarak Battlefield 1 savaşlarına yepyeni bir boyut ve çeşitlilik getirmiş olduk. Takımınız bir haritada kazanıp sonraki haritaya geçtiğinde, önceki savaşın yapıldığı yeri ufukta görebilecek. 
 
 
AKIN (Rush)
 
İletişim ve topçu birlikleri 1. Dünya Savaşı’nda çok önemliydi. Akın modunda bu ikisiyle de etkileşim içinde olacaksınız. Akın’da Saldıran kuvvetler, Savunan kuvvetin topçu saldırısı istemek için kullandığı Telgraf Direklerini bulup yok etmeye çalışacak. Savunmacılar, Saldıranların yerleştirdiği patlayıcıları etkisiz hale getirebilecek. Ancak Telgraf Direkleri imha olursa, Savunmacıların başka bir bölgeye geri çekilmekten başka şansı kalmayacak. Bütün bölgelerdeki Telgraf Mevkileri imha edilirse Saldıran taraf muharebeyi kazanacak. Savunan taraf ise Saldıran tarafı takviye kuvveti kalmayana kadar idare etmeyi başardığında ya da süre dolduğunda en az bir Telgraf Mevkisi sağlam duruyorsa zafere ulaşacak. 
 
 
SAVAŞ GÜVERCİNLERİ (War Pigeons)
 
1. Dünya Savaşında insan yapımı iletişim sistemleri henüz tam olarak olgunlaşmamıştı ve güvenilmezdi. Bu nedenle mesaj göndermek için köpekler ve güvercinler sıklıkla kullanıldı. Savaş Güvercinleri modunda muharip taraflar, haberci güvercinleri kullanarak topçu birliğine mesaj iletip düşmanı bombalatmaya çalışıyor. Oyun başladığında haritanın bilinmeyen bir yerinde, içinde haberci güvercinlerin bulunduğu bir güvercin kümesi olacak. Güvercini düşmandan önce bulun ve onu açık arazide güvenli bir yere götürün. Burada topçu desteği istediğiniz bir mesaj yazıp güvercini uçurun. Mesaj başarıyla yerine ulaştığında, düşmana topçu bombardımanı başlayacak.
 
 
TAKIM ÖLÜM KARŞILAŞMASI (Team Deathmatch)
 
1. Dünya Savaşı, savaşın yürütülme şeklini birçok yönden değiştirse de nihai hedef aynıydı: düşmanı teslim olmaya zorlayacak sayıda kayıp verdirmek. Takım Ölüm Karşılaşması piyade savaşının vahşi basitliğine odaklanıyor: ya öldür ya öl. Bu modda düşmanla göğüs göğse çarpışıyorsunuz. Kendinizi ve silah arkadaşlarınızı korurken olabildiğince çok düşmanı saf dışı bırakmaya çalışıyorsunuz. Düzenli aralıklarla haritanın belirsiz bir yerinde güçlü bir Elit Sınıf silah belirecek. Bu silahı ele geçirerek ateş gücü avantajı sağlayabilirsiniz. En çok düşman öldüren kazanır. Süre dolarsa, o ana kadar en çok düşmanı öldüren kazanır.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Battlefield 5 FPS DICE Electronic Arts PC PS4 Xbox One
Forza Horizon 3 Çıkış Videosu + İnceleme Puanları The Pokémon Company Başkanı, NX Hakkında Konuştu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ahmet61ozer

22.9.2016 12:05:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge) olan gelibolu degil mi arkadaslar zaten, ben mi yanlis anladim.
1.Dünya Savaşında Çanakkale'nin işi ne ?
kendine gel çocuk!!!

BSC Misafiri

21.9.2016 20:10:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon Bu muhteşem oyun için çocuğumu bile keserim diyenler kimler?
Allah akıl fikir versin diyenler kimler??

Sean john

21.9.2016 16:31:23

0
empire edge de kimle kim savaşıcak yazmamış ?

MDV

21.9.2016 14:52:04

0
Ballroom Blitz simdiden favori haritam

Project Scorpio

21.9.2016 14:49:59

+1
Bu muhteşem oyun için çocuğumu bile keserim diyenler kimler?

furandor

21.9.2016 14:28:34

0
Şaka mı bu ? İlber hoca gormesin bunu ..

LMakani20

21.9.2016 12:01:09

0
Singleplayer sorun degil vicdan azabi cekmeye gerek yok. Call of duty de oldugu gibi kendilerini avuttuklari uydurma tarihlerini isleyecekler, single moda belki bakmaz cogu kisi. ama multi modda osmanli secmeyen ayip eder.

BSC Misafiri

21.9.2016 11:36:24

0
Ben senaryo modundanda umutluyum hem Single hemde MP ile bayağı uzun idare edecek bir oyun geliyor..Ama bu fiyatların düşmesini beklemek daha iyi olacak hem teknik sorunlarda varsa ortadan kaldırılmış olur..Yeni witcher 3 aldım,bayağı uzun sürecek gibi duruyor bu oyunda..Hadi bakalım..

R-10

21.9.2016 10:21:30

0
Sabırsızlıkla bekliyorum

dinazorkulagi

21.9.2016 09:49:34

0
Bu oyunun hiç bir sürümünü oynamadım ama görseller ve oynanış çok hoş görülüyor. Şuraya da siyasi yazılar yazmayın arkadaşlar. Zaten ülkenin durumu ortada ayrımcılık yapmayın. Birbirinizi sevmeyebilirsiniz ama saygı duyun. Bu da böyle diyin geçin

orangeblu

21.9.2016 08:18:36

0
Efsane geliyor

byzantium

21.9.2016 03:35:26

0
Haritalar çok iyi demeye geldim...

Wayward Son

21.9.2016 01:59:19

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge) olan gelibolu degil mi arkadaslar zaten, ben mi yanlis anladim.
1.Dünya Savaşında Çanakkale'nin işi ne ?
Paralel evrenden selamlar.

Akbell

21.9.2016 01:43:12

+10
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

1.Dünya Savaşında Çanakkale'nin işi ne ?
Ne demek işi ne? Çanakkale Cephesi'ni Kurtuluş Savaşı'nda sanan tarihini bilmezlerden misin sen de? Çanakkale Cephesi 1. Dünya Savaşı'nda açıldı.

gesso

21.9.2016 01:21:05

0
Gelibolu DLC olarak da olsa oyuna muhakkak eklenecek. Bu konuda müsterih ol.

gesso

21.9.2016 01:18:52

+2
Oyunu geliştiren Dice yine güzel bir iş ortaya koymuş. Oyundaki Osmanlı askerinin tasarımını ve askerlerin seslendirmesini başarılı buluyorum. Muhakkak, olmazsa olmaz oyun çıktığında yine çok teknik sorunlar, hatalar olacaktır. Buna karşın yine de çok eğlenceli bir oyun olacağı da aşikar. Osmanlı Devletinin yer aldığı böylesi kaliteli bir oyunu oynamak unutulmaz olacak.

` quaD.

21.9.2016 01:14:25

+1
Gelibolu var denilmisti ?

BSC Misafiri

21.9.2016 01:03:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge) olan gelibolu degil mi arkadaslar zaten, ben mi yanlis anladim.
1.Dünya Savaşında Çanakkale'nin işi ne ?

BlackLead

21.9.2016 00:56:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge) olan gelibolu degil mi arkadaslar zaten, ben mi yanlis anladim.
hayır hocam adriyatik kıyıları italya civarlarında

BSC Misafiri

21.9.2016 00:34:31

0
İMPARATORLUĞUN KIYISI (Empire's Edge) olan gelibolu degil mi arkadaslar zaten, ben mi yanlis anladim.

melkor23

21.9.2016 00:32:57

0
Argonne müthiş karambol bir yer olacak gibi.

mustalation

21.9.2016 00:31:36

+5
Gelibolu nerde ? single playerde mission olarak var deniyordu ama yemişim single playeri Gelibolu olmayan 1. Dünya Savaşı mı olur anasını satıyım bi tarafları yemiyor herhalde !

ShadowofDeath06

20.9.2016 23:52:54

+4
Fao kalesi sina çölü ve suez de Osmanlı olacak anlaşılan. Orman ve Balo salonu haritalarınıda iple çekiyorum. Bence 9 haritanın 3ünde Osmanlıyı seçebilmemiz gayet yeterli. Her ne kadar senaryoda kötü adam olacağımız söylense de DICE bence savaşta Osmanlıya gayet özen göstermiş ve elindeki cephelerin kritik rol oynadığını anlamış durumda. Eğer deniz savaşlarına odaklanan bir DLC ile geliboluda gelirse ekrana cüzdanı fırlatırım heralde. Şaka maka güzel bir yapım geliyor her şeyden önce oyun olarak beni gayet eğlendiren bir yapım oldu betasında biraz indirimden sonra seve seve alıp oynarım.

Persona_Non_Grata

20.9.2016 23:41:22

+13
Gelibolu olmalı, EBEDİ BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL Olmalı.

BiqBrav3

20.9.2016 23:39:38

0
Sırf şu ST. QUENTIN SCAR haritası için alınır hacı o ne güzel atmosfer öyle kapalı betaya katılamasakta youtube da ki videolardan çok iyi olduğu anlaşılıyor,resmen gerçek hype bu oyun benim için.

KoRnTuNeS

20.9.2016 23:36:32

0
bu arada conquest modunu eski haline getirmişler ve tankları daha rahat patlatabilmek için yeni gadget gelecekmiş.

BSC Misafiri

20.9.2016 23:26:20

+5
Geliboluyu yapmaya cesaret edebilecekler mi acep ? yani ben şahsiyen bekliyorum dlc haritası olarak gelmesini

BSC Misafiri

20.9.2016 23:20:53

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mevsres Bir de Rusya olsaydı ne güzel olurdu.
EA sagolsun dlc olarak gelecek. Fransa da oyle

mevsres

20.9.2016 23:19:54

0
Bir de Rusya olsaydı ne güzel olurdu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 1
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız