Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: Arkham Origins'den Tüm Detaylar!

 
   Batman: Arkham serisinin köklerine dönecek olan Origins'in duyurusu beraberinde endişeleri de getirdi. Kimisi yapımcının Rocksteady olmamasından, kimisi hikayenin başlangıcını anlatacak olmasından şikayetçi. Ancak oyun hakkında gelen yeni detaylar son derece heyecan verici gözüküyor. İşte hikaye ve oyunun genel çehresi hakkında gelen ilk ve taze detaylar.
 
   Batman Arkham Origins, her iki oyundan yıllar önce, yılbaşı döneminde geçiyor. İlk gelen açıklamalarda ana düşmanımızın Deathstroke olacağı söylenmişti ancak gelen yeni detaylara göre aşağıdaki resimde de göreceğiniz kuru kafalı arkadaşımız, Black Mask esas hedefimiz. Aslına bakarsanız bir onun hedefiyiz. Zira Black Mask, Batman'i bir kötülük abidesi olarak tanımlamış ve kellesine ödül koymuş durumda. Bunun üzerine DC Comics evreninden bazı önemli süper kahramanlar ve suikastçılar Batman'in peşine düşüyor. Haliyle adalet sağlayıcısı polisler de bu insan avına dahil oluyor. Biz de Batman olarak bize dönmüş tüm namlulardan kendimizi sıyırarak neden Black Mask'ın bizi ölü istediğini öğrenmeye ve kendimizi aklamaya çalışıyoruz.
 
 
   Yapımcı ekip Batman: Arkham City'nin Wii U portu üzerinde uğraşırken Unreal 3 motoruyla da epey içli dışlı olmuşlar. Seriyi köklerine döndürerek eşsiz bir mekan tasarlamayı düşünen yapımcılar haliyle bize daha toy bir Batman sunuyor. Dövüş sisteminin köklerine sadık kalacağı ancak katmanlar, olanaklar ve taktiklerin, buna karşın yeni düşmanların bulunacağı belirtiliyor. Süzülerek düşman tekmeleme, düşmanları al aşağı etme gibi önceki oyunlarda yer eden mekanikler de yerinde duran özellikler arasında.
 
   Oyunda Batwing yer alacak ama hemen heyecanlanmayın. Çünkü Batwing  kontrollerimize sunulmuyor ve sadece harita üzerinde hızlı seyahat etmemiz için oyunda yer ediyor. Oyun içi seyahatte kontrollerimize sunulan bir diğer yenilikse, tıpkı Just Cause 2'deki gibi çalışacak olan kancamız.  Batman, 2 farklı nesneyi hedefleyip tek bir kanca fırlatarak kendine yol oluşturabilecek veya ayn anda ikisini birden çekebilecek. Bu sayede düşmanları birbiriyle tokuşturabileceğiz, üzerlerinde ağır nesneler düşürebileceğiz veya kuytu bir köşeye çekebileceğiz.
 
   Mesela havada asılı duran bir nesneye bomba yerleştirdikten sonra sonic bataran isimli aletimizi kullanıp, çıkardığı seslerle düşmanları bu nesnenin altına getirecek ve normal bataran ile ipi keserek düşmanların üzerine bomba düşürebileceğiz.
 
 
   Eski Gotham şehri oyun dünyasının sadece yarısını oluşturacak ve Yeni Gotham adında taze bir mekan daha oyunun haritasına dahil olacak. Yeni Gotham'daki mimari klasik, daha uzun ve büyük binaları beraberinde getirecek. Eklenen yeni mekanlarla birlikte Batman: Arkham Origins'in dünyası 2 katı geniş hale gelecek.
 
   Oyunun haritasında yer alan bazı kuleler Batwing'i kullanarak farklı bölgelere ilerlemenize engel olmak için sinyal bozucularla donatılmış. Tıpkı Assassin's Creed serisinde kuleye tırmanıp etrafı gözetleme mantığı gibi; Batman de kulelere girerek harita hakimiyetine engel olan düzenekleri bozacak. Kulelerde sadece düşmanlarla karşılaşmayacak, farklı bulmacalar da bize engel olacak. Kulelerin bazılarını hemen etkisiz hale getiremiyoruz. Kimi zaman yetenekleri güçlendirip geri dönmemiz gerekecek. Nihayetinde hem yeni bölgelere hızlı yolculuk aracılığıyla ilerleyebileceğiz hem de haritada Batman'ın sensörüne farklı görevler yansıyacak.
 
 
 
   Hikayede karşınıza çıkacak yan görevler size sadece ek deneyim puanı kazandırmak için oyuna yerleştirilmemiş. Yapımcılar isteğe bağlı yan görevleri tamamladıkca, Gotham City Polis Departmanı'nın sizin kimden yana olduğunuzu anlamaya başlayacağını belirtiyor. Oyunda yer eden bir diğer yeni sistem ise "Most Wanted". Tahmin edebileceğiniz gibi Most Wanted sisteminde hikayenin merkezinde bulunan tehlikeli düşmanların peşine düşebileceksiniz. İsteğe bağlı görevler size pek çok farklı güç yenilemesi sunacak. Mesela Batman'ın uşağı Alfred, onun zor zamanlar geçirdiğini anlayabilir ve yeni bir techizat sunabilir.
 
   Yapımcılar oyuncuları oyuna alıştırırken bunu sıkıcı eğitim safhalarıyla yapmadan daha etkin bir şekilde oyunun hakimi olmanızı istiyor.
 
   Bakalım Batman: Arkham Origins'deki yenilikler tam anlamıyla oyuna oturtulabilecek ve endişeleri giderebilecek mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamingEverything Batman Arkham City Arkham Asylum Arkham Origins Rocksteady Warner Bros Warner Bros. Games Montreal Batman Arkham City Arkham Asylum Arkham Origins Rocksteady Warner Bros Warner Bros. Games Montreal
Batman: Arkham Origins Blackgate Ayrıntıları Fantasy Life'ın Dağıtım Sayısı Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bentipsis41

18.4.2013 17:15:54

0
benim anlamadıgım şu arkadaşlar bu adam bruce waynemi ? yoksa deyilmi

TheMarjinaLs

12.4.2013 15:25:38

0
Umutluyum valla :) Yine bir efsane olur ^^

BSC Misafiri

12.4.2013 14:33:14

0
grkm_61 10.04.2013 20:09:20 Arkham City resmini adama yutturmaya çalışmakta güzelmiş.

Carnage86

11.4.2013 18:22:40

+1
İçinize şüphe düşmesin bence gayet iyi bir oyun olacak ve ilk 2 oyun kadar kaliteli bir senaryoya sahip olacak. Neden böyle düşünüyorum? 1/Kaliteli bir senaryoya sahip dijital oyunların sayısı fazla değil. Konsollar tarafından domine edilen bir piyasada oyunların geleceğinden hiç umutlu değilim ve önümüzdeki yıllarda yaratıcılık açısından oyunların ileriye gideceğini düşünmüyorum. Arkham serisi bu ortamda zor bulunacak oyunlardı. Özellikle ikinci oyun pek çok filmden daha derin ve komplike bir konuyla karşımıza çıktı, side missionlarında bile bu kaliteyi korudu. Hikayenin ayrıntılarını öğrenebilmek için Riddler'ın bulmacalarıyla uğraştığımı, o yeşil soru işaretlerini alabilmek için deli gibi çabaladığımı hatırlarım ki hiçbir oyunda collectible bulacağım diye bu kadar kastığımı hatırlamıyorum. Önceki iki oyun bu kadar iyi senaryolara sahipken bu oyunun baştan savma yapılma olacağına inanmıyorum. Ortaya iyi bir iş çıkmasa bile en azından en iyisini yapmak için çabalayacaklardır. Kimse böyle bir oyunu tuvalette kurgulayacak kadar deli olamaz. Dikkat!Buradan sonrası spoiler içermektedir. 2/Arkham City devam oyunun sinyallerini veriyordu. Protcol 10 sırasında Scarecrow'un çevirdiği gizli işler, Azrael tarafından bildirilen kehanet, oyundaki karakterlerin dahi Joker'ın ölümünün düzmece olduğunu düşünmesi, Hush ile aramızdaki hesabın kapanmaması, Ra's ve kızının kaybolan cesetleri (Kimileri oyun motorunun ortamda kalabalık yaratmaması için ölüleri ortadan kaldırdığını iddia etse de başka deliller Talia ve babasının bedenlerinin assasinler tarafından alındığını gösteriyor),Poison Ivy'nin psikopata bağlayıp Gotham'ı yerle bir edeceğini söylemesi, oyunun ek paketinde Gordon'ın "Batman bu işi bitir sonra daha büyük bir problem ile uğraşacaksın"sözü, Harley'in bir bebek bekliyor oluşu gibi devam oyunu işaret eden pek çok var. Bir devam oyunu yapmak varken prequel ile uğraşılmasının iyi bir nedeni olmalı. 3/Arkham City'nin çok komplike bir senaryoya sahip olduğunu söylemiştim. Bence bu prequel hikayede fazla detay verilmeden geçilen yerleri açıklamak için ideal bir fırsat. Mesela bence Wonder City olayı Old Gotham'ın bir parçası. Arkham serisi bir sequelden çok prequele ihtiyaç duymakta. Neden Black Mask,neden Deathstroke neden Silver Age? Neden oyun senaryo açısından bu kadar büyük bir riske giriyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dexstz

11.4.2013 15:50:58

0

digimon52

11.4.2013 15:44:43

0
Eger oynanis Rocksteady´nin yapdigi sekil ise cok iyi olacak. saniyorum eski oyuna kiyasla batman farkli bir hale bürünecek.

Caterrev

11.4.2013 15:17:35

0
bütün oyunların artık senoryaları bozuldu ilk 2 seriyi yazıyolar sonra başa dönüyolar belki iyi olabilir ama baştan başlayıp gitse bence daha iyi olur fikir çıkmayınca en başınında başına dönerler artık karakterlerin sperm yolculuğunu oynarız artık...

.::_MasterTech_::.

11.4.2013 15:04:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: -berkay- Rocksteady ve Joker olmadıktan sonra...
Oyun bizi batman efsanesinin başına götürüyor daha doğrusu geçmişe.Yani Joker'de olabilir.

Deswaaa

11.4.2013 13:30:53

-1
umarım arkham city gibi olmaz beş para etmez di

hakanozzdemir

11.4.2013 05:24:43

-3
Oyunda co-op modu olsa müthiş olur.

Tall Man

11.4.2013 00:50:18

+2
Rocksteady ve Joker olmadıktan sonra...

BSC Misafiri

10.4.2013 22:00:05

0
Map büyük olursa AC nin map in den felan birde süzülme olayı gene olursa oyun tadından yenmez bir hal alacaktır

_GRKM_

10.4.2013 20:09:20

+1
BSC Misafiri 10.4.2013 17:56:13 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/893303_10151412334653772_809092444_o.jpg Bu Sana Girsin ;) Mağaradan Çıkda Sağ Sola Bak..Resimler Çıktı..! Bir Daha Bana Salak Salak Cevap Verme..Sanane Ben Öyle Düşünüyorum Fos Bir Oyun..! Bana Göre o Rocksteady Oyunu Yapmalıydı..!

BlackBeasT

10.4.2013 19:31:01

0
Yeter ki oyunu basite çekmesinler ,2 tane başarılı Batman:AA-AC oyunundan sonra WB ne kadar batırabilir ki...

arkham92

10.4.2013 19:19:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Frenkzua Peki Clown Prince Of Crime dan hiç haber yok mu?????
Madem çıkan 2 oyunun öncesinde geçecek bu oyun illa ki JOKER görmek nasip olacaktır. Daha yeni duyuruldu oyun hemen söylemezler millet meraklansın heyecanlansın sonra çıkar ortaya. Zaten baktılar JOKER fanı çok onsuz BATMAN oyunu da olmaz yine bir yol bulup serinin öncesine alıp onuda dahil ederler oyuna.

Frenkzua

10.4.2013 19:16:14

0
Peki Clown Prince Of Crime dan hiç haber yok mu?????

Himurajutsu

10.4.2013 19:09:48

0
Batwing matwing bırakın şimdi batmobil varmı ondan haber verin :)

BSC Misafiri

10.4.2013 17:56:13

-1
quote:

Orijinalden alıntı: grkm_61 Rocksteady Yok..! Bana Göre Fos Bir oyun..!
Oyunla ilgili en ufak görüntü çıkmamışken sen ne akla hizmet oyuna kötü diyebiliyorsun anlamıyorum? oyun güzel olursa bu laflar sana girecek ama..

alito

10.4.2013 17:24:59

0
Umarım güzel olur. Haberdeki detaylar oldukça güzel ama oyuna nasıl yedirilecek, yada Rocksteady kadar iyi yapılabilecek mi görmek lazım.

skywalkerhan

10.4.2013 15:55:55

0
Sanırım Rocksteady Batman ile ilgili daha sonra çıkacak başka bir oyunla uğraşıyor. Gamespotta bununla ilgili ufak bir not var..

aykut291

10.4.2013 13:32:42

+2
Bekleyelim görelim bakalım. Rocstady olmamasına bir türlü anlam veremiyor yani adamlar Batman Asylum la tabuları yıktı City lede herkezi şok edip hayran bıraktı. Warner bros hangi akla hizmet ederek bu projeyi başka bir ekibe verir. İnşallah bu bir ara oyun gibi birşeydir. Rocsteday yeni nesilde yepyeni bir batman oyunuyla görmessem Warner bros silerim. Zaten şu sıralar güzel olan herşey mahfoluyo, Disney starwars yaptığı gibi noluyo bu yabancı frimalara anlamıyorum.

Venom Snake

10.4.2013 13:14:37

0
Arkahm City hayatımda oynadığım şüphesiz en iyi oyundu.Rocksteady bu projenin başında olmasa da ne yaptığını bilen bir ekip var ekran arkasında belli ki . Ayrıca Rocksteady'nin kapalı kapılar ardında yeni nesil için bir Batman geliştirdiğini tahmin etmek de zor değil

Project Scorpio

10.4.2013 12:35:20

0
Rocksteady nerede

arkham92

10.4.2013 12:22:13

0
BATMAN oyunları her türlü oynanır hele ki eski sisteme sadık kalıyorlarsa. Az çok belli işte o karanlık atmosfer devam edecek bu oyunda da. Kahramanımız BATMAN olduğu sürece ben varım her türlü oynanır bu oyun.

Tenth Doctor

10.4.2013 12:10:50

+1
Ticari bir şey olduğu çok belli. Rocksteadynin yanaşmamasının nedeni anca budur.

BSC Misafiri

10.4.2013 11:36:21

+3
şu yorumlarımızı gönderdiğimizde hata vermesi olayı gerçekten canımı sıkıyor artık. upuzun bişey yazdım boşa gitti geri döndüğümdede yorum gözükmedi. LÜTFEN ARTIK DÜZELTİN ŞUNU

BSC Misafiri

10.4.2013 11:36:02

0
bir önceki haberde noel arefesinde batmanın tüm düşmanları batmana suikast planlamak için toplanıyor demiştiniz. joker, çift surat olacak mı yeni oyunda? haberiniz varmı?

_GRKM_

10.4.2013 11:28:43

+1
Rocksteady Yok..! Bana Göre Fos Bir oyun..!

Executor06

10.4.2013 11:28:18

0
Galiba efsane geri dönüyor

BSC Misafiri

10.4.2013 11:05:30

0
mütiş bişi bizi bekliyo
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Batman: Arkham Origins ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız