Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batılılar Görsellik, Japonlar Oynanışa Odaklanıyor

 
   Capcom'un önde gelen yapımcılarından Hideaki Itsuno, mukayese edildiğinde  Batılı ve Japon yapımcılar arasında faklı amaçların ortaya çıktığını dile getirdi. Itsonu'ya göre Batılı oyun yapımcıları önce görselliğe odaklanıyor, daha sonra oynanış elementlerini buna oturtmaya çalışıyor. Japonlar ise oynanış elementlerine güçlü bir kimlik kazandırdıktan sonra görsel detaylarla ilgileniyor:
 
"Edindiğimiz tecrübe gösteriyor ki, Batılı yapımcılar (bundan kasıt yeni DMC'yi yapan Ninja Theory) oyunun yapım aşamasının hemen başında görsel detaylarla haşır neşir oluyorlar ve bunun üstüne oynanış kurmaya çalışıyorlar.
 
Ancak biz burda (Capcom Japan) öncelikle oyun mantığına, oynanış elementlerine önem veriyor ve her şey tamamlandığında  görsel detaylara geçiyoruz. Bu Japon ve Batılı yapımcıları birbirinden ayıran en temel ve önemli sebep."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MyNintendoNews Resident Evil Capcom Korku PS3 Xbox 360 PC japon oyun yapımcıları batılı oyun yapımcıları
Epic Games'ten Batman'li Grafik Açıklaması Nexuiz Bu Hafta Sonu Ücretsiz + %75 İndirim
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

I-C-O

11.8.2012 14:56:58

0
Genellikle Japon oyunları sadece yıllar sonra aklımda kalmayı başardı, beni derinden etkiledi.

Hakimichi-kun

11.8.2012 00:33:27

+1
Şimdiye kadar spectrumdan başlayarak amigasıydı, ps1,ps2,ps3 üydü,gamecube üydü, Pc siydi çok oyun oynadım. Ama beni en çok etkileyen Shadow of Colossus, MGS, FF VII-VIII gibi oyunların hepsi japon yapımcıların ellerinde yoğrulmuş oyunlar. Japonlar işi biliyorlar da konuşuyorlar

-Amigo[Nuri]-

10.8.2012 23:07:54

0
İkisi de önemli etkenlerdir.Benim için her şey dengeli olmalı.

Vernon Schillinger

10.8.2012 19:43:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: Amrothrim Yeni nesil oyuncu detected! Naklan, mario hala yapılıyor ve oyun inceleme sitelerinin kaç puan verdiğini görüyorsun.
Allah aşkına skyrima ait bir resmi profil resmi yapmış ve bana yeni nesil detected diyorsun,bir ilk kusur ararken kendine bak.Kardeşim ben atarinin suyunu çıkarttım zamanında artık mariomuş buymuş eskidi onlar.Artık büyüyün ben!Görende sanı 50 yaşına mario oynamış hayran sanacak.

Sacrer

10.8.2012 19:41:34

+1
Çok fazla oyun gördüm ama beni en çok etkileyen Batman Arkham City oldu. Grafik de oynanış da vardı. Biraz da DC Comics ve Marvel hayranı olduğumdan herhalde...

Amrothrim

10.8.2012 19:28:56

-1
Yeni nesil oyuncu detected! Naklan, mario hala yapılıyor ve oyun inceleme sitelerinin kaç puan verdiğini görüyorsun.

Vernon Schillinger

10.8.2012 18:49:41

-1
quote:

Orijinalden alıntı: mmert138 Eminim burada batılı yapımcıların oynanışıyla, senaryosuyla, grafiğiyle dört dörtlük yapmasıyla ilgili şeyler söyleyenler olacak. Ancak bu gibi şeyleri söyleyenlerin hiçbiri ne Metal Gear Solid'i, ne Super Mario Bros. hariç herhangi bir Mario oyununu oynamayanlardır, eminim. Yorum yapmadan önce biraz o çamur attığınız oyunlarla bir saatinizi harcayın. Eğer kötü gelirse eleştiriye açık oyunlar onlar.
Mario 2 oynadım ve prensesi kurtarmaktan,o canavarın üstünden zıplamaktan,o taşın üstüne düşmeden atlamaktan başka bir amaç yok.Övecek başka oyun bulamadınmı?Mario ne ya abi?20 yıl önceki imkanlarla yapılan oyunu gelmiş hala övüyorsunuz!Tamam oyun efsane olabilir ama değerlendirme açısından asla!

BSC Misafiri

10.8.2012 15:24:11

-1
tabikide once gorsellik olacak ben wii de battlefield i dusunemiyorum fsafsfasfsafsd

BSC Misafiri

10.8.2012 14:36:23

+1
-SFIV'den başlayıp SFxT'ye kadar kıyasladığım (PC) zaman aynı tuş takımları olmasına rağmen oynanışı baya rahatlattı Capcom. Hatta DS sürümlerinde daha da rahat. -Açıkçası Koei yapımı "warriors" serisi oyunlarda (Samurai Warriors, Warriors of Orochi vb.) PC sürümleri port olmasına rağmen o tarz bir oyunda (örneğin bir DMC'den) oynadığım en rahat oynanışa sahipti (tabii ki bunda benim fare özürlü olamam yüzünden ve faresiz port oyunları rahat oynamam da etkili ama bahsetmeye çalıştığım şey kamera açıları özellikle tek tuşa basılı tutarak karakter etrafında 360 tur dönebilmek istediğimiz sırada istediğimiz gibi ayarlayabilmek vb) -Nintendonun hiçbir oyununda kontrol zorluğu çektiğimi hatırlamıyorum

mmert138

10.8.2012 13:53:06

0
Eminim burada batılı yapımcıların oynanışıyla, senaryosuyla, grafiğiyle dört dörtlük yapmasıyla ilgili şeyler söyleyenler olacak. Ancak bu gibi şeyleri söyleyenlerin hiçbiri ne Metal Gear Solid'i, ne Super Mario Bros. hariç herhangi bir Mario oyununu oynamayanlardır, eminim. Yorum yapmadan önce biraz o çamur attığınız oyunlarla bir saatinizi harcayın. Eğer kötü gelirse eleştiriye açık oyunlar onlar.

BSC Misafiri

10.8.2012 13:12:35

-4
Evet Capcom oynanışı o kadar geliştirmişlerki nişan alırkan yürüyemeyen karakterler tasarlıyorlar. O değilde hangi oyunlarında düzgün bit kontrol sistemi vardı?!

The_Rahip

10.8.2012 12:59:48

-4
Kim nereye odaklanıyoru geçin, Batılı oyun yapımcıları ellerine aldılar sazı gerek görsellik gerek oynanış olarak döktürüyorlar tabi birde senaryo açısındanda birşeyler tıngırdatıyorlar. Japon yapımcıların artık kendilerine ciddi anlamda çeki düzen vermesi gerekiyor.

Sir Maximus is BACK

10.8.2012 12:47:42

+1
benim için her ikisinin de dengeli olması önemli(ve tabi diğer elementler).
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 6
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız