Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 3'ün Türkiye'deki Satışlarıyla İlgili Ayrıntılı Açıklamalar Geldi


    Ülkemizde CD Projekt gibi önemli bir oyun yapımcısının dağıtımcılığını üstlenen Bilkom'un ürün müdürü Hakan Denizyılmaz'ın geçtiğimiz günlerde kişisel hesabından yaptığı paylaşım basında da yer bulmuştu. CD Projekt'ten 10.000'lik barajın geçilmesiyle beraber plaket alan Bilkom'a BSC olarak siz takipçilerimiz adına bazı sorular yönelttik. Hakan Denizyılmaz ise sorduğumuz sorulara aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.
 
    Ülkemizde elde edilen 10.000'lik satış başarısının yakın bir tarihe ait olduğunu belirten Hakan Denizyılmaz, güncel verilerin bunun daha yukarısında olduğunu fakat henüz bununla ilgili bilgi paylaşımı yapılmayacağını söyledi. Buna ek olarak yaptığı açıklamalarda Denizyılmaz, 10.000'lik satışlara Steam, PSN ve Xbox Live gibi dijital mağazaların dahil edilmediğini belirtti.
 
    The Witcher 3'ün çıkış döneminden tutun da, çıkışından aylar sonra bile sürekli tartışma konusu haline gelen Türkçe dil desteğiyle ilgili istekli açıklamalarda bulunan Hakan Denizyılmaz, "Oyuncular haklı olarak Türkçe dil desteğini istiyor. Ancak 10.000'lik kutu satışı her ne kadar Türkiye için başarı olsa da, Türkçe dil desteği için yeterli kaynağı yaratamamakta. Konuyla ilgili görüşmelerimiz ve isteklerimiz devam edecek. Gerek The Witcher 3 için, gerek de Cyberpunk 2077 için Türkçe dil desteği sunma konusunda hevesimiz devam ediyor." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
The Long Dark'ın Senaryo Modundan İlk Video ve Detaylar Geldi! Kojima'nın Yeni Bağımsız Oyun Stüdyosu Resmiyet Kazandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.12.2015 13:21:10

+1
Türkçe dil seçeneği gelsin şimdi alırım bu oyunu.

BSC Misafiri

18.12.2015 13:10:52

0
Ben burdan yetkililere açıkca söylüyorum. 2008 den beri konsolda oyun oynar ve tüm oyunlarımı Türkiye deki malum mağzalardan (d&r vb) alırdım. Ama artık 300 tl ye dayanan fiyatlarla beraber pc toplayıp, torrentten tüm oyunları indirme yoluna geçmiş bulunmaktayım. Şimdi kazanan kim oldu? Doğru dürüst fiyatlar koysanız, vergilerin azaltılması için uğraşsanız zor birşeymi? En ufak oyunun bile korsanını indiriyorum. Artık bundan sonra böle anlayacakları dil bu çünkü bu adamşarı. Başlarım ülkedeki oyun piyasasına 50 senedir aynı hikaye. Para verdik birşey olmadı, bundan sonra sittin sene torrent akar.

BSC Misafiri

17.12.2015 19:33:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: Herhangibirkullanici Aslında oyunların Türkçe gelmesinin basit bir yolu var. Devlet yasa çıkarak. "Türkçe dil desteği olmayan oyunların Satışları yasaktır." diye. Bakın bakalım nası türkçe geliyor o oyunlar. Türkiyede korsan satışı çok diyen firmalar da kuzu kuzu nasıl çıkarırlar o oyunları türkçe olarak. Aral felan firmaların kapısında yatarlar. Oyun türkçe çıksın diye.
Firmalar da aman Türkiyede satmazsak batarız mantığı içerisinde zaten... Çoğu firmanın umrunda değil. Aral onlara yalvarsa ne yazar. Tabi ki Aralın yalvarmasını izlemek zevkli olacaktır ama bu sefer de "Bakın bizim sayemizde oyunlar Türkiye'ye de geliyor." deyip zam yapacaklardır. Adamlar nereden para kazanırız, nasıl zam yaparız onu düşünüyorlar sadece. Ne yazık ki...

BSC Misafiri

17.12.2015 19:32:25

0
Bu oyunu Türkçe yapmak için gönüllü insanlar vardı bırakın kaynağı falan şimdi. Kaldı ki kaynak ayırmak zorundasın arkadaşım sen Türkiye pazarına giriyorsan kaynak ayıracaksın he cd projekt red sende biz dublaj falan istemiyoruz sadece alt yazı istiyoruz çok zor bir iş değil. Kaynak ayıramamak ne demek Türkiye pazarına bir sürü oyun özellikle rpg türü oyun türkçe oluyor. onlar kaynak nasıl kaynak ayırıyor. Bir sürü telefon giriyor Türkiye pazarına onlar niye Türkçe dil seçeneği neden geliyor. Adamlar satışa göre Türkçe yapmıyorlar direkt Türkçe geliyor. O yüzden kaynak satış falan bunları boş verin. Oyunda öyle ağır bir dil var ki hiç birşey anlamıyorum inglizcem yeterli olmasına rağmen anlamıyorum çok ağır ve bu yüzden de oynamak istemiyorum aldım öyle duruyor ne hikayeyi anlıyorum ne konuşmaları sadece görevleri falan anlıyorum o kadar o da zevk vermiyor.

BSC Misafiri

17.12.2015 19:32:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: Herhangibirkullanici Aslında oyunların Türkçe gelmesinin basit bir yolu var. Devlet yasa çıkarak. "Türkçe dil desteği olmayan oyunların Satışları yasaktır." diye. Bakın bakalım nası türkçe geliyor o oyunlar. Türkiyede korsan satışı çok diyen firmalar da kuzu kuzu nasıl çıkarırlar o oyunları türkçe olarak. Aral felan firmaların kapısında yatarlar. Oyun türkçe çıksın diye.
Öyle bir zorunluluk gelse firmalar nasılsa TR'de çok satmıyor Türkiye'yi es geçelim demekten çekinmezler inan. Kendimizi dev aynasında görmeyelim 10 bin kutulu satış çok komik bir rakam dünya standartlarına göre. Ki biz böyle bir zorunluluk getirebilecek kıvamda bir ülke de değiliz bu alanda. Öyle bir lüksümüz yok yani. Yahu Rusya en çok korsan oyun oynayan ülke diyenlere de gülüyorum, sen Rusya'da orijinal ne kadar satıyor biliyor musun? Firmalar yeterli miktarda sattığını düşünüyor ki dil desteğine devam ediyor, ki Rusya'dan bahsediyoruz devasa ülke.

vollkan59

17.12.2015 02:49:36

+1
quote:

Orjinalden alıntı: S. Hawking Bu kadar başkasına bağımlı olacağınıza gidin İngilizce öğrenin. Zaten yıllar boyunca oyun oynamış ve beynini kullanan neredeyse herkes az çok da İngilizce anlar.
İngilizce öğrenince bağımsızlığımızı mı ilan edicez...Artık 2016 yılındayız,tüm oyunlar Türkçe (en azından altyazı) seçeneğiyle gelmeli...Bu oyun bir BF4 veya COD değil ki,Rpg oyunu ve bir hikayesi var.Herkesin anlayacağı basit 3-4 kelime yok yani hak verirsen...Ayrıca bir oyunun anadilde çıkmasını istemek kadar doğal birşey olmaz heralde...

Herhangibirkullanici

17.12.2015 00:16:24

+1
quote:

Orjinalden alıntı: TearsForFears 10 bin sattık bi taraflarımız kalktı bazı yorumlara bakıyorum türkçe gelmediğinden satmadı , devlet türkçe zorunluluğu koysun falan diyenler var.Beni iyi güldürdünüz Türkiye için bir başarı ama dünyada 10 milyona yakın satan bir oyun 80 milyonluk ülkede 10 bin satıyorsa bu onlara göre başarı değil.Ama bence witcher 4 gelirse türkçe dil desteğine olumlu bakacaklar.
Olayı sanırım yanlış anladınız. Kimse 10bin için çok demiyor. Devlet işine gelirsek. Bakın Oyunlar bir üründür. Ve Türkiye'de satıldığı halde, Türkçe altyazısı olmayan her ürün eksik bir üründür. Sizlerim tam olarak algılayamadığı şey, Bir ülkenin nüfusu ile oyun alma oranı karşılaştırılamaz. Benim ülkemde kutulu olarak satılan bir oyun , o oyunu 1 kişide satın alacak olsa.Türkçe olmalıdır. Bunun korsanla alakası yoktur. Sadece tek bir yasa ile çözülecek olaydır. Firmalar, "eyvah türkiyede oyun satamıcaz hemen altyazılı yapalım" demiyecekler. O oyunları türkiye ye getirten ve fahiş fiyatlarla oyuncuya kitleyen firmaların girişimleri ile olacaktır. Dediğim gibi hem eksik ürün getirtip hemde fahiş fiyatlarla satılmamalıdır ülkede.

Guest-BB2CECC18

16.12.2015 19:20:36

0
10 bin sattık bi taraflarımız kalktı bazı yorumlara bakıyorum türkçe gelmediğinden satmadı , devlet türkçe zorunluluğu koysun falan diyenler var.Beni iyi güldürdünüz Türkiye için bir başarı ama dünyada 10 milyona yakın satan bir oyun 80 milyonluk ülkede 10 bin satıyorsa bu onlara göre başarı değil.Ama bence witcher 4 gelirse türkçe dil desteğine olumlu bakacaklar.

neo-life

16.12.2015 17:15:27

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: neo-life hala bu dil olayını anlamış değilim arkadaş bir ürürünün sattığı ülkenin dil desteğinin olması için satış yapmasına gerek yoktur o ülkede resmi olarak satışa çıktıysa zaten sstışı gerçekleşen ülkenin diliyle çıkmış olması gerekir bu her üründe böyledir gidip bir c,haz aldığımızda kullanma klavuzu ürünün Türkçedir ve kimse ürün piyasaya çıksın da ne kadar satışına göre Türkçe yaparız demez bu iş böyledir fakat bu oyunlara gelince nedense saçma sapan bir durum alıyor eğer sen oyununu gelipde türkiye de resmi yollardan satışa sunuyorsan o oyun Türkçe olmalıdır yapmıyorsan Türkçe satıştan memnun değilsen satmayacaksın girmeyeceksin türkiye pazarına bu kadar basit.
Oyunlar yüzlerce ülkede satışa çıkıyor. Her ülkenin dil desteğini verseler onlarca yeni dil eklemeleri gerekir. Sadece altyazı olsa bile rpg oyunlarında onlarca yeni dil eklemek çok zaman gerekir.
o benim problemim değil ki senin problemin de olmamalı sonuçta işletim sistemleri de dünyanın her ülkesin de çıkıyor sinema filmleri de öyle keza bu dediğiniz her üretilen mal için geçerli o zaman her üretici 5 dil koysun gerisi zaman alıyor diye hiç bir şey yapmasın size bu söylediğiniz mantıklı geliyor mu ? Bana sorarsanız size de mantıklı gelmiyor gelseydi misafir olarak yazmazdınız

red_time

16.12.2015 17:02:05

+1
Türkçe dil desteği için yeterli kaynağı yaratamamaktaymış. türkçe dil desteğiyle oyunu çıkarmadığın sürece oyunun gercek satış potansiyelini ölçemessin zaten ..laf cambazlığı yapmıyalım :)

ReflexAction

16.12.2015 16:21:50

0
cımbızla laf çekmeyin orada yazım yanlışı yapmışım dijital olarak almanın korsan olduğunu düşünmüyorum heralde benim lafımda ayrıca steam üzerinden kendi kartlarıyla alanlarada değil cd-key veya diğer yollarla alanlara

BSC Misafiri

16.12.2015 15:26:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: neo-life hala bu dil olayını anlamış değilim arkadaş bir ürürünün sattığı ülkenin dil desteğinin olması için satış yapmasına gerek yoktur o ülkede resmi olarak satışa çıktıysa zaten sstışı gerçekleşen ülkenin diliyle çıkmış olması gerekir bu her üründe böyledir gidip bir c,haz aldığımızda kullanma klavuzu ürünün Türkçedir ve kimse ürün piyasaya çıksın da ne kadar satışına göre Türkçe yaparız demez bu iş böyledir fakat bu oyunlara gelince nedense saçma sapan bir durum alıyor eğer sen oyununu gelipde türkiye de resmi yollardan satışa sunuyorsan o oyun Türkçe olmalıdır yapmıyorsan Türkçe satıştan memnun değilsen satmayacaksın girmeyeceksin türkiye pazarına bu kadar basit.
Oyunlar yüzlerce ülkede satışa çıkıyor. Her ülkenin dil desteğini verseler onlarca yeni dil eklemeleri gerekir. Sadece altyazı olsa bile rpg oyunlarında onlarca yeni dil eklemek çok zaman gerekir.

BSC Misafiri

16.12.2015 15:26:02

0
Hata bizlerde arkadaşlar bizler steam gibi yabancı kaynaklardan ürün almamalıyız. Gidin 200 lira fazla verin araldan alın aral candır gerisi heyecandır.

Herhangibirkullanici

16.12.2015 14:44:24

+2
Aslında oyunların Türkçe gelmesinin basit bir yolu var. Devlet yasa çıkarak. "Türkçe dil desteği olmayan oyunların Satışları yasaktır." diye. Bakın bakalım nası türkçe geliyor o oyunlar. Türkiyede korsan satışı çok diyen firmalar da kuzu kuzu nasıl çıkarırlar o oyunları türkçe olarak. Aral felan firmaların kapısında yatarlar. Oyun türkçe çıksın diye.

tobepeople

16.12.2015 14:32:04

+1
9-10 milyonluk nüfusu olan kesimlere çevirisi yapılmış en çok oyun bağımlısı ülkelerden biri olan japonyanın nüfusu 127 milyondur o ülkede en yüksek oyun satış sıralamasında 13,566 ile 10 uncu sırada ki bu farklı bir oyundur witcher 3 listede bile yok ama japonca çevirisi var oyunun şimdi 9-10 milyonluk ülkeleri düşünün çevirisi yapılmış satış rakamlarını açıklasınlar ayrıca kutulu almış almamış önemi yok hepsi orijinal oyun 50 000 satmıştır bu oyun steamden çünkü indirime girdi kaçkez hala da giriyor yıl başında iyi indirim olursa hala alabilirim almamamın sebebi türkler için çeviri yapmamaları bu firmaların bu yüzden almıyorum yani bir dülünün avrupada ki en yüksek genç nüfus bizde oyun oynayan en genç nüfusa biz sahibiz kimse 3-5 sigara parası veremeyecek kadar fakir değil bir oyuna o kısmı hikaye sigara içmez alırdım ben istediğimi yeri geldiğinde biz ateri bağımlısı genç nüfus 30 lu yaşlara geldik ancak hala oynarız satın alırız genç nesil daha da fazla oyun bağımlısı yani ğülkemizde 80 milyon diyorum artık malum suriye ile 80 olmuşuzdur oyuncu sayısı en kötü 1 milyondur ülkemizde en çok sevilenler fps,mmo,futbol ve araba oyunlarıdır bu oyunları türkçe yaparlarsa her daim peynir ekmek gibi satılır bunlar bile yapılmadığından rpg de işler daha da zor ancak anlatmak istediğim nokta şu bu oyunlar bile yapılmıyor kolay kolay o kadar kesime hitap ettiği halde...bizi online oyunları türkçe yaparak oyuna para vermemizi reflek haline dönüştürmeleri lazım offline da biraz zor olabilir bu ancak alışınca o da zor olmaz

qqqqrpppp

16.12.2015 14:14:45

0
bunun spotçusu var gog u var steami var. gerçek sayıyı bilemeyeceğiz hiçbir zaman.

tizar

16.12.2015 13:58:28

+3
Neyin yeterli kaynağı yahu? Altyazı hazırlamanın kaynağı nedir? Sadece 200 oyunun satışını gençlere verseler al sana mis gibi ekip 1 ayda hazır ederler. 2. oyunun altyazılarını beleşe yaptırdılar zaten 3. oyun için de gönüllüler vardı, buna rağmen kabul etmediler. Utanmadan hala kaynak diyorlar. Yıl olmuş 2016 hala kutulu oyun satışlarını baz alan o firmayı yerim ben. Adam gibi dijital satışların rakamını koyun önümüze ya da susun. Sadece kutulu satış 10k yı aşmış hala utanmadan kaynak diyorlar. Bunları okuyan sanacak sanki prof stüdyolarda ünlü sanatçılar eşliğinde Türkçe seslendirme istedik. Boş boş konuşma Hakan efendi.

Basteryus

16.12.2015 13:17:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction zaten 59 TL olan bir fiyat en fazla ne kadar daha ucuza bulmuş olabilirsiniz witcher serisi her sene çıkan bir yapım değil ki ülkemize özel fiyatlandırma yapıldı herkesin kutulu olarak Türkiye'den alması gerekirdi Türk oyunculuğu için bunu yapmanız lazımdı sonra oyunlar neden Türkçe çıkmıyor diye ağlıyorsunuz
"fiyatını beğenmeyip dijital olarak alanlar oldu" diyen sizsiniz. Ön sipariş döneminde kutuluylu aynı fiyata geliyodu sanırım, geçenlerde de steamde enparayla 30 TL civarına alınabiliyordu. Dijital olarak satın almanın korsanla falan uzaktan yakından alakası yok, çok yersiz bi benzetme olmuş. Ben zaten henüz satın almadım oyunu, Türkçe yamanın tamamlanmasını bekliyorum, o zamanda nerede ucuzsa oradan alırım. Zaten yapımcı Türkiye'de steam üzerinden ne kadar satıldığını da görebilir, Türkiye'den alınmış gözükmesi için illa kutulu satın almanıza gerek yok.

cemecem21

16.12.2015 13:08:46

0
Bilkom Steam dağıtımı ile ilgilenmediğinden eklenmemesi normal. Sorumlu olduğu alanın verilerini paylaşabiliyor sadece.

ReflexAction

16.12.2015 13:02:33

0
zaten 59 TL olan bir fiyat en fazla ne kadar daha ucuza bulmuş olabilirsiniz witcher serisi her sene çıkan bir yapım değil ki ülkemize özel fiyatlandırma yapıldı herkesin kutulu olarak Türkiye'den alması gerekirdi Türk oyunculuğu için bunu yapmanız lazımdı sonra oyunlar neden Türkçe çıkmıyor diye ağlıyorsunuz

Saiki

16.12.2015 12:57:03

0
Bu dil desteği için 2 çözüm var ya store a 10? lik bir ek dil paketi olarak eklerler veya devlet bir yasa hazırlar , en az altyazı şartı ile oyunların satışına izin verir karşılığında vergi indirimi yapılır herkes memnun kalır.

Basteryus

16.12.2015 12:53:28

+3
quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction biz konsolcular bile 170 lira bayıldık şu oyuna 59 TL Türkiye fiyatını beğenmeyip dijital olarak alanlar oldu pc ciler iyice alışmış korsana
Dijital olarak satın almak korsan mı oluyo? Bilgisayarım da DVD sürücü yok onu ne yapıcaz, niye kutulu alıyım ben şimdi. Hadi onu da geçtim daha ucuza satan bi yer varsa gidip neden pahalaı olandan alıyım, yardım kuruluşu muyuz biz.

emrebdt

16.12.2015 12:29:01

0
10 000 kutuluysa rakam cidden iyi nerden baksan 100 000 e yakın bekliyorum dijital satışlarla beraber.Bende indirimlerde trilogy paketi almıştım türkçe yama gelmeden kolay kolay oynamam.

Patren

16.12.2015 11:51:12

+3
10 000 kutulu satdıysa toplam rahat 50.000 satmıştır

mehmet4428

16.12.2015 11:30:42

0
Ben demiştim zaten steam olsa o satışın 5-6 katı üstüne koyacaksın. Çevremde orijinal almayan o kadar insan bu oyunu steam'dan aldı yani o adamlar aldıysa bu oyun 100.000 üstü sattı demektir. Bir açıklasalar asıl satış rakamını da görsek. Türkçe alt yazı işine gerek kalmadı zaten gönüllü grup var adamlar çok hızlı ve iyi çeviriyorlar. Gerek kalmadı yani tabi resmi olursa konsollara da gelebilir ve konsol oyuncuları da Türkçe oynar.

rambocuk

16.12.2015 11:08:58

+1
Normalde türkçe olmayan oyunu almam yamasını beklerim ama bu oyun efsane steam de indirime girince aldım yaması çıkacağı için öncelikle fakir bir ülkeyiz korsan kullanana çok kızmamak gerek inanın bi ingiltere gibi yaşam standartlarımız olsa 300 bin satardı çıktığı gün benim yaşımda olanlar hatırlayacaklar atari salonlarında 1 jetonla oyun hevesi yaşadığımızı 1 jetonluk parayla atari slonuna yürürdük 2 saatlik yolu şimdi o çocuklar büyüdü tam oyun satış patlaması yapacak nesil oluştu fakat yoksulluk var geçim derdi vs vs vs heleki günümüzde parayı elde tutmak mecburi oldu ben ps4 oyunlarını alıp oynayıp satardım artık satamıyorum alan yok bende yeni oyun alamıyorum böyle bir kısır döngü türkiyede satılan bir ürün türkçe olmak zorundadır şu kadar satsın türkçe yaparız demek ayıp sony i örnek alsınlar yinede oyun için tebrik etmek gerek yapmış adamlar efsane

gultekinlive

16.12.2015 11:08:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Bu kadar başkasına bağımlı olacağınıza gidin İngilizce öğrenin. Zaten yıllar boyunca oyun oynamış ve beynini kullanan neredeyse herkes az çok da İngilizce anlar.
Eğer oyunlar sadece ing çıksaydı haklı olurdun ama Almanca İspanyolca Portekizce Macarca vs çıkıyorsa ana dilde oyun oynama isteği çok normal.

ReflexAction

16.12.2015 10:53:22

+2
Şunuda unutma ey bilkom pc ye 59 TL fiyat çekip konsollara 170 den itelemeni konsol oyuncuları unutmayacak

ReflexAction

16.12.2015 10:52:15

0
biz konsolcular bile 170 lira bayıldık şu oyuna 59 TL Türkiye fiyatını beğenmeyip dijital olarak alanlarda oldu pc ciler iyice alışmış korsana

neo-life

16.12.2015 10:46:59

+9
hala bu dil olayını anlamış değilim arkadaş bir ürürünün sattığı ülkenin dil desteğinin olması için satış yapmasına gerek yoktur o ülkede resmi olarak satışa çıktıysa zaten sstışı gerçekleşen ülkenin diliyle çıkmış olması gerekir bu her üründe böyledir gidip bir c,haz aldığımızda kullanma klavuzu ürünün Türkçedir ve kimse ürün piyasaya çıksın da ne kadar satışına göre Türkçe yaparız demez bu iş böyledir fakat bu oyunlara gelince nedense saçma sapan bir durum alıyor eğer sen oyununu gelipde türkiye de resmi yollardan satışa sunuyorsan o oyun Türkçe olmalıdır yapmıyorsan Türkçe satıştan memnun değilsen satmayacaksın girmeyeceksin türkiye pazarına bu kadar basit.

searcy

16.12.2015 10:45:35

0
Arkadaşım ben her oyunumu steam'den yada diğer dijital platformlardan alıyorum neden satış hesaplamalarına katılmıyor onu anlamadım? Kutulu almak mı kaldı artık.

searcy

16.12.2015 10:43:35

0
Arkadaşım ben her oyunumu steam'den yada diğer dijital platformlardan alıyorum neden satış hesaplamalarına katılmıyor onu anlamadım? Kutulu almak mı kaldı artık.

BSC Misafiri

16.12.2015 10:38:12

0
Yav ben TR kısıtlaması ile onlarca oyun alıyom Steam den. Sonra vay efendim '10.000'lik satışlara Steam, PSN ve Xbox Live gibi dijital mağazaların dahil edilmediğini belirtti' oluyor? Bu nasıl iş? TR yama gelsin gelmesin beni ilgilendirmez de her firma bu kafada (dijittal satış hesaplamıyarak) bu ülkeye bakıyorsa işimiz var. Ülke sadece PES ve FIFA oynuyor PS4 te o vakit...

BSC Misafiri

16.12.2015 10:37:57

0
10.000 bir oyuna dil destegi vermek icin cok ama cok yuksek bir rakam. Bu rakamin yarisinda bile hic düşünmeden dil destegi verilmesi lazim..

TheMuyu

16.12.2015 10:16:17

0
oyun şuan çevriliyor PC için %70 lere yakın durumda 3-5 aya çıkarır zaten o arkadaşlar

Guest-0D5961688

16.12.2015 10:13:13

0
Nedir bu kutulu satış hevesi yahu? Steam'den alınca para amcamın oğluna mi gidiyor? Rahat 20 bin satıldığına eminim. Ama sırf kutulu olsun diye inat ediyorlar

AnathemaTr

16.12.2015 09:45:12

0
İsmini vermek istemiyorum bir elektronik mağazasında çalışıyorum.oyun geldiğinden beri 69TL fiyat etiketine sahip,tabiki hemen aldım.lakin dil sorununa takılanlardan biriyim şuan bende bekliyorum.asıl sorun o fiyata o kalitede hiçbir oyun gelmedi gelmezde arkadaşlar,bilkoma destek verelim.tekelde rakipsiz görünen arala bir darbe olsun.yılbaşı dönemi diye bi indirime girdiler aslında gerçek fiyatlar o düzeyde olmalı.

XPerience

16.12.2015 09:35:31

0
Tamam iyi hoş sayı yeterli olmayabilir, de ki 50.000 sattık dijital ile birlikte. Arkadaşın da dediği gibi bir alt yazı koymak ne kadar zor olabilir ya? Stüdyoda kayıt mı yapılacak nedir yani. Tek sıkıntısı metin sayısının fazlalığı e koca firma bunu da yapacak birini bulsun bir zahmet. Gidip İngilizce öğrenin demiş yorumcu; Upper-Int seviyesindeki insan için bile hikaye yarım yamalak kalıyor kendinizi kandırmayın.

0quz28

16.12.2015 09:35:17

0
arkadaşlar biraz yanlış anlamışsınız herhalde yeterli kaynak derken aslında para konusundan bahsetmiyor yoksa dediğiniz gibi w2 gönüllü cevri ekibi w3de çevirmek istemişti yani birde bitmiş bir proje var böyle bakmak lazım w2 de de anca enchanted editionda xbox a çıktıgı zaman gelmişti yanlış hatırlamıyorsam bu oyunada gelirse anca o zaman gelir başka zamanda bir patch atalım oda tr olsun diceklerini pek sanmıyorum şirket olarak düşünmek lazım biraz

Robin.

16.12.2015 09:20:59

0
Oyuna bi altyazı koymak bu kadar zor mu

game07

16.12.2015 08:17:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: ikipac Bu adamlar Bethesda distribütörü ise Fallout 4 nasıl 179 TL dir Allah aşkına. Bi TW3 fiyatına bak bi F4..
Bethesda distribitörü Aral son bir kaç yıldır. http://www.aralgame.com/beta/index.php?route=product/search&filter_name=Fallout%204 http://tr.ign.com/m/aral/74249/news/bethesda-aral-game-ile-anlasti

David Attenborough

16.12.2015 07:31:09

+2
Bu kadar başkasına bağımlı olacağınıza gidin İngilizce öğrenin. Zaten yıllar boyunca oyun oynamış ve beynini kullanan neredeyse herkes az çok da İngilizce anlar.

Skyhan91

16.12.2015 04:32:03

0
Türkçe olsa ne olacak zaten görev kalmadı bişi kalmadı.Bu oyunu şahsen Türkçe dil desteği olacak diye aldım ama gel gör ki olmadı birdahaki oyunlarını almam olur biter :D

imparator632

16.12.2015 03:49:24

0
10 binmi vallaha gayette güzel alan sayısı türkiyede ingilizce bilmiyoruzki neyini alacaz tatmin etmesi için satış rakamının önce o ülkenin dilini koymalısınız oyuna helede bu ülke ingilizce bilme bakımından en alt sıralarda ise rpg oyunlarını çok seviyorum ama bu dil yüzünden oynuyamıyoruz malesef

#Gakko_

16.12.2015 02:56:34

0
Şu oyunu da CD Projekt RED'deki amcalarımızı da çok severim gerçekten. Ama bu Türkçe desteği işinin biraz suyu çıktı bence. İkinci oyunu gönüllü olarak yerelleştiren ekip, üçüncü oyunu da gönüllü olarak yerelleştirmek için teklifte bulunmuştu zaten. Başta kabul etmediler, şimdi de "yok efendim bu satışlarla kaynak yetmez" diyorlar.

edd121

16.12.2015 02:24:35

+2
abi verin 5000 10000 tl birisi çevirsin 60 tl den 83 kişi 5000tl yi çıkartıyor zaten 10000 tl içinde 166 kişinin oyunu alması yeterli bunlar ufak rakamlar sen zaten 600 bin tl sırf kutuludan kazanmışsın daha ne istiyorsunuz ferrarinin yanına 10 ferrari daha mı anlamadım gitti 166 kişinin parasını feda ederek belki bin iki bin kişi daha çekiceksiniz sırf türkçe olunca alır millet milliyetçilik duygularımız kabarıyor türkçe oyun görünce bu nedir ya harbi isyan edilesi bir şey görün artık görün sizden kıvanç tatlıtuğ a 10 bin dolar verip dublaj yaptırın demiyoruz ki alt tarafı bi altyazı ya insaf insaf

inciteen

16.12.2015 02:11:34

0
Gözünüz doysun be arkadas , dunyada satıs rekorları kırdî adamlar ama iş ufak bir yamaya gelince " yeterli kaynak yok " baslarım sizin yapacagınız işe ... Cd project dediginiz gibi oyuncu dostu olsaydi oncelikli hedefi ulasabildigi kadar fazla yerellestirme projesi olurdu ana nerdeeeee . Adamlar biliyor zaten Türkce koymasada satacaktı hic zahmet etmediler. Bundan sonra Türkce ekleselerde ben almam .

Sean john

16.12.2015 02:04:35

0
yapılsın ve yapılmalı ya . türkçe ses nezaman olur onu Allah bilir artık ama yakın olmadığı kesin

hakande84

16.12.2015 01:27:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: canthomas
quote:

Orijinalden alıntı: hakande84

Bence iki faktör bir arada. Birincisi distribütör iyi niyetli davranıyor. İkincisi CD Projekt gerçekten de oyuncu dostu. Geçen yıl Bilkom yanlış hatırlamıyorsam Bethesda'nın da distribütörüydü. Fiyatları daha yüksekti. Bugün Bethesda oyunları Aral ile daha da pahalı hale geldi. Yani firmaların iştahı arttıkça evet dediğiniz faktörler bence devreye giriyor.
Ben CD Projekt'in oyuncu dostu olduğuna inanıyorum . Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi geceler :)
Rica ederim. Sohbet için teşekkür ederim ayrıca. İyi geceler!

canthomas

16.12.2015 01:23:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: hakande84

Bence iki faktör bir arada. Birincisi distribütör iyi niyetli davranıyor. İkincisi CD Projekt gerçekten de oyuncu dostu. Geçen yıl Bilkom yanlış hatırlamıyorsam Bethesda'nın da distribütörüydü. Fiyatları daha yüksekti. Bugün Bethesda oyunları Aral ile daha da pahalı hale geldi. Yani firmaların iştahı arttıkça evet dediğiniz faktörler bence devreye giriyor.
Ben CD Projekt'in oyuncu dostu olduğuna inanıyorum . Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi geceler :)

hakande84

16.12.2015 01:19:49

+1
quote:

Orjinalden alıntı: OzgurKlnc Gerek kalmadı, halihazırda bir grup Türkçeleştirmeye başladı zaten ve bir kaç ay sonra çıkaracaklardır. Onlar hala satış desin dursun kendi işimizi kendimiz yaparız :)
Öyle de Cyberpunk 2077'de ne yapacaksınız? Daha da ötesi çevirinin kalitesi ne kadar güvenilir? Resmi bir dil çevirisi gibisi yok. Keşke yapsalar. Gelecekteki oyunları kurtarırız. Bence oyuncular da çok iyi niyetli olarak hareket etmişler ve oyuna bu kadar destek vermişler.

hakande84

16.12.2015 01:16:53

+1
quote:

Orjinalden alıntı: canthomas
quote:

Orijinalden alıntı: hakande84

PS4 sürümünü de Bilkom getiriyor. Fakat konsolların ithalat maliyetleri farklı. Dolayısıyla buradaki maliyetlerin kullanıcı tarafından bilinmemesi kafa karışıklığına yol açıyor. Bununla alakalı bir yerde oyunlar niye pahalı diye araştırma videosu izlemiştim. Orada da Sony, Microsoft'un aldığı ek ücretlerden ve devletin aldığı vergilerden bahsediyordu. Dolayısıyla anormal olmaktan ziyade sanırım konsolların kaderi bu. Çünkü farklı olsaydı Aral zamanında PS3 ve X360 oyunları farklı satılıyordu. Ne zaman Bilkom iki platforma ait oyunları aynı fiyattan çıkarmaya başladı o zaman Aral da aynı politikayı izledi. Ancak Aral da Bilkom da hep konsol oyun fiyatlarını daha yukarıda tuttular. Bunu Bilkom'dan adama sorsanız söyleyemez size fakat başka türlü mantığım açıklayamıyor bu durumu.
Peki ya bilgisayarda kutulu oyunların 180 tl civarı olmasının sebebi ne ? Burada firmaların para gözlü olması gibi bir durum mu sözkonusu oluyor yoksa bazı durumlarda bilgisayar oyunlarına da mı vergi uygulanıyor? Açıkçası AAA bir oyunun 60 TLden satışa çıktığını gördükten sonra diğerlerinin 150 200 TL fiyat etiketine sahip olması çok saçma geliyor.
Bence iki faktör bir arada. Birincisi distribütör iyi niyetli davranıyor. İkincisi CD Projekt gerçekten de oyuncu dostu. Geçen yıl Bilkom yanlış hatırlamıyorsam Bethesda'nın da distribütörüydü. Fiyatları daha yüksekti. Bugün Bethesda oyunları Aral ile daha da pahalı hale geldi. Yani firmaların iştahı arttıkça evet dediğiniz faktörler bence devreye giriyor.

OzgurKlnc

16.12.2015 01:12:59

+9
Gerek kalmadı, halihazırda bir grup Türkçeleştirmeye başladı zaten ve bir kaç ay sonra çıkaracaklardır. Onlar hala satış desin dursun kendi işimizi kendimiz yaparız :)

Himurajutsu

16.12.2015 01:12:18

0
Bu adamlar Bethesda distribütörü ise Fallout 4 nasıl 179 TL dir Allah aşkına. Bi TW3 fiyatına bak bi F4..

canthomas

16.12.2015 01:09:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: hakande84

PS4 sürümünü de Bilkom getiriyor. Fakat konsolların ithalat maliyetleri farklı. Dolayısıyla buradaki maliyetlerin kullanıcı tarafından bilinmemesi kafa karışıklığına yol açıyor. Bununla alakalı bir yerde oyunlar niye pahalı diye araştırma videosu izlemiştim. Orada da Sony, Microsoft'un aldığı ek ücretlerden ve devletin aldığı vergilerden bahsediyordu. Dolayısıyla anormal olmaktan ziyade sanırım konsolların kaderi bu. Çünkü farklı olsaydı Aral zamanında PS3 ve X360 oyunları farklı satılıyordu. Ne zaman Bilkom iki platforma ait oyunları aynı fiyattan çıkarmaya başladı o zaman Aral da aynı politikayı izledi. Ancak Aral da Bilkom da hep konsol oyun fiyatlarını daha yukarıda tuttular. Bunu Bilkom'dan adama sorsanız söyleyemez size fakat başka türlü mantığım açıklayamıyor bu durumu.
Peki ya bilgisayarda kutulu oyunların 180 tl civarı olmasının sebebi ne ? Burada firmaların para gözlü olması gibi bir durum mu sözkonusu oluyor yoksa bazı durumlarda bilgisayar oyunlarına da mı vergi uygulanıyor? Açıkçası AAA bir oyunun 60 TLden satışa çıktığını gördükten sonra diğerlerinin 150 200 TL fiyat etiketine sahip olması çok saçma geliyor.

hakande84

16.12.2015 01:01:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: canthomas Kutulu bir oyunun PCde 10 bin barajını geçmesi iyiye işaret. Steam ile patlama yapan orjinal oyun kullanımı zaman geçtikçe daha da artacak umarım. Oyunun konsol sürümleri Aral tarafından satılıyor , yanılıyor muyum ? PCde 60 tl iken konsolda 160 170 tl olması çok saçma ve konsol oyuncularına yapılmış büyük bir haksızlık. İlerleyen yıllarda bu durum umarım düzelir.
PS4 sürümünü de Bilkom getiriyor. Fakat konsolların ithalat maliyetleri farklı. Dolayısıyla buradaki maliyetlerin kullanıcı tarafından bilinmemesi kafa karışıklığına yol açıyor. Bununla alakalı bir yerde oyunlar niye pahalı diye araştırma videosu izlemiştim. Orada da Sony, Microsoft'un aldığı ek ücretlerden ve devletin aldığı vergilerden bahsediyordu. Dolayısıyla anormal olmaktan ziyade sanırım konsolların kaderi bu. Çünkü farklı olsaydı Aral zamanında PS3 ve X360 oyunları farklı satılıyordu. Ne zaman Bilkom iki platforma ait oyunları aynı fiyattan çıkarmaya başladı o zaman Aral da aynı politikayı izledi. Ancak Aral da Bilkom da hep konsol oyun fiyatlarını daha yukarıda tuttular. Bunu Bilkom'dan adama sorsanız söyleyemez size fakat başka türlü mantığım açıklayamıyor bu durumu.

canthomas

16.12.2015 00:55:57

+2
Kutulu bir oyunun PCde 10 bin barajını geçmesi iyiye işaret. Steam ile patlama yapan orjinal oyun kullanımı zaman geçtikçe daha da artacak umarım. Oyunun konsol sürümleri Aral tarafından satılıyor , yanılıyor muyum ? PCde 60 tl iken konsolda 160 170 tl olması çok saçma ve konsol oyuncularına yapılmış büyük bir haksızlık. İlerleyen yıllarda bu durum umarım düzelir.

Nicolae

16.12.2015 00:54:59

0
Aral'dakiler de gorsun su haberi. Anca milleti soymaya calissinlar. Elestiri seklinde mail yada Facebook uzerinden mesaj atincada engellesinler. Helal olsun Bilkom.

EaGLe Power

16.12.2015 00:50:28

0
Belliydi zaten umarım türkçe dili eklerler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız