Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BF 3'ün Close Quarters DLC'sinden Yeni Video


     Geçtiğimiz sene çıkan ve en iyi savaş simülasyonu oyunu olarak gösterilen Battlefield 3'ün gelecek aylarda çıkması planlanan DLC'si Close Quarters, duyurulduğu günden bu yana Battlefield severlerin tepkisine maruz kalmıştı.
 
     Özellikle küçük haritalarda, daha hızlı bir oynanışla ön plana çıkan Close Quarters DLC'sinden yeni bir video yayınlandı. Bu videoda da, yayınlanan diğer videolarda olduğu gibi yıkılabilir çevre detayları dikkatleri üzerine çekiyor. PAX East fuarında DLC'yi test eden oyunculardan birinin cep telefonundan çektiği bu amatör videoya aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Battlefield 3 DICE EA games PC PS3 Xbox 360 FPS Patrick Bach
Haftalık Konsol ve Oyun Satış Rakamları Call of Duty: Black Ops 2 Mi?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.4.2012 19:44:31

+2
Eski bir codcuyum ve BF fanlarının dar haritalara olan tahammülsüzlüğünü anlamakta zorlanıyorum,BF sonuçta geniş alanları kaldırıp yerine dar haritalar sunmuyor isteyen istediği gibi oynasın diyerek çeşitlilikten yana seçenekler sunuyor.Dar alandan hoşlanmayanlar geniş haritalarda takılsın bu kadar sitres yapmasın.Siz ne kadar zor desenizde BF cod oyuncularını benim gibi ufaktan ufaktan toplamaya başladı.Cod vari takılmak istediğimde metro da,harika grafiklerle çevreyle etkileşimin tadını çıkarmak istediğimde normal haritalarda takılıyorum,bence olması gereken de bu;isteyen istediğini alacak... Son olarak şu dar harita düşmanları sanırım snip takılanlar,adamlara oyunda şaşıyorum ya,yerden az bir yüksek ot buldular mı hemen atlıyorlar içine sonra bekleki ordan kalksınlar:)... Yapmayın böyle efem,karşınızda savaş atmosferini layıkıyla önünüze koyan bir oyun var,atlayın tankınıza,uçağınıza,helikopterinize ölüm kusun,ya da piyade takılıp hepsini kovalayın bu kadar seçeneğiniz var otlamak neden yahu:)

BSC Misafiri

9.4.2012 10:49:50

0
Benim tek fark ettiğim şey oynadığı bilgisayarın güzelliği :D

Archangel™

8.4.2012 17:52:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre Video'da oynayan oyuncu gitgelden başka bir şey yapmadı pek sadece arada bir iki kısa süreli çatışma, ama yinede yıkılabilir çevre olayı güzel olmuş zaten bence oyun aodaklanmış sıkı bir oyuncu onu pek ilgilendirmez..
Yapabilceği şeyler bunla sınırlı çünkü Haritayı ezberledim bile . Videoda tek yaptığı daire çizip aynı yere ulaşmaktı ve bunu yaparken önüne çıkanları vurmaktı . Patrick Bach'ın dediği gibi "Nailed it"

E_Aydin35

8.4.2012 17:34:18

0
Video'da oynayan oyuncu gitgelden başka bir şey yapmadı pek sadece arada bir iki kısa süreli çatışma, ama yinede yıkılabilir çevre olayı güzel olmuş zaten bence oyun aodaklanmış sıkı bir oyuncu onu pek ilgilendirmez..

Wayward Son

8.4.2012 17:14:19

+1
Erdo4 Bu olayı sadece iktisatla, parayla, satış rakamlarıyla açıklayacaksak zaten oyunculuk dediğimiz şeyden bahsetmeyelim hiç. Git bak bakalım Codename Eagle dahil olmak üzere Dice'ın hangi oyunu (Mirror's Edge'i ayrı tutuyorum, onun tarzı bambaşka) dar alanlarda geçmiş? Bir başka nokta, EA'in devam oyunlarındaki baskısı yüzünden bir ME3 saçma bir oyun olarak çıkmadı mı ortaya? Bir Dragon Age 2 ilkini mumla aratmadı mı? PC sahiplerinin oynayamadığı ama konsolda (hani bu oyun PC'de oynanır diyorlar ya) gayet rağbet gören Battlefield 1943'te bile daha büyük haritalar var (biri de Wake Island). Zaten dar harita konseptini COD gayet iyi kotarıyor, kotarıyor ki bu kadar satıyor. Diyeceksiniz ki '' yıkılabilir çevre var''. Hayır malesef o da yok BF3'te, adam akıllı bir şeklde çalışmıyor. BC2'den sonra hele roket attığım duvarın sağlam kaldığını görünce OHA diyorum her defasında. BF büyük haritalarıyla bu günlere geldi. EA illa COD'u geçmek istiyorsa önünde MOH duruyor. Zaten 2010'daki oyunda dar alan konseptini uyguladılar. Adam akıllı bir multi sistemi yapsınlar, tonla silah, gadget koysunlar sürsünler piyasaya. Ama şuna eminim EA asla ve asla satış rakamları açısından COD'u geçen bir oyun piyasaya süremeyecek. Nedeni de COD çizgisini her daim koruyor. Kemikleşmiş bir kitlesi var, onlara ihanet etmiyor. Zamanında piyasaya çıktığında da bu denli rakibi yoktu, oturttu kitlesini. EA'in stratejisi çok yaş. Hem BF'ye yeni imaj vereceksin, hem COD'un pazar payından çalacaksın, hem de bu edindiğin yeni melez kitleni de koruyacaksın. Zor dostum zor. Bunu yapmak yerine kemikleşmiş BF kitlesini memnun etselerdi zaten COD'dan sıkılan adamlar ''azcık ta geniş alanda takılayım'' mantığıyla gelir senin oyununu alırlardı. Hem kendi kitleni korurdun, hem müşteriler edinirdin. Şimdi kemikleşmiş kitleyi belli oranda kaybetti, yerine başkaları geldi. Sıfıra sıfır elde var sıfır. OP Metro dışındaki haritalarda bu takım oyununu görmek zordur derken !? Ahahahaahah:) Ayrıca ''COD klasik bir FPS oyunudur, yapımcılar neden bunun peşinden gitmek istesin'' demişsin. Kendinle çelişiyorsun:) Az önce talep gören şeyin üzerine gidilmesini savunan sen değil miydin? ;) İktisattan falan bahsederken ideal oyunculuğa döndük tekrar. Dur daha devamı var :) http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654489535392694/ Tosun01 dışındakilerin yabancı olduğuna hemfikiriz değil mi? Olayı sadece ''Türkler OP Metro beğenmiyor'' diye daraltırsan çok yanlış yaparsın. Al sana işte kanıt :) Eski BF oyuncularının hiç biri Metro'dan keyif almaz.

Archangel™

8.4.2012 17:07:56

0
Kusura bakma ama Op Metro ve takım oyunu sözcüklerini birlikte gördükten sonra okumayı bıraktım ... Önceki BF oyunlarını oynamamışsın sanırım . Neyse huzursuzluğa gerek yok uzatmak istemiyorum ...

Erdo4

8.4.2012 17:00:58

0
OP Metro sadece level kasma haritası mı? Evet doğru. Çok kolay kasılıyor. Ama bu olayı bu kadar ile sınırlaman gerçekten çok yanlış. OP Metro'daki o takım çalışması hangi haritada var söyler misin? COD yaptılar iyice diyorsun Metro'yu bunu açıklar mısın? Özellikle 64 CQ Metro'da takım oyunu olmadan bir takımın kazandığını gördün mü hiç? Şimdi bunun COD ile ne alakası var? Hiçbir alakası yok. Ufak haritada mükemmel takım oyunu ile karşı takımı yeniyorsun. COD'un tarzı böyle mi? ~Hayır. Metro haritasında 2 takımın orta merdivenlerde kapıştığı o zamanlar merdiven altında kalan takım için eğer takım oyunu yapmıyorlarsa yukarı çıkmaları IMKANSIZ dır. 3 kişi sis bombası atar, diğer 3 kişi koruma ateşi açar, diğer 3 kişi de taarruz yapar. İşte bu tam bir BF RUHUDUR. Diğer haritalarda bunu zor görürsün. (İstisnaları saymıyorum. Bazen bunların tam tersi de oluyor.) Demek istediğim olaya harita, yakın çatışma yada ufak alanlar olarak bakmamanız. O zaman ufak haritada oynana yakın çatışma yaşanan tüm oyunlar COD çakması bir oyun demek oluyor. Bu mantıktan biraz sıyrılmak gerekir güzel eleştiriler yapabilmek için. O zaman bir örnek vereyim; bir GTA oyunundan sonra çıkan her GTA'ya benzeyen oyuna Türkler neden "GTA Çakması" diyor. O zaman tüm o tarz oyunlar GTA'nın peşinden mi gitmeye çalışıyor? Hiç sanmıyorum. COD klasik bir FPS oyunudur. Hiçbir özelliği yoktur. Yapımcılar neden bunun peşinden gitmek istesin? Bazı firmalar için belki bu geçerli olabilir ama DICE için Hayır! Çünkü adamların kendi tarzları var. BF'nin tüm serileri ile bu tarzı benimsediler zaten.

Archangel™

8.4.2012 16:42:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Erdo4 @Archangel™ " Büyük harita sonra gelecek şimdi CoD oyuncularını çekmek için yapıyorlar , herkesin zevkine göre oynamazsınız olur biter diyen arkadaşlar o işler öyle yürümüyor işte ... " CoD hakkında dediğin söze katılıyorum ama diğerine katılmıyorum. Ve katılmamakla birlikte bende söylüyorum ; "Evet, canın istemiyorsa sevmiyorsan oynamazsın biter.. Dünya adet büyük harita var. Git onları oyna!" Sen ufak haritalar istemiyorsun diye Dünya'daki 6.8 Milyar insan da istemiyor demek değildir önce bunu bi kavrayalım.. Herşeyi kendi kafanıza göre kesip biçmeyin.. Bu oyun senin isteklerin doğrultusunda yapılmadı, yapılmayacak.. Pazara bakarlar; ~. Klasik BF ruhu büyük haritalar takım oyunu , eyvallah gayet güzel .. İsteyen var oynayan var, okey! Pazara bakarlar.. ~~ Aha yakın çatışma, sıcak temas.. Hızlı oynanış.. Bina yada Metro'lar arası güzel çatışmalar.. Yüksek adrenalin, aksiyon .. Eyvallah, okey! BF3 harita oynama istatistiklerine bakarsan ne demek istediğimi çok iyi anlarsın. Şuan BF3'te oynanan en çok harita sizin beğenmediğiniz, saçma sapan abuk dediğiniz UFAK HARITA OLAN " METRO " haritasıdır.. Türk Milleti beğenmiyor, istemiyor saçma sapan abuk sabuk deniyor o zaman neden bu UFAK HARITA , METRO ; BF3 'ün en çok oynanan haritası bunu açıklayabilir misin bana? ~~ Tabiki de açıklayamazsın.. Çünkü insanlar oynamak istiyor. İnsanlar oynamak istiyorsa yapımcı da bunu arz etmek zorunda.. Bu iş arz/talep meselesidir.. Talep var ise arz vardır. Açın biraz İktisat okuyun burda sağdan soldan sallama ile olacak iş değil bunlar.. Son olarak DICE'ı bizi böyle bir oe yunla tanıştırdığı için tebrik ederim. Umarım sorunları bir an önce düzeltirlerdbize de BF kIeyfini yaşamak kalır.. Ayrıca DCE'ı bizi COD'tan kurtardığı için de tebrik ederim. Hem büyük hem küçük haritalarda BF oynamak gerçekten çok eğlenceli.. Sevgilerle :)
Açıklayalım hemen ; Op Metro oynanmasının tek sebebi level kolay atlanmasıdır , kolay adam alınmasıdır . Kimse zevk aldığı için oynamıyor o haritayı . Asıl türkler beğeniyor yabancı forumları takip ederim her zaman bir tane beğenen yok . Resmi ea forumları hele ... olumsuzluk bölgesi kabul edildi DICE tarafından ki doğru şeyleri söylemelerine rağmen . Battlelog forumlarına bakıyorum sanki iyi birşey yapmışlar gibi geliyorlar son level oldum diye ... git profile bak adam sadece Op Metro oynamış Pazar diyorsun . O pazarı şuan oluşturan tek oyun COD ve her FPS oyunu onun izinden gitmeye çalışıyor . Neyse uzatmaya gerek yok . Nedense türkler pek anlamak istemiyor bu olayı :) fazla katılan çıkmaz . DICE'da COD izinden gitmeye devam etsin böyle çok iyi iş çıkarıp satış rakamlarında kesin geçerler (!) . Kendileri diyor CoD'u ona benzeyerek geçemezsin diye ama gidiyorlar ona benziyorlar . İşte EA baskısı sonucu kendini kandıran bir firma bunlarda Komedi gibi , acaba aralarında gerçekten düşünüp biz napıyoruz diyen varmıdır ? Gidip bir BF2 , BF1942 videolarına felan bakan , biz bu yıllarda bunu yapmışız şimdi yaptığımıza bak diyen ... hoş gerçi eski DICE'dan kimsede kalmadı gerçi Hepsinin beynine çip takılmış gibi EA tarafından yönetiliyorlar şuan . CoD'da bu pazardan kalmadığı sürece aynı fikirler devam eder . Farklı fikirle çıkan oyunlarda tutmaz .

Erdo4

8.4.2012 16:28:32

+1
@Archangel™ " Büyük harita sonra gelecek şimdi CoD oyuncularını çekmek için yapıyorlar , herkesin zevkine göre oynamazsınız olur biter diyen arkadaşlar o işler öyle yürümüyor işte ... " CoD hakkında dediğin söze katılıyorum ama diğerine katılmıyorum. Ve katılmamakla birlikte bende söylüyorum ; "Evet, canın istemiyorsa sevmiyorsan oynamazsın biter.. Dünya adet büyük harita var. Git onları oyna!" Sen ufak haritalar istemiyorsun diye Dünya'daki 6.8 Milyar insan da istemiyor demek değildir önce bunu bi kavrayalım.. Herşeyi kendi kafanıza göre kesip biçmeyin.. Bu oyun senin isteklerin doğrultusunda yapılmadı, yapılmayacak.. Pazara bakarlar; ~. Klasik BF ruhu büyük haritalar takım oyunu , eyvallah gayet güzel .. İsteyen var oynayan var, okey! Pazara bakarlar.. ~~ Aha yakın çatışma, sıcak temas.. Hızlı oynanış.. Bina yada Metro'lar arası güzel çatışmalar.. Yüksek adrenalin, aksiyon .. Eyvallah, okey! BF3 harita oynama istatistiklerine bakarsan ne demek istediğimi çok iyi anlarsın. Şuan BF3'te oynanan en çok harita sizin beğenmediğiniz, saçma sapan abuk dediğiniz UFAK HARITA OLAN " METRO " haritasıdır.. Türk Milleti beğenmiyor, istemiyor saçma sapan abuk sabuk deniyor o zaman neden bu UFAK HARITA , METRO ; BF3 'ün en çok oynanan haritası bunu açıklayabilir misin bana? ~~ Tabiki de açıklayamazsın.. Çünkü insanlar oynamak istiyor. İnsanlar oynamak istiyorsa yapımcı da bunu arz etmek zorunda.. Bu iş arz/talep meselesidir.. Talep var ise arz vardır. Açın biraz İktisat okuyun burda sağdan soldan sallama ile olacak iş değil bunlar.. Son olarak DICE'ı bizi böyle bir oyunla tanıştırdığı için tebrik ederim. Umarım sorunları bir an önce düzeltirlerde bize de BF keyfini yaşamak kalır.. Ayrıca DICE'ı bizi COD'tan kurtardığı için de tebrik ederim. Hem büyük hem küçük haritalarda BF oynamak gerçekten çok eğlenceli.. Sevgilerle :)

Wayward Son

8.4.2012 16:09:03

+3
En iyi savaş simülasyonu olarak kim göstermiş BF3'ü merak ediyorum. Hadi BF2 deseler yadırgamam. Ama harita büyüklüğü, gerçekçilik, taktiksel oynanış açısından BC2'yi bile geçemeyen bir devam oyunu BF3. Onu geçtim; ARMA varken 43293 tane kurşunla öldüğünüz, yanınıza roket düştükten sonra hareket edebildiğiniz, yaralanma kavramı olmayan oyun mu simülasyon olacak?:) ''Kim daha çok saydırırsa o öldürür'' tarzı oyunlar asla simülasyon kategorisine sokulmamalı. Kurşunu attığın adam dönüp sana ateş edebiliyorsa o oyunlarda gerçekçilik aramayacaksın. Ya da jetten jete Just Cause tarzı atlamalar hoplamalar da pek denk geldiğimiz türden olaylar değil:) Harita paketine gelince; EA'in dayatmaları bunlar diyesim geliyor. Belli abuk bir hedef kitle seçmişler kendilerine. İlk önce Mass Effect 3 için multiplayer dayattılar. Sonucunda RPG öğeleri kırpılmış, senaryosu mantık hataları dolu, sonu da efsane (!) bir oyun çıktı ortaya. BF3'te de yine garip dayatmaları yüzünden haritalar minyatür hale getirildi, yıkılabilir çevre diye ortaya attıkları şey de duvar, cam çerçeve indirmekten öteye gidemeyen abuk bir hal aldı. Ya bir de utanmadan yıkılabilir çevre öncesi ve sonrası diye Close Quarters'tan görsel yayınlıyorlar. Ya BC2'de bir Arica Harbor görseli yayınlasalar öncesi ve sonrası diye kendileri utanır ''biz ne yapıyoruz lan'' diye. Resmen komple tüm harita yıkılıyordu. White Pass ona keza, Atacama Desert ona keza.

Archangel™

8.4.2012 16:08:40

0
Büyük harita sonra gelecek şimdi CoD oyuncularını çekmek için yapıyorlar , herkesin zevkine göre oynamazsınız olur biter diyen arkadaşlar o işler öyle yürümüyor işte ... CoD kendi doğasına aykırı bir DLC çıkartıyor mu hiç ? Her zamanki gibi oyun yapısına uygun küçük haritalar çıkartıyorlar . O zaman DICE'da büyük harita çıkartıcak . Zaten koridor shooter oynamak istesem gider CoD oynardım . DICE'ında en büyük haritayı yapıyoruz sözlerine inanan kalmadı zaten Oyun çıkmadan önce söyledikleri - Bize verilenler ; "Yaptığımız en büyük haritaları yaptık" - Op Metro "CoD'u ona benzeyerek değil daha iyi bir shooter yaparak geçebilirsiniz" - Close Quarters DLC "Euro-Sports üstünde yoğunlaştığımız şeyler - Battlerecorder bile yok

waltran

8.4.2012 15:47:23

0
bedava çıkarmaları lazımdı bu dlcyi oynayacağımdan değilde zaten bf ruhun yakışmayan şeyler birde paralı olacak.

Duygusal Piskopat

8.4.2012 15:35:37

0
Sanki bu sefer olmadı he :S

cato16

8.4.2012 15:32:00

0
Cod mu bu? Kuş mu o? At mı? Oynayan Onur Ünlü mü acaba ya? Bilemedimki şimdi.

BSC Misafiri

8.4.2012 15:24:22

0
once için ettikleri oyunu düzeltsinler

sarjaleti

8.4.2012 15:22:44

+1
Büyük harita istiyoruz DICE!

Sir Maximus is BACK

8.4.2012 15:21:34

0
Battlefield'ın doğasına aykırı bir harita gibi geldi bana. Ama sanki CoD oyuncusunu çekmeye yönelik bir hareket.

BSC Misafiri

8.4.2012 15:08:42

+1
eskı bfcıler ıcın b2k cıkardılar coddan gelenlerı mutlu etmek için bi dlcyi cıakrıolar sonrakı dlc yine bize bfnın en buyuk harıtası gelcekmıs

Esk01

8.4.2012 14:49:44

0
Call Of Duty

Serinyer

8.4.2012 14:44:46

0
Bir binada 64 kişi nasıl olacak bakalım.

dIsAstEr

8.4.2012 14:34:14

0
Tüm seriyi lekeleyen bir eklenti olacak. Küçük harita, koridor savaşı lamerlerinin çokluğu yüzünden oluyor bunlar hep!

syesil

8.4.2012 14:04:03

0
haritanın silahlarını diğer maplerdede oynayacaksak alıcam ama şahsen oynayacağım ve keyif alacağım türde değil harita.arada bir farklılık olması adınada elde durması kötü olmaz :)

Mathers

8.4.2012 13:58:51

0
Yorumları okudum dejavu oldu.

BSC Misafiri

8.4.2012 13:52:10

0
bence battlefield haritaları büyük olmalı böyle olmamış

BSC Misafiri

8.4.2012 13:51:53

0
cod videosu sandım

BSC Misafiri

8.4.2012 13:51:28

-1
En iyi savaş simülasyonunumu ? fail ? arma ne oluyor bu savaş simülasyonu ise

Mactavish-

8.4.2012 13:13:11

+2
BF3 daha iyi.

Melikşah

8.4.2012 13:12:51

0
DICE grafik ve yıkılabilir çevre gibi özeliklerle COD oyuncularını çekmeye çalışıyor.

Furkan Kılıç

8.4.2012 13:09:04

0
"I LOVE YOU BATTLEFİELD 3"

Kurohige

8.4.2012 12:58:05

+2
geleneği bozdular o kadar mühimmat var dar alanda yürümek bile zor olur tahminimce :D herkes c4 mayın roket kullanır
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 3
+ TAKİBE
AL
510 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız