Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BF4'ün Xbox One Sürümü 720p / 60FPS'de Çalışacak


    Battlefield 4'ün yeni nesil sürümleriyle ilgili şimdiye kadar bazı açıklamalar duymuştuk. Electronic Arts, Eurogamer Expo'da oyunun Xbox One versiyonu adına son açıklamayı yaptı.
 
    Belirtilenlere göre Battlefield 4'ün Xbox One sürümü, 720p çözünürlükte sabit bir şekilde 60 kare/saniye oranında çalışacak. Oyun teknik açıdan bu şekilde olsa da, EA yetkilisinin açıklamaları yaptığı Game Spark isimli Japon sitesinde oyunu test eden editörler ilginç bir bilgi verdi.
 
    Game Spark'ta belirtilenlere göre Battlefield 4'ün Xbox One sürümü, PC'ye oranla biraz bulanık görünüyormuş. Ayrıca söylenilene göre oyunun Xbox One sürümünde daha düşük çözünürlüklü dokular kullanılmış.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
DICE EA games battlefield 4 PC PS3 PS4 Xbox one Xbox 360 FPS
South Park: TSOT İçin Özel Sürüm Duyuruldu Watch Dogs'un İlk Adı Nexus'muş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

1.11.2013 19:39:56

0
Oyun konsolu almaktaki asıl amaç ve oyun konsolunun espirisi nedir:mevcut teknolojilerin sunduğu en üst seviyede,en yüksek grafiklerle,kasmadan takılma donma yaşamadan akıcı bir şekilde oyun deneyimi yaşamaktır!Diğer multi-medya özellikleri vs. hepsi bundan sonra gelir.E biz şimdi 1080p 60 fps'de oyun oynayamadıktan sonra ne anlamı kalıyor yeni nesil oyun konsolunun!!?;koskoca bir hiç!!! .

BSC Misafiri

8.10.2013 13:43:44

0
FantasyFiRe 2.10.2013 21:20:22 peki ben 2500 tl lik kasamı 42inc (106 cm) full hd tv me bağlayıp 1080p ultrada bf3 oynuyorum buna ne diyorsun??? o bahsettiğin rahatlıkların hepsini içerisinde barındırıp üstüne birde 1080p ultrada oyun oynamak daha iyi değilmi?hemde oyunlar yarı hatta 3/1 fiyatında?

FantasyFiRe

2.10.2013 21:20:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

Valla 1080p ve 60fps standart olmalı zaten. ben aksini söylemiyorum. ama bunun nedeni konsollar değil oyunları yapanlar. onlar yapmadıktan/yapamadıktan sonra bizim konuşup tartışmamız bişeyi değiştirmez. Yüksek çözünürlük isteyen gider 2k, 3k monitor alır yanınada çakar ekran kartını, 2 konsol parasına istediği oyunu oynar. Ama herkeste bu savurganlığı yapacak bütçe yok. Örneğin ben. Kim istemez eliniz aldında bir yeni çıkan amd r9 veya nvidia'nın Gtx780'nini.. Fakat 3-5 şeyi daha fazla detayıyla görecem diyede gidip 1500 lira bir ekran kartına para bayılamam. Herkes 2k , 3kdan bahsediyorda şuan kiminin evinde 2k çözünürlükte tüm oyunları 60fps'nin altına düşmeden ultrada oynayabiliyor? 2016dan sonra daha fazla bir kesimin olur ama konsolunda bu fiyatla bu tarz donanımla 1080p vermesini beklemekte yanlış değil tabi. Ama dediğim gibi sorun konsollarda değil. Henüz adam gibi optimize edilmiş motorlar yok. GTA V'yi The Last of Us'ı oynarken ne 1080p aradım nede 2k.. Akıcı oynatsın yeter benim için
sende gerçek anlamda konsol oyuncu zihniyeti var tebrik ederim ama bazı fanboylar senin gibi olaya objektif bakamıyor. Tüm bu haberleri gördüğü halde ve konsolun içindeki donanım gücü belli olduğu halde halen 2 sene sonra yeni nesil konsollarda 4k oyun oynayacağını zanneden ve buna gerçekten inananlar var. Konsol oyuncusu adam dediğin gibi detaylara takılmaz kullanım kolaylığını, taşınabilir olmasını, kanepede yayılıp oynamanın verdiği rahatlığı seven adam konsol alır 3000tl ye oyun pc'si toplamak yerine 1500tl konsola veririm tv ye bağlarım geriye kalan parayı da oyuna ayırırım grafikler süper olmasın ama işimi görsün boş zamanımı eğlenerek geçireyim diyen adam konsol alır ama bazı arkadaşlar bunu anlamıyor.

MementoFLori

1.10.2013 22:04:18

0
ne yazdigin umrumda hadi by

GT_55

1.10.2013 14:35:33

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BlackBeasT

1.10.2013 14:29:50

0
Bu hesabında banlanır.. senin gibi fikir sahibi olmayanların DH ve BSC ömrü pek uzun olmaz. yapmaya çalışdığın sözde komik esprin dahi araklama...Bunun yapabildiği insanlardan alıntı yapıp karşı ama neden karşı olduğunun farkına dahi varamıyor. ve tartışma bilgisi olmadığından konuyu çocuk parkı muhabetine çevirir.. kafan güzelmiş , yaw he he öteye gitmeyen kelime dağarcığına sahip, Basma kalıp buna deniyor. 4k övmedim ,arkadaş eskiden ana-babalar çocukları sokağa salardı şimdi sokakda çocuk yok çünkü odaya kapatıp internete salıyorlar..

MementoFLori

1.10.2013 13:46:43

-1
anlatiklarin bir bardagi doldurmuyor bu durumda agir issiz oldugun anlasiliyor ataride oyun oynamis yaw he he , bukadar 4k övdügüne göre. seni buraya alalim o zaman.http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isveren/kayit.aspx

GT_55

1.10.2013 12:47:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: X-FI :D ben demiştim yeni nesil konsollardaki grafik kaltiesi şu an ki PC lerdeki grafik kalitesini yakalayamayacak diye.. ilk örnek BF4 olacak ;)
Açık ve net olarak, abartısız söylüyorum.Ps3'te ki gta5'in grafikleri, bf4'ün çok ötesinde.Çevre ile etkileşim desen alası var.Her türlü aracın fizik hesaplaması vs. var. Dinamik ışıklandırma, gece gündüz döngüsü, hava şartları her bi bir şey var.Hele bir deniz grafiği var ki üstüne tanımam.Nasıl yapmışlar ps3 gibi bir konsola halan daha anlayabilmiş değilim.Evet 720p, 30 fps'nin altında çalışıyor, ama eski konsolların yaşını dşünürsek, muhteşem bir iş başarmışlar.Şimdi ps3'te bunları yapan adamlar varken, bf4'ü kıstas alıp, yeni nesil kötü mü diyeceğiz.Çok daha iyilerini göreceğimizden adım gibi eminim.

BlackBeasT

1.10.2013 04:18:24

0
@CopyAndMony Süresiz uzaklaştrılmışsın insan 1 güle güle demez mi ? gücendim...Daha öncede uzun uzun bazılarına yazdım araştırdığımız okudğumuz kadarı ile çok kişide yazdı, next-gen oyun konsoları diye lanse edilen konsollar kendine ait mimarileri olmazsa Günümüz grafik teknolojisini 1 adım önünde gitmezler ise zorda kalırlar diye Bu konu başlığında kendimce ifade etmeye çalışdım PS2 ve PC dönemindeki sınırlardan bahsettim Sen tek kalıp düşünce yapısında hale kafan güzel diyorsun ve karşıt görüş sunamıyorsun, R-290x alacam diyorsun ve yukarıda cümle arası yazdım o halde giriş-orta seviyede elden geçmiş X86 yapısında APU'ya sahip oyun konsolunda neden o halde yapamayacağını bekliyorsun ? 720p olmuş 1080p olmuş madem gayen oyun oynamak bunlara takılmaman gerekir. Para vermişsin ve onu savunma içgüdüsü ile yapmayacağın şey yok Cevap verecek bilgin yok hatta benim kadar oyun deneyim dahi yok, bu sefer kişissel saldırıyorsun, Askerliğimi 19 ay yaptım , oyun oynamaya 6 yaşında atari 1200lü atari salonlarında başladım neyse zaten şu halinle tartışamaya değmezsin buna rağmen benden alıntı yapıp fikirden çok zıvalıyordun sonsuz banda yemişsin üzülmedim forumu ve portalı kirletiyordun...

BSC Misafiri

30.9.2013 21:27:00

0
bu mudur yani yeni nesil konsol?sırf bunun yüzünden ms tonla para bayılır DICE'a PS4 1080p 60fps olmasın diye.

CopyAndMony

30.9.2013 21:16:50

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Okuduğunu anlamaktan aciz 3 paragraf yazı yazdığım yorumda senin anladığın "BF mi herseyi belirleyen ???" En azından son paragrafı anlasaydın ki sanırım aktif hücre sayısı sende fazla değil yeni oyun konsolların 720p mi 1080p tartışmasını yerine 2k çözünürlüğü destekleseydi şuan farklı konulardan bahseder olurduk... 4k temellerı sandığımızdan hızlı atılıyor, çok değil 2-3 yıl sonra PC'de çoğu orta direk oyuncuların 4k monitör ve E. Kartıları alabileceği seviyelere düşer. Eğer ki sen Konsolda oyun oynamayı seviyorsan 720p olmuş 1080p olmuş neden dert ediyorsun? daha doğrusu neyi neye karşlı savunuyorsun X1-PS4 PClonu'nu PC karşı mı ? Funny Biraz Mantık yürüt AMD Mantle ismini verdiği GCN mimarisi ile düşük laptoplar dahi yüksek performans'dan bahsediyor. Bunun anlamı Konsol APIleri artık PClerde zaten PC komponet üreticisinden Konsol üreticisi x86 apu almakla eldeki kozlarını kaybettiler. İlk olarakda Frostbite 3 ile BF4 desteklenecek 1 nevi AMD siz konsol sevicileri sırtından vurdu. Ortada yeni konsollar yok ama 600$ 4k destelyen E.kartı var. Üreten kim ? Konsol üreticisine Apu satan AMD..ironik Sen at gözlüğünle çevrede olup bitenden habersiz herşeyi toz pempe görmeye devam et, Eğer ki Mantle yeteri desteği görürse Oyun konsolları exc oyun oynatan cihazdan başka 1 halta yaramaz. SteamBox'un AMD mantle'yi desteklemesi dahi Yapımcıların yönelmesine yetecektir. Hem ucuz hemde Multi platform oyunlarda X1-PS4 1x1 low PC aynı görsel kalite, Bilmediğin konulara gelip oynadığın oyunları yaz dur. Adamlar oyun konsollarını çok fena köşeye sykıtırdılar. 2-3 yılda yeni GOW-Uncharted-KZ bekle, MGS dahi MP oyun olmuş sen sayıkla "BF mi herseyi belirleyen ???" Uyan superman daha uçucan Aman çocuk bu cahilliğinle uzak ol Allahına yakın hadi selamatle... AA eksiliğini TV'den uzaklaşarak x8 yap, güzel kafadan bahseden Nirvana'da çilingir sofrası kurmuş
Kafan yine güzelmis onmilyon güle güle kullan. bu yazdiklarin e-mail´e gelse reklam spam olarak silerdim beynin iyi yikamislar bedava reklam yapiyosun. merak etme iki platformu da kullaniyorum oyunlardan aciz degilim senin gibi ki tek odak noktam oyunlar ve benchmark gözüyle bakmiyorum. cikdiginda o kartin 290x´i alacak olanlkardan biri benim senin gibi sirvalamiyorum. bana cocuk diyorsun ama sen önce git askeligini tamamlada ondan sonra gel.

X-FI

30.9.2013 20:40:43

-2
:D ben demiştim yeni nesil konsollardaki grafik kaltiesi şu an ki PC lerdeki grafik kalitesini yakalayamayacak diye.. ilk örnek BF4 olacak ;)

cnr25

30.9.2013 16:39:59

0
ps4 alacak birisi olarak bu site neden Xbox one ı bu kadar ön yargılı bakıyor anlaya bilmiş deyilim .ama beni de gamescom a beleş götürseler ps4 çıkınca bir dünya reklam alma şansım olsa bende yanlı bir yayın akışı yapardım . konuya gelecek olursak isteyen 3500 tl verip 4k mönütör alır 1000 dolara ekran kartı alır işlemciye ana karta ram e bir dünya para verir 4k oynar biz fakiriz 400 dolara 720p oynarız

Rogue Agent

30.9.2013 15:04:32

+2
quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

yuh daha yakından görmeden tek habere göre çöp denir mi? ki bence asıl çöp oyunu yapan ve çözünürlüğü düşük tutturan şirket... xbone neden çöp olsun?
kaldırsa zaten fazlasını yaparlar, düşük tutunca ellerine geçen birşey yok...çöp işte uzatmanın mantığı var mı

grezimonk

30.9.2013 14:29:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: srknbyz çöp
yuh daha yakından görmeden tek habere göre çöp denir mi? ki bence asıl çöp oyunu yapan ve çözünürlüğü düşük tutturan şirket... xbone neden çöp olsun?

TheBladeRunner

30.9.2013 13:40:35

0
Yurt disindaki kullanicilarin agzindan (Amerika ve Avrupa) kolay kolay 4k lafi gecmiyorken,ulkemiz gibi ekonomik durumu belli,insanlarin istisnalar disinda kazandigi paralar ortadayken 4k lafi milletin agizina cerez olmus.4k nin orta segmente dusmesi en assagi 3-4 yil ki orta segmentte dahi ucuz olacagini pek sanmiyorum.Diyeceksinizki R290 4k oynatiyor ama 600€.Bu daha baslangic ve 4k oynattigi oyunlar su an ki dx11 oyunlari bir kac sene sonra cok daha gelisecek grafikleri bu kart 4k da oynatamaz.O zaman ne olucak cok daha guclu ekran kartlari cikacak ve fiyatlari ulkemiz standartlari dahilinde orta segment dahi cok tuzlu olacak. Konsollari savumak icin yazmadim.BF4 un 720p de akmasi konsollarin zayifligimi yoksa yapimcilarin vurdum duymazligimi bilemem ama 720p lafinin gecmesi dahi insanlarin kafasinda buyuk soru isaretleri biraktigi ayrica bir gercek. Internette Xbox One ile ilgili bazi haberler var.MS ilk olarak Cloud destekli mofiyeli 7770 gpu su kullanidigini soyluyor ama 7/24 online olayinin kalkmasindan sonra el mahkum cok daha guclu gpu kullanmasi gerektiklerini yoyluyorlar.Soylentiye gore MS konsolun gpu suna o.c yapmadi,GPU yu tamamiyle degistirdi ki su an icinde agir modifiyeli R9280x gpu su oldugu soyleniyor akabinde degisen driver,api ve teknik ozelliklerden dolayi konsolun ilk oyunlarda istenilen performasn dan uzak kalacagini ama onumuzdeki yil itibari ile bir canavara donusecegi belirtiliyor.Dogrumudur yanlismidir bilemem.

BSC Misafiri

30.9.2013 12:46:26

0
Ard arda böyle haberler geliyor, ben ne anladım bu yenil nesil muhabbetinden. Hele 720p 30 FPS olanlar tam anlamıyla fail.

BSC Misafiri

30.9.2013 12:04:05

0
Bu şekilde yok efendim 30 fps 1080p olacak yok efendim 720p 60fps olacak demeye başladılarsa bu yeni nesil konsolların ne manası vardı....

MiyopBey

30.9.2013 10:07:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadas konsol dedigin turkiyede luks yurtdisinda ise bir opsiyon bize pahali geldigi icin luks kapsamina giriyor. yani konsol daha zayif bilmem ne olayina girmenin manasi yok. Cani isteyen istedigi yerde oyun oynar. Madem oyun istedgin performansi konslda vermiyor pc de oyna. Aylardir hep ayni seyler konusuluyor bayildik artik.
Aylarıda geçti.BF3'den beri böyle.30 FPS, 60 FPS, 720p, 1080p, kaplamalar, ekran kartı vs vs lanet ettim artık.

3d_enjoy

30.9.2013 09:44:40

0
sözde yeni nesil konsolmuş:) hali içler acısı 720p de kısıtlı grafikler ile anca 60fps verecekmiş bu Xbox One degil xbox 360 plus olmuş:):)

F355 Challenge

30.9.2013 09:31:04

0
Upscale görüntüyü biraz bozacak ama 60 FPS olması daha önemli benim için, her türlü oynanır.

BSC Misafiri

30.9.2013 02:43:21

-1
quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan Sene 2014 konsollar daha 720p oyun çalıştırıyor en son 5 yıl önce 720p oyun oynadım
aynen dostum bende 7 sene önce 900p de oynuyordum. Birde konsolun donanımıyla alakalı değil yapımcıyla, oyunla alakalıymış. WD da mı? ya The crew ya drive clup ya KZ:SF o da mı. Madem donanım güçlü ki yeni olduğu için öyle olması gerek neden bu tür haberler çıkıp duruyor. Gerçekçi olmak gerek, konsol sadece eğlence için. PC nin gücüne asla erişemez. GTAV i oynarsın 20 fps o da pc ye çıkana kadar.

BSC Misafiri

30.9.2013 02:43:18

0
Begenmeyen almasin ama neden diyorum hatalarini biraz anlasinlar diye ucuza cikacagiz diye bu kadar da olmaz ki. Sony microdan ucuz cikmaya calismak icin kartlarini oynamis görunuyor. Micro biraz daha zayif bir konsol ile karsimiza cikicak Wii'ye mi özendiler anlamadim ki. Forza 5 in yeni göruntuleri dustu ne gördunuz. Kesinlikle Drive club oyunu daha iyidir kötudur muhabbetine girmiyorum gördugum sey su en azindan gösterilen göruntulerde uzaklara baktiginiz da dag, tepeyi modelemek yerine daha cok makyajlanmis iki boyutlu bir resim kullanmis olmalari. Simdi bu gunumuz oyunlarian yakismayan bir deneyim. Drive club bu konu da dolu dolu cevre kagit yerine daha cok modellenmis daglar mekanlar sunuyor. Onun da dezavantaji oyunun muhtemelen 30 fps cikacagi ve alasing sorunlari ki bu konu da kesin bilgi yok 60 fps hedefleri var oyun cikmadan ve ya birinci agizdan aciklama gelmedikce ne 60 fps'den ne de aliasing sorununun cözumunden emin olamiyor, ustune konusamiyoruz. Bakin burada kesinlikle bu iyidir bu iyidir demiyorum. Ancak su var ki iki konsol da optimizasyon vs gerektirmeden su an dandik bir port islemiyle bile 1080p cözunurlugu rahatca sunmaliydi bu kadar ucuza cikmaya ugrasmamaliydilar. Umalim da bunlarin hepsi konsolarin daha yeni cikis yapacak olmasiyla vs ilgilidir.

BSC Misafiri

30.9.2013 02:43:04

+2
Zxss 29.09.2013 23:45:46 İstersen en son sisteme sahip ol şu an Gta V bile oynuyamıyorsun. ------------ Yine aynı sözler aynı laflar kendinizi ancak böyle teselli edin tabi yeni konsolların ancak giriş seviyesindeki ekran kartlarıyla aynı güçte olduğuna kendinizi inandırmayın böyle devam edin kendinizide kandırın.

BlackBeasT

30.9.2013 02:01:30

+6
Okuduğunu anlamaktan aciz 3 paragraf yazı yazdığım yorumda senin anladığın "BF mi herseyi belirleyen ???" En azından son paragrafı anlasaydın ki sanırım aktif hücre sayısı sende fazla değil yeni oyun konsolların 720p mi 1080p tartışmasını yerine 2k çözünürlüğü destekleseydi şuan farklı konulardan bahseder olurduk... 4k temellerı sandığımızdan hızlı atılıyor, çok değil 2-3 yıl sonra PC'de çoğu orta direk oyuncuların 4k monitör ve E. Kartıları alabileceği seviyelere düşer. Eğer ki sen Konsolda oyun oynamayı seviyorsan 720p olmuş 1080p olmuş neden dert ediyorsun? daha doğrusu neyi neye karşlı savunuyorsun X1-PS4 PClonu'nu PC karşı mı ? Funny Biraz Mantık yürüt AMD Mantle ismini verdiği GCN mimarisi ile düşük laptoplar dahi yüksek performans'dan bahsediyor. Bunun anlamı Konsol APIleri artık PClerde zaten PC komponet üreticisinden Konsol üreticisi x86 apu almakla eldeki kozlarını kaybettiler. İlk olarakda Frostbite 3 ile BF4 desteklenecek 1 nevi AMD siz konsol sevicileri sırtından vurdu. Ortada yeni konsollar yok ama 600$ 4k destelyen E.kartı var. Üreten kim ? Konsol üreticisine Apu satan AMD..ironik Sen at gözlüğünle çevrede olup bitenden habersiz herşeyi toz pempe görmeye devam et, Eğer ki Mantle yeteri desteği görürse Oyun konsolları exc oyun oynatan cihazdan başka 1 halta yaramaz. SteamBox'un AMD mantle'yi desteklemesi dahi Yapımcıların yönelmesine yetecektir. Hem ucuz hemde Multi platform oyunlarda X1-PS4 1x1 low PC aynı görsel kalite, Bilmediğin konulara gelip oynadığın oyunları yaz dur. Adamlar oyun konsollarını çok fena köşeye sykıtırdılar. 2-3 yılda yeni GOW-Uncharted-KZ bekle, MGS dahi MP oyun olmuş sen sayıkla "BF mi herseyi belirleyen ???" Uyan superman daha uçucan Aman çocuk bu cahilliğinle uzak ol Allahına yakın hadi selamatle... AA eksiliğini TV'den uzaklaşarak x8 yap, güzel kafadan bahseden Nirvana'da çilingir sofrası kurmuş

aterikasedi

30.9.2013 01:46:51

-1
"Yeni Rezil" konsollar bomba gibi geliyor

lido

30.9.2013 01:38:27

0
klavye mouse olmadan bf mi oynanır ya 4k olsa ne olacak

CopyAndMony

30.9.2013 01:24:28

-4
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Hacı başından beri dediğimiz durumlar Konsollar eskiden görsel anlamada belirleyici etkendi, bu özelliklerini kaybetti artık sadece oyunları ön planda görünüyor. X1'de ki BF4 720p/60fps olması dahi multi platform oyun oynamak için PC toplamak yerine zaten toplanmışı olan SteamBox ön plana iter. PS2 zamanlarında Tüplü tvler yaygındı PC masaüstü masalardan aşağı inemediğinden konsol ve PC arasında kırmızı hatlar vardı..FullHd tvlerin yaygınlaşması ilede PCler tüm hünerlerin koca tvlerde gösterir oldular...Konsol oyuncularıda bilinçledi mesala PS2 oyun oynadımız dönemlerde için donanım ve teknik anlamında hiç bir zaman kafa yormadık PC yeri belli PS2 yeri belliydi.. Yeni konsollar gelmeden 4k destekleyen 60fps olmasada 30fps'den aşağı düşmeyen R-209x konuşur olduk en azından yeni konsollar 1440p yani 2k RDY olması gerekirdi. 720p şimdi nedir film olsa izlenmez
BF mi herseyi belirleyen ??? kafan güzelmis aga? bende istiyoomm canim cekdi.

BlackBeasT

30.9.2013 00:54:29

+4
Hacı başından beri dediğimiz durumlar Konsollar eskiden görsel anlamada belirleyici etkendi, bu özelliklerini kaybetti artık sadece oyunları ön planda görünüyor. X1'de ki BF4 720p/60fps olması dahi multi platform oyun oynamak için PC toplamak yerine zaten toplanmışı olan SteamBox ön plana iter. PS2 zamanlarında Tüplü tvler yaygındı PC masaüstü masalardan aşağı inemediğinden konsol ve PC arasında kırmızı hatlar vardı..FullHd tvlerin yaygınlaşması ilede PCler tüm hünerlerin koca tvlerde gösterir oldular...Konsol oyuncularıda bilinçledi mesala PS2 oyun oynadımız dönemlerde için donanım ve teknik anlamında hiç bir zaman kafa yormadık PC yeri belli PS2 yeri belliydi.. Yeni konsollar gelmeden 4k destekleyen 60fps olmasada 30fps'den aşağı düşmeyen R-209x konuşur olduk en azından yeni konsollar 1440p yani 2k RDY olması gerekirdi. 720p şimdi nedir film olsa izlenmez

Mactavish-

30.9.2013 00:10:58

0
Bu resmen dalga geçmektir. Konsola bin lira üzerinde vericem hala 720P de oynuyacam. Ulan 4K çözünürlüğe gelindi 720P nedir ya ? Xbox yüzünden PS4 de böyle gelirse o konsollardan bir halt olmaz. 720P oyun oynamak için mi para vericem ona ? 150TL lik ekran kartı bile 720P oynatıyor zaten. 7850 aldım 1 yıl önce 350TL ye BF yi full detay oynuyorum. Bu konsollar hala saçma sapan değerlerde takılırsa sadece EXC ler için alırım o konsolu. Bu nedir arkadaş ya ? Dalga geçmektir başka hiçbirşey değil.

Zxss

29.9.2013 23:45:46

-2
İstersen en son sisteme sahip ol şu an Gta V bile oynuyamıyorsun.

- The Stig -

29.9.2013 23:22:39

-2
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

bf için dediğin doğru ama diğer oyunlarda mesela watchdogs ve killzone ki bu oyun exc olarak çıkacak, konsol sattıracak bir oyunda sabit 60fps değerine ulaşılamaması insanın yeni nesile çıkan ilk oyunlarda firmalar artık günümüzde bir oyun için standart olan değerlere ulaşmakta bu kadar zorlanıyorsa bundan 3 sene sonra nolacak sorusunu sormasına neden oluyor. Bunun nedeninin ise oyun motorlarının tasarımından çok konsol donanımlarının x86 mimarisiyle hazırlanmasından dolayı aynı seviyede bir pc gibi çalıştığı ve ileriye dönük olmadığını düşündürtüyor.
Valla 1080p ve 60fps standart olmalı zaten. ben aksini söylemiyorum. ama bunun nedeni konsollar değil oyunları yapanlar. onlar yapmadıktan/yapamadıktan sonra bizim konuşup tartışmamız bişeyi değiştirmez. Yüksek çözünürlük isteyen gider 2k, 3k monitor alır yanınada çakar ekran kartını, 2 konsol parasına istediği oyunu oynar. Ama herkeste bu savurganlığı yapacak bütçe yok. Örneğin ben. Kim istemez eliniz aldında bir yeni çıkan amd r9 veya nvidia'nın Gtx780'nini.. Fakat 3-5 şeyi daha fazla detayıyla görecem diyede gidip 1500 lira bir ekran kartına para bayılamam. Herkes 2k , 3kdan bahsediyorda şuan kiminin evinde 2k çözünürlükte tüm oyunları 60fps'nin altına düşmeden ultrada oynayabiliyor? 2016dan sonra daha fazla bir kesimin olur ama konsolunda bu fiyatla bu tarz donanımla 1080p vermesini beklemekte yanlış değil tabi. Ama dediğim gibi sorun konsollarda değil. Henüz adam gibi optimize edilmiş motorlar yok. GTA V'yi The Last of Us'ı oynarken ne 1080p aradım nede 2k.. Akıcı oynatsın yeter benim için

FantasyFiRe

29.9.2013 23:11:59

-2
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

ben fark yaratmayacak demiyorum zaten.. sadece oyunun 720p de olmasının nedeni oyunun kendi programlanmasından ve moturun buna göre hazırlanmasından.. sonuçta frosbite 3 yeni nesil konsollardan önce hazırlanmaya başlanmış bişey.. evet 2016-17de pc oyunlarının çoğu belkide 2k çözünürlük ile oynanacak.. ama şu aşamada 3k monitörün fiyatı 1 konsol parası :) bunun için ekran kartıda öyle.. yani 3k 4k normal değilde en iyi şekilde yorumlamak gerekirse 2k sıradan hale gelecektir.. Fakat oyun 720p de çalışacak olması konsollarla alakalı değil.. insanlar nedense bunu anlamak istemiyor
bf için dediğin doğru ama diğer oyunlarda mesela watchdogs ve killzone ki bu oyun exc olarak çıkacak, konsol sattıracak bir oyunda sabit 60fps değerine ulaşılamaması insanın yeni nesile çıkan ilk oyunlarda firmalar artık günümüzde bir oyun için standart olan değerlere ulaşmakta bu kadar zorlanıyorsa bundan 3 sene sonra nolacak sorusunu sormasına neden oluyor. Bunun nedeninin ise oyun motorlarının tasarımından çok konsol donanımlarının x86 mimarisiyle hazırlanmasından dolayı aynı seviyede bir pc gibi çalıştığı ve ileriye dönük olmadığını düşündürtüyor.

- The Stig -

29.9.2013 23:00:08

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe hocam haklısın frosbite 3 pc için geliştirilen, frosbite 2 temelleri üzerine kurulan bir motor. DICE'ın da oyunlarında birinci önceliliği pc ler özellikle de bf serisinde. Pc de çok sağlam görsel deneyime sahip bir motoru konsolda da aynı görsel kaliteyi ve performansı vermesi için belki baştan yazmak lazım bu da yeni bir oyun motoru maliyetine geliyorsa ben de DICE'ın yerinde olsam hiç uğraşmam. Eğer bulduğun haber doğrusa ki doğruluk payı da vardır büyük ihtimalle Bf5 konsollar için ayriyetten ele alınarak 1080p 60 fps olarak çıkabilir ama bf5 en yakın ihtimalle 2016'ya doğru ve Frosbite 4 ile çıkacaktır ki bu yaklaşık 2.5 sene demek. Frosbite 4'ün geliştirilme sürecide bf4 çıkışından hemen sonra başlayacaktır hatta şimdi başlamış bile olabilir ve geliştirme sürecinde her zaman olduğu gibi yine pc odaklı gideceklerdir bana göre. Yani Bf5 konsola 1080p 60 fps gayet rahat gelebilir ama pc de şu anda 2560*1440 destekli monitörlerin 2016'ya kadar fiyatlarının yarı yarıya düşmesiyle pc kullanıcıları bf5'i yaklaşık 3k çözünürlükte oynayabilecekler ve bu da bf5'in konsol ve pc sürümlerinde yine bariz bir fark yaratacaktır.
ben fark yaratmayacak demiyorum zaten.. sadece oyunun 720p de olmasının nedeni oyunun kendi programlanmasından ve moturun buna göre hazırlanmasından.. sonuçta frosbite 3 yeni nesil konsollardan önce hazırlanmaya başlanmış bişey.. evet 2016-17de pc oyunlarının çoğu belkide 2k çözünürlük ile oynanacak.. ama şu aşamada 3k monitörün fiyatı 1 konsol parası :) bunun için ekran kartıda öyle.. yani 3k 4k normal değilde en iyi şekilde yorumlamak gerekirse 2k sıradan hale gelecektir.. Fakat oyun 720p de çalışacak olması konsollarla alakalı değil.. insanlar nedense bunu anlamak istemiyor

FantasyFiRe

29.9.2013 22:55:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- bilgisizlik gerçekten köyü bişeymiş onu bir kez daha anladım.. buna kendimide dahil ediyorum.. mesajı gördükten sonra hemen site site forum forum gezip doğru ve düzgün bilgilere ulaşmaya çalıştım.. Sonuç dünyanın geneli oyunun sadece 60fps olmasından başka bir şey istemiyor. ve yeni nesilde 64 kişinin olduğu online bir şekilde bunu istiyorlar.. Peki EA ne yapıyor! oyunu kısa sürede hem yeni nesile hemde eski nesile göre yapmaktan kaçınıp oyunu oynayacak kesimin isteği doğruştusumda sadece 64 kişi ve 60 fps ye oturtabilmek için şuan kullandıkları motor yüzünden 720p de çıkarıyor.. Yani ne PS4 nede Xbox One ile alakalı bir durum.. Ve EA den gelen açıklama ise diğer Bfnin yani BF5in 1080p ve 60fps de çalıştıracaklarını söylüyor.. Kısaca anlaşılacağı gibi Konsolların donanımının yetersizliğinden eğil oyun motorunun programlanmasından ve EA yinde üşengeçliğinden kaynaklı.. Frosbite 3 ile çıkacak oyunların çoğunda 60fps oranını yakalayabilmek için 720p kullanacakmış EA..
hocam haklısın frosbite 3 pc için geliştirilen, frosbite 2 temelleri üzerine kurulan bir motor. DICE'ın da oyunlarında birinci önceliliği pc ler özellikle de bf serisinde. Pc de çok sağlam görsel deneyime sahip bir motoru konsolda da aynı görsel kaliteyi ve performansı vermesi için belki baştan yazmak lazım bu da yeni bir oyun motoru maliyetine geliyorsa ben de DICE'ın yerinde olsam hiç uğraşmam. Eğer bulduğun haber doğrusa ki doğruluk payı da vardır büyük ihtimalle Bf5 konsollar için ayriyetten ele alınarak 1080p 60 fps olarak çıkabilir ama bf5 en yakın ihtimalle 2016'ya doğru ve Frosbite 4 ile çıkacaktır ki bu yaklaşık 2.5 sene demek. Frosbite 4'ün geliştirilme sürecide bf4 çıkışından hemen sonra başlayacaktır hatta şimdi başlamış bile olabilir ve geliştirme sürecinde her zaman olduğu gibi yine pc odaklı gideceklerdir bana göre. Yani Bf5 konsola 1080p 60 fps gayet rahat gelebilir ama pc de şu anda 2560*1440 destekli monitörlerin 2016'ya kadar fiyatlarının yarı yarıya düşmesiyle pc kullanıcıları bf5'i yaklaşık 3k çözünürlükte oynayabilecekler ve bu da bf5'in konsol ve pc sürümlerinde yine bariz bir fark yaratacaktır.

FantasyFiRe

29.9.2013 22:53:44

0
hocam haklısın frosbite 3 pc için geliştirilen, frosbite 2 temelleri üzerine kurulan bir motor. DICE'ın da oyunlarında birinci önceliliği pc ler özellikle de bf serisinde. Pc de çok sağlam görsel deneyime sahip bir motoru konsolda da aynı görsel kaliteyi ve performansı vermesi için belki baştan yazmak lazım bu da yeni bir oyun motoru maliyetine geliyorsa ben de DICE'ın yerinde olsam hiç uğraşmam. Eğer bulduğun haber doğrusa ki doğruluk payı da vardır büyük ihtimalle Bf5 konsollar için ayriyetten ele alınarak 1080p 60 fps olarak çıkabilir ama bf5 en yakın ihtimalle 2016'ya doğru ve Frosbite 4 ile çıkacaktır ki bu yaklaşık 2.5 sene demek. Frosbite 4'ün geliştirilme sürecide bf4 çıkışından hemen sonra başlayacaktır hatta şimdi başlamış bile olabilir ve geliştirme sürecinde her zaman olduğu gibi yine pc odaklı gideceklerdir bana göre. Yani Bf5 konsola 1080p 60 fps gayet rahat gelebilir ama pc de şu anda 2560*1440 destekli monitörlerin 2016'ya kadar fiyatlarının yarı yarıya düşmesiyle pc kullanıcıları bf5'i yaklaşık 3k çözünürlükte oynayabilecekler ve bu da bf5'in konsol ve pc sürümlerinde yine bariz bir fark yaratacaktır.

musAKka

29.9.2013 22:50:19

+8
Yeni nesil konsollarla ilgili çıkan her türlü olumsuz haber gittikçe sinir bozmaya başladı. Sırf bu yüzden "ilk gün alacağım" dediğim PS4'ü kendi adıma erteledim. Xbox One zaten düşünmüyordum ama Xbox One'ı ilgilendiren olumsuzlukların bile bir şekilde PC ve PS4'ü de etkileyeceği aşikar, özellikle multiplatform oyunlarda. Bu yüzden hangi platformu kullanırsanız kullanın; bu tür haberlere sevinmek kadar gereksiz bir davranış olmaz. Bununla birlikte pembe gözlükler takıp ısrarla markayı savunmak da bir o kadar gereksizdir bana göre. Bu cihazları alıp kullanmadan önce para verileceğini unutuyor muyuz ne? Tamam belki genel bir oyuncu bilgisayarından az para ödeyeceksiniz ama bu derece de olumsuzluklarla piyasaya giriş yapılması sizi de hiç endişelendirmiyor mu? Tepki göstermek yerine "olsun, Sony/Microsoft işini bilir" denildiği sürece bu tür haberlerle daha çok karşılaşırız. Belki bunun sadece BF4 dahil birkaç oyun için özel bir durum olduğunu, ilk çıkan oyunlarda yapımcıların cihazları tam çözemediğini, bundan birkaç sene sonra çok daha iyi işler yapacaklarına inanıyor olabilirsiniz (ki umarım öyle olur). Ama kafamızda bu soru işaretlerini oluşturmaları bile hoş değil. Sonuçta yıl olmuş 2014 ve halen 720p gibi 7-8 sene öncesinin modası olan çözünürlükten bahsediyoruz.

smalsrol

29.9.2013 22:37:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
alıntı:

Orijinalden alıntı: smalsrol



PS4 de modlu bir 7870 gpu su bulunuyor 7850 16CU 1024 sp PS4 gpu su custom 7870 18CU 1152sp.Sence hangisi daha guclu?
Bladerunner hatırlarmısın, sana kaç ay öncesinde bir şey demiştim, yeni nesil için fazla umutlanma, hayal kırıklıgına uğrucaksın. :)

Free WiLL

29.9.2013 22:34:20

0
ya cidden anlamıyorum yeni nesil deniliyor ama hala 720 p çözünürlüklü oyundan bahsediliyor böyle saçma bir olay var mı ya. piyasada daha güçlü cpu ve gpu lar var o zaman onları kullan 1080p de sıkıntı çıkarıyorsa.

Master_Evil

29.9.2013 22:21:25

+1
rezalet

Havya Makinesi

29.9.2013 22:19:19

-2
PS4 720P 30 FPS PS fanboylari hemen eksilemis. Dogrusu bu. İnanmayan arastirsin.

- The Stig -

29.9.2013 22:06:35

0
bilgisizlik gerçekten köyü bişeymiş onu bir kez daha anladım.. buna kendimide dahil ediyorum.. mesajı gördükten sonra hemen site site forum forum gezip doğru ve düzgün bilgilere ulaşmaya çalıştım.. Sonuç dünyanın geneli oyunun sadece 60fps olmasından başka bir şey istemiyor. ve yeni nesilde 64 kişinin olduğu online bir şekilde bunu istiyorlar.. Peki EA ne yapıyor! oyunu kısa sürede hem yeni nesile hemde eski nesile göre yapmaktan kaçınıp oyunu oynayacak kesimin isteği doğruştusumda sadece 64 kişi ve 60 fps ye oturtabilmek için şuan kullandıkları motor yüzünden 720p de çıkarıyor.. Yani ne PS4 nede Xbox One ile alakalı bir durum.. Ve EA den gelen açıklama ise diğer Bfnin yani BF5in 1080p ve 60fps de çalıştıracaklarını söylüyor.. Kısaca anlaşılacağı gibi Konsolların donanımının yetersizliğinden eğil oyun motorunun programlanmasından ve EA yinde üşengeçliğinden kaynaklı.. Frosbite 3 ile çıkacak oyunların çoğunda 60fps oranını yakalayabilmek için 720p kullanacakmış EA..

ultralisan

29.9.2013 22:00:40

-1
Sene 2014 konsollar daha 720p oyun çalıştırıyor en son 5 yıl önce 720p oyun oynadım

EagleTibet

29.9.2013 21:58:34

0
@HTC Specialist Öncelikle yorumu dikkate alip cvp verdigin icin tskkurler cunku ben bile gonderdikten sonra okuyunca baya bi uctugumu farkettim ama benim orda demek istedigim amator veya yari pro ve ya sony ve ms i baltalamak isteyen yapimcilarin bu oyunlari pc ye port etme kolayligina dikkat cekmek istememdi. @CopyAndMony Dediklerinizi bende biliorum (valvenin konsol deil isletim sistemi yaptiginin ve mini pc olaylarinin filan) sanirim siz beni yanlis anladiniz cunku ben orda valvenin bagimsiz yapimcilarin gucunu alarak ms ve sony e vurabilecegi buyuk darbenin gucunu anlatmaya calismistim. Zaten butun konsol oyuncarinin evinde bir adet bilgisayar var. E bide + olarak konsol var. Eger valve benim yazdigim gibi bi guce ulasirsa bilgisyr+ knsol alicak bi adam gider sadece bi bilgsayr alir ve hem paradan hemde zamandan tasarruf edr. Buda dogal olarak ms vs sony'yi baltalar. En azindan benim dusuncem bu yonde. Cvp verdiginiz icin sizede tskkurler.

BSC Misafiri

29.9.2013 21:49:29

+1
Oldu konsolcuklar biz 4k'da akıcaz 2 yıla siz ise daha 1080p ye bile geçemeyin zuhahhaha :)))

FantasyFiRe

29.9.2013 21:45:45

0
Biz pc kullananları olarak böyle olacağını daha yeni nesilin donanım özellikleri açıklandığında defalarca söyledik ps4 den de çok farklı bişey beklemeyin. Bi kaç ay önce "Bf4 konsolda en sağlam oyun pc'lerini bile şöyle gömecek böyle yaracak..." diyerek desteksiz sallayan fanboylara bu resmi açıklamalar tıpa görevi görür heralde

TheBladeRunner

29.9.2013 21:43:35

0
bu haberlere duzeltme geldi http://www.dualshockers.com/2013/09/29/ea-dice-aims-to-achieve-the-same-framerate-and-resolution-for-battlefield-4-on-xbox-one-and-ps4/ EA her iki konsol da da ayni cozunurluk ve frame rati hedefliyor.Oyunun her iki konsol icin final surumleri EA tarafindan onaylanmadikca asla bilinmeyecek.

XanthiN

29.9.2013 21:41:59

0

dingo egret!

29.9.2013 21:35:36

+2
XO versyonu bu durumdaysa belki 1080p 60 fps avantajıyla çıkabilir ps4 versyonu (buna pek ihtimal vermiyorum dice-EA politik davranıp xbox fanboyları küstürmezler). Ama yinede durum buysa korkarım ps4 dahi 1,5-2 sene sonra artık multiplatform oyunların kalitesinde düşüşe geçecektir. Bu konsollar biraz hayal kırıklığı oldu bende ama ps4ü sırf exc oynamak için alacağım.

BSC Misafiri

29.9.2013 21:33:55

+1
Tam saçmalık ya. Şimdi bu yeni nesil mi oluyor ? Btf 3 grafiklerini bile göremeyeceksek ne anladım ben yeni nesilden. İnşallah ps 4 de grafikler biraz daha iyidir.

CopyAndMony

29.9.2013 21:28:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: S_NM_Z Yemin ederim valve kadar zeki bi firma yok şu oyun piyasasında. Adamlar "sözde yeni nesil" konsolların bekleneni veremiceni anlayınca arka arkaya bombalarını patlattılar. Şu saatten sonra bir daha konsola oyun çıkarmicaz gibi (çok çok uçuk ama genede yapılma ihtimali olan) bi açılama yaparlarsa Ps4 biraz sarsılır ama Xbox One ın sonu kesinlikle gelir. Tabi bide bazılarının dediği gibi Ps4 ve X1 oyunlarının Amd nin yayınlıyca (adını hatırlamiorum) yeni yazılımla düzgün bi şekilde bilgisayarlara port edilebileceği söylenio ki, böyle bişey olursa Ps4 ünde sonu gelir :D Valla bu yazıklarım eminim çoğunuz için uçuk ve saçma teoriler olarak algılanabilir ama ben böyle bi olayın olma ihtimalini cidden yüksek buluyorum.
Valve Konsol yapmiyor isletim sistemi yapiyor ve microsoft gibi kendi degil disardan gelistirilsin istiyor. konsol dedigin mini pc üretici sahibi de valve degil.Asiri donanim isteyen oyunlarida yine Pc komponent toplaman veya pc´ye ihtiyac duyman demekdir ki burda stream ederek oyunu yine ya pc de ( steamOs ikinci bir isletim sistemi yükleyeceksin yada böyle valvenin belirledigi mini pc alacaksin Stream eTmek icin) Pc tarafinida Mobil taraf mahvediyor zaten Ipad ,tablet Akili telefonlar vs vs.

HTC Specialist

29.9.2013 21:24:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: S_NM_Z Yemin ederim valve kadar zeki bi firma yok şu oyun piyasasında. Adamlar "sözde yeni nesil" konsolların bekleneni veremiceni anlayınca arka arkaya bombalarını patlattılar. Şu saatten sonra bir daha konsola oyun çıkarmicaz gibi (çok çok uçuk ama genede yapılma ihtimali olan) bi açılama yaparlarsa Ps4 biraz sarsılır ama Xbox One ın sonu kesinlikle gelir. Tabi bide bazılarının dediği gibi Ps4 ve X1 oyunlarının Amd nin yayınlıyca (adını hatırlamiorum) yeni yazılımla düzgün bi şekilde bilgisayarlara port edilebileceği söylenio ki, böyle bişey olursa Ps4 ünde sonu gelir :D Valla bu yazıklarım eminim çoğunuz için uçuk ve saçma teoriler olarak algılanabilir ama ben böyle bi olayın olma ihtimalini cidden yüksek buluyorum.
Mantle, sadece GCN mimarili AMD kartlarda çalışacak, çığu oyun yapımcısının destekleyeceğini sanmıyorum EA firmaları dışında.

- The Stig -

29.9.2013 21:21:45

0
720p mi? şaka olmalı.

RedTurkei

29.9.2013 21:13:11

0
Aynı şeyler ps4 içinde ign tarafından söylendi x1 oldumu vurun gitsin objektif olun biraz

EagleTibet

29.9.2013 21:11:40

+1
Yemin ederim valve kadar zeki bi firma yok şu oyun piyasasında. Adamlar "sözde yeni nesil" konsolların bekleneni veremiceni anlayınca arka arkaya bombalarını patlattılar. Şu saatten sonra bir daha konsola oyun çıkarmicaz gibi (çok çok uçuk ama genede yapılma ihtimali olan) bi açılama yaparlarsa Ps4 biraz sarsılır ama Xbox One ın sonu kesinlikle gelir. Tabi bide bazılarının dediği gibi Ps4 ve X1 oyunlarının Amd nin yayınlıyca (adını hatırlamiorum) yeni yazılımla düzgün bi şekilde bilgisayarlara port edilebileceği söylenio ki, böyle bişey olursa Ps4 ünde sonu gelir :D Valla bu yazıklarım eminim çoğunuz için uçuk ve saçma teoriler olarak algılanabilir ama ben böyle bi olayın olma ihtimalini cidden yüksek buluyorum.

anomaly

29.9.2013 21:07:32

0
Yok arkadaş yok x1 çok kötü oldu Ryse son of rome 150.000 poligondan 80.000 poligon-*--*-a düşmüş şimdi de bf3. oha poligon----------------a yasak kelime

TheDC

29.9.2013 21:01:50

0
Ps4'te 1080p çözünürlük desteği vardır umarım.Ps3'ten ne farkı kalıyor ki o zaman ? Bu arada xbox one hakkında ne kadar kötü açıklamalar geliyor öyle. Controller Berbat Exc. oyunu bile 900p %50 daha güçsüz daha neler görecez bakalım.

xanty

29.9.2013 21:01:05

+3
konsol kullananlar için üzüldüm açıkçası. Aynı oyuna 2 kat para verip daha kötü grafiklerle oynamak çok sıkıcı olsa gerek.

CopyAndMony

29.9.2013 20:38:03

0
yorumlari okudumda pc bukadar mi rezil ederler bu duruma düsürürler pc sadece oyun makinasi mi sirf oyun icinmi ? bu alet pc´yi savunanlara diyorum. konsolun avantajini ne pc sagliyor ,pc de nede konsolun avantajini sagliyor. oynayacak olan her iki platformu da alir.tek odak noktalari oyunlar degilm arkadas size ne donami su bu , sistemi sudur budur profesör oldular. Bu ekranlara biraz uzak bakin o zaman görmesinin aa eksikligini (inanmayan denesin gercek)

GorkemM1903

29.9.2013 20:36:19

-3
quote:

Orijinalden alıntı: GorkemM1903

Bir kaç ay önce 450 tl olan ps3 şuan dövizden dolayı 700 tl. Ps4 1500 ü geçermi acaba
Beni eksileyen merkez bankası çalışanları

BSC Misafiri

29.9.2013 20:31:16

+7
sene olacak 2014 hala 720p oyun oynayanlar var.

BSC Misafiri

29.9.2013 20:31:12

+4
boşuna savuncam diye kendinizi paralamayın. sony de microsoft da ucuz konsol çıkartcam diye dandik sistemler çıkartcaklar. daha çıkış döneminde bile 1080p 60 fps duyurulan oyunların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. yeni nesilde de konsolcuların standartı 30 fps olcak.

TheBladeRunner

29.9.2013 20:28:36

-4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri pc ler senelerden beri 1080p 60 fps oynuyor. konsol savunucuları bu habere ne diyecekler bakalım. bence boşuna zamanlarını tüketiyorlar. 30 fps olsaydı keşke zaten gözün algıladığı da o :D ben dedim konsollara 720p gelecek diye hiç biri inanmadı. şimdi sıra sony cilerde. Bizede mi 720P :( AMD 4k ekran kartını duyurdu. yakında pc ler 4k konsol 0.5K :D PC Forever.
4k dan bahseden sahis.R290 cok guclu bir kart ama Deep Down,Infamos Second Son ve KZSF gibi yuksek seviye gorsellere sahip oyunlarda 4k da yalan olur.Ha su an ki dx11 oyunlari ni 30fps uzeri verebilir bisey diyemem.Bir arti lutfen gercekci olalim 4k tv ve monitorler dahi servet niteliginde.Bu teknolojini oturmasi en az 3-4 sene yani alinabilir duzeye gelmesi.Sen su an 4k 60fps oyun oynuyacagim diyosan 20.000TL ni hazir et.Tabi varsa :)

GorkemM1903

29.9.2013 20:23:51

-3
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55
alıntı:

Orijinalden alıntı: GorkemM1903

alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

pc ler senelerden beri 1080p 60 fps oynuyor. konsol savunucuları bu habere ne diyecekler bakalım. bence boşuna zamanlarını tüketiyorlar. 30 fps olsaydı keşke zaten gözün algıladığı da o :D ben dedim konsollara 720p gelecek diye hiç biri inanmadı. şimdi sıra sony cilerde. Bizede mi 720P :( AMD 4k ekran kartını duyurdu. yakında pc ler 4k konsol 0.5K :D PC Forever.


400 dolarlık şeyle kaç bin dolarlık şeyi karşılaştırıyorsunuz ya. Sen 400 dolara topla bakıyım bir pc.

Emin ol onda bf4'ü oynatacak, sağlam bi donanım bile yoktur.Trollüyor işte aklınca, bsc hesabıyla.
Aynen öyle. 4k çıkınca kaç kişi alabilecek acaba

akabeyss

29.9.2013 20:22:57

0
yeni nesil konsollarda 4k yı tartışırken...

GT_55

29.9.2013 20:19:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: GorkemM1903

400 dolarlık şeyle kaç bin dolarlık şeyi karşılaştırıyorsunuz ya. Sen 400 dolara topla bakıyım bir pc.
Emin ol onda bf4'ü oynatacak, sağlam bi donanım bile yoktur.Trollüyor işte aklınca, bsc hesabıyla.

GorkemM1903

29.9.2013 20:14:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri pc ler senelerden beri 1080p 60 fps oynuyor. konsol savunucuları bu habere ne diyecekler bakalım. bence boşuna zamanlarını tüketiyorlar. 30 fps olsaydı keşke zaten gözün algıladığı da o :D ben dedim konsollara 720p gelecek diye hiç biri inanmadı. şimdi sıra sony cilerde. Bizede mi 720P :( AMD 4k ekran kartını duyurdu. yakında pc ler 4k konsol 0.5K :D PC Forever.
400 dolarlık şeyle kaç bin dolarlık şeyi karşılaştırıyorsunuz ya. Sen 400 dolara topla bakıyım bir pc.

GorkemM1903

29.9.2013 20:12:42

-3
quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede simdi ps3 sahibi olanlar bence bf4 de 720 p 16 kisi rahat oynarlar niye ps4 aliyorsunuz ? bir sürü kazik yiyorsunuz tr sartlarinda ,
Bir kaç ay önce 450 tl olan ps3 şuan dövizden dolayı 700 tl. Ps4 1500 ü geçermi acaba

BSC Misafiri

29.9.2013 20:11:56

0
Sorun Frostbite 3'de mi , DICE'ın optimizasyonunda mı yoksa Xbox One'da mı ?

BSC Misafiri

29.9.2013 20:11:54

0
Kafa yormaya gerek yok AMD'nin BF4 hediyeli kartlarından al tepe tepe kullan hadi hayırlı uğurlu olsun .

BSC Misafiri

29.9.2013 20:11:46

-3
pc ler senelerden beri 1080p 60 fps oynuyor. konsol savunucuları bu habere ne diyecekler bakalım. bence boşuna zamanlarını tüketiyorlar. 30 fps olsaydı keşke zaten gözün algıladığı da o :D ben dedim konsollara 720p gelecek diye hiç biri inanmadı. şimdi sıra sony cilerde. Bizede mi 720P :( AMD 4k ekran kartını duyurdu. yakında pc ler 4k konsol 0.5K :D PC Forever.

Kreuger

29.9.2013 20:10:14

0
simdi ps3 sahibi olanlar bence bf4 de 720 p 16 kisi rahat oynarlar niye ps4 aliyorsunuz ? bir sürü kazik yiyorsunuz tr sartlarinda ,

TheBladeRunner

29.9.2013 20:04:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ .
" muhtemelen 720p + 64 süzer + upscale 1080p olacak" Bu dedigin Xbox One icin gecerli PS4 icin degil.Ha dersenki Xbox One i yedirmemek icin PS4 u de bu seviyede tutacaaklar anlarim cunku pc icin onerilen gpu dahi 7870 galiba olayin ozunu kavramissindir.

Tall Man

29.9.2013 20:01:32

-1
Balon daha çıkmadan patladı

GT_55

29.9.2013 19:59:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

Valla hacım, twitter'dan adamların kendi yaptıkları açıklamaları, konsolu deneyen kişilerin açıklamalarını baz almayacaksan yapacak bir şey yok. Konsol daha çıkmamışken adamların ortaya ilan verip ''64 kişi 1080 kastırıyor bizde 24 kişi 720p açtık 60fps oynattı ehuehehe hadi pre-order yapın'' demelerini bekliyorsan daha çok beklersin Kimse resmi açıklama yapmaz konsol ve oyun ikisi çıkana kadar... daha AMD yazmıyor 290 model kartın tam özelliklerini, Sony kalkıp pre-order rekoru kıran konsoluna 720p açar diyecek değil herhalde...
Twitter'da 720p'den daha yüksek çözünürlükde çalışacağı söylendi.Sen hangi twitter'a baktın.

TheBladeRunner

29.9.2013 19:55:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_
verdigin kaynaklarin hic birinde ps4 de final halinin 720p de calisacagini soylemiyor.PS4 un 720p de calisan "Alpha" versiyonlarinin pc ile kiyaslamasi yapiliyor.Bu da kisiden ksisiye degisir mesela BSC ps4 gameplay e "daha once soylendigi gibi hic de kotu degil" dedi.Bu gameplay de off screen cekilmis bi goruntu.Oyunun yapimcisi tweet le di.PS4 versiyonu cok daha yuksek cozunurlukde calisacak diye. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=687839

GT_55

29.9.2013 19:46:46

-4
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

kaynak gosterebilirmisin?
Kaynak kendisi.. Revo bir zahmet resmi açıklama göster.Ordan burdan duyulan söylentiler oluşan, haberleri kaynak olarak gösterme bi zahmet.

BSC Misafiri

29.9.2013 19:45:34

+3
Arkadas konsol dedigin turkiyede luks yurtdisinda ise bir opsiyon bize pahali geldigi icin luks kapsamina giriyor. yani konsol daha zayif bilmem ne olayina girmenin manasi yok. Cani isteyen istedigi yerde oyun oynar. Madem oyun istedgin performansi konslda vermiyor pc de oyna. Aylardir hep ayni seyler konusuluyor bayildik artik.

BSC Misafiri

29.9.2013 19:45:32

0
7850 ? nereden edindiniz bu bilgiyi ?

GT_55

29.9.2013 19:45:03

+1
Ps4'ün gpusu 18 compute unit'ten oluşuyor.Normalde 20 cu ama 2'si işletim sistemine ayırılmış.7850 16 CU'dur.Şimdi anlayabildiniz mi?Ayrıca iki gpu arasında %50 fark var baktığımız zaman, aslında bunu sadece ben söylemiyorum, oyun yapımcılarıda söylüyor.Microsoft bile üstü kapalı kabul etti bunu.

TheBladeRunner

29.9.2013 19:42:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ extra, PS4'de de 720p olacağı çoktan açıklandı zaten, bilginize
kaynak gosterebilirmisin?

TheBladeRunner

29.9.2013 19:38:46

-2
quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol
PS4 de modlu bir 7870 gpu su bulunuyor 7850 16CU 1024 sp PS4 gpu su custom 7870 18CU 1152sp.Sence hangisi daha guclu?

smalsrol

29.9.2013 19:35:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Ps4'te rahatlıkla full hd 60 fps'de çalışabilir.Eğer dice sırf eşit olsun diye, aynı yaparsa ps4 %50 boşta çalışacak demektir.Ben bunu kabul etmiyorum.Xbox360 versiyonları genelde ps3'ten daha iyi aa ve çözünürlük sunuyordu.Şimdi aynı şeyleri ps4 versiyonu içinde yapmaları lazım.Ps4 kullanıcılarının hakkıdır bu.

Misal 7870 ile 7770'in bf3 performansına baktığımız neden neden böyle dediğimide anlamış olacaksınız.İşte tablo.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın



http://www.anandtech.com/bench/product/777?vs=857
7870 ile 7770 i örnek vermişsin ama birincisi ps4ün gpu su 7850 ayarında, hatta 7850 den bile daha düşük olucagı söyleniyor. İkinci, en uyuz kaptıgım şey birisi konusurken kafadan yüzde vermesidir :)

bloodTime

29.9.2013 19:34:17

+1
xbox 720p 60 fps ıse ps4 nasıl oluyo da 1080p 60 fpsde çalışacak bunu adam gibi izah edebilen var mı? ...ya bu oyun ps4 odaklı neredeyse ps4 exc olacak ya da ps4 xbox one'ye göre çok daha iyi bi konsol olacak.... 720p ile 1080p öyle göründüğü gibi birbirine yakın değerler değildir aralarında katça piksel farkı vardır ve makinayı neredeyse 2 kat daha fazla zorlarlar...şu piksel olayını hafife alan arkadaşlar var, hele hele 4K'yı...biraz bu teknolojiyi araştırın ki ilerde hayal kırıklıgı yaşamayasınız...

BSC Misafiri

29.9.2013 19:33:42

-1
ahhahaahaha :D yeni nesile bak 720P Cik :D yazık :D

BSC Misafiri

29.9.2013 19:33:34

0
Böyle devam ederse insanlar PS3 ve Xbox 360'la devam edecekler...

BSC Misafiri

29.9.2013 19:33:33

+2
çare drogba

smalsrol

29.9.2013 19:31:58

0
Dediğim çıktı, yeni nesil = fiyasko.

TheBladeRunner

29.9.2013 19:22:28

+1
fazla gaza gelmeyelim haberin orjinali su: "According to said EA rep, the Xbox One retail version of the game will still run at 720p , 60 fps, the same as the alpha version showcased at Eurogamer Expo." Japonca bilen bir NeoGaf kullanicisinin tam olarak cevirisi su: "EA??????????????????????720P? 60fps??? EA no tantoosha ni (from the EA Person in Charge) kiita (I heard) tokoro hon (When asked) ? demo wa (that the alpha demo) seihinhan to onaji (same as the retail version) 720 P de 60 fps o jitsugen (will achieve 720p, 60 fps). "I heard from the EA person in charge when I asked that the Alpha demo achieves 720p, 60 fps, same as retail version" Simply don't use google translator. Turkcesi su:EA den yetkili bir isimden duydugum kadari ile final versiyonu Apha versiyonu gibi 60fps akacak. Yani resmi bir dilden bir onaylama soz kkonusu degil. PS4 kismi ile ilgili haber su:"Both the Xbox One and PS4 version of Battlefield 4 were demonstrated running at 720p resolution and 60 FPS, but as confirmed by Frostbite Technical Director Johan Andersson on Twitter, it runs at a higher resolution in the PS4 developer environment and the final resolution will be apparent when the game will launch." PS4 de cok daha yuksek cozunurlukde olacakmis ama yinede oyunu cikarmadan once optimizasyon oncesi belirlenecekmis.PS4 1080p 60 fps rahat rahat oynatir.

Gkn89

29.9.2013 19:06:31

+1
Çare ps4

2K

29.9.2013 19:03:43

+1
Bu nesilde de yaşadığımız oyunların konsol sürümlerinin PC'ye göre daha bulanık olması olayı yeni nesilde de devam edecek olması gerçekten kabul edilemez bir şey benim için bu nesilde beni en çok rahatsız eden buydu.Bakalım PS4 de haberleri nasıl gelecek adam özellikle Xbox One diyerek belirtmiş eğer PS4 de daha iyi görsellik sunuyorsa konsolların galibi bellidir ama Xbox One sürümü ile PS4 sürümü aynı seviyede çalışacaksa BF4 için tek adres PC.

GT_55

29.9.2013 19:03:28

-1
Ps4'te rahatlıkla full hd 60 fps'de çalışabilir.Eğer dice sırf eşit olsun diye, aynı yaparsa ps4 %50 boşta çalışacak demektir.Ben bunu kabul etmiyorum.Xbox360 versiyonları genelde ps3'ten daha iyi aa ve çözünürlük sunuyordu.Şimdi aynı şeyleri ps4 versiyonu içinde yapmaları lazım.Ps4 kullanıcılarının hakkıdır bu. Misal 7870 ile 7770'in bf3 performansına baktığımız neden neden böyle dediğimide anlamış olacaksınız.İşte tablo. http://www.anandtech.com/bench/product/777?vs=857

orh01

29.9.2013 19:01:13

+2
bf4 içinde ps4 e umut baglamayın xbox one da 720p de 60 fps yaptılarsa bu oyunun ps4 de 1080p 60 fps olarak cıkmasına imkan saglamazlar. Bu sebeple xbox one ps4 ü de geriye cekmiş oluyor.Keske one hiç cıkmasa da biz yolumuza ps4 le devam etsek.

oyuncucocuk

29.9.2013 19:00:37

+1
en iyisi pc arkadaş ama illaki konsol alacağım diye yırtınırsan PLAYSTATİON.

GorkemM1903

29.9.2013 18:59:14

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: GorkemM1903<br> <br> 720p ne arkadaş 60 fps olması için mi yeni nesil konsol alıcağım ? Sen ilk 1080p 30 fps yap daha sonraki oyunlarda optimize ile 60 fps ye çıkmaya çalış. 6 sene yine 720p içinmi bekledik ?<br> <br> Edit:60 fps uğruna oyunu kısmışlar resmen<br> </blockquote><br> 60 fps olması 720p'den dah onemlı ama bu 720p'nin haklı oldugu anlamına gelmez .ama saçmalık yani yeni nesil lan bu bf3 kaltiesinde yunu oynatamıyor<br> 64 kişi ve 60 fps ıcınmı 500 dolar vercem
Yalnız birtek 720p değil kaplamalardanda kısmışlar. Şahsen savaş oyunlarına 30 fps daha çok yakışıyor. 60 fps rpglerde çok hoş duruyor.

hamitkursun

29.9.2013 18:55:07

+1
Dandik ekran kartı koyarsan olacağı budur. PS4te de aynı olursa yuh artık yeni nesil bu mudur arkadaş. DICE'ın beceriksizliği de olabilir hemen karamsarlığa da düşmemek lazım.

mc994

29.9.2013 18:46:46

+3
Tek umut =PS4

Opricnik

29.9.2013 18:44:11

+3
quote:

Orijinalden alıntı: GorkemM1903 720p ne arkadaş 60 fps olması için mi yeni nesil konsol alıcağım ? Sen ilk 1080p 30 fps yap daha sonraki oyunlarda optimize ile 60 fps ye çıkmaya çalış. 6 sene yine 720p içinmi bekledik ? Edit:60 fps uğruna oyunu kısmışlar resmen
60 fps olması 720p'den dah onemlı ama bu 720p'nin haklı oldugu anlamına gelmez .ama saçmalık yani yeni nesil lan bu bf3 kaltiesinde yunu oynatamıyor 64 kişi ve 60 fps ıcınmı 500 dolar vercem

oyunbilgini57

29.9.2013 18:37:30

0
720p ve 60 FPS Ultra ayarlar için mi yoksa Medium için mi ? Low'dan söz etmiyorum bile .

BSC Misafiri

29.9.2013 18:34:31

+1
2000 TL'lik PC'de 1080P Full ayar(4xAA 16xMSAA,Very High) 30-60 fps arası rahat rahat onanır :D. Xbox One da 720p :D

BSC Misafiri

29.9.2013 18:34:26

+1
PS4'ü söylemediğine göre bir iş var galiba PS4 daha iyi .

BSC Misafiri

29.9.2013 18:33:37

+5
PC'de 1080P 60 fps ile BF3 rahat oynayabiliyorsak BF4 de çok kasmayacaktır diye düşünüyorum. Yeni nesil konsolların gücü 1-2 sene sonra PC'nin çok gerisinde kalacak ama özel oyunlarla her daim ayakta duracaklar.

BSC Misafiri

29.9.2013 18:33:35

+1
nopr0blem :) PC'ye alacağız zaten konsolda nasıl beceriyorsunuz oynamayı anlamadım zaten rekor kıran ve Battlelog'da ki dereceye giren konsol oyuncularına helal olsun valla :)

BSC Misafiri

29.9.2013 18:33:27

+2
30 FPS de 1080p olsa daha iyi olurmuş bence ama sorun yok zaten Battlefield PC için yapılmış bir seridir tüm oyuncu kitlesine hitab edilmesi için konsola gelmiş ve ilk Bad Company ile de bunu başarmıştır . Battlefield'ın ana vatanı PC'dir .

AutumnRain

29.9.2013 18:31:24

0
Lowdadır bir de

Fearless_tr

29.9.2013 18:29:56

0
iki platformdada ayni kalite olsa ps4tede 720 p 60 fps derdi hadi xboxculara gecmis olsun valla son zamanlarda xbox alsammi diyorum bu haberle kesinlikle fikrim sabitlesti ps4 forever

mamy12

29.9.2013 18:27:35

0
bence 1080p yapıp 30 fps olsa daha iyi olurdu gerçi bildikleri bişi var herhalde bilemiyorum çıkınca görücez. PC versiyonu benim için asıl önemli olan.

CrazyToonz

29.9.2013 18:26:58

0
"Yeni Nesil"

CoreGame

29.9.2013 18:14:15

+1
Game Spark'ta belirtilenlere göre Battlefield 4'ün Xbox One sürümü, PC'ye oranla biraz bulanık görünüyormuş. Ayrıca söylenilene göre oyunun Xbox One sürümünde daha düşük çözünürlüklü dokular kullanılmış. Xbox one cöp ps4 ü görelim bakalım daha iyi olacaktır ihs

BSC Misafiri

29.9.2013 18:13:05

0
Bende diyodum yeni nesile geçsem mi diye gerek yokmuş ps3 720p devam:)

Noctis_Strife

29.9.2013 18:08:27

0
Yani konsollardaki Battlefield 3 gibi görünecek ama 64 kişi+60FPS destekleyecek, fena değil diyeceğim ama 399$ satılmıyor alet...

whisper242

29.9.2013 18:02:47

+1
Xboxta normal önemli olan ps4 bu arada oyunun kapak fotoğrafını güncelleyin artık.

GorkemM1903

29.9.2013 17:58:45

0
720p ne arkadaş 60 fps olması için mi yeni nesil konsol alıcağım ? Sen ilk 1080p 30 fps yap daha sonraki oyunlarda optimize ile 60 fps ye çıkmaya çalış. 6 sene yine 720p içinmi bekledik ? Edit:60 fps uğruna oyunu kısmışlar resmen

GT_55

29.9.2013 17:57:12

+1
Ps4 ne alemdeymiş.Malum %50 daha güçlü bir konsolda 1080p oynamak hakkımızdır.

hasretbitmez

29.9.2013 17:55:18

+1
xbox one değil xbox ban , olması lazım konsolcuğun.

Rogue Agent

29.9.2013 17:53:47

-8
çöp
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 4 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
191 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız