Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Artık DLC Satın Almamak Gerekiyor!

 
    Aslında bu makaleyi yazmamın sebebi sadece benim kişisel düşüncelerim değil. İnternette onlarca oyuncunun artık DLC sisteminden (indirilebilir içerik) bıkıp usandığına şahit oluyorum. Buna rağmen yine herkes indirilebilir içeriklere akın etmeye devam ediyor. Oyunlara dünyanın parasını verdikleri yetmezmiş gibi oyuncular bir de indirilebilir içeriklere ilk günden Season Pass gibi sistemlerle para saçıyorlar. Electronic Arts’ın 1 yılda DLC’lerden 1 milyar dolardan fazla gelir beklediğini düşünürsek sanırım bu sistemin kolay kolay bitmeyeceğini de söyleyebiliriz.
 
    Her şeye rağmen yine de bu sisteme tepki göstermek gerektiğini düşünüyorum. Özellikle indirilebilir içerik furyasından önce oyuncu olmuş kişilerin çoğu da bu “sömürü” sistemine (siyasal bir tabir gibi oldu ama tam anlamıyla ne demek istediğimi anlatıyor) karşı bir tavırda olmalılar. Neden mi? Çünkü eskiden ücretsiz olan şeyler şimdi parayla satılıyor. Hatta eskiden ücretsiz olarak sunulan içerikler şimdi ücretli olarak sunulanlardan daha fazlasını veriyordu.

    Resident Evil 2’yi hatırlıyor musunuz? Hatırlamayanlara bu oyunun extra içeriklerini anlatayım. İki disk olarak gelen oyunda Leon Scott Kennedy ve Claire Redfield’in öyküsü anlatılıyordu. Her iki diskte de aynı mekanlarda, bambaşka maceralar yaşıyorduk. Yani iki farklı senaryoyu tek bir fiyata oynama şansımız vardı. Ayrıca oyunu bitirdikten sonra aynı senaryoları daha zorlu bir şekilde, farklılıklarla oynuyorduk. Fazladan açılan karakterler, silahlar gibi şeylere değinmiyorum bile. Yani bu oyunu aldıktan sonra hiç abartmadan söylüyorum haftalarca oynayabilirdiniz. Ne de olsa karşımıza çıkan tonla farklı içerik sayesinde oyunun ömrü fazlasıyla uzuyordu. Böyle bir oyuna 50-60 dolar vermek (ki o zamanlar ülkemizde orijinal oyun kültürü hiç yoktu) şu an özlem duyduğumuz bir şey.

    Şimdi şöyle düşünün: Resident Evil 2’de Claire’in senaryosunu oynamak için fazladan 20-30 dolar ödüyorsunuz. Ayrıca her iki karakterin B senaryoları da 10-15 dolara satılıyor ve bu nedenle oyunun fiyatı da doğal olarak 2 katına çıkıyor. Sinirlenirdiniz öyle değil mi? Aslında oyun bugün çıksa ve siz hep bu DLC sistemini görmüş bir kişi olsanız sinirlenmezdiniz; çünkü alışmış olurdunuz. Buna karşın eskiden böyle harika içerikleri ücretsiz oynamış kişilerin şimdi bu sisteme sempatiyle bakması mümkün mü?

    Tabi eskiden de oyunların senaryolarına fazladan içerik sağlayan yöntemler vardı. Mesela The Elder Scrolls’a ek içerik çıkardı. Bu içerikler en az ana senaryo kadar geniş ve tamamen yeni içerikler sundukları için bunlara para vermek insanı üzmezdi. Geliştiricilerin “ek paket” mantığının altında yeni bir oyunda yenilikler sunmak zorunda oldukları fikri yatardı. O nedenle fazla yenilik yapamadan yeni senaryolar sunmak istediklerinde “ek paket” çıkarırlardı. Şimdiyse “yenilik” kavramı resmen anlamsızlaştı.

   Eskiden gizli içerikleri açmak için zamana karşı yarışmak, zorlu düşmanları öldürmek veya etrafı delicesine araştırmak gerekirdi. Yani “emek” vermeniz ((bu sözcük de korsan içerik paylaşılan forumlarda değersizleşti) gerekirdi. Şimdiki oyunların çoğunda ise bu içerikler ücretli olarak satılıyorlar. Dark Souls, The Elder Scrolls, Fallout veya The Witcher gibi oyunlarda eskilerin verdiği o keşif, emek ve zorlayıcılık hissi hala bulunuyor, ama oyunların çoğu için benzer durumlar geçerli değil.

 
   Tabi bu durumda oyun şirketlerinin aç gözlülüğü, halka açılma, hissedarların ağırlığının artması gibi etkenler de var. Artık daha az maliyetle, daha fazla para kazanma mantığı gerek Batı’ya gerekse de Japonya’da hakim oldu. Firmalar bağımsızlıklarını kaybettiler ve geliştirici ekipler pazarlama departmanlarının elinde oyuncak oldular. Call of Duty’de modern savaşlara ilk aşamada izin vermeyen Activision, Shadow of the Damned’ın Kafka’nın Şato adlı öyküsünden esinlenmiş derin senaryosunu kaçırılan kız-kovalayan erkek senaryosuna baskıyla dönüştüren Electronic Arts bu duruma örnek olarak verilebilir. Geliştiriciler artık pazarlama departmanı nasıl isterse öyle oyunlar geliştirmek zorundalar. Mass Effect ve Dragon Age gibi oyunların “efsane” olabilecekken nasıl da EA tarafından sömürüldüğünü hatırlayın! Yine de sadece bu firmaları suçlamamak gerek. Daha küçük çaplı firmaların hemen hemen hepsi benzer durumdalar.

    Sonuç olarak artık yeni karakter, harita, giysi ve şapka gibi şeyler için harcama yapmamak gerek. Yoksa Call of Duty, Assassin’s Creed ve Battlefield gibi oyunları toplamda en az 120 dolara oynamaya devam edeceğiz. Üstelik hakkımız olan içerikler yerine 5-6 saatlik senaryo modları kaderimiz olacak. Oyun firmalarını tek durduracak şey ise biz oyunculardan başkası değil. Tek yapmamız gereken CD Projekt gibi harika içerikleri ücretsiz veren geliştiricileri desteklemek.

Fazladan Bir Örnek Daha:
     Call of Duty: Ghosts’a Steam’de bir bakın isterseniz. Serinin yeni oyunu Advanced Warfare piyasaya çıkmaya hazırlanırken bu oyuna ait indirilebilir içerikler (skinler vb de dahil) 320 TL’ye satılıyor. Halbuki oyunun normal fiyatı 99 TL. Neden şikayet etsem bilemiyorum. Hangi birinden şikayet etsem bilemiyorum. Ülkemizdeki oyun fiyatlarından mı? Firmaların aç gözlülüğünden mi? Yoksa aşağıdaki saçmalıktan mı?
 
 Call of Duty: Ghosts İndirilebilir İçerikleri
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
Kevin Spacey, Kendisini Oyunda Gördüğünde Çok Şaşırmış Dragon Age Yapımcısı: "Skyrim, RPG Oyunlarını Tamamen Değiştirdi"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dosta1

30.6.2015 12:54:00

0
dlc ler oyuncuları bölüyor rekabeti ve eğlenceyi yok ediyor sezon pass aldım adwanced warfare oyununa oyuncu yok arkadaş mw2 de de 1 dlc almıştım aramalarda oyuncu çıkmıyor bundan sonra dlc falan almam resmen para tuzağı oyuncu düşmanı bir mantık

Roxy.

13.12.2014 17:14:33

0
Crysis'e Türk oyunu diyen var, yapımcısının Türk olması Türk oyunu olduğunu göstermez.

byprotein

23.11.2014 02:21:37

-1
bide korsancılara kızarlar biz ne kadar yanlışsak onlarda yanlış

Charles Bartowski

17.11.2014 17:05:11

0
burada mesele dlc'lerin parayı haketmesi değil dlclerin oyunu tamamlaması. BF3'te dlc almadan oynanan harita sayısı az dlc ile bu sayı yeterli sayıya ulaşıyor. Bu durumda dlc ekstra içerik değil tamamlayıcı içerik oluyor. Dlcler oyunun ömrünü uzatıyor doğrudur katılıyorum ama şöyle bir durum da var; ücretsiz dlc. Madem oyuncuyu düşünüyorsun dlclerin bir kısmını ücretsiz dağıt. Tamamını da istemiyoruz sonuçta ona da emek harcanıyor adamlar ordan da kazansın ama 5 dlc getiriyorsan 2 tanesi ücretsiz olsun. Madem oyununu düşünüyorsun paradan önce oyuncuyu düşün. Bu konuda Payday 2 gayet iyi bir örnektir. Hem ücretsiz hem ücretli dlcleri vardır. Dlcler çok fazla ek özellik getirmese de oyuncular alıyor. Dlc kavramına karşı olmama rağmen ben de 1-2 tane aldım çünkü oyun dlcyi hakediyor. Haketme kriteri dlc veya oyunun kalitesi değil oyuncuya verdiği değer. Son olarak bir örnekle bitireyim; Mass Effect 3 en sevdiğim oyunlardan biridir, oyunun Citadel diye bir dlcsi var içerisinde serinin en iyi ve en zevkli görevlerinin yanında birsürü karakter ile çok iyi diyaloglar var. Bu dlc oyuna birşey katmıyor oyunu tamamlıyor. Bu dlc olmadan oyun gerçekten çok anlamsız bitiyor ama bu dlc sahipleri en iyi görevleri yaparak bitiriyor oyunu.

firebird1150

17.11.2014 15:57:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Tigerspeed Kapitalist düzen dünyada engellenemez bir biçimde arttı.Çok fazla yiyen hırsız aklanırken az yiyen hapsi boyluyor mantığı var artık.Oyunda hakkettiğinden fazla para almayı geçtim hangi şeyde sömürme yok.İnsanoğlunun bu para hırsı büyük bir felaket gelmeden akıllanamaz ; zaten felaket gelse sistemler çökse bile belli süreliğine format atmış gibi olur sonra bu düzen yine doğar.Oyunda hakkettiğinden fazla para almayı geçtim hangi şeyde sömürme yok.İnsanoğlunun bu para hırsı büyük bir felaket gelmeden akıllanamaz.En misal önceden maçları açık tv ler verirdi.Sonra reklamsız veriyoruz diye x kanalı aldı sonra o x kanalı paralı oldu.Daha sonra y kanalı daha kapsamlı bir biçimde hepsini aldı sonra avrupa maçlarına da bu sıçradı.Daha önce reklamsız seyredilsin diye verilen maçlar şimdi z kanalında maç içinde sanal reklamlarla veya ekran küçültmeyle veriliyor.Yani sistem reklamsız maç yayınlanması için ki ( tüm kanallar bile açıkken ) !! decoder parası verilmesinden çıktı reklamlı tüm maçları parayla izle politikasına geldi.Decoderler bile aynı film paketi belgesel paketi spor paketi cart paketi curt paketi !! Arkadaş ben decoderi almışım aç işte hepsini !! Ama olmaz Sömürü düzenine uymaz !! Sonra vay efendim spor neden böyle.Yada hak eden işçinin parasının %50 sini yesin işveren sonra dünya neden böyle.Para kazanma hırsıyla emek hırsızlığı yapıp hak yiyen insanlara dur demeyen sistemler olduğu sürece fakirler torrent'inde dibini görüyorlar yolsuzluğun da.Bir laf vardır yeterince aç yaratırsan sistemi istediğin gibi yönetirsin.Çünkü o insan artık senin olur.Dürüst namuslu kişiye ENAYİ ve SAF konumunda işi bilmez gözüyle bakılıyor ama her türlü oyunu yapıp başkaların hakkını çalan insanlara İŞİ biliyor AKILLI adam damgası giydirirse insanoğlunun b..k çukuruna hızlı dalışı başlamış demektir.

NOT : Konuştuğumu siyasete çekmeyin lütfen ben tüm dünyada olan insanoğlunun açgözlülüğünden kaynaklanan sistemden bahsediyorum.
kardeş senin gibi insanlar hala dünyada kalmı ya, hacı dikkat et cıa seni kominist diye damgalayıp yok edebilir gerçi onların gözünde tüm fakirler kominist ama sen gerçekten çok bilinçlisin. keşke bu dünyada senin gibi insanlar olsaydı inan bana dünya cennet olurdu

Virtual Reality

15.11.2014 16:48:09

-1
DLC ye verilen parayı, Battlefield serisi dışında hak eden yok. Battlefield harita paketleri gerçekten verilen parayı hak ediyor. Oyunun çıkışında zaten bir dünya harita oluyor, birde DLC başına 4 harita sahibi oluyoruz. 4-5 harita paketi DLC si sonunda harita ve silaha boğuluyoruz. Battlefield serisi 6 ayda sıkacağına, harita DLC leri sayesinde 2 sene hatta 3 sene sıkmadan kendini oynatıyor. Battlefield Premium dışında daha bugüne kadar hiç bir oyunun DLC sine para vermedim ve bu sisteme de karşıyım. Battlefield gibi olacaklarsa olsun ama çoğu oyun yapımcısı bu şekilde değil. O yüzden DLC ye hayır.

BSC Misafiri

10.11.2014 11:46:28

0
Commodore zamanının oyuncusuyum ömrümde bir kere dlc aldım(bf4 premium) ondan da bin pişman oldum.Daha da dlc almam.Ama alanlar çok olduğu için bu çark maalesef dönmeye devam edecek.Ha verilen parayı hak eden işler vardır,onların alınması iyi işi desteklemek olur ama mesela CoDAW 'da zombi modu oyunda var,adamlar oyundan çıkarıp sezonluk geçişin içine koymuşlar.Bu sömürücülüktür,vampirliktir,ayıptır.Ben hiç bir zaman desteklemedim dlc olayını,kan emicilikten başka birşey değil.Zaten bu sömürü zihniyeti yüzünden de artık EA Activison gibi yayımcıların oyunlarını korsan indirmeyi ciddi şekilde düşünüyorum.

Charles Bartowski

8.11.2014 14:37:11

0
EA bu işi çok abartıyor BF alıyorsun Dlc'siz harita sayısı az. Dlc silahlarının yanında normal silahlar oyuncak gibi kalıyor.

Tigerspeed

8.11.2014 02:46:08

+1
Kapitalist düzen dünyada engellenemez bir biçimde arttı.Çok fazla yiyen hırsız aklanırken az yiyen hapsi boyluyor mantığı var artık.Oyunda hakkettiğinden fazla para almayı geçtim hangi şeyde sömürme yok.İnsanoğlunun bu para hırsı büyük bir felaket gelmeden akıllanamaz ; zaten felaket gelse sistemler çökse bile belli süreliğine format atmış gibi olur sonra bu düzen yine doğar.Oyunda hakkettiğinden fazla para almayı geçtim hangi şeyde sömürme yok.İnsanoğlunun bu para hırsı büyük bir felaket gelmeden akıllanamaz.En misal önceden maçları açık tv ler verirdi.Sonra reklamsız veriyoruz diye x kanalı aldı sonra o x kanalı paralı oldu.Daha sonra y kanalı daha kapsamlı bir biçimde hepsini aldı sonra avrupa maçlarına da bu sıçradı.Daha önce reklamsız seyredilsin diye verilen maçlar şimdi z kanalında maç içinde sanal reklamlarla veya ekran küçültmeyle veriliyor.Yani sistem reklamsız maç yayınlanması için ki ( tüm kanallar bile açıkken ) !! decoder parası verilmesinden çıktı reklamlı tüm maçları parayla izle politikasına geldi.Decoderler bile aynı film paketi belgesel paketi spor paketi cart paketi curt paketi !! Arkadaş ben decoderi almışım aç işte hepsini !! Ama olmaz Sömürü düzenine uymaz !! Sonra vay efendim spor neden böyle.Yada hak eden işçinin parasının %50 sini yesin işveren sonra dünya neden böyle.Para kazanma hırsıyla emek hırsızlığı yapıp hak yiyen insanlara dur demeyen sistemler olduğu sürece fakirler torrent'inde dibini görüyorlar yolsuzluğun da.Bir laf vardır yeterince aç yaratırsan sistemi istediğin gibi yönetirsin.Çünkü o insan artık senin olur.Dürüst namuslu kişiye ENAYİ ve SAF konumunda işi bilmez gözüyle bakılıyor ama her türlü oyunu yapıp başkaların hakkını çalan insanlara İŞİ biliyor AKILLI adam damgası giydirirse insanoğlunun b..k çukuruna hızlı dalışı başlamış demektir. NOT : Konuştuğumu siyasete çekmeyin lütfen ben tüm dünyada olan insanoğlunun açgözlülüğünden kaynaklanan sistemden bahsediyorum.

bocekgrafik

6.11.2014 14:24:01

0
Katılıyorum ve sizi destekliyorum.

dockhanger

5.11.2014 17:34:43

0
cod bo 1 in bütün dlc lerini almıştım oynadık zaman geçti bo 2 çıktı noldu kimse o dlc leri oynamıyor

AlpKhanate

5.11.2014 14:45:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX

Hocam ben de eskiden korsan oyun belki 100'den fazla vardı PC'de. Şunu bil ki internetten indirdiğin hiç birşey ücretsiz değildir. Mutlaka bedeli vardır. Ve ben PC'de çok virüs taraması yapan biriydim. 3 yıl falan Windows 7 format atmadan idare etti. Ama nasıl çok yavaş bir şekilde. Yaklaşık 1 yıldır şu an temiz sistem kullanıyorum antivirüs var ama bir kere tarama ya yapmışımdır ya da yapmamışımdır açılışı olsun kapanışı olsun herhangi bir yavaşlık yok. İkinci olarak pahalı oyunlarda sana katılıyorum. Bir oyuna kalkıp 3 haneli ücret ödenmez. Onun dışında fiyatını fazlasıyla hakeden cüzi miktarlarda satılan oyunlar bence sonuna kadar hakeder fiyatı. Çünkü oyun yapımı kolay birşey değildir. Kaldı ki 3-4 ay süre olarak yazılım gördüm ve cidden kod yazmak kolay iş değil emek isteyen bir iş. Üçüncü olarak ise dizi konusunda özellikle yabancı diziler ülkemizde adam gibi yayınlanmıyor. Bu yüzden internet ortamından izlemek zorundayız. Ayrıca müzik için de demişsin ama zaten şarkıcılar konserlerde olsun televizyonlara çıkıp reyting arttırarak fazlasıyla bunun hakkını alıyorlar bence. Ayrıca diğer arkadaş için söylüyorum ona haram buna kul hakkı diyerek herşeye din karıştırmayın lütfen! Çünkü gerektiğinde bizi soyan yapımcıların da oyununa para verilmez. Ama arada düzgün yapımcılar da kaynıyor işte...
Böyle korsan korsan dediğime bakma. Bende para veriyorum arada hakeden hakettiği parayı. Ama 100 tl üstü kimse kusura bakmasın soygundur. Hele o dlcler. Ps4ümde var mesela orda Full orjinal mecbur. Sanatçılar bence de çok alıyor. Ama yorum katıyorsun işte bende aynı şekilde düşünüyorum zaten. İnternette her şey ücretsiz olmalıdır. Ta ki her şey hakettiği paraya satılana kadar. O da sadece oyun için geçerli çünkü hakkaten emek var. Ama öyle DLC dayarlarsa torrenti yapıştırırım. Müzik film dizi vs diğer her şey bedava olmalıdır kimse aksini iddia edemez. Dizi izlemek için de para vermem o kadar düşmedik.

AlpKhanate

5.11.2014 13:32:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

kardeş kimse oyunu almak zorunda değil satani beğenmiyorsan almada mp3 konusunda kendim fazla muzik dinlemem genelde klasik dinlerim onlarin telif hakki yok illa dinyeleceksem ttnetmuzik bedava :D diziler konusunda haklisin can sıkıntısından gunahda olsa izliyorum kimse mukemmel değildir. adam akilli bir yayinci olsa sevdiğim dizileri bana sunsa parasini verir izlerim. korsani tamamen hayatina sokmuyacan kesim çok azdir. onlardada para bol oldugundan. kisaca benim diyebileceğim mümkün oldugunca uzak durmali bazi şeylerden uzak duramayip nefsimize yenik düşüyorsakda bu günah değildir dememeliyiz ne yaptiğimizi bilerekten yapmaliyiz ve bunu iyi bir şeymiş gibi milleti davet etmemeliyiz edersek bir laf vardir sicti sivadi diye.
Ya valla genel olarak korsan candır gerisi yalandır. İnternette din yoktur bence. Buna çoğu kişi karşı çıkar eminim ama çalıp çırpmadıkça kimseye zarar vermiyorsam günaha girdiğimi düşünmüyorum. İnternetten çağın nimeti. Nefes almak gibi bir şey. Kimse bana havayı satamaz. Ben havamı bedava alırım. Benim bakış açım böyle. Ateist falan da sanma beni dindar sayılırım aslında ufaktan. Ama dediğim gibi internet ücretsizdir hiçbir şeye para vermem. En basitinden şöyle düşün sende bir oyun var. Arkadaşın senden istedi verdin adam oyunu bitirdi sonra başka bir arkadaşına verdi. Yani bedava oynadı. İşte internet böyle bir ortam ondan çağın nimeti diyorum. İnternet fakir dostudur. Herkes elindekini başkalarıyla paylaşıyor çalma çırpma yok. Sitesini hackleyip içerik çalmıyoruz. Hatta kısmen adamın işine bile gelir çünkü filmi izledin sağda solda anlattın arkadaşın da gitti drden satın aldı. Beleş reklam oldu. Benim görüşüm böyle sen günah dersin saygı duyarım.

BSC Misafiri

5.11.2014 11:37:03

-1
Ne yani adamlar tonla para kazandı diye DLC çıkartmasınlar mı?Senin bu dediğin olsa biz ne rdr'nin undead nightmare modunu ne de call of duty waw,bo1'in efsane zombie harıtalarını oynama fırsatına erişirdik.Activision talep olduğu için dlc çıkartıyor ekstradan mp haritalarını zombie haritalarını oynamak isteyen bir kitle mevcut sonuçta,ortada bir ilgi,alaka olmasa zaten çıkarmaz.Senin tabirinle aç gözlülük yapamaz! bizde ekstra zombie mp haritalarından mahrum kalırız. ve hala daha CoD ve Activision firması üzerinden genelleme yaparak olayı yorumluyorsun.Ortada biçtiği parayı fazlasıyla hakeden dlcler ,kara geçemeyip oyuna dlclerle takviye yapmak zorunda kalan firmalar da mevcut... DLC'ye ayrılan bütçe farklı ana oyuna ayrılan bütçe farklı adamlar ana oyundan tonla kar etti diye dlc yi ücretsiz sunmak zorundalar mı bize? SP ve MP modları için geliştirilen dlc satış oranlarına bir göz at...RE2'nin dlc'sinin de ne kadar satıp-satmayacağını kestirebilirsin...

hayansame

5.11.2014 05:21:29

-1
Bizi bu duruma düşüren Tüketicilerdir. Hayatımda aldığım dlc bir elin parmaklarını geçmez. Ama ota b*ka para verenler oldukça , onların yanlışları bizi de zor duruma düşürüyor. Siz aldıkça daha bizi sağmak için ellerinden geleni yapacaklar, siz yeterki aval aval almaya devam edin. Helal size, tüketin tüketin. Hiç düşünmeden tüketin.

KortX

5.11.2014 03:49:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate
alıntı:

Orijinalden alıntı: kobra90

alıntı:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

alıntı:

Orijinalden alıntı: DarkAfter


alıntı:

Orijinalden alıntı: Vinewood


alıntı:

Orijinalden alıntı: kobra90

alıntı:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Korsan candır

korsan kul hakkidir yaptiğinda büyük günahtir uyandiriyim dedim.

Yaptığın derken?
Ne yaptım?

Hırsızlık kardeşim.ne yaptım diyor pişkin pişkin

Boş boş konuşmayın gavurun malının günahı mı olur. Fiziki bir zarar da verilmiyor ayrıca. Ayrıca büyük şirketlerin arkasında kimler olduğunu da biliyoruz. Sen bf4e para verirsin. Abd ışide silah verir. Ver ver çekinme


İnadına torrent. Hem soyguncu şirketler kazanmasın hem milli servet ülke içinde kalsın. Kimseyi düşünmüyorsanız ülkenizi düşünün. Türk oyunu varsa al(Mbyi-crysisi aldım) Diğerlerini almaman günah değil sevap. Ben böyle yorumluyorum. Maddi zarar veriyorsun daha ne yapıcan?

kardeşim aman ha sakin yapma tehlikeli sulardasin günah olan bir şeye günah değildir demek hatta sevaptir demek adami dinden çikarir bütün imanin gider şunuda bilki gavurun hakki müslümanin hakkindan dahada çetrefillidir allah seni yediğin kul hakkindan affetme gibi durumuda vardir sana merhamet eder kimin hakkini yediysen allah ona cennette köşk verirki bu kuluma hakkini helal et diye ama bu kişi gavur olursa onun geri dönüşü yok allahin merhameti sonsuzdur. ama sakin böyle şeylerle zorlamayin.

Şöyle düşün ki her bir aldığın oyun 1 Filistinli ,Iraklı ,Libyalı ,Türk, Pakistanlı, İranlı vs vs nin ölümüne sebep oluyor.
Sorarım sana alır mısın o ürünü? Yoksa karşı tarafa ne zarar ne yarar sağlayarak torrent ile mi işini görürsün?


Farklı bir açıdan yaklaşayım. Telefonunda eminim bir sürü müzik var asıl kul hakkı olan onlar. Adamlar albüm yapıyor klip çekiyor. Sen beleş indiriyorsun buna ne diyeceksin? Daha da devam ederken film-dizi . Çoğu site kaçak olarak veriyor yayınlama ücreti vermiyor. İzlemen haram kul hakkı


Kısacası internet bence böyle bir ortam değil. İsteyen istediğini istediği şekilde kimseye zarar vermeden yapabiliyor. Burda herkes kazanıyor.
Hocam ben de eskiden korsan oyun belki 100'den fazla vardı PC'de. Şunu bil ki internetten indirdiğin hiç birşey ücretsiz değildir. Mutlaka bedeli vardır. Ve ben PC'de çok virüs taraması yapan biriydim. 3 yıl falan Windows 7 format atmadan idare etti. Ama nasıl çok yavaş bir şekilde. Yaklaşık 1 yıldır şu an temiz sistem kullanıyorum antivirüs var ama bir kere tarama ya yapmışımdır ya da yapmamışımdır açılışı olsun kapanışı olsun herhangi bir yavaşlık yok. İkinci olarak pahalı oyunlarda sana katılıyorum. Bir oyuna kalkıp 3 haneli ücret ödenmez. Onun dışında fiyatını fazlasıyla hakeden cüzi miktarlarda satılan oyunlar bence sonuna kadar hakeder fiyatı. Çünkü oyun yapımı kolay birşey değildir. Kaldı ki 3-4 ay süre olarak yazılım gördüm ve cidden kod yazmak kolay iş değil emek isteyen bir iş. Üçüncü olarak ise dizi konusunda özellikle yabancı diziler ülkemizde adam gibi yayınlanmıyor. Bu yüzden internet ortamından izlemek zorundayız. Ayrıca müzik için de demişsin ama zaten şarkıcılar konserlerde olsun televizyonlara çıkıp reyting arttırarak fazlasıyla bunun hakkını alıyorlar bence. Ayrıca diğer arkadaş için söylüyorum ona haram buna kul hakkı diyerek herşeye din karıştırmayın lütfen! Çünkü gerektiğinde bizi soyan yapımcıların da oyununa para verilmez. Ama arada düzgün yapımcılar da kaynıyor işte...

kobra90

5.11.2014 02:04:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Şöyle düşün ki her bir aldığın oyun 1 Filistinli ,Iraklı ,Libyalı ,Türk, Pakistanlı, İranlı vs vs nin ölümüne sebep oluyor. Sorarım sana alır mısın o ürünü? Yoksa karşı tarafa ne zarar ne yarar sağlayarak torrent ile mi işini görürsün? Farklı bir açıdan yaklaşayım. Telefonunda eminim bir sürü müzik var asıl kul hakkı olan onlar. Adamlar albüm yapıyor klip çekiyor. Sen beleş indiriyorsun buna ne diyeceksin? Daha da devam ederken film-dizi . Çoğu site kaçak olarak veriyor yayınlama ücreti vermiyor. İzlemen haram kul hakkı Kısacası internet bence böyle bir ortam değil. İsteyen istediğini istediği şekilde kimseye zarar vermeden yapabiliyor. Burda herkes kazanıyor.
kardeş kimse oyunu almak zorunda değil satani beğenmiyorsan almada mp3 konusunda kendim fazla muzik dinlemem genelde klasik dinlerim onlarin telif hakki yok illa dinyeleceksem ttnetmuzik bedava :D diziler konusunda haklisin can sıkıntısından gunahda olsa izliyorum kimse mukemmel değildir. adam akilli bir yayinci olsa sevdiğim dizileri bana sunsa parasini verir izlerim. korsani tamamen hayatina sokmuyacan kesim çok azdir. onlardada para bol oldugundan. kisaca benim diyebileceğim mümkün oldugunca uzak durmali bazi şeylerden uzak duramayip nefsimize yenik düşüyorsakda bu günah değildir dememeliyiz ne yaptiğimizi bilerekten yapmaliyiz ve bunu iyi bir şeymiş gibi milleti davet etmemeliyiz edersek bir laf vardir sicti sivadi diye.

AlpKhanate

4.11.2014 22:02:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

kardeşim aman ha sakin yapma tehlikeli sulardasin günah olan bir şeye günah değildir demek hatta sevaptir demek adami dinden çikarir bütün imanin gider şunuda bilki gavurun hakki müslümanin hakkindan dahada çetrefillidir allah seni yediğin kul hakkindan affetme gibi durumuda vardir sana merhamet eder kimin hakkini yediysen allah ona cennette köşk verirki bu kuluma hakkini helal et diye ama bu kişi gavur olursa onun geri dönüşü yok allahin merhameti sonsuzdur. ama sakin böyle şeylerle zorlamayin.
Şöyle düşün ki her bir aldığın oyun 1 Filistinli ,Iraklı ,Libyalı ,Türk, Pakistanlı, İranlı vs vs nin ölümüne sebep oluyor. Sorarım sana alır mısın o ürünü? Yoksa karşı tarafa ne zarar ne yarar sağlayarak torrent ile mi işini görürsün? Farklı bir açıdan yaklaşayım. Telefonunda eminim bir sürü müzik var asıl kul hakkı olan onlar. Adamlar albüm yapıyor klip çekiyor. Sen beleş indiriyorsun buna ne diyeceksin? Daha da devam ederken film-dizi . Çoğu site kaçak olarak veriyor yayınlama ücreti vermiyor. İzlemen haram kul hakkı Kısacası internet bence böyle bir ortam değil. İsteyen istediğini istediği şekilde kimseye zarar vermeden yapabiliyor. Burda herkes kazanıyor.

kobra90

4.11.2014 19:52:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Boş boş konuşmayın gavurun malının günahı mı olur. Fiziki bir zarar da verilmiyor ayrıca. Ayrıca büyük şirketlerin arkasında kimler olduğunu da biliyoruz. Sen bf4e para verirsin. Abd ışide silah verir. Ver ver çekinme İnadına torrent. Hem soyguncu şirketler kazanmasın hem milli servet ülke içinde kalsın. Kimseyi düşünmüyorsanız ülkenizi düşünün. Türk oyunu varsa al(Mbyi-crysisi aldım) Diğerlerini almaman günah değil sevap. Ben böyle yorumluyorum. Maddi zarar veriyorsun daha ne yapıcan?
kardeşim aman ha sakin yapma tehlikeli sulardasin günah olan bir şeye günah değildir demek hatta sevaptir demek adami dinden çikarir bütün imanin gider şunuda bilki gavurun hakki müslümanin hakkindan dahada çetrefillidir allah seni yediğin kul hakkindan affetme gibi durumuda vardir sana merhamet eder kimin hakkini yediysen allah ona cennette köşk verirki bu kuluma hakkini helal et diye ama bu kişi gavur olursa onun geri dönüşü yok allahin merhameti sonsuzdur. ama sakin böyle şeylerle zorlamayin.

Azrubel

4.11.2014 18:29:27

+1
dediğin gibi oyun 170 tl olunca yemişim dlc sini, önce büyük resme bakmak lazım saygılar

AlpKhanate

4.11.2014 17:26:11

-3
quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

Hırsızlık kardeşim.ne yaptım diyor pişkin pişkin
Boş boş konuşmayın gavurun malının günahı mı olur. Fiziki bir zarar da verilmiyor ayrıca. Ayrıca büyük şirketlerin arkasında kimler olduğunu da biliyoruz. Sen bf4e para verirsin. Abd ışide silah verir. Ver ver çekinme İnadına torrent. Hem soyguncu şirketler kazanmasın hem milli servet ülke içinde kalsın. Kimseyi düşünmüyorsanız ülkenizi düşünün. Türk oyunu varsa al(Mbyi-crysisi aldım) Diğerlerini almaman günah değil sevap. Ben böyle yorumluyorum. Maddi zarar veriyorsun daha ne yapıcan?

AlpKhanate

4.11.2014 17:19:06

0
Bscde okuduğum en faydalı makale

Guest-7ADF8CF23

4.11.2014 16:32:05

+1
çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.ne yazık ki kapitalist düzen heryere işliyor.

bkaakco

4.11.2014 15:51:00

0
Piyasada bir sürü oyun varken DLC satın almanın pek mantığı yok zaten. Çok çok ilgimi çeken, günde saatlerce oynayabildiğim bir oyun değilse DLC için para veremem. Buna uyan 2-3 oyun var benim için: Grand Theft Auto IV ya da V ve Euro Truck Simulator 2.

KerkenezKes

4.11.2014 14:15:05

0
Alkan çok önemli bir noktaya deginmiş editörün bü çabası çok güzel. Peki neden editörler kendi aralarında çelişiyor bu haber neden anasayfada degil BU DLC çılgınlıgına çare aramak yerine anasayfaya Advanche warfare e tüm dlc paketleriyle 400 tl veren birinin bu yorumunu anasayfanın baş köşesine koyuyorsunuz HELAL OLSUN DİYORUM .)

Mugetsuga

4.11.2014 11:59:58

0
Hak edilmeyen dlc paraları da hırsızlıktır, kul hakkıdır. Almam, aldırmam. Korsan

GEr0nim0

4.11.2014 10:20:46

0
kesinlikle katılıyorum. hatta şöyle bir şey daha söyleyim; (gerçi monalisa örneği bunu kısaca açıklamış da) artık aldığımız oyunun stock hali zaten "dlc"siz oynanamaz vaziyette. yani mecbur bırakıyorlar. bir RPG oynayacak olsanız oyun içindeki tüm ekipmanlar hep standart, şöyle hem görünüşü hem de özellikleri yüksek (bu eski tarzda bir kılıç, armor, yeni tarzda silah, bomba vs olabilir) ekipmanlar hiç koymuyorlar. ister istemez oyundaki dlc'lere "ihtiyaç" duyuyorsunuz. yani ekstra bir zevk almaktan ziyade mecburi hale geliyor. mobil oyunlardan bir örnek vereyim; "Blood&Glory" oyunun belki biliyorsunuzdur. "GLU"nun oyunu. bu oyunu kurdunuz oynamaya başladınız, aslında güzel zevkli bir oyun, gerçekten. ama gel gör ki oyun ilerledikçe oynamak imkansızlaşıyor. eğer gerçek para harcayıp ekipman almazsanız kimseyi yenemez hale geliyorsunuz. oyun kendi içinde gerçek parayı ZORUNLU kılıyor. işte en çok buna gıcığım. ulan tamam ekstra şeyleri parayla sattın anladık da mecburiyet ouşturmak da ne.. kim ne derse desin. bu zalim sistem var oldukça ; TORRENT FOREVER

nIKe08

4.11.2014 10:05:46

+1
Şu devirde verdiğin parayı hak eden DLC oldukça az maalesef.

NeCroMaN

4.11.2014 09:24:50

0
Hayatımda hiç DLC almadım, çok itici geliyor bana.

furky41

4.11.2014 08:46:58

0
Payday 2 de öyle silahsız yapamıyon :D

BSC Misafiri

4.11.2014 08:10:13

0
Kusura bakma ama Activision'ın kazandığı milyar dolarlar yüzünden mi DLC çıkarıyor. Aç gözlü olduklarını ksbul etmen için ne kadar kazanmadı lazım. Trilyon dolar mı? Geçiniz. Boş savunmalar. Resident evil 2 bugün çıksa tonla dlc satarlardı.

BSC Misafiri

4.11.2014 07:52:13

0
3 kuruşa mal olmuyor işte sıkıntı orada... Olayı idrak edemeyen sensin, Resident Evil 2 örnek olarak göstermek tamamıyla yanlış. RE2'nin sp modunu farklı kostüm veya silah ile oynamak için kimse ücret zaten vermez... Fakat durum oyunların mp modundaki karakterlerimize eklenen kostüm silah vs şeyler olunca insanlar acımadan yüksek meblağlar harcayabiliyor. Ayrıca yalnızca CoD ve Activision firması üzerinden genelleme yaparak konuşamazsın.500 milyon dolara mal olup karşılayamayan oyunlar mevcut firma tabii ki dlc ile takviye yapacak...

BABA

4.11.2014 07:32:55

0
Katılıyorum. Korsan almamaya dikkat ediyorum. Ancak iyice cılkını çıkarttılar.

merfarukkk

4.11.2014 03:48:45

0
Bu dlc ler ek paketler yemin ediyorum oyunlardan soğuttu beni..

2K

4.11.2014 03:26:50

0
Eğer büyük bir indirim yoksa şöyle GOTY edition gibi oyunun her DLC'sinin içinde olduğu DLC'leri ayrı olarak satın almamaya özen gösteriyorum. DLC'lerden firmalar illa para kazanmak istiyorsa ana oyunu büyük ölçüde değiştiriyor olması, farklı bir şeyler sunuyor olması lazım yoksa ana oyundan kesilmiş gibi duran DLC'leri kesinlikle almıyorum. Bir de bunun fenası ana hikayenin devam ettiği yani ana hikaye içinde yeri olan ama görmek için satın almamız gereken DLC'ler var ki onlar gerçekten fena resmen ana oyundan kesmişler ve bu kadar para vermişken bir daha verin diyorlar. Skin DLC'leri de olabilir sonuçta zevkinize bağlı oyunda bir şeyi değiştirmiyor ister alırsınız ister almazsanız ama mod ve senaryo DLC'leri gerçekten eğer farklı bir şey sunmuyorsa tam bir para tuzağı. Eskiden oyunların Expansion Pack'leri olurdu ve ana oyun kadar sürer ve tamamen farklı olurdu keşke o zamanlara dönsek o zaman işte ana oyun üstüne para vermeye razıyım.

stun

4.11.2014 03:25:16

0
çok güzel bir yazı olmuş... dlc karşıtı biriyim.. tek aldıgım dlc .. l.a noire içindi... özellikle mp haritaları satmak bana oyunun kendi haritalarını satıyorlarmış gibi geliyor resmen sömürüyorlar

Dewilmacry.

4.11.2014 02:49:52

0
Gerçekten güzel yazmışsıniz. Bu soysoyguncuların gözü nezaman doyacak bilinmiyor ama bizi çoktan soguttular kendilerinden.

KortX

4.11.2014 02:22:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 ABİ SEN BANA GELMİŞ GHOST DLC Sİ GÖSTERİYORSUN.BEN ZATEN BF3 PREMİUMDAN ALDIM ONDAN SONRA DLC NE İÇERİK ALDIM.ZATEN işin b.kunu çıkardılar buyrun
http://store.steampowered.com/app/24010/

Train Simulator 2015 steam linkini koydum. oyunun bütün dlcleri SADECE VE SADECE
6.412,00 TL hayırlı olsun.DLC YE HAYIR.
Vay be. O fiyatta bir hata olmalı bence. Yani dünyanın en zengini dahi olsam o fiyatı vermem. Alanın da aklından şaşarım zaten...

michael01

4.11.2014 01:40:42

+1
ABİ SEN BANA GELMİŞ GHOST DLC Sİ GÖSTERİYORSUN.BEN ZATEN BF3 PREMİUMDAN ALDIM ONDAN SONRA DLC NE İÇERİK ALDIM.ZATEN işin b.kunu çıkardılar buyrun http://store.steampowered.com/app/24010/ Train Simulator 2015 steam linkini koydum. oyunun bütün dlcleri SADECE VE SADECE 6.412,00 TL hayırlı olsun.DLC YE HAYIR.

classf2re

4.11.2014 00:56:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: dnte

Bazı yorumları okuyorum adeta mantık hatası var. " yav önceki tadı alamıyoruz,daha azını daha pahalıya satıyorlar,DLC ler ile bizi soyuyorlar bla bla bla". Arkadaşım madem daha az zevk aldığın oyunu daha fazla paraya satıyorlar alma o zaman. Hem koşa koşa gidip paraları saç sonra emrah taklidine başla. Özellikle DLC ler için, DLC oynamak zorunda mısın veya sahip olmak zorunda mısın.Ana oyunu oyna DLC alacağın paraya hoşuna giden başka bir oyunu al farklı bir tat almış olursun. Hayatımda hiç DLC almadım. Hatta geçen gün Fallout 3 ün DLC paketleri dahil olan sürümü yerine New Vegas ı aldım.İki ana oyun oynarım diye. Sözün özü her yemekte tıka basa yiyen şişmanlar gibi su içsem yarıyor demekle olmaz.


kardeşim haklısında bak şimdi şu örneği veriyim. payday 2 yi bilirsin muhakkak
bu oyunu cidden çok severim eğlenceli ve zamanı iyi geçirtiyor. am sniper yada makineli tüfek almak için dlc satın almam gerekiyor. yahu bi düşün koskoca oyunda sniper almak için 10 lira dahamı ödiycem ? :D ki almazsamda cok güçlü olamıyorum. mecbur yılbaşı indirimini falan bekliyorum dlc alma kiçin. yani ana oyuna artık ekstra hikaye satın almıyoruz oyunun parçasını almak için para veriyoruz sorun bunda :D
Kardeşim sen de haklısın. Anlıyorum sevdiğin,zevk aldığın oyunu oynamak istiyorsun. Ama adamlar sana oyunu eksik satıp,oyunda seni eksik bırakıp zaten senin hakkını yiyorlar ve en baştan oyun zevkini baltalıyorlar.Kendin söylüyorsun silah almasam rekabet edemiyorum diye.Sen oyunu almışsın neden yeni birşey almak zorunda kalıyorsun ki. Bunun tek çözümü var: Verdiğimiz paranın karşılığını veren alternatiflere yönelmek. Neredeyse her oyun türünde bir sürü alternatif var.İyi firmalara destek olursak diğer firmalar da uyanacaktır. Ticari firmaları bir tek satış rakamları dizginler.

Trident682

4.11.2014 00:26:08

0
Soygunculukla alakası yok şirket sonuçta amaçları biz oyuncuları mutlu etmek olduğunu mu sanıyosunuz ? Tabiki herkesinde bilidiği üzere tek amaçları daha çok para kazanmak. Burda devreye biz oyuncular giriyo almayın kardeşim niye alıyosunuz zorla mı satıyolar yeni çıkan bir şeyi illaki almak zorunda mıısnız ? Baknz i phone her sene 2-3 bin lira bayılıp alıyonuz adamlarda her sene aynı şeyi çıkarıp satıyo

Guest-0CCF51958

3.11.2014 23:57:51

0
Hiç biri bir Rockstar etmez.Şu ana kadar paralı güncelleme yayınladıklarını hatırlamıyorum GTA'e.Başka oyunlarda küçücük birşey para ile satılırken Rockstar herşeyi ücretsiz yayınlıyor.Helal olsun be Rockstar.

Frobe

3.11.2014 23:56:26

0
Her şey Modern Warfare 2 'ye getirilen 2 harita DLC'si ile başladı..

Painteam

3.11.2014 23:43:48

0
bazı arkadaşlar değinmiş bende değineyim. arkadaşlar işte size dünyanın en fantastik DLC paketinin bulunduğu oyunun linkini vereyim: http://store.steampowered.com/app/24010/ yani bilemiyorum dünya üzerinde var mıdır bir oyun için 6412 TL para harcayacak bir insan evladı.gerçi son söz kullanıcıya aittir.bu arada konuyla alakası yok ama Alkan abi eski editörden haberlerinin linki yer almıyor en kısa zamanda yerine koymanızı rica ederim.bazen açıp tekrardan göz atasım geliyor da. örnek olarak; http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Hardcore_Oyunlara_Sahip_Cikmak_Gerekiyor-34172.htm bu arada söyleyeyim yazılarınız çok hoş. Saygılarla

raxor36

3.11.2014 22:57:02

+2
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90
alıntı:

Orijinalden alıntı: TO.Yay

alıntı:

Orijinalden alıntı: canthomas

Ellerine sağlık Alkan abi.<br>bu arada yukarıda günah günah diye üsteleyen arkadaşa sesleniyorum:eğer ki bir davranışı yanlış değil de günah olduğu için yapmıyorsan senin de bazı korkuların olmasa kötüye yönelme eğilimin var demektir. Lütfen, kötü ile günah arasındaki farkı öğrenin.

İnsanın kötüye eğilimi yoktur veya zamanla yok olur demek ne kadar saçmaysa sizin kötü davranış değilde günah olduğu için bunu uyguluyorsanız felsefenizde bir o kadar saçma. Bu arada dinimize göre felsefenin çoğu ahmaklıktır, bunu size hitaben söylemiyorum ama ettiğiniz laf bunun zaten kanıtı.

kardeşim daha ne üsteliyorsun felsefeyi araya katiyorsun nasil oluyorda felsefe ahmakliktir diyebiliyorsun felsefe butun bilimlerin kaynagidir. dinimiz tam aksine soruşturun araştirin durun düşünüz demiştir felsefede düşünmek sorgulamak anlamina gelirki nasil dinimize göre ahmakliktir anlamiş değilim lütfen kapatin şu konuyu artik arkadaş benim cümlerimden bir çikarim yapti sonra çikariminda bazi hatalar oldugunu gördüki arkadaşla temel olarak ayni düşünceye sahibiz arkadaşin demek istediği dinler olmadanda insan insan olmasi bilmeli temel iyi ile kötü arasindaki yanlişlari görebilmeli demek istemişdir bende konunun bunla alakali olmadiğini dinin bazi şeylerde bizim göremediğimiz şeyleri bilerek görerekden bize yasaklar getirmiştir dedim arkadaşda senin iyi kötü mekanizman dinin temel aliyorsun bunu fark ettim dedi sana bir lafim yok kırdıysam affola dediki hiçte kirilmadim insanlar bazen birbirlerini yanliş anlayabilirki konuşarakdan bu yanlişlar birbirimizi anlayarakdan düzeltilebilir senin yazmiş oldugun direk arkadaşin şahsini aşşalar nitelikteki bunu hiç tasvip edemem.
Bu işin içine dini kattınız ya, bu yüzden sizi ayrı bir tebrik etmek gerekir. Ayrıca, bu DLC olayı bence de iyice saçmaladı. Kimse dijital bir doku paketine 5 lira verecek değil kimse kusura bakmasın. Call of Duty serisini örnek aldığımızda sadece Ghosts için bile düzinelerce DLC çıktığını bariz bir şekilde görebiliyoruz. Bu durumda oyuncuların korsana yönelmesi an meselesi oluyor. Hele EA oyunlarının, özellikle Sims serisinin DLC kaynadığını biliyoruz. Bunun sebebi büyük firmaların para kazanma girişimleri oluyor. Öyle ki, böyle firmalardan oyunun parça parça satıldığını görürseniz şaşmayın.

KortX

3.11.2014 22:51:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: baskanbosnak dlc olayı bence faydalı bısey oyunların ömrünü uzatıyor
Ondan Call Of Duty 2 ayda bir çıkıyor tabi

KortX

3.11.2014 22:15:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: DarkAfter<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Vinewood<br><br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: kobra90<br><br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Vinewood<br> <br> Korsan candır<br> </blockquote><br> korsan kul hakkidir yaptiğinda büyük günahtir uyandiriyim dedim.<br></blockquote><br> Yaptığın derken? <br> Ne yaptım?<br></blockquote><br> Hırsızlık kardeşim.ne yaptım diyor pişkin pişkin</blockquote><br>Ağzını topla kardeşim hırsızlık filan yok . Demeye çalıştığım DLC almamak değil deli gibi DLC'si çıkan oyunları almamak
Burda çoğu kişi DLC sömürüdür diyor ama uygulamaya gelince çoğunuzda iş yok. Şu adam doğru söylemiş ama onu da eksilemişsiniz...

RealArek

3.11.2014 21:13:50

-1
Bu dlc kim bulduysa allah belasını versin ya far cry 4 ac 5 cod aw aldık hepsinin tek tek 60 tl lik dlcleri var yakında oyun kalsın dlc ver diycez bu nedir ya fiyatlar zaten ucuz dil.

kobra90

3.11.2014 20:55:45

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TO.Yay

İnsanın kötüye eğilimi yoktur veya zamanla yok olur demek ne kadar saçmaysa sizin kötü davranış değilde günah olduğu için bunu uyguluyorsanız felsefenizde bir o kadar saçma. Bu arada dinimize göre felsefenin çoğu ahmaklıktır, bunu size hitaben söylemiyorum ama ettiğiniz laf bunun zaten kanıtı.
kardeşim daha ne üsteliyorsun felsefeyi araya katiyorsun nasil oluyorda felsefe ahmakliktir diyebiliyorsun felsefe butun bilimlerin kaynagidir. dinimiz tam aksine soruşturun araştirin durun düşünüz demiştir felsefede düşünmek sorgulamak anlamina gelirki nasil dinimize göre ahmakliktir anlamiş değilim lütfen kapatin şu konuyu artik arkadaş benim cümlerimden bir çikarim yapti sonra çikariminda bazi hatalar oldugunu gördüki arkadaşla temel olarak ayni düşünceye sahibiz arkadaşin demek istediği dinler olmadanda insan insan olmasi bilmeli temel iyi ile kötü arasindaki yanlişlari görebilmeli demek istemişdir bende konunun bunla alakali olmadiğini dinin bazi şeylerde bizim göremediğimiz şeyleri bilerek görerekden bize yasaklar getirmiştir dedim arkadaşda senin iyi kötü mekanizman dinin temel aliyorsun bunu fark ettim dedi sana bir lafim yok kırdıysam affola dediki hiçte kirilmadim insanlar bazen birbirlerini yanliş anlayabilirki konuşarakdan bu yanlişlar birbirimizi anlayarakdan düzeltilebilir senin yazmiş oldugun direk arkadaşin şahsini aşşalar nitelikteki bunu hiç tasvip edemem.

kaplan3461

3.11.2014 20:32:49

0
Aynen katiliyom en son call of oyununda zombi dlc dediler ilk zombi olur ondan sonra dlc isterler

FreeMaNMeliH

3.11.2014 20:29:54

0
Çok güzel ve doğru tespitler ancak biz imza toplasak boykot da etsek firmalar devam edecek çünkü para sıcaktır :) Ancak ben şu call of duty içeriklerini görünce şaşırdım şahsen mw2 den sonra aa bunda tank var deyip bf3 geçmiştim gerçi ondada bitmek bilmeyen jet ucakları roketleri helikopter mermilerini görünce soğudum açıkçası yani fps = dlc = daha çok dlc = Activition (yanlış olabilir) - Ubisoft geliyor aklıma birde codemasters adam grid diye araba yarışı çıkarıyor arabayı parayla satıyor oyunun içindeki !!!!! - (oyun dediğin the witcher gibi olmalı az paraya premium vermeli :)

magicrea

3.11.2014 20:15:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

buyrun benim böyle bir sonuca nasil ulaştiniz anlamiş değilim insanlarin yanlişlari doğrulari vardir bazilari tartişmaya açiktir kültürlerin hepsi ayni olmadiğindan bazi kültürlerin gelenekleri başka kültürlere çok yanliş gelebilir o ayri konu birde allahin koydugu yanlişlar dogrular vardirki bunlar müslümansan tartişilmaz kesindir. kul hakki dine göre en büyük haramlardan günahlardandir insan olarak toplum olarak ele aldiğin zaman ülkeye göre topluma göre düşünceler değişir kimisi eğer ben ücretsiz olarak ulaşabiliyorsam ne gerek var almaya diyebilir mesela (korsanin ana yurdu rusya) ama dine göre bunu tartişamazsin ben burda anlatmak istediğim konu yanlişliğindan ziyade haram ve günah olmasidir her herhangi biri korsan oyun oynasin bireysel olarak o kadar kasmaz sahsen korsandan (din olmadanda taraftari olmasamda) dinen benim bir yükümlülüğüm var bir yerde günah varsa ve ben bunu arkadaşlar bu kul hakkidir dikkat edin demezsem bende günaha girerim allah bana bir emir vermiş uy demiş korkmakdan ziyade allahin buyruklarina elimden geldiğince uymak isterimki. elhamdülillah müslümanım müslümanlikta allaha itaat etmektir ve son olarak bir polemik yaratmak için haramdan günahdan ziyade yanlişi doğruyu bilmek gerekir haram günah olmasa seni hepten kaybederiz demişsin bunu neye dayandirdin pek anlamiş değilim şunuda unutma insanlarin doğrularinda her zaman bir yanlişlik payi vardir amerika zamaninda siyahileri aşşalamayi doğru bir tavir olarak görmüştü sizce amerika doğru bir şeymi yapti herkezin kendi doğrusu yanlişi olabilir ama dinin koyduklari kesindir müslüman olan kimse bunlari tartişmaz ben burda deseydimki korsan yanliştir filan o arkadaş şaka mahiyetinde yazmiş öyle olmasaydi yok ben oynarim sanane deseydi ne olacakti onun doğrusu ile benim dogrum arasinda gerçekte neyin doğru olduguna çogunlukmu karar verecekti çogunluk korsan taraftari oysaydi bundan 6-7 sene çogunluk o yöndeydi şonuç olarak bizim doğrularimiz o kadarda dogru değil.
bir başka açı da, bizim için din in yasaklamadığı, günah saymadığı birşeyi kötü kabul etmek doğru değildir. daha da genellersek bütün günahlar kötüdür, kötü ve zarar veren şeyler günahtır. bu ikisini birbirinden ayırmak bence mantıklı değil. bizim inancımızda iyiyi ve kötüyü belirleyen dindir.

BSC Misafiri

3.11.2014 20:14:54

+1
BSC Misafiri 3.11.2014 20:08:07 Olay bütçe meselesi değil sen hala bunu anlamamışsın. Şimdi oyunu 3 kuruşa mâl etseler bile 100 kuruş kazanmak istiyorlar. O zamanlar oyunların maliyeti düşüktü, ama kazançlar da fazla değildi. Şimdiki gibi milyar dolarlar kazanmıyorlardı. Call of Duty'den her yıl milyar dolarlar kazanıyorlar. Oyun 25 milyon dolara (50 olsa ne yazar) mâl oluyor. Şimdi oyun pahalıya mâl oldu diye mi o kadar DLC çıkıyor? Verilen örnek gayet yerinde, sen olayı anlamamışsın.

BSC Misafiri

3.11.2014 20:09:36

0
Arkadaşlar dlc de 1. ve 2. yi açıklıyorum 1-train simulator 2015- toplam dlc(6.412,00 TL) "Galiba bütün dlcleri Türkiye'den alan olunca gerçek tren veriliyormuş,ben öyle duydum." 2-sims 3 (683,54 TL)

XGSpirit

3.11.2014 20:08:44

+2
quote:

Orijinalden alıntı: canthomas Ellerine sağlık Alkan abi.
bu arada yukarıda günah günah diye üsteleyen arkadaşa sesleniyorum:eğer ki bir davranışı yanlış değil de günah olduğu için yapmıyorsan senin de bazı korkuların olmasa kötüye yönelme eğilimin var demektir. Lütfen, kötü ile günah arasındaki farkı öğrenin.
İnsanın kötüye eğilimi yoktur veya zamanla yok olur demek ne kadar saçmaysa sizin kötü davranış değilde günah olduğu için bunu uyguluyorsanız felsefenizde bir o kadar saçma. Bu arada dinimize göre felsefenin çoğu ahmaklıktır, bunu size hitaben söylemiyorum ama ettiğiniz laf bunun zaten kanıtı.

BSC Misafiri

3.11.2014 20:08:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: dnte Bazı yorumları okuyorum adeta mantık hatası var. " yav önceki tadı alamıyoruz,daha azını daha pahalıya satıyorlar,DLC ler ile bizi soyuyorlar bla bla bla". Arkadaşım madem daha az zevk aldığın oyunu daha fazla paraya satıyorlar alma o zaman. Hem koşa koşa gidip paraları saç sonra emrah taklidine başla. Özellikle DLC ler için, DLC oynamak zorunda mısın veya sahip olmak zorunda mısın.Ana oyunu oyna DLC alacağın paraya hoşuna giden başka bir oyunu al farklı bir tat almış olursun. Hayatımda hiç DLC almadım. Hatta geçen gün Fallout 3 ün DLC paketleri dahil olan sürümü yerine New Vegas ı aldım.İki ana oyun oynarım diye. Sözün özü her yemekte tıka basa yiyen şişmanlar gibi su içsem yarıyor demekle olmaz.
kardeşim haklısında bak şimdi şu örneği veriyim. payday 2 yi bilirsin muhakkak bu oyunu cidden çok severim eğlenceli ve zamanı iyi geçirtiyor. am sniper yada makineli tüfek almak için dlc satın almam gerekiyor. yahu bi düşün koskoca oyunda sniper almak için 10 lira dahamı ödiycem ? :D ki almazsamda cok güçlü olamıyorum. mecbur yılbaşı indirimini falan bekliyorum dlc alma kiçin. yani ana oyuna artık ekstra hikaye satın almıyoruz oyunun parçasını almak için para veriyoruz sorun bunda :D

BSC Misafiri

3.11.2014 20:08:07

-2
Resident Evil 2'yi örnek göstererek bu şekilde bir makale yazmak çok saçma zira o oyuna ayrılan bütçe günümüz deki oyunlara ayrılan bütçenin çok,çok altında.Bir zahmet içerisinde yer alsın. ek paketlere haritalara vs lafım yok onların hepsinin oyuna ek paketsiz dahil olması lazım ayrı satılmasını ben de gereksiz buluyorum.Fakat skin packler insanların kişisel tercihleridir.Alan alır almayan almaz,ben silahım güzel görünecek diye 3-4 dolar verecek değilim.Verenlere de lafım yok ama bunun oyuna ücretsiz olarak dahil olmamasından şikayetçi olacak değilim zira silaha herhangi bir katkısı olmuyor rakiple eşit oluyoruz. Ülkemiz de geçmişte orjinal oyun kültürü hiç yoktu demişsiniz.Şu anda da durumun eskiden bir farkı olduğunu düşünmüyorum ben,psn ve xbl dan korsan oyun kullananlar özgürce yararlanabilseydi,emeğe saygı duyalım korsan kullanmayalım dermiydi acaba? uzun lafın kısasa şu an da ülkemizde mecburiyetten orjinal kullanım söz konusu desek daha doğru olur. Son olarak firmaların bizi sömürmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.Sömürme aciz insanlardan parasal çıkar elde etmeye denir.Biz aciz değiliz almak zorunda da değiliz.Dolayısıyla bu cümleyi son derece yanlış buldum ben. Aslında yazılacak çok şey var fakat uzatıp da insanları fazla sıkmayayım...

emin-hawk

3.11.2014 19:36:20

0
Capcom diskin içindeki karekterleri bize tekrar parayla satmaya kalktı bence şerefsizlikten başka bişey değil örnek Street fighter X Tekken... oyunu ne ümitlerle aldım aaa birde baktım durum bu... çok sevdiğim halde vazgeçtim direk sattım oyunu. Bence herkes böyle tepki koysa durum buralara gelmezdi ve hayatımda hiç DLC almadım sizde almayın.

tersal

3.11.2014 19:29:58

0
fiyatının hakkını vermeyen oyunu orginal almam. misal total war rome 2 bir sürü eksikle çıktı 1 yılı geçti hala düzeltemediler üstüne onlarca dlc çıkardılar. orjinal almayı düşünüyordum duyurusu yapıldığında. ama firma çakallığa baş vurunca bende korsan indirdim oynadım. korsanı bahane ederek fiyat yükseltiyorlar, yarım yamalak çıkartıyorlar oyunları. hiçbir oyuna 50 liradan fazla para vermem ama o 50 lirayıda sonuna kadar hakedicek alacağım oyun.

classf2re

3.11.2014 19:27:28

+2
Bazı yorumları okuyorum adeta mantık hatası var. " yav önceki tadı alamıyoruz,daha azını daha pahalıya satıyorlar,DLC ler ile bizi soyuyorlar bla bla bla". Arkadaşım madem daha az zevk aldığın oyunu daha fazla paraya satıyorlar alma o zaman. Hem koşa koşa gidip paraları saç sonra emrah taklidine başla. Özellikle DLC ler için, DLC oynamak zorunda mısın veya sahip olmak zorunda mısın.Ana oyunu oyna DLC alacağın paraya hoşuna giden başka bir oyunu al farklı bir tat almış olursun. Hayatımda hiç DLC almadım. Hatta geçen gün Fallout 3 ün DLC paketleri dahil olan sürümü yerine New Vegas ı aldım.İki ana oyun oynarım diye. Sözün özü her yemekte tıka basa yiyen şişmanlar gibi su içsem yarıyor demekle olmaz.

HellWatchman

3.11.2014 19:26:55

0
Eline koluna saglık abi böyle bir yazı için sana cok teşekkür ediyorum , bu durumun hep farkındaydım ama artık iyice oturdu kafamda bir daha dlc alıcagımı sanmıyorum ancak steam indirimlerinde 10 liraya bütün paket düşerse alırım onun haricinde umrumda olmıyacak.

muratgun

3.11.2014 19:24:48

0
Vay be bu dlc saçmalığının çıktığı günleri hatırlıyorum. Bunla ilgili bir yorumda gördüm hemde bugünleri işaret eden. "Oyunda olması gerekenleri kırpıp bize tekrar parayla satacaklar". Yine resident evil 3 te oyunu bitirdikten sonra tekrar oynadığınızda bir sürü değişik kıyafet açılıyordu.

baskanbosnak

3.11.2014 19:06:35

0
dlc olayı bence faydalı bısey oyunların ömrünü uzatıyor

kobra90

3.11.2014 18:56:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: canthomas

Dininizin doğrularını kendinize doğru olarak kabul etmişsiniz, sizin tercihiniz o yüzden saygı duyarım. Yazılarınızdan böyle bir sonuç çıkardım, belki başkaları da çıkarmıştır bazılarının aklının ucundan bile geçmemiştir kim bilir. Dolaylı da olsa aynı düşünceye sahibiz , inancınıza da saygılıyım , o yüzden uzatmaya gerek yok, kırıcı bir söz söylediysem affola. İyi akşamlar dilerim.
yok kardeş kırılmadım sadece beni tam olarak anlamadiğindan dolayi bunu yazmak gereği duydum. iyi akşamlar.

canthomas

3.11.2014 18:47:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

buyrun benim böyle bir sonuca nasil ulaştiniz anlamiş değilim insanlarin yanlişlari doğrulari vardir bazilari tartişmaya açiktir kültürlerin hepsi ayni olmadiğindan bazi kültürlerin gelenekleri başka kültürlere çok yanliş gelebilir o ayri konu birde allahin koydugu yanlişlar dogrular vardirki bunlar müslümansan tartişilmaz kesindir. kul hakki dine göre en büyük haramlardan günahlardandir insan olarak toplum olarak ele aldiğin zaman ülkeye göre topluma göre düşünceler değişir kimisi eğer ben ücretsiz olarak ulaşabiliyorsam ne gerek var almaya diyebilir mesela (korsanin ana yurdu rusya) ama dine göre bunu tartişamazsin ben burda anlatmak istediğim konu yanlişliğindan ziyade haram ve günah olmasidir her herhangi biri korsan oyun oynasin bireysel olarak o kadar kasmaz sahsen korsandan (din olmadanda taraftari olmasamda) dinen benim bir yükümlülüğüm var bir yerde günah varsa ve ben bunu arkadaşlar bu kul hakkidir dikkat edin demezsem bende günaha girerim allah bana bir emir vermiş uy demiş korkmakdan ziyade allahin buyruklarina elimden geldiğince uymak isterimki. elhamdülillah müslümanım müslümanlikta allaha itaat etmektir ve son olarak bir polemik yaratmak için haramdan günahdan ziyade yanlişi doğruyu bilmek gerekir haram günah olmasa seni hepten kaybederiz demişsin bunu neye dayandirdin pek anlamiş değilim şunuda unutma insanlarin doğrularinda her zaman bir yanlişlik payi vardir amerika zamaninda siyahileri aşşalamayi doğru bir tavir olarak görmüştü sizce amerika doğru bir şeymi yapti herkezin kendi doğrusu yanlişi olabilir ama dinin koyduklari kesindir müslüman olan kimse bunlari tartişmaz ben burda deseydimki korsan yanliştir filan o arkadaş şaka mahiyetinde yazmiş öyle olmasaydi yok ben oynarim sanane deseydi ne olacakti onun doğrusu ile benim dogrum arasinda gerçekte neyin doğru olduguna çogunlukmu karar verecekti çogunluk korsan taraftari oysaydi bundan 6-7 sene çogunluk o yöndeydi şonuç olarak bizim doğrularimiz o kadarda dogru değil.
Dininizin doğrularını kendinize doğru olarak kabul etmişsiniz, sizin tercihiniz o yüzden saygı duyarım. Yazılarınızdan böyle bir sonuç çıkardım, belki başkaları da çıkarmıştır bazılarının aklının ucundan bile geçmemiştir kim bilir. Dolaylı da olsa aynı düşünceye sahibiz , inancınıza da saygılıyım , o yüzden uzatmaya gerek yok, kırıcı bir söz söylediysem affola. İyi akşamlar dilerim.

Guest-8FB5351A6

3.11.2014 18:41:37

0
bizi nasıl sömürdüklerimi çok iyi anladım aç gözlü herifler ben 320 tl nin üstüne 100 tl daha koyar sonra da gider pc için gerekli bişey alırım daha iyi

Last_Requiem

3.11.2014 18:38:00

+1
Güzel bir yazı olmuş Alkan bey.Bu durum sadece oyunlar için değil hayatımızın bir parçası artık, kapitalizm deniyor buna.Resident Evil 2 zamanında oyuncu sayısı, pazarlama olanakları, oyunların bütçeleri farklıydı.Birçok oyun satışı artık milyonları buluyor. Hal böyle olunca kapitalizm'de kendini gösteriyor.

kobra90

3.11.2014 18:34:15

-1
quote:

Orijinalden alıntı: canthomas Ellerine sağlık Alkan abi. bu arada yukarıda günah günah diye üsteleyen arkadaşa sesleniyorum:eğer ki bir davranışı yanlış değil de günah olduğu için yapmıyorsan senin de bazı korkuların olmasa kötüye yönelme eğilimin var demektir. Lütfen, kötü ile günah arasındaki farkı öğrenin.
buyrun benim böyle bir sonuca nasil ulaştiniz anlamiş değilim insanlarin yanlişlari doğrulari vardir bazilari tartişmaya açiktir kültürlerin hepsi ayni olmadiğindan bazi kültürlerin gelenekleri başka kültürlere çok yanliş gelebilir o ayri konu birde allahin koydugu yanlişlar dogrular vardirki bunlar müslümansan tartişilmaz kesindir. kul hakki dine göre en büyük haramlardan günahlardandir insan olarak toplum olarak ele aldiğin zaman ülkeye göre topluma göre düşünceler değişir kimisi eğer ben ücretsiz olarak ulaşabiliyorsam ne gerek var almaya diyebilir mesela (korsanin ana yurdu rusya) ama dine göre bunu tartişamazsin ben burda anlatmak istediğim konu yanlişliğindan ziyade haram ve günah olmasidir her herhangi biri korsan oyun oynasin bireysel olarak o kadar kasmaz sahsen korsandan (din olmadanda taraftari olmasamda) dinen benim bir yükümlülüğüm var bir yerde günah varsa ve ben bunu arkadaşlar bu kul hakkidir dikkat edin demezsem bende günaha girerim allah bana bir emir vermiş uy demiş korkmakdan ziyade allahin buyruklarina elimden geldiğince uymak isterimki. elhamdülillah müslümanım müslümanlikta allaha itaat etmektir ve son olarak bir polemik yaratmak için haramdan günahdan ziyade yanlişi doğruyu bilmek gerekir haram günah olmasa seni hepten kaybederiz demişsin bunu neye dayandirdin pek anlamiş değilim şunuda unutma insanlarin doğrularinda her zaman bir yanlişlik payi vardir amerika zamaninda siyahileri aşşalamayi doğru bir tavir olarak görmüştü sizce amerika doğru bir şeymi yapti herkezin kendi doğrusu yanlişi olabilir ama dinin koyduklari kesindir müslüman olan kimse bunlari tartişmaz ben burda deseydimki korsan yanliştir filan o arkadaş şaka mahiyetinde yazmiş öyle olmasaydi yok ben oynarim sanane deseydi ne olacakti onun doğrusu ile benim dogrum arasinda gerçekte neyin doğru olduguna çogunlukmu karar verecekti çogunluk korsan taraftari oysaydi bundan 6-7 sene çogunluk o yöndeydi şonuç olarak bizim doğrularimiz o kadarda dogru değil.

DdrizztT

3.11.2014 18:25:40

0
Çok büyük bir araştırma yapmanıza gerek yok.Alkan abinin paylaştıgı Cod:Ghost DLC leri ile bir f2p oyun olan GR:Phantooms un karsıalstırın ne duzeye geldiğini anlarsınız.Güya tam oyun satın alıyoruz.Sırf bu DLC ler yuzunden oyun almaktan vazgeciyorum.

CoreGame

3.11.2014 18:22:00

0
En iyisi teelite games abi ne dlc derdi var ne başka bişeyi kafa rahat.

Rogue Agent

3.11.2014 18:21:29

0
eline sağlık üstad iyi bir konuyu ele alıp gayette güzel açıklamışsın.işin iyice suyunu çıkarttılar.

oveo531

3.11.2014 18:12:19

-1
Ps3 sahibiyim ve ps4 e geçmeyi her ne kadar istesemde bi oyuna +200 tl verip üstüne bilmem kaç tl ile dlc lerle uğraşmak acayip koyuyor...

s_demirci_53

3.11.2014 18:00:17

0
titanfall aldık oyun yarım çıktı olması gerekenler aleni olarak dlc ayağına satılıyor. resmen eksik oynuyoruz...

gendarme_ali

3.11.2014 17:56:00

-1
Günah demişken ümmet perişan haldeyken sağlığa zararlı işlerle boşa vakit geçirmek,dakka saniye harama bakmak gibi tonla günaha giriyoruz, korsan da kul hakkı oluyorsa , bir de günahı hafife almakla imanımızı tehlikeye atıyosak... biri beni durdursun

Redunay

3.11.2014 17:47:04

0
Ben sadece multiplayer harita dlc lerini alıyorum o da oyunu severek oynuyorsam. Onun dışında giysi, şapka, köpek, don lastiği, hijyenik ped gibi dlc lere para vermem.

StrangerLovely

3.11.2014 17:45:58

0
Sizi tebrik ediyorum böyle bir yazı bekliyordum uzun süredir sonunda yazdiniz :) Ayrica bu duyarlılığı dlc haberleri, incelemeleri ve bilumum şeyleri yapmayarak da göstermenizi bekliyorum. Dlc isterse naughty dog'tan , from software'den gelsin ve gelmiş geçmiş en iyi Dlc olsun yine de haberini yapmayın, sözünü etmeyin, inceleme çekmeyin lütfen yani Dlcleri resmi olarak tanımayın başka türlü olmaz bu iş. Umarım dediklerimi dikkate alırsınız :D

speedymaster

3.11.2014 17:45:02

+1
Sadece Dark Souls 2 ye Dlc aldım hak ediyor 4. Dlc çıksa yine alırım.

jackson_09

3.11.2014 17:37:38

+1
Şahsen DLC alıyorum fakat sadece hakeden oyunlara DLC alıyorum. Dark Souls 2, Skyrim gibi oyunların DLC'leri parayı hakediyorlar. Ben Euro Truck Simulator2'nin DLC'lerinin de bazılarını alıyorum. Çünkü adamlar oyunu hala patchliyorlar, geliştiriyorlar ve ek paketlerden kazandıklarını da yine oyunu geliştirmek içn harcıyorlar (yeni kamyonlar, marka lisansları, orijinal sesler, vs). Ubisoft gibi, EA gibi neredeyse daha oyundan önce Season Pass'ı duyuracak olan soyguncu firmalara hayatta para vermem. EA, Battlefield'ı resmen pay2win'e dönüştrdü. Premium'a aşırı güçlü silahları koydular. Activision'a söveriz, ama adamlar DLC olarak (CoD için konuşuyorum) harita DLC'leri ve oyuna pek etki etmeyen saçma sapan içerik DLC'leri çıkardılar. Şimdi bu söylediğimi de yanlış anlayacak dingiller çıkabilir, o yüzden peşin açıklamamı yapayım; "Activision çok iyi bir şey yapıyor, çok güzel bir şirket" demiyorum. Böyle bir şey söylemem için oyun geliştirme felsefelerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Bana kalsa hepten yok olsun bu DLC kültürü. Ama yakın gelecekte çok zor.

TaKo

3.11.2014 17:34:57

+2
Red Dead Redemption:Undead Nightmare, GTA 4: Episodes From Liberty City ve Last Of Us: Left Behind tarzı DLC'ler uygun fiyattan gelsin, ben yine para harcamaya razıyım. Ama gerisi kesinlikle dolandırıcılık boyutuna giriyor nerdeyse.

Sir Maximus is BACK

3.11.2014 17:33:30

-1
Ama bu şekilde ana oyunun fiyatı duşuyor.Ea mesela ea Access ile xb1 oyuncularına ana oyunu aylık 5$ gibi bir rakama sunuyor. Ayrıca bu dlc ye yonelmede korsan kullanımı engelleme(en aza indirme) amacı da olduğunu düşünüyorum).

Mr xXx

3.11.2014 17:27:52

-1
İstemeden de olsa Arada DLC alıyorum ama zorunlu kaldığım için

canthomas

3.11.2014 17:26:23

+3
Ellerine sağlık Alkan abi. bu arada yukarıda günah günah diye üsteleyen arkadaşa sesleniyorum:eğer ki bir davranışı yanlış değil de günah olduğu için yapmıyorsan senin de bazı korkuların olmasa kötüye yönelme eğilimin var demektir. Lütfen, kötü ile günah arasındaki farkı öğrenin.

cemoktem

3.11.2014 17:24:53

-1
bence isteyen alır isteyen almaz bu kadar basit. bu dlc sisteminden kurtuluş yok zaten. ayrıca satılan şeyler oyuna etki etmiyor sadece görsel. almayan almadığıyla kalır firmaların umrunda bile olmaz bu saatten sonra

Bernhard

3.11.2014 17:21:13

-1
ungalath; Ülkemizde oyunların fiyatının çok fazla olduğunu 2si1 veya Oyun Muhabbeti gibi programlarda çokça eleştirdik. Sosyal medya hesaplarımızda da bu konulara değiniyoruz. Zaten onun savunulacak bir yanı yok. Dark Souls II indirilebilir içeriklerinin de bence ücretsiz olarak gelmesi gerekiyordu. Yine de ana oyun o kadar çok içerik sunuyordu ki, o içeriklere para vermek beni çok fazla rahatsız etmedi. Gerçi The Witcher'da içerikler ücretsiz oluyorsa, Dark Souls'ta da olmalı. (Alkan)

fazliboz

3.11.2014 17:17:18

+1
Bu yazının üstüne dlc questi oynayın derim durumu iyi özetliyor

skullomania

3.11.2014 17:16:46

0
bu daha başlangıç.daha büyük şeyler olacak.yakında öyle sistemler gelecek ki dlc sistemini bile arayacağız.yakında oyunun senaryo modunu 2. ye bitirmek istediğinde bile extradan 3-5$ ödemek zorunda kalacak millet

ezicioyuncu

3.11.2014 17:15:02

+1
Train simulator'un toplamdaki dlcleri ile yeni bir ultimate sistem kurulur :D

ungalath

3.11.2014 17:12:42

+10
güzel makale hazırlamışsınız ama oyunların 170 tl olmasına çok fazla sesiniz çıkmıyorken ne hikmetse dlc lere sesiniz çıkıyor.bunu da geçiyorum.mesela dark souls için çıkan dlc lere inceleme yaptınız ve son sözlerinizde de eğer dark souls u seviyorsanız alın gibi bir yorum getirdiniz şimdi de almayın diyorsunuz.

Wayward Son

3.11.2014 17:09:37

+3
Her zaman verdiğim bir örnek var Alkan. EA, Bad Company 2 için harita paketlerinin çok büyük bir kısmını ücretsiz olarak sundu. Ücretli olanlar da öyle fantastik fiyatlarda değildi. Ayrıca, Limited Edition olarak satın alırsan (standart ile aynı fiyat) o ücretli olanlar da bedavaya geliyordu. Yani 80 TL dışında bir ücret vermiyordun. Şimdi EA'deki arkadaşlar Premium'u geçtim, level atlayarak açabileceğimiz silah, alet edevat için bile DLC çıkartır oldu. Kaldı ki, DLC veya Premium ile verilen ek haritaların kalitesi, o bedava BC2 haritalarının yanına bile yaklaşamaz. Maalesef daha çok ödeme yapıyoruz ama aldığımız kalite daha düşük. Daha da az eğleniyoruz. Şahsen BC2'deki tadı ne BF3 ne de 4'te alabildim. Biraz daha geriye gidelim. 90'ların sonu, 2000'lerin başında çıkan ek paketleri ele alalım. Şimdi DLC olarak kıytırık yarım saatlik görevler sunuluyor. Ama eskiden bilhassa Baldur's Gate gibi oyunlara sağlam ek paketler çıkardı ve oyuna çok fazla içerik katardı. Yine de DLC kavramına çok korkunç bakmamak lazım. Adı belki DLC oldu ama sağlam ek paketler de yakın tarihte çıktı. Mesela Shadowrun: Dragonfall, Civ:5 Brave New World ve Gods & Kings, X-com: Enemy Within gibi. "DLC bu yeaaa" dersek bu güzellikleri de kaçırabiliriz. Dikkat :)

BSC Misafiri

3.11.2014 17:08:25

+2
Company of Heroes'u da eklemek lazım bu fırsatçı oyunlar listesine; dlc ve indirilebilir içeriklerle Call of Duty'den çok farkı yok. Ben oyunu çok seviyorum, o yüzden neyi çıksa alıyorum, ama bu, fırsatçılığın verdiği rahatsızlıktan kurtaramıyor beni. Shogun 2'den beri olan Total War oyunları da aynı fırsatçılık anlayışıyla geliştiriliyor ve pazarlanıyor. Yeni oyun duyurucaz diye yaygara kopardılar Attila'yı kastediyorlarmış. Yazıklar olsun Creative Assembly'e. Oyun dünyasının en itibarlı firmalarından birini şu son birkaç yılda mobil oyun şirketi seviyesine kadar indirdiler.

Vinewood

3.11.2014 17:07:49

-1
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

öncelikle korsan kullaniyorsan o ayri bir günah birde hırsızlıga teşvik günaha davet ettiğin için ayri bir günah yok ben şakasina yazdim diyorsan bu ülkede insanlar birbirinin agzina bakiyor çogunluk ne yapiyorsa onu yapmak isterler şaka oldugunu fark edemiyenler senin bu yazinla korsan kullaniyorsa korsana aynen devam eder veya korsani birakip orjinal oyun alma yönünde düşüncesi olan insanlarin fikirlerini zedeleyebilir kisaca burda laf dalaşi yapmak için yazmadim sadece kardeşlerimi uyarmak istedim bazi konular unutulabiliyor farkina varilamiyor aslinda bir laf vardir müslüman uyuma diye :D gerçektende uyumamaliyiz en tehlikeli şey kul hakkidir dikkat etmeliyiz bu konularda. ben sizin ve burdaki butun arkadaşlarin iyliğini düşünerek yazdim birde bir yerde bir günah işleniyorsa senin orda onu uyarabilecek hatirlatabilecek bir konumdaysan ve bunu yapmiyorsan oda bir günahdir ayrica bu sebepdende yazdim.
Yazının ilk cümlesinden sonrasını okumadım çünkü korsan kullanmıyorum

mementopolis

3.11.2014 17:06:36

+1
Alkan bey tebrik ediyorum sizi bu makale'den dolayi 've oyun muhabbeti 'ne de beklerim bu konuyu. Demem o ki bizim ülkede Single oyuna bile para vermeyi çok görüyorlar buna şahit oluyoruz sırf multiplayer'i yok diye ;"aptalmisin single oyuna para verilir mi ", gibisinden Keyif alıyorsam neden olmasın . Buna musamma gösteren sadece biz türklerde olamayız diyet ülkelerde boyle zira . Eskiden oyun bittikten sonra bonus level veya içerik verirdi , Mgs 1 de oyun bittikten sonra görünmeslik . Tekken 3'te de yeni karakter açıp yeni bölümler gelirdi . Dead or alive (tecmo keı) oyunu doç manyağı yaptı . Demem o ki internet konsola sıçradı mertlik bozuldu . Firmalar artık multiplayer'li oyunlarda korsanla karşı geldiklerini bir nebze vede pazar olduklarını düşündükleri ve kanaat getirdikleri için durum böyle .

kanarya75

3.11.2014 17:06:04

0
Sonuna kadar katılıyorum. Şuana kadar dlc almadım almayı da düşünmüyorum. Bu firmaların yaptıkları aç gözlülüktür. Oyuncuların bu duruma uyanması gerekiyor artık. Anlamıyorum kendinize nasıl yediriyorsunuz kazıklanmayı.

kobra90

3.11.2014 17:04:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Yaptığın derken? Ne yaptım?
öncelikle korsan kullaniyorsan o ayri bir günah birde hırsızlıga teşvik günaha davet ettiğin için ayri bir günah yok ben şakasina yazdim diyorsan bu ülkede insanlar birbirinin agzina bakiyor çogunluk ne yapiyorsa onu yapmak isterler şaka oldugunu fark edemiyenler senin bu yazinla korsan kullaniyorsa korsana aynen devam eder veya korsani birakip orjinal oyun alma yönünde düşüncesi olan insanlarin fikirlerini zedeleyebilir kisaca burda laf dalaşi yapmak için yazmadim sadece kardeşlerimi uyarmak istedim bazi konular unutulabiliyor farkina varilamiyor aslinda bir laf vardir müslüman uyuma diye :D gerçektende uyumamaliyiz en tehlikeli şey kul hakkidir dikkat etmeliyiz bu konularda. ben sizin ve burdaki butun arkadaşlarin iyliğini düşünerek yazdim birde bir yerde bir günah işleniyorsa senin orda onu uyarabilecek hatirlatabilecek bir konumdaysan ve bunu yapmiyorsan oda bir günahdir ayrica bu sebepdende yazdim.

Yusufigit

3.11.2014 17:00:20

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Yaptığın derken? Ne yaptım?
Hırsızlık kardeşim.ne yaptım diyor pişkin pişkin

evren377

3.11.2014 16:58:37

0
biri mi hackledi lan siteyi

VitalyScherbo

3.11.2014 16:55:42

+2
Eskiden DLC deyince aklıma Valve'ın L4D veya TF2'ye çıkardığı büyük ve ücretsiz içerikler gelirdi. Şimdi şapkalar, ayakkabılar, skin'ler falan geliyor. Yazık.

ResVR

3.11.2014 16:46:37

+1
bugün 200 tl civarına AAA oyun alıyorsunuz ama tamamını değil gelecek DLC'ler falan dahil değil yani.

IIWorldLifeII

3.11.2014 16:45:03

+2
şahsen battlefield dlc'lerinden nefret ediyorum adamı almaya zorluyorlar battlefield 3'de baktılar millet alıyor 4 dede ve başka oyunlardada seni almaya mecbur ediyorlar.oyunun %30'unu tamamlayıo %70 ini dlc'lere bırakırsan senin adın OYUN YAPIMCISI değil SOYGUNCU olur!

Vinewood

3.11.2014 16:43:53

-6
quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

korsan kul hakkidir yaptiğinda büyük günahtir uyandiriyim dedim.
Yaptığın derken? Ne yaptım?

kobra90

3.11.2014 16:41:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood Korsan candır
korsan kul hakkidir yaptiğinda büyük günahtir uyandiriyim dedim.

gagiloglu52

3.11.2014 16:40:46

-3
Siz bu yazıyı yazarken yüzlerce yada binlerce dlc satıldı bile..

Vinewood

3.11.2014 16:36:58

-3
Korsan candır
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız