Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Arduboy, Kredi Kartı Boyunda, Açık Kaynak Kodlu Oyun Konsolu


 
     Daha önceki bir haberimde de yazdığım üzere, teknoloji geliştikçe, eskiye olan rağbet artmaya başladı. İnsandaki nostalji duygusu kolay silinip atılacak bir şey değil ve belkide insanlığın çok büyük bir kısmı nostaljiyi hep bir yerlerde, bir şekilde arıyor. Snake oyununa bir devam oyunu gelmesi de bunun güzel örneklerinden birisi.

     Bunun farkında olan bazı kişiler de, değişik şekillerde bize bu nostaljiyi sunarak yatırıma dönüştürebiliyorlar.. Nostaljinin en çok tutuğu konulardan biri de oyunlar. Kevin Bates, hem gamewatch kültürünü, hem de 8-bit monokrom oyunları geri getirecek bir kickstarter projesi başlatmış. Tahmin edilebileceği gibi, kampanya çok başarılı olmuş. Kevin sadece 25.000 dolar isterken, kampanya bitimine 23 gün varken çoktan 250.000 dolar seviyesini geçmiş durumda. İstenenin 10 katı para çoktan toplanmış bile. Bu da nostalji ile ilgili teorimizi kanıtlar nitelikte.

     Arduboy'un özelliklerine gelirsek; Bir kere gerçekten çok küçük, cüzdanınıza sığacak boyda. Söylendiğine ve fotoğraflardan gördüğümüz üzere kredi kartından büyük değil. Sadece 5mm kalınlığında. Ekranı monokrom. Lithium-ion pili sayesinde 8 saat kullanabiliyorsunuz. Şarj etmek için USB kablosu yeterli. Açık kaynak kodu kullanıyor. Beraberinde çıkacak oyunlar olan Adumon, Space Rocks ve Alien Attack'da tamamen açık kaynak kodlu olacak ve üzerinde oynamalar yapabileceksiniz.
 
     Arduboy'dan bir tane alırsanız 39 dolar, iki tane alırsanız 69 dolar ve 5 tanesi 179 dolar'dan satılacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Geek arduboy kickstarter 8-bit open source açık kaynak
New York Modern Sanatlar Müzesindeki EVE Online Sergisi Artık Online Red Dead Redemption'ın 5. Yılında GTA V'ten Bir Anma Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alito

18.5.2015 17:59:39

0
Tutabilir, ben beğendim.

esmerbuyucu

18.5.2015 16:09:16

-1
10 sene önce olsa tutabilirdi

mementopolis

18.5.2015 13:27:35

+1
ne olurdu PAYPAL kabul etsen :( . alamiyorum ya, kredi kart'inin cani ceheneme,

Vinewood

18.5.2015 13:23:45

-1
Bari boya yapsaymış alete , şeffaf hiç güzel olmamış
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız