Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amnesia'nın Yapımcısı, Alien: Isolation Hakkında Konuştu


     Geçtiğimiz günlerde IGN'in editörlerinin Alien: Isolation'nın ne kadar korkutucu olduğunu test ettiği bir videoyu sizlerle paylaşmıştık. Amnesia'nın yapımcısı Frictional Games'in başkanı Thomas Grip de bu video hakkında bir kaç şey söylemek istemiş.
 
     Thomas'a göre Alien: Isolation'da korku atmosferini baltalanyan iki unsur var. Bunlardan biri karakterin öldüğünde oyuncunun rahatlaması. Bu unsuru Thomas şu sözlerle açıklıyor:
     "Öldüğünüzde rahatlıyorsunuz. Kanlı bir ölüm sahnesi izlemek korkunç değil. Sizi rahatlatıyor. Korku oyunları böyle durumlardan kaçınmalı."  Peki, korku oyunlarında hiç ölüm sahnesiyle karşılaşmamız mı gerekir? Thomas'ın dediği şey kesinlikle bu değil.
     Thomas, "Bence belli bir anda karakterin ölmesi gerekiyor. Ama oyuncu bu ana ulaştığında ölümün bir başarısızlık olarak görülmesi gerekir. Bu da cevaplaması eğlenceli bir soru doğuruyor: Ölmekten daha kötü olan şey ne?  Buna verebilecek binlerce cevap var" diyerek ölümün korku oyunlarındaki yerini açıyor.
 
     Thomas'ın hoşuna gitmeyen bir başka unsur ise canavarların vasat bir hal alması. Twitter'dan bu durumu şöyle belirtiyor: "Masanın altınan bir metre uzağınızdaki hangi canavara baksanız vasat bir hal alır. Korku oyunları bu durumdan da kaçınmalı."  Thomas şu sözlerle devam ediyor: "Korku oyunlarında canavaralar, ara sahneler aracığıyla gözler önüne serilmemeli çünkü bir korku oyunun ana elementi canavarla ilk karşılaştığımız andır."
 
     Frictional Games şu an için SOMA adındaki uzayda geçen bir korku oyunu üzerinde çalışıyor. 2015'de çıkacak olan bu yapımın bizleri korkutacağından emin olabiliriz
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dsogaming.com Alien Aliens Alien Isolation isolation Creative Assembly Sega
İngiltere'de Haftanın En Çok Satanları The Elder Scrolls Online Hediyeli Yarışmamızın Kazananı Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alito

28.4.2014 20:13:42

0
Adama hak veriyorum ama arada bir buna benzer korku macera tarzı yapımlara da ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Amnesia tarzı saf korku türü oyunlar, bir süre sonra kaç saklan, kaç saklan yaparak kendini tekrar etmeye başlıyor. Alien Isolation tarzı yapımlarda ise farklı dinamikler görebiliyoruz. Ben şahsen SOMA'nın, Amnesia gibi olmasını istemem. Korkudan ödün vermeden daha farklı şeyler denemelerini isterim.

imakenya dragons

28.4.2014 19:38:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: demo22 bu nasıl bir yaratık böyle burununun dibindeki insanı göremiyor kedi olsa kokudan bulur aşırı derece saçma....
Gordugunu farzet, oyun henuz ılk bolumde bıtsın o zaman, adamlar onun ıcın oyun yapıyor dımı.

demo22

28.4.2014 19:25:12

0
bu nasıl bir yaratık böyle burununun dibindeki insanı göremiyor kedi olsa kokudan bulur aşırı derece saçma....

edd121

28.4.2014 15:26:48

0
aksiyonumsu korkuya kaçmış gibi biraz ama yine de iyi.ona kalırsa amnesia da benim arkadaş yaratığı görünce gülmeye başlıyordu"geldi yine tipini ..." diye.kişiden kişiye değişir bence.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Alien: Isolation ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız