Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amazon'dan 300 Dolarlık Konsol Bu Sene Geliyor


    Ünlü perakendeci Amazon'un Android tabanlı bir konsol geliştirdiğini geçtiğimiz sene içerisinde okumuştuk. Amazon'un konsol projesiyle ilgili yeni söylentiler, bugün itibariyle yeniden hortladı.
 
    Güvenilir haber kaynaklarından VG247'nin 'içeriden' aldığı bilgilere göre Amazon'un konsol projesi, bu sene itibariyle daha da ciddi boyutlara taşınacak. Yayınlanan habere göre Amazon'un konsolu, bu sene içerisinde 300 doları geçmeyecek bir fiyatla piyasaya çıkacak. Firmanın Kindle tabletlerini geliştiren ekip tarafından yapılan konsol, Nintendo, Sony ve Microsoft'la direkt olarak rekabete girmek amaçlı geliştiriliyor. Amazon'un konsolunda sadece oyun değil, film, dizi ve müzik servisleri de hedefleniyor.
 
    Aslında Amazon'un konsol projesini benzer projelerden Ouya veya Gamestick'le aynı kefeye koyamayız. Zira geçen sene gelen haberlerde Gears of War 3 ve Quantum Break'te görev almış David Holmes'un, Square Enix başkanı Mike Fischer'ın, Microsoft ve Trion'da görev almış David Leuhmann'ın ve Valve'ın önemli oyunlarında karşımıza çıkan Tom Leonard'ın Amazon Game Studios'ta bir araya geldiğini okumuştuk. Yani Amazon'un konsol projesi, gerçekten de diğerlerine oranla daha ciddi bir yapıda görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
amazon android konsol oyun konsolu
Nintendo, Mobil Platform Söylentisini Yalanladı Nintendo 3DS Japonya'da 15 Milyonu Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

29.1.2014 08:35:27

0
Kendine has oyunları olmazsa bişey çıkmaz.

TheStarBox

29.1.2014 03:44:48

0
Android tabanli olmasi sorun degil ancak android oyunları henuz 1080p 120 ekran tvde oynanacak kaliteye gelmedi en az 1 senesi var.

2K

28.1.2014 23:19:14

0
Amazon gibi güçlü bir markanın Quya gibi değilde Sony ve Microsoft ile yarışmak için böyle bir konsol geliştirmesi biz oyuncular için çok iyi bir haber. Ne kadar güçlü rakip o kadar düşük fiyatlar.

BSC Misafiri

28.1.2014 22:28:49

0
android diilde 3gb rami olan bi el el konsolu olsa hem dokunmatik ekran hemde alttan açılan 2 analoglu bi gamepad oyunlar hd olsa veee.... ammmaaa yinede olmaz çünkü nerde pokemon zelda mario vs. nerde uncharted gow vs nerde halo nerde bunlar yarışacaksan konsoldan önce oyun çıkarın beyler

bugraakin03

28.1.2014 20:29:49

0
Nvidia Tegra K1 ile gelir mi ki :S

harikaerif

28.1.2014 20:02:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: laserion @harikaerif

Android dediğin şey Linux tabanlı bir işletim sistemidir.
PS4 linux tabanlı bir işletim sistemi kullanımda.
Demekki olabiliyormuş değilmi güzel kardeşim biraz araştırsan anlarsın.
Linux kullanırsa güzel olur. Ama orada direk Android demiş. Ve açıkçası Android tabanlı bir konsoldan pek umudum yok.

laserion

28.1.2014 19:51:15

0
@harikaerif Android dediğin şey Linux tabanlı bir işletim sistemidir. PS4 linux tabanlı bir işletim sistemi kullanımda. Demekki olabiliyormuş değilmi güzel kardeşim biraz araştırsan anlarsın.

harikaerif

28.1.2014 19:18:25

0
Ön yargı gibi olmasın ama Android Tabanlı konsol mu olurmuş ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız