Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amazon Sahte Oyun İncelemesi Yayınlayanları Mahkemeye Verdi


      En büyük perakendecilerden birisi olan Amazon, sitesinde oyunlar için sahte yorum yazan pek çok hesaba dava açtı. Firma toplamda 1114 kişiye karşı dava açtığını açıkladı.
 
      Bu çeşit incelemeler genellikle üçüncü parti satıcılar tarafından, daha fazla müşteri çekmek için kullanılıyor. Amazon, böyle incelemeleri para karşılığında satan kullanıcıların pek çok freelance çalışanın iş bulmasını sağlayan Fiverr platformu üzerinden bulunduğunu açıkladı. Belirtilene göre anlaşma sonunda Fiverr üzerinden tutulan sahte inceleme yazarı pek çok farklı IP üzerinden Amazon'a inceleme yazıyor. Her ne kadar bu sahte yazarlar Fiverr üzerinden müşteri bulsa da Amazon, Fiverr'e dava açmadığını aksine bu dava süreci boyunca birlikte çalışacaklarını dile getirdi.
 
      Amazon yayınladığı açıklamada bu tip incelemelerin büyük ölçüde müşterileri yanlış yönlendirebileceğini ve Amazon markasını lekelediğini söyledi ve şöyle devam etti: "Amazon olarak müşterilerimizi yanlış yönlendirmeden korumak adına sanıkların barındıkları platformun kökünü kazıyacağız."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak mcvuk.com amazon
The Stanley Parable Yapımcısının Yeni Oyunu Hakkında İpucları Gelmeye Başladı Assassin's Creed: Syndicate Konsol Karşılaştırma Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Patren

20.10.2015 22:52:22

0
darısı bizim firmalarımızın başına bu davraşını örnek alısınlar

Tiny Titan

20.10.2015 20:36:03

0
Türkiyedeki elektronik satan bütün firmaları toplayıp 10 la çarpın bi amazon etmez,iş ahlakı diye bir şey yok ülkede varsa yoksa yolalım milleti

DdrizztT

20.10.2015 19:44:55

0

gesso

20.10.2015 14:30:45

-1
Evet, Hepsiburada iade konusunda sorun çıkartmıyor. İade işlemleri çokta kolay.

BSC Misafiri

20.10.2015 14:25:36

-1
Amazon her sene zarar ediyor, hisse senetleri sayesinde ayakta duruyor. Bu yüzden satışlardan kazanacakları paradan ziyade müşteri memnuniyeti birinci sırada kendileri için.

cryptdlg

20.10.2015 10:27:41

0
...

xAdli

20.10.2015 09:07:34

+1
Amazon gerçekten kral bi şirket. Amazonda G930 kulaklık aldım 3 günde ürün amerikadan Türkiyeye geldi ama Türkiyeden 3 günde elime zor ulaştı. İlk defa alışveriş yaptım ve de ingilizce bilmedigim için yanlışlıkla Amazon Prime üyeligine kayıt olmuşum ilk seferinde 90 dolar çektiler hesabımdan geri istedim anında iade ettiler. 2. kez 9 dolar çektiler onuda iade istedim onuda anında iade ettiler. Mükemmel müşteri odaklı bi firma...

0quz28

20.10.2015 08:59:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: John Sheppard Birebir şahit olmasam da rivayetlere göre Amerika'da Amazon'dan aldığınız bir ürün ertesi gün elinize ulaşmaz ise (kargo sorunu, kapı önünden çalınma sorunu vs.) , bir sonraki gün yeni bir ürün bizzat Amazon çalışanları tarafından kapınıza kadar getiriliyormuş. Böyle birşey var ise ve bu haberden sonra; Amazon gerçekten tüm dünyaya "ticaret ahlakı" dersi vermiş oluyor. Birde bizdeki örneklere bakın, Hepsiburada - N11 - Gittigidiyor. Hadi N11 ve Gittigidiyor, Hepsiburada'ya göre yapı olarak biraz daha farklı. Ama anlayış hep aynı. Sakın bu firmalara bürokrasi anlamında işiniz düşmesin, hem maddi hem manevi olarak çok büyük zararlar görüyorsunuz. Aslında bu olaya sadece Online Alışveriş olarak bakmayalım, genel olarak Türk firmalarına yaşadığınız bir sorunla ilgili şikayette bulunduğunuzda ya haklılığınızı ispatlayamıyorsunuz mutlaka onlar haklılar, ya aşağılanıyorsunuz yada kanuni haklarını tam olarak bilmeyenler kandırılıyorlar. Hoş kanuni haklarını bilenlerinde bazen elinden birşey gelmiyor. Bunun en acı örneğini geçen sene TTNET ile yaşadım. Yetkili bayide yaşadığım sorunla ilgili TTNET Müşteri Hizmetlerine bir kamera kaydını bile delil olarak göstertemedim (izlettiremedim) çünkü böyle bir hakkım yokmuş, yalnızca mahkeme kararı ile o kayıtlar izlenebilirmiş . Savcılığa gittiğimde sağolsun yüce adaletimizin(!) savcısı 7 ay sonra takipsizlik verdi. Bu ülkede gariban halk, avukat tutmaya gücü yetmeyen halk malesef hakkını da aramıyor. Avukat tutsan TTNET'in avukat ordusuna karşı ne yapabilirsin orası da işin ayrı bir tarafı tabi.
her kelimesine katılıyorum hepsiburada.com dısında ben çok fazla alışveriş yaptım o siteden ve 3 üründe geri iadem oldu vs başka sorunlarım oldu hepside kısa süre içinde çözüldü. belki sen farklı sorunlar yaşamış olabilirsin bilemicem ama benim aralarında en memnun kaldıgım müşteri ile ilgilenen hepsiburada.com dur.

John Sheppard

20.10.2015 01:48:38

+10
Birebir şahit olmasam da rivayetlere göre Amerika'da Amazon'dan aldığınız bir ürün ertesi gün elinize ulaşmaz ise (kargo sorunu, kapı önünden çalınma sorunu vs.) , bir sonraki gün yeni bir ürün bizzat Amazon çalışanları tarafından kapınıza kadar getiriliyormuş. Böyle birşey var ise ve bu haberden sonra; Amazon gerçekten tüm dünyaya "ticaret ahlakı" dersi vermiş oluyor. Birde bizdeki örneklere bakın, Hepsiburada - N11 - Gittigidiyor. Hadi N11 ve Gittigidiyor, Hepsiburada'ya göre yapı olarak biraz daha farklı. Ama anlayış hep aynı. Sakın bu firmalara bürokrasi anlamında işiniz düşmesin, hem maddi hem manevi olarak çok büyük zararlar görüyorsunuz. Aslında bu olaya sadece Online Alışveriş olarak bakmayalım, genel olarak Türk firmalarına yaşadığınız bir sorunla ilgili şikayette bulunduğunuzda ya haklılığınızı ispatlayamıyorsunuz mutlaka onlar haklılar, ya aşağılanıyorsunuz yada kanuni haklarını tam olarak bilmeyenler kandırılıyorlar. Hoş kanuni haklarını bilenlerinde bazen elinden birşey gelmiyor. Bunun en acı örneğini geçen sene TTNET ile yaşadım. Yetkili bayide yaşadığım sorunla ilgili TTNET Müşteri Hizmetlerine bir kamera kaydını bile delil olarak göstertemedim (izlettiremedim) çünkü böyle bir hakkım yokmuş, yalnızca mahkeme kararı ile o kayıtlar izlenebilirmiş . Savcılığa gittiğimde sağolsun yüce adaletimizin(!) savcısı 7 ay sonra takipsizlik verdi. Bu ülkede gariban halk, avukat tutmaya gücü yetmeyen halk malesef hakkını da aramıyor. Avukat tutsan TTNET'in avukat ordusuna karşı ne yapabilirsin orası da işin ayrı bir tarafı tabi.

BigEng

20.10.2015 01:18:56

+3
Amazon gibi müşteri memnuniyetine önem veren firma nadir bulunur.Ne sıkıntın varsa çözüm bulmaya kalkan bir firma . Umarım ülkemizdeki firmalarda bu seviye ilgi ve alaka sunarlar ileride.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız