Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amazon, Kendi Oyun Motorunu Ücretsiz Olarak Yayınladı

    Uzun süreden beri oyun dünyasında adını duyduğumuz Amazon, en son Crytek ile beraber bir anlaşma sağlamıştı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi olan Lumberyard isimli oyun motoru, bugün itibariyle piyasaya sunuldu.
 
    Tamamen ücretsiz bir şekilde sunulan Lumberyard'ın kaynak kodları da açık bir şekilde indirilmeye konuldu. Amazon'un herhangi bir ücret istemeyeceği belirtilen Lumberyard'ın gücünün, AAA kalitesinde oyunlar geliştirmeye yetecek seviyede olduğu söylenmiş. Xbox One ve PS4 desteği için Sony ile Microsoft'la anlaşmaların sağlandığını belirten Amazon tarafı, mobil cihazlara desteğin de çok yakında sunulacağına yer veriyor.
 
    Şimdi tahminen herkesin aklında "Tamam güzel de Amazon'un bundan kârı ne olacak?" sorusu olsa gerek, hemen yanıtlayalım. Lumberyard isimli oyun motoruyla yapılacak oyunlarda online servis olarak sadece Amazon'un bulut tabanlı sistemi Amazon Web Service kullanılabilecek. Ayrıca sorun çözümleri için de destek yine Amazon Web Service üzerinden sağlanacağı belirtiliyor. Yani her ne kadar diğer oyun motorlarına göre az olsa da, Amazon'un buradan bir payı bulunuyor.
 
    Lumberyard ile oluşturulmuş bazı projelerden görsellere aşağıdan bakabilirsiniz. İlgili siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
 
 






 

Bu haberin bağlantısı
URL
crytek lumberyard amazon
Firewatch'un İlk İnceleme Puanları Oldukça İyi American Truck Simulator İlk Haftasında 100.000'den Fazla Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

10.2.2016 18:40:12

0
Valla iyi duruyor.

BSC Misafiri

9.2.2016 22:43:10

0
unreal4 hem basit hemde derin oturmuş ve öğretici kaynak bol resmi sitesinde var eğitim geçmesi için öğretici kaynağı güzel ve programın kolay olması ve derin ayrıntılı aynı zaman da dosya formatları na yazılım dilerine büyük destek sunmalı destek en önemli ayrıcı özeliği içinde işleri kolaylaştıran işe yarayan araçlar

emrahcey

9.2.2016 20:25:45

0
Batman Arkham Knight yeniden yapsınlar bu motorla.

Guest-E851F29FD

9.2.2016 16:28:01

0
Oyun motorunu ücretsiz yapıp müşterinin kendi platformuna ayaklarının alışmasını sağlamak. Demedi demeyin yakında steam gibi istemci yapıp desteklenen oyunlara gömerler

BSC Misafiri

9.2.2016 16:11:46

0
Bsc lumberyardla şöyle güzel bi video çekse, bölüm sonu haritasını tasarlasa zor bir iş olduğunu sanmıyorum mekan tasarımının

EXios

9.2.2016 15:46:16

0
Gayet güzel.

zeus128

9.2.2016 13:44:05

0
Cryengine'yi de kullanmış biri olarak sanki biraz ismini değiştirip lumberyard yapmışlar gibi geldi. Belki yeni söyledikleri daha hızlı mp, coop, açık kaynak kod artısıdır diye düşünüyorum. İndirmesi bedava olması da Cryengine'de vardı. Boyutu sadece Cryengine 3 gb bu 10 gb olmuş gibi geldi tabi detaylara inemeden inceledim. Hazır olan oyun motorundaki objeler çoğaltılmış 30 ağaç varvasyonu var ise 60 yapılmış. Hazır yansıma ve yerlere asfalatlara ekleyebileceğiniz reflection özellikleri eklenmiş. Ben indiremedim ama indirmek istiyorum, derseniz indirmesi bedeva ve direk amazonun sitesinden indirme linki : http://d1a5h15s88ekwk.cloudfront.net/lumberyard-1.0-143307e-pc.zip Bu da Ek seçnekler hazır örnek çalışma ve zaten çokca çoğaltılmasına rağmen ekstra eklenen hazır obje ve ayarla için. http://aws.amazon.com/lumberyard/downloads/ bu arada ara yüzü bile neredeyse aynı Direk kendi Cryengine Sürümümden yüklediğim Görseller ile Amazon'un sitesinden karşılaştırabilirsiniz http://i.hizliresim.com/gZEZDO.jpg . Resimlerdeki örnekler de direk Cryengine ile yapılabilecek hatta emek verilirse daha güzelleri oluşturulabilecek örnekler pek bir farkını sezemedim açıkçası . Sadece daha fazla hazır ayar var da ismi bir de Lumberyard gibi geldi ???

1997utku

9.2.2016 12:59:22

0
Cryenginein modifiye edilmis hali betadan ciksinda bir deneyelim :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız