Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

AMD'nin HBM Bellek Türünün Ekran Kartlarına Katkısı

AMD Fury ile beraber HBM bellekler hayatımıza giriyor

High Bandwidth Memory (HBM); AMD ve Hynix işbirliği ile üretilen yüksek performanslı bir RAM arayüz teknolojisine verilen ad. HBM teknolojisinde birden fazla bellek birimi dikey olarak bir araya getiriliyor. Geliştirici firmalar bunu bellek birimlerini termal mikro tümseklerle (yumrularla) birbirine bağlayarak yapıyor.

     Peki bu belleklerin önemi nereden geliyor? Bellek bant genişliğini arttırmak demek hemen hemen her zaman ekran kartının daha iyi performans vermesi anlamına gelir. Özellikle 4K gibi yüksek çözünürlük veya birden fazla monitör kullananlar için bant genişliği daha fazla anlam ifade ediyor.

      Bugünkü GDDR5 teknolojisinin en önemli sorunu bellek genişliği ekledikçe iyi bir performans için çok fazla güç tüketiminin olması. Yani problemimiz bellek çiplerinin grafik işlemcisine bağlanma şekliyle ilgili. GDDR5’te bellek çipleri ekran kartının devresinin çevresine yan yana gelecek şekilde diziliyorlar. Bu da çok fazla yer kaplamalarına sebep oluyor. Sadece bellek çipleri değil, aynı zamanda güç kaynakları ve akım düzenleyiciler (voltaj regülatörleri) de daha fazla yer kaplıyorlar. Belleklerin geniş alana yayılmasından dolayı daha uzun kablolarla daha fazla sinyal göndermek zorunda kalınıyor; bu da daha büyük akım düzenleyicileri anlamına geliyor. Yani daha büyük çipler, daha fazla enerji tüketiyorlar.

     HBM ise GDDR5’teki bu sorunu bellek çiplerini üst üste koyarak çözüyor. AMD; HBM’de 4 adet çipi dikey olarak birbirine geçirerek bellekleri ekran kartına daha yakın bir şekilde konumlandırıyor. Böylece bellekleri ekran kartına bağlayan kablolar kısalıyor. Sonuç olarak ekran kartı daha verimli çalıştığı için çok daha az güç tüketiyor.

 
    HBM belleklerin GDDR5 belleklere göre %94 daha az yer kapladığını belirtelim. 1 GB GDDR5’in kapladığı alan 672 mm2 (28x24 mm) olurken, diğer taraftan 4 GB’lık bir HBM kümesi sadece 35 mm2 (5X7 mm) yer kaplamakta. GDDR5’e göre HBM belleklerin 19 kat daha az yer kaplaması ekran kartlarının boyutlarının da çok küçülmesini ve kasada daha az yer kaplamasını sağlıyor. Bu durumu daha küçük bellekler, daha küçük enerji birimleri, daha az ısınma, daha küçük fan ve diğerlerinden çok daha küçük ekran kartları diye devam ettirebiliriz. Üstelik bu küçülmeye rağmen HBM Ram’lerin performansı GDDR5 ve DDR4 belleklerden çok daha iyi.

    Peki bu 4 adet bellek nasıl birbirine geçiyor derseniz, bu sorunun yanıtı TSV teknolojisinde yatmakta. Yüksek verimli bir bağlantı teknolojisi olan TSV ile belleklerdeki deliklerde bulunan kablolarla 4 adet bellek birbirine bağlanıyor. Böylece 4 adet RAM yüksek bağlantı teknolojisi sayesinde adeta tek bir RAM gibi hareket ediyorlar. Bu da hızlarının artması demek.

    Günümüzde GDDR5 bellekler 32-bit genişliğinde bellekveri yoluyla saniyede 7 GB’a kadar veri aktarabiliyorlar. 4’lü tek bir HBM belleğiyse 1024-bit veriyolu genişliğine sahip ve saniyede 125 GB’lık veri aktarım kapasitesine ulaşabiliyor. HBM çiplerin daha iyi veri aktarım kapasitelerine sahip olmalarının yanında daha düşük saat hızlarında çalıştıklarını da belirtelim..

 
    Bu iki RAM teknolojisi arasında tüketilen güç başına yapılan iş bağlamında da önemli bir fark var. AMD’nin açıklamasına göre HBM kümeleri her bir watt’da 35 GB’lık veri aktarım genişliğine sahipken, GDDR5 bellekler ise 10,5 GB’ta kalıyorlar. Belleği yürütmek için daha az enerji kullanılması dolayısıyla ısınmayı da azaltıyor.

   Çipleri GPU’ya bağlamak için de çeşitli yollar var. AMD ise HBM’de pasif bir aracı katman ile GPU’ya bağlanan ve 2.5D denilen bir tekniği kullanıyor. 3D teknikteki gibi bellekler GPU’ya yığılmıyor ve pasif aracı katman yoluyla GPU ile iletişim kurması sağlanıyor. AMD bunun gerçek 3D yöntemi olduğunda ısrarcı. Yani artık X ve Y noktaları değil, Bellekler, pasif aracı katman ve GPU’nun bulunduğu X-Y-Z noktaları var.

 
    HBM teknolojisini kullanan ilk kartlar 4 GB olacaklar. Bu durum bazı tüketiciler için kafa karıştırıcı olabilir. Bildiğiniz gibi Nvidia’nın amiral gemisi olan Titan X adlı ekran kartında 12 GB bellek bulunuyor. AMD’nin Fury adlı HBM teknolojisini kullanan ilk ekran kartında ise 4 GB Ram var. Tabi AMD’nin iddiasına göre HBM teknolojisindeki bellekler neredeyse 3 kat daha hızlı çalıştığından aslında 4GB ile 12 GB rakamları arasında performans farkı olmuyor. E3 fuarındaki AMD sunumuna bakarsak bu açıklamalar doğru gibigörünüyor. Yine de detayları performans karşılaştırmalarını beklemek en iyisi.

   AMD’nin buradaki çekincesi Nvidia’nın daha büyük rakam, daha iyidir şeklinde bir pazarlama kampanyası yürütmesi. Tüketiciler de bu rakamlara bakıp psikolojik olarak etkilenebilirler. Yani daha büyük, daha iyidir mantığı Nvidia tarafından suistimal edilebilir.

    HBM teknolojisi sayesinde AMD’nin büyük bir adım attığı gerçek. Nvidia’nın benzer bir teknolojiye 2016 yılında karşımıza çıkmaya hazırlandığını biliyoruz. Rekabetin seyri ne olacak bilenmez, ama bu yeni teknolojiler oyuncuların yararına olacaktır.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC AMD HBM Ekran Kartı
PlayStation Uygulaması Güncellendi Nippon Ichi Software Yeni Bir Oyun Gösterdi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.6.2015 22:58:47

0
açıkçası amd'nin geleceği hakkında endişeliyim. aynı anda hem intel gibi dev ile uğraş hem nvidia ile zor. hatta şöyle düşünüyorum bu 2 firma tekelcilik davalarıyla uğraşmamak için kendileri finanse ediyordur amd'i :D unutmamak gerekir ki donanım ve yazılım bir bütündür sen istediğin kadar hızlı bellek ve gpu koy karta driver'lar doğru kodlanmamışsa kartı eleni bile alırsın. nvidia'nın physx teknolojisi her ne kadar lüzumsuz gözükse ve kartın performansını belli ölçüde düşürse de ileride (5-10 yıl) içinde oyunlardaki fizikler için önemi giderek artacaktır. görsellik bağlamında belli bir seviyenin üstünde şu anki motorlar özellikle ue4'ün mimari görselleştirmeleri göz dolduruyor. photo realism'in belli bir seviye kadar ucundan yakaladıktan sonra fizikler oyunlar için önem kazanmış olacaktır. bu da bu nesil sonuna kadar olmasa da sonraki nesil sistemlerde çok güzel örnekleri olacaktır.

KortX

23.6.2015 14:16:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch AMD böyle büyük teknolojilere yatırım yapmazdı şaşırdım. Umarım hayal kırıklığı yaratmaz.
AMD donanımsal teknolojilerde yatırımda öncüdür. Yazılımsal teknolojilere pek yatırımı olmuyor. Ben öyle biliyorum yani.

David Attenborough

23.6.2015 08:52:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: Yusac Kartın sıvı soğutmasına laf eden var pardon ama o kadar ufak PCB ye hangi fan ı koyup soğutacaklar o kartı? O kadar ufak PCB ye en mantıklı soğutma çözümü sıvı soğutmadır gidip ufak fan takacak değiller ya. Hem iyi soğutuluyor hem de kasada yer kaplamıyor.
Fury ve Nano kartları hava soğutmalı olacak. Ayrıca öküz gibi sıvı soğutma radyatörü de kasa full tower olmadıktan sonra hatrı sayılır bir yer kaplayacaktır. Zaten işlemcide kule tipi soğutucu kullananları hiç söylemiyorum bile. Bilip bilmeden sallayanlar toplanmış her zamanki gibi. Kartı el kadar yapınca hava soğutması olamıyor mu? Nvidia'nın orta seviye kartlarına bakın, Laptoplardaki 980m Sli konfigürasyonlarına bakın. Adamlar bunlara sıvı soğutma olarak şehir şebekesini mi bağlamış yoksa özeleştirilmiş Pcb ve fanları mı? Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, Amd hiçbir yeni çıkan teknolojiyi verimli bir şekilde kullanmamıştır. Performans atılımlarını sürekli Nvidia yapmıştır. Önceki nesil konsollarda Nvidia Gpu kullanılmıştı ve çıktığı döneme oranla ne büyük sıçrama yaptıklarını çoğu kişi bilir. Bu nesildekilerse daha çıkmadan ortalama Gpulardan geride kalmayı garanti altına almıştı. En basitinden bundan 5-6 sene önce yeni yaygınlaşan Dx 11 kartlarında da Tesellation problemi vardı, Nvidia tarafında böyle bir sorun yoktu. Adamlar 2 seri sonra ancak çözebildiler sorunu. Aynı şey bugün Dx 12'de de yaşanacak muhtemelen. Bu kartların Dx 12 desteğine karşın, diğer taraftaki bir sene önce çıkan Maxwell serisi 12.1'i destekliyor. Yazılım tarafını şimdiden boşlamış Amd, bu kadar hata yapmasına rağmen halen en güçlü kartı üreterek yazılım tarafına bakmadan en iyi performansı vereceğini sanıyor. Umarım bu yanılgısı firmanın sonunu getirmez.

BSC Misafiri

23.6.2015 03:39:43

-1
amd den bu saatten sonra olsa olsa anca iyi hindi yahnisi olur :) bu kafayla çok bile yapmışlar. çoluk çocuk seviyor tabi ucuz diye yoksa tırışkadan nağmeler.....

Yusac

23.6.2015 03:39:13

-1
Kartın sıvı soğutmasına laf eden var pardon ama o kadar ufak PCB ye hangi fan ı koyup soğutacaklar o kartı? O kadar ufak PCB ye en mantıklı soğutma çözümü sıvı soğutmadır gidip ufak fan takacak değiller ya. Hem iyi soğutuluyor hem de kasada yer kaplamıyor.

pcrex

23.6.2015 02:50:42

+2
quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcanack <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orjinalden alıntı: pcrex<br><br>madem o kadar verimli kimse neden demiyor bu sıvı soğutma nedir acep? güç tüketimi verimli deniyor aksine artış var, ısınma sorununu hala çözememiş AMD. bir teknolojiyi ilk bulmak hiç bir anlam ifade etmez, onu geliştirmek bir anlam ifade eder. Apple ilk dokunmatik ekranlı telefonu yapmadı yada ilk tableti yada ilk parmak izi okuyucu vs.. ama bu teknolojilerin hepsinde öncüydü çünkü geliştirmesini ve sunmasını bildi. fury x in ufalması hbm teknolojisinin avantajıdır ama üzerindeki sıvı soğutma ve güç tüketimi de AMD nin ayıbıdır. seneye nvidia çıkarır ya o zaman görürsünüz teknoloji nasıl kullanılıyormuş, heee 1000$ dan çıkarır o da AMD nin yetersizliği sağolsun.</blockquote><br> Fury x modeli sıvı soğutmalı... hava soğutmalı model olan da var... objektif bakmanız lazım olaya hbm teknolojisi çok yeni bir şey olmasına rağmen muazzam bir gelecek vaadediyor önemli olan tabikide bulmak... bulunmayan bir şeyi nasıl geliştirebilirsiniz...
o kadar örnek vermişim daha neresini anlayamadın, bulmak sadece AMD ye bir katkı sağlamaz onu doğru şekilde kullanmak gerekir. fury x modelinin sadece x olmayan yani saat hızları düşürülmüş daha yavaş bir modeli hava soğutma ile gelecek ki nasıl gelecek göreceğiz. AMD 2 yıl olacak daha ekran kartı çıkarmadı doğru düzgün, 300 serisi dediği 200 serisinin güç tüketimi arttırılmış OC edilmiş hali. bir tek fury x yapmışlar o da ancak sıvı soğutma ile. bu teknolojiyi AMD ancak doğru düzgün 14nm de kullanabilir. o zaman orta seviye kartlara kadar çeşitli yelpazelerde görülebilir, nvidia ise şu an rakibine göre böyle bir teknolojiye ihtiyacı yok. pascal da kullanır mı göreceğiz. yazdıklarımı düzgünce okursan gayet objektif olduğumu da görürsün.

XbZeynox

22.6.2015 22:59:22

0
Amd den bi cacık olmaz. Oyun için bi atılım yapmadıktan sonra. Kartları oyunlarda iyi çalışmıyor işte. Her yeni oyun çıktığında bir başka amd faciasını görüyoruz. texturelar geç gelir fps düşük olur. Nvdia forever o yüzden...

c63204

22.6.2015 22:36:31

-2
quote:

Orjinalden alıntı: pcrex madem o kadar verimli kimse neden demiyor bu sıvı soğutma nedir acep? güç tüketimi verimli deniyor aksine artış var, ısınma sorununu hala çözememiş AMD. bir teknolojiyi ilk bulmak hiç bir anlam ifade etmez, onu geliştirmek bir anlam ifade eder. Apple ilk dokunmatik ekranlı telefonu yapmadı yada ilk tableti yada ilk parmak izi okuyucu vs.. ama bu teknolojilerin hepsinde öncüydü çünkü geliştirmesini ve sunmasını bildi. fury x in ufalması hbm teknolojisinin avantajıdır ama üzerindeki sıvı soğutma ve güç tüketimi de AMD nin ayıbıdır. seneye nvidia çıkarır ya o zaman görürsünüz teknoloji nasıl kullanılıyormuş, heee 1000$ dan çıkarır o da AMD nin yetersizliği sağolsun.
Fury x modeli sıvı soğutmalı... hava soğutmalı model olan da var... objektif bakmanız lazım olaya hbm teknolojisi çok yeni bir şey olmasına rağmen muazzam bir gelecek vaadediyor önemli olan tabikide bulmak... bulunmayan bir şeyi nasıl geliştirebilirsiniz...

BSC Misafiri

22.6.2015 22:14:46

-1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaş hiç demiyonuz şu Amd olmazsa ne yaparız diye,herifler GDDR5 çıkarmasaydı nvidia hala GDDR3 ile devam ederdi kesin,bu teknoliji de amd sayesinde hayatımıza girecek ama ne yapıp edip oyun firmaları ile anlaşıp bi şekilde Nvidia da daha iyi çalışacakdır.Amd artık profesyonel yazılımcılar bulması şart zayıf tarafı orası.
AMD' nin tek iyi yanıda o değilmi piyasayı boş bırakmıyor. Ama kusura bakmada nerdeyse hiçbir teknoloji önce sürülmekle olmuyor. Unutmayalım AMD gddr5 ' i çıkardığında Nvidia cephesinde teknoloji geliştirme aşamasındaydı!!

nemesis16

22.6.2015 20:27:24

-1
Walla bi Çekingem var 980 ti mi alsam fury den bi korkum var en iyisi beklemek 780ti hala beni götürüyor en kötü Pascal beklerim ama oyun sonucları çıkmadan fury ye güvenmem

adam olun

22.6.2015 19:58:31

-2
güney koreli firmalar sayesinde vnand olsun hbm olsun kaçak kat çıkmaları öğrendik

pcrex

22.6.2015 19:30:08

-1
madem o kadar verimli kimse neden demiyor bu sıvı soğutma nedir acep? güç tüketimi verimli deniyor aksine artış var, ısınma sorununu hala çözememiş AMD. bir teknolojiyi ilk bulmak hiç bir anlam ifade etmez, onu geliştirmek bir anlam ifade eder. Apple ilk dokunmatik ekranlı telefonu yapmadı yada ilk tableti yada ilk parmak izi okuyucu vs.. ama bu teknolojilerin hepsinde öncüydü çünkü geliştirmesini ve sunmasını bildi. fury x in ufalması hbm teknolojisinin avantajıdır ama üzerindeki sıvı soğutma ve güç tüketimi de AMD nin ayıbıdır. seneye nvidia çıkarır ya o zaman görürsünüz teknoloji nasıl kullanılıyormuş, heee 1000$ dan çıkarır o da AMD nin yetersizliği sağolsun.

SurlarÖnünde

22.6.2015 19:15:15

+1
Günümüzde GDDR5 bellekler 32-bit genişliğinde bellekveri yoluyla saniyede 7 GB’a kadar veri aktarabiliyorlar. 4’lü tek bir HBM belleğiyse 1024-bit veriyolu genişliğine sahip ve saniyede 125 GB’lık veri aktarım kapasitesine ulaşabiliyor. HBM çiplerin daha iyi veri aktarım kapasitelerine sahip olmalarının yanında daha düşük saat hızlarında çalıştıklarını da belirtelim.. Burdaki ifadeye göre ekran kartlarının oyunlardaki saniyelik çizim sınırı çağ atlayacak diyebilirmiyiz ? Özellikle büyük çaplı haritalı oyunlarda uzak mesafelerdeki objeler sonradan gözükür veya görüş açısı kısıtlı olur. Bu yeni teknoloji bu sorunları büyük ölçüde ortadan kaldıracak diyebilirmiyiz ?

BSC Misafiri

22.6.2015 18:49:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: BlackBeasT TeknoSeyirden Levent Hocanın dediği yeni teknoloji olan vramların üst üste dizilimi sayesinde artan veri alışverişi oyunların grafik kalitesinde cığır yaratacakmış...
AMD'nin bunun yaynında DisplayPort üzerinden freesync ve HDMI bağlantıyada freesync adapte etmesi önemli gelişmeler...
Elbette ki bu yeni özelikleri orta segment E.Kartlarına biran önce gelmesi
benim bildigim oyunlardaki performansta asil onemli olan gpu cekirdek hizi ve rop/shader sayilari. bellek hizi yuksek cozunurluk ve anti aliasingte olusan fps dususlerini azaltiyor olmasi lazim. turkiyede 4k monitoru olan fazla olmadigi icin cok da bi fark olacagini sanmam.

Nikomer

22.6.2015 18:24:47

-1
quote:

Orjinalden alıntı: scutaro NVIDIA AMD'den önce HBM bellek teknolojisini Pascal mimarisinde kullanacağını açıklamıştı, kartın prototipi bile hazırdı ama 28 nm'de kullanmak istemedi. Şu anda HBM 1 ile 4 gb üzeri desteklenmiyor, Pascal mimarisi 4/8 gb destekli HBM 2 bellek teknolojisi ile gelicek. Yüksek veriyollu HBM bellek yapısının şu anda yüksek çözünürlüklerde ne kadar katkı sağlayacağı kesin belli değil, her zaman veriyolunun yüksek olması yeterli gelmeyebilir daha fazla vram'e ihtiyaç duyulabilir.


Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın
Bir teknolojiyi kullanmak onu basına açıklayarak duyurmakla olmaz, kartlarında kullanarak olur. "İstemedi" gibi sözler bir firmanın, kartı eksiksiz çıkarmak istemesinden değil aynı mal ile reklam yapıp daha çok kazanmak istemesidir. HMB 1 8gb destekliyor fakat ramlerde kullanılıyor.

BSC Misafiri

22.6.2015 18:23:45

+1
Arkadaş hiç demiyonuz şu Amd olmazsa ne yaparız diye,herifler GDDR5 çıkarmasaydı nvidia hala GDDR3 ile devam ederdi kesin,bu teknoliji de amd sayesinde hayatımıza girecek ama ne yapıp edip oyun firmaları ile anlaşıp bi şekilde Nvidia da daha iyi çalışacakdır.Amd artık profesyonel yazılımcılar bulması şart zayıf tarafı orası.

mementopolis

22.6.2015 18:21:14

0
1 sene daha ondan sonra performasa oynarlar.

Return to Monke

22.6.2015 18:16:15

+3
Yurtdışında 650 dolar olan ürün . Burada 3000 tl. Vergiler uber katkı yapıyor. Elalem 2 ekran kartına 1300 dolara alsın. Burada 6000 tl

Cpt. Miller

22.6.2015 18:10:41

0
Haklısınız ama malesef nm küçülse bile maliyet düşük olmuyor, kartlar ucuzlayacağı yerde bazen daha pahalı hale gelebiyor, tabi bunda gümrük vergisi ve doların da etkisi var. Yurtdışında yaşayan kişiler bundan fazla etkilenmiyor, çünkü kartların çıkış fiyatları aşağı yukarı aynı oluyor. Ekran kartlarına yüksek meblağlar verilmesine bende karşıyım, üstelik kısa sürede fazla değer kaybediyorlar.

BlackBeasT

22.6.2015 18:10:01

0
TeknoSeyirden Levent Hocanın dediği yeni teknoloji olan vramların üst üste dizilimi sayesinde artan veri alışverişi oyunların grafik kalitesinde cığır yaratacakmış... AMD'nin bunun yaynında DisplayPort üzerinden freesync ve HDMI bağlantıyada freesync adapte etmesi önemli gelişmeler... Elbette ki bu yeni özelikleri orta segment E.Kartlarına biran önce gelmesi

Return to Monke

22.6.2015 18:05:39

+2
Fiyatlarda Güzel bir ucuzlama gelsin artık be. 3000 tlye araba alıyoruz el insaf.

Cpt. Miller

22.6.2015 18:00:01

0
NVIDIA AMD'den önce HBM bellek teknolojisini Pascal mimarisinde kullanacağını açıklamıştı, kartın prototipi bile hazırdı ama 28 nm'de kullanmak istemedi. Şu anda HBM 1 ile 4 gb üzeri desteklenmiyor, Pascal mimarisi 4/8 gb destekli HBM 2 bellek teknolojisi ile gelicek. Yüksek veriyollu HBM bellek yapısının şu anda yüksek çözünürlüklerde ne kadar katkı sağlayacağı kesin belli değil, her zaman veriyolunun yüksek olması yeterli gelmeyebilir daha fazla vram'e ihtiyaç duyulabilir.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Nevfel

22.6.2015 17:50:50

0
Ekran kartlarında yeni bellek teknolojilerini ilk kullanan firma hep AMD eski adıyla ATI olmuştur. Nvidia intel gibi pis pazarlama yöntemleriyle rakibini alaşağı etmeyi benimser genelde.

Megathrone26

22.6.2015 17:48:45

+1
Artık AMD yazılımda da kendini geliştirsin lütfen ya

Nikomer

22.6.2015 17:47:23

-1
BSC, AMD haberi girmiş üstelik övüyor hayret :D

Bernhard

22.6.2015 17:45:33

+5
Aslında AMD; Radeon HD 4870 ile GDDR5 teknolojisini ekran kartlarında kullanan ilk firmaydı. Yani bu tür teknolojilerde öncü olmayı seviyor.

GoldPunch

22.6.2015 17:42:04

0
AMD böyle büyük teknolojilere yatırım yapmazdı şaşırdım. Umarım hayal kırıklığı yaratmaz.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız