Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

3DS'in Japonya'daki İlgi Odağı Belli


     Square Enix oyunları arasında Final Fantasy ve Dragon Quest serisi en başarılı seriler arasında yer alıyor. Batı oyuncuları arasında da oldukça ilgi ile takip edilen bu iki serinin Japonlar için anlamı ise tabi ki çok daha farklı bir yerde. Her ne kadar dünya genelinde Final Fantasy serisinin hayranı daha çok gibi gözükse de özellikle Japonya'da Dragon Quest'e olan ilgi çok daha fazla. Bunun son örneğini de DS için çıkan Dragon Quest IX ile görmüştük. Oyun sadece Japonya'da 5 milyonluk satış rakamına ulaşarak sadece o ülkede değil, dünya genelinde de 2009'un en çok satan oyunlarının başında yer almıştı.
 
     Gelelim haberimizin asıl konusuna. Sene başında duyurulan Nintendo 3DS, asıl patlamasını tabi ki Haziran ayında gerçekleşen E3 2010 fuarında yapmıştı. Nintendo dışında bir çok üçüncü parti firmadan da destek alan 3DS, hardcore türünde de bir çok yapımla karşımıza çıkacak. Buna rağmen Japonların ilgisi tabi ki kendilerine has oyunlarda.
 
     Japonya kaynaklı 4Gamer sitesinin haberine göre Nintendo 3DS için duyurulan oyunlar arasında, Japonya'da en ilgiyle karşılanan oyunlar gene Final Fantasy 3DS ve Dragon Quest 3DS olmuş. Japonların 3DS'te bekledikleri oyunların üçüncü sırasında ise Metal Gear Solid 3DS Sneak Eater yer alıyor. Listenin daha alt sıralarında ise Nintendo klasiklerinden Zelda: Ocarina of Time ve Mario Kart, Resident Evil: Revelations ve gene ülkede büyük ilgi çeken Persona 3DS'e yer verilmiş.
 
     Bu ay sonunda çıkış tarihi ve fiyatına kavuşacağımız 3DS'in oyun sektörüne damga vuran konsollardan biri olacağına zaten kesin gözüyle bakılıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo 3DS Nintendo 3DS
Need for Speed: Hot Pursuit'ten 'Öneri' Videosu CoD: Black Ops'tan Yeni MP ve Kill Streak Videosu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız