Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

3DS Kararı Yamauchi'ye 300 Milyon$ Kaybettirdi

Yamauchi, 2002 yılında başkanlık görevinden ayrılmıştı

     Nintendo'nun eski başkanı ve firmanın kurucusunun büyük oğlu olan Hiroshi Yamauchi, 2011 mali raporlarının açıklanması ve 3DS'teki fiyat indiriminin ardından 312 milyon dolar kaybetti. Aslında bu kayıp doğrudan değil dolaylı yoldan diyebiliriz, çünkü hisse senedi kaynaklı bir kayıptan söz ediyoruz.
 
     Japonya devi Nintendo'nun hisselerinin %12 oranında düşmesi sonucunda firmanın hisselerinin %10'unu elinde bulunduran Hiroshi Yamauchi'nin hisse senetlerinin değeri de 300 milyon dolar azalmış oldu.
 
     Peki bu haberin bizi ilgilendiren asıl kısmı nedir? Aslında buna matematiksel olarak bakmak gerekiyor. Hisse senetleri %12 değer kaybeden bir firmanın %10 hissesine sahip kişi 300 milyon dolar kaybetmişse firmanın hisselerinin toplam değer nedir? Kaç milyar dolardır? Bu da Nintendo'nun ne kadar zengin bir firma olduğunun da kanıtı olarak görülebilir.

     Bir hatırlatma 2008 yılında Forbes dergisi tarafından yapılan bir araştırmada Hiroshi Yamauchi'nin Japonya'nın en zengin 3. kişisi olmuştu. Yamauchi dünyada ise 149. sırada yer almıştı. Ne de olsa 7.8 milyar dolarlık serveti vardı. Yani 300 milyon doların lafı bile olmaz:)
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer Hiroshi Yamauchi 3DS Nintendo
Plants vs. Zombies için Hayran Yapımı 3D Teaser PopCap Games'in Oyunları Multiplatform Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

30.7.2011 13:21:56

0
E tabi nintendo batırmak kolaymı öyle, adamlarda para bok gibi sırf wii satışları yeter.nintendo3DS başarısız oldular ama.

BSC Misafiri

30.7.2011 10:07:04

+9
Elinde Mario, Super Smash Bros, Zelda, Pokemon gibi isimler olan ve sadece birini çıkartmakla dünyanın her köşesinde istisnasız birinci satacak bir efsaneye dönüşecek oyunlar varken, sizce bu ufak kayıp adamın umrunda mı? Sonuçta büyük mali açık yok, olsa bile kapamak Mario, Link ya da Pikachu'ya düşer :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız