Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2015 Yılının En Çok Beklenen JRPG Oyunları

 
    JRPG oyunlarının sayısı yıllar geçtikçe azalıyor, ama bu türü sevenler az da olsa hala kaliteli oyunlar oynayabiliyorlar. 2015 yılı da JRPG oyuncuları için güzel geçecek gibi görünüyor. Aşağıda her ne kadar en çok beklenilen 5 JRPG oyununu listelesek de yeni YS oyunu, Trails in the Sky SC, Trails of Cold Steel, Bravely Second, Atelier Shallie, Disgaea 5 ve Devil Survivor 2 Remake (3DS) gibi oyunları da unutmadık.

      Ayrıca listede 2015 yılında çıkması neredeyse imkansız olan Final Fantasy XV ve Kingdom Hearts 3 gibi oyunlara da yer vermedik. Bu oyunlar muhtemelen 2016 yılında (hatta Kingdom Hearts 3’ün 2017’de gelmesini bekliyoruz) karşımıza çıkacaklar. İşte 2015 yılında büyük bir merakla beklediğimiz 5 JRPG oyunu.

1- Bloodborne
     JRPG denilince oyuncuların aklına genellikle rengarenk bir dünya, renkli gözlü metroseksüel karakterler gelir. From Software’in Bloodborne’u ise her yönüyle bir Batı RPG’si gibi görünüyor. Aslında tasarımsal kökeni Batılı bir PC RPG'si ola Ultima serisine kadar dayanan Bloodborne; From Software’in yeni nesildeki ilk büyük oyunu olacak.
 
 
       25 Mart’ta piyasaya çıkacak Bloodborne; Victorya döneminden esinlenen harika mekan tasarımları, korku dolu dünyası ve birbirinden acımasız canavarlarıyla şimdiden etkileyici olmayı başardı. Souls serisinden daha yüksek aksiyona sahip olmasını beklediğimiz yapım ayrıca derin RPG seçenekleri sunacak. Demon’s Souls’un yönetmeni Hidetaka Miyazaki’nin ellerinde şekillenen Bloodborne, JRPG severlerin bu türde en çok beklemesi gereken oyun diyebiliriz.

2- Xenoblade Chronicles X
      Monolith Soft bugüne kadar Xenosaga, Soma Bringer, Baten Kaitos ve Xenoblade gibi JRPG oyunlarıyla kalbimizi çalmayı başardı. JRPG türüne yürekten bağlı olan firma Nintendo Wii U için Xenoblade Chronicles X ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İlk Xenoblade’in ruhani devam oyunu olan Chronicles X açık dev dünyası ile oyuncuları keşif yapmaya yöneltecek. İsterseniz bu dev dünyada koşarak, ister de suda yüzebilen, uçabilen veya motosiklete dönüşebilen mech’lere binerek yolculuk edebileceksiniz.

 
     Konusu 2054 yılında geçen Xenoblade Chronicles X’te dünyayı terk etmek zorunda kalan insanların Mira adlı gezegene yerleşmeleri konu ediniyor. Mira’yı yeni evi yapmak isteyen insanoğlu bu gezegendeki diğer canlılarla büyük bir mücadeleye giriyor. Bu büyük mücadele aynı zamanda Xenoblade Chronicles X’in JRPG oyuncularının en büyük beklentisi olan oyun olmasını sağlıyor.

3- Persona 5
    2010 yılından beri geliştirilen Persona 5 için özel bir oyun motoru hazırlayan Atlus, Playstation 3 ve Playstation 4 için geliştirdiği oyunla yine gönülleri kazanma amacında. Bu oyunun ilk görselinden de anlaşılabileceği gibi özgürlük temasını işleyecek olan Persona 5; Persona 3’ün mavi, Persona 4’ün sarı renk temasını alması gibi kırmızı rengi kendine tema olarak seçmiş.
 
 
     Modern zamanların problemlerine değinerek yine derin bir konuya sahip olacağını düşündüğümüz yapımda ana karakterlerimiz de lise öğrencileri olarak karşımıza çıkacaklar. Persona 5’in oynanış dinamikleri ve sunacağı yenilikler hakkında şu an detaylı bilgiye sahip olamasak da her JRPG hayranının içinin kıpır kıpır ettiğini tahmin edebiliyoruz. Japonya ve Kuzey Amerika’da 2015 yılı içinde çıkacağı duyurulan oyun malesef henüz Avrupa bölgesi için duyurulmadı.

4- Tales of Zestiria
    Namco Bandai’nin uzun yıllardır severek oynadığımız JRPG serisi Tales’in yeni oyunu Tales of Zestiria 22 Ocak’ta Japonya’da 2015’in 2. çeyreğindeyse (Nisan-Mayıs-Haziran ayları) diğer bölgelerde raflardaki yerini alacak. Birçok JRPG yeni nesil konsollara gözünü dikmişken Tales of Zestiria ise Playstation 3’e özel olarak piyasaya çıkıyor.
 
     Glenwood adlı kurgusal bir kıtada geçen oyunda savaş halindeki iki krallığın çarpışması sırasında Sorey adlı bir savaşçı olarak Glenwood’taki dengeden sorumlu Seraphim adlı mistik ırk tarafından kutsanıyor ve Hellion savaşçılarını durdurmak için yola çıkıyoruz. Dünyayı aydınlatma tutkusuyla yola çıkan kahramanımız oyunun dev dünyasında birbirinden zorlu düşmanlara karşı savaşırken ayrıca yoldaşlar da edinecek.

 
     Ayrıca serinin diğer oyunlarının aksine bu defa savaş alanları gezdiğimiz mekanlardan ayrı yerler olmayacak ve savaşa doğrudan gezindiğimiz mekanlarda gireceğiz. Bu gerçek zamanlı savaşları “Real Map Battles” olarak adlandıran geliştiriciler serinin klasik savaş sisteminde böylece önemli bir değişikliğe gidiyorlar.

5- Final Fantasy Type-0 HD

    Final Fantasy serisinin artık eski tadı vermediğini mi düşünüyorsunuz? O halde ümidiniz Final fantasy Type O HD olabilir. Daha önce PSP için çıkan oyun şimdi HD sürümüyle Playstation 4 ve Xbox One’da boy göstermeye hazırlanıyor. Class Zero adlı ekibin 14 üyesini yönettiğimiz Type 0 derin RPG seçeneklerinin yanı sıra abartılı olmayan aksiyon sahneleriyle Final Fantasy serisini yakından takip edenlerin ilgisini fazlasıyla çekmeyi başardı.

 
    Zorlu savaş sahneleriyle de adından söz ettiren Final Fantasy Type 0’ın geliştirici ekibinde Hajime Tabata, Yoshinori Kitase ve Tetsuya Nomura gibi önemli isimlerin bulunduğunu belirtelim. Oyunun bestelerini ise Vagrant Story, Kingdom Hearts, The World Ends with You gibi yapımlarda çalışmış Takeharu Ishimoto yapıyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
H1Z1'ın Sistem Gereksinimleri Açıklandı Minecraft, Aynı Anda 1 Milyon Oyuncu Tarafından Oynandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

msty85

9.3.2015 15:55:12

0
Bloodborne'un JRPG'lik tek yani yapimcisinin Japon olmasi, onun disinda klasik JRPG oyunlarla alakasi yok.

bigbooss

9.3.2015 15:31:44

0
PS3 rpg, jrpg iyice azalmıştı, bu nesilde daha da az olacak anlaşılan.

baristanblue

9.3.2015 12:19:41

0
1) Bloodborne 2) The Witcher III 3) Yılan hikayesine dönen oyun 2013 den beri çıkamadı bir türlü: Deep Down

atsuma

9.3.2015 11:36:21

0
BLUE DRAGON vardy xbox 360 da 3 DVD ben böyle uzun oyun görmemi?tim ömrümde. Bitmeyen oyun yapmy?lar Blue Dragon 2 gelse süper olurdu. Final Fantasy nin yaratycysy yapmy?ty zaten oyunu.

Guest-AF87B250E

22.2.2015 04:07:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: Alondate Bu oyunların hepsi çok çok güzel. Benim en çok bekledigim oyun persona 5. Diğer bölgeler ile aynı anda avrupa için de çıkarsa süper olur. Ha bir de bloodborne :)
İnşallah persona 5 dediğin gibi olur :d

Innovative

12.1.2015 14:10:04

0
BloodBorne gelse de oynasak

PHO3N1X

12.1.2015 11:55:33

0
BloodBorne'u özellikle büyük bir heyecanla bekliyorum.

Nightmare_00

12.1.2015 11:25:23

0
Ps1-Ps2 döneminde altın çağını yaşayan JRPG türü işallah PS4 ile birlikte eski günlerine döner.

Mr xXx

11.1.2015 23:35:38

0
Tales of Zestiria keşke ps 4 e de çıksaydı

BSC Misafiri

11.1.2015 21:36:59

0
Geçtiğimiz sene PS3'te Ni No Kuni'yi zevkle bitirmiştim, bu sene de Tales of Zestiria ve Xenoblade Chronicles X'i büyük sabırsızlıkla bekliyorum. 3DS zaten JRPG yönünden en şanslı konsol olma avantajına sahip ama Nintendo konsollarında iyi oyunların fiyatlarının düşmemesi gibi bir ilginç piyasa mevcut olduğundan 3DS tarafında pusuda beklemeye devam.

ykrr

11.1.2015 21:16:18

0
liste başım tabiikide bloodborne ama tales of zeteria yı da ciddi anlamada bekliyordum.taaki batıya seneye çıkacağpı haberine kadar.oyun ilk duyurulduğunda her yerde eş zamanlı çıkacağından bahsediliyordu.artık namco bu satış politikasını değiştirmeli.başka JRPG ler için olabilir ama tales seriside artık bilinen duyulan bir seri.bence final fantasy ile birlikte en çok bilinen ve ünlü seri.artık şu batıya 1 sene sonra çıkarma muabbetini aşmalılar...hem çok can sıkıcı hemde insanlar konsollarını yükseltiyor yada geriye dönük ne oyun almak ne de oyun oynamak istiyor.en azından batı oyunculuğunda durum bu.seneye gelecekse bari batı versiyonunu; ps4 de yapsınlarki bir halta benzesin..............

Alondate

11.1.2015 20:32:08

+1
Bu oyunların hepsi çok çok güzel. Benim en çok bekledigim oyun persona 5. Diğer bölgeler ile aynı anda avrupa için de çıkarsa süper olur. Ha bir de bloodborne :)

BSC Misafiri

11.1.2015 16:58:27

0
nice JRPG var ama japonya sadece satışını kendi ülkesinde yapıyor ülkemizde kısıtlı daha çok gelse FPS seven biri olarak JRPG dönerim (:

Persona_Non_Grata

11.1.2015 16:53:19

-1
Bloodborne

Fingolfin.

11.1.2015 16:44:21

0
Liste güzel olmuş bunların hepsi üst derece beklediğim oyunlar, üstüne Bravely Second, Edge of Eternity e ve eğer bu yıl çıkarsa Kingdom Hearts III eklenebilir, ki çıkması zor diye belirtilmiş. Final Fantasy XV'de çıkar mı bilmem, ki çıkmaz büyük ihtimal ama çoğu hayran gidişattan memnun olmasa ki bende çok memnun değilim, o eski oyunların tadı tam olmasa da, oyunlar yine de bir şekilde tatmin ediyor beni, yani oynarken yine zevk aldım 12 ve 13 üçlemesinden, 11 ve 14 zaten mmo idi, o yüzden 15'i de listeme eklerim. Monster Hunter 4, Diesgea 5 ve Atelier Shalli'yi de aşırı bir şekilde beklemesemde, merakla beklediklerim listesindeler kesinlikle. Shin Megami Tensei X Fire Emblem diye bir şey varki, büyük ihtimal bu sene çıkmaz ama heyecanlandırıyor, bu iki evreni bir arada görmek.

# Ace #

11.1.2015 16:14:24

0
Hepsini sabırsızlıkla beklesemde, Xenoblade Chronicles X için baya heyecanlıyım. Beklentileri karşılarsa çok zevkli bir oyun olacağı kesin.

lostrock

11.1.2015 15:33:05

0
Oyun diye bunlara denir ama millet lol dota cs minecraft zırvalarını oynamaya başladı allah oyun dünyasını korusun...

Spartan 117

11.1.2015 13:45:04

0
Xenoblade fena olacak..Xenoblade Chronicles'ı oynamadan satmıştın Wii'yi ona yanarım..

gaussfire

11.1.2015 13:42:24

0
nedendir bilmiyorum ama dark souls 2 yi ilk dark souls kadar sevemedim dark souls 1 in o karanlik atmosferini bulamadim ama yinede dark souls 2 mukemmel bi oyundu hala da oynarim insallah bloodborne dan dark souls 1 den aldigim tadi alirim

ankara

11.1.2015 13:37:47

0
Witcher 3 + Bloodborne en çok beklediğim oyunlar arasında

Ablet

11.1.2015 13:19:49

0
bence persona ilk sırayı hakediyor ne kadar buradaki tüm oyunları oynayacak olsamda en persona her zaman farklı bioyun olmustur :D

İdrak İstimlak

11.1.2015 13:16:35

0
Şu Tales of serisi umarım kitlelere hitap edecek düzeyde geliştirilir, ayrıca Xenoblade fena olacak. Bloodbourne malum, inşallah güzel bir yıl olur JRPG açısından...

veterangamer

11.1.2015 13:14:24

0
bloodborne witcher 3 ten sonra yilin en cok beklenen oyunu..bu 2 oyun bizi 1 sene idare eder..
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız