Star Wars: The Rise of Skywalker'ın İlk Yorumları Paylaşıldı

Özgür Eroğlu

 
Disney'in LucasArts'ı satın almasından sonra yarattığı ilk Star Wars üçlemesinin son filmi Star Wars: The Rise of Skywalker iki gün sonra yani 20 Aralık'ta vizyona girecek. Bazı insanların ise izleme fırsatı olmuş ve ilk yorumlarını paylaşmışlar.
 
Yeni üçlemenin ilk filmi her ne kadar çok iyi olmasa da serinin devamı için bazı umutlar beslememize sebep olmuştu. Ancak ikinci film yani The Last Jedi vizyona girdiğinde gördük ki boşuna umut beslemişiz. Dünyanın en büyük markalarından olan ve çok fazla hayrana sahip olan Star Wars'u çok kötü bir hale getirmişlerdi. Yeni film için çoğu kişinin umutlarını söndürseler de isminin Star Wars olması hayranları yine de bir beklentiye sokuyordu.
 
The Rise of Skywalker için gelen ilk yorumlar ise çok da iç açıcı değil diyebiliriz. Genel olarak söylenen şey, Last Jedi'dan daha iyi olduğu ancak Star Wars evreni içerisinde değerlendirildiğinde kötü olduğu yönünde. Çoğu kişi filmin nostalji ile dolu olduğunu söylüyor. Palpatine gibi eski karakterlerin dönüyor olması, ilk üçlemenin hikaye akışı açısından neredeyse aynı olmasından dolayı nostaljik duygular hissettirmiş olabilir.
 
Filmin şu an için metacritic ortalaması 55. Daha ilk gösterimden bu kadar düşük puan almış olması da her şeyi açıklıyor aslında. Filme dair en eğlenceli yorumu ise Entertaintment Weekly editörü Darren Franich yapmış: "Star Wars: The Rise of Skywalker, bir final filmi, devam filmi veya yeniden yapılmış bir film değil. Bir zombi."