Soru: DMC'deki Emo Dante, Gerçek Dante Mi?

Alkan Adakaner


 
     Ninja Theory'nin geliştirdiği DMC, Devil May Cry serisinin yeni oyunu olarak açıklandığından beri sürekli Dante'nin yeni hali konuşuluyor. Oyuncuların çoğu yeni Dante'yi beğenmedi. Bunun nedeni ise açık. Karizma eksikliği.
 
      Dante önceki oyunlarda her ne kadar alaycı olsa da ciddi bir görünüşü vardı. DMC'deki Dante ise Emo görünümlü (kesinlikle küçümsediğimden söylemiyorum, ama öyle görünüyor) her ne kadar iyi dövüşse de önüne gelenden dayak yiyecekmiş izlenimi veren zayıf, sıska bir tip.
 
      Oyun piyasaya çıktığından beri yeni Dante'nin halinden memnun olmadığımızı söylüyoruz. Peki, bu yeni Dante bizim gerçek Dante mi? Online alemde bu konuda bir çok tartışma yaşanıyor. İşte DMC'deki siyah saçlı genç Dante'nin bizim gerçek Dante olmadığına yönelik birkaç görüş.
 
*  Videonun başında bir ses bize rehabilitasyon programından ve 64432P nolu denekten bahsediyor. Bu rehabilitasyon programının amacı nedir?
 
* Oyunun videosunda gizemli ses neden ana karakterimize senin adın nedir diye ısrarla soruyor. Sanki o ses, karakterimizi Dante olduğuna ikna etmeye çalışıyor gibi görünüyor. 
 
* Yine online alemde Devil May Cry 3'te Dante'nin annesine ait olan bir fotoda yanındaki iki çocuğun da beyaz saçlı olduğunu gördüğümüz söyleniyor. Peki Dante, çocukken bile beyaz saçlıysa şimdi Emo görünümlü DMC'deki Dante'miz nasıl siyah saçlı?