Sony Türkiye'den Oyun Severlere Mektup!

Erdinç İyikul

 
 
 Dün forumlarımızda kullanıcılarımız tarafından başlatılan "Sony Türkiye'ye Açık Mektup" başlıklı konu için Sony Türkiye ofisi bir basın bülteni yayınladı. Türkçe dil seçenekli oyunları hızlı bir şekilde artığı bu dönemde, Türk kullanıcıların beklentilerini yansıtan mektuba gelen cevabı aşağıda bulabilirsiniz.
 
" Oyun severlerin internetteki en önemli buluşma noktalarından olan Donanım Haber sitesinde, Türkiye oyun piyasası hakkında son dönemde yoğun olarak devam eden yazışmaları ilgi ile takip ediyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun piyasasının öncülüğünü üstlenen bir kuruluş olarak yazışmalara dair görüşlerimizi sizlerle paylaşmayı arzu ediyoruz.

Dünyanın lider Japon elektronik şirketi Sony, Türkiye oyun piyasasına her biri yeni bir dönemin habercisi olan, yüksek kaliteli ve gelişkin ürünler sunuyor. Bugüne kadar önemli Ar-Ge faaliyetleri ve kaynakları ile geliştirdiğimiz her ürün, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kısa zamanda oyun severlerin gözdesi olmayı başardı.

Oyun severlerin yeni trendleri, kalite standartlarını belirleyen oyunlarımıza, en avantajlı koşullarda ulaşmasını, oyun zevkini en üst düzeyde yaşamalarını sağlamayı hedeflerken, ülkemiz oyun piyasasının gelişiminde de öncülüğü üstleniyoruz. Sony ürünlerine en uygun fiyata, daha kolay erişimi sağlamak amacıyla yenilikçi uygulamaları hayata geçirmek için yoğun bir gayret içindeyiz.

Oyun piyasasını hareketlendirecek PlayStation® Network (PSN) Eylül ayında hizmete giriyor. Bu network’un en önemli unsurunu ise oyun severlere önemli avantaj ve kolaylıklar sunacak olan PlayStation Store oluşturuyor. PS Store Türkiye’den uygun fiyatlarla mini oyunlar, oyunların indirilebilir içerikleri, kişiselleştirilebilir içerikleri, oyunların betaları ve multiplayer demoların yanı sıra ücretsiz oyun demoları da indirilebilecek.

Tüm oyun ve içeriklere erişip, dilediğini kolayca satın alabilmenin yanı sıra PSN kullanıcıları, PS Store ile ilintili olan PSP Go oyunlarını, Buzz ve Sing Star gibi oyunların indirilebilir içeriklerini de Türkiye pazarında rahatlıkla bulup, satın alabilecek.

Eylül ayı itibari ile aralarında Colin McRar: Dirt 2, Uncharted 2’nin de olduğu efsanevi PS 3 Platinium oyunlarımız 49 TL’den satışta olacak. Yine Eylül’de çıkacak yeni PS Move oyunlarımızı 99 TL, ekonomik grup PSP oyunlarımız PSP Essentials’ı 19,90 TL’den satışa sunacağız. Türkçe oyunlar ise kuşkusuz oyun piyasamız için bir dönüm noktası olacak.

Sony olarak, oyun piyasasının seyrini belirleyecek bu gelişmeler için, en önemli kazanımı oyun severlerin elde etmesini sağlayacak şekilde hazırlanıyoruz. Oyun piyasası ile etkileşimli bir iletişim içinde olmaya her zaman büyük bir önem gösterdik, bundan sonra da konuya aynı özeni göstermeye devam edeceğiz. Dünya oyun piyasalarında yaşanan en son gelişmelerin, en son trend ve oyunların Türkiye’de eş zamanlı duyurulması konusunda önemli bir rol üstleniyoruz. Eylül ayında yenilenecek olan İnternet sitemiz de bu alanda zengin bir kaynak sunuyor. Oyun severlerin oyun dünyası ile ilgili tüm bilgilere dolaysız ulaşabilecekleri bir web sitesine sahibiz.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öncü rolümüzün getirdiği sorumluluk ile Türkiye’de oyun piyasasının gelişimine destek vermenin ve tüm oyun severlere en kaliteli ürünlerin en rekabetçi fiyatlarla sunulmasının gayreti içinde olacağız.

Bilgilerinize sunar, tüm oyun severlere kaliteli oyun keyiflerinin daim olmasını dileriz.

Saygılarımızla,

Sony Eurasia A.Ş. "