Dünyanın İlk Sinematografik Mobil Oyunu: Recontact İstanbul 2: Eyes of Sky

Gazali Çetinkaya

 
 
   Daha öncesinde Recontact İstanbul adlı video içerikli mobil oyunu ile karşımıza çıkan yerli geliştiricinin bu oyunu dünya çapında büyük bir başarı yakalamıştı.

   Recontact İstanbul App Store Türkiye’de yılın oyunu seçildi ve 153 ülkede en iyi yeni oyunlar listesinde sergilendi. Ayrıca App Store etkileşim sayısı 60 milyon kullanıcıya ulaştı. Hem bir video oyun hem de video sanatı olduğu için birçok galeride sergilendi ve 9 Haziran 2017’de New Media Film Festival Los Angeles’ta The Best New Media Art Ödülünü aldı.
   
   Bu başarıyı sürdürmek isteyen ekip bu kez dünyanın ilk sinematografik mobil oyununu geliştiriyor. Recontact İstanbul II: Eyes of Sky (Gökyüzünün Gözleri). 
 
   Bulmaca konseptli video oyununu sinematik bir dünyaya taşıyacak Recontact İstanbul II: Eyes of Sky'ın senaryo danışmanlığı dünyaca ünlü polisiye yazar Ahmet Ümit tarafından gerçekleştirildi ve başrolünü Fikret Kuşkan gibi usta bir sinema sanatçısı üstlendi.
 
   Oyuncu kadrosu Haldun Boysan, Gökçe Suyabatmaz, Emre Mutlu, Halim Ercan gibi sinema oyuncularıyla güçlendirildi. 2017 yazında tüm mobil platformlarda çıkışını yapacak olan oyunun bütün aşamaları Türk bir ekip tarafından gerçekleştirildi.
 
   Senaristliğini, yönetmenliğini ve oyun tasarımını Eray Dinç, yapımcılığını kardeşi Simay Dinç, geliştiriciliğini Can Aksoy, müziklerini Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir, görüntü yönetmenliğini Firar Güney Kayran’ın yaptığı Eyes Of Sky ücretsiz olarak çıkış yapacak ve hikaye modu dışında multiplayer modu da olacak. 
 
   Recontact Istanbul 2: Eyes Of Sky için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.