BSC Özel: PES için Türkçe Dil Desteği Gelebilir

Ersin Kılıç


 
     GamesCom fuarından özel içerik ve haberler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. En son haberleri ve gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz. Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Erdinç İyikul fuarın nabzını önemli yapımlar ile tutmaya devam ediyor. Bugün ise futbol oyunları denince akla gelen ilk isimlerden biri ve bir çok hayranı olan Pro Evolution Soccer serisi için önemli gelişmeler ile karşınızdayız.
 
     Erdinç İyikul, katıldığı PES 2011 özel toplantısında serinin ilerisi için bazı önemli detaylar ile karşımıza çıktı. Bunlardan en merak edileni ise tabi ki seriye Türkçe dil desteğinin gelip gelmemesi oldu. Konami yetkilileri oyuna her geçen yıl yeni diller eklediklerini ve ilerleyen yıllarda eklenmesi gereken diller arasında Türkçe dil desteğinin de öncelikli olarak yer aldığını belirttiler. Yani bu yıl Türkçe desteği malesef yok fakat önümüzdeki yıl eklenme ihtimali bulunuyor.
 
     Gelelim oyun için merak edilen bir diğer noktaya. Lisans problemleri PES serisinin en büyük eksiklerinin başında geliyor. Bu konuda soru yönelttiğimiz PES yetkilileri lisans problemindeki asıl olayı da açığa kavuşturmuş oldular. Her geçen yıl yeni ligler ve takımların lisanslarını aldıklarını belirten PES yetkilileri, lisans probleminin nedeni olarak FIFA'yı gösterdi.
 
     EA Sports'un aldığı lisansları özel olarak belli bir yıllığına aldığı belirtildi. EA Sports, İngiltere ligi başta olmak üzere aldığı bir çok lisansı elinde özel olarak bulunduruyor. Yani PES serisinde London FC yerine Chelsea ile oynayabilmemiz için en azından FIFA'nın lisans süresinin dolması beklenecek.
 
     Anlaşılan iki firma arasındaki rekabet oyun anlamı dışında lisans olayları ile de devam edecek. fuardan özel bilgileri ile tekrar karşınızda olacağımız PES 2011, 8 Ekim'de çıkışını yapacak. Fuardan yeni bilgiler için beklemede kalın...
 
 
Not : Bilgiler izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.