Halo Patronu Project Scorpio Hakkında: "Beklediğimden Çok Daha Güçlü"

Gazali Çetinkaya

 
   2017 yılı Microsoft için büyük bir yıl olacak ve hatta firmanın belirttiğine göre Project Scorpio'nun çıkışı ile 2017 Xbox'ın yılı olacak. Xbox'ın en önemli markalarından birisi de tabii ki Halo ve Halo'nun patronu Frank O'Connor detay vermese de cihazın donanımsal olarak beklediğinden çok daha güçlü olduğunu belirtti.
 
   Frank O'Connor şu sözleri söyledi.
 
"Haha, muhtemelen bir slayt veya onun gibi bir şeyde görmüş olduğumdan [Project Scorpio'nun teknik özelliklerini] biliyorum, ancak bu şu an üzerine düşünebileceğim bir şey değil ve aslında bana işkence yapsanız bile teknik özellikleri hatırlayamam. Hatırladığım şey ise, beklediğimden çok daha güçlü olduğu."
 
   Project Scorpio, 2017 yılının tatil döneminde çıkış yapacak. Cihazın 6 teraflops performansında olacağı dışında pek bir teknik bilgi yok.
 
   Aynı şekilde cihazın fiyatı da açıklanmış değil fakat Levelup ile yapılan röportajda Phil Spencer, "Scorpio, 'premium' bir konsol olacak. Açıkçası Xbox One S'ten daha pahalıya mal olacak." ve "Burada müşterilerimizin girip satın alabileceği sadece tek bir ürün yok. Bazı insanlar gelip 500GB Xbox One S alıyor, bazıları ise oldukça iyi bir fiyata orijinal Xbox One konsolunu alıyor."  açıklamalarını yapmıştı.