CDPR: "Bizim için Hikaye, Canavarlarla Savaşmaktan Her Zaman Daha Önemli Olmuştur"

Gazali Çetinkaya

 
   Polonya'da oyun geliştiren stüdyolara baktığımızda Techland, CI Games ve tabii ki CD Projekt RED gibi birçok önemli yapım çıkarmış stüdyolar görüyoruz. Culture.pl ile de bir röportaj gerçekleştiren The Witcher 3 hikaye yönetmeni Marcin Blacha, This War of Mine (11 bir studios - Polonya) örneği ile ülkesindeki oyun geliştiren stüdyoların düşünce tarzını açıkladı.
 
"Tüm ünlü Polonyalı oyunlar, örneğin This War of Mine, profesyonel üretim ile büyük hayal gücünü birleştirir. Savaş sırasında sivilleri konu alan bir oyun yaratmak kolay bir şey değildir ve karakter davranışlarını gösterir... Öyle görünüyor ki, Polonyalılar, oyun tasarımına yönelik böyle yaratıcı tutumlarda üstünlük kuruyorlar. Oyunlarımızın ruhu var. Ve bu ruh oyuncular tarafından fark edilip takdir edilmektedir. Aynı şey rol yapma oyunları için de geçerlidir."
 
   Son olarak CD Projekt RED'in oyun geliştirmede neyi ön planda tuttuğunu açıklayan The Witcher 3 Hikaye Yönetmeni Marcin Blacha şu sözleri söyledi.
 
"Bizim için, karakterlerin psikolojik derinliğe sahip olduğu ve diyaloglarının çok boyutlu olduğu gerçekçi bir dünya yaratmak çok önemliydi. Bir hikaye, bir kurgu, canavarlarla savaşmaktan her zaman daha önemli olmuştur. The Witcher 3, bu düşünce biçiminin bir doruk noktası gibi görünüyor." 
 
   The Witcher 3'ten sonra Cyberpunk 2077'ye odaklanan CD Projekt RED, bakalım yeni yarattığı dünyasında hikaye anlatımını bizlere nasıl sunacak. Oyunun henüz bir çıkış tarihi yok, CD Projekt RED'in belirttiği üzere ne zaman hazır olursa o zaman gelecek.