Yapımcılar Switch'e Oyun Geliştirmenin PS4 ve Xbox One'a Geliştirmekten Daha Kolay Olduğunu Söylüyor

Gazali Çetinkaya

 
   Oyun yapımcıları tarafından belirtilene göre Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One arasında oyun geliştirmenin en kolay olduğu platform Nintendo'nun platformu.
 
   Video oyun endüstrisinin başarılı analistlerinden Michael Pachter, oyun yapımcılarından duyduğuna göre Switch'e oyun geliştirmenin PlayStation 4 ve Xbox One'a geliştirmekten çok daha kolay olduğunu YouTube üzerinden yayınladığı bir videosunda iletti.
 
   Nintendo'nun Switch'te sergileyeceği birinci parti oyun performansından şüphemiz yok ve öyle görünüyor ki üçüncü parti konusunda da bu sefer daha verimli olacaklar. Gerek Switch sunumu esnasında paylaşılan üçüncü parti firma listesi gerekse de Ubisoft, EA ve Take Two tarafından gelen açıklamalar bu durumu güçlendiriyor.
 
   Rockstar Games ve 2K Games'i bünyesinde barındıran Take-Two firmasının patronu Karl Slatoff önceki açıklamasında da  "Nintendo üçüncü parti firmaların desteği için büyük bir çaba gösteriyor. Switch konusunda oldukça iyimseriz, ancak bugün belirli bir duyurumuz yok." diye belirtmişti. Ubisoft ve EA de açıklamalarında Switch'e önemli ve büyük yapımlar getireceklerini sürekli söylüyor.
 
   Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.
 
   Konsolun resmi fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış oyunları listesinin paylaşılmasını beklediğimiz Nintendo Switch sunumu Türkiye saati ile 13 Ocak sabah 7'de yapılacak. Eurogamer'ın teknik analiz kısmı Digital Foundry'nin bu hafta başında paylaştığı Nintendo Switch CPU ve GPU saat hızları ise şu şekilde.