“PlayStation için Doğru Olan Neyse Onu Yapıyoruz”

Gazali Çetinkaya

   Sony, yeni PlayStation 4 modeli Pro'yu duyurduğundan itibaren olumlu yorumların yanı sıra fazlasıyla eleştiriye de maruz kalmış durumda. Ancak Sony, ilk günden beri kendi stratejilerini savunmaya devam ediyor ve Sony'nin Küresel Satış ve Pazarlama Müdürü Jim Ryan, Birleşik Krallık üzerinde bulunan The Market for Computer & Video Games (MCV) ile yaptığı röportajda bu konuya değindi.
   
   Jim Ryan açıklamasında, daha önce asla yapmadıkları bir şey olan jenerasyonun ortasında yeni bir konsol çıkaracaklarını ve bunun tamamen farklı ve yeni bir durum olduğunu belirtti. Röportaj sırasında sorulan "Xbox, önümüzdeki yıl daha güçlü bir makine ile çıkış yapacak, ikinizin sürekli daha güçlü makineler çıkararak bir yarışa girmesini bekleyebilir miyiz?" şeklindeki soruya Jim Ryan, Henüz Scorpio'nun çıkmadığını belirterek, herkesten bağımsız bir şey yaptıklarını söyledi ve "Bizim açımızdan, PlayStation için doğru olan neyse onu yapıyoruz." diye de ekledi.
 
   Ayrıca PlayStation 4 Slim için Jim Ryan, amaçlarının daha küçük ve ucuz bir model sunarak PlayStation 4'ü daha geniş kitleye yaymak olduğunu da belirtti.
 

 
   Standart PlayStation 4'e göre daha güçlü olarak karşımıza çıkacak PlayStation 4 Pro, 10 Kasım tarihinde 399 dolar fiyat ile çıkış yapacak. Konsolun Türkiye fiyatı henüz açıklanmış değil.
 
 
  Standart PlayStaton 4'e göre %30 daha küçük, %16 daha hafif ve %28 daha az enerji tüketimi yapan PlayStation 4 Slim, 15 Eylül tarihinde resmi çıkışını yaptı. PlayStation Türkiye'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre konsolun Eylül ayı içinde 1299 TL ile oyunculara sunulması planlanıyor.