Death Stranding, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarından Önce Çıkış Yapacak

Gazali Çetinkaya

 
 
   Hideo Kojima, yeni oyunu Death Stranding'i duyurduğundan beri çok az bilgi vermesi ve E3 sonrası açıklamasında daha oyun motorunu seçmediğini belirtmesi ile oyuncuları fazlasıyla bekletecek gibi görünüyordu. Hideo Kojima, Tokyo Game Show 2016 esnasında paylaştığı bilgi ile de en azından ne kadar bekleteceğini açıkladı.
   
   Hideo Kojima yaptığı açıklamada oyunun bir çıkış zamanı olduğunu belirterek oyunun 2020'deki Tokyo Olimpiyat Oyunları ve yeni Akira'dan önce çıkış yapacağını açıkladı.
 
 
   Kojima geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile oyunun açık dünya olacağını ve online ögelerin bulunacağını açıklamıştı. Şimdi ise online konusuna tekrar değindi ve oyunda co-op olacağını ancak tamamen tek kişilik olarak oynanabileceğini de söyledi. 
 
   Ayrıca Kojima, Konami'nin fazlasıyla eleştiri alan multiplayer co-op oyunu Metal Gear Survive hakkında da sorulan bir soruyu yanıtladı. Tecrübeli oyun geliştiricisi bu konu hakkında ise "Benim için Metal Gear Solid; casusluk, politik kurgu ve içerisindeki dünyada zombilerin olmadığı bir oyun." dedi.