Sony Bethesda’nın Playstation 4’ Mod Desteği Getirmesine İzin Vermiyor

Burak Oruç


    Bethesda’nın uzun zaman önce vaat ettiği “konsollar için mod desteği” Xbox One tarafında sonuç verse de Playstation 4 tarafında bir hayli sorunla karşılaşıyor.

    Bethesda bugün yaptığı bir duyuru ile Playstation 4’te mod desteğine hazır olduklarını ancak platformun sahibi olan Sony’nin bu desteğin gelmesine ve oyuncuların Fallout 4 ve Skyrim Special Edition’u istedikleri gibi düzenlemelerine izin vermediğini açıkladı. Bethesda “Tıpkı sizler gibi bizler de Sony’nin bu kararından ötürü hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sizler uzun süredir bu desteği beklerken bizler de hatırı sayılır bir emek ve vakit harcamıştık.”

    Bethesda aynı gönderi de hala Playstation 4 oyuncularını bu mod desteği ile buluşturmak istediğini belirtiyor. Eğer Sony’nin kararında bir değişiklik olursa bir güncelleme yayınlayarak mod desteğini getirebileceklerini söylüyor.

    Görüldüğü üzere Bethesda işini yapmış ve mod desteğini sunmaya hazır zira çok kısa ve öz şekilde eğer bu durumda bir değişiklik olursa hemen bir güncelleme yayınlayarak bu desteği sunabileceklerini, söz konusu açıklamaya eklemişler. Ancak uzun süredir beklenen bu mod desteği arasında Sony duruyor ve kararı da oldukça net ve değişmeyecek gibi.