Sony’den Playstation 4 Konsolları Arasında Veri Transferi Çözümü

Burak Oruç


    Geride bıraktığımız Çarşamba günü gerçekleşen Playstation Meeting etkinliğinde Sony, iki yeni Playstation 4 versiyonu tanıtmıştı. Bunlar Playstation 4 Slim ve Playstation 4 Pro.

    Eğer bir Playstation 4’ünüz var ve yeni sürümlerden birini almak istiyorsanız, muhtemelen mevcut konsolunuzdaki bütün verileri yeni konsola taşıma konusu biraz can sıkıcı ve uğraştırıcı geliyordur. Sony bu veri transferi konusuna, Playstation 4 sürümleri için çıkaracağı 4.0 güncellemesi ile bir çözüm getiriyor. Öncelikle 4.0 sistem güncellemesi ile gelecek olan bu özelliğin model gözetmeksizin her Playstation 4 modeli için geleceğini belirtelim. İki Playstation 4 modelini yan yana koyduktan sonra tek ihtiyacımız olan şey bir ethernet kablosu. Ethernet kablosu ile iki modeli bir birine bağlıyoruz ve iki cihazda da aynı, verilerini aktaracağımız hesaba giriş yapıyoruz.-Her ne kadar şu anda aynı anda bir PSN hesabına aynı anda iki farklı cihazdan giremiyor olsakta bu transfer işlemi için özel bir durum söz konusu olacak ve iki farklı PS4’ten aynı hesaba giriş yapmak mümkün hale gelecektir-Daha sonra transfer işlemi başlıyor ve önceki Playstation 4 versiyonundaki bütün verileriniz yeni versiyona aktarılabiliyor. Bu işlem için iki modelinde sistem versiyonunun 4.0 veya daha güncel olması gerektiğini de belirtelim.

    Sony henüz 4.0 sistem güncellemesi için resmi bir çıkış tarihi vermedi ancak Playstation Meeting etkinliği sırasında, gelecek hafta Playstation 4 Slim’in çıkışı ile bir sistem güncellemesi yayınlanacağını ve bu güncelleme ile ilk Playstation 4 versiyonlarına da HDR(High Dynamic Range) desteğinin geleceğini duyurmuşlardı. Önümüzdeki hafta gelecek olan bu sistem güncellemesinin az önce bahsettiğimiz 4.0 güncellemesi olma ihtimali çok yüksek zira yeni bir model çıkıyor ve satın alan insanlar hemen verilerini taşımak isteyecektir. Sony de hiç şüphesiz bunu hesaba katmıştır.

    Playstation 4 Slim 15 Eylül’de $299 fiyatıyla, Playstation 4 Pro ise 10 Kasım’da $399 fiyatıyla çıkış yapacak.