EVE Online Ücretsiz Oluyor!

Burak Oruç


    CCP Games'in 2003 yılında çıkarttığı ve o günden bugüne güncellemeye devam ettiği EVE Online uzay temalı bir mmorpg oyunudur. E3 2016'da VR desteğine kavuşacağı duyurulmuştu.

    EVE Online çıkışından tam 13 sene sonra free-to-play oluyor. Geliştirici ekibin yaptığı duyuruya göre oyuna Kasım ayında gelecek bir güncelleme ile EVE Online oynaması ücretsiz hale gelecek. Geliştiricilerin bu kararı alma sebepleri, topluluğun büyümesini sağlamakmış. EVE Online'nin yakın zamanda VR desteğine kavuşacağını ve bu Sonbahar'ın VR oyunlarının çok konuşulacağı bir Sonbahar Olacağını düşünürsek topluluğun genişletmek için gerçekten çok yerinde bir karar olduğunu anlamak zor olmayacaktır.

    Kasım ayında gelecek olan "Clone States" güncellemesi ile EVE Online'da oyuncular ikiye ayrılacak. "Alpha Clone" türü oyuncular oyuna ücretsiz katılanlar ve "Omega Clone" türü oyuncular da oyunun ücretli döneminden kalan aboneleri olacak. "Alpha Clone" türü oyuncular; yetenek geliştirme, ve bazı nesnelerin kullanımı noktasında "Omega Clone" türü oyunculara göre kısıtlı konumda olacaklar.