Oculus VR Kurucusu, Oyunların Tek Bir VR Kaska Özel Olmasında Sakınca Görmüyor

Tunahan Safdır

 
     Geçtiğimiz hafta VR teknolojisi hakkında konuşan Gabe Newell bu alanda platforma özel oyunların iyi bir fikir olmadığını belirtmişti. Ancak görünüşe göre Oculus VR'in kurucusu Palmer Luckey öyle düşünmüyor.
 
     VR firmalarının kendi cihazlarına özel oyunları piyasada görmenin şaşırtıcı bir durum olmayacağını savunan Luckey, The Oculus Studio'nun Oculus'a özel çalışmalarını buna örnek gösterdi. Bazı durumlarda oyun yapımcılarının kendilerine geldiğini ve oyunlarını tamamlamak veya daha iyi hale getirmek için yardım istediklerini söyleyen Luckey "Bu gibi zamanlarda geliştiricilere oyun yapmayı bırakın demek olmaz. Elbette yardımcı oluyoruz. Bunun karşılığında da kendilerinden oyunun ilk olarak Oculus platformunda deneyim edilebilmesini istiyoruz. Kimseye yalnızca bize oyun geliştirin, diğer platformlara oyun çıkarmayın deme gibi bir durumumuz yok" dedi.
 
     Görünüşe göre tıpkı konsollarda olduğu gibi VR cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte platforma özel oyunlar ve performans karşılaştırmaları gündemi meşgul edeceğe benziyor.