Microsoft, Xbox Scorpio'nun Gücü Konusunda Oldukça İddialı

Gazali Çetinkaya

 
   Microsoft'un E3 sunumu esnasında 'en güçlü oyun konsolu' olarak tanıttığı Xbox Scorpio için bu kez pazarlamadan sorumlu Aaron Greenberg yorumda bulundu.
 
   "Bizim düşüncemiz gerçek 4K oyunculuğu konsol pazarına nasıl getirebiliriz oldu." diye anlatmaya başlayan Greenberg, "PC tarafına baktığımız zaman şu an gidip yüksek seviyede bir sistem toplayıp 4K oyunculuğa giriş yapabilirsiniz fakat bu binlerce dolar tutar. PC'de yine yüksek VR deneyimine de sahip olabilirsiniz. Yalnız bunlara konsol pazarında sahip olamazsınız." 
 
   "Biz bunu gerçekleştirmek için 6TFLOPs gücünde Scorpio projesi adı altında canavar gibi bir konsol yaptık. Gerçek 4K oyunculuk sunacak, yüksek kaliteli VR deneyimini yaşatacak, evinizin salonuna girecek bir konsol." diye belirtti.
   
   Gamertag Radio ile yaptığı röportajda Greenberg son olarak; 4K video oynatan, HDR desteği sunan daha küçük bir Xbox istiyorsanız Xbox One S'nin oyunculara ağustos ayında sunulacağını, eğer  6 TFLOPs gücünde bir canavar istiyorsanız bir sonraki yılın sonunu beklemelerini gerektiğini söyledi. 
 
   Xbox Scorpio'yu sadece hayranlara değil oyun geliştiricilerine de sunacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Aaron Greenberg öyle görünüyor ki Xbox Scorpio hakkında oldukça iddialı. Bundan sonra merak edilen kısım ise PlayStation Neo'nun buna nasıl cevap vereceği?